Nikon D2H Review

Voor geleverd door  camera Nikon D2H veel dank aan Alexander Tregub. Dit model kwam bij mij in een armoedige staat, met slecht werkende autofocus en een flikkerend scherm, maar desalniettemin schiet het zoals verwacht.

De professionele Nikon D2H-camera werd op 22 juli 2003 geïntroduceerd en werd Nikon's vijfde klassieke digitale SLR-camera (exclusief: oude Nikon E-serie quasi full-length digitale SLR-camera's en camera's met Kodak digitale achterkanten).

Kortom: Nikon D2H - Nikon's TOP-camera in een superduurzame en comfortabele combo-body, heeft snelle continu-opnamen, een grote framebuffer en veel handige functies. Ooit werd het een revolutionair model met veel innovaties die nog steeds door Nikon worden gebruikt. Helaas is de camera in onze tijd verouderd, maar voor sommige fototaken kan hij nog steeds dienen als een uitstekend apparaat.

Nikon D2H werd uitgebracht tussen Nikon D100 (begin 2002) en Nikon D70 (begin 2004) en verschilt fundamenteel van hen. Op dezelfde manier verschilt het van de vorige serie - Nikon D1, die drie camera's bevatte: Nikon D1, D1H, D1X. Het is veilig om te zeggen dat Nikon D2H een vervanging is geworden voor Nikon D1H. Het is grappig, maar in tegenstelling tot andere TOP-serie Nikon-camera's: D1, D3, D4, D5, in de Nikon D2-serie was er geen 'schone' D2 zonder index, alleen razendsnelle rapportage Nikon D2H, D2H's en camera's met een groot aantal MP NikonD2X, D2X's.

 • Nikon D1H en Nikon D2H zijn de enige camera's met het voorvoegsel 'H', wat een hoge burst-snelheid aangeeft en de camera zo handig mogelijk maakt voor het maken van een reportage. Een lijst met de snelste Nikon/Canon-camera's is te vinden hier.
 • Nikon D2H had tot eind 2007 het record voor de snelste continu-opnamen van alle digitale SLR-camera's van Nikon. In 2007 komt er een nieuwe recordhouder uit Nikon D3, die 9 fps kan opnemen in FX-modus en 11 fps in DX-modus.
 • Nikon D2Hs wordt beschouwd als een vervanging voor Nikon D2Hs, uitgebracht op 16 januari 2005, maar omdat Nikon D2H en D2Hs erg op elkaar lijken, is de echte vervanging voor Nikon D2H Nikon D3, uitgebracht op 23 augustus 2007.
 • Hoogstwaarschijnlijk was Nikon D2H het antwoord op de Canon EOS-1D. Dit blijkt uit dezelfde maximale burst-snelheid, een vergelijkbaar aantal megapixels en andere details.
 • 13 jaar zijn verstreken en Canon 1DX MarkII kan 2x sneller schieten en zo verdomd snelle Nikon D2H.
 • Nikon D2H staat op de CZK-lijst met het kleinste aantal megapixels. De maximale grootte van de gemaakte afbeeldingen is slechts 2.464 X 1.632 pixels, wat gelijk is aan 4 MP (om precies te zijn, 4.021.248 pixels).

Wat is er nieuw in Nikon D2H?

 • De maximale snelheid voor continu-opnamen is 8 fps. Daarvoor was de maximale opnamesnelheid 5 fps voor de camera. Nikon D1H. De snelheid van 8 fps in de wereld van spiegelreflexcamera's is een soort mijlpaal, ooit lieten camerafabrikanten zich leiden door deze indicator.
 • Alle camera's tot Nikon D2H (Nikon D1, D1H, D1X, D100) zijn gebouwd op basis van CCD-sensoren. Nikon D2H heeft een nieuw sensortype LBCAST-JFET. Types en modellen van alle sensoren (matrices) van Nikon camera's zijn te bekijken hier.
 • Grote LI-ION EN-EL4-batterij en slimme oplader. Dezelfde batterij kan worden gebruikt door Nikon D2Hs-camera's, D2X, D2X's, D3, D3s, D3X, D700, D300, D300s (laatste drie alleen met batterijpakket). Bovendien werd het in D2H mogelijk om via het menu de exacte batterijlading en het slijtageniveau te bekijken.
 • Het was in Nikon D2H dat een nieuw en uitstekend Nikon I-TTL-flitssysteem werd geïmplementeerd, dat Nikon D-TTL verving. Fijn dat de Nikon D2H zowel Nikon D-TTL als I-TTL flitsers tegelijk kan gebruiken. In nieuwere camera's is D-TTL-ondersteuning verwijderd. Een volledige en nauwkeurige lijst van alle Nikon I-TTL-flitsers is te vinden hier. I-TTL-flitsers hebben veel nieuwe functies: bedien andere compatibele flitsers op afstand met Nikon CLS, steun Nikon FP High Speed ​​Sync, transmissie en controle van kleurtemperatuur etc.
 • 2.5 inch display met 211.200 dots. Voor Nikon D2H, en daarna (Nikon D70, D70s, D50) gebruikte vreselijke kleine displays. Toegegeven, de Nikon D2H-weergave zelf is slecht, de weergegeven foto's zien er niet hetzelfde uit als op een normale monitor of op print. Bij Nikon D2Hs is het scherm verbeterd, het heeft een groot aantal pixels en een betere kwaliteit (230.000, ongeveer 320 X 240).
 • Nieuw scherpstelmodule Multi-CAM 2000 met 9 kruissensoren en uitstekende framedekking.
 • Nieuwe optionele sensor om u te helpen correct te installeren witbalans (wit vak boven 'Nikon'). Een nieuwe methode om de juiste te vinden witbalans via sensor voor belichtingsmeter gecombineerd met informatie van een extra sensor witbalans en informatie uit de cameramatrix. Vergelijkbare sensor BB alleen te vinden in de Nikon D2-serie (D2H, D2Hs, D2X, D2X's).
 • Dit is de eerste Nikon-camera met een USB 2.0-poort. Het is ook mogelijk om een ​​speciale zender te gebruiken voor snelle bestandsoverdracht.
 • In tegenstelling tot Nikon D1 D1H, D1X, Nikon D2H-camera ondersteunt nauwkeurigere meting expositie met lenzen zonder CPU (meestal oude AI-lenzen, AI-S types). Stel hiervoor de waarden van het maximale relatieve diafragma en de brandpuntsafstand in. Dit is de eerste Nikon camera waarmee je diafragma en brandpuntsafstand kunt instellen voor handmatige lenzen. Er kan slechts één lens in het geheugen van de camera worden opgeslagen. Eerdere modellen in de Nikon D1-lijn waren ook uitgerust met een diafragma-reostaat voor handmatige optica, maar gebruikten kleurenmatrixmeting alleen in de centrumgerichte meetmodus expositie (gemeten) expositie in het centrale gedeelte van het frame), omdat u niet in staat was om de waarden van handmatige lenzen in hun menu in te stellen. Nikon D2H kan kleurenmatrixmeting gebruiken, zelfs in de modus matrixmeting expositie (gemeten) expositie met behulp van het hele gebied van het frame).
 • De centrale knop van de joystick (8-weg selector) kan worden ingesteld om snel in te zoomen op het beeld. Het beeld wordt ingezoomd op een van de scherpstelpunten. Ik heb deze functie altijd zeer gewaardeerd op Nikon-camera's. Toegegeven, het indrukken van de middelste knop is behoorlijk pijnlijk. De knop is uiterst onhandig geïmplementeerd. Alleen met uitgang Nikon D3 de knop kreeg een handig ontwerp en op camera's Nikon D2H, D2Hs, D2X, D2X's, D200, D300 ze blijft fotografen kwellen.
 • Andere kleine dingen die ontbraken in eerdere modellen.

Andere eigenschappen:

 • Nikon D2H maakt gebruik van een grote passpiegel, hoewel het een cropped camera is van de Nikon DX-serie. Een passpiegel is gemeenschappelijk voor alle TOP-camera's met één cijfer naast de letter 'D' (D1, D2, D3 en zo verder).
 • De Nikon D2H is een all-weather camera en moet bestand zijn tegen barre weersomstandigheden.
 • Grote en prettige zoeker met onder en zij informatiepanelen. Trouwens, het zij (rechter) informatiepaneel in JVI hebben alleen vergelijkbare TOP-camera's.
 • De camera heeft geen ISO-waarden onder de 200 eenheden en echte ISO 3200, 6400 (equivalenten HI1, HI2 worden in plaats daarvan gebruikt).
 • Er is geen modern beeldbeheersysteem waarmee u beeldparameters kunt verfijnen.
 • De automatische ISO-regelfunctie werkt alleen in de standen M, S en niet in de standen P, A. Bovendien kent auto-ISO geen instellingen. Theoretisch zou de nieuwe firmware deze functie moeten hebben verbeterd (moderne instructies voor Nikon D2H geven ondersteuning voor aut0-ISO aan voor alle vier de modi P, A, S, M).
 • Slechts 1 slot voor geheugenkaarten.
 • Voor meting: expositie Nikon D2H gebruikt RGB-sensor 1005 pixels (67 x 15) CCD-type, werd exact dezelfde sensor gebruikt in alle TOP-camera's van Nikon D1 tot Nikon D3x. Deze belichtingsmeter werd overgenomen door Nikon D1 van filmcamera's (was in F5), het laatste model dat het gebruikte was de legendarische Nikon D3s.
 • Geen sensorreinigingssysteem, Live View en een heleboel moderne functies

framebuffer

Als je de ruisonderdrukkingsfunctie uitschakelt bij lange sluitertijden, dan is de buffer

 • 26 frames RAW, ongecomprimeerd
 • 25 frames in RAW-indeling, gecomprimeerd
 • 35 frames in TIFF-formaat
 • 40 frames in JPEG-formaat met elke beeldkwaliteit (Fine/Norm/Basic) en elk beeldformaat (L, M)
 • 25 frames RAW+JPEG met elke beeldkwaliteit in JPEG en ongecomprimeerd in RAW
 • 24 frames RAW+JPEG met elke JPEG-beeldkwaliteit en RAW-compressie

Als je de ruisonderdrukkingsfunctie inschakelt bij lange sluitertijden, dan is de buffer

 • 16 frames RAW, ongecomprimeerd
 • 15 frames in RAW-indeling, gecomprimeerd
 • 15 frames in TIFF-formaat
 • 30 frames in JPEG-formaat met elke beeldkwaliteit (Fine/Norm/Basic) en elk beeldformaat (L, M)
 • 15 frames RAW+JPEG met elke beeldkwaliteit in JPEG en ongecomprimeerd in RAW
 • 14 frames RAW+JPEG met elke JPEG-beeldkwaliteit en RAW-compressie

RAW zonder compressie weegt 6 MB. Door de kleine omvang van de bestanden kunnen ze zeer snel naar een geheugenkaart worden geschreven.

Velen bewonderden de framebuffer. Maar helaas, als je objectief kijkt, dan het vorige model Nikon D1H dezelfde 40 frames gebufferd in JPEG L, FINE en RAW framebuffer was 27 frames, dat is 1 frame meer dan Nikon D2H. Zo werd de buffer kleiner.

Hier wil ik opmerken dat de camera een zeer kleine sluitervertraging, black-outtijd heeft JVI, korte inschakel- en reactietijden. Alles is geconfigureerd voor maximale efficiëntie.

Nikon D2H is 3 fps sneller dan Nikon D1H. Nikon D3 begon te schieten met 3 fps snellere Nikon D2H. Nikon D5 is 3 fps sneller dan Nikon D4s. Maar het verschil tussen Nikon D3/D3s en D4/D4s is niet zo groot.

Nikon D2H

Nikon D2H

JFET-LBCAST-sensor (geen CMOS of CCD)

Nikon D2H gebruikt een unieke sensor, vervaardigd door technologie JFET-LBCAST (Jzalving Gaten Fveld-Eperfect Transistor- Lateraal Bgereisd Charge Aaccumulator en Sverzinken Transist). De technologie is ongeveer 10 jaar rechtstreeks door Nikon ontwikkeld. Hoewel de wereld JFET-LBCAST nergens anders heeft zien gebruiken dan de Nikon D2H/2Hs, wil ik Nikon de eer geven om te investeren in iets nieuws. Jammer, maar de sensor heeft een normale Bayer-patroon om een ​​kleurenafbeelding te maken.

Vorige Nikon D1H en D100 had een basis ISO-bereik van 200 tot 1600, uitbreidbaar tot 3200 (ISO Hi1) en 6400 (ISO Hi2). De nieuwe Nikon D2H camera kwam uit met een nieuwe sensor, die Nikon op alle mogelijke manieren prees, maar tegelijkertijd bleef het ISO-bereik precies hetzelfde. De revolutie heeft niet plaatsgevonden. Hoogstwaarschijnlijk faalde de technologie, aangezien de Nikon D2H/D2Hs werd opgevolgd door de Nikon D3 camera die al een CMOS-sensor had. Bovendien, naast Nikon D2H, NikonD2X, die de eerste camera op een CMOS-sensor werd. Het gerucht gaat dat het de ontwikkelingen in LBCAST waren die Nikon in staat stelden succesvolle sensoren te ontwerpen voor zijn TOP-camera's op basis van CMOS-technologie.

Er zijn slechts 2 Nikon-camera's uitgebracht met JFET-LBCAST-technologie: D2H, D2Hs (wat in feite hetzelfde is). Kortom, LBCAST-technologie is vergelijkbaar met CMOS, met als belangrijkste verschil het gebruik van JFET's in plaats van MOSFET's, een andere signaaldetectiemethode en andere technische details die 'een echte fotograaf niet zouden moeten betreffen'.

De sensor ondersteunt geen elektronische sluiter. Oudere camera's Nikon D1, D1H, D1X had een elektronische eerste gordijnsluiter, waardoor de snelste sluitertijd van 1/16.000 seconde kon worden gebruikt. Nikon D2H gebruikt een mechanische sluiter, minimaal uittreksel verhoogd met 2 keer en bedroeg 1/8000 van een seconde. Eveneens toegenomen uittreksel flitssynchronisatie (1/500 tot 1/250 seconde).

Ten tijde van de Nikon D2H-release werd vermeld dat de JFET-LBCAST een lager geluidsniveau zal hebben vanwege minder sensorverwarming tijdens het gebruik (vergeleken met oudere CCD-type sensoren). Maar, zoals de praktijk heeft aangetoond, is het geluidsniveau niet veranderd. Nikon D2H 'ruis' slechts iets minder dan eerdere modellen. De aard van de ruis lijkt sterk op die van oudere CMOS-sensoren. Fotografen met nostalgie naar vroeger schrijven de Nikon D2H graag toe aan 'noise like film grain'.

Wat betreft beeldkwaliteit, voor onze tijd creëert de camera al bij ISO 800 een vrij hoog ruisniveau. Witbalans levert vaak onaanvaardbare resultaten op. Voor een min of meer acceptabel resultaat moet je voor RAW kiezen. Huidskleur en kleur zijn over het algemeen nogal controversieel. Het zal in ieder geval even wennen zijn aan de kleurweergave van de Nikon D2H. Kleurweergave is vergelijkbaar met camera's met een CMOS-sensor. De foto heeft een zeer laag dynamisch bereik. Met 12 bit RAW en slechts 4 MP kun je tijdens de nabewerking niet echt overklokken. Maar met een klein aantal megapixels kun je gemakkelijk gedetailleerde foto's maken, zelfs met slechte optica.

mijn ervaring

Ik ben helemaal blij met de oude Nikon D2H. Er is veel tijd verstreken, maar camera's op een lager niveau, zoals Nikon D810, Nikon Df of Nikon D7200 etc.

Tegenwoordig is Nikon D2H de goedkoopste Nikon CZK, waarmee je met een snelheid van 8 fps kunt fotograferen. Gebruik je hem bij ISO 200-400, dan kun je er ook in onze tijd veel uit halen.

Groot JVI stelt u in staat om comfortabel met handmatige optica te werken, maar voor creatief werk zou ik liever iets anders hebben.

Voorbeeldfoto's

Allemaal geschoten met lenzen Nikon AF Nikkor 50 mm 1: 1.8 (MKII, NJ), Nikon AF Nikkor 85mm 1: 1.8 (MKI) и Sigma AF TELE 1:5.6 f=400mm MULTI-COATED APO. Foto's zonder bewerking, on-camera JPEG met verschillende instellingen.

U kunt bronbestanden downloaden in RAW-formaat (zonder compressie) Op deze pagina (79 '.NEF'-bestanden, 354 MB).

Prijzen voor moderne Nikon-camera's in populaire winkels kunnen zie deze link.

Reacties op dit bericht vereisen geen registratie. Iedereen kan een reactie achterlaten. Veel verschillende fotoapparatuur is te vinden op AliExpress.

Resultaten van

Nikon D2H is een legende. Snelle, betrouwbare, maar verouderde TOP-camera.

Materiaal voorbereid Arkadi Shapoval. Trainingen/consulten | YouTube | Facebook | Instagram | Twitter | Telegram

Voeg een reactie toe:

 

 

Opmerkingen: 54, over het onderwerp: Nikon D2H Review

 • Radmir

  Ik wilde zelf al zo'n camera pakken en fotograferen)!

 • wj

  Ik heb er een. Ik kocht het om te spelen om te begrijpen hoe handig (of onhandig) de camera-vormfactor met een geïntegreerde verticale grip in de praktijk is. Het bleek dat zo'n grote camera niet geschikt is voor mijn manier van fotograferen - hij is te algemeen en te zwaar. Ik verkoop terug. Tegelijkertijd werd ik het beu om een ​​topkarkas zoals D4 / D5 te hebben :)

 • Pastoor

  Mooie recensie, zoiets heb ik al lang niet meer gezien. Het is fijn dat mensen dankzij hen Arkady interessante apparatuur blijven geven voor reviews. Over het algemeen is de camera zelfs nu uitstekend. Als je hem voor 15 duizend vindt (hoewel ze meer op Avito zetten), dan is hij best geschikt als reportagecamera om foto's op internet op de site te maken. De snelheid is vergelijkbaar met die van 7d, terwijl het een handige body en een minimum aan ruimte op de kaart in beslag neemt. Wat mij betreft, ook nu nog een interessante camera. Hoewel je de d3300 voor dit geld kunt nemen, heeft hij niet dat gemak en die charme :)

  • Alexander

   Ik vraag je, ik neem het in roebels als ik duizenden overschrijf voor 4 nam)

   • Pastoor

    Je hebt dus enorm veel geluk, het gemiddelde van Avito in Rusland over het afgelopen jaar zal niet goedkoper uitkomen dan 12.

    • Alexander

     Ik weet het niet, Nikon D7,5x werd verkocht voor 1 duizend roebel, ik zal het de stad niet zeker vertellen. In Rusland. Ik zag iemand op Instagram, keek.

     • Pastoor

      Ja, ik heb er ook een gezien, maar zo goedkoop heb ik er nog niet twee gezien. Voor 7.5 d2x zou ik hem graag in volledig werkende staat nemen :)

      • Alexander

       Ik heb het genomen, ik ben blij. Hoewel D1 zichzelf ook met plezier zou hebben gekocht, interessante camera's.

 • PilootPirks

  Ik zie duidelijk een groenachtige tint in de huidskleur

  • Oleg

   Dinosaurussen werden gefotografeerd met deze camera

   • Alexander

    Het zou interessant zijn om naar diplodocus en naar Nikon te kijken (niet zo lang geleden was het)

   • gnoes

    En er kwamen schattige (noot)dinosaurussen uit. Niet zoals bij nieuwe camera's.

   • Gamak

    Zulke commentatoren zijn woedend! U, meneer de tiener, moet "een foto maken" op uw telefoon, maar koop in extreme gevallen het goedkoopste zeepbakje. En fotografeer alleen in de AUTO-modus!

  • Alexander

   Nou ja, misschien wel, maar wat dan nog?) Ik kocht een camera voor mezelf terwille van de interesse, tegen een zeer lage prijs. Scherp, snel, maar met features. Is het filmen?)

  • gnoes

   Koop een normale monitor of kalibreer de oude (indien beschikbaar). Alles is in orde met SkinTone. En de camera is zashibetskaya en geeft uitstekende kleuren, in tegenstelling tot de nieuwe Nikons. Hoewel niet CCD.

   • Alexander

    Oh, vul gewoon niet in over enkele "heilige bloemen". Gewoon, goede kleuren bij goede belichting, meer niet.

 • Simon

  Ik weet het niet, ik weet het niet... de grote is klein, maar ik zie wat ik zie... een zeer nobel beeld... er zit tenslotte een soort magie in deze top... hun foto is anders en ziet er uit professioneel mooi op een bijzondere manier…

 • Alexander

  ... helaas is niet alles zo geweldig. Zelfs op je kleine "resizes" is ruis al merkbaar bij ISO 200 !!! En dit is rekening houdend met de 4MP-matrix !!! Slecht.

  • gnoes

   Wat wil je van zo'n oude camera? Koop D4, D5 en u zult blij zijn. Laat in ieder geval een mulien toe en zonder ruis. En deze camera's zijn niet gemaakt om de foto pixel voor pixel te bekijken, en zelfs zonder ruis ...

 • anonymus

  Toch zal Fujik C5Pro beter zijn, ze boden me Nikon D2N GOEDKOOP aan, namen het niet aan, Fujik zal aangenamer zijn.

  • lynx

   ja

   • Alexander

    Nou, het is natuurlijk beter, dus je moet het jaar niet verwarren en waarvoor de camera's werden gebruikt. De dode autofocus is natuurlijk voor afstelling, maar ik ben er al aan gewend en ik fotografeer op Helios 44M-4 - en de foto is aangenaam, en het is gemakkelijk om iets onder de douche te fotograferen. Als je technische nuances, kleine dingen in de verwerking niet bespreekt, fouten vindt in pixels en DD - geloof me, de camera is echt uitstekend. En voor het geld dat ik nam, is het over het algemeen een droom!

    • lynx

     Nou, voor 4, ja - heerlijk.
     hoewel ik waarschijnlijk voor hen zou doen .... eerder d40, maar ook wat "type maat en prof" ook zou kunnen zijn - om indruk te maken op mensen. ))

     • Alexander

      Ik heb al 4 camera's, ik vond het leuk, maar ik schiet geen mensen) Het is een leuk ding. Iedereen heeft zijn favoriete camera

     • Vitaly U

      Ik ben het met je eens. En als je een "groot type") nodig hebt), dan Fudge C3 Pro - en het korps van prof. , en de kleur is uitstekend, en ISO tot 800 werkt, en het is niet duur.

      • lynx

       de keuze tussen drie en vijf is moeilijk. Vijf is nog praktischer. maar ze zeggen dat de trojka nog lekkerder van kleur is

 • Sergey.

  En ik vond de foto's erg leuk. Leef elk, natuurlijk. De kleur is ook van mij. Ik hou van warme kleuren. Arkady, bedankt voor de recensie!

 • Igor

  het was het geval, hij reed een steek rond deze camera, maar hij werd nooit volwassen. Van alles wat van D3 D3s was, liet D4 alleen de eerste over, de kleur is aangenamer.

  • Vladimir

   En de "kleur" is "uitgerekt" in Photoshop ...

   • Igor

    Gaf een beetje. Dan schiet in een jeep en niemand parilov.

    • Alexander

     Nou, de camera in de review is van mij, maar hij schiet scherp en mooi voor mijn 19-inch monitor op volledig scherm. In jeep =)

 • grootvader

  Bij het maken van D2H dacht Nikon niet dat foto-drillers er na zoveel jaren gebreken in zouden ontdekken.

  • Alexander

   Om eerlijk te zijn, heb ik het ter beoordeling opgestuurd en ik had niet gedacht dat mensen het zo negatief zouden behandelen.

   • lynx

    nou ja, de camera is controversieel in de moderne tijd, maar best interessant voor "goedkoop en goed om te fotograferen"

    • Alexander

     Voor de ziel heb ik een Kenon 300D, ik nam het voor een cent en een spiegelloze, en de foto is voor iedereen anders en mooi) Vroeger werden meesterwerken over het algemeen gefilmd op een camera obscura in feite)

     • lynx

      wel, dus daarom behandelen ze het zo - de ziel van iemand anders is donker. ))
      Ik zie ook niet echt negatieve recensies.

      • Alexander

       Over het algemeen ben ik verrast - velen hebben iets om te beoordelen, hoewel niet nieuw, maar interessant - maar op de een of andere manier kruipt iedereen ineen. Jammer, nietwaar?)

       • jury

        het is niet altijd jammer - soms is Arkady niet geïnteresseerd, soms heeft hij geen tijd voor beoordelingen, soms zijn er al beoordelingen van wat er voorhanden is. Dankzij jou, Alexander, Arkady - speciale dank :)

       • lynx

        het is jammer voor iemand, de meerderheid zit over het algemeen in Rusland, met één streep forwarding, over de grens dan.
        nou ja, het meeste van het oude, vooral Nikon's technologie staat al in de recensies

      • Oleg

       Ik ben het met Rys eens. Er is geen negatief. Een grapje over dinosaurussen. En kenon-nikon-skinton is al een oud lied dat naar het hart is afgezaagd kan niet worden genomen

   • Yarkie

    Ja, wees niet boos, je weet nooit wie iets niet leuk vindt, maar dit geldt niet voor jou, integendeel, respect en dankbaarheid voor jou op gelijke voet met Arkady.

 • varezjkin

  ja ... maar het bereikt de ccd niet. de kleur is erger, en het lijkt volgens DD.

 • dim

  Het is goed om de voortgang van dergelijke camera's te evalueren. Soms lijkt het erop dat alle verbeteringen pure marketing zijn, maar deze camera laat duidelijk zien dat hij in een deel van de parameters in zijn tijd radicaal is verbeterd.
  Toch ziet de D40 er voor een amateur nog beter uit tegen zijn achtergrond.

 • Vitaly U

  Ik weet het niet, ik hou niet echt van grote camera's ... ze trekken veel aandacht (in combinatie met 80-200 - in het algemeen een "pijp"), en ik heb een grote tas nodig. Op al mijn camera's (d700, d7000, Fuji S5Pro) heb ik batterijblokken (ik heb ze erbij gekocht), maar ik gebruik ze niet. Ik vond de kleur van de oude man mooi, maar de laag werkende ISO is niet meer goed.

 • Andrew

  Bedankt Arkady voor de recensie. Ongeveer anderhalf jaar geleden had ik deze camera - de indrukken en werkervaring zijn de beste, daarvoor had ik Nikon D5000, D90, D200, D7000, maar ik vond D2H het leukst en hier zijn de momenten:
  1) in geen enkele andere camera heb ik zoveel plezier beleefd aan het kiezen van RAW-bestanden - onbewerkte foto's werden echt omgezet in photoshop, hoewel de jeep ook erg goed is
  2) zeer interessante kleurweergave en de aard van het geluid, echt zoiets als een film
  3) zoeker, het is erg groot helder, je kunt comfortabel fotograferen met een bril
  4) ergonomie, grote knoppen
  hier is een zeer interessant artikel over de JFET-LBCAST-matrix - http://yugcontract.ua/news/articles/7309.html

 • anonymus

  Heeft het zin om er een te kopen in niet-werkende staat?

  • Arkadi Shapoval

   Als je het maar goedkoop kan repareren.

 • Alexey 917

  Ik heb zo'n camera - ik heb hem in mei 2016 gekocht.
  groot. zwaar. heldere zoeker. één geheugenkaartsleuf
  om de een of andere reden draait Af-d glas niet - alleen Af-s
  en ik zette 3-4 glazen - ze werken allemaal precies - ik heb het op andere camera's gecontroleerd.
  de batterij is gewoon een beest - het fotograferen van een bruiloft is geen vraag.
  Boven iso800 mag je niet stijgen.
  de kleuren zijn goed. raw strekt zich behoorlijk uit - de foto bevalt.
  als je met goed licht fotografeert, dan is in het algemeen met welke draad een recentere broer van Nikon niet te onderscheiden met een beeldformaat van dezelfde mp.
  nikon 17-55 2.8 werkt prima, maar sigma 24 1.4 heeft al een groot aantal missers in de open lucht - bij het fotograferen op een centraal punt bij weinig licht is het percentage missers heel behoorlijk.
  maar in ieder geval is de camera buitengewoon interessant, met zijn eigen textuur / functie / ziel.
  ze zijn niet bijzonder beschikbaar op Avito - de prijzen die worden aangegeven bij 7.5 of zo komen niet in de buurt, nu in Krasnodar voor 22k en Komsomolsk voor 18k.
  als je mp niet achtervolgt, dan is het een interessante optie - je kunt er een reportage mee maken.
  Ik schoot het zoals in de zomer voor de jongens in de waterpijpbar - het is niet eens slecht, maar alleen met een zachte doos, omdat er helemaal geen licht was. het resultaat is redelijk.

 • Ramis Ebellehovich

  wat is de pixelgrootte van de camera?

  • Pawel

   Dus reken uit, schat, deel het gebied van de APS-C-sensor door 4 miljoen en krijg, ik ben te lui. Maar ik zal zeker zeggen dat meer dan een micron

  • Pokemon

   En wat voor jou dan de grootte van een pixel?
   Dit is voor het grootste deel een abstracte waarde. Het is namelijk beter om matrices niet op pixelgrootte te vergelijken. De activiteit is nutteloos.

 • Ramis Ebellehovich

  Ik ben geen wiskundige. we hebben zo'n item helemaal niet

 • Toby

  Ik kwam naar de D2H van een paar D1X en daarvoor een paar Leica M3. Die ik allemaal nog heb. De D2H is een betere camera, ook al zijn er minder pixels. 4 mpl in plaats van 5.3 mpl en een betere batterij. Voor de gemiddelde schutter is dit gevoeligheidsniveau prima. lawaai? Welnu, we hebben tientallen jaren Kodak Tri-X gebruikt, ik denk dat het in 1954 uitkwam, hetzelfde als de Leica M3. Pix van Don McCullin en Larry Burroughs en Sean Penn en Sean Flynn werden zeer geprezen. Niemand klaagde over korrelige foto's.
  Velen hebben gemerkt dat de oudere professionele Nikons zoals de D1/2/3 enz. buitengewoon betrouwbaar blijken te zijn. Ik heb reclame gezien dat ze meer dan 200,000 keer op de sluiter hebben geklikt. De mijne heeft 20,000 en is eigendom van en wordt verzorgd door een amateur.
  Kwaliteitsfoto's hebben een vaste hand nodig, goed glas, lage iso (ik gebruik 200), goed licht en een contrastrijke scène. Niet per se 100 megapixels!

  • B.R.P.

   Voor goede foto's is talent en geluk nodig.

Voeg een reactie

Auteursrecht © Radojuva.com. Blog Auteur - fotograaf in Kiev Arkadi Shapoval. 2009-2023

Engelse versie van dit artikel https://radojuva.com/en/2016/09/obzor-nikon-d2h/

Version en español de este artículo https://radojuva.com/es/2016/09/obzor-nikon-d2h/