Vrolijk. Oorlog. BIJWERKEN

1

Dit is de laatste momentopnamewat ik eerder deed oorlogen. op foto's vuurtoren aan de dijk van Vyshgorod. Binnen een dag of twee er was een heel andere sfeer op dezelfde plek.

In de nacht van 24.02.2022 februari XNUMX begonnen explosies in het gebied van mijn geliefde stad Vyshgorod, mijn kleine familie besloot naar hun ouders in Blistavitsa te gaan. Blistavitsa is een klein dorpje in de buurt van Kiev. Het ligt op slechts een paar kilometer van Gostmel и Buchidie al zijn geworden bekend over de hele wereld. We waren aan het rijden en zagen zwarte rookkolommen, lopende en huilende mensen, kolommen tanks en ander militair materieel. Er waren nog veel meer avonturen en angsten. Nu zijn mijn vrouw en zoon in Polen, ikzelf verbleef in Volyn en elke dag Ik werk als vrijwilliger bijna de hele dag van 9.00 tot 21.00 uur. Aanvankelijk waren er geen plannen om de vrouw verder naar het westen te sturen, de vrouw en zoon vertrokken pas toen het erg werd gelegenheid situatie toegang tot Volyn-troepen uit Wit-Rusland.

In het huis van mijn ouders in Blistavitz zagen we veel helikopters een dorp een paar kilometer verderop beschieten/bombarderen. Hoogstwaarschijnlijk schoten ze op hetzelfde Hero City Gostomel. Helikopters en vliegtuigen zweefden constant boven het ouderlijk huis. Vanuit hun huis waren heldere granaten en sterke explosies perfect zichtbaar en hoorbaar. Het hield niet de hele dag op. Uiteindelijk hebben we gezamenlijk besloten dat ik met mijn gezin naar West-Oekraïne zou gaan.

Maar het was heel moeilijk voor ouders om hun huis, dat ze heel, heel lang hadden gebouwd, te verlaten en hun honden en katten achter te laten. Het gevolg was dat mijn ouders er heel erg spijt van hadden dat ze niet met mij meegingen. Ze begonnen in een hel te leven. Hun dorp was zwaar beschadigd - veel verwoesting. Hun huis, gelegen in de buurt van het bos, heeft het gedeeltelijk overleefd. Een neergestorte helikopter viel op het huis van buren. Mijn ouders zaten bijna altijd in de kelder (ze hebben een grote kelder met een ingang vanuit de centrale kamer van het huis). Na verloop van tijd adopteerden ze vier kinderen (één zogende, ongeveer drie maanden oud) en vier volwassenen. Hun huis heeft een werkende open haard en een waterput, waardoor ze op de een of andere manier zichzelf op de een of andere manier konden opwarmen en voedsel konden koken. Een week later werden de kinderen door vrijwilligers weggebracht. Explosies sloegen de ramen uit. Communicatie viel constant weg, het was onmogelijk om er doorheen te komen. Ik wachtte drie dagen op nieuws van mijn ouders en werd gek. Al die tijd was het onmogelijk om daar weg te gaan. Na zo'n drie weken lukte het mijn ouders toch om via de groene gang te vertrekken. Tijdens mijn verblijf onder bezetting kwamen soldaten van de Russische Federatie constant naar mijn ouders en vroegen hen om te drinken, eten, roken, ze verminkten de auto van mijn ouders zodat ze niet konden vertrekken. Na hun evacuatie naar de centrale regio van Oekraïne begonnen ze ernstige gezondheidsproblemen te krijgen. Na de beschieting van haar huis werd ook mijn grootmoeder geëvacueerd (uit een andere stad in de buurt van Kiev).

Ik zie alle inschrijvingen en stel alle hulp zeer op prijs.

Bijna al het ingezamelde geld gaat naar mensen helpen die ik ken en die het nodig hebben en degenen die zich in een moeilijke situatie bevinden. Ik laat mezelf alleen voor benzine en kleine uitgaven.

Wat precies en wie het precies nodig heeft, kun je mij vragen in privéberichten:

Telefoon/Viber/Telegram/WhatsApp: +38 (063) 527-03-33

Facebook: http://www.facebook.com/arkadii.shapoval

Instagram: http://instagram.com/arkadiishapoval

500px.com: https://500px.com/arkadiishapoval

E-mail.: arkadiishapoval@gmail.com

Skype: arcadiishapoval

Grote dank aan iedereen die gereageerd heeft.

Bedankt hier.

Dit is oorlog. Het is onwaarschijnlijk dat iemand zal begrijpen hoe het werkelijk is totdat hij persoonlijk de verschrikkingen ervan tegenkomt.

Mijn videoboodschap opgenomen op 5 maart 2022

Auteursrecht © Radojuva.com. Blog Auteur - fotograaf in Kiev Arkadi Shapoval. 2009-2023

Engelse versie van dit artikel https://radojuva.com/en/2022/02/radozhiva/

Version en español de este artículo https://radojuva.com/es/2022/02/radozhiva/