antwoorden: 15

 1. Ivan_Io
  25.09.2023

  Afgaande op de diameter zal zijn heerschappij compromisloos zijn. Maar afgaande op de prijs zijn andere effecten mogelijk.

  antwoord

  • B.R.P.
   26.09.2023

   De meest voorkomende diameter. Andere effecten zijn waarschijnlijker door de naam van het “bedrijf”.

   antwoord

  • Andy van ver weg
   26.09.2023

   Afmetingen en gewicht zijn vergelijkbaar met Sigma 50mm 1:1.4 DG (ART). Ook het aantal lenzen en groepen is identiek: beide hebben 13 lenzen in 8 groepen. Maar het optische ontwerp van het toestel is toch anders, Sigma’s MDF is immers 40 cm, terwijl deze meter is.

   antwoord

 2. iSlaven
  28.09.2023

  De goedkoopste “spiegelloze” lens met diafragma 1,4 en autofocus.

  antwoord

  • Arkadi Shapoval
   28.09.2023

   Natuurlijk niet, er zijn goedkopere opties voor gewassen

   antwoord

   • iSlaven
    28.09.2023

    Natuurlijk vergat ik het woord “full frame”

    antwoord

 3. Andy van ver weg
  28.09.2023

  De informatie is niet meer nieuw, maar kan voor iemand nog interessant zijn.
  Wat betreft de compatibiliteit van deze lens met Canon RF, gingen forumleden er op Duitse forums, en niet alleen in de Duitse, van uit dat deze lens de eerste zou zijn van een externe fabrikant die met dit systeem zou werken. De reden voor deze aannames waren hints van Meike dat de lens compatibel zou zijn met de RF-vatting (hier moet aan worden toegevoegd dat Meike op zijn beurt de reikwijdte van de compatibiliteit niet heeft gespecificeerd).
  Maar het was er niet. Dit is wat vertegenwoordigers van Canon Deutschland reageerden op een verzoek van Photografix-Magazin:

  “We bestuderen elk verzoek van de fabrikant zorgvuldig. In dit geval heeft Canon Meike geen toestemming gegeven om lenzen met RF-vatting te produceren en verkopen.”

  antwoord

  • Arkadi Shapoval
   28.09.2023

   Eerst? Hoe zit het met Yongnuo 35 mm 1:2 DF DSM R и Yongnuo 85 mm 1:1.8 DF DSM R, uitgebracht in 2021

   antwoord

   • Andy van ver weg
    28.09.2023

    Ze zijn met deze houder niet in Europa te koop. U kunt op AliExpress kopen met het risico dat u bij de douane wordt aangehouden. Blijkbaar hebben de Chinezen weinig interesse in het octrooirecht (wie had dat ooit gedacht..)
    Maar wat wij hebben is de Viltrox AF 85mm F/1.8 RF. Op verzoek van de redactie van hetzelfde Photografix-Magazin of Viltrox een licentie heeft, heeft Canon nooit gereageerd.

    antwoord

   • Arkadi Shapoval
    28.09.2023

    Verandert dat op de een of andere manier het feit dat zij de eersten waren? Of misschien is Meike geen China?

    antwoord

   • Andy van ver weg
    28.09.2023

    Dit bevestigt wat ik hierboven schreef over de verwachtingen van Duitse forumleden. Hoop op een officiële lens van een derde partij voor RF. Want wat heeft het voor zin om iets in China te bestellen als het bij de douane in beslag wordt genomen en naast een boete wordt verzonden? En het punt hier is niet dat Meike China is... ze worden in Europa en over de hele wereld verkocht onder Sony. Maar ze zijn niet beschikbaar in landen die voldoen aan de RF-patentwetgeving. Dat is alles wat ik wilde en zei.

    antwoord

   • Arkadi Shapoval
    28.09.2023

    Kom op, mijn vrienden komen bijvoorbeeld zonder problemen met Chinese lenzen naar België. Je veroorzaakt tevergeefs paniek

    antwoord

   • Andy van ver weg
    28.09.2023

    Wat voor paniek? Ik zeg niet dat je niets uit China kunt bestellen. U kunt eenvoudig lenzen en al het andere rechtstreeks vanuit China bestellen. Zolang het product geen inbreuk maakt op een patent of anderszins verboden is in de EU. (bijvoorbeeld te hoge concentraties giftige stoffen of iets anders, iets wat hier verboden is, maar daar niet voor)
    Daarom kunnen je vrienden, net als iedereen, bepaalde brillen bestellen, die goedkoper zijn in China. Bijvoorbeeld de hierboven genoemde met een Sony- of zelfs EF-vatting. Maar niet RF. Dat laatste kun je natuurlijk proberen in China te kopen, maar dan kan het gebeuren dat je twee keer voor de lens betaalt (een keer aan de Chinezen en een keer aan de douane) en met niets achterblijft. Dat is alles.

    antwoord

   • Arkadi Shapoval
    29.09.2023

    Waarom vallen zij dan ook stilletjes onder RF? Algemene paniek – niet bijzonder gerechtvaardigd en overdreven

    antwoord

   • Andy van ver weg
    29.09.2023

    Ik heb zojuist gezegd hoe de zaken ervoor staan ​​vanuit het oogpunt van de EU-wetgeving over de invoer van goederen en mogelijke risico's. Mogelijke inbeslagname door de douane en het ontbreken van enige service of garantie voor dergelijke zaken in de EU zijn zeer reële zaken. De rest beslist iedereen voor zichzelf.
    Bovendien, als ik uit Duitsland kom en op uw AliExpress-links klik voor de hierboven genoemde bril (RF), zie ik alleen de inscriptie “het product is niet beschikbaar in uw regio.” Met alle andere lenzen zijn er geen problemen - ik kan ze kopen.
    Waar is hier de paniek? Algemene informatie en meer niet.
    Ja, en aanvankelijk hadden we het alleen over officiële externe fabrikanten, zo lijkt het.

    antwoord

antwoord

 

 

boven
mobiel computer