Test Nikon AF Nikkor 50mm 1: 1.8, versie MKII, NJ (NIKON JAPAN)

Deze keer maakte ik een review van de lens uit mijn persoonlijke arsenaal aan fotoapparatuur. De held van de test is een piepklein Nikon AF Nikkor 50mm 1:1.8, versie MKII, NJ (NIKON JAPAN).

Blije review van Nikon AF Nikkor 50mm 1: 1.8, versie MKII, NJ (NIKON JAPAN)

Voor review Nikon AF Nikkor 50mm 1: 1.8, versie MKII, NJ (NIKON JAPAN)

Radozhiv heeft al een review van zo'n lens - Nikon AF Nikkor 50mm 1: 1.8 (MKII, MIJ-versie).

Nikon AF Nikkor 50mm 1: 1.8, versie MKII, NJ (NIKON JAPAN)

Nikon AF Nikkor 50mm 1: 1.8, versie MKII, NJ (NIKON JAPAN)

Belangrijk: Nikon AF Nikkor 50 mm 1: 1.8 lens (MKII-versie) bestaat in drie versies, afhankelijk van het land van fabricage:

 1. Nikon AF Nikkor 50mm 1: 1.8 - MKII MIJ (Made In Japan), een overzicht van deze versie kan zijn zie deze link.
 2. Nikon AF Nikkor 50mm 1: 1.8 - MKII NJ (Nikon Japan), de versie die wordt weergegeven in de recensie die u momenteel aan het lezen bent.
 3. Nikon AF Nikkor 50mm 1: 1.8 - MKII MIC (Made In China), een overzicht van deze versie kan zijn: zie deze link.

De eerste Nikon AF Nikkor 50mm 1:1.8 lenzen van de MKII-versie werden in Japan geproduceerd (MIJ), waarna de productie naar China verhuisde (NJ, MIC). Om gebruikers niet zoveel te verwonden met het opschrift 'MADE IN CHINA' ('made in China'), is enige tijd het opschrift 'NIKON JAPAN' ('Nikon Japan') op de lenzen aangebracht. In feite zijn alle versies van NIKON JAPAN (MKII NJ) gemaakt in China. Het voorvoegsel 'JAPAN' betekent alleen dat Nikon Japans is.

Ik heb geen verschil gevonden tussen Nikon AF Nikkor 50mm 1: 1.8 (MKII-versie, Made in Japan, MIJ) en Nikon AF Nikkor 50mm 1: 1.8 (MKII-versie, Nikon Japan, NJ getoond in deze review).

Nikon AF Nikkor 50mm 1: 1.8, versie MKII, NJ (NIKON JAPAN) en Nikon AF Nikkor 85mm 1: 1.8

Twee oude lenzen van 'NON-D' uitvoeringen: Nikon AF Nikkor 50mm 1:1.8, versie MKII, NJ (NIKON JAPAN) en Nikon AF Nikkor 85mm 1: 1.8 (MKI)

Alle autofocuslenzen Nikon 50 / 1.8

 1. Nikon 50 mm 1: 1.8 AF Nikkor (eerste versie, MKI) - de lens is van 1986 tot 1990 alleen in Japan geproduceerd. Het is gemakkelijk te onderscheiden door het venster met de scherpstelafstand en de smalle kunststof scherpstelring. Er zijn twee subversies die niet anders zijn:
  • MKI eerste subversie. Weegt 210 gram. Het is gemakkelijk te onderscheiden door de schroef onder het opschrift '1:1.8'. September 1986 tot maart 1987. Serienummers beginnen met 2
  • MKI tweede subversie. Weegt 165 gram. Het is gemakkelijk te onderscheiden door het ontbreken van een schroef onder het opschrift '1:1.8'. Van 1987 tot 1990. Serienummers beginnen met het cijfer 3
 2. Nikon 50 mm 1: 1.8 AF Nikkor (tweede versie, MK II, ook bekend als de 'N'- of 'NEW'-versie) - de lens werd geproduceerd in Japan en China. De MK II-versie werd geproduceerd van 1990 tot 2001. Er zijn drie subversies die niet anders zijn:
 3. Nikon 50 mm 1: 1.8D AF Nikkor (derde versie, MK III, beter bekend als 'D'-versie) - de lens is geproduceerd sinds 2002 tot op de dag van vandaag. Alle lenzen zijn gemaakt in China.
 4. Nikon AF-S Nikkor 50 mm 1: 1.8G SWM asferisch (vierde versie, MKIV, beter bekend als '1.8 G'-versie of '1.8AF-S'-versie) - de lens is geproduceerd sinds 2011, alle lenzen zijn gemaakt in China.
 5. Nikon AF-S Nikkor 50 mm 1: 1.8G SWM asferische speciale editie (vijfde versie, MKV, beter bekend als versie 'Speciale editie' of 'SE' of cameraversie met een retro bodydesign Nikon Df) - de lens is geproduceerd sinds het najaar van 2013. Alle lenzen zijn gemaakt in China.
 6. Nikon Nikkor Z 50mm 1: 1.8 S, vanaf zomer 2018, lens voor Nikon spiegelloze camera's met Z-vatting. Schema 12 elementen in 9 groepen, 2 ED, 2 ASP.

Details over Nikon's vijftig kopeken line-up zijn te vinden in mijn artikel 'Alle Nikon autofocus vijftig dollar'.

Nikon AF Nikkor 50mm 1: 1.8, versie MKII, NJ (NIKON JAPAN)

Nikon AF Nikkor 50mm 1: 1.8, versie MKII, NJ (NIKON JAPAN). Bekijk getoond op een filmcamera.

Voorbeeldfoto's

Alle 100 foto's in de galerij zonder verwerking.

Originele JPEG-foto's kunnen worden downloaden via deze link (1.09 GB). Het archief bevat 453 foto'sgenomen in 6 maanden op Nikon D70. Gek genoeg, maar ik krijg er veel plezier van om met deze oude en erg goedkoop te werken Nikon D70 en de oude en zeer goedkope Nikon 50/1.8. De camera kostte me $50, de lens $90. Op een 6 MP CCD-sensor wordt zelfs bij F/1.8 een acceptabele scherpte behaald. Ik spaarde de sluiter niet en schoot zoveel als mijn ziel wenste. Foto's uit deze collectie worden door mij gebruikt in een artikel over het kiezen van een Nikon digitale SLR camera.

 • Sommige foto's zijn in RAW-formaat genomen en daarna converteren met behulp van de originele ViewNX-I ver. 1.0.1 64 bit zonder extra wijzigingen in bronbestanden. Het is op deze manier gedaan omdat Nikon D70 weet niet hoe te fotograferen in RAW + JPEG L FINE-formaat (kan alleen RAW + JPEG L BASIC opnemen).
 • Het overgrote deel van de foto's is gemaakt in het reguliere JPEG-formaat met 'L Fine'-kwaliteit (maximale beeldgrootte, maximale beeldkwaliteit).
 • Sommige foto's zijn gemaakt met Hoya 52 mm SKYLIGHT (1B) JAPAN-filter
 • Sommige foto's zijn gemaakt met Hoya 52 mm SKYLIGHT (1A) JAPAN-filter
 • Sommige foto's zijn gemaakt met een polarisatiefilter. GROEN.L CPL 52mm
 • Sommige foto's zijn gemaakt met Hoya 52 mm SKYLIGHT (1B) JAPAN+ filters GROEN.L CPL 52mm
 • Sommige foto's zijn gemaakt met een lichtfilter Hoya HMC UV(c) 52 mm
 • Sommige foto's zijn gemaakt met een 'naakte' lens zonder filters.
 • Sommige foto's zijn gemaakt met een Nikon SpeedLight SB-900op afstand geïnstalleerd. De ingebouwde flitser fungeerde als hoofdflitser Nikon D70.
 • Sommige foto's zijn 90 graden gedraaid met Windows Photo Viewer. Daarom, in EXIF Als handlerprogramma kan 'Microsoft Windows Photo Viewer' worden opgegeven. De beeldkwaliteit verandert niet wanneer deze wordt gedraaid. Foto's zonder rotatie (zoals ze zijn) in het veld dat verantwoordelijk is voor de software hebben de vermelding 'Nikon D70 V. 1.03'.
 • In de galerij op de site zijn de foto's verkleind tot 2048 pixels aan de lange kant met FastStone Photo Resizer voor Windows versie 3.1. Hetzelfde programma drukt gegevens op hen af ​​van EXIF (lens, camera, ISO, uittreksel, diafragma, copyright). De gebruikte compressiemethode is Lanczos3 (standaard) met een compressiekwaliteit van 70%.
 • Het overgrote deel van de foto's is gemaakt bij ISO 200, maar op de foto's heb ik ISO 200* (met een asterisk) aangegeven, omdat Nikon D70 schrijft de ISO-waarde naar EXIF op een niet-standaard locatie die niet leesbaar is voor de overgrote meerderheid van programma's voor weergave EXIF. Foto's die niet gemaakt zijn bij 200 ISO zijn hoogstwaarschijnlijk gemaakt bij 250, 320 of ISO 400. Een goede EXIF-viewer is te vinden hier.
 • Om f / 1.8, 2, 2.2, 2.5, 2.8, 3.2, 3.5, 4, 4.5, 5, 5.6, 6.3, 7.1, 8, 9, 10, 11, 13, 14, 16, 18, 20, 22 te bereiken stap expositie '1/3 stap'. Om diafragmawaarden van F / 2.4, 3.3, 4.8, 6.7, 9.5, 19 te bereiken, is de stap expositie '1/2 stap'.
 • De oorspronkelijke namen van sommige bestanden zijn gewijzigd van 'DSC_xxxx.JPG' in 'qDSC_xxx.JPG'. Nikon D70 reset de teller na 9999 frames, zodat bestandsnamen kunnen worden herhaald en niet in dezelfde map kunnen worden geplaatst. Bij de Nikon D70 is het niet mogelijk om nieuwe bestandsnamen in te stellen door het standaard 'DSC'-voorvoegsel te wijzigen.
 • Op Nikon AF Nikkor 50 mm 1: 1.8 NIKON JAPAN en Nikon D70 schoot ik ongeveer 14.000 frames, evenals ongeveer 2000 frames op Nikon D700 en 2000 frames op Nikon D90 en een beetje aan Nikon D2H.
 • Foto's die zijn verwerkt met Nikon D70 kunnen worden bekeken hier en 500px in een aparte galerij hier. op Nikon D90 hier. op Nikon D700 hier.

Reacties op dit bericht vereisen geen registratie. Iedereen kan een reactie achterlaten. Veel verschillende fotoapparatuur is te vinden op AliExpress.

Videobeoordeling

U kunt een korte videoreview bekijken op mijn kanaal hier.

Prijzen

Nikon AF Nikkor 50mm 1:1.8 (MK II) is niet nieuw te koop. Voor gebruik raad ik een nieuwer model aan Nikon AF Nikkor 50mm 1: 1.8D, prijzen waarvoor u kunt zie deze link

Materiaal voorbereid Arkadi Shapoval. Trainingen/consulten | YouTube | Facebook | Instagram | Twitter | Telegram

Voeg een reactie toe:

 

 

Opmerkingen: 66, over het onderwerp: Nikon AF Nikkor 50mm 1: 1.8 review, versie MKII, NJ (NIKON JAPAN)

 • Max

  Arkady, bedankt voor Radozhiva!

 • Igor

  Bedankt voor de interessante recensies en met DR!!!

 • Michael

  Gefeliciteerd! Heel erg bedankt voor de recensies - erg leuk om te lezen.

 • Valeriy

  Vitania!

 • Simon

  Iedereen staat zichzelf toe om Canon te trouwen met Sony of Nikon ... Over een bril en meer nog ... Er is geen ideale camera, net zoals er geen ideale vrouw is, maar er is er een van wie je houdt ...
  Gelukkige zevende verjaardag Arkady!

 • Andrey Ch.

  Arkady, bedankt voor Radozhiva! Ik ben al meer dan twee jaar een dagelijkse bezoeker van deze site. Er is geen objectieve informatie zoals je ergens anders hebt. Al het beste en, indien mogelijk, meer nieuwe beoordelingen! Met vriendelijke groeten uit Kerch, Rusland.

 • Anna

  Gefeliciteerd!!! Zo'n grote datum! Goed gedaan Arkadi! Zoveel jaren zegt al veel!

 • Robot

  Gefeliciteerd, geweldige blog!

 • Vladimir Kravchenko

  Gelukkig, dank je. Ik heb maar één keer gereageerd op je bericht.
  En ik zal zeggen dat ik al precies een jaar bevriend ben met uw site. Helaas weet ik veel over lenzen, onnodige prestatiekenmerken, scherpte, infa, enzovoort. Mijn hoofd is er gewoon vol van. En dit helpt op geen enkele manier bij bijvoorbeeld fotoshoots. Kortom, slimme boeken over compositie gaan me helpen. En als het model dan zonder initiatief is, dan manifesteert het zich zelden in mij. En dus lees ik bijna al je artikelen, ik vind het leuk. Maar, ik zal het niet nog een keer doen. Dit is puur mechanisch, stuk ijzer. Als een robot zonder ziel. Hier is deze infa voor mij hoe te krabben met krijt op het bord dat naar het bord wordt geroepen.
  Dit is geen verborgen klap, niets ergs. Ik schrijf wat ik denk. Wat betreft een hobby, ik weet al te veel) Het is tijd om over te schakelen naar film of zoiets))) Nou, waar, dit is een zeer verantwoordelijk onderwerp. Op het gebied van compositie moet je echt over de top worden nagedacht.
  En veel succes voor jou, ik hou van de presentatie van je materiaal. Het lijkt mij dat u zo iemand bent die zijn kennis niet verbergt. Hij deelt alles wat hij weet.
  Het zal geweldig zijn. Als een aparte tak verschijnt gewijd aan de nuances van het werken met alles. Licht, modellen, kleuren, enscenering, rekwisieten, bewerking. Hier is gecomprimeerd en gearchiveerd in jouw stijl. Ik denk dat het vaardigheidsniveau van Oekraïense fotografen over het algemeen omhoog zal schieten. Dit is zowel competitie als een geweldige manier om iets te ontwikkelen dat zich al ontwikkelt door eindeloos vallen en opstaan.

 • MLEX

  Gelukkige verjaardag, Radozhiva Gelukkige verjaardag, Radozhiva!

 • BRP

  Gefeliciteerd! Onuitputtelijkheid voor jou! En groot succes!

 • Анатолий

  Gefeliciteerd!
  Bedankt, Arkady, voor je site en voor je recensies!
  Nu voor het derde jaar lees en kijk ik aandachtig. Als ik op zoek ben naar iets over lenzen, dan is het eerste waar ik naar zoek informatie op uw site. Soms maak ik me zorgen als zo'n lens niet op de site staat (review). Geen enkele andere bron geeft zo'n compleet en doordacht beeld. Plus wat voorbeeldfoto's! Ik heb lens nummer 5 (van degene die in dit artikel worden genoemd), samen met Nikon Df, evenals Nikon AF Nikkor 70-210 mm 1: 4. De laatste is zeer goed gekocht bij de gelegenheid. Op dit moment is het bijna de belangrijkste voor mij geworden (portret- en "reportage" -opnamen).

 • Tatiana

  Ik doe mee met de felicitaties!!! Ik lees, lees en zal je recensies en artikelen lezen! Veel geluk voor jou, voorspoed en expansie!!!

  • Nicholas

   Tanya, je bent een echte flits!)) van vreugde.

   • Tatiana

    Wat is wat is !!! als er een flits is, waar dan zonder)))))

 • kwon

  Gefeliciteerd met je verjaardag, Radozhiva!!! Arkady, bedankt voor je geesteskind !!! Successen in creativiteit en welvaart!!!

 • Alexander

  Gefeliciteerd! Ik wens dat je werk je meer vreugde, winst en dankbare lezers brengt!)

 • Sergei

  Gefeliciteerd, 7 is een goed aantal, geluk, goede recensies, rijke klanten, trouwe lezers...

 • Paul

  Gefeliciteerd! Dit is een van mijn favoriete fotosites.

 • Sergei

  Bedankt Arkady voor veel nuttige informatie. Gefeliciteerd!

 • anonymus

  Namens alle Anoniem!! Gefeliciteerd!!

 • Pastoor

  7 jaar is een lange tijd. Veel projecten zijn erin geslaagd om in veel minder tijd van start te gaan, veel geld in te pompen en af ​​te sluiten. En RadoZhiva leeft nog, het ontwikkelt zich ook. Een paar jaar geleden leek het me immers dat er niets te recenseren was - en zonder dat is er een bijna complete set van allerlei DSLR's en accessoires. Maar Arkady produceert constant iets nieuws en interessants. Wat mij betreft, Radozhiva is de beste Russischtalige fotografiesite op het hele internet, wat wordt bevestigd door communicatie op andere forums. De link naar de mening van deze site is meestal behoorlijk zwaar, veel betrouwbaarder dan zelfs de oude Ken, of dho, die velen identificeren met omgekochte publicaties. De rest van de Runet-sites zijn ofwel niet goed gestructureerd, of zijn geschreven met de nadruk op de technische component, of hebben geen voorbeelden. En wat mij betreft, zo'n hoeveelheid informatie over fotoapparatuur is gewoonweg nergens te vinden. Als een lensclub of een fotograaf twee woorden over de lens zegt uit de technische specificaties, dan heeft Arkady een volledige review met voorbeelden, met een heleboel handige links en een uitgebreide beschrijving van de eigenschappen van de lens.
  Over het algemeen is de site van zeer hoge kwaliteit, ik lees nu al 4 jaar, ik hoop dat hij niet uitsterft en dat de mensen Arkady constant zullen voeden met interessante karkassen en glazen. Dank aan Arkady voor het werk, dat lijkt op een hobby, maar in feite is het serieus werk.

 • Alexandr_N

  Gefeliciteerd met je verjaardag Radozjiv! Uit de grond van mijn hart - bedankt Arkady! Veel succes en voorspoed met je blog!

 • anonymus

  GEFELICITEERD!!! Bedankt voor het ontwikkelen van zo'n noodzakelijke site en wens je veel succes!

 • ор

  Goede dag, vin maє motor

  • Arkadi Shapoval

   heeft niet

  • Oleg

   Geen voedingschi-bepaling?
   Motor vin kan nog steeds niet, en autofocus zal alleen beschikbaar zijn op camera's met een ingebouwde motor. Tobto op jonge karkassen (serie 3xxx en 5xxx) zal er geen autofocus zijn.

 • Vyacheslav

  Gefeliciteerd en wens je verdere ontwikkeling en hoe goede wijn beter wordt)))

 • javenue

  De vraag is, het zou zo moeten zijn dat het beeld op deze lens het gevoel heeft dat het de afstand in eerste instantie dichterbij brengt, het is op zich klein en zou ongeveer als het menselijk oog moeten zien, en het is in eerste instantie al dichtbij. Vergeef me de vraag is erg teakovsky. nikon 50 mm nikkor-lens

  • KalekseiG

   Nou ja, als het ware: 1 JVI heeft zijn eigen vergrotingsfactor. 2 op EFR 75 mm uitsnede

   • KalekseiG

    Ochepyatka - op het gewas

Voeg een reactie

Auteursrecht © Radojuva.com. Blog Auteur - fotograaf in Kiev Arkadi Shapoval. 2009-2023

Engelse versie van dit artikel https://radojuva.com/en/2016/11/nikon-af-50-mm-1-8-nj/

Version en español de este artículo https://radojuva.com/es/2016/11/nikon-af-50-mm-1-8-nj/