Anticrisisbeoordeling #2. SIGMA EPSILON 28-70

SIGMA ZOOM-E AF-E 1:3.5-4.5 f=28-70mm MULTI-COATED AUTOFOCUS MACRO

SIGMA ZOOM-E AF-E 1:3.5-4.5 f=28-70mm MULTI-COATED AUTOFOCUS MACRO

Navigatie

 1. Kort over de recensie
 2. Kort over de lens
 3. Verhaal
 4. Belangrijkste technische kenmerken
 5. montage
 6. focus
 7. Beeldkwaliteit
 8. Voorbeeldfoto's
 9. mijn ervaring
 10. Vergelijkbare lenzen van Nikon
 11. Resultaten van
 12. Gebruikerscommentaar
 13. Schrijf je review of vraag over de lens
SIGMA ZOOM-E AF-E 1:3.5-4.5 f=28-70mm MULTI-COATED AUTOFOCUS MACRO

SIGMA ZOOM-E AF-E 1:3.5-4.5 f=28-70mm MULTI-COATED AUTOFOCUS MACRO

Kort over de recensie

Ik had het idee om de goedkoopste autofocuslens voor een populair Nikon- of Canon-systeem te kopen en te fotograferen. Sinds enkele dagen volg ik grote internetvlooienmarkten op zoek naar de goedkoopste autofocuslens. Dit keer was het de lens SIGMA ZOOM-E AF-E 1:3.5-4.5 f=28-70mm MULTI-COATED AUTOFOCUS voor het Nikon-systeem. Kortom, ik noem het in de review Sigma AF-E 28-70/3.5-4.5. De lens is gekocht voor $ 17.

Dit is de tweede 'anti-crisis' review. Vorige keer had ik nog meer hardcore SIGMA DL ZOOM 35-80mm 1:4-5.6 MULTI-COATED, maar werd gebruikt op een 'geavanceerde' camera Nikon D70s, dit keer werd de Sigma AF-E 28-70 / 3.5-4.5 gebruikt op een eenvoudigere camera - Nikon D70, die ook ter beoordeling werd gekocht voor $ 17. Maar niet getreurd, de review bevat testfoto's voor full-frame Nikon D800.

Ik heb net een recensie geschreven, maar de fotograaf heeft me geholpen bij het voorbereiden van de belangrijkste voorbeelden van foto's tatyana_tatjyana (instagram), waaraan ik deze lens enkele maanden heb gegeven. Zoals het resultaat liet zien, zelfs op de Sigma AF-E 28-70 / 3.5-4.5 en een eenvoudige Nikon D70 je kunt mooie, warme en sfeervolle foto's maken.

In de buurt van dergelijke lenzen komen ze vaak voorbij, er zijn helemaal geen beoordelingen en je kunt vaak redelijk werkbare oplossingen vinden voor diegenen die op zoek zijn naar budgetopties voor autofocus-optiek.

SIGMA ZOOM-E AF-E 1:3.5-4.5 f=28-70mm MULTI-COATED AUTOFOCUS MACRO

SIGMA ZOOM-E AF-E 1:3.5-4.5 f=28-70mm MULTI-COATED AUTOFOCUS MACRO

Kort over de lens

Sigma AF-E 28-70/3.5-4.5 is een compacte universele lens voor filmcamera's. Hiermee kunt u een reeks brandpuntsafstanden gebruiken van groothoek tot korte tele. Deze set brandpuntsafstanden is erg handig en gewild. Tegenwoordig is de lens alleen interessant voor een goede montage, iets uitvergroot helderheid (vergeleken met andere vergelijkbare lenzen) en een zeer lage prijs op de secundaire markt.

Sigma AF-E 28-70 / 3.5-4.5 is een analoog van het origineel Nikon 28-70mm 1: 3.5-4.5 AF Nikkor (MKI). Over het algemeen is de originele lens veel beter.

Optisch is de Sigma AF-E 28-70 / 3.5-4.5 een zwakke lens, wat alleen maar bijdraagt ​​aan de spanning als je er goede foto's mee probeert te maken.

SIGMA ZOOM-E AF-E 1:3.5-4.5 f=28-70mm MULTI-COATED AUTOFOCUS MACRO

SIGMA ZOOM-E AF-E 1:3.5-4.5 f=28-70mm MULTI-COATED AUTOFOCUS MACRO

Verhaal

Sigma AF-E 28-70 / 3.5-4.5 is hoogstwaarschijnlijk een autofocusversie van de handmatige lens 'SIGMA ZOOM-E 1: 3.5 ~ 4.5 f = 28 ~ 70mm MULTI-COATED LENS MADE IN JAPAN Ø52' (inscriptie bij de voorkant lens, periode 1986 -1989).

Sigma AF-E 28-70 / 3.5-4.5 bestaat in verschillende modificaties. De eerste versies van de lens hadden een iets ander ontwerp. Bij de frontlens van dergelijke lenzen is het opschrift als volgt: 'SIGMA ZOOM AF-E 1: 3.5~4.5 f=28~70mm MULTI-COATED LENS MADE IN JAPAN Ø52'. De identificatie van de lens wordt ook bemoeilijkt door het feit dat deze voor verschillende systemen is geproduceerd, waardoor het ontwerp van de behuizing enigszins is gewijzigd.

Het is authentiek bekend dat deze lens ook onder andere merken werd geproduceerd, het exemplaar werd bijvoorbeeld verkocht onder de naam 'EXAKTA 28-70mm 1:3.5-4.5 MC MACRO LENS MADE IN JAPAN Ø52′ (inscriptie bij de frontlens)

Belangrijk: lens'SIGMA UC-ZOOM 28-70 mm 1:3.5-4.5 MULTI-COATED LENS GEMAAKT IN JAPAN Ø52' (inscriptie bij de frontlens, 1989) heeft een ander optisch ontwerp en is een heel andere lens.

Er is niets moeilijker dan versies/subversies/onderversies van oude lenzen van Sigma te begrijpen.

Belangrijkste technische kenmerken van Sigma AF-E 28-70/3.5-4.5:

Instantienaam uit recensie Tekst bij frontlens: 'SIGMA ZOOM-E 1:3.5-4.5 f=28-70mm ø52', tekst op body 'ø52 Sigma ZOOM AF-E 1:3.5-4.5 f=28-70mm 3305947 MULTI-COATED LENA GEMAAKT IN JAPAN'
Belangrijke eigenschappen
 • de lens is ontworpen voor full frame spiegelreflexcamera's, in dit geval is het een analoog van 'NikonFX'
 • MET MEERDERE LAGEN – meerlaagse optiek
 • de aanwezigheid van een membraanregelring, analoog Nikon NIET-G lens
 • AF-E – ondersteuning voor autofocus via de cameramotor, analoog Nikon AF
 • de lens geeft de scherpstelafstand niet door aan de camera, analoog Nikon 'NON-D'
 • compacte afmetingen
 • ZOOM-E - assortiment lenzen Sigma EPSILON ZOOM-E / AF-E
 • Belangrijk: een lens van een externe fabrikant, die enkele beperkingen oplegt aan het praktische gebruik ervan.
Diameter voorfilter 52 mm
Brandpuntsafstand 28-70 mm, EGF voor Nikon DX-camera's is 32-105 mm
Zoomverhouding 2.5 X
Ontwikkeld door voor filmcamera's (geproduceerd in versies voor Minolta, Nikon, Olympus, Pentax, Kyocera [!], Canon)
Aantal diafragmalamellen 6 rechte bloembladen, vormen een vrij regelmatige opening op licht beklede diafragma's
Tags
 • scherpstelafstand in meters en voet
 • label met maximale vergrotingsfactor MACRO 1:6.9
 • brandpuntsafstandwaarden voor 28, 35, 50, 70 mm
 • scherptediepteschaal met F/11, 8 voor 28 mm en label F / 22 voor 70 mm
 • R-markeringen voor werken in het infraroodspectrum voor brandpuntsafstanden van 28 en 70 mm
 • Rode 'P'-markering op de diafragmaring voor automatisch geprogrammeerde irisbedieningsmodi van de camera
diafragma
 • 28 mm - F/3.8-F/22
 • 35 mm - F/3.8-F/22
 • 50 mm - F/4.2-F/25
 • 70 mm - F/4.8-F/29

Op Nikon D70, D40 bij een brandpuntsafstand van 28 mm ziet de camera de lens als '28 mm F/3.8' en bij 70 mm als '70 mm F/4.8'.

De lens heeft een diafragmaregelring (Niet-G - lenstype).

Er zijn markeringen op de diafragmaring: 3.5, 5.6, 8, 11, 16, 22, P, de ring roteert met klikken, u kunt een extra positie tussen paren getallen instellen (en twee extra waarden tussen F / 3.5 en F / 5.6).

Belangrijk: er is geen ringvergrendelingsknop voor diafragma

MDF (minimale scherpstelafstand) 0.55 m over het gehele zoombereik, de maximale vergrotingsfactor wordt bereikt bij 70 mm brandpuntsafstand en is ongeveer 1:6.9
Gewicht
 • 384 gram (gemeten)
 • 460 gram in andere bronnen
Optisch ontwerp 9 elementen in 9 groepen

Hetzelfde optische schema wordt gebruikt door de handmatige voorgangerlens SIGMA ZOOM-E 1: 3.5 ~ 4.5 f = 28 ~ 70 mm

Exacte gegevens over het optische ontwerp zijn niet gevonden

Blenda bajonet, model onbekend
Land van fabrikant LENS GEMAAKT IN JAPAN (Japan)
periode Ongeveer 1988-1990. Vervolgens vervangen door SIGMA UC ZOOM 28-70 mm 1:3.5-4.5 MULTI-COATED
Prijs Prijzen voor moderne universele Sigma lenzen kunnen kijk hier.

Naast Sigma Epsilon produceerde het bedrijf veel lenzen met andere Griekse letters in hun naam: Alfa, Beta, Lambda, Kappa, Omega, Delta, Gamma, Theta, Pi, Eta, Tau.

SIGMA ZOOM-E AF-E 1:3.5-4.5 f=28-70mm MULTI-COATED AUTOFOCUS MACRO

SIGMA ZOOM-E AF-E 1:3.5-4.5 f=28-70mm MULTI-COATED AUTOFOCUS MACRO

montage

De bouwkwaliteit van de Sigma AF-E 28-70/3.5-4.5 is van een goed niveau. Helaas had ik in de test een lens met een strakke zoomring en een nogal armoedig leven. Ik heb niet eens geprobeerd om zijn verschijning op de een of andere manier prachtig opnieuw te fotograferen in een lichtkubus of zijn erbarmelijke staat op de een of andere manier te veredelen.

De lens maakt gebruik van een metalen vatting. Het uitschuifbare frame van de carrosserie bestaat uit één gedeelte. De zoomring is van rubber voorzien. Ring diafragma plastic. De zoomring draait 90 graden zonder schokken. Dit bodydesign is typerend voor zeer oude Sigma autofocuslenzen.

Scherpstelringen, als zodanig is de lens gewoon heeft niet. Voor handmatig scherpstellen kun je een heel dun deel van het bodyframe draaien, waarop groeven zijn voor het bevestigen van een bajonetkap, of je kunt de kofferbak zelf draaien. Als de zonnekap is bevestigd, moet u de zonnekap draaien om handmatig scherp te stellen.

Het frame (kofferbak) van de Sigma AF-E 28-70 / 3.5-4.5 verandert niet spontaan van grootte onder zijn eigen gewicht.

Sigma AF-E 28-70 / 3.5-4.5 maakt gebruik van een bajonetkap, die is bevestigd in speciale groeven op het hoofdgedeelte van het bodyframe (in feite op wat kan worden beschouwd als een focusring). Bij het wijzigen van de brandpuntsafstand schuift de zonnekap niet mee met de 'stam'. De zonnekap kan voor transport in de tegenovergestelde richting worden gemonteerd.

Sigma AF-E 28-70 / 3.5-4.5 heeft een kenmerk: de lensromp wordt langer met een afnemende brandpuntsafstand (in feite beweegt het in golven, maar dit is bijna onmerkbaar). Soms is het een beetje zenuwslopend, het is gebruikelijk dat hoe langer de stam van de lens, hoe meer brandpuntsafstand erop geïnstalleerd. Met dit ontwerp kunt u efficiënter gebruik maken van de zonnekap, die erg lang kan zijn en de lens bij elke brandpuntsafstand goed beschermt tegen zijlicht.

Tijdens het veranderen van de brandpuntsafstand blijft de achterste lens stil.

Het diafragma-apparaat bestaat uit: 6 niet afgeronde bloemblaadjes.

SIGMA ZOOM-E AF-E 1:3.5-4.5 f=28-70mm MULTI-COATED AUTOFOCUS MACRO

SIGMA ZOOM-E AF-E 1:3.5-4.5 f=28-70mm MULTI-COATED AUTOFOCUS MACRO

focus

De autofocussnelheid is gemiddeld, comfortabel voor de meeste fototaken.

Tijdens het scherpstellen, de frontlens en het filterframe draaien en vooruit gaan. Bij het wijzigen van de brandpuntsafstand draait de frontlens niet mee.

De focusring, of wat men de focusring zou kunnen noemen, draait 135 graden. Ringreizen zijn soepel. De minimale scherpstelafstand is 0.55 m. Tegelijkertijd is de maximale vergrotingsfactor slechts 1:6.9 (zwak). Handmatig scherpstellen is erg onhandig door het ontbreken van een scherpstelring als zodanig.

Bij gebruik op een camera Nikon D90 (met een simpele scherpstelsysteem Multi-CAM 1000) En Nikon D70 (met een simpele scherpstelsysteem Multi-CAM 900) gedraagt ​​zich goed, maakt zelden fouten bij het scherpstellen. Op camera Nikon D90 Ik controleerde de aanwezigheid van back- en frontfocus bij verschillende scherpstelafstanden en verschillende brandpuntsafstanden (ook oneindig en MDF). Als maatstaf zijn de foto's genomen met de Live View-modus (die geen last heeft van back/front focus) gebruikt. De nauwkeurigheid van het scherpstellen met behulp van fasesensoren was precies hetzelfde als de Live View-modus.

Belangrijk: en hier op de camera Nikon D800 de lens stelde niet goed scherp op oneindig, er was het gevoel dat de lens op oneindig op de scherpstelring rust, maar de camera bevestigt niet nauwkeurig scherpstellen.

Het is belangrijk: Autofocus is beschikbaar bij deze lens alleen bij gebruik hem op camera's ingebouwde motor focus.

exacte lijst Nikon DSLR's met een ingebouwde scherpstelmotor waarop deze lens automatisch scherpstelt:

exacte lijst Nikon DSLR camera's zonder ingebouwde scherpstelmotor, waarop deze lens niet automatisch scherpstelt:

Alleen autofocus en hoorbare focusbevestiging werken niet met deze camera's, alle andere belangrijke functies zoals automatische meting en automatische diafragmaregeling werken goed.

U vindt er veel nuttige informatie over de soorten Nikon-camera's en -lenzen hier.

Focus-functies:

 1. Sigma AF-E 28-70/3.5-4.5 heeft geen focusmodusschakelaar. Om de lens te vertalen naar handmatige scherpstelling op camera's met motor scherpstellen, gebruikt u de hendel voor de scherpstelmodus die zich in de buurt van de camerabevestiging bevindt. Voor camera's zonder motor scherpstelling is altijd alleen beschikbaar in de handmatige scherpstelmodus.
 2. Tijdens autofocus draait wat hier de scherpstelring wordt genoemd en kan niet worden aangeraakt.
 3. De scherpstelsnelheid kan enigszins variëren, afhankelijk van de gebruikte camera. Dit probleem is overwogen hier.
 4. Tijdens het scherpstellen maken de lens en camera nogal veel ruis.
 5. Er is een klein 'Focus Breathing'-effect (kijkhoek verandert tijdens scherpstellen).
 6. Sigma AF-E 28-70/3.5-4.5 is een objectief van een derde partij. Het kan voorkomen dat het bij sommige Nikon camera's niet goed werkt. Details over dit probleem worden door mij overwogen hier.
 7. Bij het veranderen van de brandpuntsafstand gaat het scherpstellen bijna niet mis.
 8. Sigma AF-E 28-70 / 3.5-4.5 geeft de waarde van de scherpstelafstand niet door aan het onderwerp naar de camera en is een lens van het type Nikon NIET-D.
 9. De lens heeft een schaalverdeling met de scherpstelafstand in meters en feet. Zo'n schaal op zich heeft weinig nut en is meer voor de show aanwezig (de grondgedachte voor dit idee is: hier). De afstandsschaal wordt gemaakt met behulp van een speciaal venster.
 10. Onbekende compatibiliteit met teleconverters.
 11. Sigma AF-E 28-70 / 3.5-4.5 heeft geen harde stop (harde mechanische oneindigheidsaanslag) waarmee u de lens nauwkeurig en snel tot oneindig kunt scherpstellen onder alle externe omstandigheden.
 12. De lens heeft een handmatige diafragmaring. Om de waarde te kunnen controleren: diafragma vanaf de camera of voor automatische installatie diafragma bij moderne centrale stuurventielen dient u de bedieningsring in de eindstand te draaien (oranje/rood label P 22). Geen diafragma ringslot. Gebeurt dit niet, dan zal bij een aantal camera's op het display een foutmelding verschijnen - 'fEE' (de ring is niet geïnstalleerd) diafragma). Sommige camera's met diafragma weerstand:, waarmee u het diafragma kunt regelen met behulp van de ring diafragma, maar alleen in meetmodi expositie 'M' en 'A'. U kunt meer over dit probleem lezen in het gedeelte over: Niet-G-lenzen... Ring diafragma draait met klikken.
SIGMA ZOOM-E AF-E 1:3.5-4.5 f=28-70mm MULTI-COATED AUTOFOCUS MACRO

SIGMA ZOOM-E AF-E 1:3.5-4.5 f=28-70mm MULTI-COATED AUTOFOCUS MACRO

Beeldkwaliteit

Sigma AF-E 28-70 / 3.5-4.5 is een optisch zwakke lens, misschien had ik niet het meest succesvolle exemplaar in de test. Zwakke scherpte bij open diafragma, sterk chromatische aberratie, sterke tonvormige vertekening bij 28 mm brandpuntsafstand, veel schittering in het tegenlicht. En de Sigma AF-E 28-70 / 3.5-4.5 is niet geoptimaliseerd voor digitale camera's.

Desalniettemin kan het midden van het beeld bij afgedekte diafragma's een acceptabele scherpte vertonen, wat voldoende is om behoorlijke foto's te maken, vooral op uitgesneden camera's van de Nikon DX-serie.

SIGMA ZOOM-E AF-E 1:3.5-4.5 f=28-70mm MULTI-COATED AUTOFOCUS MACRO

SIGMA ZOOM-E AF-E 1:3.5-4.5 f=28-70mm MULTI-COATED AUTOFOCUS MACRO

Voorbeeldfoto's

Voorbeeldfoto's op Sigma AF-E 28-70 / 3.5-4.5 en Nikon D70 (alleen hardcore!) voorbereid tatyana_tatjyana (instagram), wat me al meer dan eens heeft geholpen met voorbeeldfoto's op dergelijke goedkope lenzen: Nikon 18-55 / 3.5-5.6G II, Nikon 18-55/3.5-5.6G VR, SigmaDC 17-70/2.8-4.5 и Sony E 18-55/3.5-5.6 OSS.

Originele foto's van Nikon D800 (Met dank ProFotoVerkoop) kan downloaden via deze link, maar het is zeer gevaarlijk voor de ogen!

Originele foto's van Nikon D70 (JPEG op de camera) kunt u downloaden via deze link.

mijn ervaring

Deze Sigma AF-E 28-70 / 3.5-4.5 review maakt deel uit van het project "anti-crisisoplossingen" en "goede foto's voor goedkope apparatuur".

Heel vaak ontvang ik berichten of telefoontjes als "Ik heb een Nikon D850 / Canon 5D Mark IV + 24-70 / 2.8 gekocht, maar de foto's worden niet, ze zijn saai of ze bevredigen me niet. Wat moet ik nog meer kopen om zo en zo te kunnen fotograferen.” Er kunnen veel grappen zijn, maar de essentie blijft hetzelfde: techniek is een secundair element bij het maken van een goede foto. Door deze aanpak kunt u zich focussen op andere belangrijke zaken die verantwoordelijk zijn voor een goed resultaat. Natuurlijk raad ik iedereen ten zeerste aan om fotoapparatuur van de hoogste kwaliteit te gebruiken, maar soms heeft dit geen beslissende invloed op het eindproduct.

Wat betreft de SIGMA ZOOM-E AF-E 1:3.5-4.5 f=28-70mm MULTI-COATED AUTO FOCUS MACRO, dit is een klassiek voorbeeld van een lens uit vervlogen tijden. Daarin worden zelfs de markeringen en de naam door vroeger verraden. Nu wordt het zeer zelden in de naam van de lens 'MULTICOATED' (Multi-enlightenment) en 'AUTO FOCUS' (Auto Focus) aangegeven, maar voor die tijd was de aanwezigheid van automatische focus en multi-verlichting een serieus voordeel en dit kon de lens onderscheiden van een enorme menigte soortgelijke handmatige broers.

Tegenwoordig worden brandpuntsafstand- en diafragmawaarden niet meer aangegeven met een tilde (krul '~'): '1:3.5~4.5' en 'f=28~70mm', en het is zeldzaam als je de aanduiding van het brandpunt ziet lengte tot en met 'f='. Zelfs het voorvoegsel 'ZOOM' wordt nu nog maar zelden gebruikt. En de markering 'ZOOM-ε' (kleine Griekse letter Epsilon) lijkt wat mysterieus. In dit geval wordt bij de frontlens aangegeven 'ZOOM-ε', maar op de zaak zelf is de letter 'ε' al uit 'ZOOM' verdwenen en is een voorvoegsel geworden in de markering 'AF-ε' wat alleen maar bijdraagt ​​aan de intriges. Kan zijn epsilon autofocus doet wat speciale magie, vooral wanneer gekoppeld epsilon zoom. De kroon van alles is natuurlijk de Griekse letter 'Σ' (Sigma) die op de zoomring is gegraveerd.

SIGMA ZOOM-E AF-E 1:3.5-4.5 f=28-70mm MULTI-COATED AUTOFOCUS MACRO

SIGMA ZOOM-E AF-E 1:3.5-4.5 f=28-70mm MULTI-COATED AUTOFOCUS MACRO


Lijst van alle Nikon FX 28-XXX autofocuslenzen:

De catalogus van moderne universele lenzen voor Nikon kan zijn: kijk hier.

SIGMA ZOOM-E AF-E 1:3.5-4.5 f=28-70mm MULTI-COATED AUTOFOCUS MACRO

SIGMA ZOOM-E AF-E 1:3.5-4.5 f=28-70mm MULTI-COATED AUTOFOCUS MACRO

Resultaten van

Door de betrouwbare montage gaat de Sigma AF-E 28-70 / 3.5-4.5 meer dan een dozijn jaar mee. Zoals de praktijk heeft aangetoond, zijn sommige niet-gemotoriseerde lenzen erg vasthoudend, vooral voor systemen met hendelopeningsregeling. In het geval van dergelijke lenzen onder Canon kunnen ze bijvoorbeeld vaker falen door defecten van de ingebouwde focusmotor en het ingebouwde diafragmacontrolemechanisme, en er kunnen ook veel meer compatibiliteitsproblemen zijn op moderne camera's.

Op zich is de Sigma AF-E 28-70 / 3.5-4.5 een zeer compacte lens met een zeer handige set brandpuntsafstanden. iets vergroot helderheid (F / 4.5 vs. F / 5.6 voor donkere tegenhangers) zorgt ervoor dat autofocus beter werkt en geeft over het algemeen een winst van 1/2 stop in veel categorieën.

Sigma AF-E 28-70 / 3.5-4.5 kan een straat allrounder (straatfoto) zijn op zowel full frame als cropped camera's. De optische lens is zwak.

10 belangrijkste voordelen:

 1. zeer lage kosten, een van de goedkoopste autofocuslenzen op de secundaire markt
 2. compacte afmetingen
 3. terwijl de brandpuntsafstand wordt gewijzigd, blijft de achterste lens stil
 4. autofocussnelheid voldoende voor comfortabel werken
 5. kleine standaard voorfilterdiameter
 6. vergroot helderheid (F/4.5 vs. F/5.6 voor meer 'eenvoudige' lenzen, bijvoorbeeld Sigma 35-80 / 4-5.6 of Nikon 28-80/3.5-5.6D)
 7. goede montage: er is geen zelfverlenging van de kofferbak, de zoomring is van rubber, een metalen houder, een kap van het bajonettype
 8. de aanwezigheid van een diafragmaring, een scherptediepteschaal, een scherpstelafstandsvenster, markeringen voor het werken in het IR-spectrum
 9. de draairichting van de zoom- en scherpstelring is hetzelfde als de originele lens Nikon 28-70 mm 1: 3.5-4.5 AF Nikkor
 10. goede beeldkwaliteit op afgedekte openingen in het midden van het frame

Top 10 nadelen

 1. er is geen handmatige scherpstelring als zodanig. Draai voor handmatig scherpstellen de lensromp, of een smalle strook met groeven voor de zonnekap, of de zonnekap zelf
 2. totaal 6 niet-afgeronde diafragmalamellen
 3. luidruchtige autofocus, geen ingebouwde focusmotor (essentieel voor eigenaren van jongere Nikon DX-camera's)
 4. de lens geeft geen focusafstandswaarden door aan de camera (analoog Nikon NIET-D)
 5. rotatie van de frontlens en frame voor filters tijdens het scherpstellen daarnaast beweegt de romp van de lens ook naar voren (ongemak bij gebruik polaristen en anderen specifiek filters)
 6. er is geen ringslot met diafragma (de ring kan per ongeluk worden vastgehaakt en een 'fEE'-foutmelding krijgen)
 7. er kan incompatibiliteit zijn met sommige camera's en/of teleconverters (geen exacte gegevens). Spelfouten in bijvoorbeeld EXIF '28/3.8' en 70/4.8' waarden bij gebruik op sommige Nikon camera's
 8. gebrek aan gegevens over de lens in moderne camera's, waardoor het moeilijk is om sommige soorten vervorming automatisch te corrigeren (vervorming enzovoort.)
 9. zwakke maximale vergrotingsverhouding, die slechts 1:6.9 is (bijvoorbeeld walvis Nikon 18-55GII stelt u in staat om 1:3.2 te fotograferen
 10. sterke vervorming bij 28 mm brandpuntsafstand, slechte resolutie bij open diafragma, sterk chromatische aberratie

Reacties op dit bericht vereisen geen registratie. Iedereen kan een reactie achterlaten. Veel verschillende fotoapparatuur is te vinden op AliExpress.

Materiaal voorbereid Arkadi Shapoval. Trainingen/consulten | YouTube | Facebook | Instagram | Twitter | Telegram

Voeg een reactie toe:

 

 

Opmerkingen: 42, over het onderwerp: Anticrisisbeoordeling #2. SIGMA EPSILON 28-70

 • Geen bot

  @ er was een gevoel dat de lens rust met de focusring op oneindig @ - klinkt cool)

 • Eugen

  Tatjana - bravo!

 • Neo

  Foto's van het concert op d70 ISO 900 zonder ruis - erg gaaf. Hier onderscheidde zich niet alleen een zwakke lens, maar ook een zwakke camera. En over de d850 en "het werkt niet" meer dan eens hoor ik van een vriend van een leraar van een plaatselijke fotoschool, het zal nodig zijn voor deze mensen om beoordelingen van Arkady te laten zien, vooral deze

 • Trueash

  Toch zou ik als een "anti-crisis" -oplossing een soort van oplossing aanbevelen. Ik zet de goede oude vijftig dollar - ja, de gebruiksflexibiliteit lijdt enigszins, je kunt niet overal dichterbij komen, maar je kunt er in ieder geval zeker van zijn dat het je in deze omstandigheden niet in de steek zal laten.
  Soms denk ik, misschien wat voor deze zoomlenzen in het algemeen? Neem nog een 28 en 200 ...

  • Arkadi Shapoval

   Nou, ik zal ongelooflijk blij zijn als je een autofocus prime van $ 17 voor Nikon of Canon vindt.

   • Trueash

    Ja, ongeveer 17 dollar - ik heb hier geen rekening mee gehouden :) Redelijk. Is het iets dat dood is verbrijzeld?

 • Oleg

  Mijn eerste kit: een Nikon D70s ($40) in zeer goede staat met ongeveer 30 fps en een Nikkor 000-28G ($80) eveneens in zeer goede staat. De lens bleek behoorlijk behoorlijk te zijn, de camera is ook behoorlijk, minstens 40 MP (voor amateurtaken is dit voldoende, want dit is meer dan de schermresolutie van de meeste pocket- en desktopgadgets!). Het scherm is klein, maar voor mij was het er duidelijker op dan op het Canon 6D full frame scherm. En de 5D maakt geen verbinding via draad met de computer (er is geen ondersteuning voor stuurprogramma's, maar ik heb het niet geprobeerd op Win 5) en via OTG met de telefoon, maar de D10s ziet zowel de laptop als de telefoon (u kunt snel bekijken op het grote scherm tijdens het fotograferen).

  Veel beginners mijden dergelijke oude technologie en geven de voorkeur aan Nikon 3-serie of Canon-analogen met live-view en vanwege "wat, slechts 6 megapixels ??", en dat zal ik niet tevergeefs zeggen, want wie werkt er nu prettiger met wat , en het resultaat zal beter zijn. Maar de D70s is een zeer waardig toestel met een “schroevendraaier”, snelle instellingen op een extra scherm en een batterij die lang meegaat. Ik weet niet hoeveel het verschilt van de D70.

  Wat betreft lenzen zoals 28-80 voor full frame bij crop, dit is een compromis. 70-80 mm is merkbaar mooier dan 55 mm, maar 28 mm is merkbaar minder mooi dan 18 mm. En 28-70 (80) is goedkoper, omdat er geen ingebouwde motor is en full-frame eigenaren er tegenwoordig zelden naar kijken, en de meeste Nikon 18-55 crop-bezitters zijn comfortabeler, omdat veel modellen geen " schroevendraaier".

  • Pokemon

   Beginners vermijden gebruikte apparatuur, omdat ze redelijk bang zijn voor drie dingen:
   1) Ze zullen een dode of nauwelijks levende camera / lens uitglijden.
   2) Ze zijn bang dat ze oude apparatuur (vooral professioneel niveau) niet aankunnen, waarvan de ergonomie onvriendelijk kan zijn voor een beginner.
   3) Ze zijn bang om uit de mode te zijn onder vrienden.

   • Alexander

    Ik denk dat je tweede en derde punt onhoudbaar zijn. Maar op het eerste punt to the point. Nu zijn er zoveel oplichters gescheiden dat het feit dat ze "het erin glippen" in de eerste plaats moet worden gevreesd. Ik wilde ook nog iets kopen van de "oude" Nikon en Canon, maar na er even over nagedacht te hebben ben ik van dit idee afgestapt, want er zit echt overal een boef. Als er iets tegenkomt met een bekende gebruiksgeschiedenis, dan koop ik het misschien.

    • Pokemon

     Bijna wekelijks kom ik boeven tegen in Avito. Vanwege geldgebrek en schommelingen in wisselkoersen zijn er veel oplichters, en zelfs als je besluit een gebruikte te kopen, moet je alles zo goed mogelijk dubbel controleren, en het is geen feit dat je hebt gewonnen wees niet dwaas, zelfs niet de ervaring hebbend om een ​​dozijn of meer camera's en twee dozijn lenzen te kopen.
     Ik zal de punten 2 en 3 nader toelichten:
     2) Je kunt een oud apparaat in de handen van een beginner geven - bijvoorbeeld 1Ds_mk2 of Fuji Protroyka / Gimp (ik zal het me niet herinneren van Kodak). Als alternatief kunt u Nikon 3-ku of 4-ku geven.
     En er zal een gegarandeerde verdoving zijn. Het is noodzakelijk dat een persoon op zijn minst de basis van fotografie begrijpt en ervaring heeft met fotograferen.
     3) Het derde punt is ook relevant, aangezien velen met vrienden of kennissen overleggen en naar hen luisteren en zich laten leiden door hun ervaring. Misschien werd het na 2015, als gevolg van de daling van de inkomens van de bevolking in verband met de gerichte ineenstorting van nationale valuta's, anders, maar daarvoor kochten mensen apparatuur waarmee ze diep verliefd op je waren.
     Er zijn genoeg advertenties op Lakes op Avito, bijvoorbeeld X- of X2-modellen, en er zijn grappige advertenties daar. Ik zag eens een afgevaardigde van United Russia die D810 in D5 veranderde en vroeg waar hij de achtergrondverlichting had en verschillende grappige vragen.

   • Seladir

    Om er ouderwets uit te zien, volstaat het om met een camera rond te lopen en tegelijkertijd geen fotograaf te zijn x)
    Er zijn dus ofwel vrienden met relevante interesses, ofwel een verkeerd begrip van 'oh, dat is makkelijker op een smartphone'. En het is eenvoudiger, en in een aantal percelen is het best goed. Alleen dit is niet het belangrijkste.

 • Victor

  Ik heb een Sigma 28-105 / 2.8-4, gekocht voor 19 euro. Een zeer compromislens natuurlijk, maar toch is het lichter en veel handiger dan dit.

 • Arkadi Shapoval

  Beste lezers, Ivan en Alexey, word alsjeblieft niet persoonlijk. Probeer opnieuw om je gedachten in een ander formaat aan het grote publiek te uiten. Bedankt.
  De hele lange vloed was opgeruimd. Op Radozhiv is er een zeer korte en zeer eenvoudige set regels voor opmerkingen, beschreven hier.
  Verdere voortzetting van de overstroming zal resulteren in een zwarte lijst.

  • Alexey

   en tussen haakjes, terwijl je hier toch bent, is er een plaats voor mijn opmerking over scherpstellen met ML? Ik heb geprobeerd om samen met jou een geschikte plaats te vinden, maar er waren meer dan één van dergelijke plaatsen. hoogstwaarschijnlijk is het logisch om alles met betrekking tot het praktische gebruik van handmatige optica op één plek te brengen.

   • Arkadi Shapoval

    Ik zal iets later toevoegen

    • Alexey

     Ik zal later ook een notitie schrijven over het aanpassen van de focusbevestiging, die kan worden ingevoerd in de chips op de adapters. omdat dit onderwerp volledig in duisternis is gehuld. er zijn enkele vermoedens) en slechts enkelen kunnen de feiten vertellen, degenen die weten hoe het allemaal in principe werkt :) je had iets over programmeren en het gebruik van chips, maar ik herinner me dat niet alles daar is geschilderd. Ik schreef iets met Evtifeev, en ergens anders. je zult moeten schrijven, omwille van de orde :)

     • Arkadi Shapoval

      Dank

 • Vv

  Wie niet graag een gebruikte oogschelp op zijn gezicht legt, kan een nieuwe kopen, het kost Ali een cent.

 • Pokemon

  Het lijkt mij dat veel Sigma schroevendraaiers tot midden jaren 90 gekenmerkt worden door de volgende eigenschappen:
  1) De lens is optisch zwak.
  2) Warme tinten benadrukken - Trekken naar geelheid, oranje en lichtbruine tinten.
  3) Nauwkeurig scherpstellen op full frame camera's.
  4) De belichtingsmeter van FF camera's met oude Sigma's werkt relatief nauwkeurig (ook niet-d)
  5) Ongevoeligheid voor ziekte schimmel of schimmel.
  6) Goede overlevingskansen. Zelfs met regen doordrenkte en natte lenzen van binnenuit werken na het drogen zonder problemen en gevolgen. In de winter is schroevendraaier Sigmas goed bestand tegen -20s.

  • Alexey

   er bestaat zoiets als sigma 70-210 2.8 voor kenon. optisch - redelijk goed glas. mechanisch - nou ja, aantoonbaar vereist het vaak reparatie, maar het is nog steeds te onderhouden. elektrisch - en hier is er een probleem. een herbewerking is nodig, anders geeft de camera ERR 01 af wanneer u probeert te fotograferen met een gesloten diafragma, omdat het uitwisselingsprotocol lang geleden is gewijzigd.

 • Vv

  Een paar jaar geleden kocht ik een Nikon 28-80 / 3.3-5.6 + F65 voor 550 UAH (≈ $ 20), daarna verkocht ik het karkas ook (omdat er al een F80 was), en toen was het niet het enige aanbod bij een vergelijkbare prijs. Nu keek ik naar OLX - 28-80 wordt aangeboden voor 1500 UAH (≈ $ 55). IMHO, 28-80 is niet zoveel waard.

  • B.R.P.

   Ja, goedkoper dan duizend is uiterst zeldzaam.

 • Koba

  Prima! Ik schreef hier al over de anticrisiskamer, als grap natuurlijk, maar er zit veel waarheid in deze grap. Bijvoorbeeld, Canon 40D - Ik kwam onlangs een exemplaar tegen in staat 95, zonder een enkele kras en kilometerstand 33000, en het kostte precies 55 dollar (in China natuurlijk, hoewel het nu meestal ongeveer 85 dollar kost in zo'n uitstekende staat) . Ik heb hem niet gekocht, ik heb hier veel camera's, maar werkt deze camera op dit moment niet? Ik denk dat het nog steeds werkt. Bevestig er dezelfde anti-crisis aan, maar in feite een uitstekende Tamron 17-50 / 2.8 (geen VC !!!!) voor $ 120 en alsjeblieft, voor $ 200 met batterijen en een geheugenkaart. Wat is slecht?

 • Sergei

  Goed idee.
  Doe naast de anti-crisis review van lenzen ook een anti-crisis review van de digitale systeemcamera's zelf (gebruikt).
  Natuurlijk niet zomaar een grote variëteit, maar de meest voorkomende en qua prijs/consumentenkwaliteiten het beste.
  Voor grote systemen (Canon EOS, Nikon, Sony, Pentax, etc.).
  Er is in dit opzicht al veel gedaan - er zijn gedetailleerde beoordelingen van oude modellen. Maar er was geen nadruk op prijs (zoals $ 17 voor deze AF Sigma).

 • Oleg

  Anti-crisis is in dit geval niet de meest correcte bewoording. Omdat anticrisisoplossingen voor verschillende segmenten van de bevolking anders zijn. Voor sommigen is de anticrisisoplossing de aankoop van 85 1.8 in plaats van 85 1.2, voor een ander - 50 1.8 in plaats van 50 1.4., en voor de derde - de anticrisisoplossing is om Helios-44 te kopen.

  Maar over het algemeen is dit een interessant onderwerp, om te laten zien wat je kunt krijgen voor een ander prijspakket. Ook is het interessant om te zien hoe mensen zonder veel ervaring met TOP-apparatuur schieten, en pro's met hele simpele camera's.

 • Oleg

  Ik zal toevoegen. Dat wil zeggen, u moet weten wie een anticrisisoplossing nodig heeft, welk alternatief voor de gebruikelijke pre-crisistechnologie voor hem is en welk resultaat het oplevert. Idealiter in vergelijking met conventionele technologie, maar het is mogelijk zonder vergelijking.

  We nemen bijvoorbeeld een trouwfotograaf (foodfotograaf, straatfotograaf, modefotograaf, reporter...), echt of fictief. We schetsen het takenpakket en zijn gebruikelijke techniek, waarop hij rustig het werk uitvoert. Maar dan, bam, de crisis, en hij kan niet dezelfde apparatuur kopen. Laten we bijvoorbeeld deze Sigma nemen en ontdekken hoe het echt kan werken als een anti-crisisoplossing - verloren frames vanwege de snelheid en vasthoudendheid van scherpstellen, werken in verschillende lichtomstandigheden, enz. We hebben de gesignaleerde nadelen geschilderd, geanalyseerd hoeveel je ermee kunt verdragen en hebben geconcludeerd of deze optie geschikt is als anti-crisisoplossing of niet.

  • Ivan

   In een crisis heeft hij geen technologie nodig. Er zijn praktisch geen bestellingen (over het algemeen zijn alle evenementen verboden in Moskou), en als die er zijn, zijn er veel mensen die de bestelling willen uitvoeren.

   • Oleg

    Niet alle crises zijn quarantaine gerelateerd. Ik denk dat we het hier hebben over situaties waarin een fotograaf kan fotograferen, maar hij heeft financiële problemen die het budget voor de aanschaf van apparatuur beperken.

    • Ivan

     Mee eens, ik dacht dat je de huidige situatie beschreef. Er is trouwens geen quarantaine, evenals de daaraan verbonden noodtoestand.

     • Onotool

      Er is dus geen quarantaine en evenementen zijn verboden, je kunt nergens heen, er zijn nul bestellingen. Er is geen quarantaine, ja.

      • Ivan

       Zelfisolatie is geen quarantaine. Tijdens de quarantaine neemt de staat de verantwoordelijkheid en voorziet de bevolking van alles wat nodig is. Ik zou dit onderwerp niet willen ontwikkelen, anders wordt Arkady verboden wegens overstromingen.

       • Oleg

        Ik ben het ermee eens dat dit onderwerp niet ontwikkeld hoeft te worden, omdat we geen situatie aannemen waarin het om verschillende redenen onmogelijk is om te werken - dan heeft een lens (camera) geen zin, we overwegen een situatie waarin het mogelijk is om te werken, maar de financiën laten ons niet toe om elk gewenst werkgereedschap aan te schaffen, dus we zijn op zoek naar een geschikte budgetoptie.

       • Onotool

        Dan is er weer een uitdaging nodig, met net iets andere regels - je mag wel werken, maar alleen vanuit huis. Dat wil zeggen, in feite blijft alleen het fotograferen van objecten over, respectievelijk, we hebben zo'n camera en zo'n lens nodig waarmee we aan de minimumvereisten voor dit soort fotograferen kunnen voldoen, maar aangezien het geld opraakt, zoals altijd, hebben we de goedkoopste set hiervan.

       • Arkadi Shapoval

        Ja, doe al iets. Overigens is de foto voor deze review gemaakt door mijn moeder, die geen idee heeft van al die sluitertijden, diafragma's, ruis, huidtinten etc., scherpstelpuntdekking, megapixels, in RAW plukken, banding, schaduwruis, aberraties , vignet en vervorming, gieter, zeiss en voigt. Ze houdt gewoon van fotograferen, iets wat veel amateurfotografen en fotografen niet hebben.

       • Onotool

        Ik kan het niet eens zijn met deze stelling. Neem in ieder geval de belichting - in de overgrote meerderheid van de gevallen werd deze zeer correct belicht in overeenstemming met de plot (die overigens naar mijn mening echt ontbreekt voor veel fotografen met verschillende opleidingsniveaus).
        En dit kan op geen enkele manier het gevolg zijn van de automatisering van de camera (vooral de D70). Dit is ofwel een bewuste beheersing van het opnameproces, ofwel een behoorlijke selectie uit een enorm scala aan allerlei verschillende opnames (over- en onderbelicht), wat in wezen ook inhoudt dat je begrijpt wat de juiste belichting is. Hetzelfde geldt voor focus, en, met een zekere rek, al het andere. En het plukken in RAW is meestal gewoon een onschuldige hobby, naar mijn mening zie ik er niet zo iets slecht in.
        Wat betreft de uitdaging - ik heb net een idee voorgesteld, niets meer dan dat, het was niet de bedoeling om iemand te beledigen.

       • Arkadi Shapoval

        Nee, overal (echt overal) alle voorbeelden uit deze review hebben P-modus en auto ISO (je kunt de bron downloaden en het zelf zien). Auto ISO op de D70 is nog steeds een probleem, aangezien ISO-waarden niet zomaar worden genomen en afgedrukt op voorbeeldfoto's. D70 schrijft ze op een niet-standaard plaats (alleen als auto ISO is ingeschakeld). Daarom moest ik voor alle 40 foto's handmatig naar de huidige ISO-waarde kijken met een native hulpprogramma en deze voor elke foto afzonderlijk invoeren.
        Mijn moeder weet niet eens wat belichtingscompensatie is, of belichting zelf. Overal op de camera JPEG heb ik enkele foto's lichtjes aangepast, omdat de sensor op de d70 vuil is. Overal is het centrale scherpstelpunt of automatische selectie van scherpstelpunten (ik weet niet eens meer in welke modus ik het heb achtergelaten). Tijdens het testen, dat is ongeveer 5 maanden (3 wintermaanden en 2 lentemaanden), zijn er slechts ongeveer 2000 frames opgenomen. Ik heb haar niets uitgelegd, ze leest mijn recensies niet. Gewoon een huisvrouw met een zeepkistspiegel.
        Dit toont overigens maar weer eens aan dat het verlangen naar goede foto's niet altijd gepaard gaat met een subtiel begrip van de technische componenten. In dit geval spelen bijvoorbeeld de zoektocht naar de plot en de compositie van het frame een veel grotere rol.

 • Michael

  Waarom zijn er niet genoeg warme tinten op de d70 Alles is in orde op de d40, hoewel de matrixen hetzelfde zijn.

  • Arkadi Shapoval

   1. Verschillende handlers die het signaal van de sensordata verwerken. Voor d40 is het verwerkingsproces gebaseerd op d200, voor d70 is het ouder. Hierdoor kon de D40 ook ISO HI1 (3200) gebruiken, voor de D70 slechts 1600.
   2. Als je afgaat op de foto's uit deze review, houd er dan rekening mee dat dit een Sigma van 30 jaar geleden is voor $ 17.

  • Ivan

   De matrix is ​​niet het enige in de camera dat verantwoordelijk is voor het eindresultaat. Het circuit bevat een processor, software en andere componenten. Hetzelfde geldt voor OLED-tv's. Ze worden alleen geproduceerd door LG en tv's worden geproduceerd, behalve LG, Sony, Panasonic. Tegelijkertijd worden "niet-inheemse" Panas als standaarden beschouwd, die het beeld vakkundiger voor de geest brengen.

 • Alexey

  Ik gebruikte deze sigma op film (ilford pan 400) in combinatie met minolta 7000, de indrukken zijn de beste; Voor enige verbetering van microcontrast (IMHO) is het Zh2-filter handig :)

 • Alexey

  Ik gebruik deze lens al enkele jaren op Minolta 7000 af = een zeer veelzijdig en betrouwbaar hulpmiddel = ze maken deze nu niet ... Ik gebruik hem voor fotografie op zwart-witfilm (Ilford) op kleuremulsies, dit lens is niet zo goed, maar op panchromes met een Zh2-filter - schoonheid, geen foto, vooral in een zonnig winterlandschap ... op de foto (ilford hp plus 400) was mijn herder Rosa 2011 avondverlichting even goed belicht microföhn gedurende 10 minuten ... terwijl ik op zoek was naar een zwart-wit vond ik een kleurenfoto ... (fuji 100)

 • Alexey

  en hier is bw

Voeg een reactie

Auteursrecht © Radojuva.com. Blog Auteur - fotograaf in Kiev Arkadi Shapoval. 2009-2023

English-version of this article https://radojuva.com/en/2020/05/sigma-zoom-e-1-3-5-4-5-f-28-70-mm/

Versión en español de este artículo https://radojuva.com/es/2020/05/sigma-zoom-e-1-3-5-4-5-f-28-70-mm/