Test YONGNUO LENS YN50mm F1.4N E (voor Nikon)

Voor geleverd door YONGNUO LENS YN50mm F1.4 lens veel dank rechtstreeks aan Yongnuo.

YONGNUO-LENS YN50mm F1.4N

YONGNUO-LENS YN50mm F1.4N. Lens weergegeven in filmreflexcamera Nikon EL2. Afbeelding vergroten.

Navigatie

 1. In een notendop
 2. Verhaal
 3. Alle lenzen van Yongnuo
 4. Belangrijkste technische kenmerken
 5. montage
 6. focus
 7. Updaten van de firmware
 8. Diafragmaregeling
 9. Flitsbediening
 10. Beeldkwaliteit
 11. Voorbeeldfoto's op Nikon D700 (full frame)
 12. Voorbeeldfoto's op Nikon D90 (bijsnijden)
 13. Voorbeelden van verwerkte foto's
 14. Verschillen met Nikon 50 / 1.4G
 15. mijn ervaring
 16. Videobeoordeling
 17. alternatieven
 18. Prijs
 19. Resultaten van
 20. Gebruikerscommentaar
 21. Schrijf je review of vraag over de lens

In deze review wordt de lens 'YONGNUO-LENS YN50mm F1.4N E' (zoals geschreven op de lens bij de voorlens) Ik zal afkorten - 'Yongnuo E 50/1.4N'.

Spoiler: Radozhiv heeft al een review van deze lens voor Canon camera's - YONGNUO-LENS YN50mm F1.4, daarom zal veel informatie in deze recensie worden herhaald vanaf YONGNUO-LENS YN50mm F1.4 .

YONGNUO-LENS YN50mm F1.4N

YONGNUO-LENS YN50mm F1.4N

In een notendop

Yongnuo E 50/1.4N is een snelle vijftig dollar van Yongnuo voor Nikon camera's. Zwaar, goed gebouwd, met behoorlijke beeldkwaliteit. Het heeft een vrij laag prijskaartje en is een zeer aantrekkelijke oplossing voor amateurfotografen. In feite is Yongnuo E 50 / 1.4N: goedkoopste autofocuslens met f/1.4 voor full-frame spiegelreflexcamera's.

Yongnuo E 50 / 1.4N - iets er tussenin Nikon 50/1.4DAF (prijs, luidruchtige focus) en Nikon 50/1.4G (beeldkwaliteit, ingebouwde motor). Maar toch, in het algemene geval, Yongnuo E 50 / 1.4N is dichter bij Nikon 50/1.4G.

Yongnuo E 50 / 1.4N is een goede lens, het kan veilig worden gebruikt voor: amateurfotografie. Op full frame camera's is dit een standaard (qua brandpuntsafstanden) lens met een zeer breed toepassingsgebied. Op cropped camera's kan de Yongnuo E 50/1.4N prima dienst doen als vervanger van een portretlens.

Hier moet ik gewoon weg spoiler ongeveer vijftig dollar. Het creatieve en praktische potentieel van een snelle vijftig dollar is echt moeilijk te overschatten. Het is geschikt voor een breed scala aan fotografische taken. Het wordt vaak gebruikt als portretlens door amateurfotografen, vooral op uitgesneden camera's (camera's met een APS-C of 4/3 sensor). Velen willen gewoon snel prime lens, naast zijn eerste voorraad 'walvis'-lens. diafragma F / 1.4 precies vier stappen brederdiafragma F / 5.6, dat wordt gebruikt in de overgrote meerderheid van 'donkere' walvislenzen aan het lange uiteinde. In numerieke termen betekent dit dat de Yongnuo E 50 / 1.4N ongeveer 16 keer helderderdan bijvoorbeeld walvis Nikon 18-55 / 3.5-5.6G VR AF-P, die bij een brandpuntsafstand van 50 mm een ​​maximaal diafragma van slechts f/5.6 gebruikt. De berekening van het verschil in de relatieve opening (tel de diafragmaverhouding) is elementair: (5.6 * 5.6) / (1.4 * 1.4) \u16d XNUMX.

YONGNUO-LENS YN50mm F1.4N

YONGNUO-LENS YN50mm F1.4N

Verhaal

April 29 2014 gepresenteerd op een van de tentoonstellingen Yongnuo 50/1.4-prototype, die erg op Canon 50/1.4USM. Na de aankondiging Yongnuo 50/1.4-prototype verscheen nergens anders, massaproductie en verkoop waren niet vastgesteld. Gegevens over deze lens zijn verwijderd van de officiële website.

Mei 30 2018 de officiële website heeft een moderne Yongnuo 50/1.4 voor Canon EOS-camera's. Sommige gebruikers noemen dit model Yongnuo 50/1.4 Mark II.

Augustus 18 2018 Yongnuo E 50 / 1.4NE is geïntroduceerd voor Nikon camera's, zoals in deze review te zien is.

Laat me je eraan herinneren dat de eerste lens van Yongnuo Digital vijftig dollar kostte voor Canon EOS-camera's - Yongnuo-lens EF 50 mm 1:1.8 (YN50mm F1.8), al geïntroduceerd in 2014, en de eerste lens voor Nikon was Yongnuo 50 mm 1: 1.8 " (YN50mm F1.8N), geïntroduceerd in 2016.

YONGNUO-LENS YN50mm F1.4N

YONGNUO-LENS YN50mm F1.4N


Alle Yongnuo-lenzen

Bajonetvatting Sony FE [DF, VOLLEDIG FRAME] и Sony E[DA,APS-C]:

 1. Yongnuo 11mm 1:1.8 DA DSM WL S [aankondiging]
 2. Yongnuo 16mm 1:1.8 DA DSM S [aankondiging]
 3. Yongnuo 35mm 1:2 DF DSM S [Overzicht]
 4. Yongnuo 50mm 1:1.8 DF DSM S [aankondiging]
 5. Yongnuo 50mm 1:1.8 DA DSM-S [overzicht]
 6. Yongnuo 85mm 1:1.8 DF DSM S [Overzicht]
 7. Yongnuo 85mm 1:1.8 DF DSM S II [aankondiging]

Bajonetvatting Kanon RF (spiegelloos volledig frame):

 1. Yongnuo 35mm 1:2 DF DSM R [Overzicht]
 2. Yongnuo 35mm 1:2 CR [aankondiging]
 3. Yongnuo 50mm 1:1.8 DF DSM R [wordt aangekondigd]
 4. Yongnuo 85mm 1:1.8 DF DSM R (twee subversies met verschillende namen) [recensie]

Bajonetvatting Nikon Z [DF, VOLLEDIG FRAME + DA,APS-C]::

 1. Yongnuo 11mm 1:1.8 DA DSM WL Z [aankondiging]
 2. Yongnuo 35mm 1:2 DF DSM Z [aankondiging]
 3. Yongnuo 50mm 1:1.8 DF DSM Z [aankondiging]
 4. Yongnuo 50mm 1:1.8 DA DSM Z [recensie]
 5. Yongnuo 85mm 1:1.8 DF DSM Z [aankondiging]

Bajonetvatting fujifilm x [DA,APS-C]:

 1. Yongnuo 11mm 1:1.8 DA DSM WL X [aankondiging]
 2. Yongnuo 50mm 1:1.8 DA DSM X Pro [Aankondiging]
 3. Yongnuo 50mm 1:1.8 DA DSM-X [een aankondiging + overzicht]

Voor het systeem Micro-4/3:

 1. Yongnuo 25mm 1:1.7 [overzicht]
 2. Yongnuo 42.5mm 1:1.7 [overzicht]
 3. Yongnuo 42.5mm 1:1.7 II [Overzicht]
 4. Yongnuo 12-35mm 1:2.8-4 STM ASPH MACRO [aankondiging]

Bajonetvatting Nikon F (spiegel volledig frame):

 1. Yongnuo 14mm 1:2.8 [beoordeling]
 2. Yongnuo 35mm 1:2 [beoordeling]
 3. Yongnuo 40mm 1:2.8 [beoordeling]
 4. Yongnuo 50mm 1:1.8 [overzicht]
 5. Yongnuo 50mm 1:1.4 E [beoordeling]
 6. Yongnuo 60mm 1:2 MACRO MF [Overzicht]
 7. Yongnuo 85mm 1:1.8 [beoordeling]
 8. Yongnuo 100mm 1:2 [beoordeling]

Bajonetvatting Canon ef (spiegel volledig frame):

 1. Yongnuo 14mm 1:2.8 [recensie N]
 2. Yongnuo 35mm 1:2 [overzicht]
 3. Yongnuo 35mm 1:1.4 [beoordeling]
 4. Yongnuo 35mm 1:1.4C DF UWM [aankondiging]
 5. Yongnuo 50mm 1:1.8 [beoordeling]
 6. Yongnuo 50mm 1:1.8 II [Overzicht]
 7. Yongnuo 50mm 1:1.4 [beoordeling]
 8. Yongnuo 60mm 1:2 MACRO MF [recensie N]
 9. Yongnuo 85mm 1:1.8 [overzicht]
 10. Yongnuo 100mm 1:2 [beoordeling]

camera's:

 1. Yongnuo YN433 (2023, Micro 4/3, 20 MP, 4K)
 2. Yongnuo YN455 (2021, Micro 4/3, 20 MP, 4K)
 3. Yongnuo YN450/450M (2019, Micro 4/3 -> Canon EF, 16 MP, 4K)

Lenzen en camera's en vele andere producten van Yongnuo zijn gemakkelijk te vinden op Officiële Yongnuo-dealer/winkel op Aliexpres.

Mijn video over alle Yongnuo-lenzen hier.

YONGNUO-LENS YN50mm F1.4N

YONGNUO-LENS YN50mm F1.4N

Belangrijkste specificaties van YONGNUO LENS YN50mm F1.4N E

Instantienaam uit recensie Bij de frontlens: YONGNUO LENS YN50mm F1.4 Ø58mm YONGNUO LENS GEMAAKT IN CHINA. Op de body van YOUNGNUO DIGITAL 50mm. Op de doos: YOUNGNUO DIGITAL Standaard prime-lens YN50mm F1.4
Belangrijke eigenschappen
 • N (Nikon) - een lens ontworpen voor full-frame camera's NikonFX
 • E - (Eelektromagnetisch diafragma) - Elektromagnetisch diafragma
 • DC Motor - ingebouwd microfocusmotor, analoog Nikon AF-I/AF-S
 • Gebrek aan diafragma-instelring, analoog Nikon G
 • AF / MF (AUTO Focus- Mjaar- Focus) - de lens is uitgerust met een focusmodusschakelaar
 • USB poort om de lensfirmware bij te werken
 • Multi-coated optiek
 • Vergulde microprocessorcontacten
 • Metalen bajonet
 • Scherpstelafstandschaal in de vorm van een apart venster
 • IPIG schaal
 • Het optische ontwerp maakt gebruik van optische elementen met een hoge brekingsindex
 • Belangrijk: lens van een externe fabrikant, die enkele beperkingen oplegt aan het praktische gebruik ervan
Diameter voorfilter 58 mm, metalen filterschroefdraad
Brandpuntsafstand 50 mm EGF voor Nikon DX-camera's is 75 mm
Zoomverhouding 1x (dit is een vaste lens, deze heeft geen zoom)
Ontwikkeld door voor Nikon full-frame en bijgesneden digitale camera's
Aantal diafragmalamellen 7 ronde bloemblaadjes
Tags bajonetmarkering, venster met scherpstelafstandschaal in meters en voet, scherptediepteschaal (alleen voor F / 22)
diafragma F/1.4 tot F/22
MDF 0.45 m, maximale vergrotingsfactor 0.15x (1:6.67)
Gewicht 577 g
Optisch ontwerp 9 elementen in 7 groepen. De lens maakt gebruik van speciale optische elementen met een ultrahoge brekingsindex (weergegeven in blauw)
Optisch ontwerp YONGNUO YN50mm F1.4N E
Blenda Bajonet kap. De zonnekap is niet inbegrepen in de leveringsset, het type / markering is niet aangegeven in de instructies. Past bij Canon ES-71II of welke kloon dan ook
Land van fabrikant GEMAAKT IN CHINA (Gemaakt in China)
periode Vanaf 18 augustus 2018
Instructie Bekijk mijn scan (alleen Engels)
Prijs Aliexpress prijzen

In het optische schema van de lens trekt een massief concaaf frontelement aan. Hoogstwaarschijnlijk vindt het optische ontwerp zijn oorsprong in Carl Zeiss 1,8 / 50 Ultron / Voigtlander Kleur-Ultron 1.8/50. Van moderne autofocuslenzen is een soortgelijk concaaf frontelement te vinden op Carl Zeiss Sonnar FE 1,8/55 ZA T* (Aka Sony SEL55F18Z FE 1,8/55). Hoogstwaarschijnlijk het optische ontwerp van Yongnuo E 50 / 1.4N (evenals: YN50mm F1.4 voor Canon) behoort tot een oude en onuitgebrachte Nikon/Canon-lens die geen massaproductie heeft bereikt.

YONGNUO-LENS YN50mm F1.4N

YONGNUO-LENS YN50mm F1.4N

montage

De lens kwam geheel nieuw bij de review.

Een kleine doos bevat een garantiekaart, instructies in het Chinees en Engels, een kaart met een productiedatum van 15-10-2018, een ontvochtiger en de lens zelf met een voor- (YN-58) en achterklep. De voor- en achterlenzen van de lens zijn in eerste instantie bedekt met speciale blauwe transportfolies. Helaas heeft een van deze films een kleine vlek op de frontlens achtergelaten, die ik gemakkelijk kon verwijderen met een speciale doek voor optica.

Over het algemeen is de lens goed gemonteerd. Yongnuo E 50/1.4N heeft: metalen bajonetvatting. De scherpstelring is niet van rubber, kunststof, maar breed genoeg en prettig in de hand. De lensbody is voornamelijk gemaakt: metaal. De schroefdraad voor de filters is ook van metaal. Er wordt vermeld dat de contacten van de microprocessor verguld zijn.

Een serieus probleem in de montage was nog steeds aanwezig: de lens is aangekomen met een iets losgeschroefd voorste deel van het kofferframe (kofferbak). Voor de interesse wilde ik de kofferbak helemaal losschroeven, maar dat lukte niet, waarna ik hem weer stevig vastschroefde. Dit probleem is niet meer teruggekomen. Helaas vind ik dit een complete schande.

De Yongnuo E 50/1.4N weegt bijna 600 gram. In de handen voelt de lens als een solide ding, beter dan Yongnuo 50 / 1.8 " . De Yongnuo E 50 / 1.4N-lens weegt aanzienlijk meer dan het TOP-origineel Nikon 58/1.4G. In combinatie met redelijk zware camera's, stelt Yongnuo E 50 / 1.4N je in staat om een ​​goede gewichtsbalans te krijgen van de camera + lensbundel.

Het ontwerp van Yongnuo E 50/1.4N lijkt erg op: Canon Compact Macro 50/2.5. Dit keer was het ontwerp niet gekopieerd van een of andere Nikon Nikkor-lens, zoals bijvoorbeeld kon worden waargenomen in het geval van Yongnuo 50 mm 1: 1.8 ", die extern is gekopieerd van Nikon 50/1.8G.

diafragma bestaat uit 7 bloembladen en vormt een gat in de vorm van een regelmatige zevenhoek, terwijl op de foto's in de vervagingszone vrij ronde schijven van onscherpte in het bereik F / 1.4-F / 2.5 worden verkregen.

De lens heeft een USB-poort onderaan de achterkant van de lens (bij de vatting). De poort wordt gebruikt om de firmware bij te werken (deze wordt in detail beschreven) in het betreffende hoofdstuk). De USB-poort heeft geen rubberen plug.

Helaas bevat de leveringsset geen capuchon, een transporttas, een USB-kabel en een cd met software (de software kan alleen worden gedownload van de officiële website).

Voor Yongnuo E 50 / 1.4N is de Canon ES-71 II zonnekap geschikt. ik gebruikte analoog zonnekap Canon ES-71 II (voor lens) Canon 50/1.4USM). De zonnekap wordt op de lenscilinder gemonteerd in plaats van op een intrekbare 'kofferbak', wat het ontwerp sterker maakt en beweging van de frontlens minder opvallend maakt. Belangrijk: Als deze zonnekap niet in de omgekeerde richting (naar transportstand) wordt bevestigd, wordt de lens te dik en blijft de zonnekap in het midden steken. Over het algemeen blijkt een grappige situatie te ontstaan: de lens is voor Nikon, en de zonnekap moet van de lens voor Canon worden gebruikt.

Yongnuo E 50 / 1.4N heeft geen rubberen montageafdichting en is geen lens voor alle weersomstandigheden.

Ik zal er zelf aan toevoegen dat de versie van deze lens voor Canon ( YN50mm F1.4) Ik schoot meer dan 10.000 frames, waarvoor hij me nooit heeft gefaald of in de steek gelaten. Er was alleen een kleine verlegenheid bij het losschroeven van het polarisatiefilter, dat vastzit.

UPDATE: lens vanuit zicht op camera Nikon D5100 Nadat ik het een aantal dagen had gebruikt (niet door mij), werd het niet meer gedetecteerd door de camera. De reparatie kostte ongeveer $ 20.

YONGNUO-LENS YN50mm F1.4N

YONGNUO-LENS YN50mm F1.4N

focus

De lens heeft ingebouwde focusmotor DC-type (Directe Current Motor - een conventionele DC-elektromotor). Om precies te zijn, de Yongnuo E 50 / 1.4N is een analoog van objectieven uit de Nikon-serie AF-I. In tegenstelling tot lenzen Nikon AF-Sdie ultrasone focusmotoren gebruiken Nikon SWM, oude lenzen Nikon AF-I gebruik een ingebouwde zoemende microfocusmotor vergelijkbaar met Yongnuo DC.

De lens stelt automatisch scherp op: alle Nikon DSLR's, zelfs op amateurmodellen van de serie Nikon DX, die geen ingebouwde focusmotor hebben: D40, D40x, D60, D3000, D3100, D3200, D3300, D3400, D3500, D5000, D5100, D5200, D5300, D5500, D5600evenals spiegelloze camera's Nikon Z met behulp van een FTZ/FTZ II-adapter.

Focus snelheid gemiddelde (dichter bij laag), ongeveer vergelijkbaar met de originele lens Nikon 50/1.4G. De scherpstelsnelheid is niet afhankelijk van de verlichting of het type camera. Sommige moderne Nikon Nikor-lenzen kunnen de scherpstelsnelheid wijzigen afhankelijk van de verlichting. Bij slechte lichtomstandigheden, zoals wanneer u de lens gewoon afdekt met de voorste lensdop, kan de scherpstelsnelheid aanzienlijk afnemen.

Met de beschermkap geïnstalleerd, voert de Yongnuo E 50 / 1.4N geen focusrun uit van oneindig naar MDF. Stel je scherp vanaf oneindig richting het MDF, dan stopt de lens op ongeveer 0.6 meter. Stel je scherp vanaf het MDF richting oneindig, dan stopt de lens op ongeveer 1 meter. Soms kan dit ook gebeuren in gevallen waarin de lens gewoon zwerft en niet kan scherpstellen. Houd er rekening mee dat dit slechts een kleine functie is die in echte opnameomstandigheden geen invloed heeft op het gemak van scherpstellen. Ik heb dit gedrag alleen waargenomen bij enkele lenzen van Yongnuo.

Autofocus is erg luidruchtig. Bij het opnemen van films met autofocus en de ingebouwde microfoon van de camera is het geluidsniveau erg hoog. Dit geluid van de focusmotor maakt het kijken naar de vastgelegde video onaangenaam.

Bij gebruik op camera's Nikon D90, Nikon D80 (met een simpele scherpstelsysteem Multi-CAM 1000) en zo Nikon D700 (met geavanceerde scherpstelsysteem Multi-CAM 3500FX) Ik had geen specifieke problemen. De kwaliteit van het werk verschilt enigszins van camera tot camera. Maar ik moet zeggen dat de scherptevastheid slechter is dan bij de originele lenzen.

Op camera Nikon D90 Ik controleerde de aanwezigheid van back- en frontfocus op verschillende scherpstelafstanden (ook oneindig en MDF). Als maatstaf zijn de foto's genomen met de Live View-modus (die geen last heeft van back/front focus) gebruikt. De nauwkeurigheid van het scherpstellen met behulp van fasesensoren was precies hetzelfde als de Live View-modus.

Van fotoshoot tot Nikon D80 en Yongnuo E 50 / 1.4N (alles is opgenomen met een open diafragma) uit 1000 frames, expliciet focus fouten Er waren ongeveer 200 frames die ik naar de prullenbak stuurde. Ik heb tijdens het werken met de Yongnuo E 50 / 1.4N geen duidelijk ongemak ondervonden met betrekking tot scherpstellen.

Het ergste van al deze camera's, waarop de Yongnuo E 50 / 1.4N zich heeft gefocust Nikon D700, best voor Nikon D90.

De scherpstelring is van plastic, breed, draait in handmatige scherpstelmodus ongeveer 225-graad (5/8 van een volledige rotatie van 360 graden). Wanneer de uiterste posities zijn bereikt, rust de ring niet, maar blijft hij zeer langzaam en zeer strak draaien. Handmatig scherpstellen is handig. Is hoorbaar tijdens handmatige scherpstelling irritant geluid als 'plastic wrijft tegen plastic of metaal', terwijl de ring soepel en prettig genoeg ronddraait. Bij het veranderen van de focusrichting is er: kleine vertraging (vertraging), maar dit veroorzaakt niet veel ongemak.

De lenscilinder heeft een 'AF-MF' (autofocus / handmatige focus) focusmodusschakelaar. Schakelaarposities zijn omgekeerd ten opzichte van originele lenzen ('MAM'<->'MF-AF'). Tijdens autofocus scherpstelring blijft stil, terwijl het 360 graden vrij kan worden gedraaid zonder enig effect op de focus. Helaas ondersteunt de Yongnuo E 50 / 1.4N, in tegenstelling tot veel originele Nikon-lenzen, geen constante handmatige scherpstelling. Nikon M/A (of vergelijkbaar). De draairichting van de scherpstelring komt overeen met het origineel Nikon 50/1.4G.

lens heeft geen interne focus, tijdens het scherpstellen beweegt het frame van het lichaam ('romp') ongeveer 1.5 centimeter naar voren, terwijl frontlens draait niet. U kunt eenvoudig verschillende soorten filters gebruiken.

De minimale scherpstelafstand is 45 cm, terwijl je voor macrofotografie een maximale vergroting kunt halen van 1:6.67, wat typisch is voor een groot aantal van zo'n vijftig dollar.

De lens heeft een venster met een afstandsschaal gemarkeerd in meters en voet. De schaal is klein, hij heeft markeringen voor 3, 1.5, 1, 0.8, 0.6, 0.5, 0.45 meter en een markering voor 'oneindig'. Er is ook een label met de scherptediepteschaal, maar alleen voor de F / 22-waarde. Er is geen tag voor het werken in het infraroodspectrum.

Andere focusfuncties:

 1. op de afstandsschaal heeft de scherpstelring een grote 'overrun for infinity'. Yongnuo E 50 / 1.4N heeft geen harde mechanische oneindigheidsaanslag, waardoor je de lens nauwkeurig en snel tot oneindig kunt scherpstellen onder alle externe temperatuuromstandigheden. Voor nauwkeurig mikken op oneindig kun je de scherpstelring niet zomaar in de uiterste stand zetten.
 2. Focus-shift (shift-focus) ontbreekt.
 3. Yongnuo E 50 / 1.4N heeft een merkbaar effect van 'Focus Breathing' (het veranderen van de kijkhoek tijdens het scherpstellen). Tijdens het scherpstellen op de MDF wordt de kijkhoek kleiner.
 4. Onbekende compatibiliteit met teleconverters
 5. Het is belangrijk: Deze lens werkt niet met Nikon FTZ / FTZ II adapters
 6. Compatibiliteit Nikon FT1-adapter onbekend
 7. Het scherpstellen wordt uitgevoerd door het gehele lensblok (alle lenzen) gelijktijdig te verplaatsen ten opzichte van het brandpuntsvlak

Belangrijk: Yongnuo E 50/1.4N is een lens van een derde partij. Het kan gebeuren dat het niet correct werkt met sommige Nikon camera's.

YONGNUO-LENS YN50mm F1.4N

YONGNUO-LENS YN50mm F1.4N

Firmware-update via USB

De Yongnuo E 50/1.4N lensbody heeft een USB-poort waarmee je de software (firmware/firmware) van de lens kunt updaten. Helaas is de functionaliteit van het YNLensTool Updater Version 1.00 programma, dat verantwoordelijk is voor het werken met de lens, erg slecht. U kunt alleen de huidige firmwareversie bekijken en bijwerken naar een nieuwe. Firmwareversies zijn te vinden op de officiële website. Firmware voor mijn Yongnuo E 50/1.4N i niet gevondeninclusief op de officiële website (misschien komt het later nog).

De lens gebruikt een gewone USB 2.0 MICRO-B-poort voor aansluiting (zoals bij een groot aantal draagbare apparaten). De USB-kabel is niet inbegrepen in het pakket. Om verbinding te maken, gebruikte ik een USB-kabel voor mijn oude Android-telefoon. Mijn lens had firmware V1.01.

Yongnuo E 50/1.4N

Basisfirmware voor Yongnuo E 50/1.4N

Het bijwerken van de firmware verbetert hoogstwaarschijnlijk de compatibiliteit van de lens met nieuwe camera's, verbetert de autofocusprestaties en elimineert enkele andere fouten. Ik waardeerde het nut van deze functie bij het werken met lenzen Yongnuo 100 mm 1: 2 " и Yongnuo 40 mm 1: 2.8 " voor Nikon-camera's. Maar het is nog steeds heel erg dat er geen manier is om de originele firmware die 'uit de doos' kwam terug te draaien (herstellen).

Om de firmware (software) van de lens bij te werken, moet u:

 1. Zet de camera uit, verwijder de lens
 2. Programma openen YNLens-updater voor het updaten (programma voor venster of MacOS kan worden gedownload van de officiële website hier)
 3. Sluit de lens met de USB-kabel aan op de computer. Als alles goed is gegaan, detecteert het programma automatisch de aangesloten lens
 4. Klik op [Bladeren] en selecteer het bestand met de gewenste firmware
 5. Druk op [Start] om te beginnen met updaten. Wacht tot de update is voltooid
 6. Koppel de kabel los, bevestig de lens aan de camera en begin met fotograferen
YONGNUO-LENS YN50mm F1.4N

YONGNUO-LENS YN50mm F1.4N

Diafragmaregeling

Yongnuo E 50/1.4N maakt gebruik van elektromagnetische irisregeling. Alleen bepaalde digitale camera's van Nikon werken correct met deze lens.

Exacte lijst van digitale camera's die 'E'-type lenzen ondersteunen:

Nikon D3, D3s, D3x, D4, D4s, D5, D6, Df, D600, D610, D700, D750, D780, D800, D800E, D810, D810a, D850, D300, D300s, D500, D7000, D7100, D7200, D7500, D5000, D5100, D5200, D5300, D5500, D5600, D3100, D3200, D3300, D3400, D3500

+ Nikon Z5, Nikon Z6, Nikon z6 ii, Nikon Z7, Nikon z7 ii, Nikon Z9, Nikon z fc, Nikon Z50 met Nikon FTZ / Nikon FTZ II-adapter.

+ Nikon 1 J1, J2, J3, J4, J5, S1, S2, V1, V2, V3, AW 1 met Nikon FT-1 adapter

De exacte lijst van camera's die geen 'E'-type lenzen ondersteunen:

Nikon D1, D1h, D1x, D2x, D2h, D2xs, D2hs, D40, D40x, D50, D60, D70, D70s, D80, D90, D100, D200, D3000

+ Fujifilm FinePix S1Pro, S2 Pro, S3 Pro, S3 pro uvir, S5 Pro, IS Pro

+ Kodak DCS PRO 14n и Kodak DCS Pro SLR/n

'E'-type lenzen op camera's in deze lijst zullen altijd met volle opening fotograferen. Er kunnen andere kenmerken in het werk zijn.


Elektromagnetische irisregeling heeft enkele voordelen ten opzichte van de oudere methode van irisregeling via mechanische camera- en lenshendels:

 • verhoogt de nauwkeurigheid van het instellen van de diafragmawaarde
 • verhoogt de reactiesnelheid, wat belangrijk is voor opnamen op hoge snelheid.
 • Voor zover ik weet, was het oude diafragma-hendelmechanisme ontworpen voor een maximale snelheid van 10 frames per seconde. Elektromagnetisch diafragma kan gemakkelijk bij hogere snelheden werken
 • maakt het gemakkelijker om met het diafragma te werken tijdens video-opnamen
 • het mechanisme is stiller (er is in ieder geval geen geluid van de in de camera ingebouwde diafragmacontrolemechanismen)
 • het ontwerp van de camera zelf, evenals macroringen, teleconverters en andere adapters, is vereenvoudigd. Dit is erg belangrijk voor telelenzen met een brandpuntsafstand groter dan 500 mm.
 • vereenvoudigt het ontwerp van lenzen van derden voor Nikon/Canon en vele andere systemen, met name spiegelloze systemen. De fabrikant hoeft het ontwerp van de lens niet globaal te veranderen voor verschillende diafragmaregelingsmechanismen op verschillende camera's. Voor alles wordt een elektromagnetisch diafragma gebruikt zonder extra mechanische onderdelen. Laat me je eraan herinneren dat bijvoorbeeld alle lenzen voor camera's DSC uitgerust met een elektromagnetisch diafragma sinds 1987
 • hoogstwaarschijnlijk zijn er andere positieve eigenschappen, minder voor de hand liggend, zoals een verbeterd stroomverbruik of de mogelijkheid om een ​​enorm aantal diafragmalamellen te hebben

Van de minnen van het elektromagnetische diafragma zou ik alleen de schending van de compatibiliteit met oude camera's willen noemen. Bijvoorbeeld met oudjes als Nikon D90, D3000, D2xs diafragmaregeling op de Yongnuo E 50 / 1.4N zal niet langer mogelijk zijn.

Op de officiële website verklaarde dat de lens volledig compatibel met de volgende camera's: Nikon D5, D4, D4's, D3, D3x, D3s,D850, D810,D810a, D800,D800E, D750, D700, D610, D600, D500, D300, D300s, D7500, D7200, D7100, D7000, D5600, D5500, D5300, D5200, D5100,D5000, D3400, D3300, D3100 (en waar is? D3500, D3200,DF?).

YONGNUO-LENS YN50mm F1.4N

YONGNUO-LENS YN50mm F1.4N

Flitsbediening

De Yongnuo E 50/1.4N is een E-lens, wat in theorie betekent dat hij alle functies bevat die beschikbaar zijn met G-lenzen, wat op zijn beurt alle functies bevat die beschikbaar zijn met D-lenzen. Daarom moet de Yongnuo E 50 / 1.4N de scherpstelafstand naar het onderwerp correct doorgeven aan de camera. Deze informatie is erg belangrijk bij het gebruik van externe flitsers in sommige automatische modi, zoals i-TTL. Yongnuo E 50 / 1.4N geeft nauwkeurig de waarden van scherpstelafstanden weer en ik vond geen problemen bij het werken met de flitser.

YONGNUO-LENS YN50mm F1.4N

YONGNUO-LENS YN50mm F1.4N

Beeldkwaliteit

Wat zijn klasse betreft, toont de Yongnuo E 50 / 1.4N een redelijk acceptabele kwaliteit van het gemaakte beeld.

scherpte

 1. in het midden van het frame bij f/1.4 resolutie is niets verrassends, maar toch voldoende voor veel fototaken
 2. diafragma F / 1.4 bij 12 megapixels van de bijgesneden sensor toont zich normaal, bij 12 megapixels van het volledige frame - nou
 3. er is een merkbare daling van de scherpte naar de randen van het frame bij f / 1.4
 4. хорошая resolutie in het midden van het frame op afgedekte diafragma's na f / 2
 5. хорошая resolutie aan de randen van het frame op afgedekte openingen na f / 4
 6. goed contrast

Vervorming

 1. lichte tonvormige vervorming
 2. het algehele niveau van vervorming is op het niveau dat kenmerkend is voor dergelijke lenzen
 3. de aard van de vervorming is uniform, gemakkelijk te corrigeren in de editor

vignettering

 1. algemeen niveau vignettering is op een niveau dat kenmerkend is voor dergelijke lenzen
 2. opvallend vignettering het sterkst waargenomen bij F / 1.4-F / 2
 3. vignettering intensiveert met focus op MDF
 4. op camera's met APS-C-sensor vignettering verdwijnt praktisch bij F / 2.0-F / 2.8
 5. vignettering eenvoudige oplossing in de editor
 6. vignettering neemt niet toe bij gebruik van een voldoende dik filter (met hoge zijkanten)

aberraties

 1. op open openingen is er een merkbare hoeveelheid sferische en chromatische aberraties
 2. de sterkste chromatische aberratie zichtbaar aan de randen en hoeken van het beeld
 3. algemeen niveau HA is op een niveau dat kenmerkend is voor dergelijke lenzen
 4. er is een sterke wrijving (HA in de vervagingszone momentopname voorbeeld) en bloeiend (HA op sterk contrasterende kleine details)
 5. er is een sterke coma in de hoeken van het beeld bij F / 1.4-F / 2.0

Rust uit

 1. diafragma vormt vrij gelijkmatige schijven van onscherpte alleen in het bereik F / 1.4-F / 2.5, bij F / 2.8-F / 22 kun je duidelijk regelmatige polygonen van puntlichtbronnen in de onscherpe zone traceren.
 2. de kleurweergave is neutraal, aangenaam. De lens maakt gebruik van een frontlenscoating, die groene tinten afgeeft. Veel moderne lenzen hebben een verlichting die glinstert zoals de Yongnuo E 50 / 1.4N.
 3. in sommige situaties is de lens erg bang voor zij- en tegenlicht. De lens kan een merkbare frameflare opvangen (momentopname voorbeeld bij tegenlicht).
 4. Het brede diafragma van F/1.4 zorgt voor een sterke onscherpte dichtbij/ver weg, terwijl het bokeh-karakter vrij vloeiend en aangenaam is. Ik moet er rekening mee houden dat de perceptie van bokeh grotendeels subjectief is.

Belangrijk: op het moment van schrijven van deze review was er nog geen Yongnuo E 50/1.4N profiel voor populaire RAW converters. Maar ik merkte dat voor lenzen Yongnuo 50 / 1.8 " onder Nikon/Canon, maar ook voor Yongnuo 35 / 2.0 " Lensprofielen voor Adobe Camera Raw en Adobe Lightroom van de nieuwste versies zijn al verschenen onder Canon, daarom is het verschijnen van een lensprofiel voor Yongnuo E 50 / 1.4N hoogstwaarschijnlijk slechts een kwestie van tijd.

YONGNUO-LENS YN50mm F1.4N

YONGNUO-LENS YN50mm F1.4N

Voorbeeldfoto's op Nikon D700 (FX)

Foto's van een full-frame camera Nikon D700. De foto's in de onderstaande galerij worden weergegeven zonder bewerking, de conversie van de originele RAW-bestanden met de originele Capture NX-D-converter zonder aanvullende aanpassingen.

Originele foto's in 'JPEG'-formaat (Capture NX-D-converter) kunnen worden gedownload Op deze pagina. RAW-foto's in RAW-indeling ('.NEF', 14-bit, normale compressie) kunnen worden gedownload Op deze pagina.

YONGNUO-LENS YN50mm F1.4N

YONGNUO-LENS YN50mm F1.4N

Voorbeeldfoto's op Nikon D90 (DX)

Momentopnamen van bijgesneden camera Nikon D90. De foto's in de galerij hieronder worden weergegeven zonder bewerking, de conversie van de originele RAW-bestanden met de originele Capture NX-D of ViewNX-I converter zonder aanvullende aanpassingen. Houd er rekening mee dat op Nikon D90 de lens kan alleen werken bij volle opening F / 1.4, omdat deze geen lenzen met elektromagnetische irisregeling ondersteunt. Pixeldichtheid op de oude dame D90 hoger dan Nikon D3x, D600, D610, D750, Nikon Z6.

Originele foto's in 'JPEG'-formaat (Capture NX-D-converter) kunnen worden gedownload Op deze pagina. RAW-bronfoto's ('.NEF') kunnen worden gedownload Op deze pagina.

De foto's in de galerij zijn verkleind, verkleind tot 2048 X 1535 pixels (ongeveer 3.1 MP) gemaakt met behulp van de gratis software FastStone Photo Resizer 3.1. De gegevens zijn onderaan de foto's afgedrukt. EXIF (uittreksel, diafragma, ISO). Bij het verkleinen van foto's gebruik ik een kwaliteit die gelijk is aan 80% van het origineel. Dit kwaliteitspercentage is meer dan genoeg om alle details in de foto over te brengen zonder het overgewicht van het bestand in de 'JPEG'. Met 3 MP print je probleemloos foto's tot A4. Door het lichte gewicht van de foto's kunt u snel voorbeeldfoto's bekijken voor een algemene kennismaking met de mogelijkheden van de lens en bespaart u foto-uploadtijd en schijfruimte op mijn site. Bij het bekijken van foto's op het display van verschillende apparaten past de site de foto's automatisch aan op het formaat van het gebruikte apparaat. Om een ​​foto 1:1 pixel voor pixel te bekijken, opent u deze gewoon in een nieuw browsertabblad, het is gemakkelijker om dit te doen door met de middelste muisknop op de fotominiatuur te klikken (met behulp van de scroll-knop) of via het contextmenu 'link openen' in een nieuw tabblad/venster'.

YONGNUO-LENS YN50mm F1.4N

YONGNUO-LENS YN50mm F1.4N

Voorbeelden van foto's verwerkt op Nikon D80

Momentopnamen van bijgesneden camera Nikon D80. De foto's in de galerij hieronder worden weergegeven met kleine aanpassingen. Houd er rekening mee dat op Nikon D80 de lens kan alleen werken bij volle opening F / 1.4, omdat deze geen lenzen met elektromagnetische irisregeling ondersteunt. Werken met Nikon D80 het is het beste om 'A' (diafragmaprioriteit) of 'M' (handmatige belichtingsmodus) te gebruiken en f/1.4 niet naar iets anders te veranderen. Samenvattend, met deze camera zal er altijd met een volledig geopende opening worden gefotografeerd en hiermee moet voortdurend rekening worden gehouden.

Originele foto's in 'JPEG'-formaat (on-camera JPEG) kunnen worden gedownload Op deze pagina. De vreemde bestandsnamen zijn te wijten aan het feit dat na 10.000 frames de frameteller aan staat Nikon D80, zoals op de overgrote meerderheid van andere Nikon camera's, wordt gereset en het tellen begint opnieuw, en het is niet altijd mogelijk om bestanden met dezelfde naam in dezelfde map te plaatsen. Het archief bevat 100 bestanden, waaronder 38 portretfoto's. Sommige foto's zijn gemaakt met een polarisatiefilter. HOYA 58 mm PL-CIR.

Ook enkele extra foto's zijn te vinden in mijn galerij op 500Px-service. Nog een foto in een kleine bewerking op de Canon EOS 5D-camera's en Canon EOS 750D (aka Canon Digitale rebel T6i, aka Canon Kiss Digital X8i) van de lens YONGNUO-LENS YN50mm F1.4 onder Canon kun je ook bekijk in galerij 500Px.

YONGNUO-LENS YN50mm F1.4N

YONGNUO-LENS YN50mm F1.4N

Verschillen met Nikon 50 / 1.4G

Volgens zijn kenmerken lijkt Yongnuo E 50 / 1.4N het meest op het origineel Nikon 50 mm 1: 1.4G AF-S Nikkor SWM

Nikon 50 / 1.4G voordelen ten opzichte van Yongnuo E 50 / 1.4N:

 1. Nikon 50/1.4G gebruikt 9 diafragmalamellen. Yongnuo E 50 / 1.4N heeft slechts 7 diafragmalamellen
 2. Nikon 50/1.4G gebruikt virtuele innerlijke focus
 3. Nikon 50 / 1.4G merkbaar kortom
 4. Nikon 50/1.4G ca. twee keer zo licht
 5. Nikon 50/1.4G stelt veel stiller en nauwkeuriger scherp
 6. Nikon 50/1.4G gebruikt Nikon SWM ultrasone focusmotor, en Yongnuo E 50/1.4N gebruikt een conventionele micromotor. Scherpstelsnelheid is bijna gelijk
 7. Nikon 50 / 1.4G heeft de functie: permanente handmatige scherpstelling Nikon M/A
 8. Nikon 50 / 1.4G heeft label voor het werken in het infraroodspectrum meer
 9. Nikon 50 / 1.4G heeft rubberen ring focus zonder vertraging
 10. Nikon 50 / 1.4G heeft meer bekende schakelrichtingen focusmodi
 11. Nikon 50/1.4G gebruikt kwalitatief SIC verlichting (Nikon Super geïntegreerde coating). Het specifieke type Yongnuo E 50 / 1.4N multi-coating is onbekend
 12. Nikon 50 / 1.4G heeft bajonet rubberen afdichtingbasisbescherming tegen stof en vocht
 13. Profiel Nikon 50/1.4G genaaid in moderne camera's, waarmee bepaalde soorten vervorming, zoals vervorming of vignettering, automatisch kunnen worden gecorrigeerd. Ook is het profiel voor Nikon 50/1.4G in bijna alle moderne RAW-converters aanwezig en kun je snel wat vervormingen wegwerken.
 14. Nikon 50 / 1.4G bestaat uit vermeld door Nikon NPS en is een professionele lens, die in sommige gevallen de reparatie of vervanging aanzienlijk kan vereenvoudigen

Voordelen van Yongnuo E 50 / 1.4N ten opzichte van Nikon 50 / 1.4G:

 1. Yongnuo E 50/1.4N 10 jaar nieuwer. De originele Nikon 50 / 1.4G werd in 2008 geïntroduceerd
 2. Yongnuo E 50/1.4N kost ongeveer: half zoveel
 3. Yongnuo E 50/1.4N gebruikt complexer en ongebruikelijker optisch ontwerp. Nikon 50 / 1.4G gebruikt een meer klassiek schema
 4. Yongnuo E 50/1.4N heeft: USB-poort voor firmware-update
 5. Yongnuo E 50/1.4N heeft meer lange slag van de scherpstelring
 6. Yongnuo E 50/1.4N gebruikt elektromagnetisch diafragmaapparaat:

De optische prestaties van de lenzen zijn van een vergelijkbaar niveau, maar over het algemeen het origineel Nikon 50/1.4G zal beter zijn.

YONGNUO-LENS YN50mm F1.4N

YONGNUO-LENS YN50mm F1.4N


Alle autofocuslenzen Nikon 50-58 / 1.4 / 1.2

 1. Nikon 50mm 1: 1.4 AF Nikkor (eerste versie, MK I) - de lens werd alleen in Japan geproduceerd van 1986 tot 1991
 2. Nikon 50mm 1: 1.4 AF Nikkor (tweede versie, MK II, ook bekend als de 'N'- of 'NEW'-versie) - de lens werd alleen in Japan geproduceerd van 1991 tot 1995
 3. Nikon 50 mm 1: 1.4D AF Nikkor (derde versie, MK III, beter bekend als 'D'-versie) - de lens is geproduceerd sinds 1995 tot op de dag van vandaag. Er zijn twee subversies die op geen enkele speciale manier van elkaar verschillen.
 4. Nikon 50 mm 1: 1.4G AF-S Nikkor SWM (vierde versie, MKIV, beter bekend als 'G'-versie) - de lens wordt van 2008 tot op de dag van vandaag alleen in China geproduceerd.
 5. Nikon N AF-S Nikkor 58 mm 1: 1.4G Nano Crystal Coat SWM asferisch (versie beter bekend als '58/1.4') - de lens is vanaf 2013 tot op de dag van vandaag alleen in Japan verkrijgbaar.
 6. Nikon Nikkor Z 58mm 1:0.95 S Noct - de lens is geproduceerd sinds 2019 tot op de dag van vandaag. Premium lens voor spiegelloze camera's Nikon Z. Heeft geen autofocus, maar wel een recordsnelheid. Verfijnd optisch ontwerp met 17 elementen in 10 groepen, met 4 ED-elementen en 3 asferische elementen.
 7. Nikon Nikkor Z 50/1.2S - De lens is geproduceerd sinds 2020 tot op de dag van vandaag. Professionele S-line lens voor spiegelloze camera's Nikon Z. Complex optisch ontwerp met 17 elementen in 15 groepen, met 2 ED-elementen en 3 asferische elementen

YONGNUO-LENS YN50mm F1.4N

YONGNUO-LENS YN50mm F1.4N

mijn ervaring

Ik voel me erg goed over Yongnuo E 50/1.4N. Voor weinig geld bleek het een behoorlijke vijftig dollar te zijn met een volledig functioneel F/1.4 diafragma (voor sommige fototaken).

Op de prijs zal ik apart stoppen. Yongnuo E 50/1.4N is:

 • op het moment van schrijven van deze review is de Yongnuo E 50/1.4N de goedkoopste lens met elektromagnetische diafragma ondersteuning voor Nikon
 • de goedkoopste autofocus vijftig dollar voor Nikon spiegelreflexcamera's met F/1.4
 • de goedkoopste vijftig dollar onder alle autofocus vijftig dollar met F / 1.4 die je nieuw kunt kopen
 • goedkoopste autofocus full frame lens met f/1.4
 • Yongnuo E 50/1.4N is niet alleen goedkoper dan elke F/1.4 full-frame lens, maar elke bijgesneden F/1.4 autofocuslens

Yongnuo E 50 / 1.4N is iets goedkoper dan het origineel Nikon 50/1.8G. Diafragma F/1.4 is ongeveer 2/3 lichter dan F/1.8. Als gevolg hiervan is wat te kiezen een complexe en open vraag.

In het algemeen geval Ik raad aan om het uitgebalanceerde origineel te gebruiken Nikon 50/1.8G.

origineel Nikon 50/1.8G stelt sneller en veel stiller scherp, heeft vrijwel interne scherpstelling, een rubberen afdichting, constante handmatige scherpstelregeling, weegt minder en gebruikt asferische elementen in het optische ontwerp.

Videobeoordeling

Je kunt de videoreview bekijken op mijn nederige Youtube kanaal op deze link, of lager:


Reacties op dit bericht vereisen geen registratie. Iedereen kan een reactie achterlaten. Veel verschillende fotoapparatuur is te vinden op AliExpress.

YONGNUO-LENS YN50mm F1.4N

YONGNUO-LENS YN50mm F1.4N

Prijzen

Yongnuo E 50 / 1.4N is geen heel dure lens. Makkelijkste en goedkoopste koop Yongnuo E 50/1.4N bij aliexpress.com, bijvoorbeeld van een vertrouwde verkoper hier Op deze pagina.

YONGNUO-LENS YN50mm F1.4N

YONGNUO-LENS YN50mm F1.4N. Lens weergegeven in filmreflexcamera Nikon EL2

Resultaten van

Yongnuo E 50 / 1.4N is een zeer functionele lens voor weinig geld. In veel situaties kan de Yongnuo E 50/1.4N een prima vervanging zijn voor het origineel Nikon 50/1.4G. Over het algemeen is Yongnuo E 50 / 1.4N beter dan de originele oude man Nikon 50/1.4DAF.

waardigheid

 1. lage kosten ($ 150-180 voor een nieuwe Yongnuo E 50/1.4N). Dit is over het algemeen de goedkoopste autofocuslens met f/1.4 van alle autofocuslenzen
 2. hoog helderheid
 3. ongebruikelijk / uniek optisch ontwerp. Het optische schema maakt gebruik van speciale elementen met een ultrahoge brekingsindex. Het voorste element is hol (een zeldzaamheid voor dit soort lens)
 4. elektromagnetische diafragmaregeling (leuke functie voor gebruikers van Nikon spiegelreflexcamera's)
 5. USB-poort voor firmware-update
 6. handige handmatige scherpstelling, scherpstelring draait 225 graden
 7. er is een venster met een schaal van scherpstelafstanden
 8. tijdens het scherpstellen draait het frame voor filters niet
 9. vaste scherpstelring tijdens autofocus (bijvoorbeeld Nikon 50/1.4DAF de ring draait en kan niet worden aangeraakt)
 10. goede bouwkwaliteit: metalen bajonet, het grootste deel van het lichaam is van metaal, betrouwbare en handige hoezen, bajonet-achtige kap, de kap is niet op de kofferbak geïnstalleerd
 11. scherptediepteschaal, geen focusverschuiving
 12. zevenbladig diafragma, ronde schijven met onscherpte in het bereik van F / 1.4-F / 2.5
 13. mooi/neutraal patroon dat kan worden gebruikt als een goede artistieke techniek tijdens portretten
 14. zelfverzekerde scherpte vanaf f / 1.4 in het midden van het frame. Matig niveau van basale optische vervormingen (aberraties, vignettering, vervorming), vergelijkbaar met het origineel Nikon 50/1.4DAF en / of Nikon 50/1.4G

Beperkingen

 1. beperkte lensaanpassingsopties via USB-poort. U kunt alleen de lensfirmware bijwerken. Kan firmware niet terugdraaien naar vorige versie
 2. op het moment van schrijven van de review was er geen firmware voor de lens op de officiële website
 3. zwaargewicht (577 gram voor Yongnuo E 50 / 1.4N versus 280 gram voor Nikon 50/1.4G)
 4. tijdens het focussen op de MDF beweegt het voorste deel van het bodyframe (romp) naar voren
 5. gemiddelde focussnelheid (dichter bij langzaam)
 6. conventionele microfocusmotor en als gevolg daarvan het ontbreken van een functie van constante handmatige focusregeling, vergelijkbaar met bijvoorbeeld M/A-modus у Nikon 50 mm 1:1.4G
 7. merkbare ruis van de focusmotor
 8. onsystematische scherpstelfouten (maar er kan niet worden gezegd dat er tastbare problemen zijn met scherpstellen)
 9. kunststof scherpstelring, onaangenaam wrijvend geluid bij handmatig scherpstellen
 10. kleine vertraging van de scherpstelring tijdens handmatig scherpstellen bij het veranderen van de draairichting
 11. zonnekap is niet inbegrepen in het pakket, er is geen officiële informatie over compatibele zonnekappen
 12. de kofferbak van de lens kan met enige moeite gedeeltelijk worden losgeschroefd. Er is al een exemplaar uit de review binnengekomen met een half losgeschroefde kofferbak. Het probleem is gemakkelijk te verhelpen door de stam steviger vast te schroeven, het gebeurt eenvoudig met de hand, zonder gereedschap.
 13. er is geen basisbescherming tegen stof en vocht (bijvoorbeeld Nikon 50/1.4G er is een rubberen bajonetsluiting)
 14. merkbaar effect van 'Focus Breathing' (veranderingen in kijkhoek tijdens scherpstellen)
 15. diafragmaopening bij F / 2.5-F / 22 is slecht afgerond en is een regelmatige zevenhoek
 16. er is geen label voor het werken in het infraroodspectrum, de scherptediepteschaal en scherpstelafstanden zijn klein
 17. er is incompatibiliteit met camera's die geen elektromagnetische diafragmaregeling ondersteunen (de exacte lijst staat in de review). Dit is meer een Nikon-systeemprobleem dan Yongnuo E 50 / 1.4N
 18. onbekende compatibiliteit met Nikon FTZ- en Nikon FT1-adapters en teleconverters
 19. gebrek aan gegevens over de lens in moderne camera's, waardoor het moeilijk is om sommige soorten optische vervormingen automatisch te corrigeren (vervorming, vignettering enzovoort.)
 20. ontbreken van een lensprofiel in populaire RAW-converters (tijdelijk nadeel, je kunt zelf een profiel maken of wachten op de release)
 21. de overlevingskansen van deze lens en de variatie in kwaliteit zijn onbekend. Weinig informatie over gecertificeerde servicecentra voor onderhoud aan Yongnuo-lenzen
 22. bepaalde beeldfouten (zwakke scherpte bij F/1.4 in de hoeken en randen van het beeld, slechte weerstand tegen zijlicht zonder zonnekap, een setje optische vervormingen typisch voor zo'n vijftig dollar)

Materiaal voorbereid Arkadi Shapoval. Trainingen/consulten | YouTube | Facebook | Instagram | Twitter | Telegram

Voeg een reactie toe:

 

 

Opmerkingen: 92, over het onderwerp: YONGNUO LENS YN50mm F1.4N E review (voor Nikon)

 • ebel

  Ik nam het op Nikon D800, ik vond het niet echt leuk. Een dergelijke scherpte als die van Arkady kon niet worden bereikt. Nou, met de focus van het probleem, ik drukte zelfs doelen af, ik kon het niet instellen, dan onderschot en dan overvliegen

 • Vlad

  Zoek 10 verschillen)

 • Vladimir

  Niet compatibel met FT1. Autofocus werkt niet.

 • jury

  Het lijkt mij dat het huwelijk is gepakt.. Het updateprogramma ziet de aangesloten lens niet.

  • jury

   En wanneer deze is aangesloten, knippert het groene lampje zelfs als de camera is uitgeschakeld.

 • Vladislav

  Er is geen focus op Nikon Z6 met FTZ, het updaten van de firmware hielp niet. naar de prullenbak :(

 • Arkadi Shapoval

  Toevallig kreeg ik de kans om bijna alle Yongnuo-lenzen te gebruiken. Een YouTube-video toegevoegd voor alle Yongnuo-lenzen (generaties, lijnen, enz.) https://youtu.be/AfQ76sAwIac

  • Tatiana

   Arkadi, hallo! Kun je helpen?
   Ik kocht deze lens, alles was in orde, ik nam één foto en de camera zag hem niet meer. Schrijft een fout bij het verbinden met de camera. Canon 6d-camera. Hoe kan dit probleem worden opgelost?

   • Arkadi Shapoval

    Goede middag
    Schrijf indien mogelijk naar de verkoper om terugbetaling te eisen.
    Als dit niet mogelijk is, verwijder dan de batterij uit de camera, koppel de lens los en monteer deze in omgekeerde volgorde.

    • Tatiana

     Hoe zit het met de volgorde waarin de batterij wordt geplaatst?

     • Alexey

      geen enkele camera wordt volledig uitgeschakeld wanneer deze wordt "uitgeschakeld" door een gewone schakelaar, hij gaat alleen in de slaapstand. daarom moet u voor een volledige reset en herstart van de camera de batterij verwijderen / plaatsen.

      • Tatiana

       Ik heb alle opties geprobeerd, niets helpt

 • Виталий

  Goedemiddag, Arkadi! Ik bezit de Sovjet-lens Arsat-N (50/2), ik gebruik Nikon D3100 als portretlens op de camera, ik hou echt van het beeld, maar het probleem is dat het handmatige scherpstelling heeft, wat de frequente missers met de helderheid beïnvloedt van de uiteindelijke foto, en daarmee de brandpuntsafstand: min of meer goede foto's komen uit op een afstand tot het model van niet meer dan 10 m, beter - dichterbij dan 5 m. Ik wil iets uit de YONGNUO-lijn halen, Ik kan geen keuze maken. Helpen. Bij voorbaat dank

  • Andrew

   Heeft YONGNUO een grote selectie autofocus 50 mm-lenzen voor Nikon?

  • Arkadi Shapoval

   Neem indien mogelijk je eigen Nikon 50/1.8G mee. Anders Yongnuo 50 / 1.4E, of, in extreme gevallen, Yongnuo 50 / 1.8. U kunt ook kijken bij gebruikt. Sigma 50/1.4 HSM (niet ART), Sigma 30/1.4 HSM (niet ART), Nikon 35/1.8G DX.

 • pkuutn

  Nikon Z50 + FTZ ook geen autofocus
  Upgraden naar 1.04 hielp niet.

  • pkuutn

   Omwille van de interesse schreef ik naar hun technische ondersteuning. En ik kreeg zelfs een antwoord - deze lens is voor DSLR's, en het werkt daar, we zullen nieuwe maken voor spiegelloze exemplaren ;-)

   Onze lens is ontworpen voor DSLR-camera's, het is volledig compatibel voor DSLR-camera's.
   De Z50 is een spiegelloze camera en zal daarom niet volledig compatibel zijn met onze lens.

   We hebben dit incompatibiliteitsprobleem en de markttrend opgemerkt, en de afgelopen jaren hebben we ons toegelegd op het ontwikkelen van meer lenzen voor spiegelloze camera's om aan de vraag van onze klanten te voldoen, en we hebben al verschillende lenzen uitgebracht voor Canon spiegelloze camera's.
   Voor Nikon spiegelloze camera's hebben we ook een plan opgesteld om de nieuwe lens te ontwikkelen die is ontworpen voor Nikon Z-serie camera's om aan de eisen van klanten te voldoen, en deze lens zal in 2022 worden uitgebracht, bedankt voor uw aandacht.

Voeg een reactie

Auteursrecht © Radojuva.com. Blog Auteur - fotograaf in Kiev Arkadi Shapoval. 2009-2023

Engelse versie van dit artikel https://radojuva.com/en/2018/10/yongnuo-yn-50-mm-f-1-4-ne/

Versión en español de este artículo https://radojuva.com/es/2018/10/yongnuo-yn-50-mm-f-1-4-ne/