De nieuwe en belangrijkste reden voor mijn liefde voor spiegelloos

Realtime oog-autofocus

Realtime oog-autofocus

In 2020 heb ik heel hard gewerkt met verschillende spiegelloze camera's. Veel gefilmd Sony a7 M3 и Sony a3500, evenals vele andere spiegelloze camera's, van een eenvoudige Panasonic Lumix DMC-GF2, naar super-top Sony a9 M2.

Voor mij is er geen fundamenteel verschil bij het fotograferen met een spiegelreflexcamera of spiegelloze camera. Maar ik merk steeds vaker dat automatische detectie van het gezicht en de ogen in het kader, gevolgd door nauwkeurige en vasthoudende scherpstelling, mij veel helpt en mijn werk vereenvoudigt, vooral tijdens portretfotografie (wat ongeveer 90% van de belangrijkste commerciële opnames). Voor mij is het de leukste eigenschap in spiegelloze camera's (jammer natuurlijk, dat niet in het geheel), wat niet (of bijna niet) is bij spiegelreflexcamera's.

Sommige DSLR's kunnen tijdens het fotograferen ook gezichten/ogen detecteren wanneer ze in gebruik zijn. JVI (namelijk JVI, en niet Live View), maar dit is veel erger gedaan (met behulp van de meetsensor expositie).

Eye AF neemt mij bijna alle focuscontrole uit handen. Geen jacht meer op scherpstelpunten rond het frame en niet meer hopen dat de camera mij goed begrijpt en scherpstelt waar het nodig is. Natuurlijk moet je wennen aan Real-time Eye AF, maar zodra ik het werkingsprincipe begreep en in de praktijk heb getest, wil ik helemaal niet meer terug naar spiegelreflexcamera's.

атериалы о теме

 1. Full frame spiegelloze systemen. Discussie, keuze, aanbevelingen.
 2. Bijgesneden spiegelloze systemen. Discussie, keuze, aanbevelingen.
 3. Bijgesneden spiegelloze systemen die hun ontwikkeling hebben stopgezet of aan het beëindigen zijn
 4. Digitale spiegelsystemen die hun ontwikkeling hebben stopgezet of beëindigd
 5. JVI of EVI (een belangrijk artikel dat antwoord geeft op de vraag 'spiegel of spiegelloos')
 6. Over spiegelloze batterijen
 7. Eenvoudig en duidelijk middenformaat
 8. Vooral snelle oplossingen van Chinese merken
 9. Alle snelste zoomlenzen met autofocus
 10. Alle snelste prime-lenzen met autofocus
 11. Gespiegeld full frame op spiegelloos middenformaat
 12. Autofocus Snelheidsboosters
 13. Eén lens om de wereld te regeren
 14. De impact van smartphones op de fotografiemarkt
 15. Wat is de volgende stap (smartphone suprematie)?
 16. Alle aankondigingen en nieuwigheden van lenzen en camera's

Reacties op dit bericht vereisen geen registratie. Iedereen kan een reactie achterlaten. Veel verschillende fotoapparatuur is te vinden op AliExpress.

Materiaal voorbereid Arkadi Shapoval. Trainingen/consulten | YouTube | Facebook | Instagram | Twitter | Telegram

Voeg een reactie toe:

 

 

Opmerkingen: 91, over het onderwerp: De nieuwe en belangrijkste reden voor mijn liefde voor spiegelloos

 • Pokemon

  Video over AF voor Canon R5/R6:
  https://www.youtube.com/watch?v=KZxF_ADf4eg
  De module wordt zeer geprezen, zelfs door de eigenaren van 5DMk4, EOS R en alle units tot 1Dx mk2.

  • Pokemon

   AF, vuursnelheid en DD zijn de belangrijkste redenen om over te stappen op nieuwe items.

   • Arkadi Shapoval

    Nou, de vuursnelheid persoonlijk stoort me niet echt of stoort me helemaal niet, en zelfs met DD hebben de nieuwe producten niets fundamenteels nieuws, hoge DD verscheen terug in de Nikon D600 (camera van 2012).

   • Victor

    Welnu, ik ben het met Arkady eens over DD - er zijn hier geen speciale doorbraken, ik zou zelf het WYSIWYG-principe toevoegen, en de mogelijkheid om in veel modellen alleen een elektronische sluiter te gebruiken (dit is van belang bij het fotograferen van time-lapses met panorama's)

 • Radmir

  Ergens treurig klein D40)

  • Arkadi Shapoval

   Grote plannen voor d40 in 2021

   • Ivan

    Trouwens, eergisteren bood u aan uw D40 te verkopen voor een symbolische prijs. Grote plannen gewijzigd?

    • Arkadi Shapoval

     Ik heb nog. Het enige jammere is dat mensen altijd iets proberen uit te vinden, uit te vinden en te verwachten dat er niet is.

  • B.R.P.

   😪📷

 • Rodion

  Van toepassing op AF - coole chip. Maar als we het over handleidingen hebben, dan is er, lijkt mij, nog steeds niets prettiger dan een licht pentaprisma JVI. EVI met zijn vergrootglas is erg handig, maar verliest veel in aanwijssnelheid en reactiesnelheid.
  Tenminste, dit is de indruk die ik kreeg toen ik tegelijkertijd de A7's en de halfdode 6d . vasthield

  • Dima

   Ik weet natuurlijk niet hoe het is op coole apparaten, maar met een D7000 met waarschijnlijk een van de beste zoekers in crops en een pentaprisma (het was niet beter in de D200), toch, op handmatige bril, ik werd verliefd op de simpele Nex-6 more, met een gemiddelde van 2,4 miljoen in de zoeker.
   Misschien op wedges zal het beter zijn met optisch, het zicht is uitstekend, maar toch is het in de D7000 niet altijd perfect zichtbaar waar het midden van de scherptediepte zit.

  • Oeps

   Als we het over handleidingen hebben, dan waarschijnlijk focuspicking, een beslissende functie bij het scherpstellen.

 • Michael

  Dat is hoe we rollen ... Eerst spiegelloze camera's met autodetectie ... Dan alcoholvrij bier ... En wat dan? Rubber mannequin?… Ehhhh….

  • Pokemon

   Er bestaan ​​dus al 3D-helmen. De Japanners hebben al spellen voor zichzelf gemaakt waar je plezier kunt hebben met anime 3D-meisjes.
   De toekomst is er al :-) Welkom in 2021)

  • Arkadi Shapoval

   neuraal netwerk

  • Harvey

   En het begon allemaal met het vervangen van film door digitaal... :-)

 • Sergei

  Arkady, naar welke camera zou je overstappen als Nikonist? Z5 of Z6? Bij het overwegen van bruiloften en familiefotografie

  • Arkadi Shapoval

   op canon r5, sony a7m3, canon r6, nikon z6 aflopend

   • Igor

    Blijft z6ii subjectief achter bij r6?

    • Arkadi Shapoval

     In sommige opzichten wel, in sommige opzichten niet. Subjectief vind ik haar Dual Pixel CMOS AF II erg leuk

 • Yuri Molchanov

  Om de een of andere reden was ik niet zo enthousiast over spiegelloos. Natuurlijk zijn er reserveringen. De camera was niet van mij en het is op de een of andere manier onfatsoenlijk om door de instellingen te snuffelen (en nog meer om ze te veranderen). Seconde. Ik fotografeerde alleen dieren. Ofwel zijn de ogen tegen de achtergrond van donkere wol niet zo zichtbaar voor elektronica, ofwel draaien de zegels te snel. Daarom hebben spiegels voor mijn doeleinden nog steeds de voorkeur. Bovendien, zoals ik schreef in de opmerkingen bij het vorige artikel, ben ik verziend en de elektronische zoeker is nutteloos voor mij als het onderwerp snel beweegt.

  • Arkadi Shapoval

   En wat was het cameramodel? En ook, als gevolg van de epidemie, door het dragen van een EVI / JVI-masker, zweet ik vaak, zelfs als alles volgens Feng Shui is gedaan, en ik schoot veel alleen via het hoofdscherm, het is vaak erg handig, en wanneer werkend via het hoofdscherm, zou een gewone bril het probleem moeten beslissen;

   • Alexey

    ... en als ik door het hoofdscherm werk, moet ik meestal mijn bril afzetten. wat meteen voor veel problemen zorgt - ik kan niets duidelijk zien voorbij mijn neus ...

    • Arkadi Shapoval

     En welke camera heb je gebruikt?

     • Alexey

      Ik heb bijna alle camera's gebruikt, zowel DSLR's als spiegelloze. Ik repareer ze)) dus ik heb genoeg gefilmd / gespeeld.

      • Arkadi Shapoval

       alles is duidelijk, sommigen huren, anderen repareren

       • Alexey

        Ik begreep je opmerking niet. nogmaals - ik heb op bijna alle uitpuilende camera's geschoten, inclusief SF, zowel digitaal als film. en daarom kan ik vergelijken wat handiger is en wat niet.

      • Paul

       Alexey, hoe kan ik contact met je opnemen, het gordijn in de D7100 zit vast, maar er zijn geen werkplaatsen in onze stad.

     • Alexey

      over het algemeen probeer ik mensen met een goed gezichtsvermogen niet eens de problemen van blinde ballen uit te leggen. soms, als we met iemand gaan wandelen, laat ik stap voor stap zien hoe het heet, hoe ik fotografeer en wat de problemen zijn. wanneer de mensen eindelijk de volledige diepte van het probleem beseffen, komt niets anders dan woorden uit het obscene vocabulaire in hun gedachten - "noch ... ik kan niet schieten zoals jij, het is gemakkelijker om meteen jezelf neer te schieten"

      • Arkadi Shapoval

       ja, dat klopt, tegelijkertijd moet je begrijpen dat als deze methode niet bij je past, dit niet betekent dat je hem niet moet gebruiken

       • Alexey

        Boyarin, hoe kun je het niet begrijpen - mensen met een slecht gezichtsvermogen, en dat zijn er HEEL veel, KUNNEN NIET zo gemakkelijk schieten als degenen wiens ogen in orde zijn. en daarom schrijven we onze opmerkingen, dat UPC's in principe niet geschikt zijn voor ons, blinde ballen. Nou, ik bekritiseer de BZK niet lukraak, helemaal niet, maar ik zeg alleen dat er een groep mensen is voor wie schieten op zoiets marteling is.

       • Arkadi Shapoval

        In ieder geval bedankt voor de opmerkingen

      • Michael

       Heh... De problemen van mensen met bijziendheid - ja... Maar voor degenen die verziend zijn - is het ook niet beter. Je moet je ofwel met een bril aan de zoeker bevestigen en de dioptrie-instelling draaien - of vertrouwen op automatisering. En geen enkele LiveView-modus zal je redden als je een "bijna" bril op zak hebt en het object snel wegrent of springt van tak naar tak... Dus je denkt: ik zou thuis zitten, ik zou een statisch onderwerp door een grote monitor...

      • Anton

       Ik begreep niet wat de moeilijkheid is om vanaf het hoofdscherm te fotograferen, met een slecht gezichtsvermogen (zoals ik het begrijp over bijziendheid). Spiegelreflexcamera's met bril en bril zijn oncomfortabel, ja. Integendeel, alles is in orde met de bzk, de scherpstelsnelheid is normaal en het is niet nodig om evi / ovi in ​​te knijpen. Op de zeer -7.5 =)

       • Alexey

        het sleutelwoord is accommodatieverlies. als zij, accommodatie, er nog is, dan kan men zelfs met een hoge mate van bijziendheid redelijk comfortabel leven. maar als huisvesting niet meer werkt, dan is dat het. episch falen. het einde van het leven, om zo te zeggen))

       • Anton

        Alleen begrijp ik nog steeds niet waarom de BZK in dit opzicht slechter is dan DSLR's. JVI, wat men ook mag zeggen, is in dit opzicht minder handig. Als je de dioptrie via de oogschelp verstelt, is dit dus te realiseren met een bril, met een klein schermpje.

   • Molchanov Joeri

    Er waren alle generaties van Sony Alpha 7. De camera is klein, erg populair bij mensen die veel reizen. Omdat ik op een jacht werk, brengen gasten vaak fotoapparatuur mee om het te repareren of gewoon goed schoon te maken van vuil. Hij had veel camera's in zijn handen. En ik ken alle voordelen van spiegelloze camera's. Iedereen die minstens één keer een berg heeft beklommen, minstens drie uur achter elkaar, hoeft niet overtuigd te zijn van de voordelen van een kleine lichte camera.
    Maar, zoals ik al zei, de LCD zoeker past niet bij mij met verziendheid. Laat het me uitleggen gezond. Via JVI kijk ik naar het object zoals ik er live naar kijk. Alles wat verder dan een meter van mijn neus verwijderd is, onderscheid ik net zo goed als jij. Het beeld in de lcd-zoeker is een centimeter van het oog en het instelwieltje, wat om de een of andere reden naast het oculair niet helpt. Hetzelfde wiel op JVI - het werkt! Ik weet niet wat het geheim is, maar afgaande op de andere opmerkingen ben ik niet de enige. Het lijkt me dus dat er "DSLR's" zullen worden gekocht, al was het maar om deze reden.

 • Boris

  Ik begreep niet veel van "blindheid", maar ik zal zeggen dat ik mijn hele leven een bril draag (en dat heb ik al vele decennia), en natuurlijk ontstaat er vaak ongemak tijdens het filmen, maar, mezelf kennende, ik lang geleden aangepast aan verschillende omstandigheden: waar is de bril die je gaat fotograferen, waar je hem op zet, waar je bijna blindelings op klikt... Iedereen kan wennen aan zijn eigen eigenaardigheden, en jij moet de technologie zeker niet de schuld geven. Natuurlijk, als je zakken constant met geld uitpuilen, kun je een camera op wielen kopen, want dan hoef je hem niet te dragen, voor je uit te duwen en af ​​en toe te klikken ... Het is interessant hoe in de jaren vijftig en jaren zeventig, ver van ons, fotografen werkten met spiegelreflexcamera's zonder dioptrie-aanpassing? Onder hen waren er waarschijnlijk veel "jaloezieën". maar niets weerhield hen ervan om werkelijk schitterende foto's te maken. ze waren gewoon niet zo verwend en afgemat, en het kleine ongemak werd gecompenseerd door creatieve successen. Een goedgevoede kat vangt geen muizen...

  • Rodion

   Persoonlijk moest ik een negatieve lens aan de buitenkant op het zenit lijmen zonder dioptriecorrectie om in ieder geval iets te zien. Hoewel waarschijnlijk meesterwerken blindelings zijn gemaakt ...

   • Victor

    Rodion, meesterwerken (sorry, goede foto's) zijn heel weinig afhankelijk van camera's. Belangrijker is de toestand van je ziel, die niet in woorden kan worden uitgelegd, maar je kunt het voelen, met enige ervaring achter je ... Ik ga uit van mijn eigen ervaring - ik heb mijn beste werken gemaakt met de eenvoudigste camera's.

   • zentuin

    heh, ik heb in de jaren 90 ook op Zenith geschoten - ik heb het glas van de bril op de zoeker bevestigd, als zonder bril ... er waren geen dergelijke problemen met afstandsmeters. Maar de BZK paste zich op de een of andere manier snel aan aan de EVI, na Nikon's JVI werd het nog handiger (vooral voor handmatige optica).

  • Sergei

   Boris, de dioptrie opzetstukken voor de Zenith zoekerogen worden al lang in de primeur gemaakt. Sinds de dagen van Zenith-V. Ik herinner me precies dat vader filmde met zo'n camera die in 1973 op deze camera was geïnstalleerd. Waar hij ze heeft gegraven - ik weet het niet, maar Sovjet-exemplaren. Twee zijn er nog ergens.
   Ik ben nu ook bebrild, bijziend. Bril is niet erg comfortabel. Daarom steek ik, als ik veel fotografeer, contactlenzen in en de bril blijft thuis of in een etui in mijn zak. Toen ik het voor het eerst probeerde met contacten, werd het veel handiger. Ik raad het ten zeerste aan aan alle "vierogige" mensen. Handig!

  • Jea Reth

   Het is simpel: er werden corrigerende lenzen gemaakt voor de vereiste dioptrieën, die in het oculair van het zoekeroculair werden gestoken. Het was bij grote firma's voor vrijwel elke zichzelf respecterende systeemcamera. Nu Canon en Leica nog steeds zulke maken, weet ik niet van andere fabrikanten, omdat hun aanbiedingen me niet interesseren. Nikon moet honderd pond doen.
   Wat betreft onze zenits en andere creaties van KMZ, ik kan het niet met zekerheid zeggen, aangezien ik de USSR niet heb gevonden. Maar al in het post-Sovjet-tijdperk was het zeker mogelijk om een ​​dioptrie-opzet voor het oculair te bestellen bij het kopen van een camera. Ik heb ze zelf niet behandeld, zeg ik meteen.
   Maar voor de huidige liefhebbers van zenitmagie, komt Avito prachtige gadgets tegen zoals "Ocular LT Nozzles". Zoals u weet, hadden dezelfde zenits, vanwege de verstokte minderwaardigheid van hun zoekers, geen ingebouwde dioptrie-corrector. Daarom werd in die jaren een mooi stuur in de huidige camera's gerealiseerd in de vorm van een gezonde loop, vergelijkbaar in grootte met het Industar-50 lensblok, en zelfs op een opvouwbaar metalen frame. Desalniettemin is het ding zeer aangenaam - het stelt je in staat om binnen bepaalde grenzen een lichte plus of min van je zicht te compenseren. Ik heb er een, doorgegeven door erfenis, ondertekend in het 90e jaar van uitgifte en de prijs is 7 roebel 50 kopeken.

   Wat betreft de problemen die mensen hebben met moderne technologie... Ik wil u herinneren aan het bestaan ​​van contactlenzen. Laten we de gevallen weglaten waarin er contra-indicaties zijn om ze te dragen - ik weet dit allemaal heel goed, aangezien ik zelf bijziend ben en lenzen draag. In andere gevallen is dit precies wat dit probleem in de kiem oplost. Ze hebben bijna geen vervorming en je houdt je oog precies daar waar de camerafabrikant het bedoeld heeft. En met de corrector al naar het ideaal brengen. Bij lenzen gebruik ik zowel verschillende soorten ZK's als UPC's met een elektronische zoeker - ik zie helemaal geen problemen.

   • Ivan

    En toch waren er "native" dioptrie-bijlagen voor Zenith:
    http://www.zenitcamera.com/mans/don/don.html

    • Jea Reth

     In-in schreef ik over hen. Alleen kocht ik mijn Zenith-122K zonder dit spul.
     En de bekendere fabrikanten hebben het allemaal wat beschaafder gedaan.

     • Ivan

      Zoals ik het begrijp, schreef je over de "LT-oculairbevestiging". Dit is een heel ander apparaat, dat een vergroting geeft van 1,25 en dioptriecorrectie van -4 tot +5.

      • Jea Reth

       Waarom is het anders als we het hebben over de methode van dioptriecorrectie? En meer nog, zowel dat als het andere mondstuk. De toename van LT is een zijbrander, gewoon een handig pluspunt van het apparaat. Bovendien is het niet altijd 1,25.

 • Boris

  Zie je, Rodion, je kwam er heel eenvoudig uit, zoals fotografen voor jou deden; Je hebt je probleem opgelost met eenvoudige vindingrijkheid. En zo is het in veel gevallen ook. Er is een probleem, er is een oplossing. Dit is een teken van professionaliteit: kom eenvoudig en snel, met minimale kosten, uit elke "hinderlaag".

 • Ivan

  Voor DSLR's zijn goede oculairs met dioptriecorrectie gemaakt, bijvoorbeeld deze:
  https://www.nikon.ru/ru_RU/product/accessories/slr/slr-viewing/dk-20c-dioptre-correction-eyepiece
  Natuurlijk, -7, zoals Alexei hier niet heeft, alleen bij -5, maar waarschijnlijk aan deze -5 kun je de scherpte aanpassen op de camera zelf. Maar voor de BZK zijn dergelijke oculairs nog niet gemaakt.

  • Vv

   Ja, maar in echte winkels zijn deze sproeiers nooit geweest :(
   Ik heb ook een aangepast mondstuk aan de Zenith toegevoegd. En bij de DSLR gebruik ik vooral contactlenzen.

   • Ivan

    De officiële winkel heeft bijna alles (hoewel het in Rusland is):
    https://nikonstore.ru/search/index.php?q=DK-20C

    • Vv

     Ik vond het 5-7 jaar geleden niet in Oekraïne. En het prijskaartje is niet humaan. Voor dit geld kan je een bril (montuur + glazen + werk) bestellen met verre van de goedkoopste glazen...

  • Victor

   Hier, Ivan, ik wilde dit idee gewoon uiten ... Nikon heeft tenslotte de beste zoekers (werkervaring heeft invloed op de lokale defensie-industrie). Nikon produceert niet alleen de helderste zoekers (camera's van de D 1 - 5-serie), maar produceert ook een verscheidenheid aan dioptrielenzen in frames voor zichtcorrectie, waardoor "bebrilde mensen" zich zeer zeker kunnen voelen in hun werk.

   • Ivan

    Ja, ze hebben veel dingen, er zijn lenzen die de beeldgrootte voor sommige camera's vergroten ...

 • SjerpOK

  Hij verraadde het geloof van de vaders van de spiegelmakers!
  Weg naar de spiegelloze sekte!
  ;)

  • Arkadi Shapoval

   je kunt alleen in een foto geloven, al het andere wordt verbrand op de brandstapel

 • Victor

  Welke corrigerende lens helpt bij visie +2,5 op Nikon D5100? Bedankt.

   • Victor

    Iwan! Het blijkt dat je een lens moet kopen met +, en niet met -?

    • Ivan

     Ik weet het niet, ik ben niet bekend met oogheelkunde, hoe de juiste lenzen te kiezen, in + of in -.
     Hier is de lijst:
     Dioptriecorrectie oculair DK-20C +0.0 DPTR – FAF04101
     Dioptriecorrectie oculair DK-20C +0.5 DPTR – FAF04201
     Dioptriecorrectie oculair DK-20C +1.0 DPTR – FAF04301
     Dioptriecorrectie oculair DK-20C +2.0 DPTR – FAF04401
     Dioptriecorrectie oculair DK-20C -2.0 DPTR – FAF04601
     Dioptriecorrectie oculair DK-20C +3.0 DPTR – FAF04501
     Dioptriecorrectie oculair DK-20C -3.0 DPTR – FAF04701
     Dioptriecorrectie oculair DK-20C -4.0 DPTR – FAF04801
     Dioptriecorrectie oculair DK-20C -5.0 DPTR – FAF04901

    • Victor

     Victor, plus is verziendheid, min is bijziendheid. De rest zal de dokter in de Optiekwinkel je vertellen... Als je camera een dioptrie-instelling van de zoeker heeft, dan is dit een groot pluspunt. Zo niet, dan kun je aanpassen door een lens in het juiste frame aan te schaffen.

     • Victor

      Ivan en Victor! Bedankt voor de antwoorden en verduidelijkingen. Alle goeds in het nieuwe jaar!

  • Ivan

   En ik denk dat die halve dioptrie kan worden aangepast door de scherpte van de zoeker op de camera zelf aan te passen.

   • Victor

    Niet genoeg snelheid, bedankt voor het advies.

    • Ivan

     Je hebt het waarschijnlijk niet begrepen. Ik bedoelde dat er geen lenzen zijn voor 2,5 dioptrie, er zijn lenzen 2 en 3. Als je ze op de camera zet, dan zou de "draaiing" van de camera genoeg moeten zijn om met +/- 0,5 dioptrie bij te stellen.

  • Ivan

   Er is een andere manier, maar nu moet u dergelijke componenten op internet zoeken. Voor film DSLR's FM3A, FM2, FA en FE2 waren er corrigerende lenzen. Ze zijn rond en voorzien van schroefdraad. Voor moderne centrale stuurventielen is er een adapter DK-22. Je kunt de lens erin schroeven en de oogschelp op de camera verwisselen. Je kunt ook een rubberen oogschelp DK-3 toevoegen en de ergonomie van de camera verbeteren (de neus zal er minder op rusten en de kans op belichting van de lichtmeter door de zoeker wordt kleiner). Er zijn trouwens lenzen zonder dioptrie-instelling. Ze kunnen worden gebruikt voor de constructie van deze rubberen oogschelp. Samen met de battery grip wordt de camera comfortabeler en ergonomischer.

  • Ivan

   Pakket:

 • jury

  Alle gezondheid en creatief succes in het nieuwe jaar!

 • Vadiuhin

  Arkady, kun je die camera's opnoemen waar af zo'n functie heeft? (Sorry voor bijna offtopic, iedereen had het over dioptrieën)))
  En tussendoor vond ik een "fout": "... en je hoeft niet meer te HOPEN dat de camera het zal begrijpen ...." (In de laatste alinea voor "Materialen over het onderwerp"). (daar ontbreekt naast de verwarde letters ook de “b”)

  • Arkadi Shapoval

   Vast.
   In de ogen - in alle nieuwste UPC's, in het gezicht - in de meeste UPC's sinds 2010.

 • Geen bot

  Ik sta volledig achter! Autofocus op het gezicht / oog + fotograferen via het display - top, en het aantal scherpe foto's is vele malen toegenomen!!! en je spreekt in spiegelreflexcamera's Achter-voor is een zeldzaamheid)

 • Vio

  "wat niet (of bijna niet) is in spiegelreflexcamera's" - maar in mijn EOS 90D wel :)

 • Vadiuhin

  Een andere reden voor liefde werd toegevoegd (aan spiegelloze)). Bijna elke lens is zielig. Vijfentachtig en tweehonderd dubbel sorry ....

  https://dphotoworld.net/news/canon_prekrashhaet_vypusk_populjarnykh_obektivov_dlja_zerkalnykh_fotokamer/2021-04-01-9804

 • Vladislav

  Goede dag allemaal!
  Arkady, je bent gewoon een fijne kerel, die een nieuwe en zeer belangrijke column voor vandaag hebt geopend over de plaats van spiegelloze camera's in de fotografie.
  Deze sectie zal je blog verlevendigen, veel passie en discussie brengen in termen van hoe wij fotografen verder zouden moeten leven, wat te gebruiken, in de zin van welke nieuwe technologie, en hoe deze zich nu verhoudt tot onze favorieten - DSLR's, die nu in tassen op de planken, en intens kijken naar onze verdere acties.
  Dat wil zeggen, we zullen rennen om ze te verkopen, onze favorieten, gefascineerd door Arkady's volgende onthulling over de verdiensten van een nieuwe techniek - spiegelloze camera's, om één goede spiegelloze camera te kopen voor $ 3000, en hiervoor zullen we alles moeten verkopen onze vrienden om het benodigde bedrag bij elkaar te schrapen.
  Of laten we samen nee zeggen, we verkopen geen vrienden!
  Dit is een emotionele herhaling.
  Serieus, Arkady heeft, zoals altijd, gelijk. Hij loopt altijd voorop in de vooruitgang, alles wat beter, beter, sneller, productiever is, alles wat het werk van een commerciële professionele fotograaf gemakkelijker maakt - dit alles zou in gebruik moeten worden genomen.
  Net als in alle andere technologie in ons leven. De vooruitgang is niet te stoppen.
  Maar Arkady moest er alleen aan toevoegen dat spiegelloze camera's puur commercieel zijn, en niets meer. Creativiteit in fotografie is de fotograaf zelf, ongeacht de digitale spiegelreflex, film (trouwens, in het Westen blijven fotografen dol op films en worden films uitgebracht), spiegelloos.
  Ik kan het zelf toevoegen, en WAAROM niet spiegelloos en eenvoudig geavanceerd goedkoop nu zeepbakjes worden genoemd.
  Hun werkingsprincipe is immers precies hetzelfde als dat van de hype spiegelloze camera's.
  Dat wil zeggen, een spiegelloze camera kan een COOL SOAP DISPLAY worden genoemd, en niets meer.
  Ik heb gelijk ?
  Ik heb een uitstekende zeepschaal in zakformaat met coole instellingen, zoals in een DSLR of spiegelloze camera, volgfuncties, gezichtsherkenning (zoals in een spiegelloze camera), uitstekende full hd-video, uitstekende beeldkwaliteit, maar inferieur in mentale waarneming aan goede DSLR's.
  Genaamd Canon PowerShot SX260 HS. En ik kocht een gebruikte voor 30 USD. in exc.
  Ze kan alle feestelijke evenementen voor zichzelf fotograferen, zonder fotografen van buitenaf in te huren, en alles zal prachtig zijn.
  Hier is mijn mening.

  • Roman

   Mirrorless is een systeemcamera met verwisselbare lenzen. Systeem - betekent met tal van accessoires, verwijderbare batterijen die in verschillende generaties camera's kunnen worden gebruikt, ondersteuning voor externe flitsers, synchronisatoren, alle gerelateerde protocollen die worden gebruikt bij professionele opnamen, enzovoort.

   Het is heel moeilijk om tegelijkertijd te zeggen dat "vooruitgang niet te stoppen is" en "spiegelloze camera's commercie zijn". Spiegelloze camera's zijn een onvermijdelijke trend van vooruitgang, wanneer de ontwikkeling van technologie u in staat stelt een groot aantal onnodige mechanica te verwijderen. Vrij logisch overigens, ontwikkeling. Deze digitale spiegelreflexcamera's waren een tijdelijk compromis, toen ze gewoon een digitale achterkant in plaats van film in een in wezen ontwikkelde filmcamera stopten, waarbij alle leidingen - mechanica, focussensoren, enzovoort, overbleven. De volgende generatie DSLR's zal meer en meer afstand nemen van hun bevroren vorm van de filmdagen naar iets dat volledig profiteert van het nieuwe ontwerp.

   Westerse fotografen die film gebruiken, zijn de bewuste keuze van een klein aantal mensen. Ongeveer hetzelfde als een handgeschakelde versnellingsbak in de machinewereld. Mirrorers zullen binnenkort dezelfde bedreigde diersoort worden. Dit is niet goed of slecht, het is onvermijdelijk. Maar we hebben nog 10-15 jaar aan oude camera's.

   • Vdadislav

    Romeins!
    Nou, dit is begrijpelijk over verwisselbare lenzen. Maar het grote nadeel van spiegelloze camera's zijn weer deze verwisselbare lenzen, dat wil zeggen, met de kleine afmetingen van de camera zelf (zijn waardigheid), blijkt het weer een omvangrijk systeem, gekoppeld aan een lens.
    En compact en licht is dit systeem niet te noemen.
    Over het algemeen is mijn voorspelling (niet verplicht) dat de toekomst weer toebehoort aan compacte ultra-geavanceerde zeepschalen met hoogwaardige matrices met schandalige iso, met professionele instellingen, meestal automatisch, met uitstekende videokwaliteit. De afmetingen van de zeepbakjes worden alleen bepaald door het gemak van het in de hand houden.
    Vooruitgang zal dit alles mogelijk maken.
    In de tussentijd zijn dit allemaal marketingbewegingen van bedrijven, ze moeten ook hetzelfde leven.

    • Roman

     > Over het algemeen is mijn voorspelling (niet verplicht) dat de toekomst weer toebehoort aan compacte ultra-geavanceerde zeepschalen met hoogwaardige matrices met schandalige iso, met professionele instellingen, meestal automatisch, met uitstekende videokwaliteit. De afmetingen van de zeepbakjes worden alleen bepaald door het gemak van het in de hand houden.
     Vooruitgang zal dit alles mogelijk maken.

     Smartphone?

    • Roman

     Voor de gemiddelde consument zal er een smartphone zijn, waarvan de optische tekortkomingen worden gecompenseerd door algoritmen (macht groeit nog steeds).

     Voor de professional, een opnieuw ontworpen spiegelloze camera met verwisselbare lenzen en dezelfde computationele fotografie, maar op een meer geavanceerd niveau.

     Verwisselbare lenzen gaan nergens heen, je kunt optica niet bedriegen. Als onscherpte op de een of andere manier kan worden nagebootst, kan optische zoom dat niet. Maar met hoge ISO's kunnen moderne spiegelloze camera's zeer interessante compacte oplossingen bieden, zoals 800/11. Of een goede zoom 24-105 / 4-7.1, een analoog van de gebruikelijke 18-55 voor crop. In bekwame handen is het nog steeds beter dan smartphones.

     • Vladislav

      Romeins.
      Smartphones, ja. Ze hebben veel functies, waaronder foto's, video's.
      Maar smartphones zijn nog steeds grote "schoppen", ik zou niet zeggen dat dit compacte dingen zijn. Ik bedoelde in mijn veronderstelling dat compactcamera's binnen afzienbare tijd professioneel zullen worden in termen van functies en kwaliteit van de geproduceerde foto, video. Omdat de problemen van het maken van hoogwaardige en compacte optica (vouwen zoals dat nu is in de vorm van zooms) verdwijnen, bedoel ik de zogenaamde nanotechnologie.
      Intrekbaar, zoals het nu is, heeft de lens van zeepbakjes qua glaskwaliteit meer voordelen dan smartphones, daarnaast natuurlijke optische stabilisatie, optische zoom. De hele vraag is: moeten bedrijven dit nu bereiken, zeepschalen verbeteren?

  • Roman

   > Ze kan alle feestelijke evenementen voor zichzelf fotograferen, zonder fotografen van buitenaf in te huren, en alles wordt prachtig.

   Het hangt allemaal af van de kwaliteit van de evenementen. Voor sommigen is een telefoon voldoende. En sommige zijn beter om niet te schieten en snel te vergeten.

   • Vdadislav

    Romeins!
    Ik ben het er volledig mee eens.

 • Vdadislav

  Ik ga door met mijn idee dat compactcamera's de toekomst hebben, zo groot als de zeepbakjes van nu. Waarom ze zeepbakjes werden genoemd, weet iedereen - vanwege hun frequente "zeep" aan het begin van het tijdperk van compacts.
  Maar spiegelloze camera's van Sony maakten een plons in fotografische apparatuur, gaven de richting aan voor de ontwikkeling van camera's in de richting van het verkleinen van de afmetingen, weg van de mechanische delen van de mechanismen naar elektronica.
  En compactcamera's zijn een andere niche voor het verbeteren van camera's naar nog kleinere formaten.
  Iedereen wacht op de prestaties van nanotechnologie zodat hoogwaardige pixels met hoge iso, met een levendig beeld, enz. op een minuscule matrix (het hart van de camera) passen. enzovoort.
  Welnu, compacte optica zal worden aangescherpt, het hele punt zijn de kosten van toekomstige compactcamera's, zodat ze eerst beschikbaar zijn voor professionals en over een paar jaar voor alle amateurs.

  • Victor

   Toch werden compacts zeepbakjes genoemd, niet vanwege de "zeep op de foto", maar vanwege de vormfactor, die echt op een gewoon zeepbakje lijkt.

   Een revolutie in matrices zal niet in de nabije toekomst plaatsvinden, maar het toevoegen van computationele fotografie aan camera's is heel goed mogelijk (en dit gebeurt nu al)

   • Roman

    Sommige ronde IXY / IXUS vooral - zowel in grootte als in vorm en in de textuur van het plastic.

   • Vladislav

    Victor.
    Jij noemde de 2e versie van de oorsprong van de naam van het zeepbakje, ik ben de 1e versie.
    De variant van de naam van de zeepkist vanwege de slechte kwaliteit van het maken van een foto, dat wil zeggen wazigheid in de foto op de eerste goedkope compactcamera's, is meer geschikt, omdat het een algemene, denigrerende betekenis heeft die kenmerkend is voor deze camera's, vooral onder gevorderde fotografen, professionals.
    De nieuwste modellen van canon, nikon-compacts met instellingen als geavanceerde spiegelreflexcamera's waarmee je hoogwaardige foto's kunt maken en tegen een (aanvankelijke) prijs op het niveau van goedkope spiegelreflexcamera's, kunnen niet langer zeepbakjes worden genoemd.
    Maar beide behoren tot de categorie compactcamera's.

    • Ivan

     Over wat voor "zeepbakjes" heb je het, digitale? Filmcamera's werden begin jaren '90 "zeepbakjes" genoemd. En ze leken echt heel erg op een reisetui voor zeep. Iedereen merkte de slechte kwaliteit van het beeld op, niet alleen vergeleken met de spiegel Zenith, maar zelfs met Smena. Maar niemand sprak over het "zeepachtige" beeld. Dit jargon kwam later, met de ontwikkeling van digitale fotografie.

     En wat is in het algemeen de essentie van uw opmerkingen? Wat voor nieuws wil je ons vertellen? Wat is de toekomst van compactcamera's (wat overigens de juiste naam is voor "zeepbakjes")? U zult ons niet overtuigen. Bovendien verandert de wereld zo sterk dat het onmogelijk is om de toekomst te voorspellen. Het volstaat om naar foto's te kijken over hoe mensen uit het verleden zich technologie in de toekomst voorstelden. Dit zijn zeer belachelijke en naïeve voorspellingen.

     • Victor

      2Ivan, het was uit de film dat zo'n naam kwam, ja, en precies voor de vorm van de behuizing. En het was stevig verankerd, ook voor digitale camera's (wat het beeld toch al merkbaar beter gaf)

      Ja, het maakt niet uit hoe en van waar, zolang het woord "zeepkist" maar duidelijk maakt waar het over gaat :)

  • Roman

   Geen enkele nanotechnologie zal het mogelijk maken om fysieke grenzen te omzeilen. De eenheid van stralingsoverdracht is een foton. Hoe kleiner de celgrootte van de matrix, hoe minder fotonen hij kan vastleggen. Wanneer de telling naar eenheden van fotonen gaat, zullen de afrondingsfouten in de donkere gebieden zo groot zijn dat het beeld een karakteristieke "losheid" zal hebben, dit is de fotonruis.

   Een veelbelovende richting - dit zijn de lastige lenzen waar Rodion over schreef, die het aantal lenselementen zullen verminderen. Hoewel afgaand op de omvang van vijftig dollar, is dit nog ver weg.

   Er is al lange tijd geen fundamentele verbetering in de optische eigenschappen van matrices en lenzen, een scherpe sprong in de kwaliteit van smartphones wordt geleverd door software, algoritmen en rekenkracht. Snelle lenzen groeien in omvang en aantal elementen. Welnu, door het gebruik van EVI kun je compacte lenzen gebruiken met diafragma 5.6 - 8 - 11 met automatische belichtingscompensatie. In een DSLR met directe otische observatie is het al 5.6 - erg triest.

Voeg een reactie

Auteursrecht © Radojuva.com. Blog Auteur - fotograaf in Kiev Arkadi Shapoval. 2009-2023

Engelse versie van dit artikel https://radojuva.com/en/2021/01/new-milc-love-real-time-eye-af/

Versión en español de este artículo https://radojuva.com/es/2021/01/new-milc-love-real-time-eye-af/