Test Canon EF Lens 50mm 1: 1.8 STM

Canon EF-lens 50 mm 1:1.8 STM

Canon EF-lens 50 mm 1:1.8 STM


Navigatie

 1. Overzicht navigatie
 2. In een notendop
 3. Over diafragma
 4. Belangrijkste technische kenmerken
 5. montage
 6. focus
 7. diafragma
 8. Beeldkwaliteit
 9. Voorbeeldfoto's
 10. Verschil met vorige versie Canon 50 1.8 II
 11. mijn ervaring
 12. alternatieven
 13. Prijzen / waar te vinden
 14. Resultaten van
 15. Gebruikerscommentaar
 16. Voeg je review, opmerking of vraag toe over de lens

In de review noem ik de Canon EF Lens 50mm 1: 1.8 STM in het kort - Canon 50/1.8 STM. In verschillende bronnen, catalogi of winkels kan de naam van de lens iets anders worden aangegeven.

Canon EF-lens 50 mm 1:1.8 STM

Canon EF-lens 50 mm 1:1.8 STM

In een notendop

Canon EF-lens 50 mm 1: 1.8 STM is een klassieke fifty-fifty-lens.

Tussen fotografen en amateurfotografen'vijftig dollar' of 'half een' Het is gebruikelijk om lenzen met een brandpuntsafstand van 50 mm te noemen, naar analogie met een munt van 50 kopeken, ook wel 'halve roebel' of 'de helft'.

Canon 50/1.8 STM is een gebalanceerde lens, zijn prijs / kwaliteitsverhoudingen op een hoog niveau. Dit is een van de best verkochte prime-lenzen voor Canon EOS SLR-camera's (op het moment van schrijven, 2018). Canon 50 / 1.8 STM kan worden gebruikt in een zeer breed scala aan fototaken. Het wordt gebruikt door zowel professionals als amateurs.

Canon 50/1.8 STM trekt vooral prijs, helderheid, beeldkwaliteit en focus stappenmotor. Canon 50 / 1.8 STM kan veilig worden gekocht voor elke Canon EOS-camera, of het nu een instapcamera is zoals Canon EOS 1300D, of TOP Canon EOS-1D X Mark II.

Canon EF-lens 50 mm 1:1.8 STM

Canon EF-lens 50 mm 1:1.8 STM

Over diafragma

Maximaal open diafragma F / 1.8, die wordt gebruikt door de Canon 50 / 1.8 STM en eventuele andere lenzen met F / 1.8, meer dan drie stappen breder diafragma F / 5.6, die wordt gebruikt in het 'donker' (met lage helderheid) walvislenzen op de uiterste positie van hun brandpuntsafstand. Dit betekent dat de Canon 50/1.8 STM ongeveer 10 keer helderder (laat meer licht door) dan bijvoorbeeld een universele kitlens Canon EF-S 18-55/3.5-5.6 IS STM, die bij een brandpuntsafstand van 50 mm een ​​maximale diafragmaverhouding van slechts 1:5.6 gebruikt.

De berekening in het diafragmaverschil (bereken diafragmaverhoudingen) is eenvoudig: (5.6*5.6)/(1.8*1.8)=9.679, dat naar boven wordt afgerond op de waarde '10'. De telling geldt voor elke lens die aan het lange uiteinde F/5.6 gebruikt. netto verschil in expositieuitgedrukt in T-stappen, hoogstwaarschijnlijk ook bijna tien.

Een groot diafragma van F/1.8 maakt het in een aantal situaties mogelijk om de verhoging van het ISO-niveau te omzeilen en te verlagen uittreksels of flits gebruiken. Ook kun je met f/1.8 een erg kleine scherptediepte en erg wazige voor- en achtergrond krijgen. Veel amateurfotografen kopen Canon 50/1.8 STM alleen voor de geroemde achtergrondonscherpte, ook wel bokeh genoemd.

Canon EF-lens 50 mm 1:1.8 STM

Canon EF-lens 50 mm 1:1.8 STM

Canon EF-lens 50 mm 1:1.8 STM Belangrijkste specificaties

Instantienaam uit recensie Bij de frontlens 'Canon EF Lens 50mm 1:1.8 STM ø49mm'. Op een Canon 50 mm 0.35 m/1.1 ft-∞ body. Aan de vattingzijde van Canon INC. Gemaakt in Maleisië. Op de doos Canon EF 50mm f/1.8 STM
Belangrijke eigenschappen
 • EF (Eelektro-Focus) is een lens ontworpen voor Canon EOS full-frame camera's. Geschikt voor camera's met Canon-vatting EF и EF-WILL.
 • STM (STper Motor) - stappenmotor voor soepel, stil en snel scherpstellen
 • AF-MF (AUTO Focus-Mjaar- Focus) - de lens is uitgerust met een focusmodusschakelaar
 • elektromechanisch handmatige scherpstelling
 • FTM (Full TIME Mhandmatige scherpstelling) - de mogelijkheid van constant handmatig scherpstellen
 • SSC (Super Sspectrum Coating) - speciale 'super spectrale' coating van optica
 • lichtgewicht en afmetingen
Diameter voorfilter 49 mm, kunststof filterschroefdraad
Brandpuntsafstand 50 mm

Zoomverhouding 1x (dit is een lens met een vaste brandpuntsafstand, deze heeft geen zoom)
Ontwikkeld door voor full-frame digitale SLR-camera's. Lens geschikt voor alle Canon EOS SLR-camera's
Aantal diafragmalamellen 7 ronde bloemblaadjes
Tags bajonetbevestiging en kapbevestigingsmarkering, markering die MDF aangeeft in meters en voet
diafragma F/1.8 tot F/22
MDF 0.35 m, maximale vergrotingsverhouding 1:4.8 (hoe kleiner het tweede getal, hoe beter voor macrofotografie)
Gewicht 160 g
Optisch ontwerp 6 elementen in 5 groepen. De lens gebruikt geen speciale optische elementen in zijn optische ontwerp. De lenzen hebben een speciale coating die geoptimaliseerd is voor digitale camera's.

Optisch ontwerp Canon 50mm F1.8 STM

De afbeelding van het diagram is klikbaar. Hetzelfde optische schema wordt gebruikt door lenzen:

Blenda Kap Canon ES-68 (analogen hier). De zonnekap kan omgekeerd worden gemonteerd voor transport of opslag.
Land van fabrikant Gemaakt in Maleisië (gemaakt in Maleisië)
periode Van 13 mei 2015 tot heden
Instructie Bekijk ->
3D-weergave Bekijk ->
Prijs U kunt hier bekijken en kopen met gratis verzending

Canon 50/1.8 STM is de derde reïncarnatie van een dergelijke lens van Canon, daarom kan de lens a priori niet slecht zijn.

Canon EF-lens 50 mm 1:1.8 STM

Canon EF-lens 50 mm 1:1.8 STM

montage

Canon 50 / 1.8 STM, als voor een budgetlens, is goed gemonteerd. Om aan te raken is het vrij sterk, met een metalen houder.

Een licht wantrouwen ten aanzien van duurzaamheid wordt veroorzaakt door de bewegende kofferbak van de lens, evenals de afwezigheid van enige stof- en vochtbescherming.

De scherpstelring is helaas niet van rubber voorzien, maar voelt toch prettig aan.

Canon 50/1.8 STM kan Canon ES-68 plastic bajonetkap gebruiken (analogen van de Chinezen hier), die in de sleuven op de lenscilinder past. Het is heel goed dat de zonnekap op de body wordt gemonteerd, en niet op de bewegende kofferbak van de lens. De zonnekap kan voor het gemak tijdens het transport in de tegenovergestelde richting worden geïnstalleerd; in deze staat is de toegang tot de focusring volledig verloren.

De schroefdraad voor de filters is van kunststof. Bij de lens heb ik zonder problemen polarisatiefilters gebruikt. De stam van de lens weerstond de frequente en genadeloze rotatie van de poolringen gedurende een lange periode.

Canon EF-lens 50 mm 1:1.8 STM

Canon EF-lens 50 mm 1:1.8 STM

focus

De lens gebruikt technologie om scherp te stellen STM (STper Motor) met een stappenmotor die zorgt voor een soepele, stille en snelle scherpstelling.

STM-technologie is erg belangrijk bij het opnemen van video, waarbij snelheid, vloeiendheid en een laag ruisniveau vereist zijn. Maximaliseer het potentieel van STM-technologie in Live View met camera's die hybride CMOS-focustechnologieën ondersteunen AF,Hybride CMOS af II, Hybride CMOS AF III и Dual-pixel CMOS-AF. Camera's die dit kunnen, worden aangegeven hier.

Ondanks claims van stil scherpstellen, is er merkbare ruis van de focusmotor, wat sterk kan interfereren met degenen die video-opnamen maken en geluid opnemen met behulp van de microfoon die in de camera is ingebouwd.

Bij gebruik op een camera Canon EOS D30 (Ernstig? vanaf het allereerste begin pretentieloos scherpstelsysteem onder alle Canon CZK's), evenals op Canon EOS 550D en Canon EOS 5D Mark III presteerde de lens goed. Ik had geen problemen met de nauwkeurigheid en vasthoudendheid van scherpstellen - de lens stelde zelden opnieuw scherp en hield de onderwerpen hardnekkig genoeg scherp. Net op Canon EOS D30 in Servo AI-trackingmodus schuurde de lens vaak heen en weer.

Op camera Canon EOS 550D Ik controleerde de aanwezigheid van back- en frontfocus op verschillende scherpstelafstanden (ook oneindig en MDF). Als maatstaf fungeerden de opnames gemaakt met de Live View modus (die eigenlijk geen last heeft van back/front focus) als maatstaf. Scherpstellingsnauwkeurigheid met behulp van de middelste focusfasesensor van het kruistype viel volledig samen met de Live View-modus.

Autofocus snelheid gemiddelde (niet hoog, maar niet laag). Helaas is de scherpsteltijd van oneindig naar MDF en terug ongeveer twee keer zoveeldan die van Canon-lens EF 50 mm 1:1.8 II. Over het algemeen is de Canon 50/1.8 STM scherpstelsnelheid voldoende voor comfortabel werken.

Canon 50/1.8 STM gebruikt elektronische (elektromechanische) scherpstelring.

Op de body zit een 'AF/MF' (autofocus/handmatige focus) schakelaar om de scherpstelstand te selecteren.

Canon 50/1.8 STM ondersteunt FTM (Full TIME Mjaar- Focus) - permanente handmatige scherpstelling, waarmee handmatig kan worden scherpgesteld in de 'AF'-modus zonder over te schakelen naar de 'MF'-modus. Helaas is in feite, volgens de instructies, handmatig scherpstellen in de 'AF'-schakelmodus beschikbaar alleen na scherpstelling op het onderwerp en alleen met de 'ONE SHOT AF'-methode. In feite, vanwege het feit dat handmatige scherpstelling kan alleen worden gemaakt als de ontspanknop half wordt ingedrukt, het is gewoon onmogelijk om te praten over de constante mogelijkheid om de focus handmatig aan te passen. Voor handmatige scherpstelling is het nog steeds veel gemakkelijker om de lens gewoon in de 'MF'-focusmodus te zetten in plaats van te proberen FTM te gebruiken. Sommige functies van het werken met FTM worden in detail beschreven in Canon 24-105/4 L IS USM Lens Review, die ook over FTM beschikt.

Tijdens het scherpstellen draait de frontlens niet mee, maar beweegt mee met het frame van de body (romp) naar voren. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om alle lichtfilters zonder problemen te gebruiken polariserend of gradiënt. Maar toch zou ik willen dat de focus van een intern of virtueel intern type is, bijvoorbeeld een goedkope Chinees YONGNUO 50 mm 1:1.8 (YN50 mm F1.8N).

Tijdens autofocus blijft de scherpstelring stilstaan. In de handmatige scherpstelstand draait de scherpstelring ongeveer 180 graden. Bij het bereiken van de uiterste standen rust de scherpstelring niet, maar blijft deze verschuiven zonder de scherpstelling te beïnvloeden. Handmatig scherpstellen is best comfortabel.

De minimale scherpstelafstand is slechts 35 centimeter, wat beter is dan de meeste moderne vergelijkbare lenzen. De maximale vergrotingsfactor voor macrofotografie is 1:4.8 (vergroting 0.21X).

Focus-functies:

 1. De Canon 50/1.8 STM heeft geen scherptediepteschaal, een scherpstelafstandschaal en een markering voor het werken in het infraroodspectrum. Maar dit alles zat nog in het eerste dergelijke model - Canon-lens EF 50 mm 1:1.8.
 2. Het scherpstellen gebeurt door het hele lensblok in het midden van de lensbody te verplaatsen. Of er ondersteuning is voor een systeem van zwevende elementen is niet bekend.
 3. Canon 50/1.8 STM heeft geen harde infinity mechanische stop, waardoor je de lens nauwkeurig en snel tot oneindig kunt scherpstellen onder alle externe temperatuuromstandigheden. Voor nauwkeurig scherpstellen op oneindig zet je de scherpstelring niet zomaar in de uiterste stand aan de kant van oneindig.
 4. Canon 50/1.8 STM heeft weinig effect'Focus Ademhaling' (de kijkhoek wijzigen tijdens het scherpstellen). Terwijl u zich concentreert op MDF, effectief brandpuntsafstand neemt toe en als gevolg daarvan neemt de kijkhoek af.
 5. Focus-shift (shift-focus) tijdens bedrijf en testen werd niet opgemerkt.
 6. Canon 50 / 1.8 STM romp wordt langer bij scherpstellen richting MDF. Wanneer meting is uitgeschakeld op de camera expositie, of de camera is uitgeschakeld, of de lens is losgekoppeld van de camera, dan is het onmogelijk om de lensromp te verwijderen / verbergen, omdat de elektronische scherpstelring in deze positie niet werkt. De stam kan met de hand met kracht worden geduwd - maar dit wordt ten zeerste afgeraden.
 7. Er is een microscopisch kleine vertraging van de scherpstelring (reactievertraging) wanneer de ring in de ene en de andere richting wordt gedraaid. Dit is normaal gedrag zoals beschreven in de handleiding. De vertraging is het meest uitgesproken wanneer de scherpstelring plotseling wordt gedraaid.
 8. De handmatige scherpstelsnelheid is direct afhankelijk van het STM-systeem en niet van de snelheid van de handbewegingen van de fotograaf.
 9. In de handmatige scherpstelstand zoemt het STM-systeem merkbaar luider dan in de AF-stand. Ook heeft de ruis een ander karakter, als je aan de Canon 50/1.8 STM scherpstelring draait, is de ruis vergelijkbaar met het gezoem van een transformator. Ik heb dit gedrag waargenomen bij enkele andere lenzen met STM-technologie. Dit gedrag van de elektronische ring en de STM-motor kan als een nadeel worden beschouwd, aangezien bij het handmatig scherpstellen van lenzen met een klassieke mechanische scherpstelring een vrijwel geruisloze werking kan worden bereikt.
 10. In de handmatige modus verbruikt de lens de energie van de camera, aangezien de scherpstelring niet mechanisch is verbonden met het lensblok en er nog steeds een elektrische aandrijving wordt gebruikt om deze te verplaatsen.
 11. Canon 50/1.8 STM stelt goed scherp in Live View, ook bij het opnemen van video. De nauwkeurigheid en respons van een lens is sterk afhankelijk van de scherpstelmethode die de camera gebruikt in Live View.
 12. Belangrijk: in handmatige scherpstelstand 'MF' werkt de elektronische scherpstelring alleen als de meting werkt (in zeldzame en onbegrijpelijke gevallen iets langer). In de tegenovergestelde toestand, zelfs als de camera is ingeschakeld, heeft het draaien van de scherpstelring geen effect. Bijvoorbeeld op mijn camera Canon EOS D30 meting stopt na slechts 4 seconden inactiviteit of inactiviteit, waarna de elektronische scherpstelring niet meer reageert op rotatie. Tegelijkertijd kan op de Canon EOS D30 geen andere meetactiviteitstijd worden ingesteld, wat voor extra ongemak zorgt bij langdurig gebruik van de Canon 50/1.8 STM in de handmatige scherpstelmodus. Gewoonlijk wordt op alle Canon EOS-camera's de meting standaard ingeschakeld door de ontspanknop half in te drukken of door op de '*'-knop te drukken. van hetzelfde Canon EOS D30 (en met andere camera's) en Canon 50 / 1.8 STM voor comfortabel werken in handmatige scherpstelmodus 'MF', moet u vaak de '*'-knop ingedrukt houden of de ontspanknop half ingedrukt houden.
 13. Belangrijk: in de autofocusstand 'AF' werkt de elektronische scherpstelring ook alleen bij actieve meting.
 14. Belangrijk: in de automatische scherpstelmodus 'AF' werkt de elektronische scherpstelring alleen wanneer de scherpstelactiveringsknop wordt ingedrukt (meestal half indrukken van de ontspanknop, soms is het een andere knop, zoals AF-ON).
 15. Handmatige scherpstelling niet beschikbaar tijdens voorbeeld van scherptediepte
 16. De elektronische ring reageert niet lineair op rotatie - hoe sneller je draait, hoe sterker het effect dat je krijgt. Je kunt hier heel snel aan wennen.
 17. Op Canon EOS spiegelloze camera's kan de lens worden gebruikt met een adapter Canon-montageadapter EF-EOS M
 18. Canon 50/1.8 STM kan worden gebruikt met macro-verlengringen.
Canon EF-lens 50 mm 1:1.8 STM

Canon EF-lens 50 mm 1:1.8 STM

diafragma

Het diafragma-apparaat bestaat uit zeven bladen. De bloembladen zijn afgerond, maar helaas is een redelijk rond en gelijkmatig gat alleen beschikbaar op niet zwaar bedekte diafragma's.

 • bij F / 2-F / 5.6 zijn de wazige cirkels vrij gelijkmatig
 • bij F / 5.6-F / 22 zijn de cirkels van verwarring regelmatige zevenhoeken

Zeven bloemblaadjes is veel beter dan de vijf bloemblaadjes van eerdere modellen Canon-lens EF 50 mm 1:1.8 и Canon-lens EF 50 mm 1:1.8 II.

Canon EF-lens 50 mm 1:1.8 STM

Canon EF-lens 50 mm 1:1.8 STM

Beeldkwaliteit

Uit mijn ervaring met de full-frame Canon 5D Mark III.

Over het algemeen is de Canon 50/1.8 STM optisch best goed en zelfs goed.

 • de lens is zelfverzekerd en scherp genoeg bij f/1.8 in het midden van het frame
 • eventuele aanspraken op scherpte in het midden van het beeld verdwijnen bij diafragma's vanaf f/2.8
 • in de hoeken en randen van het frame is er een afname van de resolutie, vooral voelbaar bij open openingen. De belangrijkste reden is coma
 • aan de randen van het frame wordt de scherpte acceptabel na f / 4.0
 • uitstekende resolutie in het midden van het beeld bij afgedekte openingen na f / 4
 • de lens heeft last van merkbare lichtafval, op een volformaat camera verdwijnt lichtafval bijna volledig bij f/4 diafragma
 • vignettering intensiveert met focus op MDF
 • lichtafval is eenvoudig te corrigeren in RAW-afbeeldingen
 • algemeen niveau vignettering binnen de limieten valt die typisch zijn voor dergelijke lenzen
 • kleine chromatische aberratie
 • er is een nauwelijks waarneembare vervorming, het algehele niveau van vervorming is op het niveau dat kenmerkend is voor dergelijke lenzen
 • vervorming is uniform, tonvormig, gemakkelijk te corrigeren op RAW-afbeeldingen
 • Ik heb geen problemen met kleurweergave gevonden
 • de lens creëert een kleine hoeveelheid schittering en overstraling bij het werken met tegenlicht. Ondanks de nieuwe SSC-coating bleef de hoeveelheid schittering gelijk Canon-lens EF 50 mm 1:1.8 II

De 'artistieke mogelijkheden' van een lens, inclusief bokeh, zijn volledig afhankelijk van het vermogen van de fotograaf om een ​​kader op te bouwen en zijn puur subjectief.

Canon EF-lens 50 mm 1:1.8 STM

Canon EF-lens 50 mm 1:1.8 STM-lens op camera Canon EOS D30. De lens is scherpgesteld op een afstand van 35 cm, de lensromp wordt maximaal uitgeschoven

Voorbeeldfoto's

Canon 50 / 1.8 STM is door mij gekocht om één geschil op te lossen - of nieuwe lenzen, zoals deze met een STM-motor, en oudere Canon EOS-camera's nog steeds compatibel zijn. Het blijkt dat het systeem DSC is erg goed en de compatibiliteit blijft behouden, zelfs met oudere autofocus-filmcamera's.

Canon EF-lens 50 mm 1:1.8 STM

Voorbeeldopnamen op Canon EF-lens 50 mm 1: 1.8 STM kunnen worden bekeken link. toenemen.

Voorbeeldopnamen op Canon EF Lens 50 mm 1: 1.8 STM kunnen worden bekeken via de link. Toenemen.

Voorbeeldopnamen op Canon EF-lens 50 mm 1: 1.8 STM kunnen worden bekeken link. toenemen.

RAW- ('.CRW') of JPEG-bronbestanden kunnen downloaden via deze link.

Werken met Canon 50/1.8 STM aan Canon 550D / 5D Mark III is te saai en te simpel. Daarom kunt u alleen in Radozhiv een foto bekijken van een Canon 50 / 1.8 STM die is geïnstalleerd op de eerste digitale SLR-camera van Canon, vervaardigd in 2000. Foto's kunnen worden bekeken in mijn galerij op 500PX.

Canon EF-lens 50 mm 1:1.8 STM

Canon EF-lens 50 mm 1:1.8 STM. Rood label voor bajonetvatting

alternatieven

Hieronder staat een lijst van vijftig dollar en lenzen met een brandpuntsafstand van bijna 50 mm die autofocus ondersteunen en geschikt zijn voor full-frame camera's. DSC.

Canon:

Canon-lens EF 50 mm 1:1.8, uitvoering met scherpstelafstandsvenster en metalen houder Maart 1987 Bekijk prijs

Canon-lens EF 50 mm 1:1.8 II, de tweede versie zonder scherpstelafstandsvenster en een kunststof vatting.

Deze lens bestaat in twee subversies:

 1. Canon-lens EF 50 mm 1:1.8 II Gemaakt in Maleisië
 2. Canon-lens EF 50 mm 1:1.8 II Gemaakt in Japan
Subversies zijn in wezen niet anders
december 1990 Bekijk prijs
Canon EF-lens 50 mm 1:1.8 STM Mei 2015 Bekijk prijs
Canon EF-lens 50 mm 1:1.4 Ultrasonore Juli 1993 Bekijk prijs
Canon EF-lens 50 mm 1:1.2 USM Ultrasoon Januari 2007 Bekijk prijs
Canon EF-lens 50 mm 1:1.0 l Ultrasoon September 1989 Bekijk prijs
Canon Compacte macro Lens EF 50 mm 1:2.5 december 1987 Bekijk prijs
Canon-lens RF 50mm F1.2 L USM September 2018 Bekijk prijs

tamron:

Tamron SP 45mm V/1.8 Di VC USD F013 September 2015 Bekijk prijs

Sigma:

Sigma 50 mm 1:1.4 DG HSMEX, deze lens bestaat in twee subversies met verschillende soorten bodycoating Maart 2008 Bekijk prijs
Sigma 50 mm 1:1.4 DG HSM A (Kunst) Januari 2014 Bekijk prijs
Sigma 50 mm 1:2.8 macro 1990 Bekijk prijs

Sigma 50 mm 1:2.8 macro EX, er was een kopie van deze lens onder de naam Quantaray 50 mm 1:2.8 Macro

1998 Bekijk prijs
Sigma 50 mm 1:2.8 DG Macro EX Juni 2004 Bekijk prijs

Tokio:

Tokina Opera 50mm F1.4 FF Februari 2018 Bekijk prijs

Yongnuo:

Yongnuo-lens EF 50 mm 1:1.8

Er zijn verschillende subversies met verschillende spellingen van de naam in de buurt van de frontlens.

 • YN50mm F1.8 YONGNUO Ø52mm
 • YONGNUO-LENS EF 50 mm 1:1.8 YONGNUO Ø52 mm
 • YONGNUO-LENS EF 50 mm 1:1.8 YONGNUO INC. Ø52mm

Subversies zijn in wezen niet anders

december 2014 Bekijk prijs

Yongnuo-lens YN50mm F1.8 II

Verkrijgbaar in twee versies, afhankelijk van de kleur van de kast: zwart of wit

Mei 2018 Bekijk prijs
Yongnuo-lens 50 mm 1:1.4, er was nog een prototype Yongnuo-lens EF 50 mm 1:1.4 Mei 2018 Bekijk prijs

 

Canon EF-lens 50 mm 1:1.8 STM

Canon EF-lens 50 mm 1:1.8 STM. Metalen bajonet

Verschil tussen Canon 50/1.8 STM- en Canon 50/1.8 II-modellen

Hieronder zal ik de belangrijkste verschillen tussen de lenzen aangeven:

 1. De Canon 50/1.8 STM is een nieuwere lens die in mei 2015 werd geïntroduceerd. Canon 50/1.8 II werd veel eerder geïntroduceerd - in december 1990.
 2. De Canon 50/1.8 II gebruikt een conventionele zoemende micromotor voor het scherpstellen. Canon 50/1.8 STM heeft een geavanceerde stappenmotor die erg stil is
 3. Lenzen hebben verschillende minimale scherpstelafstanden. De Canon 50/1.8 STM stelt scherp tot 35 cm, terwijl de Canon 50/1.8 II slechts scherpstelt tot 45 cm, waardoor het fotograferen van kleine objecten op de Canon 50/1.8 STM iets makkelijker wordt
 4. De Canon 50 / 1.8 STM heeft een coating van hogere kwaliteit die is geoptimaliseerd voor digitale camera's. Canon 50/1.8 II is geoptimaliseerd voor filmcamera's (werkt nog goed met digitale camera's)
 5. Canon 50/1.8 II gebruikt slechts 5 niet-afgeronde diafragmalamellen, wat een negatief effect heeft op de schijven in de onscherpe zone. Canon 50/1.8 STM gebruikt 7 afgeronde bloemblaadjes, daarom heeft hij meer gelijkmatige en mooiere schijven in de onscherpte zone (de bokeh van de Canon 50/1.8 STM op afgedekte diafragma's is prettiger)
 6. Canon 50/1.8 STM is 30 gram zwaarder geworden
 7. Canon 50 / 1.8 STM gebruikt een metalen vatting, Canon 50 / 1.8 II - plastic
 8. Canon 50/1.8 STM gebruikt een elektronische scherpstelring, Canon 50/1.8 II gebruikt een mechanische.
 9. Canon 50/1.8 STM ondersteunt de FTM-modus. Maar de Canon 50/1.8 II voor handmatig scherpstellen moet op 'MF' stand staan.
 10. De eerste Canon 50/1.8 II lenzen werden gemaakt in Japan (subversion Canon-lens EF 50 mm 1:1.8 II Canon-lens gemaakt in Japan), en daaropvolgende in Maleisië (subversion Canon-lens EF 50 mm 1:1.8 II Canon INC. Gemaakt in Maleisië). Alle Canon 50/1.8 STM-lenzen worden exclusief in Maleisië gemaakt (op de zijkant van de vatting staat het opschrift Canon INC. Made In Malaysia)
 11. Canon 50/1.8 II stelt sneller scherp dan Canon 50/1.8 STM
 12. De Canon 50/1.8 II maakt gebruik van een zonnekap die in de filterschroefdraad wordt geschroefd en niet kan worden omgekeerd voor transport (als je een originele zonnekap nodig hebt voor de Canon 50/1.8 II, dan moet je een lastige combinatie gebruiken van de ES-62 zonnekap met kleine adapter Hood Adapter 62. De nieuwe Canon 50 / 1.8 STM gebruikt een modernere methode - een bajonetkap, die in speciale groeven op de lenscilinder wordt geplaatst
 13. De Canon 50/1.8 STM gebruikt een filterdiameter van 49 mm, terwijl de Canon 50/1.8 II een filterdiameter van 52 mm gebruikt. Dit laatste komt vaker voor en het vinden van filters ervoor is iets eenvoudiger.

Belangrijk: Ik heb redelijk veel ervaring met Canon-lens EF 50 mm 1:1.8, Canon-lens EF 50 mm 1:1.8 II (gebruikt met een dozijn verschillende exemplaren van deze massalens) en YONGNUO-LENS EF 50 mm 1:1.8. Tussen hen en de nieuwe Canon 50 / 1.8 STM voelde ik geen verschil in beeldkwaliteit. Hoogstwaarschijnlijk komt dit door hetzelfde optische ontwerp van deze lenzen. Indirect wordt deze conclusie bevestigd door de MTF-grafieken voor Canon-lens EF 50 mm 1:1.8 II en Canon 50/1.8 STM.

Canon EF-lens 50 mm 1:1.8 STM

Canon EF-lens 50 mm 1:1.8 STM. De maximale lengte van de intrekbare rand van het lichaam (stam). Focus op MDF

mijn ervaring

Canon 50 / 1.8 STM - een eenvoudige / budget vijftig. Er is hier niets bijzonders om over te praten. Moet kopen en schieten.

Op camera's met een APS-C (Kf=1.6x) sensor wordt deze vaak gebruikt als portret- en creatieve lens. Op Canon full-frame camera's (Kf=1x) en Canon camera's met APS-H sensor (Kf=1.3x) kan het dienen als een standaard prime-lens voor elke dag.

Persoonlijk heb ik liever tweedehands. Canon 50 / 1.4 USM voor de nieuwe Canon 50 / 1.8 STM. Ook de eerste versie Canon-lens EF 50 mm 1:1.8 Ik vind hem nog steeds leuker dan de Canon 50/1.8 STM en Canon-lens EF 50 mm 1:1.8 II. Ik denk dat USM-motoren bij veel fototaken nog steeds de voorkeur hebben boven STM-motoren. STM's zijn meer geschikt voor degenen die veel video's maken met autofocus.

Onlangs beschouw ik Chinees nog steeds als het beste budget van vijftig dollar voor amateurfotografen. YONGNUO-LENS EF 50 mm 1:1.8. Vaak wordt vijftig dollar gekocht om te 'spelen' met optica met een groot diafragma. YONGNUO-LENS EF 50 mm 1:1.8 voor 'games' met F/1.8 zal het genoeg zijn voor de ogen. Als je bijvoorbeeld vijftig dollar nodig hebt voor werk, of voor serieuzere dingen dan amateurfotografie, dan heeft het Canon-systeem verschillende andere oplossingen met F / 1.4 en F / 1.2.

De Canon 50/1.8 STM is vaak de toegangspoort tot de wereld van professionele fotografie. Vroeg of laat passeren bijna alle beginnende fotografen en amateurfotografen klasse 50/1.8 lenzen, en het is heel goed dat de Canon 50/1.8 STM is geworden zoals hij is.

Canon EF-lens 50 mm 1:1.8 STM

Canon EF-lens 50 mm 1:1.8 STM

Prijzen

Lensprijzen kunnen kijk hier.

Reacties op dit bericht vereisen geen registratie. Iedereen kan een reactie achterlaten. Veel verschillende fotoapparatuur is te vinden op AliExpress.

Canon EF-lens 50 mm 1:1.8 STM

Canon EF-lens 50 mm 1:1.8 STM-lens op camera Canon EOS D30

Resultaten van

Canon EF Lens 50 mm 1:1.8 STM is een uitgebalanceerde lens. De verhouding tussen prijs, bouwkwaliteit en beeldkwaliteit is op een zeer goed niveau. Een van de weinige lenzen die veilig kan worden aanbevolen aan bijna alle amateurfotografen die fotograferen met Canon spiegelreflexcamera's.

waardigheid

 1. lage kosten (dit is een van de goedkoopste originele autofocus vaste lenzen voor Canon EF / EF-S-mount SLR-camera's)
 2. hoog helderheid
 3. STM-stappenmotor voor scherpstellen (zeer handig tijdens video-opnamen, maakt scherpstellen soepel). Behouden compatibiliteit met alle Canon EOS digitale camera's
 4. lichtgewicht, compacte afmetingen, kleine diameter voor lichtfilters
 5. goede montage: kunststof, aangenaam om aan te raken, metalen houder, bajonet-type kap, kap is bevestigd aan de carrosserie (niet op de kofferbak)
 6. kleine MDF en daardoor een goede maximale vergrotingsfactor bij macrofotografie. Voor de meeste van deze vijftig dollar is deze indicator slechter
 7. geen rotatie van de scherpstelring tijdens autofocus
 8. FTM-functie voor continue handmatige scherpstelling
 9. de scherpstelring draait ongeveer 180 graden wanneer deze actief is, waardoor handmatig scherpstellen best handig is
 10. tijdens het scherpstellen draait het frame voor filters niet
 11. compatibiliteit met oudere camera's blijft behouden (bijvoorbeeld lenzen met een stappenmotor Nikon AF-P verloren compatibiliteit met camera's ouder dan 2012)
 12. geen focusverschuiving
 13. afgeronde diafragmalamellen, redelijk afgerond diafragma bij waarden van F / 2.0-F / 5.6
 14. goede / goede optische prestaties, inclusief zelfverzekerde scherpte bij F / 1.8 in het midden van het frame

Beperkingen

 1. er is geen scherpstelafstandschaal, scherptediepteschaal en een label voor het werken in het infraroodspectrum, hoewel ze nog in de eerste klassieker zaten Canon-lens EF 50 mm 1:1.8
 2. werken met een elektronische (elektromechanische) scherpstelring heeft onaangename eigenschappen: de ring is inactief met de meting uitgeschakeld, in de handmatige modus verbruikt de ring elektriciteit. Handmatige scherpstelling werkt helemaal niet als de camera is uitgeschakeld en kleine ergernissen die aan dit gedrag zijn gekoppeld
 3. de FTM-functie van constante handmatige focusregeling heeft veel nuances en is over het algemeen niet erg handig en praktisch en is veel slechter geïmplementeerd dan bijvoorbeeld een vergelijkbare functie M / A met een vergelijkbare lens Nikkor 50/1.8G van het Nikon-kamp
 4. de scherpstelsnelheid in de normale scherpstelmodus met behulp van fasefocussensoren is gemiddeld en aanzienlijk lager dan die van Canon 50/1.8II
 5. licht geluid van de scherpstelmotor in de autofocusmodus. Onaangenaam, hoewel niet erg luid, geluid tijdens handmatig scherpstellen
 6. tijdens het focussen op de MDF beweegt het voorste deel van het bodyframe (romp) naar voren
 7. geen zonnekap meegeleverd
 8. er is geen basisbescherming tegen stof en vocht, de focusring is niet met rubber bekleed
 9. licht 'Focus Breathing'-effect (kijkhoek verandert tijdens scherpstellen)
 10. diafragmaopening bij F / 5.6-F / 22 is slecht afgerond en is een regelmatige zevenhoek
 11. kleine beeldfouten: slechte resolutie in de hoeken en randen van het beeld bij open diafragma, merkbare lichtafval bij open diafragma, schittering bij tegenlicht
 12. het optische ontwerp is niet bijgewerkt en kopieert het optische ontwerp van eerdere lenzen Canon-lens EF 50 mm 1:1.8 и Canon-lens EF 50 mm 1:1.8 II, waarvan de eerste in 1987 werd geïntroduceerd

update: Een recensie van een goedkope analoog is verschenen - YONGNUO-LENS YN50mm F1.8 II.

Materiaal voorbereid Arkadi Shapoval. Trainingen/consulten | YouTube | Facebook | Instagram | Twitter | Telegram

Voeg een reactie toe:

 

 

Opmerkingen: 104, over het onderwerp: Canon EF Lens 50 mm 1: 1.8 STM review

 • anonymus

  Ja, maar de canona ef 50mm f/1.8 stm-advertentie bevat een link naar de adapter M. Dit is beschamend. Misschien heeft iemand deze lens gebruikt met R-camera's

  • Roman

   Met de EF naar EOS M adapter passen alle EF en EF-S lenzen op EOS M camera's. Met de EF naar EOS R adapter passen alle EF en EF-S lenzen op EOS R camera's.

 • Victor

  Bij lui gebruik van deze vijftig dollar op een oude fullframe Canon 5D en cropped 350D kwamen twee onaangename kenmerken naar voren: ten eerste geeft dit objectief een kwalitatief goed beeld en heeft het alleen een mooi patroon bij het fotograferen in het nabije veld. Op oneindig werkt hij slechter, waardoor hij meer geschikt is voor macro- en reproductiefotografie dan landschapsfotografie. Maar ik verwachtte het als een landschap te gebruiken ... :(
  En ten tweede: in mijn exemplaar (en op de foto's van enkele andere exemplaren van goedkope Canon vijftig dollar 50 / 1.8 II en deze STM gevonden op het web ...) op een full-frame camera "zeept" de linkerrand een beetje, en vooral sterk - de linker benedenhoek, zelfs bij f/8 of minder. :( Daarom, als je een foto van hoge kwaliteit nodig hebt over het hele veld van een full-frame camera, wees dan in ieder geval voorzichtig bij het kopen en probeer de beste uit meerdere exemplaren te kiezen!
  Voor bijgesneden camera's is de tweede functie niet relevant.

  • anonymus

   Victor, ik weet niet hoe je tot de conclusie bent gekomen over het "nabije" veld. Ik testte 50 1.8 STM in de winkel en bij de ingang van de winkel, en gaf toen, net zo "lui" zonder het te begrijpen, de lens terug. En thuis op mijn computer zag ik kleine stenen op verre gebouwen, die mijn L-zoomlenzen (ik heb er drie) in de "prullenbak" spoelden. Gisteren nog verkocht ik de aanvankelijk dure 24-105 4L van de nieuwe versie voor de helft van de prijs, en ik zou deze vijftig dollar kopen. Dit is niet alleen mijn conclusie, in tests op de gezaghebbende website "Photozone" laat het wonderen van resolutie zien bij diafragma's van 4-8, maar ik heb geen andere nodig. In mijn testopnames van de laatste poging scheurt hij mijn elanden met een vergelijkbare brandpuntsafstand van 1.8. Ik raad je dus aan om je houding ten opzichte van deze lens te heroverwegen. Het enige kan het verschil in kwaliteit zijn in specifieke gevallen. Ik heb een 6D-camera.
   Alles is relatief!

   • Roman

    Ja, een goede lens, ik weet niet waarom er hier zo'n hekel aan is.

    Het kan sterk concurreren met 50 / 1.4, het is zeker beter dan zijn voorganger 50 / 1.8 in een aantal parameters, en dit wordt bevestigd door een hele reeks beoordelingen en vergelijkingen, en in de praktijk kun je het zelf zien.

    Ik zou alleen 50/1.2 als alternatief nemen vanwege diafragma en bokeh.

 • Romeo Rum

  voordelen:
  Echt nauwkeurige scherpstelling (missers natuurlijk, maar er zijn niet zo veel ruimingen), prima scherpte zelfs bij 1.8, en de scherpte aan de randen neemt iets af. Wanneer het "gat" wordt verkleind, is de scherpte nog beter, er zijn geen noten in de bokeh. Voor de prijs is dit echt een coole lens! 
  Nadelen:
  Sorry geen capuchon. STM bij handmatig scherpstellen is niet zo comfortabel als bij USM, je moet er even aan wennen. De AF-MF schakelaar is wat krap. Op de fotik ziet de lens er niet serieus uit.
  Ik heb lang getwijfeld of ik zo'n lens mee zou nemen naar mijn Canon 80d, maar toch besloot ik en ik heb er geen spijt van! (Gekocht in ABC-foto via m.ua). De enige AF-fix in mijn arsenaal (maar er is ook Helios). Vergeleken met de EF 70-200 f4 USM is de scherpstelling iets sneller en nauwkeuriger (en vergeleken met de 28-80 USM een sluipschutter in het algemeen). Ik heb een 52 mm filter door de ring gestoken. Zoals ik in de verdiensten opmerkte, is f1.8 volledig operationeel en, in tegenstelling tot Helios 44M-7, is de scherptedaling naar de randen van het frame niet significant (en op Helios zelfs bij f8 is er geen scherpte aan de randen). Bij een toename van f ... is de scherpte normaal in het hele beeld. bokeh. Bokeh is heel normaal - geen pap, vergeleken met Helios. Het verdraagt ​​​​tegenlicht goed - er is natuurlijk verblinding, maar het frame verslechtert niet, zoals bij Helios. Dus ik ben erg blij, ik zeg zelfs dit - hij nam mijn wantrouwen en teleurstelling in moderne lenzen weg. Ik doe al een aantal jaren fotografie. 
  Als je geïnteresseerd bent in voorbeelden van werk (portretten, enz.), zie @romeo_rum_ph en @romeo_rum op Instagram. Bedankt.

 • Dmytro

  Lees altijd de jouwe en kijk om je heen. Kun je me vertellen wat werkt met canon eos-smeltcamera's?

  • Arkadi Shapoval

   Ja het werkt

   • Dmytro

    Dyakuyu. Op de afbeelding ken ik veel 50 / 1.2, dus ik wil een goedkope slo kopen met een vergelijkbare truc om te smelten.

 • Dit ben ik

  "De berekening van het diafragmaverschil (bereken de lichtsterkte) is eenvoudig: (5.6*5.6)/(1.8*1.8)=9.679, wat naar boven afrondt op '10'."
  Heb ik het goed begrepen dat 1.4 (5.6*5.6)/(1.4*1.4)=16 zal zijn, en 1.8 ten opzichte van 1.4 (1.8*1.8)/(1.4*1.4)=1.653?

  • Arkadi Shapoval

   Ja dat klopt.

 • Alexander

  "...van de geroemde achtergrondonscherpte, ook wel bekend als bokeh..."

  Hoe je het ook prijst, bokeh zal nooit "achtergrondvervaging" zijn. Beste auteur, natuurlijk begrijp ik dat de recensie het karakter heeft van een educatief programma, maar waarom misleiden. De "wazige" achtergrond is slechts een vervagingszone, d.w.z. iets dat niet in de RIP-zone viel. De mate van "onscherpte" wordt bepaald door niets meer dan de brandpuntsafstand van de lens, de grootte van het frame en de afstand van het onderwerp tot de achtergrond. En hier heeft de term "bokeh" er helemaal niets mee te maken. "Bokeh" is iets dat niet in de "ideale" lens zou moeten staan. Die. dit is een reeks aberraties (vervormingen) die om verschillende redenen niet konden worden geëlimineerd bij het ontwerpen / vervaardigen van een lens. Het zijn deze vervormingen die worden beschouwd als het individuele patroon van de lens. Die. bokeh is geen onscherpte, maar de aard van de onscherpte. Twee verschillende lenzen (met dezelfde brandpuntsafstand) geven ons dezelfde onscherpe achtergrond, maar de aard van de weergave van de vervagingszone zal anders zijn. Zelfs met twee lenzen van hetzelfde model.

 • Alexander

  Goedemiddag! Ik ben een amateurfotograaf, ik wil het vragen: ik heb een yongnuo 50mm f 1.8, maar ik ben niet erg tevreden over de snelheid en de nauwkeurigheid van de scherpstelling. Zal deze lens beter zijn in deze indicatoren, evenals de beeldkwaliteit? Het budget is beperkt, ik overweeg ook de yongnuo 50mm f1.4 optie. Bedankt.

  • B.R.P.

   U bent niet langer tevreden met één Yongnuo, is het niet genoeg voor u? Zelf meenemen natuurlijk.

   • Alexander

    Er is gewoon een zekere hoop dat de nieuwe Chinese modellen beter zijn dan de vorige. Dat vroeg hij.

  • roman

   Yongi is nog steeds logisch om te nemen waar de lens zelden zal worden gebruikt. Zoals 14 / 2.8 of een soort macro die ik heb gemaakt en teruggezet. Je kunt op de een of andere manier een stuk van vijftig kopeken nemen en dat van jezelf, om niet te lijden.

 • Igor

  Goedemiddag allemaal, Ik wil ook zo'n lens voor mezelf kopen, de eos m100 camera werkt alleen via een adapter, de vraag is dan ben ik veel aan brandpuntsafstand kwijt en wat krijg ik uiteindelijk uit deze zelfgemaakte adapter?

  • Oleg

   Kijk naar de cropfactor van je camera en vermenigvuldig deze met de brandpuntsafstand. EF-focale lenzen zijn gespecificeerd als voor cropfactor 1x. Voor mijn Canon 700d is de cropfactor bijvoorbeeld 1,6, dus 50 mm geeft 80 mm.

 • Andreykr

  Wat heeft de brunette (de tweede foto in de collage) met haar gezicht? Ben ik de enige die pijn doet aan mijn ogen? Alsof ze de highlights uitsmeerden, de helderheid egaliseerden en in het algemeen donkerder werden? En dit is over het algemeen overal op de site te vinden, er is iets mis met portretten. Of lijkt het me simpel?

  • Vv

   Welke schittering in het tegenlicht?

   • Andreykr

    Hoe zit het met het haar en de schouder?

 • Andreykr

  Heb wat gegoogeld op dxomark. Het blijkt dat de STM-versie “lichter” is ten opzichte van de MKII (T1.9 vs. T2.1), de STM heeft een hogere scherpte in het centrum, maar slechter aan de randen en de situatie met lichtafval is erger (door een hele halte). In MKII gaat de scherpte direct uit het centrum verloren, maar matig. Bij STM gaat het alleen aan de randen verloren, maar sterk! Voor cropped STM-camera's zal de scherpte beter zijn omdat alle onscherpte wordt weggesneden. Op FF zal STM niet erg goed zijn ... En MKII, zo blijkt, is donker. Dit alles geldt alleen voor fotograferen met de maximaal geopende diafragma's, bij 2.8 is alles al min of meer goed.

  Ter vergelijking, Nikon AF-S NIKKOR 50mm f/1.8G (namelijk G) (T - 2.0) levert overigens veel betere prestaties. Ik heb helemaal niets met Nikon gehad, ik ben geen fan (voornamelijk vanwege de werkafstand, omdat ik veel oude optica heb en geen lens wil toevoegen).

  Grappig is ook dat de Canon 50/1.4 USM (1.6T) en 50/1.2L (1.5T overigens) dezelfde moeite hebben met scherpte bij open diafragma.

  Waarom kijk ik dit en wat wil ik zeggen? En het feit dat veel mensen de neiging hebben om snelle Canon vijftig dollar te kopen en er echt geen scherpte is op het geopende diafragma en de lichtafval is verschrikkelijk. Kortom, jaag ze niet achterna.

  De Canon EF 35mm f/1.4L II USM heeft een verbluffende scherpte.
  En ongeveer 50 mm van externe fabrikanten voor Canon zijn er:
  Sigma 50 mm F1.4 DG HSM A - alles is in orde.
  Een andere 55 mm Carl Zeiss Distagon T* Otus 1.4/55 ZE is ook superscherp wijd open.
  En nog een 45 mm Tamron SP 45 mm F1.8 Di VC USD (model F013) is ook goed, maar een beetje donker.

 • Peter Sh.

  De scherpte van deze lens is als pk's in een motor.
  Los van de rest van de kenmerken, is er geen enkel gevoel voor hen.

  Sigma kan een kampioen zijn in scherpte, maar als ze constant vegen of Nikon ze helemaal gaat blokkeren, dan heeft deze scherpte geen zin.

  Maar het grappigste is dat de kijker diep geraakt wordt door deze hardheid.

  • roman

   Voor die scènes die in de open lucht zijn opgenomen - en het vignet is meestal op het onderwerp, en scherpte over het hele veld is niet nodig. Al het andere is nog steeds gefilmd op 2.8-3.2-4.0. Maar ik wil scherpte najagen, nou ja.

   • Michael

    alleen is er geen scherpte over het veld van het frame op bedekte

    • roman

     Van de "werken" die hier zijn gepost, herinner ik me geen enkele die zou lijden onder een gebrek aan scherpte over het hele beeldveld. Ze hadden overal last van, maar niet van een gebrek aan scherpte.

     • Andreykr

      Ik heb een Canon EF 50 / 1.8 II, in principe ben ik tevreden, hoewel het voor veelzijdigheid voor mij handiger is om met de Yongnuovsky 35/2 te lopen (ik heb een gewas) en deze vijftig kopeken staat meestal stof te verzamelen op de plank. Ik vond geen fout op het werk, maar op specifieke gemeten indicatoren. De beste scherpte in Sigma wordt ook door gebruikers opgemerkt in de reviews.
      En als je kijkt naar het prijsverschil tussen 50 / 1.8 en 50 / 1.4, 50 / 1.2, dan lijkt de prijs van 50 / 1.8 voldoende (over het algemeen kun je veel vergeven voor zo'n prijs), maar 50 / 1.4 en 50 / 1.2 met dergelijke indicatoren en voor zo'n prijs is het helemaal niet duidelijk voor wie ze zijn ontworpen en waarom ze zijn gemaakt.

      • roman

       Loop met Yonga en vind fouten bij de vijftig kopeken, die hun lippen likken aan de Elk. Ach ja…

       1.4 en 1.2 zijn ontworpen voor degenen die weten waarom ze ze gebruiken. Maak betere foto's, geen digitale metingen.

       • Andreykr

        Ik lik mijn lippen niet op Elka, ik ben ook 50-ku nafig-nafig, ik heb de uitdrukking "zij die weten waarom ze het nemen" honderd keer gehoord, maar niemand kan het uitleggen en wie niet en waarom , alleen "je moet weten dat er deze mythische kopers zijn" en "ze weten waarom". Ik vertel me met het gewas, in het algemeen is deze 50 onhandig. En de yong is gaaf, een scherp resultaat, ook al hapert alles en is de autofocus slecht, maar het beeld is super. Ik begrijp dat als het 50 mm is, het beter is om een ​​canon te nemen, en geen yongnuo, maar de 35 canon is erg duur, en hier hebben de Chinezen simpelweg onrealistisch geholpen.

       • Michael

        2Andreikr. neem degenen die foto's van mensen maken. 1,4 en 1,2 lenzen zijn niet universeel, het gaat niet om scherpte, maar om onscherpte. sommige Helios-hengels - dit is ongeveer dezelfde serie - krijgen een ongebruikelijk beeld en een kleine griep, en geen ideaal, technisch beeld.

       • roman

        Vijftig dollar per crop is niet de handigste brandpuntsafstand. Concreet is een portretlens, als universeel objectief, allerminst geschikt.

        Nou, ik heb een 35, wat "niet goedkoop" is. Op volledig frame. Ik ben een amateur met min of meer mogelijkheden. Ik vind hem leuk. Ik denk aan 50 / 1.2. Maar ik verdien hier geen geld mee, dus 50/1.8 past bij mij met de prijs en maat. Ik zou verdienen - ik zou 50 / 1.2 nemen. Omwille van de scheiding van de achtergrond en bokeh.

        Er zijn een enorm aantal lenzen die ik niet zal trekken. Er zijn een groot aantal professionals die geen stoombad nemen en goede foto's maken van wat ze hebben.

 • Miroslav

  Goedenavond!
  Ik begon foto's te maken van een andere ploeg, toen TTL zenith, film Kenon, Panas FTs50, nu Kenon 700D.
  Ik heb lang naar deze lens gekeken. Ik koos tussen de eerste versie, 1,4, 40mm. Ik heb 24 mm en ben daar gestopt. In vergelijking met een walvis is het beeld duidelijker; het heeft zelfs geen zin om te vergelijken met helios. Voor binnen- en groepsfoto's - 24 mm is uitstekend, voor enkele portretten en 50 mm misschien. Voor de straat is de onderhandelde 50 mm wat je nodig hebt. Van de tekortkomingen die hierboven op de site worden vermeld, zijn ze in veel opzichten niet significant, je hoeft ze alleen maar te onthouden: er is geen FLU-schaal ... dus die is er niet in de eerste versie, op Helios heeft het me geholpen, maar hier heb je moet het gewoon onthouden; de uitgang van de kofferbak is een centimeter en een cent, het stoort me op geen enkele manier, voordat ik klaar ben met werken, wijs ik naar verre objecten en scherpstellen verwijdert de kofferbak, nou ja, of in handmatige modus tot oneindig; scherpstelsnelheid - meer dan genoeg voor normaal fotograferen; focusruis - nou, het stoort helemaal niet; geen bescherming tegen vocht en stof ... dit is slecht voor professioneel gebruik in moeilijke weersomstandigheden; de scherpstelring is niet met rubber bekleed - ik heb het niet eens gemerkt; op gesloten diafragma's - een zevenhoek ... het is maar goed dat het geen vijf- of zeshoek is :-)))); Beeldfouten zijn een vraag voor een full frame, maar op de uitsnede is dit helemaal niet zichtbaar. Nou, en nog een ding - er is geen stomp zoals de 35 mm, maar niet zo duur. Een onhandige schakelaar voor de scherpstelmodus - de puistjes zijn erg klein, maar voor zo'n prijs accepteer ik deze tekortkoming. Wie foto's maakt voor zichzelf en een beetje voor vrienden is een geweldige lens. Voor de tropische jungle en Siberië wellicht niet geschikt.

 • Виталий

  Hier is de taak, ik wilde mijn Canon Lens EF 50mm 1: 1.8 II vervangen door deze, maar er is bijna geen verschil op de foto, zoals de review zegt.
  Ik heb ook de reviews bekeken van een niet minder bekende fotograaf/blogger, hij zei in de STM review dat de beeldkwaliteit beter is.
  Dilemma, veranderen of niet.

  • Oleg

   De STM heeft 7 diafragmalamellen versus 5 - de cirkels in de bokeh zijn ronder, de minimale scherpstelafstand is 35 cm versus 45 cm - er kunnen grotere opnames worden gemaakt. In de autofocus-modus van de lens kun je handmatig scherpstellen (je kunt dit niet doen op II om het niet te breken), hoewel dit niet voor iedereen is, maar het belangrijkste is dat je de lens, als er iets is. Minpuntje - tijdens de overgang zul je nieuwe filters moeten nemen, want lenzen hebben verschillende diameters voor filters.

   • Oleg

    Ja, STM heeft echt een goede glasverwerking. Ik schoot tegen de zon in zonder filters - een heel duidelijk beeld.

    • Виталий

     Ik heb hem gekocht, we zullen zien.

    • Виталий

     Zojuist merkte ik dat hij geen stomp heeft))). Nou, ze hebben op de een of andere manier eerder foto's gemaakt zonder stabilisatoren ...

 • Michael

  Goedemiddag. Ik vraag JOU te helpen bij het kiezen uit drie lenzen: YONGNUO LENS YN50mm F1.4, Canon EF Lens 50mm 1: 1.8 STM, Viltrox AF 56mm 1: 1.4 STM ED IF CE
  maak een KEUZE voor de camera kenon 7d
  Help, ik fotografeer afstudeerALBUMS, dus ik vertrouw op jouw ervaring. Wat JIJ voor jezelf nam, Waar voor je geld, kwaliteit. Als je de hoofdlink naar de lens op Ali Express reset, zal ik blij zijn. Bij voorbaat dank Michiel.
  PS Je kunt een gebruikte Kenon 50 1.4 kopen, maar hoe gelukkig is dat??

  • Arkadi Shapoval

   Viltrox is niet geschikt voor u. Ik raad de gebruikte Kenon 50 1.4 . aan

  • Victor

   De keuze voor Used 50 1.4 moet ZEER serieus worden benaderd, anders krijg je geld.

   • Alexey68

    Het is het beste om de oude (93 jaar oud), de allereerste versie te vinden - hij is zowel sterker als nauwkeuriger in AF en beter gemonteerd - niet perfect in de open lucht, maar zeer goed in vergelijking met latere versies.

Voeg een reactie

Auteursrecht © Radojuva.com. Blog Auteur - fotograaf in Kiev Arkadi Shapoval. 2009-2023

Engelse versie van dit artikel https://radojuva.com/en/2018/05/canon-ef-50-mm-1-8-stm-test/

Versión en español de este artículo https://radojuva.com/es/2018/05/canon-ef-50-mm-1-8-stm-test/