antwoorden: 35

 1. Oleg
  28.06.2017

  chique macro

  antwoord

 2. Ishtar nTr
  28.06.2017

  Normale lens, de beste onder de industriële babes

  antwoord

 3. NE
  28.06.2017

  En de FED-fabriek (nu de FED-corporatie) leeft nog steeds, zo blijkt. De waarheid heeft niets meer met de foto te maken, voor zover ik begrijp, niet meer. FED-micron is mijn eerste camera. Ik herinner me nog hoe goed het was gemaakt. Ze hebben het paard cool opgelicht. Dan de waarheid die niemand van het paard wist. Ding in één woord. 72 frames op gewone film. Geweldig voor een kind. Nu pas herinner ik me dat er een probleem was met het spanmechanisme - mijn vader repareerde het regelmatig.

  antwoord

  • NE
   28.06.2017

   Bijgesneden camera's waren ook voor film :)

   antwoord

 4. Andrew
  28.06.2017

  Ja, de macro is geweldig. Kersen en bijen umatnye

  antwoord

 5. anonymus
  29.06.2017

  Hoe is het "GEEN SCHERPSTELRING"??? En de zebraring op de achterkant van de lens, WAT IS DIT ??? Voor zover ik het begrijp is dit de scherpstelring! Er staat geen afstandsschaal op gegraveerd. Maar scherpstellen is net als bij conventionele lenzen. Ik heb een vergelijkbare lens van een fotografische vergroter, alleen zonder de "U"-index, maar van een fotografische vergroter! Alles is op hem gericht. Er is alleen een gravure van de afstandsschaal ... Arkady, weet je zeker dat de scherpstelring op de Industar-26M-U-lens niet ronddraait? ? ?

  antwoord

  • Arkadi Shapoval
   29.06.2017

   Minder emoties. Het is geen focusring. Het roteert niet (een extra indirecte bevestiging is de afwezigheid van afstandsmarkeringen). Ik heb de fotovergroter van 'U' uit een fotovergroter gehaald. Versies zonder 'Y' lijken echt heel erg op deze in de review.

   antwoord

   • anonymus
    30.06.2017

    Heel vreemd... Heel. Ik heb een lens voor vergroters, zonder afstandsschalen. Er staat helemaal niets op de zijkant, geen gravures. Maar alles draait en is geconcentreerd. Alles is als een gewone lens. Ja, het zit in een bakelieten houder met een stuk papier geplakt waarop staat: "Fotografische lens voor de Industar-26M-U fotografische vergroter". Uw exemplaar is zeer ongebruikelijk, omdat het alles heeft om het te laten draaien, maar u zegt dat het niet draait! Een soort hinderlaag... :-) Misschien draai je het harder en gaat het vanzelf!? :-) :-) :-)

    (Met veel respect voor je werk.)

    antwoord

   • Arkadi Shapoval
    30.06.2017

    Ik kan het naar je sturen, je zult het verdraaien :)

    antwoord

   • Oleg
    30.06.2017

    Ik weet niet of het draait of niet, maar dit is je meest originele antwoord

    antwoord

   • Arkadi Shapoval
    30.06.2017

    Ja, hij draait niet en draait niet, een decoratieve ring :)

    antwoord

   • anonymus
    01.07.2017

    :-) :-) :-) Verzenden zal soms duurder zijn dan de lens zelf ... :-) :-) :-) Het principe is gewoon interessant, waardoor het mechanisme geïmmobiliseerd is. Ik vraag me af HOE en WAAROM? Dit is tenslotte in feite een directe structurele verslechtering ... Maar waarvoor en met welk doel - het is niet duidelijk ... Wat is het pluspunt van de helicoïde stalling? (Reflecties leiden niet tot begrip van dit incident. Zoiets.)

    antwoord

   • Rodion
    01.07.2017

    Hoe is gemakkelijk. Dit gebeurt met één extra schroef.

    antwoord

   • Victor
    11.09.2017

    ... Ik had er een ... lang geleden, in de jaren '70. Inderdaad, de ring is daar stevig geplant.Destijds gebruikte ik hem op een vergroter ... Maar, zoals sommigen schrijven, ik ga de "universaliteit" ervan niet beoordelen. Op dat moment was mijn technische kennis niet bevorderlijk voor nieuwsgierigheid... het is heel goed mogelijk dat er een borgschroef is...

    antwoord

   • Rodion
    30.06.2017

    Sommige I-26M-U's hebben een vergrendelde helicoïde.

    antwoord

   • anonymus
    01.07.2017

    Hoe wordt het gedaan en vooral WAAROM? 8-(

    antwoord

   • Rodion
    01.07.2017

    Minder hoofdletters en emoticons. En stel de vraag aan de arbeidscommunity, en niet aan mij. Feit blijft - in de mij bekende bronnen werd de I-26M-U beschreven als een lens zonder mogelijkheid tot scherpstellen. Het is logisch - de lens voor de vergroter heeft zo'n mogelijkheid niet nodig. En zelfs schadelijk.

    antwoord

   • anonymus
    03.07.2017

    En ik heb een Industar-26M-U. Alles draait als een normale lens. De staat is perfect, er zijn geen sporen van demontage en interferentie, daarom kwam de vraag als een feit naar voren.

    antwoord

   • Victor
    11.09.2017

    Nou, het is niet duidelijk - de producten van de plant zijn indien mogelijk verenigd. Dezelfde blauwdruk, beide geproduceerd op dezelfde apparatuur... minder onnodige handelingen. Denk aan de oude grap van Zadornov: - We produceerden zelfs pasta met een diameter van 7 mm ...

    antwoord

 6. Sven
  29.06.2017

  Arkadi! Geweldige foto!!! u bent de baas)

  antwoord

  • Arkadi Shapoval
   29.06.2017

   Er zijn 3 foto's die niet door mij zijn gemaakt, ze zijn respectievelijk gesigneerd in de onderste witte lijn met EXIF-gegevens.

   antwoord

   • anonymus
    30.06.2017

    Welnu, het feit dat u de afbeelding mag "zien" is een feit. Dit gebeurt zelden.

    Laat je niet herkennen! :-)
    Pasja!
    Het blijkt !

    antwoord

 7. Victor
  29.06.2017

  Collega's, maak je niet druk! Een absoluut vergelijkbare (uiterlijk) lens, in de tweede helft van de jaren 60 waren FED-2-camera's uitgerust. Ooit heb ik een vergelijkbare lens op een fotografische vergroter gezet. En aangezien de vergroter zwak was, maakte deze lens geen indruk met zijn resultaten ...

  antwoord

 8. Igor
  29.06.2017

  Een typische normale lens uit die tijd.

  antwoord

 9. Vladimir
  30.06.2017

  Ik vond het erg leuk om foto's te maken!
  Respect voor de auteur!

  antwoord

 10. Eugene
  03.07.2017

  Help me beslissen. Ik wil een lens kopen voor Pentax k10d. Is het mogelijk om Sovjet-optiek te kopen en deze via adapters te plaatsen. Is het mogelijk om in dit geval autofocus te geven?

  antwoord

  • Rodion
   03.07.2017

   AF is en zal niet mogelijk zijn. U kunt de M42-optiek gebruiken via de M42-PK-adapter of wat het ook is ...

   antwoord

 11. igors
  10.09.2017

  Kun je geen bont gebruiken in plaats van macroringen? Misschien is het makkelijker om met hen te focussen...

  antwoord

  • Victor
   11.09.2017

   Waarom niet? Balg kan worden gebruikt, alleen zullen ze je naar een ander bereik van de scherpstelbalk brengen ... tegelijkertijd zal je lens op nog kortere afstanden werken dan een eenvoudige macro-ring.

   antwoord

 12. Alexander
  29.09.2018

  Zo kwam ik een industriële 26m tegen zonder y. En de scherpstelring is ook strak. Als gevolg hiervan heb ik het uit elkaar gehaald - daar zou niets moeten draaien - er is geen mechanisme, alleen een solide aluminium blank. (Verrast - de eerste keer zo'n exemplaar) Als iemand interesse heeft, kan ik een foto sturen.

  antwoord

  • Valery
   08.01.2020

   Ja, daar draait alles. Ik nam een ​​lens van een oude fotograaf. Kritisch twee ringen, diafragma en focus. scherpstellen met een schaal van 1m tot 20 en verder oneindig. Het bewegen van de lens terwijl u scrolt, is zeer merkbaar. Het ging een beetje krap, nou, ik heb niet eens te veel moeite gedaan. Het is er gewoon al heel lang.

   antwoord

 13. xandrex
  04.11.2022

  Heren, verdrijf alle mythen

  Ik heb de i-26mu gedemonteerd en ja, hij stelt echt niet scherp. Maar dit betekent niet dat er geen focusmechanisme in zit. De interne structuur is absoluut identiek aan de gebruikelijke industrie, behalve dat in plaats van het gebruikelijke smeermiddel, de helicoïde een samenstelling bevat die qua consistentie op paraffine lijkt. Het is bijna onmogelijk om de helicoïde eenvoudig met de hand te draaien. Ik pakte twee delen van de helicoïde met een tang en slaagde erin deze los te schroeven. Vervolgens heb ik met een smeermiddeloplosmiddel alle resten van dit vervelende smeermiddel weggespoeld en een nieuw normaal smeermiddel aangebracht. Het bleek een werkbare industrie in de normale modus.

  Daarom hebben degenen die hier schrijven dat hun industriële focus niet liegt, misschien iemand met opmerkelijke kracht omgedraaid en een mechanisme ontwikkeld.

  Ik geef ook toe dat er versies kunnen zijn van een enkel stuk metaal zonder een helicoïde. Maar heb fotobewijs nodig

  antwoord

  • B.R.P.
   04.11.2022

   Smeermiddel is gemuteerd in een andere staat van aggregatie gedurende meer dan een halve eeuw☻

   antwoord

  • Arkadi Shapoval
   04.11.2022

   hij heeft geen afstandsschaal, welk ander bewijs heb je nodig?

   antwoord

   • Rodion
    04.11.2022

    Nee wacht. I-26mU is er echt in verschillende uitvoeringen. Soms is er helemaal geen helicoïde als zodanig - een soepele landing is gefixeerd. Soms wordt de helicoïde vergrendeld met een schroef. Misschien zijn er andere opties. Dienovereenkomstig is er mogelijk geen afstandsschaal, hoewel de lens kan worden scherpgesteld als er een "ontgrendelde" helicoïde is.

    antwoord

antwoord

 

 

boven
mobiel computer