Nieuwe informatie over de framebuffer Fujifilm FinePix S5 Pro

Een korte opmerking over de buffer en continue burst-opnamen aan Fujifilm FinePix S5 Pro.

Fujifilm FinePix S5 Pro met Nikon ED AF Nikkor 80-200mm 1:2.8D (MKII) lens

Fujifilm FinePix S5 Pro met lens Nikon ED AF Nikkor 80-200mm 1: 2.8D (MKII)

Ik hou echt van de camera Fujifilm FinePix S5 Pro is een oude legendarische camera met een 12 MP Super CCD SR II sensor (6R MP + 6S MP) en een Nikon F vatting (dezelfde Nikon Nikkor lenzen zijn geschikt als voor Nikon D200, op basis waarvan het is ontwikkeld Fujifilm FinePix S5 Pro).

Bij het werken met Fujifilm FinePix S5 Pro Ik ergerde me het meest aan serieus remmen tijdens continu fotograferen met D-Range 130-400% (wanneer beide typen subpixels op de sensor werken). Continu-opnamen in RAW of JPEG of RAW + JPEG eindigden na 8-9 ontspanknopen altijd hetzelfde - elke volgende opname Fujifilm FinePix S5 Pro deed elke 2-3 seconden. Twee of drie seconden voor één synmok is een hele pijnlijke eeuwigheid tijdens echte fotografie. Fujifilm FinePix S5 Pro Ik gebruikte altijd met de snelste geheugenkaarten, en daarom zat het probleem er niet in. Ik heb altijd gedacht dat dergelijke remmen gewoon beperkingen zijn van de processor, die bijvoorbeeld geen tijd heeft om de ontvangen gegevens snel te verwerken, zoals het geval was bij Nikon D100 en RAW / NEF-formaat met compressie (40 seconden per 1 frame!). Maar ik zat fout. De beperkingen hebben deels te maken met de manier waarop de preview is geïmplementeerd.

Als u het afbeeldingsvoorbeeld uitschakelt met de functie 'SETUP -> DISPLAY -> IMAGE DISPLAY -> OFF', dan is de camera ongeveer schrijft gegevens 2x sneller, en een continue reeks beelden met maximale kwaliteit JPEG L FINE D-bereik 130-400% (bij ISO 100-1000) is ongeveer 20 foto's (met een snelle geheugenkaart) en daaropvolgende beelden worden genomen met ongeveer 1 fps. In echte opnameomstandigheden verwijdert dit het vreselijke stotteren van de camera en kun je de maximale snelheid van 1.5 fps bijna altijd gebruiken. Als u deze functie uitschakelt, wordt ook één RAW- of JPEG- of RAW+JPEG-afbeelding aan de buffer toegevoegd (de buffer groeit van 8 naar 9 RAW, of van 7 naar 8 JPEG, of van 7 naar 8 RAW+JPEG). Nu begrijp ik hoe sommige fotografen 1-2 miljoen foto's maken voor een vrij langzame Fujifilm FinePix S5 Pro. Leef en leer.

Reacties op dit bericht vereisen geen registratie. Iedereen kan een reactie achterlaten. Veel verschillende fotoapparatuur is te vinden op AliExpress.com.

Materiaal voorbereid Arkadi Shapoval. Trainingen/consulten | YouTube | Facebook | Instagram | Twitter | Telegram | Hulp van de strijdkrachten

Voeg een reactie toe:

 

 

Opmerkingen: 8, over het onderwerp: Nieuwe informatie over de framebuffer Fujifilm FinePix S5 Pro

 • notapisch

  Stront. En ik dacht al dat de nieuwe firmware plotseling uitkwam))

 • Alexey

  op de foto is er glas zoals het mijne, wat een charme))

 • Snelle Gonzales

  Geeft het uitschakelen van het voorbeeld op iets anders zo'n effect, of is het alleen een unieke functie van dit apparaat?

  • Arkadi Shapoval

   Zo'n tastbaar effect is alleen in dit geval.

 • Dmitry

  Ik gebruik deze methode al heel lang op D1. Daar duurt de preview van één foto ongeveer 8 seconden bij het fotograferen in raw.

 • Ivan

  Waarom zou u het voorbeeld überhaupt inschakelen?
  Is het interessant om elk frame te bekijken?
  Ik heb het meteen uitgeschakeld op mijn apparaten (D800 en S5Pro). Toen ik fotografeerde, keek ik naar de histogrammen van een paar frames door op de juiste knop te drukken. Maar om alle gefotografeerde frames direct na de afdaling te bekijken - ik begrijp het niet.
  Maar bedankt voor de info. En zo verzamelen we het stukje bij beetje.

  • Alexey

   en hoe wil je treffers bij de staart checken?) ineens door?)

  • Pokemon

   Ik ben benieuwd hoe de foto wordt belicht.
   Het komt voor dat je een foto maakt, even kijkt zonder in te zoomen en de volgende opname maakt met -0,3EV belichtingscompensatie.
   Alle frames in termen van scherpte bekijken tijdens de opname zelf (focussen op het camerascherm) is een bijna nutteloze tijdverspilling.
   Het is beter om vooraf een lens te gebruiken die is getest en niet uitsmeert.

Voeg een reactie

Auteursrecht © Radojuva.com. Blog Auteur - fotograaf in Kiev Arkadi Shapoval. 2009-2022

Engelse versie van dit artikel https://radojuva.com/en/2020/09/super-fast-fujifilm-finepix-s5-pro/

Versión en español de este artículo https://radojuva.com/es/2020/09/super-fast-fujifilm-finepix-s5-pro/