Nikon Df. Recensie van lezer Radozhiva

Overzicht van de Nikon Df camera en voorbeeldfoto's daarvan, speciaal voor Radozhiva, bereid Sergej Kovesjnikov.

Nikon Df

Nikon Df. Algemene weergave foto

Nikon Df - dit is een zeer ongebruikelijke en dubbelzinnige full-frame DSLR-camera, gemaakt in het klassieke ontwerp van Nikon spiegelreflexcamera's. De dubbelzinnigheid manifesteert zich zowel in de beheerfuncties (daarover later meer) als in de positionering van de camera op de markt. Vaak vind je verwijzingen naar het feit dat de camera tot het professionele segment behoort (ook op de officiële website). Bepaalde technische beperkingen, die duidelijk bewust zijn gemaakt, belemmeren het gebruik van de camera als professioneel hulpmiddel echter enorm. Aan de andere kant vertelt de volledige afwezigheid van "groene" automatische modi en een aanzienlijke prijs, die soms sommige professionele FF-camera's overtreft, ons dat gewone amateurs, en vooral beginners, dit apparaat zullen omzeilen. Het publiek tot wie deze camera is gericht, zijn dus in de eerste plaats gevorderde enthousiasten die goed thuis zijn in fotografische apparatuur, die zich niet zullen schamen voor de besturing alleen in handmatige en semi-automatische standen, maar die absoluut geen puur professionele gadgets en functionaliteit. Nou, hipsters natuurlijk.

Het blijkt dus dat Df de meest professionele amateur is en de meest amateur professionele Nikon-camera's :)

Ondanks dat het prototype van de camera in 2009 gereed was, werd de camera pas in het najaar van 2013 gepresenteerd. Dit vanwege de catastrofale aardbeving in Japan in het voorjaar van 2011.

Df- 's werelds lichtste en meest compacte FX-formaat CZK op het moment van release, blijft dit zo voor de huidige dag. Samen met de batterij weegt hij slechts 765 gram. Ter vergelijking: de jongste van de Nikon FF's is D610 weegt 850 gram, D750 - 840, Canon 6D - 770 Gelijkmatig bijsnijden D7000 weegt meer - maar liefst 780 g Ongeveer hetzelfde beeld wordt waargenomen bij het vergelijken van afmetingen.

Kamergrootte vergelijking:

Kamergrootte vergelijking:

Volgens de fabrikant heeft de camera echter een weerbestendige behuizing van magnesiumlegering. In de handen van de camera voelt degelijk en goed gemaakt, een duur ding. Hoewel, niettemin, het gevoel van superbetrouwbaarheid, "kogelvrij" zoals in D700, bijvoorbeeld - helemaal niet.

Nikon Df

Nikon Df

De camerabody is geïnspireerd op klassieke Nikon-filmcamera's zoals de F3 en FM en is verkrijgbaar in twee bodykleuren - zwart met zilver en helemaal zwart. Schoonheid is een subjectief begrip, maar persoonlijk vind ik deze klassieke verschijning gewoon een genot; en objectief gezien steekt Df scherp af tegen de achtergrond van identieke, tot op het punt van volledige ononderscheidbaarheid, moderne digitale spiegelreflexcamera's, ongeacht de fabrikant. Of het goed of slecht is - iedereen beslist voor zichzelf.

Zoals gewoonlijk zit het hele punt in de details.

Zoals gewoonlijk zit het hele punt in de details.

Het hart van elke digitale camera is de sensor. Nikon Df heeft een 16,1 MP volformaat sensor, precies hetzelfde als op het vlaggenschip  D4 en D4s. Het is een sensor NC81366W en in tegenstelling tot de overgrote meerderheid van nieuwe producten van Nikon, is dit onderdeel vervaardigd door Nikonen niet Sony. En over het algemeen is de camera niet zonder trots made in Japan, dat staat twee keer duidelijk op de behuizing vermeld :)

Nikon DF – gemaakt in Japan

Nikon DF – gemaakt in Japan

Natuurlijk kan een relatief klein aantal pixels volgens moderne normen op een groot deel van de matrix niet anders dan de gevoeligheidsparameters op de meest positieve manier beïnvloeden. Bovendien werkt de matrix bij slechte lichtomstandigheden nog beter dan D4 (wat wordt bevestigd door tests op DXOMark). Misschien komt dit juist door het ontbreken van de mogelijkheid om video op te nemen.

Standaard ISO-waarden zijn van 100 tot 12800; werknemers kunnen, met enig voorbehoud, als allemaal worden beschouwd. De camera werkt prima bij weinig licht, wat de grenzen van creativiteit aanzienlijk verlegt. De AutoISO-functie werkt feilloos en je wilt hem bijna nooit uitschakelen. Het is mogelijk om de camera de waarde te geven van de minimaal toegestane uittreksels, die het automatisch instelt, afhankelijk van de bevestigde lens, in overeenstemming met de gouden regel van fotografie.

Voorbeeldfoto bij ISO 12800

Voorbeeldfoto bij ISO 12800

Gegevens kunnen worden geschreven in traditionele JPEG, TIFF, 12-bits en 14-bits RAW, en in tegenstelling tot bijvoorbeeld D750 - RAW kan ook worden gedecomprimeerd. De maximale snelheid voor continu-opnamen bereikt 5,5 fps. Bij opnamen in RAW (14-bit, lossless compressie, beeldcorrectie-opties ingeschakeld), kan de Nikon Df-buffer 16 frames bevatten, d.w.z. serie, afhankelijk van de snelheid van de geheugenkaart, kan ongeveer 20-25 frames zijn.

De door de fabrikant beweerde levensduur van de sluiter is 150 handelingen. De maximale sluitertijd is 000/1, niets bijzonders hier.

Autofocusmodule - Multi-CAM 4800FX 39-punts, vergelijkbaar met die gebruikt in D600 и D610. Zoals gewoonlijk heeft 39 punten weinig zin - ze zijn allemaal gebundeld in het midden van het frame en beslaan een gebied dat niet eens een kwart van het framegebied beslaat. Een soortgelijk probleem is echter tot op zekere hoogte inherent aan alle Nikon full-frame DSLR's.

Optische zoeker Nikon Df

Optische zoeker Nikon Df

Maar het is mogelijk om scherp te stellen met lenzen waarvan het maximale diafragma tot f / 8 is, zij het slechts op 7 centrale punten.

De zoeker is groot en helder, niet in de laatste plaats door het gebruik van een pentaprisma in plaats van een pentamiror. JVI heeft een vergroting van 0,7x en, belangrijker nog, 100% framedekking.
Het hoofdscherm is vrij groot, 3,2 inch; helder, hoewel het nog steeds niet beschermt tegen blootstelling aan de zon, en vrij nauwkeurig in kleurweergave, voor zover ik kan zien. Velen zijn er zeker van dat het scherm, net als de matrix, is geleend van het model D4.

De camera heeft ook een klein informatiescherm op een plek die bekend is bij DSLR's, waarop alleen het belangrijkste wordt weergegeven: belichting, batterijlading en het aantal resterende frames. Hoewel het scherm klein is, heeft het zijn eigen achtergrondverlichting, een prachtige koudwitte kleur. De weergave van de huidige AutoISO waarde laat wat te wensen over, maar over het algemeen is dit beter dan niets.

Ingebouwde flitser, zoals de belangrijkste "donor" D4 - afwezig, wat betekent dat je aan de ene kant wat meer geld moet uitgeven om het CLS-systeem te bouwen, en aan de andere kant krijg je batterijbesparing, een meer esthetisch uiterlijk en het beruchte lage gewicht.

Het belangrijkste kenmerk van Nikon Df is misschien wel dat de houder een unieke functie heeft: een opvouwbare diafragma-weerstandsvoet. Op deze manier, Deze camera is compatibel met bijna alle lenzen met F-vatting.uitgegeven sinds 1959, waaronder: pre-AI en zonder enige aangifte.

Wat betreft compatibiliteit zijn er een paar opmerkingen: het slechte nieuws is dat niet alle lenzen passen. Het goede nieuws is dat over het algemeen die objectieven die niet geschikt zijn de aandacht van de eigenaar van een camera van dit niveau niet verdienen. Allereerst zijn dit de lenzen uit de IX-NIKKOR-serie van cropped filmcamera's van eind jaren 90, die met hun eigenschappen helemaal niet schitteren: alles is volledig donker zoomt. Ook een paar autofocuslenzen die speciaal voor de F3AF-camera zijn gemaakt. Wel wat exotischer, dat vind je niet in elk museum.

Управление

Hoe ongebruikelijk is deze camera om te bedienen, met andere woorden, hoe past de inhoud bij het uiterlijk? Welnu, hier moet worden toegegeven dat een heel gewone Nikon spiegelreflexcamera verstopt zit onder een stijlvol mooie body. Er is hier niets dat niet alleen de gewoonten van een moderne fotograaf radicaal zou veranderen, maar je hoeft zelfs geen nieuwe knoppen / menu-items te onthouden. Alles is logisch, begrijpelijk en vertrouwd voor iedereen die een Nikon CZK heeft gebruikt die in de afgelopen 10 jaar is uitgebracht.

Achterpaneel

Achterpaneel

Individuele draaiknoppen voor het invoeren van ISO, sluitertijd en belichtingscompensatie geven natuurlijk hun charme aan het filmtijdperk. Er kan niet worden gezegd dat ze op de een of andere manier het lezen en invoeren van parameters versnellen of juist vertragen, verheugend of irriterend, nee. Het is gewoon een beetje anders. Bovendien kunt u voor alles "niet-standaard" (behalve belichtingscompensatie - het kan alleen via uw eigen wiel worden ingesteld), op de een of andere manier een meer bekende bedieningsmethode gebruiken - via het hoofdwiel of via het menu . Over het algemeen stelt de camera u in staat om uzelf zeer, zeer snel en flexibel te configureren, een ontelbaar aantal menu-items is gewijd aan het aanpassen van de bedieningselementen voor een specifieke gebruiker en voor specifieke taken. Over het algemeen is de menustructuur vrijwel gelijk aan de menu's van moderne high-end Nikon camera's.

De ISO-waarde die is ingesteld met behulp van de trommel met de AutoISO-functie ingeschakeld, stelt de onderste drempel in, wat buitengewoon handig in gebruik is.

Bovenaanzicht

Bovenaanzicht

De bedieningswielen hebben individuele sloten in de vorm van knoppen. stuurwiel uithoudingsvermogen vergrendelt in de standen 1/3 STEP, X, T en B, om naar een andere stand te gaan moet u op de ontgrendelknop in het midden van het wiel drukken. Het is heel handig om dit te doen door met je wijsvinger op de knop te drukken en tegelijkertijd met je duim en middelvinger aan het wiel te draaien. Hetzelfde geldt voor het correctiewiel. expositie, waarvan ook alle posities automatisch worden geblokkeerd. Wielposities voor tijd uittreksels van 4 tot 1/4000 worden met één vinger omgedraaid, zonder de noodzaak om te ontgrendelen, wat best handig en logisch is.

Wat NIET handig en NIET logisch is, is de bediening van het keuzewiel voor de ISO-gevoeligheid expositie alle standen erop zijn automatisch vergrendeld, maar de ontgrendelknop zit niet op de wielas, maar iets aan de zijkant en achterkant van de camerabody. Met één hand van ISO wisselen terwijl je de camera voor je ogen houdt is bijna onmogelijk. U moet de camera minimaal lager zetten om de borstel niet onnatuurlijk te draaien of zelfs de camera te onderscheppen. Het is verschrikkelijk vervelend. Daarom heb ik op mijn exemplaar bewust het vergrendelingsmechanisme uitgeschakeld en nu klikt het wiel met een beweging van één vinger tussen zijn posities. In deze modus is het een waar genoegen om met dit mechanisme te werken. Al die tijd was er geen enkel geval dat de ISO-instellingen spontaan verdwaalden als gevolg van bijvoorbeeld het aanraken van het stuur van een behuizing of kleding, dus we kunnen gerust stellen dat Nikon-ingenieurs op dit moment eerlijk gezegd "overdreven ”.

Een andere opmerking met betrekking tot de bedieningsmechanismen is de bedieningsknop aan de voorkant. Het feit dat het verticaal wordt geïnstalleerd, heeft praktisch geen effect op het gemak van werken, maar de lage hoogte en de te krappe slag hebben invloed. Zo strak dat je zou denken dat dit een fabriekshuwelijk is, ware het niet voor de talloze klachten op het web over een soortgelijk probleem. U kunt de schijf vol vertrouwen draaien met slechts twee vingers, en dan, op voorwaarde dat uw handen niet nat zijn.

Hoewel beide claims met nul worden vermenigvuldigd, als je je precies herinnert hoe de ontwikkelaars zich het gebruik van deze camera hadden voorgesteld (en vertelden in persberichten) - ontspannen artistieke opnamen maken voor je eigen plezier, terwijl je zoveel tijd aan elk frame kunt besteden als je nodig hebt, je kunt langzaam de wielen draaien, op de knoppen drukken; niemand zou haast moeten hebben, uiteraard zijn de eigenaren van zo'n camera volgens de bedoeling van de ontwikkelaars al lang overal :)

Foto rechtsboven

Foto rechtsboven

Opnamemodi zijn er, in tegenstelling tot typische amateurapparaten, precies vier - M, A, S en P. Om de modus te wijzigen expositie u moet eerst de keuzeschakelaar omhoog trekken en pas daarna in de gewenste stand draaien.

Er zijn twee programmeerbare knoppen op het voorpaneel, evenals een zeer handige knop op de juiste plaats, meestal alleen aanwezig op modellen van de professionele lijn -AF-ON.

Voorbeeldfoto op Nikon Df

Voorbeeldfoto op Nikon Df

De ontgrendelingsknop is voorzien van schroefdraad voor een mechanische kabelontgrendeling. Tegenwoordig is dit niet zozeer voor het goede, maar om een ​​nostalgisch imago te behouden. Hoewel, als je nog een kabel van de oude Zenith hebt, dan kun je besparen op het kopen van een elektronische, want. ingebouwde intervalmeter met een zeer breed scala aan mogelijkheden vervangt deze volledig. De goedkoopste optie voor afstandsbediening, met een infraroodafstandsbediening ML-L3, werkt niet - er is geen infraroodontvanger.

Automatisch witbalans werkt redelijk goed, maar bij natuurlijk licht heeft de camera de neiging om het witpunt soms iets naar magenta om te buigen. Automatische modi BB er zijn er zelfs twee: de eerste werkt op dezelfde manier als de meeste andere camera's - hij probeert de tinten onder alle omstandigheden neutraal te houden, de tweede verschilt van de eerste doordat hij warme tinten behoudt wanneer de kleurtemperatuur daalt (gloeilampen, vlammen , zonsondergang). Een zeer interessante functie voor degenen die gewend zijn om rechtstreeks in JPEG te fotograferen.

Burst-snelheid van 5,5 frames per seconde zou genoeg moeten zijn voor de ogen voor niet-professionele fotografie. Op de drive mode selector kunt u zowel de maximale burst snelheid als de verlaagde snelheid selecteren, de lage snelheid wordt ingesteld via het menu.

Een van de kunstmatige beperkingen die aan het begin van de review werd genoemd, is een geheugenkaart. Het is er slechts één (wat praktisch onaanvaardbaar is voor professioneel werk, omdat de mogelijkheid om afbeeldingen te dupliceren niet is voorzien) en bovendien het SD / SDHC / SDXC-formaat. Vanuit het oogpunt van een amateur is dit een absoluut pluspunt: deze kaarten zijn goedkoper, komen vaker voor en kaartlezers van dit specifieke formaat komen vaker voor. Kaarten tot 64 GB worden ondersteund.

Een andere beperking is de relatief kleine 1230 mAh-accu. Op een commerciële shoot kun je een handvol hiervan op een dag planten, vooral in de kou; voor een amateur is één voldoende, omdat hij niet in extreme omstandigheden minstens 1000 (of zelfs 2000) frames kan bevatten.

Beeldkwaliteit

Zoals verwacht, stelt de vlaggenschipsensor u in staat om de uitvoer met dezelfde compromisloze beeldkwaliteit te krijgen. De kleurweergave is uitstekend, zelfs bij standaardinstellingen. Door het gebruik van ongelooflijk grote pixels volgens de huidige normen in de matrix, is het geen probleem om pixel-voor-pixel scherpte te krijgen; en de bonus hiervan is dat zelfs in omstandigheden met ernstig onvoldoende verlichting, redelijk aanvaardbare foto's tevoorschijn zullen komen.

Bronnen kunnen worden gedownload Op deze pagina.

Persoonlijke indrukken

Omdat de Nikon Df, zoals eerder vermeld, de lichtste fullframe op de markt is, is hij zeer gemakkelijk te hanteren, vooral met de bijna gewichtloze reguliere fix - "vijftig dollar". Als je echter van plan bent deze camera mee te nemen, bijvoorbeeld op vakantie, houd er dan rekening mee dat het nog steeds een vrij zware "baksteen" is, die in dit opzicht niet kan concurreren met spiegelloze camera's.

Een nogal onverwachte nuance die tijdens het gebruik naar voren kwam, is de compatibiliteit met lenzen. Nee, technisch gezien is alles absoluut perfect, we hebben het over de esthetiek: harmonieus, qua uiterlijk, alleen native Nikkor-lenzen uit het filmtijdperk "zitten" op deze camera, en zelfs dan - niet alle . Bovendien bepalen de kleine afmetingen en het gewicht van het karkas vooraf verschillende mate van ongemak bij het gebruik van zware professionele zoomlenzen.

Het niveau van de camera is vrij hoog, dus je kunt er alleen vanuit een subjectief oogpunt kritiek op hebben; De beeldkwaliteit is verbluffend. Na een paar foto's te hebben gemaakt, begrijp je dat het hier niet 50, niet 90 en zelfs niet 99, maar 100% is - wat er bij de uitvoer gebeurt, hangt alleen en alleen af ​​van de kromtestraal van de handen van de fotograaf. Binnen redelijke grenzen beperkt Df de gebruiker natuurlijk praktisch op geen enkele manier. Dit speelt opnieuw in de kaart van het beeld dat door marketeers voor dit product is gemaakt - dit is een camera waarin niets afleidt van het creatieve proces van fotografie, inclusief de camera zelf.

postscriptum

In de wereld van fotografie is er een paradoxaal en heel grappig patroon: hier en daar zie je vaak hoe mensen fotoapparatuur kiezen met het oog op de profs. Het wordt algemeen en categorisch beschouwd als de standaard en maatstaf voor kwaliteit, terwijl amateurs volledig naar de profs moeten streven. Tegelijkertijd, als je bijvoorbeeld naar de automarkt kijkt, zie je gemakkelijk de absolute absurditeit van deze benadering: een professional (het maakt niet uit of hij een taxichauffeur is of goederen vervoert) zal nooit een Porsche voor het werk, een autoliefhebber zal nooit dromen in een nachtmerrie die hij voor zijn zuurverdiende koffer een tractor, of een bus, of een trouwlimousine heeft gekocht om naar zijn werk of een zomerverblijf te rijden. Met dit alles zou het nooit bij iemand opkomen om te zeggen dat Porsche erger is dan Scania, of omgekeerd. Ze hebben een uitzonderlijk verschillende reeks kwaliteiten die aan totaal verschillende behoeften voldoen.

Hetzelfde geldt voor professionele fotografen - ze hebben een duidelijk omschreven en zeer specifieke reeks taken die ze met succes oplossen met behulp van geschikte, niet minder specifieke tools.

Wat moet een amateurfotograaf die de hoogst mogelijke beeldkwaliteit wil krijgen (en niet vragen 'waarom zou hij dit doen als hij geen pro is' - Ferrari produceert immers ver van Formule 1-piloten)? Veel geld besparen voor apparatuur met functies die ze in het echte leven nooit nodig zullen hebben, en dan, na gespaard te hebben, een grote, zware en lelijke (ja, dit kan ook belangrijk zijn!) Camera met zich meedragen?

Eigenlijk was het vroeger zo.

Voor de release van Df.

Nikon Df

Nikon Df

U vindt meer beoordelingen van lezers van Radozhiva hier.

Voeg een reactie toe:

 

 

Opmerkingen: 244, over het onderwerp: Nikon Df. Recensie van lezer Radozhiva

 • Michael

  Werken aan D4 en nadenken over een verdere verandering in technologie (nou ja, verdomme, je moet nog steeds elk apparaat ooit veranderen), de rake kijkt qua kwaliteit en gemak niet meer naar D5 \ D6 (+ prijs). Toch zijn gedachten en verlangens om een ​​nieuwe te kopen die aan de horizon verscheen (nou ja, het zal uitkomen) DF-2 al gekalmeerd. Bovendien werd de matrix beloofd in twee versies vanaf D5/D850. Wie heeft een hoge iso of een megapixel onder de 36 nodig - de keuze is aan jou

 • Emil

  Cameravragen.
  1) In de review staat dat het mogelijk is om, op enkele uitzonderingen na, alle mechanische lenzen zonder autofocus te installeren. Het is dan ook de vraag of het mogelijk is om een ​​lijn lenzen van Kyiv-19 op deze camera te monteren, namelijk Mir-20N, Mir-35N, Kaleinar-5N, etc. met een “H” vatting. Ze hebben dezelfde mount, maar ze zijn geïnteresseerd in compatibiliteit in de praktijk, iemand heeft geprobeerd met ze te werken, blijven ze plakken?
  2) Is er compatibiliteit, niet alleen mechanische, maar ook belichtingsmeting - dat wil zeggen, zal Nikon's belichtingsmeter-reostaat de diafragmawaarde van deze modellen verzenden en daardoor de belichting correct bepalen?
  3) Bestaat het menu in het Russisch van de fabrikant, of knippert het allemaal onofficieel met mogelijk verlies van functionaliteit?

  • Arkadi Shapoval

   1) je kunt
   2) als de lens uit Kiev "juist" is, dan werkt alles. Details hier.
   3) alle Nikon Df-camera's zijn uitgerust met een meertalige set, selecteer gewoon de gewenste taal uit de beschikbare talen in de instellingen, Russisch is er

  • P.v.

   Dit is niet de eerste keer dat ik enthousiasme zie in opmerkingen over de mogelijkheid om antediluviaanse lenzen van Tsar Gorokh te gebruiken op professionele camera's of vlaggenschipcamera's, zonder AF en met instelling van het diafragma met behulp van het wieltje op de lens. Wat is het punt? Als je de coolste camera hebt, waarom gebruik je dan geen moderne “E”-lenzen?

   • Dmitry Kostin

    SLR E-lenzen zijn niet langer helemaal modern: ze zijn verkrijgbaar voor de Z-vatting.
    Bovendien zijn er op de Japanse Nikon-spiegel slechts 4 DSLR's voor de F-vatting, waarvan er dit jaar waarschijnlijk 2 zullen worden stopgezet.
    Niet iedereen heeft lenzen uit de E-serie nodig.Foto's kunnen ook worden gemaakt met Helios 44 of 40.

 • Emil

  Arkady, heel erg bedankt voor het antwoord !!!

 • Emil

  En je hoeft niets te slijpen op de lenzen van deze serie? dat wil zeggen, geklikt - en om te schieten?

  • Arkadi Shapoval

   Ja. Maar in zeer zeldzame gevallen hebben lenzen uit Kiev nog steeds een te lange diafragmaringrok en sommige hebben geen richel voor een regelweerstand. Het lijkt erop dat wie ze maar wilde, maar in de overgrote meerderheid, ze gewoon op de camera zetten en ze werken als native AI / AI-S-lenzen.

 • Emil

  Prima. Heel erg bedankt voor het perfecte advies!

 • Dmitry (Moskou)

  Een goede recensie - zeer subjectief, maar ik vond het leuk: het uiterlijk van een andere persoon op een camera die ik goed ken, is interessant. Ik ken degenen die DF helemaal niet begrijpen en erop spugen, omdat het ongebruikelijk is voor degenen die aanvankelijk met moderne CZK's begonnen. En mijn eerste normale apparaat was Nikon F3 - en DF lijkt er in de verte op. Hier merkte de auteur van de recensie op dat het voorwiel strak zit - ik niet. Waarom? Ja, ik stel het diafragma in vanaf de ring op de lens (ja, dit kan ook). Ik zet er geen AF-S-lenzen op - ze zijn te zwaar, groot, het is onhandig. Ja, dit is helemaal geen universeel apparaat! Ik zou zelfs zeggen dat hij AF heeft als een volledig optionele functie. Daar is het niet voor gemaakt. Het enige waar ik ontevreden over ben is dat Nikon DFx niet wilde uitbrengen - met een 36-45 megapixel matrix is ​​16 toch niet veel. Alle Ai-lenzen hebben een resolutie van 24-30 megapixels, de beste hebben een nog hogere resolutie. En daar kwam ik pas onlangs achter - nadat ik de 850 Nikon had getest, maar bij Nikon zelf wisten ze het altijd al!

  • Nicholas

   Dat wil zeggen, denkt u dat zelfs oude lenzen de matrices van moderne DSLR's / UPC's kunnen "oplossen"? En dan ga ik upgraden naar een full frame met 36mp en zijn er grote vragen over welke optica ik moet nemen ... Dezelfde Nikon vijftig dollar bijvoorbeeld, is het de moeite waard om de nieuwere versie van 1.8G te nemen, of is het niet de moeite waard om te veel te betalen en je kunt 1.8D Mk.III nemen?

   • Seladir

    Mensen zijn vaak te pessimistisch en trekken scherp de lijn waar de lens de matrix zogenaamd niet meer zal “oplossen”. 36 MP full frame heeft dezelfde pixeldichtheid als een uitsnede van 16 MP. Het lijkt erop dat fifty-fifty-fixes geweldig aanvoelen op dergelijke camera's.

    • P.v.

     Als dit waar is, zullen een crop van 16 megapixels en een full-frame van 36 megapixels ongeveer dezelfde ruis produceren bij hoge ISO's.

   • P.v.

    Glas heeft niet zo'n parameter als resolutie. De lens is geen digitaal apparaat, maar een puur analoog apparaat. Het diafragma is in jouw geval het enige dat telt.

    • Dmitry Kostin

     Zelfs Sovjet Helios had zo'n concept als
     Resolutie volgens specificaties (midden / rand):
     Helios-44 - 35/14 lijnen/mm
     Helios-44-2 - 38/20 lijnen/mm
     MC Helios-44M-7 - 50/30 lijnen/mm

    • Rodion

     Ja, natuurlijk) Lees over de frequentiecontrastkarakteristieken van de lens.

 • Dmitry (Moskou)

  En trouwens, ik voeg eraan toe: het gewicht van DF is ongeveer 760 gr. - dit is het gewicht van de Nikon F3HP. Ideaal voor een apparaat dat u dagelijks bij u draagt ​​- het weegt niet op.

  Daarnaast is DF goed doordat er kleurprofielen van D2x op worden geplaatst - de kleuren komen er “filmachtig” uit. Tegelijkertijd overtreft het andere camera's, dragers van die profielen in andere parameters. Dat wil zeggen, de kleur ervan is BETER dan van D4, en niet "hetzelfde". Nou, natuurlijk, dit alles is ook erg subjectief. Zie de kleur met je eigen ogen, vergelijk - dit is de meest betrouwbare.

 • Dmitry Kostin

  Ik merkte dat op Avito anderhalf jaar lang dode DF vaak tegenkwam.
  Kortom - het falen van de sluiter. Bovendien deden zich storingen voor bij een relatief lage kilometerstand - voor iemand van meer dan 80 duizend, en voor iemand die hij niet tot 200 duizend haalde.
  Ter vergelijking: D3s / D4-runs zijn 400-600 duizend op 1 sluiter.
  Jammer dat Nikon niet dezelfde sluiter en AF-module van D4 heeft ingebouwd... de DF was immers een duur apparaat.

 • Dhr. drassig

  Meer als een poging om een ​​spiegelbeeld te maken van Leica, en retro design, en kunst, en de prijs "niet voor de simpele, maar voor de elite!" (Je moet spreken met een glamoureus geloem in je stem.)) ) Maar je kunt zelfs aan de carrosserie meteen zien dat dit een imitatie is - geverfd magnesium trekt niet eens aan de carrosserie van de Zenith, het ziet eruit als plastic. De retro-grip van het lichaam is over het algemeen een dubbelzinnig iets op een digitale camera, het kan onhandig zijn. Het is gemakkelijker om een ​​gebruikte D4 te nemen, en dit is meer glamoureus speelgoed.

 • Alex Sosnin

  Goede foto eigenlijk. Het gewicht is klein, de matrix is ​​​​bom. Sta op non-ai. In vergelijking met gieters is dit een ander segment - gewoon een hoogwaardige camera met traditionele ergonomie. Nikon is nooit premium geweest. Overigens past een Leica R-bril door een adapter zonder lens.Heel goed voor een (conservatieve) amateur. En D4 is een heel andere categorie. Het is alleen jammer dat er geen native matglas is met mattering.

  • B.R.P.

   Dus van Leica R tot elke Nikon die ze zullen worden, ze hebben r. O. met 0,5 mm. meer.

   • Alex Sosnin

    Helemaal juist. Dit is het enige wat Nikon gemeen heeft met een gieter, en dan een spiegel)
    En df is uitstekend. Het is op de een of andere manier gelukt in termen van de totaliteit van parameters - niet afzonderlijk, maar juist in termen van hun integratie. Er had zo'n model moeten zijn, en Nikon was een goed cadeau voor fans van het merk, kenners van hun oude optica (en zelfs met een kleine pixelmatrix), enz. Het enige nadeel, ik herhaal het, is dat er geen verwisselbare matglazen, maar dit is in principe op te lossen.

Voeg een reactie

Auteursrecht © Radojuva.com. Blog Auteur - fotograaf in Kiev Arkadi Shapoval. 2009-2023

Engelse versie van dit artikel https://radojuva.com/en/2016/11/nikon-df-obzor-ot-chitatelya-radozhivy/

Versión en español de este artículo https://radojuva.com/es/2016/11/nikon-df-obzor-ot-chitatelya-radozhivy/