Beoordeel Carl Zeiss Makro-Planar 2/50 ZF.2 T*

Voor geleverd door lens Carl Zeiss Makro-Planar 2/50 ZF.2 T* erg bedankt агазину ProFotoVerkoop, waar je veel nieuwe en gebruikte kunt vinden. lenzen voor verschillende systemen, waaronder: vergelijkbare Carl Zeiss-lenzen.

Carl Zeiss Makro Planar 2/50 ZF.2 T*

Carl Zeiss Makro Planar 2/50 ZF.2 T*

Overzicht navigatie

 1. In een notendop
 2. Verhaal
 3. Belangrijkste technische kenmerken
 4. verschijning
 5. Montage en beheer
 6. focus
 7. Beeldkwaliteit
 8. Voorbeeldfoto's met bron
 9. mijn ervaring
 10. Prijzen
 11. Resultaten van
 12. Gebruikerscommentaar
 13. Voeg uw feedback / opmerking of vraag over de lens toe

Houd er rekening mee dat Carl Zeiss Makro-Planar 2/50 T* in verschillende modificaties voor verschillende systemen bestaat. Deze review toont de ZF.2 versie voor Nikon camera's. Tegelijkertijd zijn er versies voor: Kanon (ZE) и Pentax (ZK), evenals een oudere versie voor Nikon (ZF).

Carl Zeiss Makro Planar 2/50 ZF.2 T*

Carl Zeiss Makro-Planar 2/50 ZF.2 T* op Nikon D40 camera

In een notendop

De Carl Zeiss Makro-Planar 2/50 ZF.2 T* is een uitstekende fifty-fifty handmatige macrolens.

Het belangrijkste kenmerk is een uitstekende montage en automatische irisregeling met automatische meting expositie op elke Nikon DSLR. In tegenstelling tot conventionele handmatige lenzen heeft Carl Zeiss Makro-Planar 2/50 ZF.2 T * microprocessorcontacten, het diafragma kan vanaf de camera worden geregeld.

Carl Zeiss Makro-Planar 2/50 ZF.2 T* is optisch zeer goed. Er zijn praktisch geen duidelijke tekortkomingen.

Carl Zeiss Makro Planar 2/50 ZF.2 T*

Carl Zeiss Makro Planar 2/50 ZF.2 T*

Verhaal

In totaal zijn er meerdere vergelijkbare modellen, die elk in een uitvoering voor Nikon (ZF, ZF.2), Canon (ZE) en Pentax (ZK) zijn geproduceerd.

 1. Carl Zeiss Makro Planar 2/50 ZF T* voor Nikon F, met 1 oktober 2006, met konijnenoren, zonder CPU-contacten
 2. Carl Zeiss Makro Planar 2/50 ZK T* voor Pentax K, met 2008, met CPU-pinnen, stopgezet 2010
 3. Carl Zeiss Makro Planar 2/50 ZF.2 T* voor Nikon F, met November 16 2009, met CPU-pinnen
 4. Carl Zeiss Makro Planar 2/50 ZE T* voor Canon EF, met 4 december 2009, met CPU-pinnen
 5. Zeiss Milvus 2/50M ZF.2 Makro Planar 2/50 T* voor Nikon F, met 10 september 2015, met CPU-pinnen
 6. Zeiss Milvus 2/50M ZE Makro Planar 2/50 T* voor Canon EF, met 10 september 2015, met CPU-pinnen

Al deze lenzen zijn gebouwd op hetzelfde optische schema en hebben geen fundamenteel verschil in hun fotografische mogelijkheden. Lensopties voor Nikon / Canon / Pentax hebben de draairichting van de scherpstelring, kenmerkend voor een bepaald systeem.

De eerste 4 versies uit de lijst ZF, ZF.2, ZE, ZK verschillen alleen in de bajonet en de aanwezigheid van een microprocessorcontact. latere generaties Zeiss Milvus 2/50M heeft een radicaal herontworpen carrosserie.

Gelijktijdig met de release van Carl Zeiss Makro-Planar 2/50 T * in 2006, werd een andere Macro-Planar geïntroduceerd: Carl Zeiss Makro Planar 2/100 T*, wat net zo uniek is als een macrolens in zijn soort.

Carl Zeiss Makro Planar 2/50 ZF.2 T*

Carl Zeiss Makro Planar 2/50 ZF.2 T*

Belangrijkste technische kenmerken van Carl Zeiss Makro-Planar 2/50 ZF.2 T*:

Instantienaam uit recensie Carl Zeiss Makro-Planar 2/50 ZF.2 T* + serienummer Lens made in Japan
Belangrijke eigenschappen
 • ZF.2 – versie voor camera's met Nikon F-vatting
 • lens ontworpen voor full frame camera's
 • alleen handmatige scherpstelling
 • automatische diafragmaregeling vanuit het cameramenu
 • T* – speciale coating van Carl Zeiss T*-optiek
 • lens geschikt voor full frame camera's
 • ingebouwde microprocessor die het werk van originele lenzen nabootst
 • de aanwezigheid van een diafragma-regelring (vergelijkbaar met Nikon Non-G)
 • de lens zendt de scherpstelafstand niet uit (vergelijkbaar met Non-D)
 • metalen hoes
 • macromodus met 1:2 vergroting
 • Belangrijk: lens van een externe fabrikant, die enkele beperkingen oplegt aan het praktische gebruik ervan
Diameter voorfilter 67 mm, metalen filterschroefdraad
Brandpuntsafstand 50 mm

Zoomverhouding 1 X
Ontwikkeld door voor digitale camera's met een framemaat van 24 x 36

Er is een Canon EF-vattingversie met 'ZE' in plaats van 'ZF.2' in de naam. Er is ook een zeldzame versie van 'ZK' voor Penax KAF mount

Aantal diafragmalamellen 9 bloemblaadjes, vormen een vrij regelmatige veelhoek
Tags scherpstelafstandschaal in meters en voet, gedrukt op de scherpstelring. De scherptediepteschaal voor F / 8, 16, 22 (expliciet) + 5.6 (niet expliciet). Markering voor bajonetmontage, merkteken voor montage van de kap. Label voor het werken in het infraroodspectrum. Macrovergroting: 1:10, 1:5, 1:4, 1:3, 1:2
diafragma F/2 tot F/22
MDF 0.24 m, maximale vergrotingsverhouding 1:2
Gewicht 503 gram (gemeten)
Optisch ontwerp 8 elementen in 6 groepen. Gebruikelijke bolvormige elementen worden gebruikt.

optisch ontwerp Carl Zeiss Makro-Planar 2/50 ZF.2 T*Hier is het diagram voor de vorige ZF-lens, maar het is hetzelfde als voor de ZF.2

Blenda Bynet-type, metaal
Land van fabrikant Lens gemaakt in Japan (lens gemaakt in Japan)
periode Vanaf 16 november 2009 werd later vervangen door: Zeiss Milvus 2/50M Makro Planar 2/50 T* ZF.2
Prijs Prijzen voor dit model kijk hier

Helaas, ondanks de aanwezigheid van een microprocessor, werkt de Carl Zeiss Makro-Planar 2/50 ZF.2 T*-versie niet in de focustrap-modus (wanneer de sluiter alleen wordt ontspannen bij fijn scherpstellen). Alleen een groene stip in de zoeker getuigt van nauwkeurig scherpstellen. Het is wenselijk om de Live View-modus met de lens te gebruiken. Op de camera wordt de lens herkend als autofocus, maar overgeschakeld naar handmatige scherpstelling.

Automatisch diafragma op een handmatige lens voegt aanzienlijk gemak toe in het werk en de nabewerking (je kunt altijd zien met welke instellingen de foto is gemaakt).

Carl Zeiss Makro Planar 2/50 ZF.2 T*

Carl Zeiss Makro Planar 2/50 ZF.2 T*

verschijning

Carl Zeiss Makro-Planar 2/50 ZF.2 T* gebruikt een klassiek bodydesign dat veel premoderne lenzen gemeen hebben Otus/Milvus/Batis/Spoed/loxia.


Montage en beheer

De lens is gemaakt van zeer hoge kwaliteit, heeft een stijlvol design met een verchroomd voorste deel van het frame. Het hele lichaam is gemaakt van metaal.

De kit wordt geleverd met een metalen kap, die geen druksluitingen heeft, maar tegelijkertijd installeert gemakkelijk en veilig. Aan de binnenkant heeft de capuchon een speciale coating die op fluweel lijkt, wat bijdraagt ​​aan het gevoel van een premium item. De zonnekap kan voor transport in de omgekeerde positie worden gemonteerd. In deze positie is de toegang tot de scherpstelring wat lastig.

De frontlens is diep verzonken in het frame van de kast, wat een soort analoog vormt van de ingebouwde zonnekap. De schacht voor de frontlens heeft een getrapte lichtsnijdende structuur, die de lens helpt bij het werken in tegenlicht.

Het uitschuifbare frame van de carrosserie (kofferbak) bestaat uit twee metalen delen. De romp verlengt het lenslichaam aanzienlijk. Tijdens het scherpstellen draait het ene deel van de stam mee, het andere, waarop het lichtfilter is bevestigd, niet. De filterdiameter is 67 mm.

De scherpstelring heeft geen rubberen inzetstuk, de randen van de scherpstelring zijn van metaal.

Het diafragmamechanisme werkt zeer luid met een karakteristieke metaalachtig rinkelend geluid.

De lens heeft een handmatige diafragmaring. Om de waarde te kunnen controleren: diafragma vanaf de camera of voor automatische installatie diafragma op moderne digitale camera's moet u de bedieningsring naar F / 22 draaien, waarna deze automatisch wordt vergrendeld in een kleine speciale vergrendelknop, die zich links van de markeringen bevindt diafragma. Gebeurt dit niet, dan zal bij een aantal camera's op het display een foutmelding verschijnen - 'fEE' (de ring is niet geïnstalleerd) diafragma). Sommige camera's met diafragma weerstand:, waarmee u het diafragma kunt regelen met behulp van de ring diafragma, maar alleen in meetmodi expositie 'M' en 'A'. U kunt meer over dit probleem lezen in het gedeelte over: Niet-G-lenzen... Ring diafragma roteert met klikken, het heeft F / 2, 2.8, 4, 5.6, 8, 11, 16, 22 waarden (volledige stops); u kunt één tussenwaarde tussen getallenparen instellen (behalve tussen F/16 en F/22). Andere tussenwaarden kunnen alleen worden ingesteld via het cameramenu.

Het is belangrijk: Carl Zeiss Makro-Planar 2/50 ZF.2 T* op camera's Nikon D3400, D3500 kan alleen in 'M'-modus werken. Deze camera's ondersteunen eenvoudigweg geen lenzen van het NIET-G-type (die een diafragmaregelring hebben). Op alle andere Carl Zeiss Makro-Planar 2/50 ZF.2 T*-camera's werkt het net als elke andere originele lens met autofocus uitgeschakeld. Alle cameramodi zijn beschikbaar.

Carl Zeiss Makro Planar 2/50 ZF.2 T*

Carl Zeiss Makro Planar 2/50 ZF.2 T*

focus

Carl Zeiss Makro-Planar 2/50 ZF.2 T* kan gebruiken alleen handmatige scherpstelling.

De scherpstelring is breed genoeg, niet met rubber bekleed. De randen van de scherpstelring zijn van metaal. De ring draait door 300-graad (meer dan 3/4 van een volledige slag). Het scherpstellen gaat soepel, maar strak genoeg, wat het comfortabel werken soms in de weg staat. Wanneer de uiterste standen zijn bereikt, rust de scherpstelring en kan deze niet verder worden gedraaid. De draairichting van de scherpstelring is hetzelfde als bij originele Nikon lenzen, zoals: MicroNikon 60/2.8G.

De scherpstelring is slecht 'uitgerekt' in het bereik van een halve meter tot oneindig, wat het lastig maakt om in dit bereik van afstanden scherp te stellen. Zo wordt portretfotografie juist lastig door het ongemak van scherpstellen. Kleine verschuivingen van de scherpstelring in dit bereik veranderen de nauwkeurigheid van scherpstellen aanzienlijk. Klassieke vijftig dollar hebben meestal een MDF gelijk aan 50 cm.De scherpstelring van de Carl Zeiss Makro-Planar 2/50 ZF.2 T* van oneindig tot 50 cm heeft een slag van slechts 90 graden.

Bij het scherpstellen de lens verandert sterk van grootte. De romp van de lens steekt enkele centimeters uit.

Gebruikt door zwevende focus, zoiets als de originele Nikon CRC-technologie (zoals Nikon Micro Nikkor 60/2.8D). Deze technologie is ontworpen om beelden van hoge kwaliteit te verkrijgen bij alle scherpstelafstanden. Tijdens het scherpstellen draait de schroefdraad voor het voorfilter niet mee.

Op de scherpstelring zit een schaalverdeling met een scherpstelafstand in meters en feet en een vergrotingsschaal. Er is ook een scherptediepteschaal en een label voor het werken in het infraroodspectrum.

De minimale scherpstelafstand is 24 cm (afstand van de camerasensor tot het onderwerp). Bij zo'n MDF is de maximale vergrotingsfactor 1:2. De werkafstand tot het onderwerp is ongeveer 10 cm (afstand van het onderwerp tot de lens).

Echt helderheid lens, uitgedrukt in T-stops, neemt aanzienlijk af tijdens het scherpstellen op de MDF. Als F / 2 en ongeveer T / 2.2 worden gebruikt bij het scherpstellen op oneindig, dan worden F / 2.5 en ongeveer T / 2.8 gebruikt bij het scherpstellen op MDF. Dit komt vaak voor bij macrolenzen.

Er is een zeer sterk 'Focus Breathing'-effect (het veranderen van de kijkhoek tijdens het scherpstellen), dat bij bijna alle macrolenzen voorkomt. Tijdens het scherpstellen op de MDF wordt de kijkhoek kleiner. Bij scherpstellen op MDF wordt namelijk een '70/2.5' lens verkregen. Dit kan als plus (vergroting van de brandpuntsafstand) en als min (verlaging van de diafragmaverhouding) dienen.

Focus Shift (focus verschuiven, scherpstelafstand wijzigen door diafragma) ontbreekt.

De Carl Zeiss Makro-Planar 2/50 ZF.2 T* heeft een harde mechanische oneindigheidsaanslag voor snel en nauwkeurig richten op oneindig onder alle bedrijfstemperatuuromstandigheden.

Bij gebruik op camera's Nikon D3200, D40 и Nikon D700 de groene stip, die de juiste scherpstelling bevestigt, werkt correct.

Het is niet bekend of de Carl Zeiss Makro-Planar 2/50 ZF.2 T* macro-extenders of macroringenen ook een adapter Nikon FTZ.

Belangrijk: ondanks het feit dat de lens microprocessorcontacten heeft, verzendt de waarde van de afstand naar het onderwerp niet in de camera en is een analoog van NON-D lenzen. Dit kan soms de exacte meting beïnvloeden. expositie, vooral bij gebruik van flits.

Carl Zeiss Makro Planar 2/50 ZF.2 T*

Carl Zeiss Makro Planar 2/50 ZF.2 T*

Beeldkwaliteit

Alles is in orde met de kwaliteit van de foto's: hoge scherpte al bij F / 2 in het midden van het frame, goed werk in tegenlicht en zijlicht, zeer aangename kleurweergave, lage vervorming. Van de sterkste tekortkomingen zou ik alleen merkbare lichtafval bij F / 2.0 opmerken. Bij korte scherpstelafstanden kunnen de randen en hoeken van het beeld bij grote diafragmaopeningen iets doorhangen (hoogstwaarschijnlijk door het scherpstelveld).

'Carl Zeiss' is een speciale spreuk die wordt gebruikt door sommige fotografen die de fijne kneepjes van fotografie 'begrijpen'. Onlangs hoorde ik een heel grappige zin over Carl Zeiss Makro-Planar 2/50 ZF.2 T*. Er is mij verteld dat het een 'kleurdichtheid' heeft zoals sommige mooie Leica-lenzen.

Voorbeeldfoto's op Nikon D40

Ik ben dol op contrastsets van een goedkope camera en een dure lens. In dit geval heeft de beste Carl Zeiss Makro-Planar 2/50 ZF.2 T * het potentieel van de oude vrouw volledig 'geopenbaard' Nikon D40. Even terzijde, de galerij hieronder is een goede gelegenheid om naar een 'andere' kleur dan een CCD-sensor te kijken.

Originele JPEG-foto's kunnen worden downloaden via deze link (130 bestanden, 500 MB).

Voorbeeldfoto's op Nikon D3200

D3200 blijft nog steeds een van de camera's met de hoogste pixeldichtheid, en daarom kan men op basis van de foto's ervan gemakkelijk enkele van de optische mogelijkheden van de Carl Zeiss Makro-Planar 2/50 ZF.2 T* beoordelen. RAW-bronbestanden converteren met het originele hulpprogramma Nikon Capture NX-D v 1.4.6.

 • Picture Control-modus: SD (Standaard met standaardinstellingen, 3, 0, 0, 0, 0)
 • Witbalans: Auto (met standaard offset)
 • actief D-verlichting: AAN of UIT (de camera staat u niet toe om het niveau te selecteren) ADL)
 • Ruisonderdrukking: UIT
 • met behulp van de 'Auto. vertekeningscorrectie' met deze lens op de camera Nikon D3200 niet beschikbaar, maar Capture NX-D verwijdert automatisch bepaalde chromatische aberratie
 • De lens is gebruikt zonder filters

RAW-bronfoto's (12-bits '.NEF') kunnen downloaden via deze link (44 bestanden, 800 MB).

Prijzen

Prijzen voor moderne handmatige lenzen Carl Zeiss kunnen zijn kijk hier.

Nu is het erg moeilijk om een ​​nieuwe Carl Zeiss Makro-Planar 2/50 ZF.2 T * in de winkel te vinden - in 2015 werd deze vervangen door een model Zeiss Milvus 2/50M Makro Planar 2/50 T*.

Bij de start van de verkoop was het prijskaartje van de Carl Zeiss Makro-Planar 2/50 ZF.2 T * ongeveer $ 1.300. Tegenwoordig verkopen ze voor 600-700 dollar.

Carl Zeiss Makro Planar 2/50 ZF.2 T*

Carl Zeiss Makro Planar 2/50 ZF.2 T*

mijn ervaring

Zelden geniet ik van een interessante lens. Maar de Carl Zeiss Makro-Planar 2/50 ZF.2 T* viel me meteen op met zijn aangename kleur, vooral middentonen, en een volledig functioneel F/2.0-diafragma.

Ik schoot ongeveer 7.000 frames met deze lens. Tijdens het fotograferen heb ik geprobeerd de Carl Zeiss Makro-Planar 2/50 ZF.2 T * niet alleen als macrolens te gebruiken, maar ook als een gewone snelle vijftig dollar, waarmee ik uiteenlopende scènes kon fotograferen - van macro tot portret. Op een keer kreeg ik tijdens de hele dag werken met de lens de levendige indruk dat de scherpstelring, hoewel hij soepel beweegt, toch te strak draait, waardoor je moe wordt van het heen en weer draaien. Heeft niet dat olieachtige en lichte gevoel zoals oude Takumars zoals Supergecoate TAKUMAR 1:1.8/55 ASAHI OPT. CO., JAPAN. Uit mijn ervaring met lenzen weet ik dat bij intensief werken met lenzen met een lange boring, deze na verloop van tijd stof beginnen te verzamelen aan de binnenkant van de helicoïde, en in het ergste geval van een dergelijke operatie kan een 'zanderige' crunch optreden . Om de een of andere reden kreeg ik de indruk dat het met deze Carl Zeiss Makro-Planar 2/50 ZF.2 T* hetzelfde zal zijn, en de lens zelf is nog steeds niet ontworpen voor veldomstandigheden, maar voor bijvoorbeeld minder intense fotografie , voedselfoto's of studio-ongehaaste macrofotografie.

Afgezien van kleine persoonlijke opmerkingen, is de Carl Zeiss Makro-Planar 2/50 ZF.2 T* een wonder. Hij levert altijd voorspelbare resultaten op, waaruit meteen zijn karakteristieke handschrift blijkt.

Als je een compromisloze fifty-fifty macrolens nodig hebt, dan zit je met de Carl Zeiss Makro-Planar 2/50 ZF.2 T* precies goed. Trouwens, de vorige ZF-versie of de volgende Milvus ZF.2-versie kunnen dezelfde taken vervullen.

Carl Zeiss Makro Planar 2/50 ZF.2 T*

Carl Zeiss Makro Planar 2/50 ZF.2 T*

Resultaten van

De Carl Zeiss Makro-Planar 2/50 ZF.2 T* is een zeer hoogwaardige macrolens met een vrij unieke brandpuntsafstand tot diafragmaverhouding. Ondanks het feit dat de maximale vergrotingsfactor slechts 1:2 is, staat de Carl Zeiss Makro-Planar 2/50 ZF.2 T* nog steeds veel dichter bij macrolenzen dan bij de klassieke vijftig dollar met een hoog diafragma. In de rol van een klassieke vijftig dollar, zal een andere Planar veel beter zijn - Carl Zeiss Vlakke 1,4/50 ZF T*.

In 2015 werd Carl Zeiss Makro-Planar 2/50 ZF.2 T* geüpgraded naar versie Zeiss Milvus 2/50M ZF.2 Makro Planar 2/50 T*, gebouwd op hetzelfde optische ontwerp, wat alleen maar de enorme prestatiemarge bewijst die is ingebouwd in de eerste versies van de Carl Zeiss Makro-Planar 2/50 T*.

10 belangrijkste voordelen:

 1. hoog helderheid. Er zijn praktisch geen vergelijkbare lenzen met F / 2.0-diafragma
 2. volledig metalen behuizing
 3. gladde scherpstelring, draait 300 graden
 4. de frontlens draait niet tijdens het scherpstellen. Het frontelement zit diep in de lenscilinder
 5. zwevend scherpstelsysteem, biedt een hoge beeldkwaliteit op alle scherpstelafstanden
 6. negen diafragmalamellen
 7. alle benodigde markeringen zijn aanwezig: scherpstelafstand, scherptediepte, markering voor infrarood spectrum en vergrotingsfactor
 8. T*-coating, waardoor de lens niet verblindt en zorgt voor een goede kleurweergave
 9. microprocessorcontacten voor correcte werking met EXIF en voor comfortabel werken met de lens
 10. goede optische prestaties, hoge resolutie al vanaf f/2.0

Top 10 nadelen:

 1. scherpstelring slecht 'uitgerekt' vanaf oneindig
 2. de scherpstelring is strak genoeg voor constante en frequente veranderingen in scherpstelafstanden
 3. de maximale vergroting is slechts 1:2 (bijvoorbeeld 'vergelijkbaar' Yongnuo 60/2NE heeft 1:1)
 4. er is geen bescherming tegen alle weersomstandigheden (bijvoorbeeld Zeiss Milvus 2/50M zij is)
 5. geen optie om aan te passen focus val (wanneer de sluiter alleen kan worden ontspannen wanneer fijne scherpstelling is bereikt)
 6. scherpstelling is niet intern, met een lange stam van twee secties (bijvoorbeeld Tamron 60/2 focussen volledig intern type)
 7. de focus- en diafragmaringen zijn niet met rubber bekleed, de metalen randen van de ringen kunnen na verloop van tijd afbreken en hun vroegere schoonheid verliezen
 8. de lens toont/verandert de effectieve diafragmawaarde niet tijdens het scherpstellen op de MDF. Ook geeft de lens de scherpstelafstand niet door aan de camera (NON-D lenstype)
 9. zeer sterk focus-breathing-effect, dat soms de juiste compositie van het frame verstoort (je moet de camera extra bewegen)
 10. kleine optische imperfecties zoals f/2.0 lichtafval en lichte bevriezing

Voor geleverd door lens Carl Zeiss Makro-Planar 2/50 ZF.2 T* erg bedankt агазину ProFotoVerkoop, waar je veel nieuwe en gebruikte kunt vinden. lenzen voor verschillende systemen, waaronder: vergelijkbare Carl Zeiss-lenzen.

Reacties op dit bericht vereisen geen registratie. Iedereen kan een reactie achterlaten. Veel verschillende fotoapparatuur is te vinden op AliExpress.

Materiaal voorbereid Arkadi Shapoval. Trainingen/consulten | YouTube | Facebook | Instagram | Twitter | Telegram

Voeg een reactie toe:

 

 

Opmerkingen: 21, over het onderwerp: Review van Carl Zeiss Makro-Planar 2/50 ZF.2 T*

 • Ilyas

  zeiss klasse is zeiss”””””!!!!

 • Usta FritZZZ

  Bedankt voor de recensie, nu heb ik een nieuwe "Wishlist"!))

 • Eugen

  Arkady schoot ter plekke een duif met een handmatige macrolens. Hier is de vaardigheid!

  • Zhenya

   Als je kijkt naar het aantal frames dat Arkady schiet, denk ik dat hij erg goed is in handmatige lenzen.

 • Eugen

  Als macrolens geef ik nog steeds de voorkeur aan de oude macro planar 2.8 / 100 s / y - hij schiet op een schaal van 1x1. Als vijftig dollar - milvus 1.4 / 50. Ik denk dat ik op een dag de lens uit de review aan de collectie zal toevoegen, maar alleen in de Milvus-versie en wanneer een winstgevende aanbieding opduikt op de secundaire.

 • George

  Voor een onderwerp - zeer goed glas, geeft een droog beeld zonder toeters en bellen en nutteloosheid.

  De rest - vlak en vlak, met alle bijbehorende.

  Ik vind het gewoon niet leuk, dat het op MDF bijna verdubbelt - voor een half honderd, zelfs met 1: 2, op de een of andere manier is het niet erg goed.
  Nog steeds geen MR-E.

 • Koba

  Hier moet nog aan worden toegevoegd dat deze planar, evenals alle andere lenzen uit dit tijdperk, ook goed werken met multi-pegapixelcamera's, hij is in wezen vrij van chromatische aberratie.

  • Eugen

   Uiteraard naast planars 1.4/85, 1.4/50, distagon 1.4/35.

   • Koba

    Ik heb persoonlijk zelfs nooit 85 en 35 in mijn handen gehad, maar op de een of andere manier had ik 50 mm voor meerdere dagen en had ik geen bijzonder positieve indrukken, in die zin dat het tot f2.8 op geen enkele manier opviel, het was zelfs slecht. Maar zijn ontvanger - Milvus 50 / 1.4 - is een heel andere zaak. Als je vaak 50 mm zou gebruiken, dan zou hij geen alternatief hebben.

    • Eugen

     Milvus 1.4/50 is geweldig. Voor hem was 1.7/50 c/j zijn favoriet.

    • Eugen

     1.4/85 is ook beschikbaar. Goed in studioomstandigheden. In de open lucht - als je geluk hebt om niet te veel HA te vangen. Ook maakte plaats in de tas voor de opvolger uit de Milvus-serie.

 • B.R.P.

  Eindelijk! Bedankt voor de beoordeling.

 • Pokemon

  "Lens gemaakt in Japan"
  Ik vraag me af in wiens fabriek ze in Japan worden geproduceerd.

  • Eugen

   Cosina

 • Vio

  zelfs bang om naar de prijs te kijken

 • Artem

  Arkadi, goedemiddag!
  De vraag is een beetje off-topic, ik nam een ​​CZ Plannar 50 1.7 c / y. Bij het scherpstellen van 4-5 m tot oneindig, vangt de spiegel op mijn Canon 6D, onregelmatig, maar vaak.
  Kun je me vertellen waar ze in Oekraïne de vatting voor Canon EF opnieuw kunnen maken of dat er adapters zijn die het probleem kunnen oplossen, ik heb een goedkope Chinese c / y -canon
  Ik zal zeker niet het risico lopen om zelf de rand van het lensblok te zagen, tegelijkertijd wil ik met dit glas niet alleen van dichtbij fotograferen.

  • Arkadi Shapoval

   Het is moeilijk in te schatten. Misschien antwoordt iemand anders

  • Eugen

   Koop een MM-lens en verkoop deze. Het is niet nodig om goed oud glas te zagen, er zijn er nog zo weinig over.

  • Pokemon

   Bedankt voor de link.
   Als gevolg daarvan merkten de meeste commentatoren de verbluffende kleur op met de D40, nostalgisch voor de dagen van CCD-camera's en voor hun voormalige D200, D80, D40.
   Iemand zei over de tekening van de lens.
   *
   Ik ben Arkady erg dankbaar voor het onderhouden van deze site, niet moe van de commentatoren :-) en voor het blijven kennismaken met fotoapparatuur.

 • Vlad

  In vergelijking met andere Planars 50 mm., Met beide handen is het voor deze lens. Ze zijn al langdurig in gebruik sinds de tijd van de film en 50 / 1,7 en 50 / 1,4 van de Contax / Yashica-montage tot de moderne ZE. Deze Planar 50 2 makro is beter dan ze direct uit het open diafragma. Staat nu als staflid op de Sony 7 R III, waar autofocus niet nodig is.

Voeg een reactie

Auteursrecht © Radojuva.com. Blog Auteur - fotograaf in Kiev Arkadi Shapoval. 2009-2023

Engelse versie van dit artikel https://radojuva.com/en/2020/04/carl-zeiss-makro-planar-2-50-zf-2-t/

Version en español de este artículo https://radojuva.com/es/2020/04/carl-zeiss-makro-planar-2-50-zf-2-t/