Angenieux Zoom F.28-70 1:2.6 AF. Recensie van lezer Radozhiva

Review Angenieux Zoom F.28-70 1: 2.6 AF (Nikon F mount) speciaal voor Radozhiva, bereid Alexey Ovoshnikov.

Angenieux Zoom F.28-70 1:2.6 AF

Angenieux Zoom F.28-70 1:2.6 AF


Hallo, beste lezer, een prachtige site Happy! Ik heb een review gemaakt van een zeer zeldzame Franse lens Angenieux (versie voor Nikon camera's). Ik heb deze zeldzaamheid onlangs verworven, maar nu al, zoals het hoort, heb ik er kennis mee kunnen maken. Dit is een oude professionele snelle reportage zoomlens, de volledige naam is Angenieux 28-70mm f2.6.

Angenieux Zoom F.28-70 1:2.6 AF

Angenieux Zoom F.28-70 1:2.6 AF

In de reclame vermeldde de fabrikant trots dat de lens in zijn klasse de snelste lens ter wereld is. Daar kun je inderdaad niet tegenin, zelfs in 2018 bleven lenzen van dit type op het diafragma van F2.8. En de held van de recensie werd gepubliceerd in 1990.

Angenieux Zoom F.28-70 1:2.6 AF

Angenieux Zoom F.28-70 1:2.6 AF

Ik heb wat informatie van Franse forums doorgenomen, omdat mijn mening en mijn ervaring alleen niet genoeg zijn om deze zeldzame lens goed te beschrijven. De meningen zijn niet unaniem, maar toch wordt het objectief geroemd om de beeld- en optische kwaliteiten, wat erg belangrijk is. Het objectief wordt vergeleken met Nikkor AF-S 28-70 mm F2.8 en Nikkor AF 28-105 mm F 3,5-4,5. Naar mijn mening is de vergelijking met de eerste correcter. In mijn foto's kunt u de resolutie en kleurweergave zelf beoordelen.

Een voorbeeld op Angenieux Zoom F.28-70 1: 2.6 AF

Een voorbeeld op Angenieux Zoom F.28-70 1: 2.6 AF

Het portret komt er gewoon geweldig uit. Reportage shots zijn ook zeer bemoedigend. Foto's van deze lens willen vaak helemaal niet verwerkt worden. Alles is zeer uitgebalanceerd in de vorm waarin de camera standaard vastlegt. Dit scheelt u uren aan verwerkingstijd. Landschap op Angenieux kan met groot succes worden gefotografeerd!

Een voorbeeld op Angenieux Zoom F.28-70 1: 2.6 AF

Een voorbeeld op Angenieux Zoom F.28-70 1: 2.6 AF

Een voorbeeld op Angenieux Zoom F.28-70 1: 2.6 AF

Een voorbeeld op Angenieux Zoom F.28-70 1: 2.6 AF

Een voorbeeld op Angenieux Zoom F.28-70 1: 2.6 AF

Een voorbeeld op Angenieux Zoom F.28-70 1: 2.6 AF

De eigenaren schrijven ook dat de lens gewoon geweldig is op film. Ik fotografeer niet op film en ik ben het gewoon eens met deze mening. De lens wordt bekritiseerd vanwege de luidruchtige autofocus. Ja, de lens zoemt luid, klikt en klopt op de focusbegrenzers. Uiteraard wordt de lens scherpgesteld door middel van een schroevendraaier aandrijving op zowel Nikon als Minolta/Sony camera's. Dit is vooral merkbaar in moeilijke opnameomstandigheden, wanneer het niet zo eenvoudig is om de eerste keer scherp te stellen. Ze stilletjes fotograferen zal niet altijd lukken. De lens heeft naar moderne maatstaven te groot MDF en het is erg onhandig voor hen om macro te schieten. Een groot portret is ook niet zijn element. Ik hou echter echt van de manier waarop een portret van volledige lengte en groepsportretten blijken te zijn.

Een voorbeeld op Angenieux Zoom F.28-70 1: 2.6 AF

Een voorbeeld op Angenieux Zoom F.28-70 1: 2.6 AF

Een voorbeeld op Angenieux Zoom F.28-70 1: 2.6 AF

Een voorbeeld op Angenieux Zoom F.28-70 1: 2.6 AF

Prijzen en populariteit

De lens is nog steeds geïnteresseerd in, ondanks zijn leeftijd en ongebruikelijkheid, wordt hij goed gekocht en verkocht. U kunt de prijzen op e-bay bekijken en uw eigen conclusies trekken. Het is moeilijk om deze meest normale prijs te achterhalen gezien de zeldzaamheidsfactor van dit model en de goede kwaliteit van de optiek. Persoonlijk heb ik deze lens uit mijn handen op de secundaire markt gekocht voor een zeer bescheiden prijs (ver onder het gemiddelde). Ik kocht hem in Parijs en hier is hij zeldzaam, maar toch vind je hem voor een normale prijs. In uitstekende staat, en zelfs met een native case, willen ze er zo'n duizend euro voor hebben.

Een beetje over diafragma en de kenmerken van het gebruik ervan op moderne digitale camera's

Op zich is het verschil tussen f 2.6 en f 2.8 erg klein en de camera zal je niet eens de keuze bieden tussen deze waarden. Moderne normen voor digitale camera's suggereren dat f2.8 wordt voorafgegaan door f2,5 en dat de camera je gewoon niet vraagt ​​om f2,6 te selecteren. Met een Angenieux-lens kun je f2.6 gebruiken door het diafragma van de camera in te stellen op f2.8. Het diafragma blijft volledig open en je krijgt f2.6. Na de f2.6-waarde volgt direct f3.2, dan f3,5, enzovoort, zoals bij moderne objectieven.

Ik heb deze lens gebruikt met: Nikon D600 dat wil zeggen, we zien de foto in full frame zoals deze door de ontwikkelaar bedoeld was en zonder enige uitsnede. De lens gedraagt ​​zich altijd volledig naar behoren en er zijn geen haperingen en fouten in het werken met de camera. Belichtingsmeting past altijd bij mij, autofocus werkt goed, het diafragma werkt correct en sluit aan op de ingestelde waarde. Ik wil er echter op wijzen dat Nikon D90 de lens ging een paar keer verloren door de camera in honderd frames, en de diafragmawaarde verdween op het monochrome display (getest op twee verschillende D90). Mezelf D90 Ik heb een praktische nieuwe en heb me nog nooit zo gedragen met een lens. Het werd behandeld door de lens te verwijderen en opnieuw te installeren. Maar ik zou deze lens niet kopen zonder een full frame. Ik ben erg blij dat ik de versie met een bajonetvatting speciaal voor Nikon heb gekregen. Misschien heeft iemand zo'n lens maar met een Sony Minolta vatting en wil hij zijn indrukken vertellen?

Angenieux Zoom F.28-70 1:2.6 AF

Angenieux Zoom F.28-70 1:2.6 AF

Specificaties:

 • Optisch ontwerp: 13 elementen in 11 groepen
 • Brandpuntsafstanden: 28 mm - 70 mm full frame en 42 mm - 115 mm op APS-C
 • Minimaal diafragma f/22
 • Maximaal diafragma f/2
 • Aantal diafragmalamellen: 8
 • Minimale scherpstelafstand: 65cm
 • Autofocusaandrijving: AF-type lens (schroevendraaieraandrijving. geen motor in de lens)
 • Diameter filterdraad: 77 mm
 • Gewicht: 705 gram
 • Interne focus (IF)
 • Start productie: 1990 (uit productie)

Laten we nu eens nader kijken

Design en ergonomie

De lens is iets minder dan 30 jaar oud en daarom heel anders dan alles wat nu in de winkel te koop is. Het uiterlijk van de lens is nogal onopvallend. Het ontwerp is verouderd. De lens heeft een metalen vatting. De montage is goed. De zoomring draait gelijkmatig en vrij gemakkelijk. Van ouderdom is er niets losgeraakt. De lens is gemaakt van hoogwaardige materialen. De elastische banden zijn stijf, maar toch comfortabel en hebben hun uiterlijk in de loop der jaren niet verloren. De lens heeft geen slurf bij het zoomen, dit is een professionele lens met interne scherpstelling.

Angenieux Zoom F.28-70 1:2.6 AF

Angenieux Zoom F.28-70 1:2.6 AF

Autofocus

Er wordt gebruik gemaakt van de interne scherpstelmethode. U kunt zonder problemen alle filters gebruiken. De lens heeft geen ingebouwde scherpstelmotor. Er is geen focusschakelaar op de lens zelf. U moet de camera inschakelen. Scherpstellen gaat snel (alles staat hier op hoog niveau), maar lawaaierig door de schroevendraaieraandrijving en bij gieren onder moeilijke omstandigheden klikt de lens luid als hij de begrenzers raakt! Voor mij geeft dit criterium aan dat het beter is om de lens niet te besturen en hem niet te kwellen met moeilijke opnameomstandigheden. Dit is natuurlijk archaïsme en een gebrek van zijn tijd... de focus van de lens is accuraat. Ik gebruikte de lens op de camera  Nikon D600 en op twee D90.

De scherpstelring is comfortabel en draait zeer gemakkelijk, handmatig scherpstellen is redelijk comfortabel. Op de lenscilinder staan ​​aanduidingen van de afstand in meters en feet. De lens ondersteunt geen handmatige scherpstelling wanneer autofocus is ingeschakeld.

Beeldkwaliteit

Alles is hier goed, behalve enkele nuances. Download foto's met volledige resolutie en geniet ervan! Natuurlijk is er bij grote opening behoorlijk wat lichtafval en een daling van de scherpte in de hoeken, maar daar heb ik niet veel last van. Hoeken kunnen altijd worden aangedraaid in de editor. Hier geef ik foto's zonder bewerking. Je kunt zien hoe de lichtafval afneemt naarmate de brandpuntsafstand verandert.

Chromatische aberratie en vervorming

HA er zijn en op sommige plaatsen kunnen ze de foto bederven, maar ze vallen niet veel op. Over hoe sterk ze zijn, oordeel aan de hand van de foto's. HA kan niet automatisch in de camera of in de editor worden gecorrigeerd, de lens is zeldzaam, oud en er is geen profiel voor. Vervorming is duidelijk zichtbaar bij groothoek. U kunt deze tekortkomingen verhelpen met behulp van populaire software.

Een voorbeeld op Angenieux Zoom F.28-70 1: 2.6 AF

Een voorbeeld op Angenieux Zoom F.28-70 1: 2.6 AF

Een voorbeeld op Angenieux Zoom F.28-70 1: 2.6 AF

Een voorbeeld op Angenieux Zoom F.28-70 1: 2.6 AF

Een voorbeeld op Angenieux Zoom F.28-70 1: 2.6 AF

Een voorbeeld op Angenieux Zoom F.28-70 1: 2.6 AF

Een voorbeeld op Angenieux Zoom F.28-70 1: 2.6 AF

Een voorbeeld op Angenieux Zoom F.28-70 1: 2.6 AF

scherpte

Goed en prima scherpte. Er zijn enkele tekortkomingen. Hoeken verzakken bij een groothoek, samen met het uiterlijk van vignettering. De randen zakken een beetje door. Ik kan er vanuit gaan dat de scherpte-indicatoren zweven afhankelijk van de brandpuntsafstand. De spreiding in scherpte is niet kritisch, maar wel merkbaar op 100% schaal. Op een volledig open foto is het naar verwachting zachter, overeenkomstige optische artefacten verschijnen in de vorm van zeepachtige contouren. Maar dat leidt niet tot veel verontwaardiging. Uitstekende scherpte van open of vanaf 3.5 hangt af van de brandpuntsafstand en de scherpstelafstand. Ik wil opmerken dat micro-aanpassing van autofocus vrij normaal werkte met deze lens op mijn Nikon D600.

Een voorbeeld op Angenieux Zoom F.28-70 1: 2.6 AF

Een voorbeeld op Angenieux Zoom F.28-70 1: 2.6 AF

Een voorbeeld op Angenieux Zoom F.28-70 1: 2.6 AF

Een voorbeeld op Angenieux Zoom F.28-70 1: 2.6 AF

Achtergrondverlichting

Dit is een apart verhaal... Ik vond de foto in het tegenlicht erg mooi. Het contrast neemt niet zo veel af dat het de foto bederft. Het beeld in het tegenlicht krijgt zijn charme. Zie foto 5 (carrousel en paarden) Nu laat ik met deze lens geen portretten tegen de zon maken. Ik zal proberen de review aan te vullen met nieuwe foto's.

Bokeh

Erg blij mee en heeft een eigen karakter. De onscherpte doet denken aan de eerste snelle AF Nikkor objectieven.

Angenieux Zoom F.28-70 1:2.6 AF

Angenieux Zoom F.28-70 1:2.6 AF

persoonlijke ervaring

In korte tijd van gebruik kreeg ik een prettige indruk van dit objectief. Ik kan het niet aanbevelen voor aankoop vanwege de grote zeldzaamheid en bijgevolg de hoge prijs. Als we dit toestel echter binnen de klasse van 28-70 f2,8 lenzen beschouwen, dan kunnen we gerust stellen dat dit objectief ook anno 2018 competitief is. Omdat je tot het einde hebt gelezen, betekent dit dat je je niet hebt vergist in de recensie en mogelijk nog meer geïnteresseerd bent geraakt. Ik hoop dat mijn recensie u heeft geholpen uw begrip van 's werelds snelste verslaggever te verbeteren.

originelen hiervoor link.

UPDATE

originelen Op deze pagina.

Waarschuwing!

Een belangrijk punt. Ik heb nu veel lenzen en camera's in mijn handen, verschillende merken en verschillende bouwjaren. Ik zou graag wat recensies willen doen en hiervoor veel materiaal hebben voorbereid. Maar ik weet echt niet waar ik moet beginnen. Ik nodig je uit om te stemmen in de comments. Hier link naar een site met een lijst met lenzen. Als je een recensie wilt lezen over een lens die niet op mijn lijst staat, schrijf dan toch het model! Misschien heeft hij interesse in mij!

De recensie is opgesteld door Alexey Ovoshchnikov.

U vindt meer beoordelingen van lezers van Radozhiva hier.

Voeg een reactie toe:

 

 

Opmerkingen: 117, over het onderwerp: Angenieux Zoom F.28-70 1:2.6 AF. Recensie van lezer Radozhiva

 • Alexander

  Angenieux staat al lang bekend om de professionele optica van filmcamera's. Ze produceerden ook lenzen voor de Exakta. Mijn vriend (overleden) had een soortgelijke lens voor Canon, die was heel blij met hem.

 • Faiza

  bonjour, j'ai un objectif angenieux 28 70 mm focale 2.6. Als je met je compagnon dcd aujourd'hui hui, je kunt een muntstuk kopen, en een verrassende beaucoup van het personeel tegen de aankondiging, je l'ai mis à 750 euro. Je ziet de tomber over je artikel dat me fais hésiter à m'en separer du coup. Ik kan de foto mais mon niveau était bien moins inférieur que cellui de mon compagnon.

  • AYMERIC

   Goedemorgen.
   Heb je een toujours voor zomm Angénieux?
   Je suis tres interessé par l'acheter si vous souhaitez toujours le vendre.
   dank u

Voeg een reactie

Auteursrecht © Radojuva.com. Blog Auteur - fotograaf in Kiev Arkadi Shapoval. 2009-2023

Engelse versie van dit artikel https://radojuva.com/en/2018/04/angenieux-zoom-f-28-70-1-2-6-af/

Versión en español de este artículo https://radojuva.com/es/2018/04/angenieux-zoom-f-28-70-1-2-6-af/