Sony a9-impressies

Voor geleverd door camera Sony a9 (Sony ILCE-9), lens Sony FE 2.8/70-200G GM OSS (SEL70200GM), handgreepverlenging Sony GP-X1EM en verticale handgreep VGC3EM.SYU Veel dank aan de officiële vertegenwoordiger van Sony in Oekraïne.

Sony a9

Sony a9

De camera heb ik maar een paar dagen gekregen, dus een uitgebreide review van de Sony a9 heb ik niet voorbereid. In deze notitie zal ik alleen uw indrukken over Sony a9 en Sony FE 2.8/70-200G GM OSS (SEL70200GM).

1. Samenwerking met Sony

Sony houdt altijd contact met mij, informeert mij over nieuwe releases, nodigt mij uit voor presentaties van zijn nieuwe producten, levert fotoapparatuur voor reviews. Soms kun je zelfs een of andere camera uitkiezen om te reviewen. Ik moet er wel op letten dat mijn reviews van Sony camera's en lenzen in hun tekst een vrij groot blok aan kritiek of tekortkomingen hebben, zoals bijvoorbeeld in de Sony a7R review, waar ik uitvoerig het gebrek aan gezonde autofocus beschreef. Tegelijkertijd zet niemand van Sony me onder druk om nog een denimartikel over fotoapparatuur te schrijven. Vertegenwoordigingen van Nikon en Canon gaan veel slechter voor contact.

Eigenlijk denk ik dat de grote weerklank die Sony a9 kreeg in de landen van het voormalige GOS vooral te maken heeft met het open en competente beleid van het bedrijf. Het hele netwerk staat vol met jeansposts over de super 'killer' van DSLR's.

Sony a9

Sony a9

2. Verwachtingen

Ik wilde de Sony a9 niet meenemen voor review, ik weigerde meerdere keren om verschillende redenen (vakantie, laden met hoofdopnamen). Toen werd Sony a9 gewoon niet interessant voor mij. Helaas is het al heel moeilijk om mij te verrassen met goede fotoapparatuur, en dat laatste behandel ik niet op dezelfde manier als veel fotografen. De release van een nieuw hamergereedschap dat 20 spijkers per seconde kan inslaan in plaats van 14 nagels bij de hamers Canon 1DX MarkII и Nikon D5 verbaasde me helemaal niet.

Sony a9

Sony a9

3. Nieuw paradigma?

Een deel van de reden waarom ik niet betrokken wilde raken bij de Sony a9 was uit angst voor het nieuwe focussysteem paradigma. Opnieuw leren is moeilijk. Na alle lovende recensies over volledige automatisering bij het herkennen en volgen van onderwerpen, kreeg ik de indruk dat het nu nodig zal zijn om op zoek te gaan naar de beste methodes om op een andere manier met het autofocussysteem te werken. In de praktijk, hoewel alles redelijk goed is, is het nog steeds onmogelijk om de automatisering volledig te vertrouwen in moeilijke opnameomstandigheden. De bedoelingen van de fotograaf moeten echter vaak handmatig aan de camera worden overgebracht. Ik hoop dat er in de nabije toekomst een neurale interface wordt gecreëerd om scherp te stellen waar de fotograaf wil.

Waar gaat het heen en wat gaat er gebeuren? Over een paar jaar kunnen camera's 60 frames per seconde opnemen met een 100 MP-sensor en 16-bits RAW. Het proces van het maken van foto's verandert in video-opnamen in 8- of 16K-formaat. In plaats van fotografen gaan ze wandelen en foto's maken robots. Het beroep van fotograaf zal veranderen in het werk van een contentmanager die alleen nog maar de juiste foto hoeft te kiezen uit 100500 frames gemaakt door verschillende drones. Marty, de toekomst is nabij.

Sony a9

Sony a9

4. Focus

Het scherpstellen werkt goed, zonder klachten. Ik was helemaal tevreden met de kwaliteit van de focus. Maar ik vond niets magisch of radicaal nieuws in de Sony a9.

Het is vrij gemakkelijk om de camera te misleiden, het kan het onderwerp kwijtraken, geen tijd hebben om scherp te stellen of scherpstellen op het verkeerde object. Ook, zoals ik opmerkte in de recensie Sony a6300 - de snelheid, nauwkeurigheid en vasthoudendheid van scherpstellen is sterk afhankelijk van de lens en de opnameomstandigheden.

Sony a9

Sony a9

5. Wat is er echt nieuw aan Sony a9?

Voor mij, als praktiserend fotograaf, er is niets fundamenteel nieuws in Sony a9. Waar ik erg blij mee ben, is de toevoeging van een joystick aan de Sony a9. Joystick! Joystick anno 2017! Helaas, op eerdere full-frame spiegelloze camera's Sony a7, a7II, a7S, a7SII, a7R, a7RII het was buitengewoon onhandig om te werken vanwege de helse implementatie van scherpstellen op één punt (op een gewone plek, zoals het correct wordt genoemd in het menu van deze camera's). Om het focuspunt te verleggen, moest men dansen met een tamboerijn en speciale gezangen zingen door op een groot aantal functionele en niet erg functionele knoppen te drukken. Bij Sony a9 kies je het scherpstelpunt net zo makkelijk als dat in de eerste Nikon CZK's uit 1999 werd geïmplementeerd.

Alle andere superfuncties zullen in de overgrote meerderheid van de gevallen niet door de fotograaf worden gebruikt, hun verdiensten zijn te overdreven en ze kunnen alleen op papier superfuncties blijven. Van de 'nieuwe' features herinner ik me ook het ontbreken van dimmen tijdens het ontspannen van de elektronische sluiter.

Zonder aarzeling kan ik met vertrouwen zeggen dat ik, met een enorme ervaring in het omgaan met verschillende camera's, het potentieel van camera's die niet nieuwer zijn, volledig kan realiseren Nikon D80 / Canon 40D. Natuurlijk, hoe nieuwer en geavanceerder de camera, hoe makkelijker en prettiger het is om ermee te werken, maar slechts enkelen kunnen het enorme potentieel van de Sony a9 onthullen.

Sony a9

Sony a9

6. TOP of niet TOP

De Sony a9 zou een serieuze speler moeten worden in de wereld van de fotografie, maar persoonlijk vind ik de Sony a9 geen TOP-camera. Een van de belangrijkste redenen is de gebruikelijke vormfactor van de Sony A9-behuizing en de vreselijke bediening. Tot nu toe denk ik dat de Sony a9 op hetzelfde niveau zit als de Nikon D850 / Canon 5D Mark IV.

Gelijktijdig met de Sony a9 had ik een oude vrouw op de recensie Canon 300D (de allereerste camera met een vatting Canon EF-S), in mijn hand zat dit oude en onbruikbare toestel beter dan de Sony a9.

Ik kan met vertrouwen zeggen dat de Sony a9 veel verliest bij aanraking Canon 1DX MarkII и Nikon D5, hetzelfde geldt hoogstwaarschijnlijk ook voor het uithoudingsvermogen van deze camera's. Als ik mocht kiezen, dan zou ik voor serieus en verantwoord werk als fotograaf in moeilijke omstandigheden liever de beproefde combomonsters van de oude generaties (units van Canon/Nikon) gebruiken dan voor de Sony a9 te gaan.

Om van Sony a9 een camera met een TOP-combobody te maken, heb je allerlei soorten vergrootglazen nodig per type Sony GP-X1EM MEER DAN 9000 geld waard.

Sony a9

Sony a9

7. Algemene indrukken van de Sony a9

Sony a9 is een goede camera. Dit wordt verwacht. Ik begrijp dat dit erg droog en saai is - maar hiermee wil ik de buitensporige opgeblazenheid van de Sony a9-functionaliteit benadrukken in de ogen van neofieten die hun Nikon D3100 / Canon 550D naar iets anders. De pro's begrijpen al perfect wat de Sony a9 is en waar hij mee gegeten wordt.

De Sony a9 wordt vaak aangeprezen als de 'killer' van DSLR's. Ik ben het er volledig mee eens dat DSLR's uiteindelijk zullen worden vervangen door spiegelloze oplossingen, maar tot nu toe is de Sony a9 helemaal geen killer, maar probeert hij de spiegelloze Sony a7 naar een professioneel niveau te voltooien. Over het algemeen was de poging succesvol.

Sony a9

Sony a9

8. Algemene indrukken van de lens

Sony FE 2.8/70-200G GM OSS (SEL70200GM) - een goede TOP-lens. Redelijke beeldkwaliteit. Ik vond hem erg leuk. Het enige is dat de clips van de klem van de statiefvoet zo vast zaten dat ik ze niet los kon schroeven. Klein archief met bronbestanden hier.

9. UPDATES

Op 03.10.2019/9/9 werd een nieuwe camera aangekondigd - Sony aXNUMX II met relatief weinig veranderingen. Ik kan alleen opmerken dat zulke kleine veranderingen in de nieuwe camera maar één ding zeggen: de eerste Sony aXNUMX was een beetje 'rauw'.

Alle lenzen en camera's Sony FE

correcties:

 1. Sony FE 14mm F / 1.8 GM [april 2021, BHfotovideo]
 2. Sony FE 20mm F / 1.8 G [februari 2020, BHfotovideo]
 3. Sony FE 24mm F / 1.4 GM [september 2018, BHfotovideo]
 4. Sony FE 24mm F / 2.8 G [maart 2021, BHfotovideo]
 5. Sony FE 28mm F / 2.0 [maart 2015, BHfotovideo]
 6. Sony FE 35mm F / 1.4 GM [januari 2021, BHfotovideo]
 7. Sony FE 35mm F / 1.4 ZA [augustus 2014, BHfotovideo]
 8. Sony FE 35mm F / 1.8 [juli 2019, BHfotovideo]
 9. Sony FE 35mm F / 2.8 ZA [oktober 2013, BHfotovideo]
 10. Sony FE 40mm F / 2.5 G [maart 2021, BHfotovideo]
 11. Sony FE 50mm F / 1.2 GM [maart 2021, BHfotovideo]
 12. Sony FE 50mm F / 1.4 ZA [juli 2016, BHfotovideo]
 13. Sony FE 50mm F / 1.4 GM [februari 2023, BHfotovideo]
 14. Sony FE 50mm F / 1.8 [maart 2016, BHfotovideo]
 15. Sony FE 50mm F / 2.8 Macro [augustus 2016, BHfotovideo]
 16. Sony FE 50mm F / 2.5 G [maart 2021, BHfotovideo]
 17. Sony FE 55mm F / 1.8 ZA [oktober 2013, BHfotovideo]
 18. Sony FE 85mm F / 1.4 GM [februari 2016, BHfotovideo]
 19. Sony FE 85mm F / 1.8 [februari 2017, BHfotovideo]
 20. Sony FE 90mm F / 2.8 Macro G OSS, [maart 2015, BHfotovideo]
 21. Sony FE 100mm F / 2.8 STF GM OSS, [februari 2017, BHfotovideo]
 22. Sony FE 135mm F / 1.8 GM [februari 2019, BHfotovideo]
 23. Sony FE 300mm F / 2.8 GM OSS, [november 2023, BHfotovideo]
 24. Sony FE 400mm F / 2.8 GM OSS, [juni 2018, BHfotovideo]
 25. Sony FE 600mm F / 4 GM OSS, [juni 2019, BHfotovideo]

Zoomen:

 1. Sony FE 12-24mm F / 2.8 GM [juli 2020, BHfotovideo]
 2. Sony FE 12-24mm F / 4 G [mei 2017, BHfotovideo]
 3. Sony FE 16-25mm F / 2.8 G [april 2024, BHfotovideo]
 4. Sony FE 16-35mm F / 2.8 GM [mei 2017, BHfotovideo]
 5. Sony FE 16-35mm F / 2.8 GM II [augustus 2023, BHfotovideo]
 6. Sony FE 16-35mm T / 3.1 PZ G C [november 2020, BHfotovideo]
 7. Sony FE 16-35mm F / 4 ZA OSS, [september 2014, BHfotovideo]
 8. Sony FE 16-35mm F / 4 PZ G [maart 2022, BHfotovideo]
 9. Sony FE 20-70mm F / 4 G  [januari 2023, BHfotovideo]
 10. Sony FE 24-50mm F / 2.8 G [februari 2024, BHfotovideo]
 11. Sony FE 24-70mm F / 2.8 GM [februari 2016, BHfotovideo]
 12. Sony FE 24-70mm F / 2.8 GM II [april 2022, BHfotovideo]
 13. Sony FE 24-70mm F / 4 ZA OSS, [oktober 2013, BHfotovideo]
 14. Sony FE 24-105mm F / 4 G OSS, [oktober 2017, BHfotovideo]
 15. Sony FE 24-240mm F / 3.5-6.3 OSS, [maart 2015, BHfotovideo]
 16. Sony FE 28-60mm F / 4-5.6 [september 2020, BHfotovideo]
 17. Sony FE 28-70mm F / 3.5-5.6 OSS, [oktober 2013, BHfotovideo]
 18. Sony FE 28-135mm F / 4 G PZ OSS, [september 2014, BHfotovideo]
 19. Sony FE 70-200mm F / 2.8 GM OSS, [oktober 2017, BHfotovideo]
 20. Sony FE 70-200mm F / 2.8 GM OSS, II [oktober 2021, BHfotovideo]
 21. Sony FE 70-200mm F / 4 G OSS, [oktober 2013, BHfotovideo]
 22. Sony FE 70-200mm F / 4 Macro OSS, II [juli 2023, BHfotovideo]
 23. Salleen-FE 70-300mm F / 4.5-5.6 G OSS, [maart 2016, BHfotovideo]
 24. Sony FE 100-400mm F / 4.5-5.6 GM OSS, [april 2017, BHfotovideo]
 25. Sony FE 200-600mm F / 5.6-6.3 G OSS, [juni 2019, BHfotovideo]

Autofocus full frame lenzen voor de Sony E/FE vatting worden ook door andere fabrikanten geproduceerd:

Alle full-frame camera's van Sony met E-bevestiging

атериалы о теме

 1. Full frame spiegelloze systemen. Discussie, keuze, aanbevelingen.
 2. Bijgesneden spiegelloze systemen. Discussie, keuze, aanbevelingen.
 3. Bijgesneden spiegelloze systemen die hun ontwikkeling hebben stopgezet of aan het beëindigen zijn
 4. Digitale spiegelsystemen die hun ontwikkeling hebben stopgezet of beëindigd
 5. JVI of EVI (een belangrijk artikel dat antwoord geeft op de vraag 'spiegel of spiegelloos')
 6. Over spiegelloze batterijen
 7. Eenvoudig en duidelijk middenformaat
 8. Vooral snelle oplossingen van Chinese merken
 9. Alle snelste zoomlenzen met autofocus
 10. Alle snelste prime-lenzen met autofocus
 11. Gespiegeld full frame op spiegelloos middenformaat
 12. Autofocus Snelheidsboosters
 13. Eén lens om de wereld te regeren
 14. De impact van smartphones op de fotografiemarkt
 15. Wat is de volgende stap (smartphone suprematie)?
 16. Alle aankondigingen en nieuwigheden van lenzen en camera's

Voor reacties op dit bericht is registratie niet vereist. Iedereen kan een reactie achterlaten.


Materiaal voorbereid Arkadi Shapoval. Als dit materiaal nuttig voor u was, help mijn project. En vergeet niet dat iedereen dat kan Schrijf je beoordeling voor een of andere fotoapparatuur.

 

Voeg een reactie toe:

 

 

Opmerkingen: 122, over het onderwerp: indrukken van Sony a9

 • Artem

  Hoewel spiegelloze camera's kinderziektes hebben in de vorm van een ongemakkelijke grip, ongemakkelijke bediening en een zwakke batterij, is het belachelijk om erover te praten als professionele camera's. Sony prikt zoals gewoonlijk in een voor haar onbereikbaar segment en denkt, maar zo? en dus? een heleboel nutteloze en onnodige functies. en de vraagprijs? dat de profs zullen rennen en hopen geld op de hals halen in een onbegrijpelijk wat?
  Sony, zoals het was en bleef een amateursysteem. En begrijp nog steeds niet dat het belangrijkste eenvoud en beeld is. beschikbaarheid. A9 - ja, niets nieuws.

  Sony is al gaan spelen met de marketing.

 • Eugene

  Een zeer bevooroordeelde recensie van een Nikonist. Geen woord over de elektronische sluiter, de afwezigheid van trillingen en geruisloosheid. Maar er is niets nieuws in de camera)

  • B.R.P.

   Een andere beschuldiging van Arkady van Nikonism. Lees hier meer over de A7 en A7R. Beter een bevooroordeelde Nikonist-recensie dan een bevooroordeelde sonevod-recensie)

 • Dmitry

  Gisteren het huis gefotografeerd. 's Nachts om -35. Een normaal schema als je geld moet verdienen (niet met fotografie natuurlijk). Er was geen statief, ik zette de camera op het reservewiel op de achterdeur van de Patriot. Ik dacht wat er zou gebeuren als ik geen D7100 had, maar een Sony. Allereerst geen controle, het roterende scherm is een goede zaak, maar mijn ogen zien 10 keer beter, dus ik concentreer me op de lichtbron, dan stel ik het frame opnieuw samen terwijl ik naar JVI kijk. Ja, je kunt de ISO verhogen, het diafragma verkleinen, scherpstellen - de instellingen terugzetten. Rekening houdend met het feit dat de camera geen extra LCD-scherm heeft en erg licht is, zou hij zeker door de afvoer gaan. Dan zou een zwakke batterij het begeven. Je kunt niet ademen op het scherm of EVI, ijs op het scherm en ik zie niets.
  Als ik naar de foto's op de monitor kijk, kan ik geen verschillen met mijn Nikon vinden. Misschien had ik het op een 107-inch tv thuis gezien. Bij nachtopnamen heb je helemaal geen zin in hoge ISO (ik fotografeer geen sterrenhemel) en het aantal frames per seconde.
  Waarschijnlijk voor warme landen, toeristen, is een spiegelloze camera van Sony een ideale optie (afgezien van de prijs), maar dit speeltje is nauwelijks geschikt voor barre omstandigheden.
  Dank aan de auteur voor het artikel, uiterst objectief.

  • Alexander Rabtsevich

   Ik weet niet hoe de OLED-zoeker zal werken bij -35. Maar. Sony A9 heeft een ingebouwde stabilisator die werkt met alle lenzen, zelfs handmatige. Vergoeding tot 5 haltes. Plus de elektronische sluitermodus - er beweegt helemaal niets in de camera op het moment dat de foto wordt gemaakt. De elektronische zoeker, beginnend bij de A99, geeft een beeld in het donker beter weer dan de optische (althans, dan de D3). En in A9 is het zelfs beter dan in A99. De batterijen in de A9 en A7P3 gaan tot 1000 frames mee in echte opnameomstandigheden.

   • anonymus

    "tot 1000 frames in echte opnameomstandigheden"
    Wat bedoel je met echte termen?

   • Dmitry

    Wat betreft 1000 frames, jij, mijn vriend, wees het af. Bij een temperatuur van -35, zo'n broze batterij als Sony, en zelfs met een hoop elektronica, zal de stabilisator genoeg zijn voor je ergens rond de 100-200 frames (als je hem in je zak stopt om hem op te warmen). Dit is een echte ervaring, vooral als de kou "nat" is en niet droog zoals in Jakoetsk, laten we zeggen.
    Stabilisator voor nachtopnamen is slecht. Als het frame enkele seconden wordt belicht, en bij ISO 100 kan ik me niet herinneren dat Sony de wetten van de natuurkunde heeft geannuleerd, krijg je een solide onscherpte. Ik zet in ieder geval de stabilisator op de lens zonder mankeren uit.
    Zojuist bewonderde hij allerlei fluitjes op zijn mobiele telefoon en schold hij Nikon en Boots uit omdat ze hun software niet konden finetunen. Maar! Als je echt een normaal frame nodig hebt, heeft niemand iets beters bedacht dan een solide ondersteuning, of je moet de ISO verhogen, wat bijvoorbeeld beladen is voor fotograferen voor onderzoeksdoeleinden en je hebt absoluut een helder frame zodat je er een zelfverzekerde uitsnede van kunt maken.
    De omstandigheden in Europa lijken weinig op een sterk landklimaat. Waarom hebben we geen slechte levende wezens? Overlijdt in de winter. Daarom zijn 1000 frames in de winter in Thailand en 1000 frames in de felle zon van de Baikal-regio twee verschillende dingen.

    • Fotomaster

     Heb je ooit een Sony-camera gebruikt? Ik woon in het noorden en gebruik nog steeds de oude a7 Mark 2, de camera gedraagt ​​​​zich perfect in de kou. In extreme gevallen stop ik een powerbank in mijn binnenzak en breng ik de draad naar de camera, maar de camera kan werken met externe stroombronnen.

 • Vladimir

  Waar zijn de geluidstesten? Waar zijn voorbeelden van video-opnamen, stabilisatorwerking, autofocus in video? Wat voor recensies schrijf je? Dit zijn geen beoordelingen. Dit is een persoonlijke mening.

  • Oleg

   Op DxOMark

  • Michael

   Het is eigenlijk een fotoblog, geen video. En er was ook geen beoordeling.

  • Arkadi Shapoval

   En dit is een persoonlijke mening, een indruk.

 • Arkadi Shapoval

  De joystick wordt nog steeds tentoongesteld als een prestatie (ja, Carl, in 2018). Hier is van de release a7p3.

  • Valentijn

   En op de nieuwe Panasonic G9 maakten ze een tweede LCD-scherm. Beter laat dan nooit.

 • Анатолий

  Ik heb een Sony NEX-6. Na verloop van tijd werden de bouten waarmee de schoen was vastgezet losgedraaid en kwamen ze binnen. Ik kon slechts twee van de 4 uit elkaar halen en draaien. Dan, soms zijn de contacten op de vatting defect, moet je de lens weer vastmaken. Toen vertrok er ooit een koffer op een staflid 16-50 en stopte niet meer. Ik heb hem ter reparatie gegeven, nu zijn er problemen met autofocus erop. En de laatste druppel: wanneer u overschakelt naar de automatische modus, wordt de panoramamodus onmiddellijk ingeschakeld. Resetten hielp niet. Na deze problemen heb ik een negatieve houding tegenover Sonya. Toen brak de ontgrendelingshendel van de Sony HVL-F60M-flitser, nu valt hij van de schoen en raakt hij vaak oververhit. Er was een standaard met een flits, deze brak bij de tweede ontvouwing, het blijkt ook te vouwen. Dit zijn de avonturen. Maar de oude Sony DSC-R1 werkt nog steeds feilloos, nou ja, alleen doordacht.

 • anonymus

  "Behoorlijke beeldkwaliteit." De auteur heeft niets gehoord over naamvallen en verbuigingen. Als je analfabeet bent, moet je tekst typen in een goede tekstverwerker met automatische syntaxis en spellingcontrole. Een ongeletterde tekst is onprettig om te lezen, veroorzaakt onbewust wantrouwen ten opzichte van wat gelezen wordt en afwijzing.

  • Arkadi Shapoval

   Vast.

 • Oleg

  Sony-regels. Hier zal ik je iets vertellen. Boots en Nikon zijn al bezig met een inhaalslag ... en in beide is er een Sony-matrix ... waar kunnen we het nog meer over hebben. Neem deze camera, en schiet normaal, en schrijf geen onzin.
  Velen verkopen laarzen en Nikons en stappen over op Sony, zag en hoorde ik.
  Dus zoals dit.
  Goede foto's voor iedereen, ondanks het systeem, het belangrijkste is de fotograaf, en de camera en lens natuurlijk😊😉😋

 • Michael

  Ik gebruikte Olympus OMD EM-9 Mark 1 voor Sony a 2. Scherpstellen op een bewegend object gaat sneller dan op dit apparaat. Ik kocht voor meer detail en de mogelijkheid om met een grotere ISO te werken.
  Dit alles is er, maar om in het object te KRIJGEN tegen de achtergrond van gebladerte, takken ... Het is bijna onmogelijk. De vogel vermoedt niet dat hij met deze camera is gefilmd, en zit ook niet lang stil.

 • ol

  waar zijn de testshots?

  • B.R.P.

   Citaat uit het artikel: “De camera heb ik maar een paar dagen gekregen, dus ik heb geen uitgebreide review van de Sony a9 voorbereid. In dit bericht deel ik mijn ervaring...

Voeg een reactie

Auteursrecht © Radojuva.com. Blog Auteur - fotograaf in Kiev Arkadi Shapoval. 2009-2023

Engelse versie van dit artikel https://radojuva.com/en/2017/09/sony-a9/

Version en español de este artículo https://radojuva.com/es/2017/09/sony-a9/