Eén lens om de wereld te regeren

Eén lens om de wereld te regeren

Eén lens om de wereld te regeren. verwijzing naar de ring van almacht

Wat is de enige lens voor permanent gebruik? Eén en alleen voor alle gelegenheden. Een lens waar ik graag naar zou willen streven. Die ene lens van hoge kwaliteit, nadat je die had gekocht, was het mogelijk om al je fotografische taken op te lossen en de camera niet te kwellen met een constante wisseling van lenzen, maar je gedachten door iets nieuws te kiezen. Tegenwoordig is het extreem moeilijk om met één lens om te gaan, maar toch, wat te kiezen in dit geval??

Persoonlijk zou ik kijken naar:

Het gewicht, de afmetingen en het ontbreken van een stabilisator in deze lenzen stoort mij op geen enkele manier, net zoals het mij niet stoort dat ze tot verschillende systemen behoren.

Ik hou echt van Tamron 28-105 / 2.8, maar het is jammer dat het op geen enkele manier is bijgewerkt, het is nog steeds nieuw Tamron 35-150/2.8-4VC is een heel andere oplossing. In het ideale geval zou ik blij zijn met elke moderne 28-105/2.8-klasse lens, en nog beter als het een 24-105/2.8 of zelfs een 28-135/2.8 zou zijn. Als je kijkt naar een fix waarmee je bijna alles en bijna overal en altijd kunt fotograferen, dan is dit zeker iets als 35 / 1.4. Elke moderne 35s met snel diafragma is erg goed.

De vraag of het rationeel is om slechts één lens te gebruiken, ligt in een heel ander vlak. Hetzelfde geldt voor de systeemkeuze. In de comments vraag ik je om een ​​concert te geven en te schrijven over welke ene en enige lens jij persoonlijk zou kiezen voor alledaags amateur- of professioneel gebruik. Ik vermoed dat dit voor velen interessant zal zijn.

Voor meer informatie over het onderwerp, zie de sectie 'Autofocus fixeert met het grootste diafragma''Vooral snelle lenzen uit China' En 'Snelste zoomlenzen.

Reacties op dit bericht vereisen geen registratie. Iedereen kan een reactie achterlaten. Veel verschillende fotoapparatuur is te vinden op AliExpress.com.

Materiaal voorbereid Arkadi Shapoval. Trainingen/consulten | YouTube | Facebook | Instagram | Twitter | Telegram | Hulp van de strijdkrachten

Voeg een reactie toe:

 

 

Opmerkingen: 217, over het onderwerp: Eén lens om de wereld te regeren

 • Michael

  Puur persoonlijke mening: De beste lens is diegene die niet "zeep", geen vervorming geeft, niet buggy, niet als een gietijzeren brug staat en niet bestaat. En de beste lens voor mij was de Smena-8M-lens, waarmee ik mijn beste foto van het hoofdgebouw van de Tomsk Polytechnic University, vroeg in de ochtend, in 1978 maakte ... Jammer, maar die zwart-witfoto met verbazingwekkende overgangen van licht en schaduw op de gevel van het gebouw van het einde van de XNUMXe eeuw werd alleen in mijn geheugen bewaard ...

  • Maxim

   Dit wordt de saaiste lens ooit! Een goede lens is een optisch onvolmaakte donkere en humeurige lens. Het is de beperking in visuele middelen die leidt tot het creatieve proces!!

  • Alexander

   Helaas evalueert een persoon subjectief. En in de kindertijd en adolescentie zijn alle emoties sterker dan op volwassen leeftijd.

   Voor mij persoonlijk is het geluid van breedbandluidsprekers die in plastic emmers katoen zijn gepropt vanaf het bovenpaneel van een platenspeler Melody 1xx van de ABBA-plaat in 1982 onvergetelijk ...

   En nu krijg ik bijna geen plezier van de apparatuur, waar slechts een paar luidsprekerkabels $ 1600 kost, en een cd-speler met een initiële kostprijs van 3-4 duizend dollar is aangepast met Schottky-diodes en de condensator voor het openen van de schijf lade is zo verkleind dat u meerdere keren op de knop moet drukken om te openen.

   • Mahmoud

    Wat betekent "getweet met Schottky-diodes"?
    waarom zou u de condensator verkleinen bij het openen van de schijflade?

    • B.R.P.

     Dit is voor een warme lamp, niet op letten.

 • Dmitry

  Nikon AF-S nikkor 16-85mm bleef het meest populair - universeel naar mijn mening.

 • tryamer

  Voor mij werd onverwacht de T-22 uit de eerste "Change" de meest veelzijdige. Alleen het deksel steekt uit het 60D karkas). Voor de stad, en macro is genoeg voor mij. Maar het zal niet werken voor vogels, maar het is niet genoeg voor landschappen.
  Als je droomt, dan is de ideale optie 28-200 / 2.8 apochromat, met een resolutie van 80 lijnen / mm, lichtfilters op vergrendelingen, zoals covers. Voor elk systeem, zolang ISO 4000 volledig operationeel is :)

  • tryamer

   tamron af 28-200mm f/2,8-5,6 di iii rxd
   het dichtst bij ideaal. Waarschijnlijk nog niet geprobeerd

 • Alexey

  Ik fotografeer al meer dan 14 jaar Olympus Zuiko Digital 54-2.8/3.5-4 op 3/10. Tevreden. Met een set van vijftig dollar, waaronder de werkelijk fantastische Carl Zeiss Jena Pancolar, wil je zelden van lens wisselen - zelfs niet bij het fotograferen van een portret. In principe rekende ik hier in het begin op, maar ik had niet helemaal verwacht dat zo'n lens met het equivalent van 28-108 praktisch onvervangbaar zou worden....

 • Leonid

  Voor mijn Sony ILCE-6000 gebruik ik Neewer 2.8/28 of 7Artisans 0.95/35 als staffer. Een en alleen werkt niet.

 • Виталий

  Ik kan nog niet rondkomen met de enige vanwege de kosten van wat ik wil (Sony 18-105mm f/4 G OSS PZ E). Ik denk dat het voor mij die ene universele lens zou worden. Nu kom ik meestal uit met een niet al te goede reguliere Sony 16-50mm f/3.5-5.6, die voor bijna alles genoeg is. Maar soms gebruik ik Jupiter 37A. Ik denk dat de focus van 105 mm voor mij meer gevraagd zou zijn dan 135 mm.

  • Valeria

   Vitaly, ontdek het geheim van 16 - 50 Sony. Na nikors - zeepzeep.

 • Sergei

  Voor mij werd Tamron 35-150mm F/2.8-4 Di VC zo'n lens, om de een of andere reden niet geliefd bij velen..

 • Mojtaba

  Voor mij Pentax DFA 28-105mm, F3.5-5.6

 • владимир

  Ik, als beginnend amateurfotograaf, met twee Nikon camera's (film f801s en D800), met 50 mm 1.4D, wil graag 24-120 met stabilisator en verlichting.

 • jury

  Ik heb een Olympus m1 mark3 met 14-150. Vandaag fotografeerde ik kegels op een dennenboom. De lengte is niet genoeg. Op 4 meter bleken de kegels te klein.

 • Vadim

  Het is vreemd dat de auteur Sigma en Tamron als de beste noemde. Ze waren niet eens de beste toen ze in Japan werden geproduceerd. En nu de Tamron helemaal van plastic is, wil ik er helemaal niet meer naar kijken. Het is gewoon deshman! Ik had een Sigma, en in het algemeen - een goede lens, maar toen ik besloot hem te verkopen, werd ik gewoon moe - ik verkocht hem 9 maanden voor een zeer reële prijs en kocht uiteindelijk een vreemde man die geen enkele vraag stelde over de werking van de lens - hoogstwaarschijnlijk overboden.

  • Arkadi Shapoval

   en wat had je van Sigma en Tamrons?

  • Dmitri Kostin

   "Ik kocht een vreemde man die geen enkele vraag stelde over de werking van de lens"
   Niet noodzakelijkerwijs overboden, misschien wist de persoon waar hij moest zoeken en had hij een idee hoe alles zou moeten werken.
   Alleen niet alle eigenaren zullen de waarheid vertellen.
   Het is als een grap over auto's: "niet geslagen, niet geverfd, enz."
   Overboden bellen meestal wanneer de prijs onder de plint ligt, en uiterlijk ziet de lens op de foto's er normaal uit.

 • egocheshire

  dit is dezelfde lens...

  bestaat echt, let op

  Nikon 35-400 f4.5 constant

 • Alex Sosnin

  Sonnar 50 1.5 zm. Zeer onvolmaakt ideaal

  • Rodion

   Iedereen wil het proberen. Ik zou kunnen ontspannen.

Voeg een reactie

Auteursrecht © Radojuva.com. Blog Auteur - fotograaf in Kiev Arkadi Shapoval. 2009-2022

Engelse versie van dit artikel https://radojuva.com/en/2020/01/one-ring-to-rule-them-all/

Versión en español de este artículo https://radojuva.com/es/2020/01/one-ring-to-rule-them-all/