Beoordeel Yongnuo YN60mm F2NE MF MACRO

Voor geleverd door lens YONGNUO LENS YN60mm F2NE MF (YONGNUO DIGITAL 60mm E MACRO 1:1) veel dank aan Yongnuo.

YONGNUO-LENS YN60mm F2NE MF

YONGNUO-LENS YN60mm F2NE MF

Navigatie

 1. In een notendop
 2. Verhaal
 3. Belangrijkste technische kenmerken
 4. montage
 5. focus
 6. Updaten van de firmware
 7. Beeldkwaliteit
 8. Voorbeeldfoto's (volledig beeld, bijsnijden)
 9. mijn ervaring
 10. Videobeoordeling
 11. alternatieven
 12. Alle Nikon Micro Nikkor autofocuslenzen
 13. Alle lenzen van Yongnuo
 14. Prijs
 15. Resultaten van
 16. Gebruikerscommentaar
 17. Schrijf je review of vraag over de lens

De YONGNUO LENS YN60mm F2NE MF lens (model YN60mm F2NE MACRO) zal ik in de review afkorten als 'Yongnuo 60/2 NE'.

YONGNUO-LENS YN60mm F2NE MF

YONGNUO-LENS YN60mm F2NE MF

In een notendop

Yongnuo 60/2 NE is een moderne handmatige macrolens voor Nikon full-frame spiegelreflexcamera's. Het is interessant vanwege zijn lage prijs, goede bouwkwaliteit, automatische elektromagnetische diafragmaregeling en goede optische prestaties.

In tegenstelling tot alle originele Micro Nikkor-macrolenzen, gebruikt de nieuwe Yongnuo 60/2 NE een diafragma van F/2.0 in plaats van het meer bekende F/2.8. Een verschil van één stap is significant. De Yongnuo 60/2 NE kan ook worden gebruikt als handmatige lens voor creatieve fotografie, waaronder portretten.

Maar niet alles is zo rooskleurig, Yongnuo 60/2 NE kent een aantal onaangename momenten.

YONGNUO-LENS YN60mm F2NE MF

YONGNUO-LENS YN60mm F2NE MF

Verhaal

Op 9 mei 2018 werd de Yongnuo YN60mm F2NE MF MACRO lens voor Canon spiegelreflexcamera's geïntroduceerd. Op 27 januari 2019 werd de Yongnuo 60/2 NE lens voor Nikon camera's geïntroduceerd. De Canon-versie heeft geen USB-poort voor firmware-updates, maar de firmware kan via de camera worden bijgewerkt.

Yongnuo 60/2 NE is de eerste handmatige lens voor Nikon van Yongnuo. Meestal doen andere bedrijven het tegenovergestelde: eerst worden handmatige lenzen gemaakt en vervolgens lenzen met autofocus. Yongnuo maakte eerst veel autofocuslenzen en stapte later over op handmatige.

YONGNUO-LENS YN60mm F2NE MF

YONGNUO-LENS YN60mm F2NE MF

Belangrijkste specificaties Yongnuo YN60mm F2NE MF MACRO

Instantienaam uit recensie Op de lenscilinder: YONGNUO DIGITAL 60mm E MACRO 1:1. Op de kast, bij de frontlens: YONGNUO LENS YN60mm F2NE MF Ø67mm. GEMAAKT IN CHINA. Op de doos: YOUNGNUO DIGITAL MACRO LENS YN60mm F2NE MF
Belangrijke eigenschappen
 • N (Nikon) - een lens ontworpen voor full-frame camera's Nikon FX
 • MF (Mjaar- Focusing) - alleen handmatige scherpstelling
 • E (Eelektromagnetisch diafragma) - elektromagnetisch diafragma
 • virtuele interne focus
 • geen diafragma-regelring, analoog Nikon G
 • USB poort om de lensfirmware bij te werken
 • multi-coated optiek (type en kwaliteit coating onbekend)
 • metalen bajonetvatting
 • belangrijk: lens van een externe fabrikant, die enkele beperkingen oplegt aan het praktische gebruik ervan
Diameter voorfilter 67 mm, metalen filterschroefdraad
Brandpuntsafstand 60 mm EGF voor Nikon DX-camera's is 90 mm
Zoomverhouding 1x (dit is een vaste lens, deze heeft geen zoom)
Ontwikkeld door voor full frame digitale camera's. Lens geschikt voor: alle Nikon DSLR's
Aantal diafragmalamellen 7 ronde bloemblaadjes
Tags
 • bajonetmerk
 • schaal voor scherpstelafstand in meters en voet
 • vergrotingsschaal:
diafragma F/2 tot F/16 zonder diafragmaring, vergelijkbaar met lenzen Nikon G
MDF 0.234 m, maximale vergrotingsverhouding 1:1
Gewicht 601 gram zonder deksel (geverifieerd)
Optisch ontwerp 10 elementen in 9 groepen

Optisch ontwerp YN60mm F2 Macro NikonDe lens gebruikt geen speciale optische elementen in zijn optische ontwerp.

Blenda De afzuigkap is niet bij de levering inbegrepen. De handleiding specificeert het type niet. De kap wordt in de schroefdraad van het voorfilter geschroefd.
Land van fabrikant niet aangegeven op de lens, maar hoogstwaarschijnlijk is het China
periode Van 27 januari 2019 tot heden
Instructie Bekijk mijn scan (alleen Engels)
Prijs Prijzen op Aliexpress

Hoogstwaarschijnlijk zet Yongnuo zonder specifieke reden een rode en gele streep op zijn lenzen. Met zo'n strip is het goedkoop te vinden YN50/1.8IIen niet goedkoop JN14/2.8.

YONGNUO-LENS YN60mm F2NE MF

YONGNUO-LENS YN60mm F2NE MF

montage

Het objectief kwam geheel nieuw bij de test in een witte doos.

De kleine doos bevat een garantiekaart, een kwaliteitscontrolecertificaat, een handleiding in het Chinees en Engels, een zakje droogmiddel en de lens zelf met voor- en achterdoppen. De deksels zijn dik en mooi.

Dit is de eerste lens van Yongnuo voor Nikon-camera's die geen kenmerkende aangename bodycoating met textuur heeft. De behuizing van Yongnuo 60/2 NE is normaal, mat. Meestal kopiëren Yongnuo-lenzen uiterlijk lenzen van Nikon / Canon. Maar Yongnuo 60/2 NE lijkt op niemand anders. Ook heeft de Yongnuo 60/2 NE een rode ring aan de voorkant van de lens, wat gebruikers verwijst naar Canon's professionele L-serie lenzen. In het geval van het model YONGNUO 14/2.8 voor Canon is er dezelfde rode ring, maar voor de Nikon-versie was er een meer bekende gele ring voor dit systeem. Blijkbaar zijn ze op Yongnuo 60/2 voor Nikon gewoon vergeten de kleur te veranderen.

Aanvankelijk zijn de voor- en achterlenzen van de lens bedekt met speciale blauwe transportfolies. Het verwijderen van de achterste film was best moeilijk. De rank, waaraan je je kunt vastgrijpen, was naar de binnenkant van de lens gedraaid (misschien is hij daar naar binnen getrokken of erop gekauwd). Ik moest een pincet gebruiken om de film te verwijderen. En de rank van de voorfilm viel in de geleidingsgroef en zat daar een beetje vast, вид. Een kleinigheid, maar onaangenaam.

De kast van Yongnuo 60/2 NE is gemaakt van metaal en heeft metalen bajonetvatting и metalen draad voor filters. De scherpstelring is van rubber voorzien. Contacten van de microprocessor zijn verguld. Yongnuo 60/2 NE weegt ongeveer 600 gram.

Vanaf de zijkant van de achterste lens, wanneer de lens op de MDF is gericht, zijn de binnenkant van de lens, zoals printplaten, elektronica, enz., zichtbaar. Meestal proberen ze in hoogwaardige lenzen de interne apparatuur te verbergen.

Belangrijk: Het interne scherpstelmechanisme maakt gebruik van smeermiddel dat door de drie geleidingssleuven stroomt waarlangs de lensstam beweegt. Dit vet verspreidt zich over de binnenrand van de kast en kan stof en vuil aantrekken. Vet hoopt zich op bepaalde plaatsen op. I denk dit is een zeer vervelende eigenschap.. Het is niet bekend wat er in de loop van de tijd met de lens zal gebeuren. Scherpstellen bleek in de ware zin van het woord 'olieachtig'. update: nadat ik het smeervet van de binnenrand van de behuizing had afgeveegd, verscheen het niet meer.

Helaas zit er geen zonnekap bij de verpakking. De zonnekap moet vastschroeven in de schroefdraad van het voorfilter (oud type zonnekap). Wanneer de lens op lange scherpstelafstanden wordt scherpgesteld, zit de frontlens heel (heel, heel) diep in de body, waardoor het effect van een ingebouwde zonnekap ontstaat. Als de lens op MDF is scherpgesteld, dan bevindt de frontlens zich helemaal aan de rand van de body en in dit geval zou ik graag een bajonetkap kunnen gebruiken.

Het diafragma bestaat uit 7 bloemblaadjes; het zal niet werken om het juiste ronde gat te bereiken bij F / 4-F / 16 waarden. Het gat heeft de vorm van een regelmatige zevenhoek.

Het diafragma van Yongnuo 60/2 NE sluit slechts tot F/16, terwijl het diafragma Nikon AF Micro Nikkor 60 mm 1: 2.8D kan worden gesloten tot F / 32.

Het diafragmablok beweegt ook tijdens het scherpstellen en je kunt horen hoe de diafragmakabel een beetje loskomt en klikt (dit is te zien als je de lens goed bekijkt vanaf de achterste lenszijde).

Yongnuo 60/2NE gebruikt elektromagnetische diafragmaregeling:. Alleen bepaalde digitale camera's van Nikon werken correct met deze lens (hier is de exacte lijst). De voordelen van het elektromagnetische diafragma worden bijvoorbeeld beschreven in de review Yongnuo 85/1.8N.

Vreemd! Yongnuo 60/2 NE werkt probleemloos op de oude camera Nikon D90, die in theorie het diafragma met lenzen niet kan regelen E-type. Nikon D90 sluit en opent het diafragma correct op de Yongnuo 60/2 NE, terwijl de scherptediepte preview-functie werkt, sluit het diafragma ook tot de ingestelde waarde bij het overschakelen naar de Live View-modus (maar in Live View zelf staan ​​de bloembladen altijd op de zelfde waarde). Opening sluithendel aan Nikon D90 blijft stationair, en alleen de elektromagnetische diafragma-aandrijving die in de lens is ingebouwd werkt (dit is duidelijk hoorbaar bij het indrukken van de scherptediepte-preview-knop).

BIJWERKEN: camera Nikon D40x geeft een foutmelding tijdens installatie van deze lens: 'Druk nogmaals op de ontspanknop'. De fout kan verdwijnen nadat de sluiter is ontspannen, maar verschijnt weer wanneer de camera weer wordt ingeschakeld.

YONGNUO-LENS YN60mm F2NE MF

YONGNUO-LENS YN60mm F2NE MF

focus

Yongnuo 60/2 NE kan gebruiken: alleen handmatige scherpstelling.

De scherpstelring is breed, met rubber bekleed. De ring draait door 180-graad (1/2 van een volledige draai). Het scherpstellen gaat soepel, maar strak genoeg, wat het comfortabel werken soms in de weg staat. Wanneer de lens opwarmt, bijvoorbeeld in de zon, begint de scherpstelring soepeler te draaien (blijkbaar warmt het vet op). Wanneer de uiterste standen zijn bereikt, rust de scherpstelring en kan deze niet verder worden gedraaid. De draairichting van de scherpstelring is hetzelfde als bij originele Nikon lenzen, zoals: Micro Nikon 60/2.8G.

De scherpstelring is slecht 'uitgerekt' in het bereik van een halve meter tot oneindig, wat het zeer onhandig maakt om in dit bereik van afstanden scherp te stellen. Zo wordt portretfotografie juist door het ongemak van scherpstellen een uitdaging. De minste aanraking van de scherpstelring in dit bereik verandert de nauwkeurigheid van het scherpstellen aanzienlijk.

bijwerken: Na een paar dagen actief gebruik van de lens, begon de focusring een klein karakteristiek wrijvend geluid te maken.

Bij het scherpstellen beweegt de voorste lensgroep in het midden van het bodyframe. Bij het scherpstellen de lens verandert niet van grootte, en het lichtfilter wordt op het vaste buitenste deel van het frame van de behuizing geschroefd. We kunnen zeggen dat de lens virtuele interne focus. Tijdens het scherpstellen beweegt ook de achterste lens, maar op een veel kortere afstand. Hoogstwaarschijnlijk gebruikt zwevende focus, zoiets als de originele Nikon CRC-technologie (zoals Nikon Micro Nikkor 60/2.8D). Deze technologie is ontworpen om beelden van hoge kwaliteit te verkrijgen bij alle scherpstelafstanden.

Op de ring zit een schaal met een scherpstelafstand in meters en voet en een vergrotingsschaal. De afstandsschaal is niet erg gedetailleerd, deze heeft markeringen voor slechts zes waarden (0.24, 0.25, 0.266, 0.3, 0.5 en 1 meter) en een oneindigheidsmarkering. De vergrotingsschaal is nog eenvoudiger, deze heeft alleen waarden voor 1:2 en 1:1 vergroting. Er is geen scherptediepteschaal en markeringen voor het werken in het infraroodspectrum (een kleinigheid, maar onaangenaam).

De minimale scherpstelafstand is 23.4 cm (afstand van de sensor van de camera tot het onderwerp). Bij zo'n MDF is de maximale vergrotingsfactor 1:1. Maar de werkafstand tot het onderwerp is ongeveer 10 cm (de afstand van het onderwerp tot de lens), wat niet altijd even handig is.

Echt helderheid lens, uitgedrukt in T-stops, neemt aanzienlijk af tijdens het scherpstellen op de MDF. Als F / 2 en ongeveer T / 2.2 worden gebruikt bij het scherpstellen op oneindig, dan worden F / 4 en ongeveer T / 4.5 gebruikt bij het scherpstellen op MDF. Dit komt vaak voor bij macrolenzen.

Er is een zeer sterk 'Focus Breathing'-effect (het veranderen van de kijkhoek tijdens het scherpstellen), dat bij bijna alle macrolenzen voorkomt. Tijdens het scherpstellen op de MDF wordt de kijkhoek kleiner. Bij scherpstellen op MDF wordt namelijk een '120/4' lens verkregen. Dit kan als plus (vergroting van de brandpuntsafstand) en als min (verlaging van de diafragmaverhouding) dienen.

Focus Shift (focus verschuiven, scherpstelafstand wijzigen door diafragma) ontbreekt.

De lens heeft geen harde oneindige mechanische stop voor snel en nauwkeurig scherpstellen onder alle bedrijfstemperatuuromstandigheden. Op de scherpstelring zit een kleine vlucht voor oneindig. Bovendien, als je strikt scherpstelt op het oneindigheidsteken, krijg je een vrij nauwkeurige focus op oneindig.

Bij gebruik op een camera Nikon D90 и Nikon D700 de groene stip, die de juiste scherpstelling bevestigt, werkt correct. Helaas krijg je met deze lens geen focus val effect.

Het is niet bekend of Yongnuo 60/2 NE macro-extenders of . ondersteunt macroringenen ook een adapter Nikon FTZ.

YONGNUO-LENS YN60mm F2NE MF

YONGNUO-LENS YN60mm F2NE MF

Updaten van de firmware

De Yongnuo 60/2 NE lensbody heeft een USB poort die gebruikt kan worden om de software (firmware/firmware) van de lens te updaten. Deze functie verscheen voor het eerst in Yongnuo 100 mm 1: 2 " и Yongnuo 40 / 2.8 "die tegelijkertijd werden aangeboden.

Helaas is de functionaliteit van het YNLensTool Updater Version 1.00 programma, dat verantwoordelijk is voor het werken met de lens, erg slecht. U kunt alleen de huidige firmwareversie bekijken en bijwerken naar een nieuwe. Firmwareversies zijn te vinden op de officiële website. Firmware voor Yongnuo 60/2 NE nog niet vrijgegeven.

De lens gebruikt de populaire MICRO USB-poort om aan te sluiten. De USB-kabel is niet inbegrepen in het pakket. De lens uit de review maakt gebruik van firmware V1.0.

De firmware-update zal hoogstwaarschijnlijk de compatibiliteit van de lens met nieuwe camera's verbeteren. Maar het is nog steeds vreemd waarom de mogelijkheid om de firmware bij te werken is toegevoegd aan de Yongnuo 60/2 NE handmatige lens en aan de nieuwere Yongnuo 85/1.8N Nee. Inderdaad, voor een autofocuslens is firmware veel belangrijker dan voor een handmatige.

Hoogstwaarschijnlijk zal het bijwerken van de firmware van Yongnuo 60/2 NE de prestaties van de belichtingsmeter helpen verbeteren bij het fotograferen met verschillende diafragmawaarden. Ik heb kleine fouten geconstateerd in expositie, binnen 1 stap op zwaar afgedekte openingen. Misschien zijn de fouten niet gerelateerd aan de lensfirmware, maar aan de bijzonderheden van de belichtingsmeter van een bepaalde camera in een bepaalde modus.

Hoe u de firmware op Yongnuo-lenzen kunt bijwerken, wordt beschreven in de review Yongnuo 100 mm 1: 2 ".

YONGNUO-LENS YN60mm F2NE MF

YONGNUO-LENS YN60mm F2NE MF

Beeldkwaliteit

Yongnuo 60/2 NE heeft ons optisch niet in de steek gelaten, maar er is één onaangenaam minpunt. Yongnuo 60/2 NE gebruikt zijn eigen optische ontwerp. Maar als een van de lezers erachter komt dat het van een andere lens is gekopieerd, schrijf er dan over in de opmerkingen. Het is een beetje jammer dat het optische ontwerp van de Yongnuo 60/2 NE geen speciale optische elementen heeft.

scherpte

 • in het midden van het frame bij f/2 gedraagt ​​de lens zich goed, scherpte is genoeg voor veel taken. Scherpte bij F/2 is ook aanwezig zowel bij scherpstellen op oneindig, als bij scherpstellen over 1-2 meter. Door de geringe scherptediepte bij f/2.0 kan het beeld bij korte scherpstelafstanden zacht lijken
 • er is een lichte daling van de scherpte naar de randen van het frame bij f / 2
 • goed/uitstekend resolutie in het midden van het frame op afgedekte diafragma's na f / 2.5
 • uitstekende resolutie in het midden van het beeld bij afgedekte openingen na f / 5.6
 • bij F/16 is er een merkbare verslechtering in het beeld door diffractie
 • om samen te vatten - er zijn geen speciale klachten over de scherpte

Vervorming

 • het algehele niveau van vervorming is op het niveau dat kenmerkend is voor dergelijke lenzen
 • vervorming is moeilijk te zien

vignettering

 • belangrijk: donkere hoeken op full-frame camera's met oneindig focus en een zwaar afgedekt diafragma (voorbeeld). Dit komt hoogstwaarschijnlijk door het zeer lange frame van de body, dat het gezichtsveld van de lens beperkt en de hoeken donker maakt. Deze donkere hoeken kunnen niet worden opgelost in de editor
 • lichte lichtafval bij f/2.0 en scherpstellen op oneindig. Maar in dit geval kan het worden opgelost.
 • de instructies raden aan om slechts 1 lichtfilter te gebruiken, hoogstwaarschijnlijk geen donkere hoeken
 • lichtafval neemt af bij focus richting MDF
 • bij korte scherpstelafstanden dekt de lens een middenformaat frame af met Kf = 0.79

aberraties

 • het niveau van chromatische aberraties is laag, ook met een laag niveau van friging

Rust uit

 • kleurweergave is anders dan de originele vergelijkbare lenzen, visueel is de kleurweergave vergelijkbaar met andere Yongnuo-lenzen
 • vanwege niet de beste verlichting is het moeilijk om microcontrast waar te nemen
 • diafragmaopening bij F / 4-F / 16 is een regelmatige zevenhoek
 • in veel scènes kan de lens een aangename/neutrale bokeh, maar in het portretbereik is de bokeh naar mijn mening ruw en inferieur aan bijvoorbeeld vijftig dollar Nikon 50/1.8G

Voor Yongnuo 60/2 NE is er geen lensprofiel in populaire RAW-converters, maar hoogstwaarschijnlijk verschijnt er binnenkort een profiel of kun je het zelf maken.

YONGNUO-LENS YN60mm F2NE MF

YONGNUO-LENS YN60mm F2NE MF

Voorbeeldfoto's op Nikon D700 (FX)

Foto's van een full-frame camera Nikon D700. De foto's in de galerij zijn verkregen door de originele RAW-bestanden te converteren met de originele Capture NX-D-converter met de instellingen ingesteld op de standaard beeldbeheermodus 'Standaard SD'.

RAW-bronfoto's ('.NEF') kunnen downloaden via deze link (35 bestanden, 400 MB). Ik raad aan om RAW te kijken, omdat je daarin alle vooraf ingestelde camera-instellingen op nul kunt zetten, of je eigen instellingen naar eigen smaak kunt instellen.

Voorbeeldfoto's op Nikon D90 (DX)

De foto's in de onderstaande galerij worden weergegeven zonder bewerking, de conversie van de originele RAW-bestanden met de originele Capture NX-D-converter of on-camera JPEG zonder aanvullende aanpassingen.

Originele JPEG-foto's kunnen worden downloaden via deze link (122 bestanden, 600 MB). RAW-bronfoto's ('.NEF') kunnen downloaden via deze link (49 bestanden, 434 MB). Ik raad aan om RAW te kijken, omdat je daarin alle vooraf ingestelde camera-instellingen op nul kunt zetten, of je eigen instellingen naar eigen smaak kunt instellen.

Voorbeeldfoto's op Sony NEX-3N (APS-C)

Alle foto's in de review worden zonder bewerking getoond. Gebruikte camera Sony Alpha NEX-3N met eenvoudige adapter Nikon F-Sony NEX, en daarom zijn alle foto's gemaakt met een volledig open diafragma van F / 2. Originele RAW-bestanden converteren met het originele hulpprogramma Sony Imaging Edge Viewer zonder aanvullende aanpassingen.

Originele JPEG-foto's kunnen worden downloaden via deze link (30 bestanden, 400 MB). RAW-bronfoto's ('.ARW') kunnen downloaden via deze link (29 bestanden, 480 MB). Ik raad aan om RAW te kijken, omdat je daarin alle vooraf ingestelde camera-instellingen op nul kunt zetten, of je eigen instellingen naar eigen smaak kunt instellen.

Voorbeelden van verwerkte foto's

Je kunt de foto in een kleine bewerking bekijken op 500px: 1, 2, 3 (Ik zal later meer toevoegen).

YONGNUO-LENS YN60mm F2NE MF

YONGNUO LENS YN60mm F2NE MF lensdoos

mijn ervaring

Met de Yongnuo 60/2 NE schoot ik ongeveer 4.000 opnamen. Als je geen rekening houdt met de voor de hand liggende tekortkomingen, dan is dit best een interessant objectief. Maar tot nu toe vind ik in elke Yongnuo-lens enkele tekortkomingen, kinderziektes. Yongnuo 60/2 NE is een mooie macrolens, ik hoop echt dat de smeersituatie geen serieus probleem zal worden. Een beetje jammer van de donkere hoeken bij F/16 en oneindig. Het ontbreken van autofocus voor een macrolens is geen groot probleem.

Voor cropped camera's van de Nikon DX-serie kun je in plaats van Yongnuo 60/2 NE de originele cropped autofocus kopen voor bijna dezelfde prijs Nikon Micro 40/2.8G.

Voor full frame camera's zijn er ook veel oplossingen met F/2.8 diafragma. Maar de originele versies of opties van bekende merken met interne scherpstelling zijn beduidend duurder dan de Yongnuo 60/2 NE, en het diafragma van F/2.8 is nog een hele stop donkerder dan F/2.0.

Laat me je eraan herinneren dat macrofotografie een lastige zaak is. Alleen een goede macrolens kopen en een interessant/hoogwaardig resultaat krijgen gaat niet lukken. Macrofotografie vereist veel inspanning en/of vaardigheid om goede foto's te maken.

YONGNUO-LENS YN60mm F2NE MF

YONGNUO-LENS YN60mm F2NE MF

Videobeoordeling

Een korte videoreview kijk op mijn Youtube kanaalof hier:


alternatieven

Ik moet er rekening mee houden dat ik geen andere 50-70 mm full-frame macrolenzen ken en helderheid F/2.0 of meer en 1:1 vergroting direct uit de doos. Het dichtst bij Yongnuo 60/2 NE zijn:

 1. Voigtlander MACRO APO-LANTHAR 65mm f/2 (maar macro alleen 1:2)
 2. ZEISS Milvus 2/50M (maar macro alleen 1:2)
 3. CARL ZEISS Makro-Planar 2/50 T* (maar macro alleen 1:2)
 4. Olympus OM Zuiko Auto-Macro 50/ 2 (maar alleen 1:2 macro)
 5. Olympus ED 50mm f/2 1:2 MACRO (maar alleen voor bijgesneden camera's van het 4/3-systeem, alleen macro 1: 2)
 6. Tamron SP 60mm F/2 Macro 1:1 Di II (maar alleen voor bijgesneden camera's)
 7. weet je er meer van? schrijf in de reacties

Maar toch is Yongnuo 60/2 NE uniek in zijn soort. Hij is de enige met helderheid F/2.0, 1:1 vergroting en ontworpen voor full frame camera's.

YONGNUO-LENS YN60mm F2NE MF

YONGNUO-LENS YN60mm F2NE MF


Alle MICRO/MC NIKKOR-objectieven met autofocus

Z-mount FX:

 1. Nikon Nikkor ZMC 50mm 1:2.8S
 2. Nikon Nikkor ZMC 105mm 1:2.8 VR S

F-vatting FX:

 1. Nikon AF Micro Nikkor 50mm 1:2.8 R-UW
 2. Nikon AF Micro Nikkor 55mm 1:2.8
 3. Nikon AF Micro Nikkor 60mm 1:2.8
 4. Nikon AF Micro Nikkor 60mm 1: 2.8D
 5. Nikon N AF-S Micro Nikkor 60mm 1:2.8G SWM ED IF Asferische Nano Crystal Coat (Japan of Thailand)
 6. Nikon AF Micro Nikkor 105mm 1:2.8
 7. Nikon AF Micro Nikkor 105mm 1: 2.8D
 8. Nikon N AF-S Micro Nikkor 105mm 1:2.8G ED VR SWM IF Micro 1:1 Nano Crystal Coat (Japan of China)
 9. Nikon ED AF Micro Nikkor 200mm 1: 4D
 10. Nikon AF Micro Nikkor 70-180mm 1:4.5-5.6D ED

F-vatting DX:

 1. Nikon DX AF-S Micro Nikkor 40mm 1:2.8G SWM
 2. Nikon DX AF-S Micro Nikkor 85mm 1:3.5G ED VR SWM ALS Micro 1:1

YONGNUO-LENS YN60mm F2NE MF

YONGNUO-LENS YN60mm F2NE MF


Alle Yongnuo-lenzen

Bajonetvatting Sony FE [DF, VOLLEDIG FRAME] и Sony E [DA, APS-C]:

 1. Yongnuo 16mm 1:1.8 DA DSM S [aankondiging]
 2. Yongnuo 35mm 1:2 DF DSM S [Overzicht]
 3. Yongnuo 50mm 1:1.8 DF DSM S [aankondiging]
 4. Yongnuo 50mm 1:1.8 DA DSM-S [overzicht]
 5. Yongnuo 85mm 1:1.8 DF DSM S [Overzicht]
 6. Yongnuo 85mm 1:1.8 DF DSM S II [aankondiging]

Bajonetvatting Kanon RF (spiegelloos volledig frame):

 1. Yongnuo 35mm 1:2 DF DSM R [Overzicht]
 2. Yongnuo 85mm 1:1.8 DF DSM R [Overzicht]

Bajonetvatting Nikon Z (spiegelloos volledig frame):

 1. Yongnuo 35mm 1:2 DF DSM Z [aankondiging]
 2. Yongnuo 50mm 1:1.8 DF DSM Z [aankondiging]
 3. Yongnuo 85mm 1:1.8 DF DSM Z [aankondiging]

Voor het systeem Micro 4/3:

 1. Yongnuo 25mm 1:1.7 [overzicht]
 2. Yongnuo 42.5mm 1:1.7 [overzicht]
 3. Yongnuo 42.5mm 1:1.7 II [Overzicht]
 4. Yongnuo 12-35mm 1:2.8-4 STM ASPH MACRO [aankondiging]

Bajonetvatting Nikon F (spiegel volledig frame):

 1. Yongnuo 14mm 1:2.8 [beoordeling]
 2. Yongnuo 35mm 1:2 [beoordeling]
 3. Yongnuo 40mm 1:2.8 [beoordeling]
 4. Yongnuo 50mm 1:1.8 [overzicht]
 5. Yongnuo 50mm 1:1.4 E [beoordeling]
 6. Yongnuo 60mm 1:2 MACRO MF [Overzicht]
 7. Yongnuo 85mm 1:1.8 [beoordeling]
 8. Yongnuo 100mm 1:2 [beoordeling]

Bajonetvatting Canon ef (spiegel volledig frame):

 1. Yongnuo 14mm 1:2.8
 2. Yongnuo 35mm 1:2 [overzicht]
 3. Yongnuo 35mm 1:1.4 [beoordeling]
 4. Yongnuo 35mm 1:1.4C DF UWM [aankondiging]
 5. Yongnuo 50mm 1:1.8 [beoordeling]
 6. Yongnuo 50mm 1:1.8 II [Overzicht]
 7. Yongnuo 50mm 1:1.4 [beoordeling]
 8. Yongnuo 60mm 1:2 MACRO MF [aliexpress]
 9. Yongnuo 85mm 1:1.8 [overzicht]
 10. Yongnuo 100mm 1:2 [beoordeling]

Lenzen en camera's en vele andere producten van Yongnuo zijn gemakkelijk te vinden op Officiële Yongnuo-dealer/winkel op Aliexpres.

Mijn video over alle Yongnuo-lenzen hier.

YONGNUO-LENS YN60mm F2NE MF

YONGNUO LENS YN60mm F2NE MF op een spiegelloze compactcamera Sony NEX-3N. Installeren met een adapter Nikon F-Sony E

Prijzen

Yongnuo 60/2 NE lens prijzen op aliexpress.com je kunt zien en kopen Op deze pagina. Meestal aan aliexpress.com dergelijke lenzen worden verkocht tegen de goedkoopste prijzen.
Reacties op dit bericht vereisen geen registratie. Iedereen kan een reactie achterlaten. Veel verschillende fotoapparatuur is te vinden op AliExpress.com.

YONGNUO-LENS YN60mm F2NE MF

YONGNUO-LENS YN60mm F2NE MF

Resultaten van

De Yongnuo 60/2 NE is een degelijke macrolens met een aantal zeer goede eigenschappen en een aantal zeer slechte eigenschappen.

10 belangrijkste voordelen:

 1. lage kosten (ongeveer $ 250 voor Yongnuo 60/2 NE versus $ 500 voor origineel) Nikon 60/2.8G)
 2. metalen behuizing, bajonet, filterdraad
 3. gladde scherpstelring, draait 180 graden
 4. vrijwel interne scherpstelling. Het frontelement zit erg diep in het frame van de body en creëert bij lange scherpstelafstanden het effect van een 'ingebouwde zonnekap'
 5. volledige macro 1:1
 6. hoog helderheid. Er zijn praktisch geen vergelijkbare lenzen met F / 2.0-diafragma
 7. het is mogelijk om de lensfirmware bij te werken via de USB-poort
 8. microprocessorcontacten voor correcte werking met EXIF en voor comfortabel werken met de lens
 9. elektromagnetisch diafragma (met automatisch diafragma kunt u altijd scherpstellen op F / 2.0 en het diafragma regelen vanuit het cameramenu)
 10. goede optische prestaties. Ik wil vooral het lage niveau benadrukken HA en hoge resolutie op afgedekte openingen

Top 10 nadelen:

 1. spiraalvormig vet door de geleidingsgroeven komt aan de binnenkant van de behuizing en stof en vuil kunnen eraan blijven plakken
 2. transport beschermende films zijn moeilijk te verwijderen; als ze niet worden verwijderd, kunnen de films vastlopen tijdens het scherpstellen
 3. geen zonnekap inbegrepen, zonnekap is niet van het type bajonet
 4. de scherpstelring is slecht 'uitgerekt' vanaf oneindig, waardoor handmatig scherpstellen onhandig is
 5. zwaar gewicht (bijvoorbeeld origineel) Nikon 60/2.8G weegt 425 g en Yongnuo 60/2 NE maar liefst 600 g.)
 6. het diafragma bestaat uit zeven bloembladen, het diafragmagat is slecht afgerond in het bereik F / 4-F / 16
 7. werkafstand (van de lens tot het onderwerp) op MDF is slechts 10 cm
 8. je kunt de scherpstelval niet aanpassen, voor snel en nauwkeurig scherpstellen
 9. donkere hoeken (de sterkste oncorrigeerbare lichtafval) bij scherpstellen in het gebied van oneindig en bij een zeer gesloten diafragma
 10. de lens verdraagt ​​geen direct tegenlicht

В Facebook groep er is gestemd voor Yongnuo-lenzen die het bedrijf ter beoordeling kan verstrekken.

Materiaal voorbereid Arkadi Shapoval. Trainingen/consulten | YouTube | Facebook | Instagram | Twitter | Telegram | Hulp van de strijdkrachten

Voeg een reactie toe:

 

 

Opmerkingen: 81, over het onderwerp: Yongnuo YN60mm F2NE MF MACRO Review

 • Rodion

  Het lijkt erop dat de Tokina-bokina 90/2.5 veel interessanter zal zijn dan deze lens. Nou, ze lijkt geen kritische en vervelende tekortkomingen te hebben.

  • NEO

   Tokina is donkerder, langer, zonder automatisch diafragma, de stambladeren, bij F/22 geeft het een blauwe vlek in het midden. In Yong is de prijs beschamend, voor 100-150 kun je nog denken, maar voor 250 - nee

  • Hol

   Tokina 100/2.8 lost alle problemen op….

   • anonymus

    Maar niets dat het lang en donkerder is en over het algemeen met autofocus?

    • Виталий

     als je macro fotografeert, dan moet je nog veel meer afdekken.
     DAT de brandpuntsafstand waarschijnlijker is +, hoeft u niet bang te zijn dat het insect wegvliegt.

 • Denis

  Ik hoop dat liefhebbers firmware zullen uitbrengen die autofocus aan deze lens zal toevoegen :)

  • anonymus

   en daar gaat ze de focusmotor naaien.

   • Vitaly Nee

    Dit is China, het zal me niet verbazen als er plaats is voor een autofocusaandrijving.

    • Arkadi Shapoval

     Misschien zelfs ingebouwd geheugen met kant-en-klare foto's :)

     • Denis

      Ik zag zoiets, het heet een caleidoscoop)

     • Vitaly Nee

      Over full frame lenzen gesproken. Ik vraag me af wat de vergrotingsfactor is voor Heliuses en Industars op dezelfde DF?

      • Arkadi Shapoval

       Ik denk dat het ongeveer hetzelfde is

       • Vitaly Nee

        Is dat dan het punt van zo'n lens zonder autofocus? Wanneer kun je voor een cent een analoog kopen?

       • Arkadi Shapoval

        met deze aanpak kun je dezelfde vraag stellen, bijvoorbeeld wat is de betekenis van iemand? CARL ZEISS Makro-Planar 2/50 T*, omdat je Helios voor een cent kunt kopen.
        En het antwoord is eigenlijk simpel - Helios en Industars zijn op geen enkele manier analogen voor min of meer gespecialiseerde makrik

       • Vitaly Nee

        Het is niet correct om te vergelijken - de kwaliteit van lenzen en montage van verschillende niveaus. Ik denk niet dat de Chinezen betere kwaliteit hebben dan Sovjet-lenzen. Ik had "vreugde" in de vorm van 35 mm van deze fabrikant. Als de Chinezen de brandpuntsafstand groter hadden gemaakt - dan natuurlijk, maar 60 mm ...

       • Arkadi Shapoval

        Onderschat deze Yongs niet. Als we al over Sovjet-lenzen zijn begonnen, laten we dan het aantal macro's onthouden? Ik herinner me er een, en die met een veelvoud van 1:2. Daarom blijft de Sovjet-optica over het algemeen tientallen jaren achter bij dezelfde Yongs. Hoe ik Helios niet leuk vind, maar veel Yongs zullen vele malen meer voordeel opleveren bij de output vanwege autofocus en automatisch diafragma. Als je het hebt over een negatieve ervaring met een 35 van Yong, dan kan ik gemakkelijk een dozijn problematische Helios tegengaan, die ofwel onmogelijk of moeilijk te fotograferen waren, of het resultaat was buitengewoon triest. Op basis van deze ervaring kan ik met vertrouwen zeggen dat Helios slecht is. Maar we begrijpen dat er specifieke gevallen, specifieke taken en verwachtingen zijn. Daarom moet je ruimer denken en niet aan Helios blijven hangen met de stelling "vroeger was het beter, totdat ik het oude breng, koop ik het nieuwe niet."

       • Molchanov

        Helemaal met je eens. Je kunt beter niet zeggen.
        En bedankt voor de uitgebreide review!

       • Vitaly Nee

        Ik probeerde Helios-81 met macroringen ... en kreeg een toename van meer dan 1. En het diafragma werkt. Het lukte niet met 105/2.5 - het lensblok voor een dergelijke toename moet te ver van de matrix worden verwijderd. Specifiek voor een macrolens heb je een optisch ontwerp nodig. Dus ik denk dat de Chinezen niets hebben uitgevonden met deze lens - ze verplaatsen gewoon het hele lensblok weg van de matrix en maken een macro van 60 mm.
        “Er is een zeer sterk 'Focus Breathing'-effect (veranderen van de beeldhoek tijdens het scherpstellen), wat kenmerkend is voor bijna alle macrolenzen. Tijdens het scherpstellen op de MDF wordt de kijkhoek kleiner. Bij scherpstellen op MDF wordt namelijk een '120/4' lens verkregen. Dit kan zowel als een plus (vergroting van de brandpuntsafstand) als een min (verlaging van de diafragmaverhouding) dienen.” - doet het je ergens aan denken voor degenen die bont of ringen gebruikten?

       • Arkadi Shapoval

        Om precies te zijn, zo is het niet. Als we deze Yong nemen, dan hebben ze hier drijvende lenzen gemaakt. Als bij ringen of bont gewoon je hele lensblok beweegt en niet geoptimaliseerd is voor een bepaalde afstand, dan hebben bij zwevende lenzen verschillende lenzen een andere slag, waardoor je bepaalde vervormingen beter kunt compenseren. Zelfs hierin is er een enorme sprong in vergelijking met alle oude Sovjet-optiek.
        Bont verwijdert het automatische diafragma, creëert zijn eigen extra ongemak. Je kunt niet zomaar met hem uitgaan en iets interessants uit je handen nemen. Ringen zijn vaak een prima oplossing. Ik raad iedereen aan om "macro" te beginnen met ringen voor sommige oude lenzen, dezelfde Sovjet-lenzen, bijvoorbeeld Helios 44, 81, enz. Maar overal zijn er grenzen. Als ik bijvoorbeeld met deze Yong in een open veld gemakkelijk een landschap en een bloem en een dame met deze bloem in elke verhouding kan schieten, dan ben ik met ringen en vijftig dollar aan een bepaald aantal afstanden geketend, met de verlies van oneindigheid en middellange afstanden. Daarom zijn ringen en bont niet voor iedereen geschikt.

       • Vitaly Nee

        Arkady, mijn nitpicking over autofocus. Waarom zo'n lens als er eenvoudiger macro-oplossingen zijn? Er zou autofocus zijn - een ander verhaal. Hij wilde - hij deed de insecten af, hij wilde - de kinderen...

       • Arkadi Shapoval

        Ik heb al geantwoord. Er zijn geen eenvoudige analogen. Geef een analoog aan met een vergroting van 1: 1 zonder ringen en andere dingen, met een automatisch diafragma (vandaar met eenvoudige belichtingsmeting op elke camera, zoals de Nikon D7500), en zelfs zo dat dit wonder was met interne scherpstelling en F / 2.0.
        Nogmaals, voorzichtig - Helios en Industars zijn geen analogen. Voor zeldzame taken, tel alleen voor macro op bepaalde afstanden, ze kunnen je gedeeltelijk in staat stellen om te fotograferen wat een gespecialiseerde lens kan doen en vele malen gemakkelijker.
        Hoogstwaarschijnlijk is er hier wrevel dat deze Yong slecht is in autofocus. Dit is een serieuze beperking. En inderdaad, het is vreemd dat ze besloten een handmatige lens uit te brengen. ik ben het hier mee eens

       • Michael

        Ja, het ontbreken van autofocus verbaast me ook

       • NEO

        Arkady de trol weet dat je helikopter met de d7500 alleen in m-modus werkt. Of seks hebben met een paardenbloem. De perverselingen pikken naar de paardenbloem aan de ringen. Eén ring met paardenbloem voor verschillende manuele lenzen

       • Arkadi Shapoval

        feit is dat door het grote aantal kleine dingen het fotograferen gemakkelijker wordt. Maar ik rechtvaardig deze Yong niet, hij heeft genoeg stijlen. Je moet gewoon niet denken dat als iemand genoeg Gelik met ringen heeft, een ander ook niets anders nodig heeft.

   • Denis

    nou ja, of in ieder geval zal het elektronische diafragma Smoke op het water spelen

 • Voorbij de krokodil

  En hoe op het portret te richten? Daar, van een meter tot oneindig, is de draai minimaal ... Zoals bij superbreedtes ... Alleen bij een breedte van 5.6-8 en de focus vergeten, maar hoe zit het? Het idee voor de oogst is goed, de uitvoering is shit.
  En met een kap - waarom, het metaal draaien?)))
  Prachtig.
  Het is moeilijk voor te stellen wat er in het hoofd van marketeers zat.
  Misschien zoals in dat filmpje op YouTube over mijn vis, mijn zoete kers? :-)

  • anonymus

   Arkady mikte op de een of andere manier op de kinderen, een kwestie van gewoonte. Ik zou een 60/2 tampon nemen en niet stomen

   • Vitaly Nee

    Ik vermoed focus breken.

  • Dva_Kota

   Ik denk dat de ontwikkelaars de scherpstelling precies zo hebben gemaakt, met de verwachting dat dit een macrolens is (en geen lens voor portretten) - om het makkelijker te maken om op korte scherpstelafstanden scherp te stellen. De lens is niet gepositioneerd als een portret- of stationwagen.))

   • Michael

    Voor een stijging in de loop van de ring en macro liefhebbers zouden ook zeggen dankjewel

   • Rodion

    In dezelfde Industar-61 LZ MS is de ringweg bijna 360 graden, een soort van. Een beweging van 180 graden maken zonder AF voor een eerlijke makrik is gewoon onaanvaardbaar. Plus, de zwarte hoeken op oneindig zijn bijzonder ontroerend vanwege het ontwerp van de behuizing - mensen met kleine ogen kunnen niet in schoolgeometrie komen?

 • anonymus

  Voor uw prijs - cool fotoobject, actief!

 • Dmitry

  Bedankt voor de mooie review en de mooie foto's!

 • anonymus

  Foto's met roze vervaging kunnen op het bureaublad staan

 • lynx

  Kortom - een goedkope, goede makrik, voor degenen die zich schamen om een ​​boe-geroep te kopen.
  Als portretschilder enzovoort - medium slechtheid, tk. verre focuslimiet - 3,5 meter

 • Alexey

  Ik heb een oude Makrik Nikkor 105 2.8d, ik schiet het op een kanon en ik ken geen problemen :)

 • anonymus

  Arkady, ben je een Yongnuo-ambassadeur geworden?

  • Arkadi Shapoval

   Nee, anders zou ik niet alle stijlen van hun lenzen beschrijven en in elke review zou ik niet beweren dat de originele oplossingen beter zijn :), kijk bijvoorbeeld naar de vorige yn85/1.8n en vertel me wie het wil kopen na mijn recensie?
   Yongnuo stuurt me gratis lenzen voor een review, wat best handig is, omdat het me niet beperkt in de tijd van het maken van een review. Vervolgens gebruiken ze enkele foto's uit de recensies ergens in China voor hun eigen doeleinden. Na de beoordeling verander ik ze in iets anders. Ik verkoop deze yn60/2 na de review, omdat ik hem niet nodig heb. Daardoor heb ik zelfs niets te 'ambassadeur'. Trouwens, ik kan grappen maken dat als ik een ambassadeur ben, dan alleen Heliosov, alleen hardcore!

   • Алик

    Hallo Arkadi! Ik heb je artikel gelezen en aan het einde is er een website geschreven, en dat je kunt reageren zonder reg. Maar helemaal niet... In het algemeen heb ik een vraag. Morgen ga ik een Canon 80 D kopen. Voor een fotostudio. Wat zijn de beste lenzen voor macrofotografie? Bijvoorbeeld een mier, een vlinder, bloemstuifmeel, een pupil, enzovoort ... Bedankt!

    • Arkadi Shapoval

     Wat klopt er helemaal niet?
     Voor macrofotografie moet u macrolenzen gebruiken, bij voorkeur native lenzen, lijstWaar is het budget voor? :)

     • Алик

      Bedankt voor de lijst. Nu de tweede vraag, problemen met scherptediepte. Het is niet mogelijk om de scherpte van de achtergrond te krijgen. Er zijn geen problemen met onscherpte, maar met een scherpe achtergrond, nou ja, geen manier ...

      • Michael

       uitzetten

      • Arkadi Shapoval

       Uitzetten. Ik zeg altijd dat macro een ingewikkelde zaak is.

    • anonymus

     voor macro heb je een karkas nodig met goed werkende ISO, omdat je het diafragma vreselijk moet inklemmen.

    • Roman

     Er zullen veel dingen native zijn op de 80D.

     EF-S 60/2.8 is een goede macrolens voor crop en een goede portretlens. Geschikt voor een begin - klein en budget.
     EF-S 35 / 2.8IS - met achtergrondverlichting en stabilisator. Af en toe een goede stafmedewerker met macromogelijkheden. Van de pluspunten - je kunt heel dichtbij scherpstellen, maar dit is ook een minpuntje - levende wezens rennen meestal weg.
     EF 100 en EF 100L / 2.8 (elka met stub) zijn optisch bijna identiek. In plus Elke - prestaties bij alle weersomstandigheden en stub. Echt een heel goede stub. In principe prima bril ook voor crop, alhoewel ze qua scherpte iets minder zijn dan 60 mm (op crop), want. ontworpen voor volledig frame. IMHO, voor serieuze toepassingen de beste, vooral Elka. Plus een prachtig portret. De stub helpt zowel in het donker als bij het fotograferen uit de hand, het diafragma is voorgeladen.
     EF 180/3.5L is een zeer specifiek glas. De beste macrolens is, hij wast de achtergrond goed uit en geeft op grote afstand een vergroting van 1:1 - de levende wezens verstrooien immers. Maar het stelt ook langzamer dan honderd scherp. Dus alleen voor heel, heel macroliefhebbers.

     Er is dus een keuze, natuurlijk is het beter om iets te proberen voordat je het koopt. Ik rekende in totaal af op 35 en 100L. 35 is een handige staf voor crop geworden, 100L is handig zowel op crop als op FF. De stub- en all-weather-eigenschappen helpen enorm, scherpte over het hele beeldveld is ook vaak niet overbodig, zeker niet voor een onderwerp. Maar ik hou van zulke ... universele oplossingen.

     • Roman

      Ja, ik heb de native Canon MP-E gemist - het geeft een vijfvoudige toename, maar het heeft alleen stapelen en macro-mech nodig met een automatische aandrijving en speciale software, dit is voor de koppige.

      Niet zo koppige mensen gebruiken 100L + Raynox DCR-250 vergrootkop (geeft extra vergroting, voor tv-bereik moet close-up glas worden gebruikt in plaats van macrobuizen). En Raynox doet door verlichting en verschillende elementen bijna geen afbreuk aan de beeldkwaliteit. Nou ja, een macroflitser van Yongi, want zelfs een ingeklemd diafragma en een stomp zijn niet genoeg.

 • anonymus

  Zeep. Een borstelige sigma / tokina-schroevendraaier voor hetzelfde geld zal beter schieten

 • Dmitry

  Goede dag! Heeft iemand op basis van ervaring iets te melden?

  • Arkadi Shapoval

   Dat kan ik, ik heb alles beschreven in de review. Of waar ben je nog meer in geïnteresseerd?

   • Dmitry

    Als je het gebruikt, is er misschien iets uitgekomen tijdens de operatie. Misschien de slijtage van de mechanica, misschien hebben ze optisch iets voor zichzelf opgemerkt.
    Ik overweeg om het te kopen op basis van macro, focus en prijs)
    Verwart het merk en een korte beweging op een niet-macroafstand. En eerlijk gezegd ook het gebrek aan service in Wit-Rusland.

    • Arkadi Shapoval

     Welnu, in de recensie schreef ik voor de smering en wrijving van de ring na langdurig gebruik, een geweldig vignet op oneindig. Voor macro - een interessante optie.

 • Roman

  Hallo! Ik probeer onderwerpfotografie te doen. Messen, kammen, make-uptassen, borden, flessen. Ik heb een fifty-fifty Nikon en een kit 18-55. Niet genoeg scherpte. Ik heb over macro gelezen dat ze een goede scherpte hebben. Ik kies uit de meest budgettaire. Vertel me, als je kiest uit deze en DX AF-S Micro Nikkor 40 mm 1: 2.8G SWM, wat heeft dan de voorkeur? Ze zijn ongeveer even duur.

  • B.R.P.

   Vreemd dat je vanaf vijftig dollar scherpte mist. Misschien bedek je je niet genoeg? Ik denk dat de Nikkor 40 mm 2.8G op basis van je opties scherper zal zijn.

  • Seladir

   Achter “te weinig scherpte” kan veel schuil gaan, van onvoldoende scherptedieptecontrole tot slecht licht. Voordat je van de ene goede lens naar de andere gaat, zou het geweldig zijn om de originelen te zien van een paar opnames waar je problemen ziet (bijvoorbeeld uploaden naar de cloud).

   • Roman

    Kijk alsjeblieft.
    https://drive.google.com/drive/folders/1hdj2bka7y8tdmUBK4EQe6fNyVIiLvxXj
    Dit is een stuk van vijftig kopeken op 5,6. Op de ene plek lijkt het scherp, maar ook niet erg, op een andere plek is het al onscherp. Misschien doe ik iets verkeerd? Ik probeerde diafragma's van zowel 7 als 8, raakte in paniek en stelde 20 in - het is over het algemeen een ramp, alles is wazig.

    • B.R.P.

     Bij 20 is alles wazig door diffractie. Je moet de belichting en framing beheersen, wat op de foto staat, is horror.

     • Roman

      Wat op de foto staat, is uitgesneden op een witte achtergrond, dus ik heb niet te veel moeite gedaan met inlijsten. En de verlichting, ja, hier zijn gewone 25v-lampen met een calico-diffusor en een reflector van onderaf, om het snijden gemakkelijker te maken. Ik heb softboxen gekocht, maar kan ze nog niet installeren. Wil je zeggen dat zodra ik het licht aandoe, er scherpte komt?

      • Victor

       "Wil je zeggen dat zodra ik het licht aandoe, de scherpte zal komen?"

       Ja, de foto zal zeker beter zijn.

      • B.R.P.

       Inlijsten loont de moeite, al was het maar om ervoor te zorgen dat het object helemaal in de griep valt.

       • Roman

        Bedoel je dat je het onderwerp loodrecht op het oog moet plaatsen zodat het scherp wordt? Maar er zijn momenten waarop je langs of diagonaal moet schieten. Zou framen dan helpen?

    • Victor

     Waarom is het "uitgesneden op een witte achtergrond" als je gewoon normaal kunt fotograferen, maar je objecten nog steeds ongelijkmatig verlicht zijn?

     De scherpte in de foto is normaal.

     • Roman

      Op de marktplaats staat de eis op een witte achtergrond. Ik heb blijkbaar een complex, het lijkt erop dat zelfs het centrale deel vervaagt)

    • Trueash

     Gekeken naar de voorbeelden; voor zover ik heb gemerkt, is alles in orde met scherpte - waar het onderwerp de scherptediepte binnenkomt. Zo zweefden bij 9899 de uiteinden van de schaar duidelijk weg, wat logisch is bij zo'n verhoging. Als je het diafragma klemt, neemt de scherptediepte toe, maar de diffractie verslindt de details. Je kunt proberen te stapelen - ik denk dat 5 frames voldoende is.
     En ja, het licht zou beter moeten zijn, want harde schaduwen zorgen voor een onaangenaam gevoel, alsof de randen verdubbeld zijn.

     • Roman

      Stapelen voor een foto die 80 roebel kost? Of is dit normale gang van zaken? En toch, zeg me, macro 40 zal scherper zijn? Of is er minder scherptediepte en zal er zeker gestapeld moeten worden?

      • Trueash

       >>Staking voor een foto die 80 roebel kost? Hoeveel ze ervoor betalen weet de foto niet. Een object past in de scherptediepte of niet. Je kunt de natuurkunde niet voor de gek houden.
       DOF bij fotograferen vanaf een halve meter bij 40 mm, F/8: 4,61 cm.(https://www.photopills.com/calculators/dof)
       Of voorwerpen op een andere manier plaatsen.

       • Roman

        Nou ja, dan is het beter om in het vliegtuig te plaatsen, en dan te roteren.

       • Buffels

        Zeer slimme rekenmachines. Bedankt.

       • Roman

        Coole rekenmachine. Maar ik begreep niet helemaal of er verschil in scherptediepte is tussen gewone lenzen en macrolenzen met dezelfde brandpuntsafstand?

      • B.R.P.

       Macrolenzen zijn meestal scherper. Maar dek de opening toch af) Bij 40 mm is de griep iets meer dan bij 50, maar het is onwaarschijnlijk dat het erg opvalt. Over het algemeen geldt, hoe kleiner de brandpuntsafstand en/of de grootte van de matrix, hoe groter de griep. Op een voorwaardelijke nikonvan of compact is je schaar scherp "van het hek tot de lunch". Goedkoop en vrolijk) Slechts voor 80 roebel shots.

       • Roman

        Hier lach je, en ik keek naar Nikon 1 en dacht na. Ben je een onderwerp? Serieus, vertel me eens, wat zouden zijn tekortkomingen kunnen zijn voor mijn doeleinden (T-shirts, slipjes, kammen, make-uptassen)?

      • Michael

       Wanneer het niet in de scherptediepte past (maar niet in de jouwe) of het diafragma klemt (diffractie en verlies van detail zijn mogelijk) of stapelen. De symmetrische opstelling van twee identieke lichtbronnen ten opzichte van de camera is niet zoemend - er zullen nevenbeelden van de contour zijn en het gevoel van een onscherp beeld.

       • Roman

        Ben jij de baas over het onderwerp? Welk schema zou je aanraden?

       • Michael

        Nee, ik ben in het landschap. Op de foto kun je net zien dat er twee identieke gloeilampen zijn gebruikt. Het schema kan al dan niet worden gewijzigd. Het is onmogelijk om bronnen met dezelfde kracht van de kant van licht en schaduw te gebruiken. Eén bron, "tekening", zou de vorm en structuur van het object moeten onthullen. Als de schaduwen te donker zijn (het contrast is hoog), dan plaatsen ze een tweede bron voor het markeren (namelijk markeren, niet verlichten) van donkere gebieden. Om te beginnen is het beter om te proberen met één bron om te gaan en vervolgens toe te voegen.

       • Roman

        Tilt-shift lenzen worden voor dergelijke doeleinden gebruikt. Om precies te zijn, zelfs tilt-lenzen, shift is daar meestal niet nodig. Hiermee kunt u de greep "uitdraaien" op de manier die u nodig hebt door de voorkant van de lens te kantelen ten opzichte van de optische as. Uiteraard zijn ze handmatig (al lijkt Canon autofocus te zagen).

        Ik weet niet wat er voor Nikon is, ik heb er niet voor gekozen, je kunt een middenformaat lens proberen, zoiets als 35 of 45 2.8, waarbij een adapter die het verschil in werklengte compenseert, de lens kan worden gekanteld of verschoven, en een cirkel van 6 cm gevormd door de lens is genoeg voor een full frame en nog meer een crop met alle shifts en tilts. Door uit te zetten word je het zat om alles te verzamelen.

       • Roman

        https://www.takefoto.ru/articles/raznoe/1100_primenenie_tilt-shift_optiki_v_predmetnoy_syemke

        Welnu, lees in het algemeen Dmitry Novak over het onderwerp, hij was er serieus mee bezig, hij schreef zelfs een boek, misschien heeft hij het al uitgebracht. Ja trouwens, vanwege de flinke griep was het Olympus die adviseerde. Maar voor jouw doeleinden zal de winst op tilt hoger zijn.

       • Roman

        Romeins, kantelen zijn duur). Ik wil het proberen met weinig bloed.

  • Arkadi Shapoval

   Neem je eigen Nikkor

 • Arkadi Shapoval

  Toevallig kreeg ik de kans om bijna alle Yongnuo-lenzen te gebruiken. Een YouTube-video toegevoegd voor alle Yongnuo-lenzen (generaties, lijnen, enz.) https://youtu.be/AfQ76sAwIac

 • B.R.P.

  Omdat er geen antwoordknop is, voor Roman. Ik lach niet, ik lach alleen) Er mogen geen tekortkomingen zijn qua scherptediepte bijvoorbeeld. Kleine matrix, vandaar de ruis, vandaar de behoefte aan goede verlichting. Dan wordt door de 2,7 crop bijvoorbeeld vijftig dollar qua kijkhoek '135mm'. Ik maak af en toe macro's, afgelopen zomer heb ik een goede macro-video gemaakt. naar smartphone)

 • Matthew

  Ik vond de lens in de test goed, als ik een Nikon had, zou ik erover nadenken om hem te kopen.

  • B.R.P.

   Hij staat ook op Canon. En via adapters is het mogelijk om andere houders te monteren.

Voeg een reactie

Auteursrecht © Radojuva.com. Blog Auteur - fotograaf in Kiev Arkadi Shapoval. 2009-2022

Engelse versie van dit artikel https://radojuva.com/en/2019/05/yongnuo-yn60mm-f2ne-mf-macro-nikon/

Versión en español de este artículo https://radojuva.com/es/2019/05/yongnuo-yn60mm-f2ne-mf-macro-nikon/