Test Carl Zeiss Vario-Tessar FE 4/24-70 ZA OSS T* (Sony SEL2470Z FE 4/24-70 Optical Steady Shot)

Voor geleverd door lens Carl Zeiss Vario-Tessar FE 4/24-70 ZA OSS T* (Sony SEL2470Z FE 4/24-70 Optical Steady Shot) veel dank aan de officiële vertegenwoordiger van Sony in Oekraïne.

Carl Zeiss Vario-Tessar FE 4/24-70 ZA OSS T* (Sony SEL2470Z FE 4/24-70 Optical Steady Shot)

Carl Zeiss Vario-Tessar FE 4/24-70 ZA OSS T* (Sony SEL2470Z FE 4/24-70 Optical Steady Shot) op camera Sony a7II

Navigatie

 1. In een notendop
 2. Verhaal
 3. Belangrijkste technische kenmerken
 4. montage
 5. focus
 6. Diafragmafuncties
 7. stabilisator
 8. Beeldkwaliteit
 9. Voorbeeldfoto's
 10. Korte videoreview
 11. Mijn persoonlijke ervaring met de lens
 12. Lens prijzen
 13. Resultaten van
 14. Gebruikerscommentaar
 15. Schrijf je review of vraag over de lens

Het is belangrijk: Deze lens bestaat ook met een andere naam geschreven bij de voorste lens - Zeiss Vario-Tessar FE 4/24-70 ZA OSS T*. Er is geen verschil tussen de 'Zeiss'- en 'Carl Zeiss'-versies.

In een notendop

De Sony SEL2470Z werd in het najaar van 2013 geïntroduceerd, samen met twee camera's, in de nieuwe Sony ILCE-lijn van spiegelloze camera's van volledige lengte - Sony a7R en Sony a7. Deze lens is een gezamenlijke ontwikkeling van Carl Zeiss en Sony. De Sony SEL2470Z heeft een 'ZA'-opschrift op de body, wat aangeeft dat de lens voldoet aan de hoogste kwaliteitsnormen van Carl Zeiss.

De Sony SEL2470Z is een (standaard) zoomlens voor algemeen gebruik met een populair bereik aan brandpuntsafstanden van 24 mm tot 70 mm. De belangrijkste kenmerken van de lens zijn een constant maximaal diafragma, een beeldstabilisator en een beschermde behuizing.

Om heel kort te zijn, dit is een goede lens, maar voor veel geld.

Carl Zeiss Vario-Tessar FE 4/24-70 ZA OSS T* (Sony SEL2470Z FE 4/24-70 Optical Steady Shot)

Carl Zeiss Vario-Tessar FE 4/24-70 ZA OSS T* (Sony SEL2470Z FE 4/24-70 Optical Steady Shot)

Verhaal

In 2006 werden Sony en Zeiss partners in de productie van lenzen en brachten ze de eerste drie gezamenlijke lenzen uit: Carl Zeiss 85 / 1.4, 135 / 1.8 en 16-80 / 3.5-4.5 voor spiegelreflexcamera's met Sony A / Minolta A-vatting. de toekomst, hun samenwerking bleef voortduren en resulteerde in vele andere beslissingen.

Hieronder getoond lijst met alle Sony ZA-lenzen:

E (APS-C):

 1. Carl Zeiss / Zeiss Sonar E1.8/24 ZA T* (SonySEL24F18Z) [2011]
 2. Carl Zeiss/Zeiss Divers-tessar E4/16-70 ZA OSS T* (SonySEL1670Z) [2013]

FE (Volledig frame):

 1. Zeiss afstand FE 1.4/35 ZA T* (SonySEL35F14Z) [2014]
 2. Carl Zeiss/Zeiss Sonar FE 2.8/35 ZA T* (SonySEL35F28Z) [2013]
 3. Zeiss Planar FE 1.4/50 ZA T* (SonySEL50F14Z) [2016]
 4. Carl Zeiss / Zeiss Sonar FE 1.8/55 ZA T* (SonySEL55F18Z) [2013]
 5. Zeiss Divers-tessar FE 4/16-35 ZA OSS T* (SonySEL1635Z) [2014]
 6. Carl Zeiss/Zeiss Divers-tessar FE 4/24-70 ZA OSS T* (SonySEL2470Z) [2013]

A(APS-C):

 1. Carl Zeiss Divers-Sonar DT 3.5-4.5/16-80 ZA T*(Sony-SAL1680Z) [2006]

A (volledig beeld):

 1. Carl Zeiss afstand 2/24 ZA T* SSM (Sony SAL24F20Z) [2010]
 2. Carl Zeiss Planar 1.4 /50 ZA T* SSM (Sony SAL50F14Z) ​​​​[2012]
 3. Carl Zeiss Planar 1.4 /85 ZA T*(Sony SAL85F14Z) ​​​​[2006]
 4. Carl Zeiss Sonar 1.8 /135 ZA T* (SAL135F18Z)[2006]
 5. Carl Zeiss Divers-Sonar 2.8 /16-35 ZA T* SSM (Sony SAL1635Z) [2008]
 6. Zeiss Divers-Sonar 2.8 /16-35 ZA SSM II T* (Sony SAL1635Z2) [2015]
 7. Carl Zeiss Divers-Sonar 2.8 /24-70 ZA T* SSM (Sony SAL2470Z) [2008]
 8. Zeiss Divers-Sonar 2.8 /24-70 ZA SSM II T* (Sony SAL2470Z2) [2015]

Belangrijkste technische kenmerken van Carl Zeiss Vario-Tessar FE 4/24-70 ZA OSS T* (Sony SEL2470Z FE 4/24-70 Optical Steady Shot):

Instantienaam uit recensie Carl Zeiss Vario-Tessar FE 4/24-70 ZA OSS T* (Sony SEL2470Z FE 4/24-70 Optical Steady Shot) E-montage 45812491
Belangrijke eigenschappen
 • FE (Full-frame E-mount) - de lens is ontworpen voor gebruik op full-frame spiegelloze camera's met 'E'-vatting. Het is op de lens gedupliceerd met het opschrift 'E-mount' en 'SEL'.
 • OSS, (Optisch Svast Shot) - ingebouwde beeldstabilisator
 • T* – speciale coating van Carl Zeiss T*-optiek
 • Carl Zeiss Vario-Tessar - Carl Zeiss zoomlens (Vario - variolens) merk Tessar
 • ZA (Zeis Alpha) - de lens is getest door Zeiss volgens de hoogste kwaliteitsnormen. De lens is ontwikkeld door Sony in samenwerking met Zeiss.
 • SEL is een Sony 'E'-mount spiegelloze lens, de korte afkorting van Sony voor lenzen. Deze lens heeft een korte naam-identifier 'SEL2470Z'.
 • DMF (Directe Mjaar- Focus) - directe handmatige scherpstelling)
 • Stille lineaire focusmotor
 • Interne focus
 • Elektronische scherpstelring
 • Asferische elementen in het optische schema
 • Elementen met lage dispersie in het optische schema
 • Stof- en vochtbescherming (bevestigd door instructie)
 • afgeronde bloemblaadjes diafragma
 • Constante maximale boring 1:4 over het gehele zoombereik
Diameter voorfilter 67 mm, metalen filterschroefdraad
Brandpuntsafstand 24-70 mm, EGF voor Sony-camera's met APS-C-sensor is 36-105 mm
Zoomverhouding 2.92 X (meestal praten ze over XNUMXx zoom)
Ontwikkeld door voor Sony ILCE digitale spiegelloze camera's
Aantal diafragmalamellen 7 ronde bloemblaadjes
Tags brandpuntsafstandwaarden voor 24, 35, 50, 70 mm, bajonetbevestigingsmarkering, kapmontage en bevestigingsmarkeringen
diafragma van f/4 over het hele bereik aan brandpuntsafstanden tot f/22. De lens heeft geen diafragma-instelring.
MDF (minimale scherpstelafstand) 0.4 m, maximale vergrotingsverhouding 1:5
Gewicht 430 g
Optisch ontwerp 12 elementen in 10 groepen. De regeling omvat:

 • 1 laag dispersie-element (in het groen weergegeven op het optische diagram). De aanwezigheid van dergelijke elementen in de naam van de lens wordt op geen enkele manier aangegeven.
 • 5 asferische elementen (getoond in paars op het optische diagram). De aanwezigheid van dergelijke elementen in de naam van de lens wordt op geen enkele manier aangegeven.

Optisch ontwerp Sony SEL2470

De afbeelding van het optische schema is klikbaar.

Blenda ALC-SH130 (meegeleverd)
Transport Met softcase (meegeleverd)
Land van fabrikant Made In Thailand, Fabrique en Thailande (Het opschrift is aangebracht vanaf de bajonetzijde)
periode Vanaf 16 oktober 2013
Instructie (meertalig) Bekijk–>
Prijs De werkelijke kosten van deze lens zijn bijvoorbeeld te zien aan hier.

De lens kan ook worden gebruikt op Sony Nex-camera's (met 'E'-vatting en cropfactor Kf=1.5X), terwijl, als gevolg van cropfactorzijn EGF zal gelijk zijn aan 36-105 mm.

Carl Zeiss Vario-Tessar FE 4/24-70 ZA OSS T* (Sony SEL2470Z FE 4/24-70 Optical Steady Shot)

Carl Zeiss Vario-Tessar FE 4/24-70 ZA OSS T* (Sony SEL2470Z FE 4/24-70 Optical Steady Shot)

montage

SonySEL2470Z heel goed gemonteerd. Vrijwel het gehele buitenste deel van de lensbody is van metaal. Los daarvan wil ik opmerken dat de zoom- en scherpstelringen ook zijn gemaakt van metaal bedekt met zwarte verf. De zoomring in deze review heeft een paar krassen die het zilverwitte metaal onthullen waarvan ze zijn gemaakt.

Zoomring draait heel vlot, wordt de zoomringbeweging evenwichtig uitgerekt over het hele zoombereik. Lichaamsrand (romp) spontaan breidt zich niet uit en trekt zich niet terug, hoogstwaarschijnlijk, zelfs na verloop van tijd, is dit probleem niet erg voor deze lens. De Sony SEL2470Z die ik heb getest heeft al veel gezien in zijn leven, maar de mechanica is in zeer goede staat gebleven. Het intrekbare frame van de body bestaat uit één metalen gedeelte, er zijn geen spelingen tussen dit gedeelte en de lensbehuizing. Bij het veranderen van de brandpuntsafstand draait de voorkant van de body, samen met de frontlens, niet mee.

Naarmate de brandpuntsafstand verandert, beweegt de achterste lens, maar het 'luchtpomp'-effect (beter bekend als 'stofzuiger effect') lijkt erg zwak, blijkbaar biedt het lensontwerp enkele trucjes om het blazen van lucht te verminderen.

Aan de bajonetzijde vormt het frame van de carrosserie 'bioscoop kap' is een rechthoekig gat voor de lichtstroom. Uiteraard is de bajonetvatting van metaal.

De schroefdraad voor de lichtfilters is van metaal, met een diameter van 67 mm. Wordt geleverd met een lens zeer dichte en massieve plastic kapdie kan worden omgekeerd voor transport. In deze stand gaat bij 24 mm de toegang tot de scherpstelring deels verloren. De zonnekap wordt in speciale groeven bij de frontlens gemonteerd; bij het veranderen van de brandpuntsafstand beweegt de zonnekap mee met het intrekbare frame van de body.

Ook inbegrepen is een zachte kunstleren etui voor comfortabel transport van de lens. De binnenkant van het hoesje is bekleed met stof. Een kleinigheid, maar de zaak is echt heel aangenaam.

Het goede nieuws is dat de Sony SEL2470Z: stof- en vochtbescherming. Ik gebruikte het zonder problemen in motregen, het enige waar ik me zorgen over maakte was de mogelijkheid dat er water lekte door de intrekbare rand van de behuizing. In tegenstelling tot beschermde Canon- en Nikon-lenzen heeft de Sony SEL2470Z geen 'O' rubberen afdichting in de buurt van je bajonet. Helaas gebruikt de Sony SEL2470Z geen waterafstotende coating op de frontlens en moeten kleine druppeltjes water heel voorzichtig worden weggeblazen of met een speciale doek worden afgeveegd.

Het objectief zelf is niet heel groot, maar tegelijkertijd zijn de afmetingen niet 'compact' te noemen en is het gewicht van bijna een halve kilo meteen voelbaar.

Zoals de meeste moderne universele (standaard) lenzen, is de Sony SEL2470Z verstoken van allerlei labels en schakelaars. Op de body vind je alleen de waarden van de brandpuntsafstand en de markeringen voor het bevestigen van de lens en zonnekap. En het lijkt erop dat dit een kleinigheid is, maar in echte opnameomstandigheden ontbreken dergelijke schakelaars enorm.

Oh ja, deze lenzen worden geproduceerd in Thailand, het opschrift 'Made in Thailand' is verborgen aan de bajonetzijde - dat wil zeggen, met de lens geïnstalleerd, is dit opschrift niet zichtbaar en het werd niet op het informatiebord geplaatst waar alle andere technische informatie wordt aangegeven (betekenis dit deel van de lensbody).

Carl Zeiss Vario-Tessar FE 4/24-70 ZA OSS T* (Sony SEL2470Z FE 4/24-70 Optical Steady Shot)

Carl Zeiss Vario-Tessar FE 4/24-70 ZA OSS T* (Sony SEL2470Z FE 4/24-70 Optical Steady Shot)

focus

Sony SEL2470Z gebruikt elektronische scherpstelring. Tijdens handmatige scherpstelling draait de ring heel vlot en heeft geen grenswaarden - het kan in de ene richting en de andere worden gedraaid zoveel u wilt. Tijdens autofocus blijft de ring stil staan. Elektronische scherpstelring elektronische zoeker - een groot en pijnlijk onderwerp. Om heel kort te zijn: de elektronische scherpstelring vereenvoudigt het ontwerp van de lens enorm, ideaal voor soepel scherpstellen, maar tegelijkertijd verbruikt de elektronische scherpstelring energie tijdens 'handmatig' scherpstellen en kunnen er andere onaangename kleine dingen verschijnen.

Vanwege het feit dat de lenscilinder geen focusschakelaar, kunt u alleen via het cameramenu overschakelen naar de handmatige scherpstelmodus. U kunt ook een van de programmeerbare sneltoetsen instellen om de scherpstelmethode te selecteren. Camera Sony a7II, waarop ik deze lens heb gebruikt, maakt het mogelijk om in vier focusmodi te werken: AF-A, AF-C, DMF en MF.

De lens ondersteunt de DMF-modus (Directe Mjaar- Focus - directe handmatige scherpstelling), is het enige probleem dat de scherpstelring alleen luistert als de scherpstelmodus DMF (Direct RF) is en alleen wanneer de scherpstelactiveringsknop wordt ingedrukt. In modi AF-A (Enkele AF) en AF-C (Continu AF) De lens negeert de rotatie van de scherpstelring en onmiddellijke fijnafstelling of scherpstelling is niet mogelijk. In de toekomst kunnen alle beperkingen of ongemakken in verband met handmatige scherpstelling hoogstwaarschijnlijk worden opgelost door de software bij te werken voor de camera's waarop het zal worden gebruikt.

Helaas Sony SEL2470Z verstoken van schaal scherpstelafstand, scherptediepteschaal en andere nuttige markeringen. Men krijgt de indruk dat deze niet in handen is van Carl Zeiss Vario-Tessar, maar van een goedkope Chinese 'whale' lens.

Sony SEL2470Z autofocus snel, zeer stil en intern type. De minimale scherpstelafstand is 40 cm over het gehele zoombereik en een maximale macrovergroting van 1:5 is haalbaar. Op camera Sony a7II de lens stelt nauwkeurig scherp, maar de vasthoudendheid van het scherpstellen is erg afhankelijk van het scherpstelsysteem van de camera, en in het geval van Sony a7IIze wil het beste.

Het goede nieuws is dat de lens bijna perfect is parfocaal - het verstoort de scherpstelling niet tijdens het wijzigen van de brandpuntsafstand (tijdens mijn testen was de pre-focusfunctie uitgeschakeld).

Carl Zeiss Vario-Tessar FE 4/24-70 ZA OSS T* (Sony SEL2470Z FE 4/24-70 Optical Steady Shot)

Carl Zeiss Vario-Tessar FE 4/24-70 ZA OSS T* (Sony SEL2470Z FE 4/24-70 Optical Steady Shot)

stabilisator

De Sony SEL2470Z FE maakt gebruik van een ingebouwde OSS (Optical Steady Shot) beeldstabilisator.

Helaas geven de instructies, evenals officiële bronnen, niet de effectiviteit van de stabilisator in compensatiestappen aan. uittreksels. Alles wat wordt aangegeven in de instructies met betrekking tot de stabilisator - 'Shake-compensatiefunctie'
Ja'

Sommigen praten over 2-3 stops compensatie. Ik kon de effectiviteit van de stabilisator niet controleren, omdat ik deze niet in het cameramenu vond Sony a7II hoe u de sensorstabilisator uitschakelt en tegelijkertijd de lensstabilisator inschakelt. In de instructies voor Sony a7II Ik heb helemaal geen gegevens gevonden over het gebruik, in- of uitschakelen van de stabilisator die in de lens is ingebouwd (u kunt zelf zien instructies).

Stabilisatorwerking:

Stabilisatorwerking:

Als het cameramenu Sony a7II Als u de SteadyShot-functie inschakelt, werken zowel de camerastabilisator als de lensstabilisator tegelijkertijd. Tegelijkertijd compenseert de ingebouwde stabilisator in de matrix van de camera rotatiebewegingen (in oranje weergegeven) en bewegingen in de horizontale en verticale vlakken (in rood weergegeven), en compenseert de in de lens ingebouwde stabilisator schuine bewegingen (weergegeven in blauw). Hoogstwaarschijnlijk wordt een dergelijke verdeling om bepaalde bewegingen te compenseren geassocieerd met de nauwkeurigheid van de scherpstelling, omdat matrixkantelingen de nauwkeurigheid van de scherpstelling en de scherptediepte van het gevormde beeld kunnen beïnvloeden.

In combinatie met de stabilisator op de camera werkt de Sony SEL2470Z FE-stabilisator zeer goed.

Carl Zeiss Vario-Tessar FE 4/24-70 ZA OSS T* (Sony SEL2470Z FE 4/24-70 Optical Steady Shot)

Carl Zeiss Vario-Tessar FE 4/24-70 ZA OSS T* (Sony SEL2470Z FE 4/24-70 Optical Steady Shot)

diafragma

De Sony SEL2470Z FE kan een maximaal diafragma van 1:4 gebruiken over het gehele zoombereik. Het diafragma is over het gehele brandpuntsbereik tot maximaal f/22 te sluiten.

Cirkels in de vervagingszone bij F / 5.6

Cirkels in de vervagingszone bij F / 5.6

De lens gebruikt slechts 7 diafragmalamellen. De bloembladen zijn afgerond, maar niet zo mooi als we zouden willen. Op afgedekte diafragma's zijn nog 7-hoekmoeren zichtbaar in de vervagingszone. Voor een lens van dit niveau is dit onacceptabel.

Bij elke waarde van de brandpuntsafstand verstoppen de diafragmalamellen zich niet helemaal, maar blijven ze als het ware een beetje bedekt. Gewoonlijk gebruiken zoomlenzen bij een bepaalde brandpuntsafstand een gat dat niet wordt gevormd door de bloembladen, maar perfect rond blijft vanwege het binnenframe van het lichaam. Bij andere brandpuntsafstanden kunnen de bloembladen enigszins gesloten zijn, zelfs bij gebruik van een volledig geopend diafragma. In dit geval moeten de diafragmalamellen worden afgedekt om de diafragmaverhouding correct te herberekenen bij het wijzigen van de brandpuntsafstand. Het gedrag van de diafragmalamellen wordt duidelijk weergegeven in mijn Sony SEL2470Z videoreview.

Carl Zeiss Vario-Tessar FE 4/24-70 ZA OSS T* (Sony SEL2470Z FE 4/24-70 Optical Steady Shot)

Carl Zeiss Vario-Tessar FE 4/24-70 ZA OSS T* (Sony SEL2470Z FE 4/24-70 Optical Steady Shot)

Beeldkwaliteit

Het optische ontwerp was gevuld met een groot aantal asferische elementen en één element met lage dispersie. Van zo'n optisch ontwerp zou ik zeer goede prestaties verwachten. Merk op dat 'Tessar' nu meer verwijst naar de merknaam van de lens dan naar het daadwerkelijke optische ontwerp. Als je het je herinnert, had 'Tessar' aanvankelijk slechts 4 optische elementen in 3 groepen.

Met de beeldkwaliteit van de Sony SEL2470Z alles goed of in ieder geval alles lijkt in orde te zijn. Het lijkt erop dat de JPEG op de camera met Sony a7II toont een gewijzigde foto, die vrij is van enkele gebreken in de beeldkwaliteit van de lens. Sommige functies die de beeldkwaliteit verbeteren, kunnen worden uitgeschakeld, andere niet. Om de echte beeldkwaliteit te zien, moet je in de RAW-bestanden duiken.

In het centrum van het frame is de lens naar verwachting scherp, alleen bij 70 mm zakt de scherpte een beetje. Ook zakt de scherpte bij open openingen aan de randen en hoeken van het beeld bij 24 mm brandpuntsafstand. Over het algemeen is de resolutie van deze lens bij afgedekte diafragma's voldoende voor elke moderne multi-megapixelmatrix.

Wat wel erg is, is de sterke vervorming bij 24mm brandpuntsafstand. En hier chromatische aberratie alleen sterk merkbaar aan de randen van het beeld bij 24 mm, bij andere brandpuntsafstanden zijn ze goed gecorrigeerd.

De lens gedraagt ​​zich goed bij tegenlicht, de hoeveelheid schittering is verwaarloosbaar. Goede weerstand tegen zij- en tegenlicht met behoud van contrast is geen groot probleem voor moderne 'donkere' lenzen, vooral omdat de Sony SEL2470Z gebruik maakt van de legendarische optische coating Zeiss-T *.

Al met al zou ik de beeldkwaliteit van de Sony SEL2470Z voor een lens als deze zoals verwacht willen noemen, maar van de legendarische Carl Zeiss wil je altijd iets meer.

Carl Zeiss Vario-Tessar FE 4/24-70 ZA OSS T* (Sony SEL2470Z FE 4/24-70 Optical Steady Shot)

Carl Zeiss Vario-Tessar FE 4/24-70 ZA OSS T* (Sony SEL2470Z FE 4/24-70 Optical Steady Shot)

Voorbeeldfoto's

Alle foto's zijn gemaakt met een 24 MP Sony Aphs 7 II camera (in EXIF het is gemarkeerd als ICLE-7M2). In de galerij worden foto's zonder bewerking, zoals ze in on-camera JPEG zijn geworden, alleen het formaat verkleind tot 1600 x 1200 pixels en worden de gegevens afgedrukt EXIF.

Bronbestanden in '.JPEG'-indeling kunnen worden gedownload Op deze pagina (537 MB, 58 bestanden), '.ARW'-bestanden kunnen worden gedownload Op deze pagina (518 MB, 28 bestanden).

Carl Zeiss Vario-Tessar FE 4/24-70 ZA OSS T* (Sony SEL2470Z FE 4/24-70 Optical Steady Shot)

Carl Zeiss Vario-Tessar FE 4/24-70 ZA OSS T* (Sony SEL2470Z FE 4/24-70 Optical Steady Shot)

Videobeoordeling

De videoreview is te bekijken op: mijn nieuwe YouTube-kanaal (abonneer en like!)

mijn ervaring

$ 1200 voor een Thaise Carl Zeiss met f/4 en 7 diafragmalamellen, een elektronische scherpstelring en geen schakelaars? Heilige vader Nikon, wat doen ze daar op de verkoopafdeling. Ik heb de Sony SEL2470Z nog nooit als een professionele lens gepositioneerd gezien en daarom begrijp ik nog steeds niet waar zo'n enorme prijs vandaan komt. En toch dacht ik altijd dat 'Carl Zeiss' en 'Thailand' geen compatibele concepten zijn.

De Sony SEL2470Z FE streeft, net als andere Sony FE-lenzen, naar een sterke integratie met de camera. Allereerst is deze integratie te zien aan de elektronische scherpstelring en het ontbreken van een scherpstelafstandsschaal, omdat de afstandsschaal nu op het hoofddisplay van de camera kan worden weergegeven. Ook leidt het ontbreken van schakelaars ertoe dat de hele belasting van de lensbesturing wordt overgenomen door het cameramenu. En het ergste is dat de lens zo is ontworpen dat de camera een aantal van zijn ernstige tekortkomingen programmatisch corrigeert, voornamelijk sterke vervorming van 24 mm. Ik ben niet blij met deze situatie.

Ook vond ik het ontbreken van een beschrijving van de stabilisator in de instructies voor de camera en voor de lens echt niet leuk.

Op zichzelf is de Sony SEL2470Z FE behoorlijk goed werkende lens, maar het kan alleen een compromis zijn voor 'serieuze lenzen' 24-70/2.8.

Voor amateurfotografie raad ik toch aan te stoppen bij een goede. Sony FE 3.5-5.6/28-70 OSS SEL2870, die 80% van hetzelfde werk doet als de Sony SEL2470Z, maar veel geld bespaart.

Carl Zeiss Vario-Tessar FE 4/24-70 ZA OSS T* (Sony SEL2470Z FE 4/24-70 Optical Steady Shot)

Carl Zeiss Vario-Tessar FE 4/24-70 ZA OSS T* (Sony SEL2470Z FE 4/24-70 Optical Steady Shot)

Prijzen

De werkelijke kosten van deze lens zijn bijvoorbeeld te zien aan hier.

Alle lenzen en camera's Sony FE

correcties:

 1. Sony FE 14mm F / 1.8 GM [april 2021, BHfotovideo]
 2. Sony FE 20mm F / 1.8 G [februari 2020, BHfotovideo]
 3. Sony FE 24mm F / 1.4 GM [september 2018, BHfotovideo]
 4. Sony FE 24mm F / 2.8 G [maart 2021, BHfotovideo]
 5. Sony FE 28mm F / 2.0 [maart 2015, BHfotovideo]
 6. Sony FE 35mm F / 1.4 GM [januari 2021, BHfotovideo]
 7. Sony FE 35mm F / 1.4 ZA [augustus 2014, BHfotovideo]
 8. Sony FE 35mm F / 1.8 [juli 2019, BHfotovideo]
 9. Sony FE 35mm F / 2.8 ZA [oktober 2013, BHfotovideo]
 10. Sony FE 40mm F / 2.5 G [maart 2021, BHfotovideo]
 11. Sony FE 50mm F / 1.2 GM [maart 2021, BHfotovideo]
 12. Sony FE 50mm F / 1.4 ZA [juli 2016, BHfotovideo]
 13. Sony FE 50mm F / 1.4 GM [februari 2023, BHfotovideo]
 14. Sony FE 50mm F / 1.8 [maart 2016, BHfotovideo]
 15. Sony FE 50mm F / 2.8 Macro [augustus 2016, BHfotovideo]
 16. Sony FE 50mm F / 2.5 G [maart 2021, BHfotovideo]
 17. Sony FE 55mm F / 1.8 ZA [oktober 2013, BHfotovideo]
 18. Sony FE 85mm F / 1.4 GM [februari 2016, BHfotovideo]
 19. Sony FE 85mm F / 1.8 [februari 2017, BHfotovideo]
 20. Sony FE 90mm F / 2.8 Macro G OSS, [maart 2015, BHfotovideo]
 21. Sony FE 100mm F / 2.8 STF GM OSS, [februari 2017, BHfotovideo]
 22. Sony FE 135mm F / 1.8 GM [februari 2019, BHfotovideo]
 23. Sony FE 300mm F / 2.8 GM OSS, [november 2023, BHfotovideo]
 24. Sony FE 400mm F / 2.8 GM OSS, [juni 2018, BHfotovideo]
 25. Sony FE 600mm F / 4 GM OSS, [juni 2019, BHfotovideo]

Zoomen:

 1. Sony FE 12-24mm F / 2.8 GM [juli 2020, BHfotovideo]
 2. Sony FE 12-24mm F / 4 G [mei 2017, BHfotovideo]
 3. Sony FE 16-25mm F / 2.8 G [april 2024, BHfotovideo]
 4. Sony FE 16-35mm F / 2.8 GM [mei 2017, BHfotovideo]
 5. Sony FE 16-35mm F / 2.8 GM II [augustus 2023, BHfotovideo]
 6. Sony FE 16-35mm T / 3.1 PZ G C [november 2020, BHfotovideo]
 7. Sony FE 16-35mm F / 4 ZA OSS, [september 2014, BHfotovideo]
 8. Sony FE 16-35mm F / 4 PZ G [maart 2022, BHfotovideo]
 9. Sony FE 20-70mm F / 4 G  [januari 2023, BHfotovideo]
 10. Sony FE 24-50mm F / 2.8 G [februari 2024, BHfotovideo]
 11. Sony FE 24-70mm F / 2.8 GM [februari 2016, BHfotovideo]
 12. Sony FE 24-70mm F / 2.8 GM II [april 2022, BHfotovideo]
 13. Sony FE 24-70mm F / 4 ZA OSS, [oktober 2013, BHfotovideo]
 14. Sony FE 24-105mm F / 4 G OSS, [oktober 2017, BHfotovideo]
 15. Sony FE 24-240mm F / 3.5-6.3 OSS, [maart 2015, BHfotovideo]
 16. Sony FE 28-60mm F / 4-5.6 [september 2020, BHfotovideo]
 17. Sony FE 28-70mm F / 3.5-5.6 OSS, [oktober 2013, BHfotovideo]
 18. Sony FE 28-135mm F / 4 G PZ OSS, [september 2014, BHfotovideo]
 19. Sony FE 70-200mm F / 2.8 GM OSS, [oktober 2017, BHfotovideo]
 20. Sony FE 70-200mm F / 2.8 GM OSS, II [oktober 2021, BHfotovideo]
 21. Sony FE 70-200mm F / 4 G OSS, [oktober 2013, BHfotovideo]
 22. Sony FE 70-200mm F / 4 Macro OSS, II [juli 2023, BHfotovideo]
 23. Salleen-FE 70-300mm F / 4.5-5.6 G OSS, [maart 2016, BHfotovideo]
 24. Sony FE 100-400mm F / 4.5-5.6 GM OSS, [april 2017, BHfotovideo]
 25. Sony FE 200-600mm F / 5.6-6.3 G OSS, [juni 2019, BHfotovideo]

Autofocus full frame lenzen voor de Sony E/FE vatting worden ook door andere fabrikanten geproduceerd:

Alle full-frame camera's van Sony met E-bevestiging

Carl Zeiss Vario-Tessar FE 4/24-70 ZA OSS T* (Sony SEL2470Z FE 4/24-70 Optical Steady Shot)

Carl Zeiss Vario-Tessar FE 4/24-70 ZA OSS T* (Sony SEL2470Z FE 4/24-70 Optical Steady Shot) op camera Sony a7II

Resultaten van

Sony SEL2470Z is een lens met een zeer hoogwaardige montage (met stof- en vochtbescherming), compacte afmetingen, beeldstabilisator, snelle scherpstelling, F/4 diafragma over het gehele bereik aan brandpuntsafstanden, maar tegelijkertijd vergeten toe te voegen een mechanische focusring en stabilisatorbediening schakelt over naar de lens en focus. En de kosten van de lens laten veel te wensen over, bovendien is de lens optisch niet perfect - hij heeft een sterke vervorming bij 24 mm en een afname in scherpte met 24 mm en F/4 aan de randen en hoeken van het beeld.

Voor reacties op dit bericht is registratie niet vereist. Iedereen kan een reactie achterlaten.

Materiaal voorbereid Arkadi Shapoval. Als dit materiaal nuttig voor u was, help mijn project. En vergeet niet dat iedereen dat kan Schrijf je beoordeling voor een of andere fotoapparatuur.

Voeg een reactie toe:

 

 

Opmerkingen: 96, over het onderwerp: Review van Carl Zeiss Vario-Tessar FE 4/24-70 ZA OSS T* (Sony SEL2470Z FE 4/24-70 Optical Steady Shot)

 • Pastoor

  Ja, het is nogal dubbelzinnig. Zoals spiegelloos en de toekomst, zoals Zeiss en een van de beste glasmakers, maar het gevoel is zo uit de set. Het blijkt dat zelfs gebruikt a7 + dit glas op zijn minst uitkomt op een prijs van 5dm2 + 24-70 2.8. En de tweede bos zal naar mijn mening veel meer geven dan de eerste. Laat 24-70 te groot zijn, maar dit glas lijkt ook niet echt een baby te zijn. Bovendien is autofocus, zelfs voor de eerste cent, iets beter dan a7. Glas is zijn kosten duidelijk niet waard, althans niet met de huidige wisselkoers van de Russische roebel. Het blijkt goedkoper om zelfs 24-70 2.8 l2 te nemen. Wat, wat mij betreft, deze Zeiss op alle fronten zal breken (nou ja, behalve de stomp). En er is ook Nikonovsky 24-70 2.8vr ... Over het algemeen is het te vroeg om DSLR's te begraven, terwijl ze in veel opzichten spiegelloze doen.

  • Arkadi Shapoval

   Bedankt. Informatie in het overzicht is gewijzigd. Nieuwe bril toegevoegd aan lijsten https://radojuva.com.ua/2015/06/sony-e-ef-lenses/

   • sergeykodak

    Goedemiddag! Hoe is het in termen van snelheid en vasthoudendheid van autofocus in vergelijking met 28-70? Hoe maakt hij video, is dat niet erg handig? Ik zorg als vervanging voor 28-70 prioriteit op de video.

 • Oleg

  Wat is er dan aan de hand in de wereld? In de jaren 90 gebruikte ik contactlenzen 50/1.4 85/1.4 28/2.8... en er was nooit sprake van zo'n verschil, van rand tot centrum, vervorming, kleurkwaliteit. Tegenwoordig worden brillen aan ons verkocht voor veel geld, die nog geen derde van deze kosten waard zijn! Ze verkopen openhartige shit - ze schrijven zelf over een heleboel tekortkomingen en breken tegelijkertijd dat soort geld! Gewoon wat onzin!

  • Artem

   Wie verbiedt je om ze nu te gebruiken? Waarom heb je lenzen nodig met snelle autofocus, stabilisator en hoge resolutie? Dit zijn allemaal trucjes van de Joodse Vrijmetselaars en Reptielen!

 • Vadim Fedorov

  Bedankt voor de beoordeling. Ik heb het met belangstelling gelezen. Een behoorlijke zoomlens, met een scherp en kleurrijk beeld. Plus stompje. Voor elke dag het meest. De prijs is natuurlijk Sony. Hier is het belangrijkste nadeel.

 • Koba

  Sony is geïnteresseerd in hoe je meer winst kunt maken, het maakt ze niet uit wat gebruikers daar denken, enzovoort. In feite werken alle bedrijven op deze manier. Gebruikers kopen, dus alles klopt. Er moet ook rekening mee worden gehouden dat de meeste gebruikers niets begrijpen van fotografie en fotografische apparatuur, ze denken zelfs dat als er een Sony-label is en een hoge prijs, dit dan beter is, vooral het werkt in Azië (voornamelijk in China, waarvoor de apparatuur is ontworpen voor Sony), waarbij 99% van de gebruikers eerst naar de prijs kijkt en duurdere apparatuur kiest. Als je kijkt naar de statistieken van online verkoop van fotoapparatuur in China, dan worden dure dingen in MEER hoeveelheden verkocht dan goedkope. Ben je verrast? Kopers geven niet om het verschil van 700-800 dollar, het is 5000 yen in China, in feite is het hier geen geld. De jonge Chinezen begonnen Lake in één lens te kopen om ergens mee te pronken, en gebruikten hem zelfs nooit. Sony wordt hier zelfs in kleine dorpen verkocht, en mensen kopen het, en dan gaan ze nadenken over hoe ze kunnen fotograferen en in het algemeen waar ze goed voor zijn. Onthoud dat een klein ding in Azië zeer hoog wordt gewaardeerd, in het algemeen wordt alles wat klein is zeer hoog gewaardeerd hier, niet alleen in China, en weet je waarom? Verrassend genoeg is de beslissende factor hier de luiheid van de meerderheid van de bevolking, de angst om hun gezondheid te schaden. Dus mensen geloven dat het dragen van kleine en lichte dingen hen zal helpen hun handen niet te bederven door zware dingen, vooral voor meisjes die 40 kg wegen. Voor een deel zit hier een bepaalde waarheid in ... En hier vergelijkt iemand Sony-camera's serieus met nikons en kenons. Ja, kijk, Kenon heeft helemaal geen nieuwe spiegelloze spiegel voor de Amerikaanse markt geïntroduceerd, ze geven niets om de VS, wanneer 60 (!!!) keer meer spiegelloze camera's worden verkocht in China dan in de VS , het is niet voor niets dat lokale optica-fabrikanten onmiddellijk begonnen lenzen te produceren speciaal voor spiegelloze camera's, trouwens, ze zijn redelijk goed en goedkoop ... Trouwens, een interessant punt: in Russischtalige beoordelingen van fotografische apparatuur, ze meestal lachen om allerlei ingebouwde filters, maar tevergeefs. Het feit is dat ze heel, heel populair zijn in Aziatische landen, zonder hen kan de verkoper de camera hier niet verkopen, je moet de koper laten zien dat hij grappige foto's rechtstreeks in de camera kan maken, dus integreer dit alles in camera's zijn geen pretje voor fabrikanten, maar het resultaat van een prioriteit Aziatische markten voor hun camera's, of, laten we zeggen, wie wil wat, Aziaten hebben het, terwijl anderen het pad niet gebruiken als ze dat niet willen ... Spiegelloos Spiegels zijn oorspronkelijk niet ontworpen voor professionele fotografen, met uitzondering van enkele van de nieuwste en dure, heeft iemand professionele verslaggevers met Fuji- of Sony-camera's gezien? Natuurlijk niet ... Voorlopig ... Ze maken professionele opties voor hetzelfde doel waarmee Mercedes en BMW hun hete versies van auto's uitbrengen - te bewonderen met een oplage van 10000 exemplaren, en kleine auto's te kopen met een oplage van miljoenen.

 • Yerbolat

  Met vrienden gaat alles goed! Vertel me alsjeblieft, ik sta voor de keuze voor Sony SAL 16-80 F3.5-4.5ZA (Carl-Zeiss) en Minolta 28-70 F2.8G. Voor het fotograferen van een kinderportret op een uitsnede. Ik wil alleen in zwart-wit fotograferen. Voor de prijs: Zeiss af. mag. verdisconteerd voor $ 200 en Minolta op eBay voor $ 500. Is het de moeite waard om te veel te betalen voor een gebruikte? Minolta? Welke is beter voor BW-opnamen? Bedankt!

  • Michael

   De moeite waard, indien mogelijk, zelfs als je het nu niet begrijpt. Speciaal voor een portret

 • Anna

  Goedemiddag! Kunt u alstublieft advies geven? Ik schoot altijd met fixes, ik ben op zoek naar een universele zoom tot 1000 euro.
  Wat is beter voor de A7II-camera?
  Sony Carl Zeiss Vario-Tessar FE 4/24-70 ZA OSS of Sigma 24-105 + E-mount adapter
  (Ik weet niet zeker of ik in mijn geval een afstand tot 105 mm nodig heb, ik heb nog nooit meer dan 85 mm geschoten. Ik maak privéfotoshoots en reportage-opnamen van evenementen)
  Dank je wel!

 • anonymus

  Ik heb hem bijna een jaar gebruikt, verkocht en heb mezelf gekruist met mijn linkerhiel ... nu kan de tamron 28-75 / 2.8 iets minder zijn qua snelheid, materialen, enz. maar het resultaat is veel beter!

 • Maxim

  Dit is een geweldig objectief! Het is niet voor iedereen weggelegd, alleen voor wie genoeg geld heeft voor een 1e klas kaartje. Ik heb het uit mijn handen kunnen kopen voor ~ $ 600 (01/2019). Vergeleken met de walvis sel2870 is het verschil erg merkbaar. Ik weet niet in welke eenheden scherpte kan worden gemeten, maar het is een orde van grootte hoger dan die van een walvis. Kleurweergave is natuurlijker. Bij 24mm is er verschrikkelijke vervorming, maar in aanwezigheid van RAW wordt dat gecorrigeerd in Lightroom/Camera Raw (raw converter) bij het kiezen van het profiel van deze lens.

 • jury

  “Heilige vader Nikon, wat doen ze daar op de verkoopafdeling”
  Wat doen ze daar? Optica voor full-frame Nikon UPC's kost vergelijkbaar geld, nietwaar?

  • B.R.P.

   De review is geschreven toen er nog geen full frame Nikon UPC's bestonden.

 • Vooravond

  In 2024 begon de lens, rekening houdend met de prijzen op de secundaire markt, te schitteren met nieuwe kleuren)

Voeg een reactie

Auteursrecht © Radojuva.com. Blog Auteur - fotograaf in Kiev Arkadi Shapoval. 2009-2023

Engelse versie van dit artikel https://radojuva.com/en/2016/01/obzor-carl-zeiss-vario-tessar-fe-4-24-70-za-oss-t-sony-sel2470z/

Versión en español de este artículo https://radojuva.com/es/2016/01/obzor-carl-zeiss-vario-tessar-fe-4-24-70-za-oss-t-sony-sel2470z/