Test YONGNUO LENS EF 50mm 1: 1.8 (de goedkoopste autofocus vijftig dollar voor Canon spiegelreflexcamera's)

Voor geleverd door lens YONGNUO LENS EF 50 mm 1: 1.8 (YOUNGNUO YN50mm F1.8 voor Canon EOS-camera's) veel dank aan de lezer van Radozhiva - Nikolai Lyapunov.

De lens kan eenvoudig worden gekocht bij aliexpress.com van een vertrouwde verkoper hier (met Cashback hier).

YONGNUO-LENS EF 50 mm 1:1.8

YONGNUO-LENS EF 50 mm 1:1.8

Navigatie

 1. In een notendop
 2. Belangrijkste technische kenmerken
 3. montage
 4. focus
 5. diafragma
 6. Beeldkwaliteit
 7. Voorbeeldfoto's
 8. mijn ervaring
 9. Videobeoordeling
 10. Prijs
 11. Alle lenzen van Yongnuo
 12. Verschillen met Canon 50 / 1.8 II
 13. alternatieven
 14. Resultaten van
 15. Gebruikerscommentaar
 16. Schrijf je review of vraag over de lens
YONGNUO-LENS EF 50 mm 1:1.8

YONGNUO-LENS EF 50 mm 1:1.8

In een notendop

Alles is heel eenvoudig met YONGNUO LENS EF 50mm 1: 1.8 - dit is een goedkope kopie van de originele lens Canon-lens EF 50 mm 1:1.8 II. In dit geval betekent 'goedkoop' niet 'slecht'. Het gebeurde zo dat YONGNUO LENS EF 50mm 1: 1.8 de goedkoopste autofocus moderne vijftig dollar is voor spiegelreflexcamera's. Ook YONGNUO LENS EF 50 mm 1: 1.8 is de goedkoopste oplossing met autofocus tussen alle moderne lenzen. Blijkbaar besloot YONGNUO een plan uit te voeren volgens welke elke fotograaf een fifty-fifty-lens zou moeten hebben.

Aanvankelijk werd er alleen een versie uitgebracht voor Canon EOS-camera's - YONGNUO Ø52mm LENS EF 50mm 1:1.8. Na enige tijd verscheen er een versie voor Nikon camera's - YONGNUO Ø58mm YN50mm F1.8(N).

Het is belangrijkA: YONGNUO-lenzen voor Nikon en Canon hebben een heel ander bodydesign. YONGNUO Ø52mm LENS EF 50mm 1:1.8 (voor Canon camera's) kopieert het ontwerp Canon-lens EF 50 mm 1:1.8 IIEn YONGNUO Ø58mm YN50mm F1.8N (voor Nikon-camera's) kopieert het ontwerp Nikon AF-S Nikkor 50 mm 1: 1.8G SWM asferisch.

YONGNUO LENS EF 50mm 1: 1.8 - vervult al zijn basisfuncties - hij stelt zelf scherp, regelt het diafragma en verkruimelt niet in je handen, meer mag je niet verwachten van vijftig dollar.

Het creatieve en praktische potentieel van zo'n vijftig dollar is moeilijk te overschatten. Het is geschikt voor een breed scala aan fotografische taken. Amateurfotografen gebruiken hem vaak als portretlens. Velen willen gewoon snel repareren, naast de kitlens. Dus, diafragma F / 1.8 meer dan drie voet breder diafragma F / 5.6, die aan het lange uiteinde wordt gebruikt in 'donkere' walvislenzen. In numerieke termen betekent dit dat YONGNUO LENS EF 50 mm 1:1.8 ongeveer 10 keer helderderdan bijvoorbeeld walvis Canon EF-S 18-55/3.5-5.6 IS STM, die bij een brandpuntsafstand van 50 mm een ​​maximale diafragmaverhouding van slechts 1:5.6 gebruikt. Berekening van het verschil in relatieve opening (bereken lichtsterkte) wordt elementair uitgevoerd: 5.6*5.6:1.8:1.8=9.679, wat naar boven wordt afgerond op de waarde '10'.

YONGNUO LENS EF 50mm 1: 1.8 op een Canon 5DSR camera

YONGNUO LENS EF 50 mm 1:1.8 op camera Canon 5DSR. Dank aan de officiële vertegenwoordiger van Canon in Oekraïne (voor de geleverde Canon 5DSR-camera) en speciale dank aan het fotoproject Fotozen.

Belangrijkste specificaties YONGNUO LENS EF 50 mm 1:1.8

Instantienaam uit recensie Op lenscilinder: YONGNUO Ø52mm LENS EF 50mm 1:1.8 SC58047998 (50mm ❀0.45m/1.5ft). Op de doos: YOUNGNUO DIGITAL Standaard prime-lens YN50mm F1.8
Belangrijke eigenschappen
 • De lens maakt gebruik van een Canon-vatting EF (Eelektro-Focus) - voornamelijk ontworpen voor Canon EOS full-frame camera's. Geschikt voor Canon EF en EF-S mount camera's.
 • De lens gebruikt een micromotor voor autofocus en is vergelijkbaar met Canon MM (Mmicro Mmotor)
 • AF / MF (AUTO Focus- Mjaar- Focus) - de lens is uitgerust met een focusmodusschakelaar
 • Multi-coated optiek (type en kwaliteit coating onbekend)
 • Vergulde microprocessor-contactplaat (goud niet bevestigd)
 • Zeer klein gewicht, formaat en kosten
 • Belangrijk: lens van een externe fabrikant, die enkele beperkingen oplegt aan het praktische gebruik ervan
Diameter voorfilter 52 mm, kunststof filterschroefdraad
Brandpuntsafstand 50 mm

Zoomverhouding 1x (dit is een vaste lens, deze heeft geen zoom)
Ontwikkeld door voor digitale camera's van volledige lengte. De lens is geschikt voor alle Canon EOS spiegelreflexcamera's
Aantal diafragmalamellen 7 ronde bloemblaadjes
Tags bajonet label, MDF label (gedrukt '0.45m/1.5ft' naast afbeelding bloem)
diafragma F/1.8 tot F/22
MDF 0.45 m, maximale vergrotingsverhouding 1:6.7
Gewicht 120 g
Optisch ontwerp 6 elementen in 5 groepen. De lens gebruikt geen speciale optische elementen in zijn optische ontwerp.

Optisch ontwerp YONGNUO LENS EF 50 mm 1:1.8

De tekening van het optische schema lijkt op Canon-lens EF 50 mm 1:1.8 II / Canon-lens EF 50 mm 1:1.8 / Canon EF-lens 50 mm 1:1.8 STM

Hetzelfde optische ontwerp wordt gebruikt in de bijgewerkte versie

Blenda De kap is niet inbegrepen in het pakket, noch in de instructies. Hoogstwaarschijnlijk kunt u elke universele kap gebruiken die in de schroefdraad van het voorfilter kan worden geschroefd. Sommige regionale officiële websites geven aan dat Canon ES-62 en Canon ES-65 III zonnekappen geschikt zijn
Land van fabrikant PRC (China), er staat geen land van herkomst op de lenscilinder.
periode С 27 december 2014 tot april 2018. Later aangevuld/vervangen door Yongnuo-lens 50 mm 1: 1.8 II
Instructie Bekijk mijn scan
Prijs

YONGNUO LENS EF 50 mm 1: 1.8 kopieert niet alleen extern Canon-lens EF 50 mm 1:1.8 II, gebruiken de lenzen ook zeer vergelijkbare optische ontwerpen. Natuurlijk is een optisch ontwerp zoals een dubbele Gauss-lens heel gebruikelijk, maar toch lijken de tekeningen van de circuits getekend als een carbon-copy.

Optisch ontwerp YONGNUO LENS EF 50mm 1:1.8 vergeleken met Canon Lens EF 50mm 1:1.8 II.

Het optische ontwerp van YONGNUO LENS EF 50 mm 1: 1.8 vergeleken met: Canon-lens EF 50 mm 1:1.8 II.

Overigens Nikon 50 mm 1: 1.8D AF Nikkor ook gemaakt volgens het schema van een dubbele Gauss-lens, en het optische ontwerp lijkt ook erg op optische schema's Canon-lens EF 50 mm 1:1.8 II en YONGNUO LENS EF 50 mm 1:1.8

YONGNUO-LENS EF 50 mm 1:1.8

YONGNUO-LENS EF 50 mm 1:1.8

montage

De YONGNUO LENS EF 50mm 1: 1.8 kwam bijna nieuw in mijn review, in de doos. Wat het exemplaar uit deze review niet had, was de beschermfolie op de voor- en achterlenzen die oorspronkelijk bij de lens zat. Het kleine doosje bevat een garantiekaart, instructies in het Chinees en Engels, en de lens zelf met voor- en achterdoppen. De doos is gemaakt in de kleuren die kenmerkend zijn voor de gouden dozen van Nikon Nikkor lenzen.

Houd er rekening mee dat YONGNUO LENS EF 50mm 1: 1.8 niet wordt geleverd met een zonnekap, en dat er in de gebruiksaanwijzing van de lens geen melding wordt gemaakt van de mogelijkheid om een ​​zonnekap te gebruiken. Hoogstwaarschijnlijk zal het mogelijk zijn om elke zonnekap te gebruiken voor een 'vijftig kopeken', die in de schroefdraad van het voorfilter wordt gemonteerd, met de lens. voorlens diep verzonken in de doorn van het lichaam, die dient als een soort ingebouwde kap en helpt de lens normaal te werken in zij- en tegenlicht.

Om aan te raken, is de lens gemaakt van: goedkoop plastic, waardoor de lens erg licht was. Helaas is de bajonetvatting ook van kunststof. YONGNUO LENS EF 50 mm 1:1.8 weegt alleen 120 gram. Het resultaat is een van de lichtste autofocuslenzen ter wereld. Het is zelfs mogelijk dat dit lichtste autofocuslens voor full-frame spiegelreflexcamera's.

De diameter van het voorfilter is een zeer populaire maat en is 52 mm.

Maar niet alles is zo slecht, de scherpstelring is van rubber voorzien. Zelfs het origineel Canon-lens EF 50 mm 1:1.8 II kon zich zo'n luxe niet veroorloven. Echter, vóór YONGNUO LENS EF 50 mm 1: 1.8 had ik een oude man in de recensie Nippon Kogaku Japan Nikkor-S Auto 1:2 f=5cm, die ongeveer een miljoen keer beter is gemaakt dan de moderne 'Chinees'.

Helaas heeft YONGNUO LENS EF 50 mm 1: 1.8 geen bruikbare focusafstandsmarkeringen, scherptediepteschalen, markeringen voor het werken in het infraroodspectrum. Er is slechts één enkele rode stip om de lens aan de camera te koppelen.

Belangrijk: er zijn 3 subversies van deze lens (mogelijk meer) met verschillende spellingen van de naam bij de frontlens:

 1. 'YN50mm F1.8 YONGNUO Ø52mm'
 2. 'YONGNUO LENS EF 50mm 1:1.8 YONGNUO Ø52mm'
 3. 'YONGNUO LENS EF 50 mm 1:1.8 YONGNUO INC. Ø52mm'

Belangrijk: Met deze lens schoot ik zonder problemen meer dan 20.000 frames (twintigduizend frames) en had ik geen problemen met het functioneren ervan. Maar reparateurs beweren dat ze vaak worden behandeld met defecten aan deze lens en dat het vrij moeilijk is om ze te repareren.

YONGNUO-LENS EF 50 mm 1:1.8

YONGNUO-LENS EF 50 mm 1:1.8

focus

De lens gebruikt micromotor en is analoog aan Canon MM (Mmicro Motor). Autofocus werkt met elke Canon EOS DSLR.

Autofocus nogal luidruchtig. Geluidsniveau is te horen in mijn YONGNUO LENS EF 50 mm 1:1.8 videobeoordeling. De scherpstelsnelheid is gemiddeld (dichter bij hoog), merkbaar langzamer dan de originele lens Canon-lens EF 50 mm 1:1.8 II.

Ik werkte met de lens op de camera Canon EOS5DSR, die gebruik maakt van zeer geavanceerd scherpstelsysteem... VAN Canon EOS5DSR Ik had helemaal geen problemen met nauwkeurigheid, vasthoudendheid en scherpstelsnelheid. Ook stelde de Canon EOS 5DSR zonder problemen scherp met de YONGNUO LENS EF 50mm 1:1.8 in de Live View-modus.

De lens heeft een AF/MF focusmodusschakelaar. Zorg ervoor dat u deze tijdens handmatig scherpstellen in de MF-positie zet. Als u dit niet doet, kan het autofocusmechanisme beschadigd raken. In de AF-modus is de scherpstelring niet vergrendeld, maar blijft hij door de kracht van de micromotor draaien, terwijl deze niet kan worden aangeraakt.

In de handmatige scherpstelmodus draait de scherpstelring ongeveer 45 graden. De veerweg van de scherpstelring is klein. Gezien de factor dat de scherpstelring zelf erg smal is, dan handmatig scherpstellen is best moeilijk. Nou ja tenminste rubberen scherpstelring.

lens heeft geen interne focus, tijdens het scherpstellen schuift het frame van de body ('trunk') ongeveer een halve centimeter naar voren, terwijl de frontlens niet meedraait. U kunt eenvoudig verschillende soorten filters gebruiken.

De minimale scherpstelafstand is slechts 45 cm, terwijl je voor macrofotografie een maximale vergroting kunt halen van 1:6.7, typisch voor vele vijftig dollar.

De lens heeft een licht 'Focus Breathing' effect (veranderingen in de kijkhoek tijdens het scherpstellen).

Compatibiliteit van converter onbekend. Hoogstwaarschijnlijk zouden er geen problemen moeten zijn. Wie ervaring heeft met deze lens in combinatie met teleconverters, graag afmelden in de comments.

Belangrijk: YONGNUO LENS EF 50 mm 1:1.8 is een lens van derden. Het kan voorkomen dat het bij sommige Canon camera's niet goed werkt. Bekende problemen:

 • op een Canon EOS DIGITAL 450D (ook bekend als Canon EOS DIGITAL REBEL XSi, ook bekend als Canon EOS Kiss X2 - een van de eerste camera's met Live View-modus) stelt deze lens niet correct scherp, of het duurt heel erg lang om scherp te stellen, of stelt onnauwkeurig scherp in Live View modus. Ook vergist deze lens zich vaak bij het scherpstellen in de normale scherpstelmodus met lineair fase focus sensoren (visuele video).
 • de lens blijft soms scherpstellen (stuurt de lenzen helemaal aan, d.w.z. naar MDF of naar oneindig) nadat de focusactiveringsknop is losgelaten (meestal half indrukken van de ontspanknop). Dit gebeurt als de lens niet nauwkeurig genoeg heeft scherpgesteld (de lens blijft als het ware scherpstellen als de scherpstelknop al is losgelaten). Dit effect wordt gezien bij camera's Canon 40D30D 450D. Niet iedereen zal deze eigenschap opmerken en het staat het comfortabel werken met de lens ook niet echt in de weg.
 • wanneer YONGNUO LENS EF 50 mm 1:1.8 op de camera is bevestigd Canon 40D, reageert deze laatste soms niet op de aan/uit-hendel.
 • misschien zijn er bij andere camera's andere onaangename kenmerken.
YONGNUO-LENS EF 50 mm 1:1.8

YONGNUO LENS EF 50 mm 1:1.8 met meegeleverde doppen

diafragma

Goed nieuws: YONGNUO LENS EF 50 mm 1:1.8 gebruikt 7 afgeronde bladen. Het gevormde gat is veel ronder dan het 5-bladige Canon-lens EF 50 mm 1:1.8 II. Met zo'n diafragma kun je 14 puntige sterren van felle lichtbronnen.

YONGNUO LENS EF 50 mm 1:1.8 maakt, net als alle andere Canon EOS-lenzen, gebruik van automatische irisregeling via de elektronica van de camera.

Het diafragma sluit tot F/22, wat typisch is voor klasse 50/1.8 lenzen. Klasse 50/1.4 (50/1.2) lenzen diafragmeren meestal tot f/16.

YONGNUO-LENS EF 50 mm 1:1.8

YONGNUO-LENS EF 50 mm 1:1.8

Beeldkwaliteit

Ik gebruikte de lens op een multi-megapixelcamera Canon EOS5DSR, waar de lens niet zo slecht presteerde als verwacht. Natuurlijk kan men bij F/1.8 niet spreken over scherpte, vooral aan de randen en hoeken van het beeld, toch bij F/1.8 valt de lens mee en is hij niet heel ver verwijderd van Canon-lens EF 50 mm 1:1.8 II. Als je het diafragma afdekt tot F / 2.8, dan is het verschil in het midden van het frame tussen Canon-lens EF 50 mm 1:1.8 II en YONGNUO LENS EF 50 mm 1: 1.8 zal zeer moeilijk te vinden zijn. Helaas kaatsen de beeldhoeken pas terug bij f/8.

Bij f/1.8 heeft de lens een beetje last van sferische en chromatische aberraties, daarnaast bederven coma en astigmatisme het beeld aan de randen van het beeld enorm. De mate van chromatische aberratie is klein, dat zou je zelfs kunnen zeggen chromatische aberratie beter gecorrigeerd dan in veel andere fifty-fifty lenzen.

Bij F/1.8 is zeer sterke lichtafval merkbaar, die dichter bij F/4 verdwijnt.

Wat ik prettig vond, was het lage niveau van vervorming en de prettige kleurweergave. Bovendien gedraagt ​​YONGNUO LENS EF 50 mm 1: 1.8 zich goed in tegen- en zijlicht, het was erg moeilijk voor mij om een ​​'serieuze' schittering van de zon op te vangen. Hoogstwaarschijnlijk is de verlichting van de lens echt goed.

YONGNUO LENS EF 50 mm 1:1.8 heeft een bokeh-patroon vergelijkbaar met Canon-lens EF 50 mm 1:1.8 II, in sommige situaties is de 'bokeh' van de YONGNUO LENS EF 50mm 1:1.8 best behoorlijk, maar over het algemeen valt het 'patroon' en 'bokeh' van de lens nergens op en wil de beste zijn.

Belangrijk: Ik heb verschillende exemplaren van YONGNUO LENS EF 50 mm 1:1.8 gebruikt, ze waren allemaal gloednieuw, maar de beeldkwaliteit was iets anders, wat wijst op een kwaliteitsvariatie tijdens de productie.

YONGNUO-LENS EF 50 mm 1:1.8

YONGNUO-LENS EF 50 mm 1:1.8

Voorbeeldfoto's

Alle voorbeelden zijn gefilmd Canon EOS5DSR. Helaas had ik niet veel tijd om een ​​grotere galerij voor te bereiden.

Download bronbestanden in RAW+JPEG-indeling van de camera Canon 5DSR men kan Op deze pagina (50 bestanden in '.JPG'+'.CR2′ formaat, 1.74 GB).

Download originele JPEG-bestanden van Canon EOS DIGITAL camera 450D (ook bekend als Canon EOS DIGITAL REBEL XSi, ook bekend als Canon EOS Kiss X2) Op deze pagina (127 bestanden in '.JPG' formaat).

Foto's die met deze lens zijn verwerkt, kunnen worden bekeken in mijn galerij hier. Kleine fotoset hier. Wie heeft het gemist, een grote galerij met foto's gemaakt met deze lens bevindt zich aan het begin van deze recensie.

YONGNUO-LENS EF 50 mm 1:1.8

YONGNUO-LENS EF 50 mm 1:1.8

mijn ervaring

Ik merk op dat YONGNUO LENS EF 50 mm 1: 1.8 de verwachte lens is. Over het algemeen is het vreemd dat serieuzere fabrikanten, zoals Tokina, Tamron en Sigma, niet aan een goedkope vijftig dollar van de 50/1.8-klasse hebben gedacht. Vijftig dollar is een veel voorkomende oplossing, waarschijnlijk zelfs de meest voorkomende. Maak een vergelijkbare lens voor slechts 50 USD. - dit is een briljante zet, vooral omdat de lens zelf niet zo verschrikkelijk bleek te zijn.

YONGNUO LENS EF 50 mm 1:1.8 is een geweldige oplossing voor bezitters van Canon-camera's die hebben gehoord over de magische eigenschappen van snelle "vijftig dollar" en ze in actie willen proberen.

Maar als u YONGNUO LENS EF 50 mm 1: 1.8 koopt, moet u er rekening mee houden dat er in onze landen geen servicecentra zijn die dergelijke apparatuur gratis repareren - nee. En het is helemaal niet duidelijk hoe de YONGNUO LENS EF 50 mm 1: 1.8 zich gedraagt ​​bij reparaties, of hij nu vaak kapot gaat. Met familie Canon-lens EF 50 mm 1:1.8 II alles is veel eenvoudiger - het wordt zonder problemen onderhouden en gerepareerd.

Om al mijn ervaring met de lens samen te vatten, dan is mijn conclusie dit: de lens heeft uitstekende prijs-kwaliteitverhoudingmaar origineel Canon-lens EF 50 mm 1:1.8 II Nog beter, en ook betrouwbaarder.

Een lijst van alle Canon autofocus vijftig dollar vind je in de rubriek 'Oppositiesystemen Nikon / Canon. Deel 3. Autofocus vijftig dollar'.

Een goede review van deze lens kun je bekijken op Vlador.com (website over fotoapparatuur en fotografietechniek) door deze link.

Wat er in de lens zit, kun je op de site zien liveviewer op deze link.

Vergelijking met Canon-lens EF 50 mm 1:1.8 II kan kijken Intbeeld op deze link.

YONGNUO LENS EF 50mm 1: 1.8 op een Canon 5DSR camera

YONGNUO LENS EF 50mm 1: 1.8 op een Canon 5DSR camera

Videobeoordeling

De videoreview is te bekijken op: mijn YouTube-kanaal - abonneer en like!

Prijs per lens

YONGNUO LENS EF 50 mm 1:1.8 is de goedkoopste autofocus prime-lens voor Canon EOS SLR-camera's. De kosten bedragen ongeveer 50 dollar. Makkelijkste en goedkoopste koop YONGNUO LENS EF 50mm 1:1.8 bij aliexpress.comB.v. van een vertrouwde verkoper hier op deze link.

YONGNUO LENS EF 50mm 1: 1.8 op een Canon 5DSR camera

YONGNUO LENS EF 50 mm 1:1.8 op camera Canon 5DSR


Alle Yongnuo-lenzen

Bajonetvatting Sony FE [DF, VOLLEDIG FRAME] и Sony E[DA,APS-C]:

 1. Yongnuo 11mm 1:1.8 DA DSM WL S [aankondiging]
 2. Yongnuo 16mm 1:1.8 DA DSM S [aankondiging]
 3. Yongnuo 35mm 1:2 DF DSM S [Overzicht]
 4. Yongnuo 50mm 1:1.8 DF DSM S [aankondiging]
 5. Yongnuo 50mm 1:1.8 DA DSM-S [overzicht]
 6. Yongnuo 85mm 1:1.8 DF DSM S [Overzicht]
 7. Yongnuo 85mm 1:1.8 DF DSM S II [aankondiging]

Bajonetvatting Kanon RF (spiegelloos volledig frame):

 1. Yongnuo 35mm 1:2 DF DSM R [Overzicht]
 2. Yongnuo 35mm 1:2 CR [aankondiging]
 3. Yongnuo 50mm 1:1.8 DF DSM R [wordt aangekondigd]
 4. Yongnuo 85mm 1:1.8 DF DSM R (twee subversies met verschillende namen) [recensie]

Bajonetvatting Nikon Z [DF, VOLLEDIG FRAME + DA,APS-C]::

 1. Yongnuo 11mm 1:1.8 DA DSM WL Z [aankondiging]
 2. Yongnuo 35mm 1:2 DF DSM Z [aankondiging]
 3. Yongnuo 50mm 1:1.8 DF DSM Z [aankondiging]
 4. Yongnuo 50mm 1:1.8 DA DSM Z [recensie]
 5. Yongnuo 85mm 1:1.8 DF DSM Z [aankondiging]

Bajonetvatting fujifilm x [DA,APS-C]:

 1. Yongnuo 11mm 1:1.8 DA DSM WL X [aankondiging]
 2. Yongnuo 50mm 1:1.8 DA DSM X Pro [Aankondiging]
 3. Yongnuo 50mm 1:1.8 DA DSM-X [een aankondiging + overzicht]

Voor het systeem Micro-4/3:

 1. Yongnuo 25mm 1:1.7 [overzicht]
 2. Yongnuo 42.5mm 1:1.7 [overzicht]
 3. Yongnuo 42.5mm 1:1.7 II [Overzicht]
 4. Yongnuo 12-35mm 1:2.8-4 STM ASPH MACRO [aankondiging]

Bajonetvatting Nikon F (spiegel volledig frame):

 1. Yongnuo 14mm 1:2.8 [beoordeling]
 2. Yongnuo 35mm 1:2 [beoordeling]
 3. Yongnuo 40mm 1:2.8 [beoordeling]
 4. Yongnuo 50mm 1:1.8 [overzicht]
 5. Yongnuo 50mm 1:1.4 E [beoordeling]
 6. Yongnuo 60mm 1:2 MACRO MF [Overzicht]
 7. Yongnuo 85mm 1:1.8 [beoordeling]
 8. Yongnuo 100mm 1:2 [beoordeling]

Bajonetvatting Canon ef (spiegel volledig frame):

 1. Yongnuo 14mm 1:2.8 [recensie N]
 2. Yongnuo 35mm 1:2 [overzicht]
 3. Yongnuo 35mm 1:1.4 [beoordeling]
 4. Yongnuo 35mm 1:1.4C DF UWM [aankondiging]
 5. Yongnuo 50mm 1:1.8 [beoordeling]
 6. Yongnuo 50mm 1:1.8 II [Overzicht]
 7. Yongnuo 50mm 1:1.4 [beoordeling]
 8. Yongnuo 60mm 1:2 MACRO MF [recensie N]
 9. Yongnuo 85mm 1:1.8 [overzicht]
 10. Yongnuo 100mm 1:2 [beoordeling]

camera's:

 1. Yongnuo YN433 (2023, Micro 4/3, 20 MP, 4K)
 2. Yongnuo YN455 (2021, Micro 4/3, 20 MP, 4K)
 3. Yongnuo YN450/450M (2019, Micro 4/3 -> Canon EF, 16 MP, 4K)

Lenzen en camera's en vele andere producten van Yongnuo zijn gemakkelijk te vinden op Officiële Yongnuo-dealer/winkel op Aliexpres.

Mijn video over alle Yongnuo-lenzen hier.

Canon-lens EF 50 mm 1:1.8 II en YONGNUO LENS EF 50 mm 1:1.8

Canon-lens EF 50 mm 1:1.8 II en YONGNUO LENS EF 50 mm 1:1.8. Foto's en vergelijkingen van de twee lenzen werden geleverd door Radozhiva-lezer Serhii Todoriuk

Verschillen tussen YONGNUO LENS EF 50mm 1:1.8 en Canon Lens EF 50mm 1:1.8 II

Het is geen geheim dat YONGNUO LENS EF 50 mm 1:1.8 was bijna volledig gekopieerd с Canon-lens EF 50 mm 1:1.8 II. Maar er zijn kleine verschillen tussen de lenzen:

 1. YONGNUO 50/1.8 is in productie sinds 2014 en is een nieuwere lens. Canon 50/1.8II geproduceerd sinds 1990 en is een oudere lens. Lens Canon 50/1.8II Ze maken het niet meer en het wordt steeds moeilijker om nieuw te kopen.
 2. Alle YONGNUO 50/1.8 lenzen zijn gemaakt in China. Eerste lenzen Canon 50/1.8II werden geproduceerd in Japan en hebben het opschrift 'Canon-lens gemaakt in Japan'. Na verloop van tijd, productie Canon 50/1.8II werd verplaatst naar Maleisië en de meeste van deze lenzen hebben het opschrift 'Canon Inc. Gemaakt in Maleisië'. Sommige gebruikers merken een iets betere build op in YONGNUO 50/1.8.
 3. YONGNUO 50/1.8 weegt 10 gram minder dan: Canon 50/1.8II.
 4. YONGNUO 50/1.8 maakt gebruik van een diafragma met 7 afgeronde bladen, terwijl: Canon 50/1.8II gebruikt slechts 5 rechte bloembladen, wat de cirkels van verwarring negatief beïnvloedt.
 5. YONGNUO 50 / 1.8 kost ongeveer 2 keer goedkoper dan Canon 50/1.8II.
 6. Moderne Canon-camera's kunnen lensvervorming automatisch corrigeren Canon 50/1.8II. Met YONGNUO 50 / 1.8 zullen sommige beeldverbeteringsfuncties niet beschikbaar zijn, aangezien deze lens niet in het geheugen van moderne camera's staat.
 7. De lenzen hebben verschillende interne onderdelen (verschillende besturingskaarten, enz.).
 8. Scherpstelring Canon 50/1.8II - kunststof, en voor YONGNUO 50 / 1.8 - met rubber bekleed. Een kleinigheid, maar leuk.
 9. Reistijd lens van oneindig naar MDF en terug Canon 50/1.8II ongeveer de helft van die van YONGNUO 50/1.8.
 10. Optisch gezien gaan de lenzen schouder aan schouder.
 11. YONGNUO 50/1.8 heeft veel meer features en problemen met sommige specifieke camera's (bijvoorbeeld focusproblemen in Live View op een Canon camera 450D, problemen met het inschakelen van de camera Canon 40D enzovoort.)

Over het algemeen presteert YONGNUO LENS EF 50 mm 1: 1.8 volgens enkele technische kenmerken zelfs beter dan het origineel Canon 50/1.8II.alternatieven

Hieronder staat een lijst van vijftig dollar en lenzen met een brandpuntsafstand van bijna 50 mm die autofocus ondersteunen en geschikt zijn voor full-frame camera's. DSC.

Canon:

Canon-lens EF 50 mm 1:1.8, uitvoering met scherpstelafstandsvenster en metalen houder Maart 1987 Bekijk prijs

Canon-lens EF 50 mm 1:1.8 II, de tweede versie zonder scherpstelafstandsvenster en een kunststof vatting.

Deze lens bestaat in twee subversies:

 1. Canon-lens EF 50 mm 1:1.8 II Gemaakt in Maleisië
 2. Canon-lens EF 50 mm 1:1.8 II Gemaakt in Japan
Subversies zijn in wezen niet anders
december 1990 Bekijk prijs
Canon EF-lens 50 mm 1:1.8 STM Mei 2015 Bekijk prijs
Canon EF-lens 50 mm 1:1.4 Ultrasonore Juli 1993 Bekijk prijs
Canon EF-lens 50 mm 1:1.2 USM Ultrasoon Januari 2007 Bekijk prijs
Canon EF-lens 50 mm 1:1.0 l Ultrasoon September 1989 Bekijk prijs
Canon Compacte macro Lens EF 50 mm 1:2.5 december 1987 Bekijk prijs
Canon-lens RF 50mm F1.2 L USM September 2018 Bekijk prijs

tamron:

Tamron SP 45mm V/1.8 Di VC USD F013 September 2015 Bekijk prijs

Sigma:

Sigma 50 mm 1:1.4 DG HSMEX, deze lens bestaat in twee subversies met verschillende soorten bodycoating Maart 2008 Bekijk prijs
Sigma 50 mm 1:1.4 DG HSM A (Kunst) Januari 2014 Bekijk prijs
Sigma 50 mm 1:2.8 macro 1990 Bekijk prijs

Sigma 50 mm 1:2.8 macro EX, er was een kopie van deze lens onder de naam Quantaray 50 mm 1:2.8 Macro

1998 Bekijk prijs
Sigma 50 mm 1:2.8 DG Macro EX Juni 2004 Bekijk prijs

Tokio:

Tokina Opera 50mm F1.4 FF Februari 2018 Bekijk prijs

Yongnuo:

Yongnuo-lens EF 50 mm 1:1.8

Er zijn verschillende subversies met verschillende spellingen van de naam in de buurt van de frontlens.

 • YN50mm F1.8 YONGNUO Ø52mm
 • YONGNUO-LENS EF 50 mm 1:1.8 YONGNUO Ø52 mm
 • YONGNUO-LENS EF 50 mm 1:1.8 YONGNUO INC. Ø52mm

Subversies zijn in wezen niet anders

december 2014 Bekijk prijs

Yongnuo-lens YN50mm F1.8 II

Verkrijgbaar in twee versies, afhankelijk van de kleur van de kast: zwart of wit

Mei 2018 Bekijk prijs
Yongnuo-lens 50 mm 1:1.4, er was nog een prototype Yongnuo-lens EF 50 mm 1:1.4 Mei 2018 Bekijk prijs

Resultaten van

YONGNUO-LENS EF 50 mm 1:1.8 – goedkoopste en lichtste prime-lens voor Canon DSLR's (zie prijs hier). Over het algemeen is het een kopie van het origineel Canon-lens EF 50 mm 1:1.8 II. Optisch YONGNUO LENS EF 50mm 1: 1.8 is niet slecht, op sommige momenten zelfs beter dan het origineel Canon 50/1.8II. Ondanks alle scepsis over de 'Chinese klonen' is YONGNUO LENS EF 50mm 1: 1.8 best geschikt voor het beoogde gebruik.

UPDATE: er is een overzicht van de bijgewerkte versie - Yongnuo-lens 50 mm 1: 1.8 II en een recensie van een nieuwere en snellere versie  YONGNUO 50 mm F/1.4.

Materiaal voorbereid Arkadi Shapoval. Trainingen/consulten | YouTube | Facebook | Instagram | Twitter | Telegram

Voeg een reactie toe:

 

 

Opmerkingen: 128, over het onderwerp: Review van YONGNUO LENS EF 50 mm 1: 1.8 (de goedkoopste autofocus vijftig dollar voor Canon SLR-camera's)

 • Taras

  Er is al een versie van deze lens voor Nikon camera's te koop. De prijs is $ 100 op Ali.

 • Andrey Vyuenko

  Nu zijn de Chinese kameraden uit Yongnuo begonnen met de productie van autofocus voor vijftig dollar voor Nikon.Heeft iemand ervaring met deze lens?Er is praktisch geen informatie van echte gebruikers op het netwerk.

 • Jurassic

  Jongens. Wie weet, of misschien heeft iemand de Yongnuo 35 f2 Nikon voor FF gebruikt. Hoe zit het met de beeldkwaliteit, montage?

 • Igor

  5Dsr+ef200mmf/1.8L

 • Igor

  5Dsr+ef50mm f/1.8stm

 • zwaan

  via deze link kun je canon engnow kopen voor 45 dollar (alleen relevant 29,03,2017-XNUMX-XNUMX)
  http://qoo.by/12mQ

  en deze voor 47 dollar (op elk moment relevant)
  http://qoo.by/12mS
  kon niet goedkoper vinden

 • Orr

  Chinese Yongnuo verontreinigde de bajonet van de goddelijke 5DSR)
  God, wat een viezerik. Nu heb ik het allemaal gezien

  • Arkadi Shapoval

   Hier in de comments staat ook nog industrial-50 voor 2 c.u. op dezelfde 5dsr, nu zie je zeker alles :)

 • Gregory

  Met Canon 60D is hij erg traag, ik heb hem moeten verkopen omdat hij niet geschikt is voor reportagefotografie in combinatie met Canon 60D. Ik heb zes maanden geleden, ik had het geduld niet meer. Ik raad het niet aan!

  • draak ja niet snap

   En vertel me, als het geen geheim is, waarom zou je dan überhaupt onzin op 60d zetten. Er zijn tenslotte 17 -55 2.8?

 • anonymus

  Foto's klas

 • Oleg

  Een paar jaar geleden was ik op zoek naar een goedkope halve munt voor het eerste stuivertje. Ik heb 5 yong-stukken doorgenomen - ze werken allemaal niet correct met het eerste nikkel. Focus veegt hels, sommige opnames zonder een zichtbaar scherpstelpunt, d.w.z. het beeld is alsof er een soort glas in de lens vrij bungelt en vertekening geeft. Qua scherpte is het helemaal geen fontein, in open lucht zuigt het de Canon vijftig dollar 1.8 II leeg ... Als gevolg daarvan nam ik een bijna nul Canon vijftig vijftig, voltooide het, en loste daarmee het probleem met autofocusmissers op en ik heb geen moment spijt dat ik Yong niet heb gekocht. Met name voor de eerste cent heeft Yong geen voordelen, zelfs niet boven de halve tos van de bu canon. Ik geef toe dat autofocus beter zal werken op een nieuwere camera, maar als er iets is om mee te vergelijken in dit prijssegment, dan wil je dat weghalen...

  • Alexander

   Vertel me wat je in vijftig dollar hebt gedaan.

 • Dmitry

  Naast de Japanse en Maleisische 50/1,8 II waren er ook Taiwanezen. Ik heb er nu een.

  • Arkadi Shapoval

   Maak een foto, stuur hem hier, bedankt.

   • Dmitry

    De inscriptie is versleten, maar er is geen doos, helaas ...

    • Arkadi Shapoval

     Daar zou de inscriptie aan de bajonetkant moeten staan, wie heeft het gewist :)

     • Dmitry

      Oeps... Begrepen. De inscripties op de voor- en achterkaft waren gênant, en de inscriptie op de bajonetzijde is echt niet leesbaar, dus hoogstwaarschijnlijk Maleisië. Mijn excuses voor het misleiden van u.

 • Rodion

  Je kunt dit glas helemaal niet de schuld geven - het is plastic sciencefiction voor degenen die zichzelf proberen in fotografie. Zoals je kunt zien in de recensie, weerhoudt dit de pro's er niet van om ermee te werken en geweldige foto's te maken. En gezien hoe goedkoop dit glas op dezelfde AliExpress is, is het zonde om het niet uit te proberen.
  IMHO, voor beginners zou het beter zijn om deze lens te kopen dan een soort helios. Voor velen is handmatige scherpstelling onaanvaardbaar en is goedkoop ~ 50/2 wenselijk. Voor hen is de lens gewoon een uitkomst.

 • Artem

  Een opmerking over de montage: ik klikte er een paar duizend frames uit, liet het een beetje vallen (niet veel: ik rolde van de stoel op een dik tapijt met zijn gewicht) en het lensblok viel naar voren. Ik moest demonteren ... Het lensblok is met drie geleiders aan de helicoïde bevestigd, ik heb er twee in tweeën gebroken (het plastic is breekbaar, zoals glas !!! Ik kreeg de indruk dat het speciaal is ontwikkeld, de goedkoopste plastic is elastischer en sterker). Niets, ik heb het met superlijm gelijmd, het werkt. Ik begreep het stuk Kenon vijftig kopeken niet, maar de materialen in de walvis zijn veel betrouwbaarder.

 • Ф

  U bent de originele canon en heeft dit exemplaar niet gedemonteerd? Misschien is het mogelijk om van een kopie het 5-bladige diafragmablok te veranderen in een 7-bladige ???

  • Artem

   Het is het niet waard. Er komt veel vuil in de lenzen.

 • Alex

  Ik kocht een Cenon 50 / 1.8 II vrij goedkoop ($ 25), de eigenaar verkocht hem vanwege het sterke geluid tijdens autofocus .... Ik vond niets verschrikkelijks, stak hem in 50d en alles is in orde in mijn amateuroog , de vraag is: is het echt luidruchtig of heeft het een storing?

  • Oleg

   Ja, het is echt lawaaierig. De constructie is zwak, de optische kwaliteiten zijn goed, als ze geen hockey spelen, zullen ze vertrappen

  • Oleg

   Trouwens, goede koop. Ook ik heb ooit, vanwege de schommelingen van de roebel en de dollar, een kanon van 40 mm kunnen kopen en deze vijftig dollar voor een prijs van ongeveer $ 200. Dus ik heb het als bonus tot veertig

 • Davids

  Is het de moeite waard om Jupiter 37a naar het supplement te nemen als je deze al hebt?

  • Michael

   Jij beslist - de lenzen zijn compleet anders

  • Oleg

   Het antwoord kan in twee delen worden verdeeld: is het de moeite waard om naast een 50 mm-lens een 135 mm of zo te nemen - ja, want het verschil in fotograferen is erg groot, maar of je de Yu-37 of een andere neemt, is al een kwestie van budget en enigszins persoonlijke smaak.

 • Dmitry

  Ali is al in de uitverkoop en is onderweg. site een geüpdatete versie van vijftig dollar voor Canon met een metalen vatting! Ook op de site staat een nieuwe macrolens en shirik. Misschien wordt 35 voor Canon binnenkort bijgewerkt?

  • Arkadi Shapoval

   Er kan van alles gebeuren.

   • Tegen Dmitry K.

    Ik heb niet gewacht op de 35 mm update voor Canon, ik heb de super nieuwste Yong YN50 / 1.4 besteld :)
    Over mijn indrukken zal ik later schrijven... Er is wel iets om mee te vergelijken, ik gebruikte Nikonovsky 50/1.4G, die pas vanaf diafragma 2.2 min of meer op de D750 werd.

    • Artem

     En hoe zit het met impressies? Er is een maand verstreken...
     Ik denk er ook over om het te nemen, maar de uitstekende stam maakt me bang ... ik ben bang dat het eruit zal vallen nafig ...

 • anonymus

  Ik raad deze lens niet aan om te kopen. Hebzuchtig en kocht het voor mezelf op aliexpress. Na duizend opnamen begon het diafragma te "plakken" (gaat niet open na de opname). Ze weigeren het te repareren, of de reparatiekosten zijn hoger dan de kosten van een nieuwe. Dat is zeker, "kroilovo leidt tot popadalov")))

 • Wizz

  En vertel me, wat is de naam van het meisje naast de donkere?

  • KalekseiG

   Artikel 2.5 jaar oud. Ze was al getrouwd en had kinderen. ))))))

   • jury

    Of op het moment van de foto was alles al :)

 • сергей

  De haalbaarheid van het installeren van zo'n lens op een cropcamera.

 • Radmir

  Ik heb dezelfde lens als uit deze review in de winkel gekocht. Ik zette een camera op hem, nam een ​​paar testopnames, alles is in orde, zet een tas op de foto. Ik ging naar huis. Bij aankomst, een camera met lens uit de tas halend, bleek dat de voorkant van de lens in het voorste gedeelte was gedrukt. En het was niet mogelijk om het met de hand zonder mes te verwijderen.Tijdens het gebruik verloor de lens het contact met de camera en viel het vaakst af bij diafragmawaarde 2.0, en bijna altijd in 90% van de gevallen. Toen blokkeerde de lens over het algemeen de focus en ik repareerde het door drie schroeven los te draaien. En alles werd weer normaal. Het is alleen dat de onderdelen slecht op elkaar passen en de stijfheid van het plastic niet voldoende is, blijkbaar is dit de reden waarom dergelijke incidenten gebeuren. Voordien gebeurde er niets als dit met mij, maar ik had ook geen yongnuo-lens in mijn handen :-) Als je alleen het voorste lensblok aanraakt, nadat het heeft scherpgesteld, wordt het onscherp. En er was een merkbare terugslag aan de voorkant. Ik blijf nu op hem schieten, eens kijken wat er daarna met hem gebeurt ;-) Het experiment gaat verder)

  • TB

   Ik had zelfs medelijden met je tijd om zo'n experiment voort te zetten :( Het is tenslotte jammer als een zeldzame scène elkaar ontmoette en de techniek faalde. Bedankt, nu zullen we niet in die richting kijken.

 • vadym

  er is een fout in de formule "5.6*5.6:1.8:1.8=9.679"

  • Arkadi Shapoval

   Waar?

 • Radmir

  De Yongnuo 2mm F 50 werkte precies 1.8 jaar en de plastic stops die bij het scherpstellen horen braken af ​​(ze ondervonden blijkbaar overmatige stress bij het scherpstellen in extreme posities, of het plastic was niet erg goed). Ze vielen er dom af, maar de mechanica en het plastic van de lens zelf zijn in orde. De tests eindigden met zo'n resultaat) De lens liet alleen positieve emoties achter.

 • Arkadi Shapoval

  Toevallig kreeg ik de kans om bijna alle Yongnuo-lenzen te gebruiken. Een YouTube-video toegevoegd voor alle Yongnuo-lenzen (generaties, lijnen, enz.) https://youtu.be/AfQ76sAwIac

 • anonymus

  Dus, is het beter om er geen te kopen bij 450d als er problemen zijn met autofocus? En over de kwaliteit van de montagevragen. Dan bekijk ik de handleidingen met de adapter.

Voeg een reactie

Auteursrecht © Radojuva.com. Blog Auteur - fotograaf in Kiev Arkadi Shapoval. 2009-2023

Engelse versie van dit artikel https://radojuva.com/en/2016/01/yongnuo-lens-ef-50-mm-1-8-yn/

Versión en español de este artículo https://radojuva.com/es/2016/01/yongnuo-lens-ef-50-mm-1-8-yn/