7Artisans DJ-OPTICAL 50/1.1. Beoordeling van Rodion Eshmakov

Review van de 7Artisans DJ-OPTICAL 50 / 1.1 lens speciaal voor Radozhiva, bereid Rodion Eshmakov (abonneer je op Instagram!).

Uiterlijk 7 ambachtslieden 50/1.1.

Uiterlijk 7 ambachtslieden 50/1.1. toenemen.

In 2017 introduceerde de inmiddels vrij bekende Chinese opticafabrikant 7Artisans de 7Artisans DJ-OPTICAL 50/1.1 handmatige lens (kortweg - 7artisans 50/1.1) voor full-frame spiegelloze camera's. Deze lens wordt momenteel vervangen door een die vanaf najaar 2020 in productie is. 7 ambachtslieden 50/1.05. Maar het is nog steeds te koop tegen een prijs in het bereik van $ 300-400.

Fabrikant Open statendat de 7artisans 50/1.1 een heroverweging is van het klassieke Sonnar-schema (Sonnar 5 cm F/1.5 - 1932). Twee elementen van de lens gebruiken glas met een brekingsindex van 1.9 (dit is een klasse van superzware vuursteen; en hier liegen ze misschien een beetje) om de beeldkwaliteit te verbeteren en de grootte te verkleinen. Opgemerkt wordt dat er speciale aandacht is besteed aan de ontwikkeling van het profiel van resterende aberraties om een ​​soort aangename bokeh te verkrijgen met een goede beeldkwaliteit in het brandpuntsvlak. Een vergelijkbare lens 7 ambachtslieden 35/1.2 - is ook ontworpen voor cropcamera's.

De recensie presenteert 7artisans 50 / 1.1 in een klassieke zwarte koffer, die ik speciaal voor persoonlijk gebruik heb gekocht na een positieve ervaring met een Sovjet-hoog diafragma van vijftig dollar Jupiter-3 50/1.5.

Specificaties [bron]:

Optisch ontwerp - 7 lenzen in 6 groepen (Sonnar-achtig);

Belangrijkste optische schema:

Belangrijkste optische schema:

Lens frequentierespons curven.

Lens frequentierespons curven.

Brandpuntsafstand - 50 mm;
Relatief diafragma - F / 1.1;
Framemaat - 36 * 24 mm;
De hoek van het gezichtsveld (met een frame van 36 * 24 mm) - 46 °;
Focustype - handmatig (geen autofocus);
Minimale scherpstelafstand - 0.7 m;
Stabilisator - nee;
Diafragmamechanisme - handmatige bediening, zonder voorinstellingen en klikken;
Aantal diafragmalamellen - 13, rond mat;
Gewicht - 398 g;
Afmetingen (B * H, vanuit het vlak van de camerabevestiging) - 58 * 49 mm;
Draad voor filters - 55 mm;
Bevestig aan de camera - Leica M, ondersteunt koppeling met een afstandsmeter.

Ontwerpkenmerken

De lens is gemaakt in een "leuko-achtige" aluminium body en bestaat in verschillende kleuropties: er zijn grootschalige matzilveren en zwarte lenzen bekend, evenals gelimiteerde edities in in goud и rood geanodiseerd (typisch Chinese zigeuner). Op de titelring pronkt trots het opschrift "DJ-OPTICAL" - de beste stimulans om snel de lens op te zetten beschermende filterhaar niet meer te zien.

Net als Henry Ford geloof ik dat een lens elke kleur kan hebben, zolang die kleur maar zwart is. Daarom (en eigenlijk omdat de Sony A7s ook nog eens zwart is) heb ik een lens in deze designvariant aangeschaft.

De lens wordt geleverd met afdekplaatjes (achter voor de vatting en voor, metaal - erg onhandig, niet filtervriendelijk), een schroevendraaier en een liniaal voor het afstellen van de pusher op de afstandsmeter van de camera, handleiding.

7artisans 50/1.1 met AliExpress covers, UV MC HD KnightX filter en Leica M – NEX adapter.

7 ambachtslieden 50/1.1 in deksels van AliExpress, filteren UV MC HD KnightX en met adapter Leica M-NEX.

De 7artisans 50/1.1 heeft een Leica M vatting, wat niet wil zeggen dat deze bedoeld is voor bezitters van Leica camera's. In werkelijkheid is de M-montage vanwege de grote werklengte de meest veelzijdige montage optica tussen spiegelloze systemen. De fabrikant beveelt zelf aan om de lens op Canon, Sony en Nikon spiegelloze camera's te gebruiken met adapters; bovendien focussen op het bestaan ​​van autofocusadapters.

Gezicht op 7 ambachtslieden 50 / 1.1 vanaf de bajonetzijde. Aan de linkerkant is de Leica M-NEX-adapter gecombineerd met een macrohelicoïde.

Gezicht op 7 ambachtslieden 50 / 1.1 vanaf de bajonetzijde. Aan de linkerkant is de Leica M-NEX-adapter gecombineerd met een macrohelicoïde.

Het AF-systeem op mijn Sony A7s is niet uitmuntend, dus het idee om een ​​lens met een AF-adapter te gebruiken was niet inspirerend. Maar een grote werklengte maakte het mogelijk om één belangrijk nadeel van 7artisans 50 / 1.1 te compenseren: een grote MDF (0.7 m - niet geschikt voor een stuk van vijftig kopeken). Als adapter heb ik gekozen voor de LM-NEX macrohelicoid, waarmee zowel een scherpstelling tot oneindig als een acceptabele MDF van ongeveer 0.4 m wordt bereikt.

De afmetingen van 7 ambachtslieden wijzigen bij het scherpstellen: 1 - focus op oneindig, 2 - focus op MDF met een helicoïde lens, 3 - focus op MDF met een helicoïde lens en LM-NEX-adapter.

De afmetingen van 7 ambachtslieden wijzigen bij het scherpstellen: 1 - focus op oneindig, 2 - focus op MDF met een helicoïde lens, 3 - focus op MDF met een helicoïde lens en LM-NEX-adapter.

7artisans 50/1.1 is aanzienlijk groter en zwaarder dan de oude Jupiter-3. Tegelijkertijd is het echter compacter dan zijn vlakke tegenhangers: Zenitar 50/1.2s (voor APS-C spiegelreflexcamera's) en 7 ambachtslieden 50/1.05 (voor full-frame spiegelloze camera's).

Hier zijn ze van links naar rechts (c): Jupiter-3, 7artisans 50/1.1 en Zenitar 50/1.2s. Op de UPC lijkt de Zenitar dankzij de enorme adapter nog groter.

Hier zijn ze van links naar rechts (c): Jupiter-3, 7 ambachtslieden 50/1.1 en Zenitar 50/1.2s. Op de UPC lijkt de Zenitar dankzij de enorme adapter nog groter.

Het voordeel van 7artisans 50 / 1.1 is het mooie en vooral ronde diafragma bij elk relatief diafragma. Het nadeel is de nogal ruwe onnauwkeurige markering van de schaal: meestal wordt naleving bereikt door een ronde markering aan de rechterkant van het nummer op de ring te plaatsen. De F/1.1-waarde die wordt toegeschreven aan de volle opening van de lens lijkt bijna waar te zijn en presteert even goed als de F/1.2 Zenitara 50/1.2s. Vergelijking van de lens met Jupiter-3 qua sluitertijd spreekt van hetzelfde.

Zicht op de 7artisans 50/1.1 ronde opening vanaf de frontlens.

Zicht op de 7artisans 50/1.1 ronde opening vanaf de frontlens.

Als je vanaf de zijkant van de achterlens naar de lens kijkt, zie je de brede zwarte afschuining van de binnenlens. Blijkbaar is dit gedaan om geometrische lichtafval te introduceren, die de optische eigenschappen van de lens alleen maar kan beïnvloeden.

Zicht op de lens vanaf de achterste lens.

Zicht op de lens vanaf de achterste lens.

De 7artisans 50/1.1 lenzen zijn prachtig multi-coated. Lichttransmissie lijkt neutraal te zijn.

De kleur van de verlichting van de frontlenzen van de lens.

De kleur van de verlichting van de frontlenzen van de lens.

7artisans 50 / 1.1 kan worden beschouwd als een ideologische voortzetting van de ontwikkelingen van L. Bertele: dit is een compacte lens begiftigd met hoge helderheid; en beide eigenschappen zijn een gevolg van het gebruik van het opnieuw doordachte optische ontwerp van Sonnar.

Belangrijkste optische schema's van Jupiter-3 (Sonnar 50/1.5, 1932) lenzen (boven), 7artisans 50/1.1 (2017) (midden), Carl Zeiss C Sonnar ZM (2005) (onder).

Belangrijkste optische schema's van Jupiter-3 (Sonnar 50/1.5, 1932) lenzen (boven), 7artisans 50/1.1 (2017) (midden), Carl Zeiss C Sonnar ZM (2005) (onder).

Door ultramodern optisch glas te gebruiken, waren de ingenieurs van Zeiss in staat om de moeilijk te vervaardigen frontbonded triplet van de originele 1932-lens te elimineren en tegelijkertijd de prestaties van de nieuwe lens te verbeteren. De Chinese "ambachtslieden" gingen verder en namen hun toevlucht tot het splitsen en compliceren van de achterste lensgroep van de lens, terwijl ze de voorste groep "lichtten" (het wegwerken van dikke lenzen), terwijl ze bijna een stap meer diafragma bereikten.

Zo is 7artisans 50/1.1 (kost $ 300-400) een snellere en modernere concurrent van de Carl Zeiss C Sonnar 50/1.5 lenzen die vandaag worden geproduceerd (kost ongeveer $ 1200) en KMZ Zenitar 50/1.5 (voormalig Lomography New Jupiter-3+ , de kosten bedragen ongeveer $ 800 in de CIS). De Chinese fabrikant biedt niet alleen "smakelijke" parameters, maar beweert ook de kenmerken van het gevormde beeld te behouden, kenmerkend voor het klassieke optische schema.

Optische eigenschappen. Vergelijking met Jupiter-3 en Zenitar 50/1.2s.

De grafiek van de frequentiecontrastrespons van de lens toont een vrij hoog niveau en complex profiel van resterende aberraties.

MTF-curves voor 7 ambachtslieden 50/1.1. Een bron

MTF-curves voor 7 ambachtslieden 50/1.1. Bron.

Zelfs bij F / 8 is de modulatie-overdrachtscoëfficiënt (met andere woorden, contrast) bij een frequentie van 30 lijnen / mm (het niveau van fijne details) in het grootste deel van het veld niet groter dan 0.7 (voor dergelijke openingen is de KPM van 0.8 -0.9 is typisch voor vijftig dollar). De curven hebben een niet-lineair, niet-monotoon verloop - hoge resolutie is zeker niet het sterke punt van 7artisans 50 / 1.1. Voor liefhebbers van scherpte bedachten ze een "mainstream" planar 7 ambachtslieden 50/1.05.

Eigenlijk heeft 7artisans 50/1.1 echt een zeer matige beeldkwaliteit bij een open diafragma. In het midden wordt het beperkt door sferische aberraties, langs het veld - door coma, uitgesproken astigmatisme en kromming van het veld (het focuspunt voor de rand is dichterbij dan voor het midden). Scherpte in het centrum van het beeld en het nabije veld is voor veel scènes voldoende, maar langs de rand van het beeld helemaal niet. Daarnaast heeft de lens wel erg sterke lichtafval op full frame, merkbaar tot f/2.

Bij F/1.4 verbetert de scherpte aanzienlijk, zowel in het centrum als over het veld.

Met F/2-F/2.8 is het lastig om aanspraak te maken op de beeldkwaliteit in het midden van het frame.

Bij F / 5.6 wordt een aanzienlijke verbetering van de resolutie bereikt langs de rand van het frame binnen het gebogen brandpuntsoppervlak.

Echt goede scherpte aan de rand van het beeld is alleen te bereiken bij F/8-F/11 (de positie van de markering tussen 8 en 16 op de diafragmaring), terwijl het effect van de kromming van het beeldveld wordt geëgaliseerd.

Chromatische aberratie hebben vrijwel geen effect op het beeld. Blijkbaar worden ze gemaskeerd door monochromatische vervormingen.

Beeldcontrast onder normale omstandigheden is zeer goed in vergelijking met oude handmatige optica. In het tegenlicht vangt de lens een dichte sluier, mooie hazen en een regenboog, over het algemeen houdt het niet veel beter vast dan de oude handleidingen. "Special effects" achterin verdwijnen met diafragma tot F/1.4-F/2 (de Zenitar 50/1.2s is vergelijkbaar).

Kleurweergave is neutraal.

Het bleek interessant om 7artisans 50/1.1 te vergelijken met de oude Jupiter-3 en de relatief nieuwe Zenitar 50/1.2s. Dat laatste is natuurlijk geen gewone lens - hij is ontworpen voor een APS-C sensor en dekt niet het volledige frame. Maar bij benadering kunnen we aannemen dat het bereiken van een hoek van 45° en het verkrijgen van een achterste focussegment voor spiegelreflexcamera's ongeveer gelijkwaardige compromissen zijn in termen van het effect op de beeldkwaliteit binnen hetzelfde niveau van technologie en schema.

Hieronder staan ​​voorbeelden van foto's op lenzen 7artisans 50/1.1, Jupiter-3 (ZOMZ, 1970, gele verlichting), Zenitar 50/1.2s in het nabije veld. 1e, 2e en 4e regel: foto met grote opening. 3e en 5e regel - foto op F / 1.4 (F / 1.5 voor Jupiter-3). Lijn 6 - foto op F / 2. Regel 7 - foto op F / 2.8 (het is beter om naar de desktopversie van de site te kijken). Drie foto's per regel, foto 7 ambachtslieden 50/1.1 in het midden (links - Jupiter-3, rechts - Zenitar 50 / 1.2s) - ter vergelijking:

Het is gemakkelijk te zien dat, bijvoorbeeld, met een 3: 2 formaat, de Zenitar het frameveld 36 * 24 niet afdekt en op afstanden dichtbij MDF. Het heeft ook merkbare chromatiek rond de randen van het frame. Van de drie lenzen is hij echter degene die zorgt voor het beste contrast en de scherpte van het beeld. Kijk naar de foto's die door hem zijn gemaakt, na Jupiter en 7 ambachtslieden - hoe je je ogen kunt afvegen (het verschil zal later nog beter te zien zijn). Eerlijk gezegd was ik verrast.

Bij F / 1.4 loopt 7artisans 50 / 1.1 voor op Jupiter-3 wat betreft beeldkwaliteit in het midden van het frame, maar bij 2-2.8 is het daar merkbaar inferieur aan! De verschillen in lensgedrag zijn vooral zichtbaar bij vergelijkende crops van testfoto's.

De bovenstaande crops laten duidelijk zien dat het KMZ-product voor crop-DSLR's duidelijk de leider is in scherpte, en 7artisans heeft alleen een voordeel ten opzichte van de oude Jupiter in het diafragmabereik tot F / 2 - een gevolg van het complexe resterende vervormingsprofiel van de Chinezen lens.

Bij een vergelijking op oneindig worden de problemen van 7artisans 50/1.1 eigenlijk alleen maar erger. Van de drie lenzen heeft het de slechtste correctie in het midden en over het veld in het diafragmabereik van open tot F / 5.6 - het is veel inferieur, zelfs aan de oude Jupiter-3. Hieronder staan ​​vergelijkende foto's (links - Jupiter-3, in het midden - 7 ambachtslieden, rechts - Zenitar 50 / 1.2s) en hun gewassen.

Dus, vanuit technisch oogpunt, presteert 7artisans 50 / 1.1 beter dan oude Sonnar-type handleidingen in het F / 1.1-F / 2-bereik, maar verliest het in alle opzichten aan moderne vlakke fixes bij elk diafragma. En zelfs de oude simpele vijftig kopeken zullen waarschijnlijk beter werken op F / 5.6-F / 8 dan de Chinezen.

Maar de vinaigrette van aberraties geeft 7artisans 50 / 1.1 een nogal buitengewone bokeh, die erg moeilijk te vinden is op moderne lenzen. Binnen het APS-C frame lijkt het erg op de good old Jupiter-3 50/1.5 bokeh, maar door een ander veldaberratieprofiel en lichtafval is de vorm van de onscherpe schijven langs de rand van het frame is heel anders dan de gebruikelijke "Zonnar". Of je van dit soort achtergrondonscherpte houdt of niet, is aan jou. Hieronder staan ​​voorbeelden van portretten met uitgesproken bokeh, genomen op Jupiter-3 (links), 7artisans 50 / 1.1 (midden) en Zenitar 50 / 1.2s (rechts) in diffuus en tegenlicht.

Ik vond de foto van 7artisans leuk. Ondanks de beschreven tekortkomingen geeft dit objectief een voorspelbaarder resultaat dan de oude Jupiter-3. Daarnaast is hij ook nog eens meer dan een stap lichter (inclusief belichtingen). Hoewel het naast de 7artisans 50/1.1 zeker geen kwaad kan om een ​​lens te hebben die een consistente en over het algemeen betere beeldkwaliteit geeft, bijvoorbeeld uit de grote familie van planaire optica. Ik heb een Zenitar 50 / 1.2s en 7artisans heeft een goede full-frame 50 / 1.05 (in feite is het eerder F / 1.2, maar oké).

Hieronder staan ​​voorbeeldfoto's op 7artisans 50/1.1 en Sony A7s.

BIJWERKEN:

Alle 7Artisans lenzen:

Voor spiegelloze camera's met een APS-C of Micro 4/3 sensor:

 1. 7Ambachtslieden 4mm F/2.8 (aankondiging) [EF-M, E, X, M4/3]
 2. 7Ambachtslieden 7.5mm F/2.8 Visoog (overzicht) [EF-M, E, X, M4/3, versies 2017 и 2019]
 3. 7Ambachtslieden 7.5mm F/2.8 Visoog II (Aankondiging) [EF-M, E, X, Z, M4/3]
 4. 7Ambachtslieden 12mm F/2.8 (overzicht) [EF-M, E, X, M4/3]
 5. 7Ambachtslieden 12mm F / 2.8 II (Aankondiging) [EF-M, RF, E, X, Z, M4/3]
 6. 7Ambachtslieden 18mm F/6.3 (aankondiging) [EF-M, E, X, M4/3]
 7. 7Ambachtslieden 18mm F/6.3 NIEUW (aankondiging) [E, X, Z]
 8. 7Ambachtslieden 24mm 1:1.4 (aankondiging) [EF-M, RF, E, X, Z, M4/3]
 9. 7Ambachtslieden 25mm F/1.8 (overzicht) [EF-M, E, X, M4/3, Zwart/Zilver]
 10. 7Ambachtslieden 25mm F/0.95 (overzicht) [EF-M, Z, E, X, M4/3, RF, L]
 11. 7Ambachtslieden 27mm F / 2.8 AF (Aankondiging) [E]
 12. 7Ambachtslieden 35mm F/0.95 (overzicht) [EF-M, Z, E, X, RF, M4/3]
 13. 7Ambachtslieden 35mm F/1.2 (overzicht) [EF-M, E, X, M4/3, Zwart/Zilver]
 14. 7Ambachtslieden 35mm F/1.2 II (overzicht) [Z, EF-M, E, X, M4/3, ander optisch ontwerp]
 15. 7Ambachtslieden 35mm F/1.4 (overzicht) [Z, EF-M, E, X, RF, M4/3, zwart/zilver]
 16. 7Ambachtslieden 50mm F/1.8 (overzicht) [EF-M, E, X, M4/3, versies met 10 en 12 bloemblaadjes]
 17. 7Ambachtslieden 50mm F/0.95 (overzicht) [EF-M, Z, E, X, RF, M4/3]
 18. 7Ambachtslieden 50mm F / 1.4 Focus verleggen (Aankondiging) [E, X, M4/3]
 19. 7Ambachtslieden 55mm F/1.4 (overzicht) [EF-M, E, X, M4 / 3, Leica L, zwart/zilver]
 20. 7Ambachtslieden 55mm F / 1.4 II (Aankondiging) [EF-M, E, X, Z, M4/3]
 21. 7Ambachtslieden 60mm F/2.8-macro (overzicht) [EF-M, Z, E, X, RF, M4/3]
 22. 7Ambachtslieden 60mm F/2.8 Macro II (overzicht) [EF-M, Z, E, X, RF, L, M4/3]

Voor spiegelloze full frame camera's (Full Frame):

 1. 7Ambachtslieden 9mm F5.6 (overzicht) [RF, Z, E, L]
 2. 7Ambachtslieden 10mm F/2.8 Fisheye-ED [RF, Z, E, L]
 3. 7Ambachtslieden 15mm F/4 ASPH [RF, Z, E, L]
 4. 7Ambachtslieden 28mm F/1.4 (overzicht) [Alleen Leica M, twee versies]
 5. 7Ambachtslieden 28mm F/5.6wen [alleen Leica M]
 6. 7Ambachtslieden 35mm F / 1.4 [E]
 7. 7Ambachtslieden 35mm F/1.4wen [alleen Leica M, ander optisch ontwerp]
 8. 7Ambachtslieden 35mm F/2 (overzicht) [E, X, zwart/zilver]
 9. 7Ambachtslieden 35mm F/2 (overzicht) [alleen Leica M, andere carrosserievorm]
 10. 7Ambachtslieden 35mm F/2 MARK II (aankondiging) [alleen Leica M, andere carrosserievorm]
 11. 7Ambachtslieden 35mm F/5.6wen (overzicht) [Leica M+E, Z, L, RF, zwart, zwart & goud, zilver & zwart, zilver & goud]
 12. 7Ambachtslieden 50mm F/1.05 APO (overzicht) [RF, Z, E, L]
 13. 7Ambachtslieden 50mm F/1.1 (overzicht) [alleen Leica M, zwart/zilver + 'Beperkt goud' + 'RED DRAGON SPECIALE EDITIE']
 14. 7Ambachtslieden 50mm F / 1.8 AF STM FE (aankondiging) [E/FE, Z]
 15. 7Ambachtslieden 75mm F/1.25 [alleen Leica M]

Voor spiegelreflexcamera's met APS-C sensor:

 1. 7Artisans 7.5mm 1:3.5 FISH-EYE (aankondiging) [alleen voor EF/EFS]

Bioscooplenzen [E, L, Z, RF, X, M4/3]:

 1. APS-C: 12mm T2.9, 25mm T1.05, 35mm T1.05, 50mm T1.05
 2. S35: 24-96 mm T2.9 (EF/PL)
 3. Volledig frame: 14 mm T2.9, 35mm T2, 50mm T2, 85mm T2

Drone-lenzen:

Deze lenzen zijn het gemakkelijkst te vinden op AliExpress van de officiële dealer 7Artisans.

Bevindingen

7artisans 50 / 1.1 is zeker niet iets dat een liefhebber van onberispelijke beeldkwaliteit zal waarderen. De lens is eerlijk gezegd geslepen om te werken bij diafragma's F / 1.1-F / 2 om eventuele "speciale effecten" in bokeh, artefacten in tegenlicht, enz. En dit alles geeft hij prachtig uit, op de berg! 7artisans 50 / 1.1 is een zeer aantrekkelijke vervanging voor UPC-bezitters voor een groot aantal oude handmatige reparaties: het zal zijn taak op een open diafragma veel beter aan dan zij. Maar daarnaast is het vanuit technisch oogpunt buitengewoon moeilijk om vanuit 7artisans 50 / 1.1 een ideaal beeld te krijgen - hiervoor moet je het meer openen dan zelfs een eenvoudige Industar-61. "Kunst" - F / 1.1-F / 1.4. "Kwaliteit" - F / 11.

De 7artisans 50/1.1 is ontworpen voor de universele houder Leica M. Dit maakt hem betaalbaar voor amateurs: tegenwoordig vindt u een breed scala aan verschillende adapters (van goedkope conventionele tot macrohelicoïde of zelfs autofocusadapter) voor elk spiegelloos systeem. Eindelijk deze lens 2-4 keer goedkoper hun directe concurrenten uit de winkel.

U vindt meer beoordelingen van lezers van Radozhiva hier. Alle beoordelingen van Rodion op één plek hier.

Voeg een reactie toe:

 

 

Opmerkingen: 20, over het onderwerp: 7Artisans DJ-OPTICAL 50/1.1. Beoordeling van Rodion Eshmakov

 • Oleg

  Bij de wijdste opening wijd open hebben de Chinezen meer licht nodig, wat blijkt uit langere sluitertijden. Hier is het nummer.

  • Rodion

   Het is daar niet significant, omdat de belichting veranderde - de zon kwam en ging, en ik rotzooi met de belichting, met behulp van een niet-optimale belichtingsmeetmethode. Ik bekeek de werkelijke situatie met sluitertijden in vergelijking met andere lenzen afzonderlijk, in kasomstandigheden.
   + Ik vond dat de volgorde in de vergelijkende galerijen een beetje verkeerd was, ik heb het gecorrigeerd.

   • Jea Reth

    Rodion, wat voor belichtingsmeetmethode is dit?

    • Rodion

     kromme handen)

 • Oleg

  Foto's zijn goed

 • Rasjit

  Om eerlijk te zijn, ik weet niet wat de Chinezen daar verzinnen, ik heb er geen enkele, maar dit is allemaal lang geleden uitgevonden in de USSR en kost nog steeds veel, veel goedkoper, niet alleen optisch inferieur, maar ook winnend ...)

  • Rodion Eshmakov

   Laten we eerlijk zijn tot het einde: dit is niet uitgevonden in de USSR, maar in het vooroorlogse Duitsland. En optisch is Jupiter-3, zoals we kunnen zien, op open openingen (waarvoor ze het nemen) niet beter. Qua algehele contrast en kleurweergave is het merkbaar slechter. Er zijn geen andere vergelijkbare zonnar-achtige lenzen. De originele Sonnar 50 / 1.5 T is helemaal niet beter dan dezelfde Jupiter. Jupiter-3 in "als nieuw" staat kost in de regel meer dan $ 100. Als je in de war raakt met het type verlichting (het is uiterst belangrijk), de fabriek, het jaar van fabricage, kun je nog meer geven. De Chinezen bieden een lens aan die bijna twee keer zo lichtsterk is (1.86 keer), hij is NIEUW, hij heeft in de meeste gevallen een veel beter contrast, hij geeft een betrouwbaar en voorspelbaar resultaat. En het is niet bijzonder duur, zelfs niet in vergelijking met volgende lenzen van dezelfde 7 Artisans.

  • Victor

   Leuk geprobeerd, Rashit, maar nee.

   • Roman

    Nou ja, misschien in de kelders van de Lubyanka, hebben sommige sharashka in de jaren veertig een autofocus 50 / 1.2 ontwikkeld, maar ze zullen allemaal op de Angara staan, waarmee ze Florida zullen bombarderen, dus deze keer niet.

 • B.R.P.

  Nikkors 55mm 1,2 zijn ook goed. Nou ja, of FD. en goedkoper)

  • Rodion

   Kom op, ze hebben een erg onflatteus comaprofiel in het openbaar, en XA is extreem uitgesproken. En de kom is echter helemaal niet hetzelfde, opnieuw)))

   • Maxxs515

    Het is er in de vorm van "vlinders" of "vogels") En gezien de extreme helderheid van de vormen in de vervagingszone, zijn ze al erg uitgesproken. Misschien kwamen ze daarom ooit met de Noct uit de jaren 50 - weg met de coma. Er is een mening - de meest "commanenloze" bril. Heb je het niet gebruikt?

    • Rodion

     Nee, dat deed het niet.

  • Arkadi Shapoval

   En onder de spiegel en alleen gebruikt.

 • IL-76

  Een zeer bruikbare review, vooral door het beeld te vergelijken met vergelijkbare objectieven. Heel erg bedankt voor dergelijke beoordelingen, Rodion, ik studeer met interesse!

 • Denis Korzun

  Rodion, Brightin Star 50mm F0.95 werd onlangs hier aangekondigd, het schema is naar mijn mening de Sonnaro-achtige prijs vergelijkbaar met 7artisans 50mm 1.1:
  https://aliexpress.ru/item/1005002065020871.html

  Er zijn al videorecensies over, ik zou er graag een recensie en vergelijking op zien, evenals op 7artisans 50 mm 1.05 - hoewel deze laatste merkbaar duurder is en het circuit Planar-achtig lijkt.

  Hoe goed zijn ze volgens jou?

  • Rodion

   Nee, deze is ook een planar met een booster, net als andere vergelijkbare lenzen. De aanwezigheid van een gelijmd triplet betekent nog niet dat het een zonnar is. De achterste groep lenzen is vergelijkbaar met de achterste biometra + boostergroep.

  • Rodion

   Een zeer gedetailleerde recensie van Artizance 1.05 van Arkady staat hier op de site. Ik heb niet de pretentie om iets anders te beoordelen: ze zullen de lens voor een test geven - dan zal ik het je vertellen.

 • Stanislav

  Over het algemeen vond ik de lens leuk, omdat ik een fan ben van allerlei soorten krachtige bokeh. Maar ik zal het niet kopen, aangezien ik Yu-3 en Zeiss Opton Sonnar 50/1.5 heb. Ze zijn klein en kunnen worden gebruikt op de Techart Pro AF-adapter. Wat betreft opengeperste lenzen is het beter om lenzen met F0.95-1.2 op een open lens niet verder dan het tailleportret te gebruiken, aangezien noch de ogen noch het gezicht verder te zien zijn, maar met F2-2.8 kun je verder weg kan gaan.

  • Rodion

   Is er een fundamenteel verschil tussen Opton-Sonnar 1.5 50 en Jupiter-3? Naast verlichting bijvoorbeeld.

Voeg een reactie

Auteursrecht © Radojuva.com. Blog Auteur - fotograaf in Kiev Arkadi Shapoval. 2009-2023

Engelse versie van dit artikel https://radojuva.com/en/2021/05/7artisans-50-1-1-this-is-sonnar/

Version en español de este artículo https://radojuva.com/es/2021/05/7artisans-50-1-1-this-is-sonnar/