Impressies van Sony A7s. Artikel door Rodion Eshmakov

Материал bereid Rodion Eshmakov.

Sony a7s.

Sony a7s.

De afgelopen bijna 4 jaar heb ik materiaal gemaakt voor al mijn beoordelingen van verschillende optica met behulp van een Sony A7s full-frame spiegelloze camera, die ik moet kopen lezers van Radozhiva hielpen in 2019. Mijn andere camera was en blijft een oude Canon 600D, maar in feite los ik alle taken met betrekking tot filmen op met de hulp van Sony A7s.

De keuze voor het Sony FE-systeem is te danken aan zijn veelzijdigheid: met Sony full-frame spiegelloze camera's kun je bijna alle optica gebruiken, inclusief met zeer korte brandpuntsafstand aan de achterkant. Daarnaast is de E-mount erg populair bij optische fabrikanten.

De Sony A7s (ILCE-7S) camera werd geïntroduceerd op 6 april 2014 - er zijn sindsdien 8 jaar verstreken en hij is helemaal niet nieuw. Ten opzichte van de vorige modellen Sony A7 en Sony A7R heeft de camera een aantal significante verschillen en verbeteringen.

Sony A7s maakt gebruik van een full-frame CMOS-sensor met een resolutie van slechts 12 megapixels. Dit is de helft van die van de Sony A7 en drie keer die van de A7R. Dezelfde resolutie van de matrix was in de oude "legendarische" Canon 5D и Nikon D700. De keuze van de matrix hangt samen met de wens van de fabrikant om te vergroten sensor gevoeligheid vanwege de grote pixelgrootte, in tegenstelling tot de bekende neiging om de resolutie van matrices verhogen. In 2013-2014 raakte de mode voor de "dikke pixel" echter zelfs смартфонов.

Voor mij was de keuze voor een camera met een "dikke pixel" een prioriteit, omdat dit niet alleen de vereisten voor optische resolutie vermindert, maar ook de vereisten voor het ontwerp van lenzen: tot de telecentriciteit van het optische systeem, tot de brandpuntsafstand terug. Zo heb ik bij de Sony A7s nog nooit een kleurverschuiving gezien, zelfs niet bij gebruik van optica met een extreem kleine brandpuntsafstand aan de achterkant, maar de 20 MP APS-C sensor van de Sony A3500 met heeft hier bij sommige lenzen last van, precies zoals 24 MP full-frame Sony A7. Alleen Leica M-camera's, die oorspronkelijk speciaal zijn ontworpen voor gebruik met lenzen die niet telecentrisch zijn in de beeldruimte, kunnen echt "alleseters" worden genoemd.

De letter "S" in de naam van de camera betekent "Gevoeligheid" - "gevoeligheid", en de grote pixelgrootte maakte het mogelijk om voor die tijd een ongelooflijk ISO-bereik te bereiken: van 50 tot 409600 (native - van 100 tot 102400) . Het is onwaarschijnlijk dat iemand de camera bij ISO 400k serieus zal gebruiken, maar het kan niet gezegd worden dat deze honderdduizenden volkomen zinloos zijn: ik was buitengewoon verrast toen Rubinar 1000/10 tijdens het fotograferen met een "donkere" lens veel meer zag 's nachts op het camerascherm dan vroeger met mijn eigen ogen naar de duisternis. Over het algemeen gaat de camera heel goed om met fotograferen bij weinig licht, vooral in vergelijking met de oude 18 MP APS-C Canon 600D: beeld bij ISO 12800 op Sony A7s ziet er ongeveer uit als beeld bij ISO 1600 aan Canon 600D.

De resolutie van foto's leek in eerste instantie ongewoon klein vergeleken met 18 megapixels Canon 600D... Gebruik makend van enkele redelijk goede lenzen er is een gevoel dat de resolutie van de matrix niet genoeg is. Voor een deel heeft deze tekortkoming me geholpen om de schakeladapter op te lossen, waarmee het mogelijk is om te verkrijgen panoramische foto's met een resolutie van ongeveer 20 megapixels - Ik gebruik het actief tijdens het filmen, het helpt ook om informatie te krijgen over het gedrag van lenzen op middenformaat camera's. Het gevolg van de bescheiden resolutie van de Sony A7s-matrix is ​​het kleine formaat van RAW-bestanden en de hoge verwerkingssnelheid, zelfs op zwakke computers.

Ik ga niet in detail in op de problemen met betrekking tot de kleurweergavefuncties van de cameramatrix, aangezien de optica die ik gebruik en mijn eigen kleurwaarneming bijna altijd de beslissende factoren zijn die de kleur in een foto bepalen. Bij gebruik van dezelfde lens in vergelijking met Canon 600D het verschil is voelbaar. Tijdens het werken met de camera werd ook opgemerkt dat Sony's "Imaging Edge"-software niet naar tevredenheid werkt met de RAW-bestanden van de camera, waardoor het dynamisch bereik in de hoge lichten aanzienlijk wordt verminderd. Adobe Lightroom heeft dit nadeel niet. Om deze reden moest ik de "native" RAW-ontwikkelaar verlaten, in tegenstelling tot de algemene bewering dat het beter zou moeten "werken" met kleur.

Uiterst significant zijn de verbeteringen met betrekking tot de functionaliteit van de camerasluiter. De Sony A7s heeft voor het eerst in de line-up een volledig elektronische sluiter: in het cameramenu moet je de modus "Silent Shooting" selecteren om hem in te schakelen. Het is ook mogelijk om te fotograferen met het elektronische voorgordijn. De mechanische sluiter is een camera-component die een beperkte bron heeft, en het gebruik van een elektronische of sluiter stelt u in staat om de belasting van de mechanica te verminderen wanneer de camera actief wordt gebruikt. Ik ben standaard overgegaan op elektronische sluiter, voornamelijk vanwege de kortere black-outtijd in EVI en de afwezigheid van hinderlijk (ja, je went snel aan het zwijgen) geluid.

Een terugkeer naar mechanica is meestal vereist bij het fotograferen met mensen (het is gemakkelijker voor modellen om zich te concentreren op het geluid van de sluiter tijdens het fotograferen), en om het verschijnen van artefacten zoals "rolling shutter" en sommige anderen. In mijn praktijk was er een geval waarin de lens die ik op de camera installeerde het gebruik van een mechanische sluiter niet toestond, dus de aanwezigheid van de optie "Stil fotograferen" stelde me in staat om uniek materiaal.

Burst-snelheid is vrij gemiddeld - tot 5 frames per seconde. Dit is natuurlijk meer dan 3.8 frames per seconde voor 600D, maar bijvoorbeeld een oude en helemaal niets reflexcamera op de secundaire markt Sony SLT-A55 heeft een vuursnelheid van 10 frames per seconde. Het sluitertijdbereik is standaard voor geavanceerde camera's - vanaf 1/8000 tot 30 sec.

Aanzienlijk uitgebreid in vergelijking met de vorige camera's van de A7-lijn van videomogelijkheden, waarmee de Sony A7s populair is geworden onder videografen. De camera kan 1080p-video opnemen met 50 Mbps en 720p Slow-motionvideo met 120 frames per seconde. Opname vindt plaats met deelname van alle pixels van de matrix.

Maar het autofocussysteem bleek minder te zijn in vergelijking met de eerste Sony A7: het A7s-model heeft geen phase-autofocussensoren en werkt daarom matig met autofocus-optiek. Ik heb geen lenzen van het merk Sony geprobeerd, maar bij het gebruik van Canon EF-lenzen via een elektronisch uitgeruste EOS-NEX-adapter waren de snelheid en nauwkeurigheid van de autofocus extreem slecht. Een goede oplossing voor dit probleem zou waarschijnlijk zijn om een ​​adapter te gebruiken LA-EA4.

Verder verschilt de camera weinig van de A7 en A7R: dezelfde roterende displays, een acceptabele resolutie van 0.71x EVI (verplichte optie bij het werken met handmatige optiek!), identieke bediening. De behuizingsmaterialen van de A7s zijn beter: de camera is volledig gemaakt van metaal (magnesiumlegering) en de bajonetvatting is gemaakt van roestvrij staal (in de A7 en A7R waren er plastic elementen). Ook Sony A7s is de minst "vraatzuchtige" in de rij, maar in vergelijking met 600D Het stroomverbruik van de Sony A7s is nog steeds erg hoog. Bijvoorbeeld, op reizen die ik precies nam Canon 600D, aangezien de twee LP-E8-batterijen voldoende waren voor drie dagen fotograferen zonder opladen, terwijl bij actief gebruik van de Sony A7s drie batterijen mogelijk niet genoeg zijn voor één fotoshoot, vooral bij lage temperaturen.

Ik kan niet zeggen dat de A7s een comfortabele carrosserie heeft. De camera is te klein voor een comfortabele grip, werken met zware lenzen is erg lastig door het ontbreken van vingersteun op het handvat. Zelfs de amateur Canon 600D was veel, veel comfortabeler. Een gedeeltelijke oplossing voor het probleem was de aanschaf van een extra aluminium frame dat ruimte biedt voor de pink op het handvat, evenals een duimsteun die in de flitsschoen van de camera past. Het uiterlijk van mijn Sony A7s is hieronder weergegeven.

Het is gemakkelijk om schade aan de sensorschacht van de camera te zien - dit is een gevolg van mijn experimenten met optica van nachtkijkers, waarvan de achterste lens extreem dicht bij de matrix komt. Het defect is gelukkig alleen cosmetisch.

Gedurende mijn tijd met de Sony A7s heb ik gefotografeerd met een enorme verscheidenheid aan lenzen, variërend van 17 mm tot 1000 mm. Hieronder staan ​​foto's van een aantal van hen.

Alle full-frame camera's van Sony met E-bevestiging

Lijst met originele Sony FE-lenzen

correcties:

 1. Sony FE 14mm F / 1.8 GM [april 2021, AliExpress-prijs:]
 2. Sony FE 20mm F / 1.8 G [februari 2020, AliExpress-prijs:]
 3. Sony FE 24mm F / 1.4 GM [september 2018, AliExpress-prijs:]
 4. Sony FE 24mm F / 2.8 G [maart 2021, AliExpress-prijs:]
 5. Sony FE 28mm F / 2.0 [maart 2015, AliExpress-prijs:]
 6. Sony FE 35mm F / 1.4 GM [januari 2021, AliExpress-prijs:]
 7. Sony FE 35mm F / 1.4 ZA [augustus 2014]
 8. Sony FE 35mm F / 1.8 [juli 2019, AliExpress-prijs:]
 9. Sony FE 35mm F / 2.8 ZA [oktober 2013, AliExpress-prijs:]
 10. Sony FE 40mm F / 2.5 G [maart 2021, AliExpress-prijs:]
 11. Sony FE 50mm F / 1.2 GM [maart 2021, AliExpress-prijs:]
 12. Sony FE 50mm F / 1.4 ZA [juli 2016]
 13. Sony FE 50mm F / 1.4 GM [februari 2023]
 14. Sony FE 50mm F / 1.8 [maart 2016, AliExpress-prijs:]
 15. Sony FE 50mm F / 2.8 Macro [augustus 2016]
 16. Sony FE 50mm F / 2.5 G [maart 2021]
 17. Sony FE 55mm F / 1.8 ZA [oktober 2013, AliExpress-prijs:]
 18. Sony FE 85mm F / 1.4 GM [februari 2016, AliExpress-prijs:]
 19. Sony FE 85mm F / 1.8 [februari 2017, AliExpress-prijs:]
 20. Sony FE 90mm F / 2.8 Macro G OSS, [maart 2015, AliExpress-prijs:]
 21. Sony FE 100mm F / 2.8 STF GM OSS, [februari 2017]
 22. Sony FE 135mm F / 1.8 GM [februari 2019, AliExpress-prijs:]
 23. Sony FE 300mm F / 2.8 GM OSS, [november 2023]
 24. Sony FE 400mm F / 2.8 GM OSS, [juni 2018]
 25. Sony FE 600mm F / 4 GM OSS, [juni 2019]

Zoomen:

 1. Sony FE 12-24mm F / 2.8 GM [juli 2020, AliExpress-prijs:]
 2. Sony FE 12-24mm F / 4 G [mei 2017, AliExpress-prijs:]
 3. Sony FE 16-25mm F / 2.8 G [april 2024]
 4. Sony FE 16-35mm F / 2.8 GM [mei 2017, AliExpress-prijs:]
 5. Sony FE 16-35mm F / 2.8 GM II [augustus 2023]
 6. Sony FE 16-35mm T / 3.1 PZ G C [november 2020]
 7. Sony FE 16-35mm F / 4 ZA OSS, [september 2014, AliExpress-prijs:]
 8. Sony FE 16-35mm F / 4 PZ G [maart 2022, AliExpress-prijs:]
 9. Sony FE 20-70mm F / 4 G  [januari 2023]
 10. Sony FE 24-50mm F / 2.8 G [februari 2024]
 11. Sony FE 24-70mm F / 2.8 GM [februari 2016, AliExpress-prijs:]
 12. Sony FE 24-70mm F / 2.8 GM II [april 2022, AliExpress-prijs:]
 13. Sony FE 24-70mm F / 4 ZA OSS, [oktober 2013, AliExpress-prijs:]
 14. Sony FE 24-105mm F / 4 G OSS, [oktober 2017, AliExpress-prijs:]
 15. Sony FE 24-240mm F / 3.5-6.3 OSS, [maart 2015, AliExpress-prijs:]
 16. Sony FE 28-60mm F / 4-5.6 [september 2020, AliExpress-prijs:]
 17. Sony FE 28-70mm F / 3.5-5.6 OSS, [oktober 2013, AliExpress-prijs:]
 18. Sony FE 28-135mm F / 4 G PZ OSS, [september 2014]
 19. Sony FE 70-200mm F / 2.8 GM OSS, [oktober 2017]
 20. Sony FE 70-200mm F / 2.8 GM OSS, II [oktober 2021]
 21. Sony FE 70-200mm F / 4 G OSS, [oktober 2013, AliExpress-prijs:]
 22. Sony FE 70-200mm F / 4 Macro OSS, II [juli 2023]
 23. Salleen-FE 70-300mm F / 4.5-5.6 G OSS, [maart 2016]
 24. Sony FE 100-400mm F / 4.5-5.6 GM OSS, [april 2017, AliExpress-prijs:]
 25. Sony FE 200-600mm F / 5.6-6.3 G OSS, [juni 2019, AliExpress-prijs:]

Autofocus full frame lenzen voor de Sony E/FE vatting worden ook door andere fabrikanten geproduceerd:

Resultaten van

Mijn ervaring leert dat de Sony A7s een zeer goede "digitale achterkant" is voor exotische optica, wat wordt vergemakkelijkt door een kleine werkafstand, een grote pixelmatrix en de aanwezigheid van een redelijk handige elektronische zoeker. De camera steekt gunstig af bij de A7 en A7R met een elektronische sluiter, die een zeer nuttige en aangename optie bleek te zijn, evenals geavanceerde videomogelijkheden, maar hij heeft een zwak autofocussysteem. Over het algemeen is Sony A7s eerder een niche-oplossing (video-opnamen, fotograferen met oude en specifieke optica), camera's uit de A7-serie (beginnend met A7M2) hebben een betere balans van eigenschappen.

U vindt meer beoordelingen van lezers van Radozhiva hier. Alle beoordelingen van Rodion op één plek hier.

Voeg een reactie toe:

 

 

Opmerkingen: 6, over het onderwerp: indrukken van Sony A7s. Artikel door Rodion Eshmakov

 • elhotag

  Ik had eerst S-ka, eerste en tweede R-ka. Op de foto vond ik R-ka het leukst, maar over het algemeen is R-ka de tweede veel beter. Een back-illuminated matrix, fasesensoren met gas-autofocus, een stabilisator ... Dit werd erg gemist bij de eerste R-coy. Tussen S-coy en R-coy zou ik voor de foto R-ku kiezen. Detaillering door de resolutie van de matrix en het ontbreken van een anti-aliasing filter en voor video S-ka.

 • B.R.P.

  Eindelijk heb je het gedaan, Rodion! Heel goed spul, bedankt.

 • Menselijk

  Met een recorder kan het 4k25 / 30r opnemen, wat ik actief gebruik, het enige is dat het een erg omvangrijk ontwerp blijkt te zijn, en het duurt lang om te monteren. Het lijkt mij dat dit meer bedoeld is voor de studio of voor het opnemen van een soort concert. Door het ontbreken van matrixstabilisatie is het onhandig om uit de hand te fotograferen, is het beter om een ​​statief of in ieder geval een monopod te gebruiken, lensstabilisatie is niet genoeg voor een vloeiend beeld en 25 en 30 frames zijn niet genoeg voor goed EN snel softwarematige stabilisatie.

  Om de een of andere reden is het achterdisplay afgepeld en ziet het er lelijk uit..
  En ook de helderheid is niet genoeg voor de felle zon. Ik weet niet hoeveel er is, visueel ergens rond de 1250-1500 nits.

  De telefoon-app voor het overzetten van foto's is een beetje een sukkel in vergelijking met Canon. Ik weet niet wat er aan de hand is, maar het lukte me niet om iets anders te krijgen dan ongeveer 1600x1080 jpg-foto's. Uit de beoordelingen lijk ik te hebben gezien dat er een soort oude versie is waar je foto's op volledige grootte kunt overzetten, als iemand het weet, deel het dan.

  De camera staat op een oude Android, dus de Sony app store is daar ingebouwd. Over het algemeen is het idee geweldig, maar om de een of andere reden heeft het bedrijf er meteen een enorme babbel over gemaakt. Reusachtig. Je kunt er zelfs een aantal van je eigen applicaties voor schrijven, bijvoorbeeld met de nodige zorgvuldigheid, je kunt een applicatie schrijven die de mogelijkheid ontgrendelt om 4k op een geheugenkaart te schieten of de vervelende vereiste om een ​​64GB-kaart te plaatsen om in te schieten te verwijderen XAVC, en dit is nog maar het begin.

  Je kunt ook een heleboel applicaties maken om foto's eenvoudig naar je telefoon over te zetten via wi-fi of wi-fi direct. Ik heb een bestandsserver op de camera gestart om foto's via de browser te downloaden, maar ik heb niet genoeg vaardigheden om iets voor Android te schrijven. Ja, en het is niet handig, je kunt de miniaturen niet zien, één foto per keer opslaan is niet comme il faut.

  Ik las op een forum dat een scherpstelmodule van de A4 in de LA-E77-adapter is gestoken, dus alle punten in het midden van het frame zitten daar vast. Dat wil zeggen, er zijn meerdere camera's met A-vatting, met meer geavanceerde scherpstelling (A77II, A99, A99II).

 • Andrew

  Nareshti, anders kwamen ze er niet doorheen.

 • CryptoGicky

  Vertrouw op een financiële bot om rijk te worden. https://Guino.pumpati.de/Guino

 • kremlin

  Helaas werkt bij deze compactcamera ook geen enkele auto-adapter met Canon Ef-E Mount L-lenzen en Sigma MC-11 auto-adapter in de auto-modus. Ik heb gisteren 4 verschillende merken geprobeerd en ze werken alleen in de handmatige modus. Ik heb het geprobeerd met elks, ik dacht dat het niet werkt met 7s omdat deze adapters voor crop zijn, maar de Sigma MC-11 toont ook de parameters, past de snelheid en het gat aan, maar de auto werkt niet. alleen metabones, maar ik denk dat het ook niet zal werken.Aangezien dit de vroegste camera is, zijn de auto-adapters niet elektronisch compatibel.

Voeg een reactie

Auteursrecht © Radojuva.com. Blog Auteur - fotograaf in Kiev Arkadi Shapoval. 2009-2023

Engelse versie van dit artikel https://radojuva.com/en/2022/06/a7s/

Version en español de este artículo https://radojuva.com/es/2022/06/a7s/