Oppositiesystemen Nikon / Canon. Deel 3. Autofocus vijftig dollar.

In dit deel van de confrontatie tussen Nikon- en Canon-systemen komt de vraag aan de orde wie een betere autofocus heeft voor vijftig dollar - Nikon of Canon.

Autofocus vijftig dollar van twee systemen

Autofocus vijftig dollar van twee systemen

De eerste twee delen van de Nikon/Canon cyclus zijn te vinden via de links:

 1. Oppositiesystemen Nikon / Canon. Deel 2. Productiviteit.
 2. Oppositiesystemen Nikon / Canon. Deel 1. Discrete portretten.

Een fifty-fifty is een lens met een vaste brandpuntsafstand van 50 mm. Tijdens het filmtijdperk waren vijftig dollar standaardlenzen voor filmcamera's, in onze tijd werden dergelijke lenzen walvislenzen genoemd (d.w.z. lenzen die bij de camera werden gekocht). Vanwege het feit dat dit standaardlenzen waren, zijn ze sinds de tijd van de film ontelbare uitgebracht en het aantal aanpassingen is gewoon buiten de maat. Nu zie ik dat aspirant-fotografen zichzelf kopen precies vijftig kopeken als eerste extra / discrete / snelle / creatieve lens. Er is een mening onder de mensen dat vijftig dollar precies de lens is die in de fototas van elke fotograaf zou moeten zitten.

Door vijftig dollar bij te houden, kun je gemakkelijk veel nuttige informatie over het systeem als geheel vinden.

In dit artikel zal ik alleen autofocus beschouwen vijftig dollar van Nikon en Canon. Alle vijftig dollar kunnen in drie groepen worden verdeeld:

 • amateur, instapmodel, met een maximale diafragmaverhouding van 1:1.8 (Nikon AF-S Nikkor 50 mm 1: 1.8G SWM asferisch of Canon EF-lens 50 mm 1: 1.8 STM)
 • amateur, gevorderd niveau, met een maximale diafragmaverhouding van 1: 1.4 (Nikon 50 mm 1: 1.4G AF-S Nikkor SWM of Canon EF-lens 50 mm 1: 1.4 USM)
 • professionele vijftig dollar (niet bijzonder gehecht aan diafragma, maar meestal met F / 1.4-F / 1.2-F / 1.0 bijvoorbeeld - Canon EF-lens 50 mm 1: 1.2 L USM of Nikon Nikkor Z 50/1.2S)

Nikon kan 13 modellen voorwaardelijk onderscheiden (samen met subversies) autofocus vijftig dollar.

lens Uitgangstijd De prijzen van vandaag
Nikon 50 mm 1: 1.8 AF Nikkor (MKI), deze lens bestaat in twee subversies met een gewicht van 210 of 165 gram. Subversies zijn fundamenteel niet anders. September 1986 Verouderd
Nikon 50 mm 1: 1.8 AF Nikkor (MKII), deze lens bestaat in drie subversies: MIJ, MICROFOON, NJ. Subversies zijn fundamenteel niet anders. Januari 1990 Verouderd
Nikon 50 mm 1: 1.8D AF Nikkor (MKIII) Februari 2002 Bekijk->
Nikon AF-S Nikkor 50mm 1: 1.8G SWM Asferisch (MKIV) april 2011 Bekijk->
Nikon AF-S Nikkor 50 mm 1: 1.8G SWM asferische speciale editie (MKV) augustus 2013 Bekijk->
Nikon Nikkor Z 50mm 1: 1.8 S (MKVI) augustus 2018 Bekijk->
Nikon 50 mm 1: 1.4 AF Nikkor (MKI) September 1986 Verouderd
Nikon 50 mm 1: 1.4 AF Nikkor (MKII) Juni 1991 Verouderd
Nikon 50 mm 1: 1.4D AF Nikkor (MKIII), deze lens bestaat in twee subversies: MIJ и MIC. Subversies zijn fundamenteel niet anders. Februari 2006 Verouderd
Nikon 50 mm 1: 1.4G AF-S Nikkor SWM September 2008 Bekijk->
Nikon Nikkor Z 50/1.2S September 2020 Bekijk->

Lenzen die groen op de plaat zijn gemarkeerd, zijn uitgerust met een ingebouwde SWM-focusmotor (Silent Wave Motor), waardoor ze kunnen worden gebruikt op alle digitale SLR-camera's van Nikon. Geel gemarkeerd zijn lenzen die de focusmotor van de camera gebruiken voor het scherpstellen en die geen autofocusfunctie zullen hebben bij het werken met 'jongere' (niet-gemotoriseerde) Nikon amateurcamera's, zoals de D40 / D3000 / D5100 en dergelijke. Natuurlijk weet ik van het bestaan ​​van Nikon AF Micro-Nikkor 55mm 1: 2.8 en Nikon N AF-S Nikkor 58 mm 1: 1.4G Nano Crystal Coat SWM asferisch, maar dat zijn geen 'echte vijftig dollar' meer. Lichtblauw geeft lenzen aan voor spiegelloze camera's met Z-bevestiging die een STM-focusmotor gebruiken.

Ondanks het feit dat de verscheidenheid aan fifty-fifty Nikon Nikkor lenzen gewoon enorm lijkt, gebruiken veel modellen in feite dezelfde optische ontwerpen, maar in feite zijn het dezelfde lenzen, en in feite geven ze ongeveer hetzelfde beeld.

 • Nikon 50 mm 1: 1.8 AF Nikkor (MKI), Nikon 50 mm 1: 1.8 AF Nikkor (MKII, alle drie de subversies) en Nikon 50 mm 1: 1.8D AF Nikkor (MKIII) gebruiken hetzelfde optische ontwerp, ontwikkeld in 1978 jaar en voor het eerst gebruikt in de handmatige lens Nikon Nikkor 50 mm 1: 1.8 AI.
 • Nikon AF-S Nikkor 50mm 1: 1.8G SWM Asferisch (MKIV) en Nikon AF-S Nikkor 50mm 1: 1.8G SWM Asferisch Special Edition (MKV) zijn bijna complete kopieën, ze verschillen alleen in bodydesign.
 • Nikon 50 mm 1: 1.4 AF Nikkor (MKI), Nikon 50 mm 1: 1.4 AF Nikkor (MKII) en Nikon 50 mm 1: 1.4D AF Nikkor (MKIII, alle twee subversies) gebruiken hetzelfde optische ontwerp, ontwikkeld in 1976 jaar en voor het eerst gebruikt in de handmatige lens Nikon Nikkor 50mm 1: 1.4 K, PRE AI.

Om samen te vatten, f/1.8 vijftig dollar gebruikt twee fundamenteel verschillende optische ontwerpen, en f/1.4 vijftig dollar gebruikt ook twee fundamenteel verschillende optische ontwerpen. Buiten het raam is 2015 en Nikon blijft lenzen verkopen waarvan de optica werd ontwikkeld in de late jaren 70 van de vorige eeuw (stabiliteit is een teken van meesterschap!). Daarentegen is er in de F/1.8 en F/1.4 line-up keuze tussen twee opties die zowel in prijs als in beeldkwaliteit verschillen.

Canon kan duidelijk 8 modellen autofocus onderscheiden van vijftig dollar.

lens Uitgangstijd De prijzen van vandaag
Canon-lens EF 50 mm 1:1.8 Maart 1987 Verouderd
Canon-lens EF 50 mm 1:1.8 II Deze lens bestaat in twee subversies: Gemaakt in Maleisië и Gemaakt in Japan. Subversies zijn fundamenteel niet anders. december 1990 Zien
Canon EF-lens 50 mm 1:1.8 STM Mei 2015 Zien
Canon EF-lens 50 mm 1: 1.4 ultrasoon Juli 1993 Zien
Canon EF-lens 50 mm 1:1.2 L USM ultrasoon Januari 2007 Zien
Canon-lens RF 50 mm F1.2L USM September 2018 Zien
Canon EF-lens 50 mm 1: 1.0 L ultrasoon September 1989 Verouderd
Canon compacte macrolens EF 50 mm 1:2.5 december 1987 Zien

Lenzen die in het geel op het label zijn gemarkeerd, zijn lenzen die een luidruchtige ingebouwde micromotor gebruiken om scherp te stellen. Blauw gemarkeerd zijn lenzen die de Canon STM-stappenmotor (STepper Motor) gebruiken om scherp te stellen. Groen gemarkeerde lenzen zijn lenzen die de Canon USM (Ultrasonic Motor Drive) ultrasone focusmotor gebruiken om scherp te stellen. Paars staat voor lenzen voor spiegelloze camera's met R-bevestiging.

Net als bij Nikon gebruiken een deel van Canon's vijftig dollar ook hetzelfde optische ontwerp. Hetzelfde optische ontwerp wordt dus gebruikt in Canon Lens EF 50mm 1:1.8, Canon Lens EF 50mm 1:1.8 II en Canon EF Lens 50mm 1:1.8 STM-lenzen.

Resultaten van

 • Voor professionele ontwikkeling zijn beide systemen goed, ze hebben TOP lenzen met F/1.2 en F/1.0 (Canon L en Nikon S line)
 • Elk van de systemen heeft exclusieve onoverwinnelijke lenzen: Canon EF-lens 50 mm 1: 1.0 L ultrasoon и Nikon Nikkor Z 58mm 1:0.95S noct
 • Canon vijftig kopeken zijn veel beter compatibel met alle Canon EOS-camera's. Nikon heeft de compatibiliteit verbroken met camera's zonder focusmotor en lenzen zonder focusmotor (dit geldt voor zowel spiegelreflexcamera's als spiegelloze camera's)
 • Nikon heeft een ruimer aanbod van budget en high-end fifties, vooral op de secundaire markt. De meeste budgetten van vijftig dollar met F / 1.8 zijn over het algemeen veel beter samengesteld dan het budget Canon-lens EF 50 mm 1:1.8 II.
 • Canon heeft een macro vijftig Canon compacte macrolens EF 50 mm 1:2.5. Nikon heeft echter ook een vergelijkbare lens - Nikon AF Micro-Nikkor 55 mm 1: 2.8 (niet toegevoegd aan de lijst, omdat deze verschilt in brandpuntsafstand en meer lijkt op macro jaren zestig).

Reacties op dit bericht vereisen geen registratie. Iedereen kan een reactie achterlaten. Veel verschillende fotoapparatuur is te vinden op AliExpress.

Materiaal voorbereid Arkadi Shapoval. Trainingen/consulten | YouTube | Facebook | Instagram | Twitter | Telegram

Voeg een reactie toe:

 

 

Opmerkingen: 220, over het onderwerp: Confrontatie van Nikon / Canon-systemen. Deel 3. Autofocus vijftig dollar.

 • Vadim

  In de commentaren wordt meer dan eens positief melding gemaakt van de Tokin 11-16 lens (als beste optie voor crop). Maar Tokina heeft al heel lang een 11-20 lens op voorraad. Iemand heeft er al op gefilmd7 Kun je iets zeggen? Zoals ze in de Sovjettijd zouden zeggen: "Op talrijke verzoeken van de arbeiders", besloot het bedrijf van Tokin om een ​​toch al redelijk goed model te verbeteren in termen van zoombereik. En die verbetering is blijkbaar terecht (want bij een uitstekende beeldkwaliteit was het zoombereik van 11-16 duidelijk niet genoeg). Tegelijkertijd blijft in de nieuwe lens de constante f2,8

 • Peter Sh.

  Hier vroeg Lera om het werk te zien. Hier, 50 mm f/1.4G.
  Ik wil meteen zeggen dat ik mezelf niet beschouw als een rolmodel, een coole meester, enz. Even voor de duidelijkheid.
  ISO 1250, f/2.5, 1/50.

  • anonymus

   Voor zo'n foto kun je 'imiteren'. Ik vond het leuk.

   • Peter Sh.

    Bedankt))

  • anonymus

   En het karkas?

   • Peter Sh.

    D610, er is EXIF.

  • anonymus

   Bravo voor een ander forumlid! Hé, opschepperige schoenmakers! Waar zijn je meesterwerken?!

 • Alexey

  Mythen en waarheid over de "vijftig kopeken"
  http://podakuni.livejournal.com/795958.html

  • Lera

   het is vreemd dat je je vastklampte aan de foto genomen op 16-85. Ik dacht om 50 mm te bespreken. Je schrijft prachtig en alles is in orde met kritiek, maar ik zou graag willen zien wat een bekwaam onderlegde persoon kan doen op internet. En ik weet hoe je acne moet verwijderen enz., gewoon een foto van vroeg werk. Het zal interessant zijn om de brutalere "maatje" te bekritiseren. Als alles zo foutloos is in je werk, neem ik mijn petje voor je af.

   • Alexey

    "Hoewel je niet kunt spannen en alles duidelijk is ..."))))
    ================================================== =
    dat is precies waarom ik geen reden zie om je mijn werk te sturen -
    Het is genoeg voor mij dat mijn werken door aandelen worden geaccepteerd en daar worden verkocht :)))

    nogmaals - de lijst met problemen in uw foto's zal op geen enkele plaats veranderen door de aanwezigheid of afwezigheid van problemen in de foto's van andere mensen. je ziet bijvoorbeeld geen overscherpte etc.
    en de foto IMHO, interessante, frisse jongens, het zou worden afgerond.

    uw link naar 50 mm-opnamen - ik ben het eens met Anoniem (zei ik dat? ))))
    anonymus
    17.12.2015 om 17:16 Antwoorden
    Het was niet nodig om een ​​link naar dergelijke foto's te geven ... .. "Kijk in het familiealbum.")

   • Alexey

    IMHO, alle beginnende amateurfotografen maken soortgelijke fouten. hier en overscherpe en onafgewerkte kleuren, enz.
    degenen die kritiek accepteren, gaan verder.
    zoals in een restaurant - je hoeft geen chef-kok te zijn om te bepalen dat een gerecht te zout is, iedereen kan het. en de chef hoeft niet te bewijzen - hoe kook je thuis? misschien overdrijf je het ook? omdat de kwaliteit van het koken van de kok hierdoor niet zal veranderen)))))))))

    • Lera

     Ik twijfel niet aan je vaardigheid, ik wilde vergelijken, want alles is bekend in vergelijking, maar kom op.

    • anonymus

     Weer een bankschroef. Een plug voor elk gaatje. Wat is daar in godsnaam werk. Wacht niet.

     • Lera

      Ik denk het ook. Eerlijk gezegd heeft nog geen enkele slimme schrijver zijn waarde bewezen alleen la populier ja bla bla.Ze menen dat ze fouten kunnen bekritiseren en aanwijzen. grote meesters In vechtsportscholen geeft de sensei, dat wil zeggen de leraar, niet alleen les en begeleidt, maar bewijst en toont zijn studenten ook door persoonlijk voorbeeld dat hij iets waard is.

 • Peter Sh.

  Ongeveer vijftig dollar en onze kijkhoek. Het is duidelijk dat geen enkele lens kan vergelijken met het oog.
  Dit is wat er wordt bedoeld - als je kijkt naar iets van middelmatige grootte, dat zich op een gemiddelde afstand bevindt ten opzichte van deze maten, en dan kijkt naar camera's met vijftig dollar in de JVI, dan zullen zowel het object als het perspectief daar nauwelijks veranderen. Die. we zullen ergens een beeld krijgen dat lijkt op wat we nu in het midden van ons zicht zien.

  • Alexey

   helemaal verkeerd.
   “Lenzen met een brandpuntsafstand van 50 mm produceren merkbare perspectivische vervorming, wat vooral zichtbaar is bij close-ups. En als gevolg daarvan komen de verhoudingen van het gezicht niet overeen met wat de hersenen "zien" en dit maakt het portret ongeloofwaardig."
   Zie voorbeeld foto bovenstaande link. het is het perspectief dat anders zal zijn.
   50 mm heeft een uitgesproken perspectiefvervorming.

   • Oleg

    "perspectiefvervorming" hangt af van de afstand tot het object. (PUNT)
    Om een ​​afbeelding van dezelfde grootte bij 50 als bij 135 te krijgen, moet je dichter bij het object komen en dienovereenkomstig zullen vervormingen merkbaar zijn.
    Het is vreemd dat jij (een slimme persoon) zo'n uitleg geeft :)
    Kwanon / Canon - Foreva. Nikon/Mitsubishi - de onderkant))) (Ik ben het die het vuur aanwakkert)

  • Valery A.

   "... en kijk dan naar de camera's met vijftig dollar in de JVI, dan zullen zowel het object als het perspectief daar nauwelijks veranderen" - heb je rekening gehouden met de toename (dwz afname) in de JVI? Verschillende voor verschillende foto's. En als op FF? De vooruitzichten blijven normaal; natuurlijk.

 • Valery A.

  U kunt ongeveer hetzelfde proberen, zoals ik het begrijp en duidelijker. Als we een model van 170 cm hoog op dezelfde afstand van de muur plaatsen en op 50 klikken, breed en tele (op dezelfde manier inlijsten), dan kijken we naar de foto's - bij 50: alles is in orde, het was zo, breed: wow , van het model tot de muur, 3-4 meter in verhouding, en er gebeurde iets met het gezicht, op de tv: van een halve meter tot de muur, nu doet het pijn met een elleboog, en het gezicht lijkt mooier, een kwestie van smaak.

  • Alexey

   "Dat wil zeggen, kortom, een 50 mm-lens voor 35 mm-apparatuur is niet "zoals een persoon ziet", het is geen portretlens en het is geen staflens."
   dit is een compromis tussen groothoek en tele.

   • Oleg

    Een persoon heeft twee ogen en een online processor in de schedel. Dit percentage corrigeert automatisch de vervorming van imperfecte lenzen met een vaste brandpuntsafstand (ogen natuurlijk). Corrigeert het dynamisch bereik en de scherptediepte ongeacht het diafragma. Stelt constant scherp door een meervoudige belichting te maken.
    Dat kan geen enkele cameralens.
    50-k en 35-ka geven het meest bekende beeld met het effect van aanwezigheid. Bewezen door tegenspraak. 20 mm buste en 85 buste, en in het midden is de norm, IMHO en voor FF (35 mm film)

 • FotoHout

  Ik ben al meer dan 40 jaar bezig met fotografie.
  Onlangs was ik oude foto's aan het doorzoeken - ... toen dachten ze niet eens aan moderne "problemen", en redeneerden ze anders ... :((
  De AXIOM is al lang bekend - onder goedkope apparatuur moet u een kopie kiezen uit de hele partij goederen van hetzelfde model (er zijn zelfs verschillen voor bekende merken). Onder de dure prijscategorie zijn er bijna geen verschillen in de batch, en het is noodzakelijk om de subtiliteiten in de verschillen tussen modellen van verschillende merken te "vangen" - precies in SUBJECTIEVE nuances (die blondjes zijn en die brunettes proeven ...) .
  Ja, er zijn momenten waarop het ene merk beter is in het maken van budgetmodellen, terwijl het andere beter is in het maken van dure - ieder zijn eigen. en LET OP HET BELANGRIJKSTE - "FOTOGRAFIE" is te allen tijde en voor de hele wereld SUBJECTIEVE kunst geweest, is en zal zijn !!!!!! Iemand houdt van Rembrandt, maar iemand raakt in coma van Malevich's "Plein"!!!!
  ;))))))) Fotografie is geen EXACTE wetenschap, maar een kunst…. Weet wonderen te doen met wat in JOUW handen is, en niet in reclamefolders ... !!! Zoals volkswijsheid zegt: "De buurman en x ... dikker!"

  • anonymus

   Verdomd interessant wat amateurfotografen ongeveer 20-40 jaar geleden beweerden ??? Als het geen technische punten zijn, maar iets anders is subjectief ???

   • anonymus

    Je kan het niet begrijpen (((

    • anonymus

     Op hun eigen mensen worden niet beoordeeld!

  • veelhoek1948

   Ja het is waar. En hoeveel spannende momenten waren er toen hij zelf scheikundige, zijn eigen ontwikkelaars verzon, hoe metaal, hydrochinon, borax werkten ... en andere prachtige stoffen, alles eruit halend wat uit de film kon worden gehaald! En het drukproces!
   Alles is weg...! Maar zonder het verleden is er geen wonder van het heden van vandaag!!!
   Schiet op het leven, creëer meesterwerken!!!

 • Peter Sh.

  Ik zal het makkelijker zeggen. Het maakt niet uit of het crop of FF is. Pak je camera. Zoek een object in het appartement. Bijvoorbeeld een catrina aan de muur of een kat op de bank. Doe een paar stappen terug. Zet 50 mm op je zoom. Kijk naar de kat en breng de camera naar je oog zonder je ogen af ​​te wenden. Verwijder het en breng het weer omhoog, blijf naar de kat kijken. Merk op dat de afmetingen niet veranderen. En zet nu, laten we zeggen, 35 mm. Doe hetzelfde en merk op hoe de kat krimpt als je ernaar kijkt in JVI.
  Dit is de overeenkomst van 50 mm met onze visie.

  • Denis

   er is ook een vergrotingsfactor

 • Victor

  Waarom betwisten?
  Ik kan bijvoorbeeld de kwaliteit van Canon niet beoordelen, omdat Ik heb niet veel gezien van wat hij schoot.
  Ik kan alleen maar zeggen dat de kleurweergave van Canon camera's eigenaardig is ofzo.
  Ik heb d7100 + AF 50 1,8D
  Het bleek dat hij van al mijn lenzen (alle standaard zooms) beter tekent.
  In het weekend ging ik met de kinderen naar de dierentuin. Gefotografeerde dieren. Dit is waar mijn vijftig dollar zich liet zien!
  Plaats je werk!

 • Victor

  Hier is er nog een

 • Victor

  En verder:

  • pa

   als het niet moeilijk is, stuur het dan rauw naar het postkantoor met deze kat nikonfx@mail.ru

 • Victor

  Op de bovenste twee werd geschoten door het glas van de omheining.

  • helder

   Safari Ramat Gan?

   • Victor

    Nizjni Novgorod dierentuin "Limpopo".

 • Gene JB

  Wat ben je van plan kenon en 1.8 MK I en 1.4 zijn bijna hetzelfde. Het lijkt erop dat het tegelijkertijd is ontwikkeld. Kwalitatief gemaakt. Hier is 1.8 MK II dezelfde plastic klootzak - ja. Goedkoop, grote spreiding, zeep in de open lucht. Een goedkope maar veel voorkomende optie voor beginners. Daarmee lijkt Canon Helios 44-2 in kwantiteit te willen overtreffen.

 • Gene JB

  En ik wilde ook nog iets zeggen over USM en STM. De USM is zeer tijd- en vuilafstotend door de spelingen en de gebruikte piëzokeramiek. Het barst gewoon, of de metallisatie pelt af. STM's worden al sinds de jaren '60 of '70 in printers en andere apparaten gebruikt. Hun nadeel is dat je energie moet verbruiken om op zijn plaats te blijven, anders ontstaat er een zelfrijdend voertuig. Maar dit kan ook op andere manieren. en STM zijn bijna eeuwig vanwege het ontbreken van slijtageonderdelen, behalve de bussen natuurlijk.

 • pa

  Ik beschouw de cholevar ten koste van vijftig dollar samoga en nikon veelbelovend (diafragma van 1,4-1,8), aangezien SIGMA zijn vijftig dollar een orde van grootte beter maakt, zowel de kunstversie als de gebruikelijke. als je een half vat nodig hebt, kun je beter een sigma nemen, ze hebben geleerd hoe ze die moeten maken

  • Vv

   Alleen mensen klagen over autofocus - ze leven hun eigen leven.

   • Flash-zoeker O_o

    Sigma heeft uitstekende optica, maar ze wisten niet hoe ze met elektronica moesten omgaan, ze hebben het nooit geleerd.
    Op dit moment had ik al drie Sigmapolto's, beide gericht op waar ze wilden - en ze gaven niet om mij en mijn behoeften.
    Wat staat er op de koffer, wat staat er op Nikon.
    In de verte - korte vlucht, dichtbij - vlucht, op het ene gat deze kant op, op het andere - die kant op. Je moet ook een dockingstation kopen, het is er goed voor - zoals geitenmelk.
    nee. Genoeg gespeeld.
    Inheems misschien, optisch en niet zo knap, maar gehoorzaam en nauwkeurig.

    En als de foto's hotsets zijn, neem ik een haas of een laytsa, en in het algemeen een half dozijn aangename - meer dan genoeg. Beter een handmatige dan een gebogen AF.

 • Vyacheslav

  Vóór Canon wendde Nikon zich tot fans - na 35 \ 1.8zh 50 \ 1.8Ж en 85 \ 1.8Ж te hebben gemaakt ... Canon werd vorig jaar wakker door zijn 1.8 half-tos te upgraden - die eenvoudigweg geen kritiek kon weerstaan ​​- omdat ze zeg op de vraag welke af half-tos het meest is UG Iedereen wist het antwoord...

  35ki dus canon heeft ook geen 85ki - ofwel 1.2 voor de prijs van viburnum frets) of junk 1.8 .... 50k nieuw - goed gedaan vorig jaar - maar miljoenen Russen die zich tot 2015 lieten meeslepen door fotografie .. huilden naar de maan (dit gaat over cananisten)
  als we nu naar systemen kijken - het is winstgevender om Nikon op fixes te nemen - aangezien de 35k 50k en 85k al heel lang nieuw op de markt zijn - zijn ze overal, ook op de secundaire markt in overvloed ... en die 1.4ZH die 1.8ZH - je kunt met Avito gemakkelijk 30-50% goedkoper kopen - maar de bijgewerkte 1.4-canon zal uitkomen en wat - behalve het feit dat het al een aantal jaar gloednieuw is en voor de volle prijs in de winkel voor $ = 65-70r. ... (((ik zou hier ook rekening mee houden... + het feit dat eigenlijk alle nieuwe Nikon fixes stof- en vochtbescherming hebben!)

 • Eugene

  Bedankt voor het artikel. Twee observaties.
  1. Diafragma 1,2 is anders dan diafragma. 1,4 is geen 1/3 stop, maar veel minder, namelijk ongeveer 0,14 stop. Onthoud dat 1,4 de coëfficiënt is. bij slim op de kat we krijgen 1 halte. (1; 1,4; 2,8; 4; 5,6 enz.)
  2. Een ander belangrijk voordeel van Canon wordt niet genoemd. Bij dit bedrijf hebben alle lenzen een e-magnetische diafragma-aandrijving en bij Nikon allemaal vijftig dollar met bont. rijden (hefboom). Pas relatief recent is Nikon begonnen met het produceren van E-lenzen, maar daar zit geen vijftig dollar tussen.

  • Eugene

   2,0 ontbreekt in het diafragmabereik, sorry.

  • Arkadi Shapoval

   Het echte verschil tussen F / 1.4 F / 1.2 wordt als elementair beschouwd: 1,4 * 1,4 / 1,2 / 1,2 \u1.3611d 1, wat iets meer is dan 3/1.4 van een stop. Het is gebruikelijk om over een derde van een stop te praten. 2 is de vierkantswortel van XNUMX.
   Bedankt voor de membraanaandrijving, dit is elders met mij besproken.

Voeg een reactie

Auteursrecht © Radojuva.com. Blog Auteur - fotograaf in Kiev Arkadi Shapoval. 2009-2023

Engelse versie van dit artikel https://radojuva.com/en/2015/12/nikon-or-canon-best-3/

Versión en español de este artículo https://radojuva.com/es/2015/12/nikon-or-canon-best-3/