Statief Manfrotto MT190GOA4TB 190 Go! Recensie van een lezer.

Recensie bereid Aleksej Zemljakov.

Manfrotto MT190GOA4TB 190 Gaan

Manfrotto MT190GOA4TB 190 Gaan

Manfrotto is een beruchte Italiaanse fabrikant van het breedste assortiment foto- en videoapparatuur. Verschilt in acceptabele kwaliteit en redelijke prijs.

Hierbij bied ik een korte review aan van het nieuwe statief Manfrotto MT190A4TB Go!

Dit statief behoort tot de 190 serie (een zeer bekende en populaire serie), heeft 4-delige poten en is gemaakt van aluminium. Er is ook een carbonversie, maar CFRP is nu erg duur vanwege de wisselkoers, dus ik heb voor aluminium gekozen. Het woord "Go!" zou ons waarschijnlijk moeten vertellen dat dit model een reisstatief is, wat betekent dat het compact en licht van gewicht is.

Het gewicht van het statief is 1,67 kg en de lengte in opgevouwen toestand is slechts 45 cm.Ik zou niet zeggen dat het gewicht van het statief klein is, eerder gemiddeld. Maar de lengte is echt niet geweldig.

In uitgeklapte stand is de hoogte van het statief 122 cm (dit is de basiswaarde, dus zonder rekening te houden met de hoogte van de middenkolom) en de maximale hoogte is 146 cm In principe is dit voor de meeste mensen voldoende , aangezien de statiefhoogte ook moet worden opgeteld bij de statiefhoogtekoppen en de zoekerafstand. In het algemeen kan ik de volgende formule aanbevelen voor het kiezen van een statiefhoogte: statiefhoogte = uw lengte minus 30 cm Deze waarde is de optimale statiefhoogte zonder rekening te houden met de opkomst van de centrale kolom.

De minimale hoogte van het statief is slechts 7 cm, dit is een zeer goede indicator, het kan worden uitgebreid tot nul en van het grondniveau worden verwijderd. Toegegeven, hiervoor moet de centrale kolom naar een horizontale positie worden verplaatst.

. De foto toont Manfrotto 055shpro4. Maar 190Ga! dat kan het ook.)

De foto toont Manfrotto 055shpro4. Maar 190Ga! dat kan het ook.)

Manfrotto MT190GOA4TB 190 Gaan

Manfrotto MT190GOA4TB 190 Gaan

De middenkolom kan 90 graden worden gedraaid (horizontale positie). Er zijn geen tussenliggende rotatiehoeken van de kolom voorzien. De draaikolom is een zeer handige optie, maar soms is er op het net de mening dat de centrale kolom een ​​echt kwaad is en moet worden verwijderd. Misschien, maar niet altijd.

Ten eerste zijn macro-liefhebbers er dol op, omdat je zo hoeken kunt nemen die zonder kolom ontoegankelijk zouden zijn. Ten tweede kun je de camera een beetje van het statief halen. Je fotografeert bijvoorbeeld een landschap vanaf een brug of een dak, voor je staat een hek dat het frame binnenkomt. In dit geval schuif je de zuil eenvoudig opzij en haal je de camera uit het hekwerk. Tegelijkertijd hoeft u zelf niet over het hek te klimmen, d.w.z. je filmt veilig.

Manfrotto MT190GOA4TB 190 Gaan

Manfrotto MT190GOA4TB 190 Gaan

Toegegeven, in dit geval moet je ervoor zorgen dat het statief niet kantelt als gevolg van een verschuiving in het zwaartepunt.

Persoonlijk ben ik een voorstander van universele oplossingen, waarbij de kolom afhankelijk van de taak zowel kan worden gekanteld als verwijderd. Op veel statieven kan de kolom worden verwijderd en teruggeplaatst, maar al "ondersteboven", maar op de Manfrotto 190Go kon ik dit niet doen, de vergrendeling interfereert. Maar in principe is dit niet belangrijk, aangezien het erg onhandig is om in zo'n omgekeerde positie te fotograferen.

En tot slot, de meest mysterieuze waarde, draagkracht. Volgens het paspoort is de belasting op het statief maar liefst 7 kg, maar dat is precies wat dit cijfer betekent en hoe het is bepaald, legt niemand ergens uit. Voor zover ik weet is het draagvermogen van statieven op geen enkele manier gestandaardiseerd en zijn er geen internationale methoden om statieven te testen. En daarom is elke fabrikant vrij om zijn producten te labelen zoals het in hem opkomt. Er kan maar één ding met zekerheid worden gezegd: dit is absoluut geen krachtkenmerk.

Het statief is zwart geverfd, sommige elementen zijn rood. Licht poppy kleurenschema. Blijkbaar om de aandacht van potentiële kopers te trekken. Mijn persoonlijke mening: alle fotoapparatuur heeft maar één juiste kleur - matzwart. Omdat het niet glanst. De verf op de poten is poeder en de rest van de details zijn eenvoudig, hoogstwaarschijnlijk een soort alkyd. Hoe duurzaam - de tijd zal het leren.

Waterpas, voor het egaliseren van de horizon, nee. Eigenlijk is het niet echt nodig. Ik kan me geen enkele keer herinneren dat ik het nodig had. Waterpas stellen gaat gemakkelijker met een statiefkop of een speciale waterpasvoet.

Hierop kan de analyse van paspoortwaarden en uiterlijk als compleet worden beschouwd, ik stel voor om rechtstreeks naar de inspectie van de knooppunten van het statief zelf te gaan.

Ik heb geen vragen over de bouwkwaliteit. Het statief is goed gemonteerd, niets bungelt, er zijn geen openlijke scheuren. Alle poten in de naaf zijn stevig aangedrukt, ze kunnen niet worden losgeschroefd. Dit betekent dat het statief niet de mogelijkheid biedt om een ​​van de poten los te schroeven en als monopod te gebruiken.

De naaf (centrale knoop) bestaat uit twee helften (boven en onder) die met drie schroeven worden vastgedraaid.

Manfrotto MT190GOA4TB 190 Gaan

Manfrotto MT190GOA4TB 190 Gaan

Dit is een klassieke Manfrotto-oplossing en ik heb geen vergelijkbare ontwerpen van andere merken gezien. Het is niet goed of slecht, het is gewoon een functie. Ik heb een statief Manfrotto 055схpro4, er is een vergelijkbare oplossing en gedurende vijf jaar gebruik heb ik nooit problemen gehad met de hub, ik heb de schroeven niet eens vastgedraaid. De hub zelf is enorm en krachtig, zoals het hoort, aangezien alle ladingen hier worden verzameld. De poten in de naaf zijn vrij strak geklemd, ze draaien met moeite, er zijn geen spelingen. De haak voor het ophangen van de lading is van plastic, gelegen aan de zijkant van de hub, nogmaals, dit is een standaard Manfrot-functie.

En er is ook een socket met een schroefdraad om wat extra te installeren. accessoires.

Manfrotto MT190GOA4TB 190 Gaan

Manfrotto MT190GOA4TB 190 Gaan

Voor mij persoonlijk is dit een volledig nutteloze optie, het is onwaarschijnlijk dat ik het ooit zal gebruiken. Hoewel dit voor iemand misschien een pluspunt is.

De poten hebben elk 4 secties (er zijn geen driepotige versies van dit statief) - dit is een vergelding voor compactheid. Iemand zal zeggen: “Fi! Elk normaal statief mag niet meer dan drie secties in de poten hebben. En ergens zal hij gelijk hebben, want hoe meer secties, hoe kleiner de diameter van de buizen waaruit de poten zijn gemaakt en hoe meer articulatieknopen. En dit heeft op zijn beurt invloed op de stabiliteit - hoe kleiner de dwarsdoorsnede-afmetingen van het element, hoe kleiner het traagheidsmoment, en degenen die de sterkte van materialen hebben bestudeerd, worden in deze zaken geleid. Toegegeven, in die formule zit er naast het traagheidsmoment nog veel meer, maar het is onwaarschijnlijk dat iemand geïnteresseerd is. Daarom accepteren we als axioma: een kleinere diameter van het been - slechtere stabiliteit en stijfheid. Ook de diameter van de buizen waaruit de poten zijn gemaakt vallen niet op en zijn in aflopende volgorde gelijk: 25mm, 22mm, 19mm, 16mm. En de wanddikte van de buizen is slechts 0,9 mm.

Manfrotto MT190GOA4TB 190 Gaan

Manfrotto MT190GOA4TB 190 Gaan

De stabiliteit van de 190GO is eigenlijk onbelangrijk: op volle hoogte buigen de statiefpoten zelfs met weinig moeite mee als vers gesneden riet. Jammer, want een statief moet niet alleen de camera vasthouden, maar ook trillingen dempen. En met zo'n lage stabiliteit kunt u zelfs bij weinig wind fotograferen met lange sluitertijden vergeten. Ik zie de reden voor de lage stijfheid niet alleen in de kleine diameter van de buizen, maar ook in het fabricagemateriaal: de elasticiteitsmodulus van aluminium is laag, ergens twee keer lager dan die van koolstofvezel (dit is ongeveer, alles is ook erg moeilijk voor koolstofvezel). Dit betekent dat bij dezelfde belasting en gelijke doorsneden "lumin" veel sterker buigt dan koolstofvezel. Maar koolstof is duurder en veel meer. Nou wat kan ik zeggen? Om een ​​bekende uitdrukking in de context van statieven te parafraseren: goedkoop, stabiel, compact - kies er twee. )
Misschien vraag ik te veel. Mensen gebruiken tenslotte allerlei "verstikkende" dingen zoals Manfrotto BeFree en schieten op de een of andere manier niets, ze mopperen niet.

Spantangen worden gebruikt als klemmen.

Manfrotto MT190GOA4TB 190 Gaan

Manfrotto MT190GOA4TB 190 Gaan

Ik kan deze beslissing alleen maar toejuichen. Nee, ik wil niet zeggen dat de clips van Manfrot slecht zijn, helemaal niet. Ze maken clips van vrij hoge kwaliteit: de klemmen zijn gemaakt van een magnesiumlegering, ze zijn veerbelast, je kunt de klemkracht aanpassen. En de excentriekelingen, hoewel plastic, zijn niet bang voor vorst - ze zijn vele malen getest. Toch zijn spantangen beter. Ze zijn eenvoudiger, verzamelen geen vuil (althans niet zo actief), zand plakt er minder aan, ze verdragen pijnloze slagen per ongeluk, wat betekent dat ze betrouwbaarder zijn in gebruik. De moer zelf is gemaakt van aluminium. Over het algemeen gaan we hier op pad.

We gaan verder naar beneden en zien dat de gebruikelijke rubberen punt het been bekroont.

Manfrotto MT190GOA4TB 190 Gaan

Manfrotto MT190GOA4TB 190 Gaan

En dan wacht ons een hinderlaag - deze wordt niet verwijderd! Meer precies, je kunt het verwijderen, maar alleen als je een ijzerzaag voor metaal gebruikt (het is heel goed mogelijk dat ik dat zal doen). Vandaar de vraag - is dit precies een reisstatief, waar verwijst het woord "GO" in de titel naar? Maar hoe zit het met spikes, in ieder geval wat? Was het niet mogelijk om gewone rubberen pluggen te plaatsen en een statief te voorzien van een set verwijderbare spikes, zoals bij eerdere modellen van de 190- en 055-serie het geval was? Het is zowel makkelijker als goedkoper. Of is dit een reserve voor de toekomst, voor een nieuw, meer “geavanceerd” model?

Het blijft om de afbuigingshoeken van de benen te berekenen. Er zijn er vier: 23, 46, 67, 88 graden. En dat is eigenlijk geweldig, want je kunt het statief naar hartenlust neerleggen. Geloof me, ik weet waar ik het over heb: 90% van mijn opnamen zijn op lage hoogte of zelfs op grondniveau. De meeste statieven hebben slechts drie van dergelijke hoeken, en sommige hebben er zelfs twee. Maar een statief is niet zomaar een tijdelijke ondersteuning van de camera. Dit is een apparaat voor zijn nauwkeurige positionering en hoe meer afwijkingshoeken, hoe gemakkelijker het is om de camera in de gewenste positie te zetten. Voor degenen die in de studio fotograferen maakt dit niet zoveel uit, maar voor mij wel. Ik fotografeer in de natuur, in de taiga, waar op elke vierkante centimeter iets groeit en de aarde zelf lang niet altijd even vlak is. Het kan erg lastig zijn om tussen al deze plantendiversiteit een statief te plaatsen. Dit is waar al deze hoeken en benen onafhankelijk van elkaar te hulp komen.

Op de fotostatieven Manfrotto 055cxpro4 en Gitzo GT2531EX

Op de fotostatieven Manfrotto 055cxpro4 en Gitzo GT2531EX

De poten zijn zeer stevig gefixeerd, er zijn geen spontane afbreken van de hoeksloten, hier hebben de jongens van Manfrotto ons niet in de steek gelaten.

De beurt is gekomen om het hoogtepunt van dit statief te overwegen - de draaibare montage. Dit is zelfs handig: we drukken op de knop aan het uiteinde van de centrale kolom, trekken de bovenkant eruit, draaien hem en bevestigen hem met een enkele schroef. Alles is eenvoudig en handig, zo niet voor één "maar": de goede oude stijl van zo'n constructieve oplossing bleef op zijn plaats. Ik bedoel de merkbare speling van de kolom wanneer deze zich in een horizontale positie bevindt.

Manfrotto MT190GOA4TB 190 Gaan

Manfrotto MT190GOA4TB 190 Gaan

Tegelijkertijd zwaait de kolom nog steeds een beetje, hoe hard u de schroef ook aandraait. En dit is geen defect van een specifiek model, maar een gemeenschappelijke eigenschap van alle statieven met een vergelijkbare draaimontage, zowel oud als nieuw. De speling kan enigszins worden verminderd als dunne plastic platen in de wartelconstructie worden gelijmd, maar deze kan niet volledig worden verwijderd. Eerlijk gezegd zal ik zeggen dat dit in principe het fotograferen zelf niet verstoort: de camera drukt met zijn gewicht op de kolom en kiest de rest van de speling. Maar een feit is een feit en dat moet je weten.

En de laatste is de set. Alles is hier eenvoudig - er is geen, helemaal geen, als je geen rekening houdt met de doos, instructies en een plastic zak. Maar als je besluit dit statief als set met statiefkop te kopen, krijg je er als bonus een stoffen tas bij. Men wil er onwillekeurig bij Manfrotto op aandringen een voorbeeld te nemen aan de Chinese broers, die hun statieven uitrusten alsof ze naar de oorlog werden gestuurd.

Nou, laten we het samenvatten:

Voors:
1. Licht van gewicht en compact formaat wanneer opgevouwen.
2. Goed gebouwd.
3. Volledig betrouwbaar ontwerp.
4. Vier hoekpoten.
5. Draaibare middenkolom.
6. Relatief lage prijs.

Tegens:
1. Lage stabiliteit van het statief in de maximale uitgevouwen toestand.
2. Speling van de centrale kolom in horizontale positie.
3. Geen pieken.
4. Compleet setje.

Persoonlijk is mijn indruk tweeledig. Ik vond het concept zelf leuk, maar hier zijn enkele gebreken die, hoewel ze klein lijken, irritatie veroorzaken.

Wat volgt is mijn mening uitsluitend gebaseerd op persoonlijke ervaring.

Voor zware spiegelreflexcamera's met grote optiek is mijn oordeel dat het niet geschikt is. Te lage stabiliteit, en de afmetingen zijn te klein. Maar voor UPC-systemen van APS-C of 4/3 formaat met lichtoptiek is dit een volledig werkende optie. Hier is het nodig om een ​​paar reserveringen te maken: de stabiliteit is klein, op voorwaarde dat het statief op zijn volledige hoogte wordt opgesteld. Maar de maximale statiefindeling is niet altijd vereist, ze schieten vaak vanaf lage punten, en hoe lager de hoogte, hoe hoger de stabiliteit. Het tweede punt: wanneer je binnen fotografeert of in een bosrijke omgeving waar geen wind staat, kunnen de eisen aan de stijfheid van het statief lager zijn. Als ik echter maar één van al mijn statieven moet kiezen, neem ik mijn oude, beproefde carbon Manfrotto 055, hoewel deze groter is en met clips. En dat allemaal omdat het stijver is en trillingen veel beter dempt. En hij weegt trouwens hetzelfde als de 190GO.

Bij het kiezen van een compact statief voor de camera raad ik daarom aan om te kiezen voor carbon producten. In hen is, ondanks de kleine dwarsdoorsneden van de poten, de stijfheid nog steeds hoger en wordt deze bereikt door de hogere kenmerken van de stijfheid van de koolstof zelf.

En toch kocht ik deze 190GO. Maar ik kocht het niet voor de camera, maar voor de flitser. Hij zal de rol van een rek voor mij spelen.

Manfrotto MT190GOA4TB 190 Gaan

Manfrotto MT190GOA4TB 190 Gaan

Ik maak vaak macro's met gepulseerd licht, ik draag al mijn apparatuur bij me en ik heb zowel compactheid als een laag gewicht en lay-outopties nodig. Welnu, effectieve trillingsdemping is hier niet vereist.

Dat is eigenlijk alles. Bedankt voor uw aandacht en veel succes.

U vindt meer beoordelingen van lezers van Radozhiva hier.

Voeg een reactie toe:

 

 

Opmerkingen: 57, over het onderwerp: Statief Manfrotto MT190GOA4TB 190 Go! Recensie van een lezer.

 • Vladimir

  Maar ik kocht het niet voor de camera, maar voor de flitser. Hij zal de rol van een rek voor mij spelen.

  Betoverend. Een Chinees product voor $ 20 als flitsstandaard past niet bij de prijs?
  Ik gebruik Manfrotto MK190XPRO3-BH, solide duraluminium constructie. En ik zal het niet ruilen voor koolstoffen, vooral niet met spantangen.

  • Alexey

   Een vreemd antwoord natuurlijk: ik dring er niet bij je op aan om je statief te veranderen in carbon en met spantangen. Past bij de manfrotto 190, past bij uw behoeften - gebruik en geniet.)
   Over het rek. Weet je, het gaat niet om de prijs, het gaat om de functionaliteit. Als je me een standaard kunt voorstellen waarmee ik de flitser dicht bij de grond kan plaatsen in de hoek die ik nodig heb, terwijl hij compact opvouwt: ik neem hem graag in gebruik. )

 • Victor

  Bedankt voor de beoordeling. Het zou leuk zijn om de foto's die je met dit statief hebt gemaakt, leeg te zien, zelfs als flitshouder.
  Wat statieven betreft, het hangt allemaal af van de taken. Maar het is waarschijnlijk beter om richting Gstzo te kijken. Er is een orde van grootte hogere kwaliteit, hoewel de prijzen ook.

  • Alexey

   Bedankt voor de feedback. Ik heb dit statief nog niet in het veld gebruikt omdat ik het onlangs heb gekocht. Nu hebben we een volwaardige winter, de sneeuw is tot aan de taille en daarom is er geen tijd om te filmen. Maar ik heb een foto waar ik Manfrotto 055 als flitshouder heb gebruikt. Zowel 055 als 190 zijn volledige analogen, ze verschillen alleen in afmetingen. Als u geïnteresseerd bent in foto's die ermee zijn verkregen, zal ik links geven.

   • Victor

    Niet elke stad heeft winkels waar je een statief kunt zien en op zijn minst een beetje kunt proberen. Daarom zijn dergelijke beoordelingen erg handig.
    En als het sneeuwt, kun je een foto maken van een sneeuwvlok. Over het algemeen is het belangrijkste voor de "marushnik" dat er geen wind is en de zon schijnt, en er zullen altijd percelen zijn.
    Laten we linken.

 • Max

  Mooie en zeer interessante recensie! Veel dank aan de auteur.

 • Obama

  Ik heb een Manfrotto MKCOMPACTACN-BK gekocht.
  Ik hield van de quick-release camerabevestiging en bediening met één hand (kan in alle richtingen worden gedraaid en vastgezet)

  • Obama

   En de prijs is niet erg duur.

 • Jerichosb

  Bedankt voor de beoordeling. Het is altijd interessant wat er nieuw is aan statieven. Maar ik zal mijn oude Manfrotto 3205G nooit verlaten, want hij is goed :)

  • Alexey

   Bedankt voor de feedback.

 • Oleksandr

  Goede recensie. De Chinese lichtgevende analoog van Aliexpress voor 60 dollar is echter goedkoper, en korter, en stabieler, en hoger, en met sproeiers, en verandert in een monopod. Ja, en met een goed hoofd in de kit! En wat betreft de dekens, er zijn allerlei tassen waarmee ze het leveren, hier hebben de Chinese kameraden geen gelijke. En als je het voor honderd dollar neemt, dan zal het zelfs met een "levenslange garantie" zijn))) Nu moet je echter betalen voor levering daar, dus de prijzen zijn aanzienlijk gestegen. Het is jammer.

 • ULADZIMIR

  Niet slecht voor zijn niche. Lichtgewicht en compact. Je kunt ermee de bergen in. Hoewel koolstof betrouwbaarder zou zijn. Persoonlijk zal ik ademen, maar voor straatfotografie zal ik nog steeds een driedelige aluminium versie trekken.

 • EN

  Het lijkt erop dat de recensie niet slecht is, maar zonder vergelijking met analogen van andere kantoren ziet het er op de een of andere manier niet vol uit.
  ZY Helemaal nu een set van de bekende Chinese fabrikant Giottos. Poten YTL9253 lichtgevend, 3 secties met clips. MH7001-621 kogelkop. Gewicht 2 kg, in opgevouwen toestand is het ongeveer 65 cm lang, vrij algemeen, maar het ontvouwt zich snel, het is handig om te werken, het gaat vol vertrouwen om met een set met een gewicht tot 2 kg. Ja, zonder franje, er is geen horizontale positie van de centrale staaf en hij is niet omgebouwd tot een monopod, maar hij is behoorlijk degelijk gemonteerd, de prijs-kwaliteitverhouding is naar mijn mening redelijk gerechtvaardigd.

  • Alexey

   Het zou geweldig zijn om dit statief te vergelijken met analogen, maar waar te krijgen. )

   • aanstonds

    Er is Weifeng WF6663A. Ik kan foto's en specificaties plaatsen.

    • Alexey

     Dit is niet genoeg. Alle apparatuur is zeer wenselijk om met uw handen te voelen. Het is moeilijk om conclusies te trekken uit een foto of paspoortgegevens, tenzij het Gitzo-Systematic is. )

 • Arkadi Shapoval

  Prijzen voor deze vreugde hier http://magazilla.ru/pric/manfrotto-mt190goa4-tb/

 • Gregory

  Laadvermogen – 5 bedrijven (Velbon, Slik, Hakuba, Manfrotto en Gitzo) hebben een Uniform Testing Agreement for Heads and Stands (JPVAA S102-2015) ondertekend. Daarom is 40kg van Gitzo direct te vergelijken met 5kg Velbon of Slik.

  • Alexey

   Ik wist er niets van. Het is goed, er zal in ieder geval een soort richtlijn zijn. Toch bleef de vraag: zowel carbon als aluminium 190Go! een paspoortbelasting van 7 kg hebben. Die. het blijkt dat er geen verschil is: gebruik carbon aluminium. Maar in feite hangt de stijfheid af van de elasticiteitsmodulus (E), en de elasticiteitsmodulus zelf hangt af van het materiaal.

   • Vladimir

    Nogmaals, de vorige reactie is verwijderd.
    Stijfheid is een functie van de sectie, niet alleen de sterkte van het materiaal zelf. Een 25 mm duraluminium buis zal vele malen stijver zijn dan een 12 mm koolstofvezel buis.

    • Alexey

     Ja, je hebt misschien gelijk, maar deze verklaring moet worden geverifieerd door berekening. Stijfheid is het product van de elasticiteitsmodulus en het traagheidsmoment van de doorsnede. De elasticiteitsmodulus is een eigenschap van een materiaal. Het traagheidsmoment is een kenmerk van de sectie. Daarom kan het gebrek aan stijfheid bij een kleine dwarsdoorsnede worden gecompenseerd door een materiaal met een hoge elasticiteitsmodulus.

     • Vladimir

      Ja, ja, leer een vliegtuigontwerper om dunwandige constructies te berekenen. Laten we goed luisteren.

      • Alexey

       Ik geef een link:
       Leerboek over sterkte van materialen, sectie: "Stabiliteit van samengedrukte staven." Of zijn er andere wetten in de luchtvaart? )
       Eerlijk gezegd begrijp ik je toon niet.

       • Vladimir

        Je hebt geen core en bent niet gecomprimeerd. Zoek het juiste onderwerp in de inhoudsopgave van het leerboek.

        Hier schrijf je onzin.

        Bij het kiezen van een compact statief voor de camera raad ik daarom aan om te kiezen voor carbon producten. In hen is, ondanks de kleine dwarsdoorsneden van de poten, de stijfheid nog steeds hoger en wordt deze bereikt door de hogere kenmerken van de stijfheid van de koolstof zelf.

        En nog steeds het lef hebben om aan te bevelen. Het maximale dat u kunt doen, is uw onjuiste mening uiten.

       • Alexey

        Voor Vladimir.
        "Beste" specialist! Heb je veel statieven in je handen gehad? Ik stel voor dat je het volgende doet: schrijf je artikel over hoe de stijfheid van de staven of schalen (zoals je wilt) afhangt van het dwarsdoorsnede-oppervlak, het profiel en het fabricagemateriaal. Schrijf daar wat je wilt en hoe je wilt. Het is zeer waarschijnlijk dat dit materiaal zeer nuttig zal zijn. En ik zie geen reden om lezers met onnodige informatie te belasten, vooral omdat er speciale mensen nodig zijn om het te begrijpen. kennis. Dit is de eerste.
        Seconde. Ja, ik heb het lef om statieven van koolstofvezel aan te bevelen. Deze "onbeschaamdheid" is genoeg voor iedereen die in het echte leven carbon- en aluminiumstatieven heeft gebruikt. ) Ik stel u het volgende voor: los een eenvoudig probleem op. Gegeven: twee staven gesloten ringvormige doorsnede, buitendiameter 16 mm, wanddikte 1 mm. De ene is koolstofvezel, de andere is aluminium. Lengte - 0,6 m. Ontdek welke van hen zich meer rigide of gestaag gedraagt, het is aan jou. Cross geweven koolstof. Neem de gemiddelde elasticiteitsmodulus voor koolstof. Het berekeningsschema is een analoog van de werking van de statiefpoot bij de minimale afbuighoek. En wanneer, meneer de theoreticus, u mij bewijst dat de "lumin" zich stabieler zal gedragen en harder zal werken, dan zal ik u toejuichen.

   • jerichosb

    “En tot slot, de meest mysterieuze waarde, draagkracht. Volgens het paspoort is de belasting op het statief maar liefst 7 kg, maar dat is precies wat dit cijfer betekent en hoe het is bepaald, niemand legt het ergens uit”

    Ja. Niets is hier duidelijk.
    Mijn oude Manfrotto 3205G met drie secties en de diameter van de eerste (grotere) Ф27 mm claimt Max. Gewichtscapaciteit: 11.1 lbs., Hoeveel is dat volgens keh.com? ~5kg. Waar dan naar de jouwe?

    • Gregory

     Heb je nog iets anders dan de 27MM buis in het statief? :)) De nieuwe 190 serie heeft nieuwe sloten (clips en spantangen), een nieuwe hub, etc. dus het laadvermogen is hoger. En trouwens, een statief met een camera en een last gaat niet kapot als je meer dan 0,5 kg laadt.
     Statieftesten worden als volgt uitgevoerd: een trillingssensor en een gewicht aan een touw. Het touw wordt doorgesneden en trillingen worden gemeten.... Dus uw model weerstond een bepaalde amplitude met een gewicht van 5 kg, en het nieuwe model met 7 kg, en Gitzo 0545T met een eigen gewicht van 0,9 kg - 10 kg. Technologie staat niet stil.

   • Gregory

    Maar het eigen gewicht van statieven is anders. Waarom je een carbon statief zou moeten kopen in plaats van een aluminium statief: nog krachtigere aluminium statieven (met hogere classificaties) fluctueren in de wind veel groter dan de pixelgrootte van moderne camera's. Dit zal geen probleem zijn als je een 6MP camera op de crop hebt. Maar als 24 MP - aluminium zal niet werken in de wind.
    Goede carbon statieven (bijv. Gitzo) zijn grotendeels verstoken van dit nadeel. Hun fluctuaties onder vergelijkbare windbelastingen zijn kleiner dan de pixelgrootte.
    Het laden van statieven met tassen en rugzakken leidt tot nog grotere schommelingen van de wind (de windvang van het systeem neemt toe). Dus als je een landschap wilt fotograferen in verschillende weersomstandigheden, ligt de keuze voor de hand - Gitzo.

    • Alexey

     Bij rustig weer kun je zelfs met de lichtste statieven fotograferen. Problemen beginnen wanneer er wind is, hij is het die de belangrijkste boosdoener is van trillingen en microsmering. In dergelijke gevallen gebruik ik vaak een gewone paraplu, die de camera tegen de wind afdekt. En vaak. over het algemeen vertrek ik vanuit de tent en dan geef ik niet om de wind. Sommigen gebruiken de zogenaamde stijgbeugel - dit is een stijf koord (strop), waarvan het ene uiteinde is vastgemaakt aan een statiefbasis en aan het andere uiteinde een lus heeft. De lengte van het snoer is zo gekozen dat het nauwelijks de grond raakt. Vervolgens steek je je voet door de lus, druk je deze met je gewicht tegen de grond, daarbij trek je aan het koord en trek je het statief naar de grond. Zo verminder je de trillingen van het statief door de wind aanzienlijk.

     • Gregory

      Je zult het niet geloven, maar de auteur van "Stirrup" voor een statief - Dmitry Borovkov ontwikkelde het voor statieven zonder centrale kolom. De stijgbeugel zit op een centrale bout die door de basis van de Systematic gaat en het hoofd vasthoudt.

      Helaas heb ik weinig landschapsfotografen gezien die een tent opzetten om te fotograferen. Ik zag dierenfotografen, makrushechniks - ja. Maar geen landschap...

      • Alexey

       In het landschap gebruik ik ook geen tent, alleen bij een fotoshoot. Ik heb een stijgbeugel voor mezelf gemaakt, maar nooit gebruikt. Neemt een gewone paraplu mee.

     • Gregory

      Het Manfrotto 190 statief is in ieder geval een heel goed model voor een eerste poging. Maar misschien is het volgende advies nuttig voor beginnende fotografen: koop een model voor een eenvoudiger exemplaar, bijvoorbeeld Bifriya of 290. Om te begrijpen of dit pad van creativiteit interessant zal zijn. En of deze landschapsfotografie en reizen een soort van feedback zullen opleveren om geld te besparen voor een echt de moeite waard statief .... Bijvoorbeeld, zoals op uw foto's - Gitzo Explorer, een superstatief voor de landschapsschilder en reiziger.

      • Alexey

       Ja, de Gitzo Explorer is een geldig statief.

      • Kiev-Vyshorod

       Voor beginners is dit MEER dan genoeg! De droom van elke student! ;) Absoluut, een statief is "niet het laatste wat" nodig is voor een goede opname... maar OH, hoe ver verwijderd van de eerste en MEEST noodzakelijke voorwaarden...! ;) )))) En met een goede uitrusting is het altijd prettiger om zelfs maar op de bank te zitten en niets te doen….

     • Kiev-Vyshorod

      Ten koste van een flexibele stijgbeugel zijn er nuances - in de wind komt de belasting in resonantie en begint problemen toe te voegen ... Het is raadzaam om de beweging van de belasting op de stijgbeugel te beperken ...

    • Kiev-Vyshorod

     De schommelingen zijn afhankelijk van de massa - het volstaat om het statief met een tas te laden en er zullen geen schommelingen zijn! Het meest stabiele statief is gemaakt van gietijzer…! ;) Elke koolstofvezel wordt blootgesteld aan de wind, de hoge modulus helpt niet. Dit is een publiciteitsstunt - een gewichtstoename van enkele honderden grammen ... ?! Een extra thermoskan met koffie en broodjes wordt ook toegevoegd aan de totale massa apparatuur, maar WAAR zonder?! Maar niemand koopt thermosflessen van titanium of koolstof, en neemt zelfs drankjes in glazen containers mee (met sterren op het etiket ... ;) ) ...

 • Sven

  Beste artikelmaker!
  Wees zo vriendelijk om me te vertellen met welke lens je macro hebt geschoten!

  Ik wil dat ook! Erg mooie en goede composities.

  ps. Is er een macro-artikel voor beginners in Radozjiv?

  • EN

   Niet de auteur, maar bijna elke macrolens is geschikt voor dit soort foto's. Als dit niet het geval is, kunt u wat is + macroringen gebruiken.
   PS je pet =)

   • Sven

    Bedankt

    Maar ik wilde toch weten WAT de auteur gebruikte

    • Alexey

     Nikon D700 + Sigma 150mm f/2.8 APO EX DG OS HSM Macro + 2 flitsers.

     • Sven

      DANKJE!!!!!

   • Alexey

    Juist. )

  • Carl Zeiss

   En laat alsjeblieft het systeem dat je fotografeert klinken.

   • Alexey

    Nikon D700 + Sigma 150mm f/2.8 APO EX DG OS HSM Macro + 2 flitsers.

  • Alexey

   Sigma 150/2,8 OS HSM

 • Kiev-Vyshorod

  Geweldig overzicht... in tegenstelling tot een statief...
  Gedurende 40 jaar heb ik verschillende tientallen statieven geprobeerd - van houten XNUMXe-eeuws tot verschillende moderne "compacte", "ultratechnologische" en andere ... Als gevolg daarvan ben ik "teruggekeerd" naar de oude "Sovjet !!!
  Opgevouwen bijna 70 cm, gewicht 1,8 kg. De hoogte van het statief is van 40 cm tot 165 cm De belangrijkste "voordelen" zijn zeer sterk en stabiel, niet bang voor regen en vuil, goedkoop en trekt niet de aandacht, indien nodig een zeer sterke "stok".. ! ;))) Misschien met zo'n niet "camille" rondlopen met een camera ter waarde van meer dan $ 5000, maar dit is een "werkpaard" voor alle omstandigheden ...

  • Jerichosb

   “Als resultaat, “teruggekeerd” naar de oude “Sovjet !!!”

   Waar is dit voor?

 • Kiev-Vyshorod

  Als ik me niet vergis - statief FSHU-5. Oud maar betrouwbaar!

 • Alexander

  Heel erg bedankt voor je inzicht en mening! Ik denk dat het voor velen nuttig zal zijn.

 • Alexey

  Alexey! Heel erg bedankt voor het artikel, erg nuttig. Ik heb nog steeds een vraag - waarom heb ik een bevestigingsbout nodig onder het platform onder de kop. Met dank

  • lyokha

   Ik kocht dit statief meer dan een jaar geleden ter vervanging van de 190 vanwege zijn compactheid (4 knieën versus 3 in de 190). Zeer stabiel, de prijs ervoor is veel gewicht. Daarom gebruik ik het alleen voor interieurs of thuisportretten.
   Deze mysterieuze schroef zorgt ervoor dat het hoofd bijna niet kan scrollen.

  • Alexey

   Ter bescherming van de statiefkop tegen zelflosraken.

Voeg een reactie

Auteursrecht © Radojuva.com. Blog Auteur - fotograaf in Kiev Arkadi Shapoval. 2009-2023

Engelse versie van dit artikel https://radojuva.com/en/2017/04/manfrotto-mt190goa4tb-190/

Version en español de este artículo https://radojuva.com/es/2017/04/manfrotto-mt190goa4tb-190/