Genre 'verborgen moeder'

Genre 'verborgen moeder'

Genre 'verborgen moeder'. foto gemaakt hier.

Tussen ongeveer 1840 en 1920 was het ongebruikelijk om de ouders van een kind op een foto te verbergen. In die tijd expositie De momentopname kan erg lang zijn, bijvoorbeeld meer dan een minuut. Het was erg moeilijk om het kind te dwingen stil in het frame te blijven, daarom waren de ouders, vaker de moeder, in het frame aanwezig, maar probeerden ze zich op alle mogelijke manieren te verbergen op de uiteindelijke foto. Soms werden zeer interessante en ongebruikelijke resultaten verkregen.

Er zijn veel voorbeelden van foto's in dit genre te zien, bijvoorbeeld op pinterest.

Hoe goed is het nu, wanneer er hoge ISO's en snelle lenzen zijn, evenals eindeloze mogelijkheden voor fotobewerking. Toegegeven, het blijft net zo moeilijk om kinderen in het frame te laten poseren zonder hun ouders.

Reacties op dit bericht vereisen geen registratie. Iedereen kan een reactie achterlaten. Veel verschillende fotoapparatuur is te vinden op AliExpress.


Materiaal voorbereid Arkadi Shapoval. Trainingen/consulten | YouTube | Facebook | Instagram | Twitter | Telegram

Voeg een reactie toe:

 

 

Opmerkingen: 19, over het onderwerp: Genre 'verborgen moeder'

 • Usta FritZZZ

  Behoorlijk griezelige voorbeelden.. En ze maakten in die tijd ook foto's met lijken.

  • ilyas

   post mortern

 • Geen bot

  Over het algemeen heb ik geen idee hoe ik een kind kan verwijderen, zelfs niet voor 5 seconden. Ik heb de hele lente op Photokor 1 geschoten en mijn wazige volwassenen kunnen het niet helpen, maar draaien hun hoofd 5 seconden om .... en ik ben een kinderanimator en ik ken lastige trucjes zoals: stel je voor dat er een vlinder op je neus zit, beweeg niet zodat hij niet wegvliegt)

  • dim

   Ik stond er altijd versteld van hoe en waarom kinderen worden verkracht, waardoor ze gedwongen worden om volwassenen te portretteren. Het is voldoende om naast de plek te zitten waar ze spelen, richt de camera en druk op de ontspanknop, als je niet wordt vervloekt door de Almachtige, dan krijg je meteen prachtige foto's. Bij volwassenen is alles veel gecompliceerder - ze zullen de dienstdoende gezichtsuitdrukking aanzetten en je pleegt tenminste zelfmoord.

 • dim

  Alleen volwassenen hebben bevroren gezichten en zijn best eng tegen de achtergrond van kinderen, tenzij kinderen natuurlijk speciaal worden gebracht

 • dim

  Op de foto uit het artikel is het "werk" van de fotograaf duidelijk zichtbaar. Een ander ding is dat de technologie toen natuurlijk geen flexibiliteit toeliet

 • Sergei

  Er is een blogger die veel berichten heeft over het werk van fotografen en fotostudio's van ver weg
  verleden - Dmitry Maistrenko.
  https://strravaganza.livejournal.com/
  Lees het, er is een zeer interessante selectie.

 • Oleg

  Waarom jezelf verstoppen als je op de foto nog kunt zien dat er nog iemand in de lijst zit? Misschien wat bijgeloof. Of een vrouw met strikte islamitische regels)

  • Joe

   Om je geen zorgen te maken over je eigen uiterlijk (kleding, kapsel, make-up, gezichtsuitdrukking). Tegelijkertijd kun je van onder de deken de kinderen beïnvloeden met overreding, bedreiging of mishandeling zodat ze onbeweeglijk blijven. Zonder hoesje zullen dezelfde gesprekken met lange sluitertijden de contouren van het onderste deel van het gezicht uitsmeren.

 • Irene

  Bedankt voor het delen van dit genre :)
  Het is altijd interessant om in de geschiedenis van de fotografie te duiken.

 • Kieviet

  Het is nog steeds niets.
  In het "beschaafde" Europa van de 19e eeuw, vooral in het Victoriaanse Groot-Brittannië, was er een andere mode - om de doden te fotograferen, incl. kinderen.
  Er zijn veel foto's op het net. Horror, maar je kunt familieleden begrijpen - dit was de enige manier om de herinnering aan een overleden kind te bestendigen.

  • Ledogor

   In de Sovjettijd was er een mode (mode, geen mode, maar een soort verplichting) om de begrafenis te fotograferen. Nabestaanden van de overledene waren op zoek naar een fotograaf, hij filmde het afscheid, het weghalen van de kist, een paar shots onderweg, het afscheid op de begraafplaats en het afgewerkte graf. Blik. Ik was gewoon dol op fotografie, oh, en ik had last van zoveel "aandacht". Voor een tiener is het spektakel nog wel wat, maar het is wel nodig, vragen ze. Ja, en kennissen zijn bijna allemaal - ontwijk niet. Ze bedankten ons met geld, en met fotoreactieven, films, fotopapier. Maar goed, zoals ik me herinner - brrr ... Ja, en foto's hadden verschillende sets nodig ...

   • Andrew

    Ik heb onlangs een filmcamera gekocht. Ik weet niet meer precies wat het was, maar dat maakt niet uit. De camera was met film. Bij interesse even laten zien. Er stond een begrafenis op de band.

   • Alexander

    In de USSR bestond zo'n manier van binden niet. Welke onzin? Wie wilde, huurde een fotograaf in, wie niet wilde, nam hij niet aan.

    • Roman

     En het tapijt aan de muur was niet verplicht, en de muur was vol muur, en kristal, ja. Niemand werd daartoe gedwongen. En na de explosie in de kerncentrale van Tsjernobyl en een capsule met radioactief cesium (naar mijn mening) verloren in een steengroeve en vervolgens tegen de muur geslagen, waardoor verschillende families gingen hamsteren, werd niemand gedwongen om de muren te controleren met een dosismeter . Alleen zijn mensen van nature lemmingen, en de primeur cultiveerde dit bijzonder zorgvuldig.

   • Victor

    Ik herinner me de Sovjettijd goed, maar ik heb nog nooit zo'n "verplichting" gezien om een ​​begrafenis ergens te filmen. Het zou leuk zijn als de auteur van de post in zijn publicatie zou aangeven: jaar, regio, enz.

    • Michael

     Mijn grootvader had drie of vier begrafenissen in het album. Je herinnert je gewoon de late jaren 70, 80. Vroeger was een fotograaf bij een begrafenis een veelgehoord verhaal

     • Sanya

      Dus jij of je grootvader?

    • Roman

     jaren 80, Donetsk. Alle begrafenissen die ik me herinner, waren noodzakelijkerwijs gefilmd en altijd een orkest met de mars van Chopin. Met de ineenstorting van de primeur was dit allemaal verdwenen, ergens halverwege de jaren 90.

     En we hadden lol, in onze grote tuin met appartementen waren voor vierhonderd mensen uit een of meer naburige dorpen gesetteld. Grootvaders-grootvaders, eigenlijk. En toen ze begin jaren 90 begonnen te sterven, was er geen week zonder begrafenis. En dat is alles - afhaalmaaltijden, orkest, foto's. Brrr...

Voeg een reactie

Auteursrecht © Radojuva.com. Blog Auteur - fotograaf in Kiev Arkadi Shapoval. 2009-2023

Engelse versie van dit artikel https://radojuva.com/en/2020/12/the-hidden-mother-photography/

Versión en español de este artículo https://radojuva.com/es/2020/12/the-hidden-mother-photography/