Nippon Kogaku Japan Nikkor-S Auto 1:1.2 f=55mm

Voor geleverd door Nippon Kogaku Japan Nikkor-S Auto 1:1.2 f=55mm lens hartelijk dank fotovramke.com. Dit is een winkel in Kiev die fotografische films verkoopt en ontwikkelt. Hen instagram hier. De jongens kunnen altijd een film te koop vinden, ontwikkelen en scannen.

Nippon Kogaku Japan Nikkor-S Auto 1:1.2 f=55mm

Nippon Kogaku Japan Nikkor-S Auto 1:1.2 f=55mm. toenemen.

Radozhiv heeft al een uitgebreide review van zo'n lens, wat een logische ontwikkeling is van de Nippon Kogaku Japan Nikkor-S Auto 1: 1.2 f = 55mm uit deze review hebben we het over Nikon NIKKOR-SC Auto 1:1.2 f=55mm.

Het verschil in de modellen is als volgt:

 1. Nippon Kogaku Japan Nikkor-S Auto 1:1.2 f=55mm is een oudere versie geproduceerd tussen 1965-1971. De 'S.C'-versie werd geproduceerd tussen 1972-1974. Concreet is het model uit de review, te oordelen naar het serienummer 979577, uitgebracht tussen 1965-1967 en behoort tot een van de vroegste modificaties.
 2. De 'S.C'-versie heeft een verbeterde coating. Deze belangrijkste verschil tussen lenzen. 'C' (Coating) — speciale multicoated optica. 'S' (Septem) - zeven lenzen in het optische ontwerp
 3. Lenzen hebben verschillende namen: 'Nippon Kogaku Japan Nikkor-S Auto'VS'Nikon NIKKOR-SC Auto'
 4. Iets ander lichaamsontwerp: andere vorm van de nokken, ander aantal schroeven aan de bajonetzijde, enz.

Lens uiterlijk

De Nippon Kogaku Japan Nikkor-S Auto 1:1.2 f=55mm uit deze review is goed bewaard gebleven. De lenzen zijn in goede staat. De scherpstelring draait wat krap. Met meer dan 2000 foto's op een dag, voelt het alsof de focusring merkbaar over je vingers wrijft. Tijdens de ontwikkeling van dit objectief had bijna niemand zich kunnen voorstellen dat er tijden zouden zijn dat het mogelijk zou zijn om duizenden frames per dag te maken en er niets voor te betalen.

FX (volledig frame, CMOS)

Voorbeelden op Nikon D700. Om de Nippon Kogaku Japan Nikkor-S Auto 1:1.2 f=55mm op deze camera te installeren, moet je hem AI-converteren (een deel van de rand van de diafragma-regelring en/of de lenslipjes afsnijden). Details hier.

Nikon D700 met Nippon Kogaku Japan Nikkor-S Auto 1:1.2 f=55mm produceert foto's met een slechte kleurweergave. De lens is mooi geel/groen/grijs in het uiteindelijke beeld. Zelfs in JVI merkbare kleurverandering. Auto witbalans, evenals ingebouwde voorinstellingen witbalans ('daglicht', 'schaduw', etc.) geven geen goed resultaat. Met Nippon Kogaku Japan Nikkor-S Auto 1:1.2 f=55mm 'witbalans' aan Nikon D700 verandert in 'balans groen'. Het corrigeren van de kleur in de RAW-converter is ook niet eenvoudig.

Werken bij F/1.2 tot en met JVI extreem gevaarlijk - u kunt ongeveer 90% van de defecte foto's krijgen. De grootste moeilijkheid is nauwkeurig scherpstellen. Het matte matglas is niet ontworpen om te werken met lenzen met f/1.2 (details hier). De beste manier om met de lens te werken is via Live View.

RAW-bronfoto's ('.NEF') kunnen bekijk/download in de galerij op Google Drive (30 bestanden, wees voorzichtig, de kleur van de foto's kan de psyche schaden). De portretten zijn iets verbeterd. retoucheur Lina.

DX (APS-C, CCD)

Voorbeelden op Nikon D40. De Nippon Kogaku Japan Nikkor-S Auto 1:1.2 f=55mm past gemakkelijk en zonder aanpassingen in deze camera. Details hier.

Bereik een goede kleur Nikon D40 gecombineerd met Nippon Kogaku Japan Nikkor-S Auto 1:1.2 f=55mm is ook erg moeilijk. Onderstaande foto's zijn onbewerkt. JPEG rechtstreeks van de camera ontvangen. Alles is uitsluitend opgenomen met f/1.2 diafragma. Al het "plezier" en al het "charisma" van de lens komt precies tot uiting bij de maximale waarde van het relatieve diafragma. Kom in scherpte bij f/1.2 door een pentaprisma JVI oude camera Nikon D40 (zonder Live View) is heel, heel moeilijk. Het blijkt ongeveer 95% van de defecte foto's te zijn, terwijl in JVI het lijkt erop dat het scherpstellen correct is gedaan. Met een zeer zorgvuldige focus wordt het aantal huwelijken verminderd. Minimum (basislijn) ISO 200 en minimum uittreksel 1/4000 van een seconde interfereert enorm met het werk bij F / 1.2. Bij F/1.2 kun je gemakkelijk ernstige overbelichting van het frame krijgen, en daarom is in sommige foto's een polarisatiefilter gebruikt, wat een marge van 1-2 stappen geeft expositie.

JPEG-bronfoto's ('.jpg') kunnen bekijk/download in de galerij op Google Drive (26 bestanden).

DX (APS-C, Super CCD SR PRO)

Voorbeelden op Fujifilm FinePix S5Pro. Om de Nippon Kogaku Japan Nikkor-S Auto 1:1.2 f=55mm op deze camera te installeren, moet je hem AI-converteren (een deel van de rand van de diafragma-regelring en/of de lenslipjes afsnijden). Details hier.

Bereik een goede kleur Fujifilm FinePix S5Pro gecombineerd met Nippon Kogaku Japan Nikkor-S Auto 1:1.2 f=55mm is ook erg moeilijk. Onderstaande foto's zijn onbewerkt. JPEG rechtstreeks van de camera ontvangen. Bij een aantal opnames is gebruik gemaakt van een polarisatiefilter.

JPEG-bronfoto's ('.jpg') kunnen bekijk/download in de galerij op Google Drive (66 bestanden).

DX (APS-C, EXMOR CMOS)

Voorbeelden op Sony a3500 (APS-C, 20 MP). Om Nippon Kogaku Japan Nikkor-S Auto 1:1.2 f=55mm op deze camera te installeren, heb ik een eenvoudige adapter gebruikt Nikon F -> Sony E. Focus met focus peaking aan Sony a3500 simpel genoeg. Toegegeven, het is jammer, de Sony a3500 bederft de bokeh aanzienlijk door eerste elektronische sluitereffect.

JPEG-bronfoto's ('.jpg') kunnen bekijk/download in de galerij op Google Drive (23 bestanden).

50/55/58

Het is de Nippon Kogaku Japan Nikkor-S Auto 1:1.2 f=55mm die de eerste lens van Nikon (Nippon Kogaku Japan) is met een maximum helderheid f/1.2. Lijn van klasse lenzen 55/1.2 duurde van 1965 tot 1978 en werd later vervangen door de 50/1.2 lijn. Alle 55/1.2 klasse lenzen zijn gebouwd op hetzelfde 7/5 optische ontwerp. De verschillen in de 55/1.2-modellen hebben voornamelijk te maken met verlichting, behuizingsontwerp, MDF en AI-compatibiliteit.

Lijn van handmatige lenzen 50/1.2 geproduceerd sinds 1978. De laatste wijziging 50 / 1.2 in het gezicht Nikon 50 mm 1: 1.2 Nikkor AI-S geproduceerd in kleine series tot 2020 (!) jaar. Alleen in 2020 komt er een kardinale update uit in het gezicht Nikon Nikkor Z 50/1.2S (nieuwe montage, autofocus, complex optisch ontwerp). Alle oude handmatige lenzen uit de 50/1.2-klasse zijn gebouwd op hetzelfde 7/6 optische ontwerp.

Parallel aan 50/1.2 van 1976 tot 1998, een lijn van bijzonder hoogwaardige lenzen van deze klasse 58/1.2Noct, in onze tijd is het geëvolueerd en aangevuld met één enkele en unieke Nikon Nikkor Z 58mm 1:0.95 S Noct. Alle lenzen van klasse 58/1.2 Noct zijn gebouwd op hetzelfde optische schema 7/6 (1 asferisch element).

Alle autofocuslenzen Nikon 50 / 1.8

 1. Nikon 50 mm 1: 1.8 AF Nikkor (eerste versie, MKI) - de lens is van 1986 tot 1990 alleen in Japan geproduceerd. Het is gemakkelijk te onderscheiden door het venster met de scherpstelafstand en de smalle kunststof scherpstelring. Er zijn twee subversies die niet anders zijn:
  • MKI eerste subversie. Weegt 210 gram. Het is gemakkelijk te onderscheiden door de schroef onder het opschrift '1:1.8'. September 1986 tot maart 1987. Serienummers beginnen met 2
  • MKI tweede subversie. Weegt 165 gram. Het is gemakkelijk te onderscheiden door het ontbreken van een schroef onder het opschrift '1:1.8'. Van 1987 tot 1990. Serienummers beginnen met het cijfer 3
 2. Nikon 50 mm 1: 1.8 AF Nikkor (tweede versie, MK II, ook bekend als de 'N'- of 'NEW'-versie) - de lens werd geproduceerd in Japan en China. De MK II-versie werd geproduceerd van 1990 tot 2001. Er zijn drie subversies die niet anders zijn:
 3. Nikon 50 mm 1: 1.8D AF Nikkor (derde versie, MK III, beter bekend als 'D'-versie) - de lens is geproduceerd sinds 2002 tot op de dag van vandaag. Alle lenzen zijn gemaakt in China.
 4. Nikon AF-S Nikkor 50 mm 1: 1.8G SWM asferisch (vierde versie, MKIV, beter bekend als '1.8 G'-versie of '1.8AF-S'-versie) - de lens is geproduceerd sinds 2011, alle lenzen zijn gemaakt in China.
 5. Nikon AF-S Nikkor 50 mm 1: 1.8G SWM asferische speciale editie (vijfde versie, MKV, beter bekend als versie 'Speciale editie' of 'SE' of cameraversie met een retro bodydesign Nikon Df) - de lens is geproduceerd sinds het najaar van 2013. Alle lenzen zijn gemaakt in China.
 6. Nikon Nikkor Z 50mm 1: 1.8 S, vanaf zomer 2018, lens voor Nikon spiegelloze camera's met Z-vatting. Schema 12 elementen in 9 groepen, 2 ED, 2 ASP.

Details over Nikon's vijftig kopeken line-up zijn te vinden in mijn artikel 'Alle Nikon autofocus vijftig dollar'.

Alle autofocuslenzen Nikon 50-58 / 1.4 / 1.2

 1. Nikon 50mm 1: 1.4 AF Nikkor (eerste versie, MK I) - de lens werd alleen in Japan geproduceerd van 1986 tot 1991
 2. Nikon 50mm 1: 1.4 AF Nikkor (tweede versie, MK II, ook bekend als de 'N'- of 'NEW'-versie) - de lens werd alleen in Japan geproduceerd van 1991 tot 1995
 3. Nikon 50 mm 1: 1.4D AF Nikkor (derde versie, MK III, beter bekend als 'D'-versie) - de lens is geproduceerd sinds 1995 tot op de dag van vandaag. Er zijn twee subversies die op geen enkele speciale manier van elkaar verschillen.
 4. Nikon 50 mm 1: 1.4G AF-S Nikkor SWM (vierde versie, MKIV, beter bekend als 'G'-versie) - de lens wordt van 2008 tot op de dag van vandaag alleen in China geproduceerd.
 5. Nikon N AF-S Nikkor 58 mm 1: 1.4G Nano Crystal Coat SWM asferisch (versie beter bekend als '58/1.4') - de lens is vanaf 2013 tot op de dag van vandaag alleen in Japan verkrijgbaar.
 6. Nikon Nikkor Z 58mm 1:0.95 S Noct - de lens is geproduceerd sinds 2019 tot op de dag van vandaag. Premium lens voor spiegelloze camera's Nikon Z. Heeft geen autofocus, maar wel een recordsnelheid. Verfijnd optisch ontwerp met 17 elementen in 10 groepen, met 4 ED-elementen en 3 asferische elementen.
 7. Nikon Nikkor Z 50/1.2S - De lens is geproduceerd sinds 2020 tot op de dag van vandaag. Professionele S-line lens voor spiegelloze camera's Nikon Z. Complex optisch ontwerp met 17 elementen in 15 groepen, met 2 ED-elementen en 3 asferische elementen

Alle Nikon Nikkor autofocuslenzen met F<=1.4

Een lijn originele Nikon Nikkor objectieven met autofocus met F/1.4 voor full frame spiegelreflexcamera's met Nikon F-vatting:

 1. Nikon 24/ 1.4G
 2. Nikon 28/ 1.4D
 3. Nikon 28/ 1.4E
 4. Nikon 35/ 1.4G
 5. Nikon 50/1.4 (MKI) -> Nikon 50/1.4 (MKII) -> Nikon 50/ 1.4D (MKIII MIJ) -> Nikon 50/ 1.4D (MKIII MIC)
 6. Nikon 50/ 1.4G
 7. Nikon 58/ 1.4G
 8. Nikon 85/ 1.4D
 9. Nikon 85/ 1.4G
 10. Nikon 105/ 1.4E

Los daarvan zijn er vooral snelle autofocuslenzen voor Nikon Z-systeem spiegelloze camera's:

 1. Nikon 50/1.2ZS
 2. Nikon 85/1.2ZS

En apart is er een bijzonder snelle autofocuslens voor Nikon 1-systeem systeemcamera's:

 1. Nikon 32/1.2N

Reacties op dit bericht vereisen geen registratie. Iedereen kan een reactie achterlaten. Veel verschillende fotoapparatuur is te vinden op AliExpress.

Materiaal voorbereid Arkadi Shapoval. Trainingen/consulten | YouTube | Facebook | Instagram | Twitter | Telegram

Voeg een reactie toe:

 

 

Opmerkingen: 9, over het onderwerp: Nippon Kogaku Japan Nikkor-S Auto 1:1.2 f=55mm

 • Zheka

  Ik verzamel ook oude Nikon-brillen👍

  • Spitzer

   een duur genoegen, maar het ontwerp van de oude nikons is bijna de beste

 • Oleg

  De kleurweergave is verschrikkelijk, maar de scherpte is niet slecht. Leeftijd eist zijn tol

 • Vladimir

  Bedankt, erg interessant.

 • Trueash

  En ik vond de foto's van Fujika erg leuk. Ik weet niet wat er meer is - de beruchte "kleurrijke" matrix of de vaardigheid van de fotograaf, maar het resultaat is cool

 • Usta FritZZZ

  Full-frame voorbeelden zijn gewoon verbazingwekkends!

 • Pawel

  Zelden in een korte recensie werden zulke hoogwaardige foto's duidelijk lange tijd met sympathie voor dit glas gemaakt, bedachtzaam. Vlieg weg, meer toffe foto's in de reviews of voeg toe.

 • Vasya

  Cyprida is de beste! D700 ook. En het glas is niet slecht, maar niet voor beginners!

 • serg

  alle Nikon vijftig dollar zijn hetzelfde. ze wisten gewoon niet hoe ze een hoogtepunt in lenzen moesten maken.
  gewone standaard en gewone kom

Voeg een reactie

Auteursrecht © Radojuva.com. Blog Auteur - fotograaf in Kiev Arkadi Shapoval. 2009-2023

Engelse versie van dit artikel https://radojuva.com/en/2021/08/nippon-kogaku-japan-nikkor-s-auto-1-2-f55mm/

Versión en español de este artículo https://radojuva.com/es/2021/08/nippon-kogaku-japan-nikkor-s-auto-1-2-f55mm/