Tips die mij hebben geholpen in mijn werk als fotograaf

Deze tips hebben mij geholpen en blijven mij helpen in mijn professionele werk. Ze zijn misschien niet relevant voor veel amateurfotografen, maar voor mij zijn ze erg belangrijk.

Even een foto van mijn foto's. Klik hier en lees meer

Even een foto van mijn foto's. Klik hier en lees verder

Leer schieten in 'RAW' en leer schieten in 'JPEG'!

Pas een jaar later realiseerde ik me het belang en de complexiteit van dit advies. Het blijkt dat er veel verschillen zijn tussen RAW- en JPEG-opnamestijlen. Allereerst zijn de verschillen te wijten aan het feit dat fotograferen in RAW verdere nabewerking (post-processing) moet hebben, terwijl het minder veeleisend is op de selectie van opnameparameters. Fotograferen in JPEG stelt meer eisen aan het instellen van alle opnameparameters (en er zijn er miljoenen!). Het is erg moeilijk om de juiste 'JPEG-instelling' te leren kiezen. Ik fotografeer altijd bestellingen in RAW en vind het erg leuk om rubberen 'RAW's' van moderne camera's te fotograferen en te verwerken. Tegelijkertijd geniet ik enorm van fotograferen in 'JPEG'-formaat, waarbij ik tijdens het fotograferen allerlei 'on-camera verbeteringen' aan afbeeldingen aanpas. Maar ik fotografeer niet graag in RAW + JPEG-formaat, maar tegelijkertijd ken ik de kenmerken van deze methode. Het is handig om alleen in het 'RAW+JPEG'-formaat te fotograferen wanneer RAW wordt geconverteerd door native programma's die alle instellingen begrijpen. In dit geval zien zowel JPEG als RAW er goed uit. Ik heb de basistechniek beschreven voor het werken met RAW hier.

 • De belangrijkste taken bij het fotograferen in 'RAW': zoek een converter die je leuk vindt en leer ermee werken.
 • De belangrijkste taken bij het fotograferen in 'JPEG': leren hoe je alle beschikbare beeldinstellingen maximaal kunt gebruiken om de beste beeldkwaliteit te krijgen, wennen aan het gedrag van het beeld op een bepaalde camera.

Meester Adobe Lightroom!

Dit is het deel van de vorige paragraaf dat speciale aandacht verdient. Een dergelijk advies werd mij ooit gegeven door Kostya Kakusha (auteur van de blog 'Professionele foto'), maar je kunt in plaats daarvan 'Krijg een goed begrip van elke RAW-converter' schrijven. RAW Converter kan wonderen doen met foto's. De enorme hoeveelheid informatie in RAW-bestanden kan 'opduiken' als ongelooflijke verbeteringen aan de originele foto.

Meester Adobe Photoshop!

Moderne fotografie is gebonden aan de verwerking van foto's. Niemand wil ruwe resultaten. Nergens photoshop. Wat een trend en een punt.

Vraag niet 'Nikon of Canon?'!

Het juiste antwoord voor commerciële fotografie op 'Nikon of Canon' is altijd hetzelfde - 'geld'. Als er veel geld is, maakt het niet uit of het Nikon of Canon is. Absoluut onbeperkte mogelijkheden van TOP-camera's en -lenzen lossen alle fototaken op. Als de Nikon D5 / Canon 1DX Mark II het probleem niet kan oplossen, komt een apparaat in de schedel van de fotograaf te hulp. Het merk dat gunstig is voor de fotograaf of het bureau wordt gebruikt. Maar als er niet genoeg geld is, val je zeker voor een van de haken van marketeers (bijvoorbeeld de kleur van fuji!).

De hoofdgedachte van dit advies is niet 'Nikon' of 'Canon' te denken, maar te denken 'ак заработать енег'. Aangezien iemand zichzelf een professionele fotograaf noemde, is fotografie zijn beroep, het beroep is nodig om werk te doen en materiële beloningen te ontvangen.

Fotoboeken afdrukken! Foto's afdrukken!

Ooit vroeg een klant me of ik fotoboeken print? Sindsdien heb ik ongeveer 500 verschillende fotoboeken gedrukt (de oplage van één boek kan tegelijkertijd meerdere exemplaren hebben). Ik heb veel fotolabs geprobeerd, zowel goede als slechte ervaringen met het afdrukken van foto's. Bij het afdrukken van foto's zien foto's er anders uit dan op een computerscherm. Een fotoboek voor een groot aantal opnames is een onmisbaar kenmerk van een kwaliteitsservice.

Werk aan de kleine dingen, werk met de mensen!

De fotograaf levert fotoservices. Deze diensten moeten van hoge kwaliteit zijn! Alles moet goed gebeuren! Elk klein ding moet perfect worden gedaan. Hier is het erg belangrijk om de klant gedurende het hele filmproces hoogwaardige ondersteuning te bieden.

Praat niet over je fotoapparatuur! Uw foto's moeten voor u spreken!

Meer in detail moet de klant afstand nemen van die technieken en de fotografische apparatuur die wordt gebruikt voor het fotograferen. Net als bij een goochelaar moet de fotograaf zijn eigen trucjes hebben, zijn eigen camera's met 'spiegels' waaruit een vogel/konijn uitvliegt.

Een professional kent zijn grenzen!

Dit is een belangrijk advies. Het belangrijkste verschil tussen een professional en een leek is dat de eerste duidelijk zijn grenzen en capaciteiten kent, hun grens niet overschrijdt. Op de foto wordt dit eenvoudig uitgedrukt: als je niet weet hoe je iets moet fotograferen, neem er dan geen geld voor. Sommige dingen moeten eerst gratis worden gefilmd.

Creëer een plek waar je portfolio wordt verzameld!

Er moet een plek zijn waar je kennis kunt maken met het werk van de fotograaf. Deze plaats moet nauwlettend worden gecontroleerd, voortdurend verbeterd, schoongemaakt en bijgewerkt. Als iemand denkt goede foto's in zijn portfolio te hebben, nodig dan een TOP-fotograaf uit jouw stad uit bij jou thuis of op kantoor, betaal hem uren overleg, bespreek het portfolio en je zult begrijpen hoeveel werk er nog moet worden gedaan om je vaardigheden te verbeteren en verbeter de kwaliteit van uw foto's.

Banaliteit: lezen, leren, kijken, nieuwe dingen leren, naar betaalde MK's gaan, jezelf verbeteren!

Zelfverbetering, zelfontwikkeling en zelfexpressie in fotografie zijn grenzeloos. Technologie komt en gaat, ervaring blijft. Ontwikkel je vaardigheden. Vandaag heb ik bijvoorbeeld geleerd dat je met één ontspanknop meteen meer dan 8 foto's op een flashstation kunt krijgen (nu heb ik moeite om te raden hoe ik het deed!), En ook las ik de site Phil Borges. En zo valt er altijd iets nieuws te leren.

Bedankt voor de aandacht. Arkadi Shapoval.

Voeg een reactie toe:

 

 

Opmerkingen: 166, over het onderwerp: Tips die me hebben geholpen in mijn werk als fotograaf

 • Serge

  Als je geen geld wilt uitgeven aan een goede monitor, kun je de bestaande op de een of andere manier aanpassen. Druk in een goed lab (heel goed, met fotoprint) een foto af op A4-formaat en pas de kleuren op de monitor aan voor maximale gelijkenis. Maar dit is zo, "kruk".

 • Dmitry

  Welke powercomputer (laptop) is nodig voor 16 megapixel ravs in Photoshop en Lightroom?

  • roman

   Core i5/8G is een noodzakelijk minimum, i7/16G is een comfortabel werk.

   Een SSD met een groot aantal foto's is een must, anders wordt het werken in Lightroom een ​​marteling. Misschien zelfs extern.

   • Onotool

    Mee eens, maar nog beter als dit alles nog ondersteund wordt door een goede grafische kaart. Dan zal alles gewoon "vliegen" en zelfs twee keer de resolutie.

    • Arkadi Shapoval

     Ik heb geen prestatiewinst gevoeld in LR en Photoshop bij het overschakelen van geïntegreerde grafische afbeeldingen naar 1060 6GB. Pas onlangs is Photoshop begonnen met het ondersteunen van GPU-versnelling, en dan alleen voor sommige bewerkingen. Daarom geloof ik dat de videokaart kan worden opgeofferd ten gunste van andere componenten.

  • Vv

   Core i5 9600K - redelijk comfortabel werken. 8 en 9 van de generatie van Intel zijn merkbaar sneller dan de vorige. Op internet wordt de moderne Rizen zeer geprezen - in termen van prijs / prestatie.
   De SSD is erg opvallend voor Lightroom (als de preview en bases erop staan).
   Er was een heel oude videokaart, ik heb deze onlangs vervangen door een modernere (nu GTX 1660) - ik merkte niet veel verschil, dus, zoals Arkady schreef, je kunt besparen op video.
   Er is nooit veel RAM, minimaal 8 gig, maar dit is niet genoeg, 2×8 is beter, 2×16 is nog beter (dual-channel mode drives), meer is nog niet nodig.
   Ik raad absoluut GEEN laptop aan (lagere prestaties vanwege koelproblemen).

  • Michael

   Ik heb een oude i5 op het werk die normaal 12 MPix trekt. 4 GB is niet genoeg, voor normaal gebruik - minstens 8. Volgens mijn observaties zit de videokaart aan de zijkant. Maar het is photoshop. Lightroom is veeleisender en vertraagt ​​meer

  • zentuin

   Ik heb een oude i3-2120 maar 16 GB RAM; alles vliegt. Over het algemeen geldt voor het werken met afbeeldingen: hoe meer geheugen, hoe beter. 8 GB is het vereiste minimum; beter 16-32. Nou, een discrete grafische kaart van de nieuwste generaties is ook welkom (ik heb 1050Ti, genoeg voor alles met een marge). Hoewel, als batchverwerking van een groot aantal RAW's wordt bedoeld, dan is de processor ook wenselijk krachtiger, minimaal 4-core.
   Maar de laptop ... zal opwarmen.
   Of, heh, een MacBook - ze zijn gericht op het werken met media, in tegenstelling tot pc's.

 • Dmitry

  Met twee dingen ben ik het niet eens: het eerste gaat over het onbewerkte resultaat (niet in de editor verwerkt), ik vind dat een echte professional direct de juiste belichting moet kiezen uit een miljoen combinaties, en toch niet zomaar fotograferen en het dan verwerken. Persoonlijk hou ik niet van bewerkte correct belichte foto's, dergelijke verwerking is vaak de persoonlijke visie van de auteur, die mogelijk niet samenvalt met de mening van de klant (bepaalde presets). Ik houd er altijd rekening mee dat "dit is later" mogelijk niet werkt of dat de klant het materiaal onmiddellijk nodig heeft. Kijk naar het histogram en alles wordt meteen zoals je het met je ogen zag. De tweede gaat over je grenzen, zoals niet gaan waar de "grote jongens" werken. Maar is dit niet het ontwikkelen en aanscherpen van vaardigheden door middel van nieuwe projecten, waarbij je 'naar je oren moet klimmen? Opgeblazen gevoel van eigenwaarde onder degenen die 24-70 en 70-200 hebben en anderen als leken beschouwen.

 • Vladislav

  Hallo Arkadi!
  Zou je zo'n advies kunnen geven aan alle fotografen, zowel gevorderden als beginners, ik denk dat niemand beledigd zal zijn.
  1. Het scherpstelgebied selecteren (er zijn veel van deze gebieden in de camera) tijdens het fotograferen:
  - enkel portret
  - groepen mensen
  – landschap
  – gebouwen, gebouwen, straten
  2. Meterselectie (multi, centrumgericht, spot)
  - schietende objecten zijn hetzelfde als in item 1
  Houd tegelijkertijd rekening met verschillende brandpuntsafstanden, de benadering van het onderwerp, de keuze van de belichting speelt in dit geval een grote rol, weet je.
  Uw ervaring en kennis zullen helpen om onze eigen ontwikkelingen nog eens te heroverwegen.
  Feit is dat veel professionele fotografen dit geheim houden, dat wil zeggen specifieke standen voor verschillende opnamemogelijkheden.
  Maar jij bent niet zo'n Arkady, dat begreep iedereen.
  U kunt dit in een apart gedeelte doen.
  Natuurlijk zijn alle nuances moeilijk om rekening mee te houden, maar in ieder geval de belangrijkste aanbevelingen over de modi die ik heb geschreven, met specifieke voorbeelden van opnamemodi.

  • B.R.P.

   Stelt u voor om een ​​soort fotografische "talmoed" te maken, advies voor alle gelegenheden? De fotograaf moet zelf kunnen denken en conclusies trekken op basis van zijn eigen kennis, een spiekbriefje helpt hier niet bij. Uw samenzweerderige "professionals" die hun geheimen verbergen, hebben ze niet van internet geplukt.

   • Vladislav

    BRP
    U bent waarschijnlijk een van die professionals over wie ik heb geschreven en die bang zijn dat alle geheimen openbaar worden gemaakt.
    Maar het is kleinzielig...
    Ik heb het over beginnende fotografen die hulp nodig hebben bij het leren van complexe camera-instellingen.
    Zo is Arkady niet, en ik vraag het hem, niet jou. Je bent een egoïst en je wilt dat iedereen een netelige en lange weg naar fotografie heeft.
    Kennis en ervaring delen met buren is zo nobel!
    Wie steunt mij hierin op deze blog?

    • Victor

     BRP heeft gelijk. Wees niet beledigd. Fotografie is een wetenschap die simpelweg onmogelijk te leren is in een of twee posts. Te veel variabelen.

     • Vdadislav

      Victor.
      Ik ben het niet eens met uw conclusies dat mijn voorstel aan Arkady weinig belovend is, dat de wetenschap van fotografie moet worden geleerd zonder de hulp van ervaren fotografen.
      Maar tenslotte, overal in de wetenschap en het leven, onderwijzen ze eerst de theorie en versterken ze de theorie die door de praktijk wordt doorgegeven. Zonder oefening is leren vruchteloos.
      Arkady gaf op zijn website veel advies, je zou kunnen zeggen wetenschap, en gaf praktisch advies over bepaalde onderwerpen.
      Ik stel gewoon voor om specifieke camera-instellingen te geven, rekening houdend met de belangrijkste, zoals meet- en focusgebieden, met hun toepassing in de situaties die ik heb aangehaald. Uiteraard met foto's. Dat wil zeggen, praktische opties met instellingen en de resultaten van de foto.
      Dergelijk werk is niet moeilijk voor Arkady en het zal een grote praktische hulp zijn voor fotografen.
      Ik begrijp dat er talloze onderwerpen zijn, maar een paar specifieke opname-opties die ik als basis beschouw, zal een grote hulp zijn voor fotografen.
      Ik weet zeker dat gevorderde fotografen geïnteresseerd zullen zijn.
      Er is een goed gezegde: leef een eeuw, leer een eeuw!

      • Andrew

       Vdadislav, als YouTube niet genoeg voor je is om te studeren, dan kun je cursussen volgen, boeken oppompen / kopen over fotografie.
       Waarom denk je dat de taak om jou GRATIS persoonlijk les te geven, eenvoudig is voor Arkady, als je elementaire dingen niet langer begrijpt? Zoals, zal het gemakkelijker zijn met jou?
       Er is informatie over belichtingsmeting, focusgebieden. Ben je te lui om het zelf te zoeken en uit te zoeken?

       • Vladislav

        Andreas.
        Wat doe je dan hier op de Arkady website?
        Het lijkt op hetzelfde - gratis iets om te leren, te leren, te scheppen.
        Geef Arkady geen advies over wat te doen, het is beter om financieel te helpen als je alles op geld overmaakt.
        Arkady zal zelf beslissen of hij ons allemaal nieuwe kennis geeft tegen een vergoeding, zijn ervaring en vaardigheden overdraagt, of gratis, waarvoor we allemaal van hem houden.
        Hij is niet de bekende kenrockwell, die in zijn recensies alleen met viltstiftfoto's vraagt ​​- geef een dollar, geef, geef.

      • Victor

       Nou, laten we eens kijken wat Arkady zal antwoorden, hij volgt de opmerkingen)

    • Andrij

     Kan niet worden aangeleerd. Je kunt leren.

    • B.R.P.

     Bedankt voor de buitenzintuiglijke analyse van mijn persoonlijkheid) Vleiend voor Arkady zal je waarschijnlijk niet helpen. Eens kijken wat hij zegt ;)

     • Vladislav

      BRP
      Het lijkt erop dat ik word beantwoord door echte professionals die er zoveel om geven om de geheimen van fotografiegeheimen te bewaren. Misschien is het bedrijfssolidariteit, die nu overal in elk beroep is.
      Als dat zo is, en als het Arkady schaadt in zijn werk, trek ik mijn aanbod in. Hoewel gewone fotografen me zouden steunen.
      Op verschillende sites bieden fotografen, zogenaamd profs, een opleiding aan voor geld. Nadat ik het advies had bekeken van iemand die schrijft dat de belichtingsmeting op centrumgericht wordt ingesteld en vergeet, de ander schrijft naar de matrix en het vergeet, realiseerde ik me dat dit verkeerde tips zijn, omdat verschillende belichtingen nodig zijn in verschillende scènes. Bij het kiezen van een focusgebied moet u ook op de plot bouwen.
      Maar om hiertoe te komen, heb je veel tijd en ervaring nodig.
      Ik wacht dus op antwoorden van Arkady en gewone fotografen.

      • Dmitry Kostin

       "Maar het kost veel tijd en ervaring om daar te komen."
       Dus het is zelfs goed als iedereen zijn eigen ervaring heeft.
       En dan blijkt het spieken van huiswerk in wiskunde in een pauze voor de les.

       • Dmitry Kostin

        En ja, je lijkt een Nikon camera te hebben?
        Nikon-camerahandleidingen zijn goed omdat een beginner D4s, D810 of D3100 kan kopen (maakt niet uit) en de handleiding zal gedetailleerd zijn. Erg gedetailleerd. En wat meer is, er zijn veel tips en trucs over wat en hoe je moet fotograferen en hoe je de camera moet instellen.
        Dit is erg handig, maar als je mensen vertelt - lees de handleiding van je Nikon, zijn ze erg beledigd. Al is er niets om je aan te ergeren, want het advies is nuttig, omdat er veel in de handleiding wordt gekauwd. Zelfs als iemand een gebruikte camera heeft gekocht, staat de handleiding op internet. Het is voldoende om te downloaden en te lezen wat er is voor de komende droom. Je zult het niet in 2-3 dagen kunnen doen, maar je kunt het in een week doen.

       • Vladislav

        Dmitri Kostin.
        En waarom heb je niet zelf de wet van Archimedes ontdekt, de wet van Newton, waar je maanden, jaren van je tijd aan hebt besteed.
        En het blijkt dat ze Archimedes, Newton als het ware tijdens de pauze hebben afgeschreven.
        Het is niet leuk om het af te schrijven.

  • Dmitry Kostin

   "een. Het scherpstelgebied selecteren (er zijn veel van deze gebieden in de camera) tijdens het fotograferen:
   - enkel portret
   - groepen mensen
   – landschap
   – gebouwen, gebouwen, straten
   2. Meterselectie (multi, centrumgericht, spot)
   - schietende objecten zijn hetzelfde als in item 1
   Houd tegelijkertijd rekening met verschillende brandpuntsafstanden, de benadering van het onderwerp, de keuze van de belichting speelt een grote rol, weet je.”
   Vladislav, de gemakkelijkste manier om deze vragen te beantwoorden, is door de onderwerpen voor je te zien.
   Persoonlijke ervaring zal hier meer helpen, d.w.z. je moet "de velden in" en jezelf vaker neerschieten.
   Het is niet eng om het mis te hebben. Met ervaring komt een begrip van wat goed en fout is, wat goed en wat slecht is.
   Bij landschaps- en straatfotografie moet je bijvoorbeeld het onderwerp zelf zien, wat je daar zal haken, wat voor soort verlichting die dag.

  • Michael

   Neem en lees de instructies voor de camera. Er zijn antwoorden op uw vragen

   • Vladislav

    Michaël.
    Uw advies - lees de instructies voor de camera, ik kan het veranderen en u dergelijk advies geven. Als je wilt leren autorijden, de kunst van goed rijden onder de knie wilt krijgen, lees dan de instructies voor de auto.

    • Dmitry Kostin

     Vladislav, ik gaf hetzelfde advies.
     En ja, ik heb de volledige instructies voor de D90, D700, D3s, D4 gelezen.
     Door kennis te maken met Nikon handleidingen heb ik geleerd handleidingen te downloaden voor Sigma en mijn Canons.
     Hier is niets beschamends aan, het is nuttig.

 • Vladislav

  Goedemiddag Arkadi!
  Ik schreef u mijn voorstel, en ontving verschillende opmerkingen-adviezen op mijn voorstel.
  Lees ze alsjeblieft
  Commentatoren kwamen naar de site met het artikel "Tips die me hebben geholpen bij mijn werk als fotograaf." En ze adviseren me zelf - Leer zelf, fotografie - Wetenschap is hard en arbeidsintensief.
  Dan een vraag voor de commentatoren - Waarom lees je dit artikel van Arkady, jullie weten allemaal waarom je ander advies nodig hebt dat je kan helpen de geheimen van fotografie onder de knie te krijgen.

 • Oleg

  In feite is alles eenvoudig, als je geen rekening houdt met de nuances. Het begrijpen van de nuances zal komen met oefening. En zo simpel

  1. Type belichtingsmeting. Als er voor jou een hoofdonderwerp op de foto is waarop je wilt scherpstellen en dat weinig ruimte in beslag neemt op de foto (het gezicht op de foto is geen close-up, de bal ligt op de open plek, de plaat staat op de grote tafel ...), kies de belichting met spotmeting en stel scherp op dit object. In dit geval selecteert de camera de opnameparameters zodat dit specifieke object ideaal (volgens zijn mogelijkheden) wordt belicht. De rest wordt genegeerd en kan overlicht of donker worden, en je moet het accepteren. Als je dit niet accepteert en een beeldbrede belichting maakt, is je hoofdonderwerp mogelijk al te licht of te donker.

  Als u bijvoorbeeld 's nachts een foto wilt maken van een klokkentoren, wordt de klok gemarkeerd. Je maakt een foto waarbij de belichting over het frame is aangepast. Je krijgt over het algemeen een goede foto, maar er zal een witte vlek zijn in plaats van de klok (vierkant ...). De foto is over het algemeen goed, maar je wilde de klok benadrukken. Wijzig vervolgens handmatig de belichting of stel de belichtingsmeting in op het middelpunt. De camera negeert alles rond dit punt en neemt de belichting per uur. De klok zal duidelijk zichtbaar zijn op de foto, maar al het andere zal tot op zekere hoogte donker zijn. Dan kun je tijdens de verwerking proberen de donkere gebieden uit te rekken, maar het belangrijkste is dat je een foto hebt met een klok op de toren, waar je de wijzers en alles erop kunt zien, en geen witte vlek in plaats van een klok .

  Nou ja, of een foto van de maan aan een donkere lucht. Wanneer de belichting over het frame wordt gemeten, maakt de camera de lucht lichter, maar hierdoor ziet de maan eruit als een witte vlek. Maar als je met spotmeting op de maan scherpstelt, maakt de camera een foto van de maan met het maanreliëf getekend. Ja, de lucht zal erg donker zijn, maar je wilde toch een foto van de maan? Als je beide wilt, maak dan meerdere foto's met verschillende belichtingen en combineer ze in een foto-editor.

  De optie voor gemiddelde belichtingsmeting is wanneer het hoofdonderwerp meer ruimte in beslag neemt op de foto.

  2. Focuszones. Zonder nuances is ook hier alles eenvoudig. Als je wilt scherpstellen op iets dat zich niet in het midden van het beeld bevindt, kies dan voor scherpstellen op het bijbehorende scherpstelpunt. Een persoon zit bijvoorbeeld op het gras. Je wilt je op zijn gezicht concentreren. Zoals gepland zal de persoon op de foto niet in het midden staan, maar iets naar links en naar beneden. Als je in dat deel een scherpstelpunt op je camera hebt, kies er dan voor om daarop scherp te stellen. Want het alternatief is om scherp te stellen op het middelpunt en vervolgens de camera zo te bewegen dat het onderwerp voor jou op de juiste plek op de foto staat. Het is handiger voor iedereen, en zelfs als het een foto is met een kleine scherptediepte, kan elke frameverschuiving het uit het focusgebied halen. Maak daarom ofwel alleen in het midden foto's, ofwel gebruik je scherpstelpunten die niet in het midden liggen.

  Dit is als er geen nuances zijn, waarvan er veel zijn, en waarbij je zelf moet zien hoe het uitpakt, dat wil zeggen in de praktijk.

  • Vladislav

   Oleg.
   Bedankt voor de tip. Feit is dat deze theorie mij bekend voorkomt, ik lees veel.
   Ik wilde gewoon dat Arkady de sectie "Praktische resultaten van het maken van een foto met de juiste keuze van lichtmeting en scherpstelgebied" zou openen met voorbeelden van foto's van verschillende basisopnamescènes.
   Ik geloof dat deze twee hoofdinstellingen - de keuze van het type meting en het focusgebied - de belangrijkste zijn, de rest zal worden gedaan door de automatisering van de camera, er zijn alleen kleine bracketing-aanpassingen nodig.
   Ik heb lang geleden geleerd om goede foto's te maken met een professionele camera, waar geen automatische modus is, maar je kunt je mogelijkheden altijd verbeteren als iemand het beter en correcter doet. Wederom zal dit een grote hulp zijn voor beginnende fotografen, aangezien de instellingen in spiegelreflexcamera's in eerste instantie erg ingewikkeld lijken.
   En velen, zonder deze moeilijkheden in de instellingen te begrijpen, nemen gewoon foto's op de machine, of verlaten zelfs dit fascinerende ding - fotografie. Het bewijs hiervan zijn de talrijke verkopen van DSLR's op de secundaire markt, soms in perfecte staat. De meerderheid van de mensen heeft de complexiteit van digitale SLR-camera's niet doorgrond, in deze wondertechnologie, waarvan de mogelijkheden veel groter zijn dan die van de camera's uit het filmtijdperk.
   Dat is alles, daarom zou het leuk zijn als Arkady zo'n rubriek - Praktijk, zou openen.

   • Specialist

    Ik begrijp je problemen niet. Ik vind het belangrijk om het diafragma op tijd in te stellen, de sluitertijd bij te houden (en de brandpuntsafstand te kiezen), en meten in 99% matrix (reportage, landschap, uitzondering is de maan 's nachts) met een correctie van -0,3 of -0,5, door Het is beter voor Nikon om onderlicht, schaduwen, helderheid, belichting kan dan worden toegevoegd. Ze zeiden over de methode van focussen (Oleg). Welk geheim wil je van Arkady horen?

   • Andrij

    Is het erg dat er camera's met een lage kilometerstand op de secundaire staan? Wiens probleem is het als een persoon zich niet bezig wil houden met de camera-instellingen?

 • Vladislav

  Hallo allemaal !
  Veel dank aan alle reageerders!
  Iedereen heeft gelijk, je moet de instructies lezen en meer oefenen, aangezien je met digitale camera's vele duizenden keren kunt klikken, niet zoals op film, wanneer je elk frame opslaat.
  Arkadi! Ik trek mijn suggestie in, ik moet leren van mijn praktijk en regelmatig naar uw site kijken om uw advies te zien.

Voeg een reactie

Auteursrecht © Radojuva.com. Blog Auteur - fotograaf in Kiev Arkadi Shapoval. 2009-2023

Engelse versie van dit artikel https://radojuva.com/en/2016/07/naputstvie/

Version en español de este artículo https://radojuva.com/es/2016/07/naputstvie/