JVI of EVI

Mijn ervaring met EVF (elektronische zoeker) bestaat uit de communicatie met camera's Sony a7, a7 II, a7R, a9, sommige Panasonic, Olympus en Fujifilm spiegelloze camera's. Ik fotografeer al heel lang met spiegelreflexcamera's. JVI (optische zoeker), en daarna was het erg onhandig voor mij om EVI te gebruiken, maar na verloop van tijd voelde ik al zijn charmes en veranderde ik radicaal van gedachten.

De interne structuur van de camera

De interne structuur van de camera

Op het internet zie ik vaak zinnen als "Toen ik EVI probeerde, realiseerde ik me dat het niet van mij was." Zulke woorden kunnen over mij worden gezegd, maar gelukkig zorgde het leven ervoor dat ik nauwer met de EVI communiceerde en tot andere conclusies kwam.

Houd er rekening mee dat er twee soorten JVI zijn - voor spiegelreflexcamera's en voor meetzoekercamera's (spiegelloze camera's). Het JVI-apparaat voor deze twee verschillende soorten camera's is fundamenteel anders. In dit artikel bedoel ik met JVI een zoeker specifiek voor spiegelreflexcamera's.

EVI, energieverbruik en inclusie

Energieafhankelijkheid wordt beschouwd als een van de sterkste nadelen van EVI. Om te zien wat je wilt fotograferen, moet in het geval van EVI de camera aan staan. In dit geval wordt de cameramatrix ingeschakeld, werken de processor en de EVI-sensor. Dit alles kost energie, en erger nog, het kost tijd om de sensor, processor en andere hardware aan te zetten. Als gevolg hiervan is er een enorme vertraging tussen het aanzetten van de camera en het weergeven van het beeld.

Elektriciteitsverbruik kan worden genezen met meer ruime of reservebatterijen - voor mij is het geen groot probleem. Maar EVI blijft achter bij het inschakelen, uitschakelen, het ontwaken van de camera uit de slaapstand, het activeren van de sensor nadat deze was uitgeschakeld tijdens het bekijken van het vastgelegde materiaal, enzovoort, werken op je zenuwen. Vertraging wanneer EVI is ingeschakeld - het grootste nadeel, die ik belicht in de EVI.

Dit nadeel kan eenvoudig worden opgelost - houd bijvoorbeeld de sensoren altijd aan, of maak de vertragingen heel kort. Ik denk dat er in de toekomst geen problemen zullen zijn met stroomverbruik en vertragingen bij het inschakelen / schakelen van een camera die is uitgerust met EVI.

Is het eindresultaat echt zichtbaar in EVI?

Een sterk voordeel van EVI is de mogelijkheid om het eindresultaat te zien voordat de sluiter wordt losgelaten. Maar er zijn hier kanttekeningen bij. Het waargenomen beeld wordt gevormd door een vrij kleine sensor van 1-2 Megapixels, die niet de volledige hoeveelheid gegevens die van de matrix van de camera wordt ontvangen, doorgeeft. In dit geval is JVI informatiever, waarvan het matte scherm juist een zeer hoge resolutie heeft. Ook is de processor van de camera niet in staat om alle add-ons voor beeldverbetering, zoals dynamisch bereik, kleurregeling, ruisonderdrukking, vervorming, lichtafval en chromatische aberratie, direct toe te passen. Hierdoor kan het beeld na het ontspannen van de sluiter nog iets afwijken van het beeld dat ik zie in de EVI.

In de Sony a7-camera en vele andere is het zeer merkbaar dat het beeld nog steeds wordt gefinaliseerd nadat de sluiter is ontspannen. Het komt vaak voor dat nadat de sluiter is losgelaten, de camera de ontvangen foto toont, er verstrijken 1-2 seconden en de foto verandert van uiterlijk - er vindt aanvullende verwerking plaats, die niet onmiddellijk kon worden verkregen.

Ook is het toekomstige resultaat niet zichtbaar bij het werken met gepulseerd licht. Toegegeven, dit is ook niet zichtbaar bij JVI.

En EVI brengt de vervagingszone niet altijd correct over. Het beeld dat in de EVI wordt verkregen, is in feite altijd het resultaat van de werking van een volledig elektronische sensorsluiter. Maar wanneer de mechanische sluiter wordt ontspannen met de elektronische sluiter aan de voorkant, kan de foto nieuwe artefacten krijgen, die werden beïnvloed door dezelfde mechanische sluiter. Uiteindelijk zal het beeld in de EVI heel anders zijn dan het beeld dat wordt verkregen nadat de sluiter is ontspannen. Bijvoorbeeld een soortgelijk probleem hier beoordeeld.

Ik vind het erg prettig dat als ik met EVI werk, de voltooide foto (verkregen nadat de sluiter is ontspannen) direct kan worden bekeken zonder dat je je ogen van het camera-oog hoeft af te wenden. In het geval van JVI moet u de camera van uw oog halen en naar het hoofdscherm kijken om het resulterende beeld te zien. Het blijkt dat er bij EVI veel minder tijd wordt besteed aan het monitoren van het verwijderde materiaal.

Wat betreft kleine verschillen met het beeld dat wordt waargenomen in de EVI en het laatste frame (nadat de sluiter is ontspannen), is dit slechts een beperking van de processor, die in de toekomst gemakkelijk kan worden verholpen. Ja, en veel camera's geven in de EVI al direct het frame weer dat zal zijn nadat de sluiter is ontspannen - met alle aanvullende beeldkwaliteitsaanpassingen ingeschakeld.

EVI in de studio

Doorgaans maakt waarneming door de EVI het mogelijk om de foto te observeren die zal zijn op het moment van opname, maar dit is misschien niet altijd handig en soms is het gecontra-indiceerd. Dit geldt in de eerste plaats voor het fotograferen in een studio met gepulseerd licht. Het komt erop neer dat in de studio alle opnamen meestal met handmatige instellingen worden gemaakt. expositie. Bijvoorbeeld, in de studio het meest gebruikt belichtingsregelingsmodus "M". Laten we zeggen dat ik ISO 100, F/4.0 en 1/125 sec instel. Met deze instellingen geeft de EMI van de camera een zwarte rechthoek weer, aangezien er heel weinig waakvlamlicht is (er worden pulsflitsen gebruikt op het moment van fotograferen). Scherpstellen en een frame samenstellen in dergelijke omstandigheden is bijna onmogelijk. Om dit ongemak te verhelpen, hebben EVI-camera's een functie die "weergave van een afbeelding met actuele parameters" uitschakelt en "weergavesimulatie" inschakelt. In de simulatiemodus gebruikt de camera geen door de gebruiker gedefinieerde parameters expositie, maar selecteert de optimale, waarbij een verstaanbaar beeld wordt verkregen in de EVI, volgens welke je kunt focussen op scherpte en het frame kunt samenstellen. Als u de simulatie inschakelt, is het in dit geval erg handig om in de studio te zien.

In het menu van de Sony a7 camera heet de functie die verantwoordelijk is voor de weergavemodus 'Weergavemodus'. Live View' (Instellen of instellingen zoals expositie, op het weergavescherm). Deze functie kan slechts twee waarden aannemen "Weergave. param. AAN” en “Disp. param. Uit".

Toen ik voor het eerst een studio binnenstapte met een spiegelloze camera die EVI gebruikt, wist ik niet van de mogelijkheid van simulatie en het was erg moeilijk voor mij om te fotograferen.

Weergavesimulatie kan natuurlijk handig zijn voor andere soorten opnamen, zoals fotograferen met zeer lange sluitertijden.

EVI-traagheid

EVI lijdt aan traagheid - bij het opnieuw samenstellen van het frame kan de weergave van wijzigingen met een vertraging optreden, en de EVI kan ook langzaam opnieuw opbouwen met een sterke verandering expositie scène wordt gefilmd. Als ik bijvoorbeeld in de schaduw van bomen fotografeerde en de camera scherp op een heldere straat richtte, dan krijg ik in EVI, in plaats van het verwachte straatbeeld, even een witte vlek, die na verloop van tijd zal normaliseren en de verwachte look aannemen.

Bij een plotselinge verandering van belichting verliest de Sony a7 het bewustzijn en past zich binnen enkele seconden aan op de juiste belichting.

Hoogstwaarschijnlijk kan deze tekortkoming worden verholpen en in de toekomst zullen camera's met EVI van deze tekortkoming worden beroofd.

Pixelvorming

Ze zeggen dat een van de grootste problemen van EVI de pixelvorming van het beeld is. Misschien was dit probleem vele jaren geleden, toen de sensoren voor het weergeven van afbeeldingen in de EVI een lage resolutie hadden. Met de camera's die ik aan het begin van het artikel heb aangegeven, heb ik de pixels van het EVI-scherm niet waargenomen of opgemerkt.

Als sommige EVI's zo'n nadeel hebben, zal na verloop van tijd het aantal pixels op de EVI-sensoren toenemen en zal iedereen dit probleem vergeten.

Het licht voelen

De EVI-sensor heeft binnen bepaalde grenzen een constante of variabele helderheid. Enerzijds is dit een geweldige prestatie in vergelijking met JVI. In JVI hangt de helderheid rechtstreeks af van het maximale diafragma van de lens en de verlichting van de scène die wordt opgenomen. Maar constante helderheid kan de ogen van de fotograaf parten spelen. Bij het fotograferen bij fel licht heb ik herhaaldelijk ondervonden dat wanneer ik door de EVI kijk, mijn oog zich aanpast aan een bepaalde lichtintensiteit, en zodra ik de camera van mijn gezicht weghaalde en keek naar wat er gebeurde zonder EVI, hadden mijn ogen behoefte aan tijd om aan een andere verlichting aan te passen. Hetzelfde gebeurt als je in de felle zon de camera naar je gezicht brengt, terwijl je in de EVI even niets kunt zien totdat je ogen accommoderen.

Ik denk dat dit nadeel van EVI ook kan worden opgelost met helderdere sensoren, evenals lichtsensoren (vergelijkbaar met die in moderne smartphones en de helderheid van het scherm automatisch aanpassen afhankelijk van de verlichting).

De zoeker is direct gekoppeld aan het scherpstelsysteem en het belichtingsmeetsysteem

Over EVI en JVI gesproken, je moet meteen begrijpen dat de technologie voor het weergeven van het toekomstige frame direct gerelateerd is aan het scherpstelsysteem. Voor JVI zijn zeer snelle en redelijk nauwkeurige fasefocussystemen ontwikkeld, die gebaseerd zijn op aparte sensoren. Voor EVI moeten fase- of andere scherpstelsensoren direct op de cameramatrix worden geplaatst (SLT-camera's tellen niet mee, omdat daar een spiegel is). Tot nu toe is er een mening dat het scherpstellen op spiegelloze camera's met EVI merkbaar slechter is dan op spiegelreflexcamera's met JVI. Maar in feite hangt het allemaal af van het specifieke model. Moderne spiegelloze camera's hebben al fasefocussensoren die de gevoeligheid veel lager (wat beter is) beperken dan de meest geavanceerde spiegelreflexcamera's.

Los daarvan zijn er SLT-camera's, die ook EVI gebruiken, maar die tegelijkertijd een vaste spiegel en fasefocusmodules hebben die kenmerkend zijn voor camera's met JVI.

Conclusies over EVI en JVI

Voordelen van JVI

 • JVI niet-vluchtig, werkt zelfs als de camera is uitgeschakeld. Toegegeven, moderne JVI in sommige camera's hebben hun beperkingen, die voornamelijk worden geassocieerd met een transparant LCD-scherm voor het weergeven van aanvullende informatie. Ik heb deze kwestie in detail bekeken. hier.
 • Gebrek aan traagheid, minimale vertraging van de weergegeven scène, direct zicht op de scène die wordt opgenomen. Heel belangrijk voor reportagefotografie.
 • Hoog resolutie mat scherm met de mogelijkheid om deze te vervangen door een meer geschikte.
 • De helderheid van de JVI verandert automatisch, afhankelijk van de scène die wordt opgenomen.
 • Sluitervertraging bij gebruik van een volledig mechanische rolluik (met mechanische voor- en achterluiken). Bij gebruik van EVI of Live View wordt er, voordat de sluiter wordt losgelaten, tijd besteed aan de volledige sluiting (de sluitergordijnen moeten de sluiter eerst volledig sluiten), en pas daarna wordt de mechanische sluiter zelf direct ontspannen (beweging van de gordijnen voor en achter). Soms is deze vertraging gewoon kolossaal (bijvoorbeeld bij de Sony NEX-6). Dit probleem wordt opgelost door een volledig elektronische sluiter te gebruiken of door een elektronisch sluitergordijn aan de voorkant te gebruiken (EFCS), maar de laatste methode kan een groot probleem hebben, hier beschreven.
 • Veel gebruikers houden subjectief meer van het niet-gedigitaliseerde beeld met JVI dan van het digitale beeld wanneer het door de EVI wordt gezien.

Nadelen van JVI

 • Duur in productie en complexiteit van ontwerp. Voor JVI is een zeer groot aantal mechanismen nodig die kunnen falen (meer dan eens getest uit persoonlijke ervaring). Allereerst heeft JVI duur glas nodig pentaprisma's, spiegelbedieningsmechanica (twee spiegels), verschillend belichtingsmeter en scheiden focussensor. Wanneer de productie goedkoper wordt, bijvoorbeeld bij het vervangen van een pentaprisma door een pentamiror, neemt de weergavekwaliteit af.
 • Voor nauwkeurige en perfecte scherpstelling moeten de mechanismen van de spiegel / tweede spiegel en de scherpstelmodule zeer nauwkeurig worden gekalibreerd; het is soms extreem moeilijk of onmogelijk om met elke lens programmatisch nauwkeurig scherp te stellen.
 • Eenvoudige JVI heeft een framedekking van 90-98%, de overige percentages zijn niet zichtbaar aan de randen van het beeld. In dure modellen bereikt het percentage framedekking 100%, maar de kosten voor het maken van dergelijke JVI's nemen ook toe. U vindt hier details over hier.
 • Lawaai tijdens bedrijf. Tijdens het ontspannen van de sluiter, deel lawaai rechtstreeks gecreëerd door de beweging van spiegels en hun controlemechanismen.
 • De beweging van de spiegel zorgt voor een extra shaker, wat van invloed kan zijn op beeldwaas. Sommige camera's hebben een merkbare Mirror Shock.
 • Beperking van het dekkingsgebied tot scherpstelpunten vanwege verminderde extra spiegelverantwoordelijk voor het focussen.
 • Vervorming in beeldweergave. Allereerst geeft de JVI het beeld van de onscherpe zone verkeerd weer, de bokeh wanneer bekeken door de JVI wordt weergegeven en helemaal niet zoals het eruit zal zien nadat de sluiter is ontspannen. Dit geldt vooral voor JVI gebaseerd op een pentamiror (pentaprisma geeft een begrijpelijker beeld). Als u met tegenlicht werkt, kan het uiteindelijke beeld ook lichte artefacten (reflecties, schittering, enz.) bevatten die niet zichtbaar zijn in JVI.
 • Het JVI matte scherm, de spiegel en de matrix kunnen vuil worden, wat het comfort tijdens het fotograferen vermindert. In EVI is alleen de matrix besmet.
 • Je kunt geen video opnemen via JVI. Op camera's die zijn uitgerust met JVI, moet u het hoofdscherm met de Live View-functie gebruiken om video op te nemen.
 • JVI heeft een zekere black-out tijdals de spiegel omhoog staat. Deze positie stopt ook met scherpstellen en meten. expositie. Bij sommige EVF-camera's kun je constant richten, zelfs bij het fotograferen in een serie, en scherpstellen kan ook constant werken, maar hiervoor moet je bovendien een elektronische sluiter gebruiken (niet alle EVF-camera's hebben een elektronische sluiter).
 • JVI kan last hebben van flitsen, die van invloed zijn op de meting expositie en/of het beeld te verlichten bij lange sluitertijden (dit nadeel wordt behandeld met een speciale oculairsluiter, ik heb dit probleem nader bekeken hier). Maar de EVI is volledig verstoken van overstraling door zijn oculair.
 • JVI vereist het gebruik retrofocus groothoeklenzen (door de aanwezigheid van een spiegel wordt de werklengte van de lenzen verlengd).
 • Met JVI kunt u geen gestabiliseerd beeld bekijken wanneer u de in de camera ingebouwde beeldstabilisator gebruikt. Om het beeld in JVI te stabiliseren, moet je lenzen met een stabilisator gebruiken. Dit probleem wordt in detail beschreven in de sectie 'Een belangrijk nadeel van de matrixstabilisator'.
 • In JVI kan men soms observeren/voelen luchtpompeffectwat zenuwslopend kan zijn.
 • Met JVI is het onmogelijk om een ​​willekeurig hoge snelheid van continu-opnamen te realiseren met continue automatische scherpstelling met behulp van een fasefocusmodule vanwege de sluit- / openingstijd van de spiegel

Voordelen van EVI

 • Bij het zien van EVI geeft onmiddellijk die afbeelding weer, die wordt verkregen nadat de sluiter is ontspannen (met enkele kanttekeningen, beschreven in dit artikel). Ook is het in EVI handig om de gemaakte beeldinstellingen in realtime te zien en de beste optie te selecteren.
 • De conclusie is ergveel ondersteunende informatie. Allereerst helpt het om een ​​aantal zeer handige functies te gebruiken, bijvoorbeeld: focus peaking, live staafdiagram, zebrafunctie, elektronische waterpas en vele andere. Met EVI kun je ook direct in realtime inzoomen op een geselecteerd deel van het frame, wat erg handig kan zijn voor nauwkeurig scherpstellen.
 • Met EVI kunt u de zojuist ontvangen foto bekijken zonder je ogen van het oculair te halen. Hiermee kunt u de kwaliteit van het verwijderde materiaal sneller controleren.
 • De scherpstelmethode die gebruikt wordt in EVI is minder vatbaar voor problemen met back/front focus.
 • Hiermee kunt u in alle camera-instellingen graven zonder je ogen van het oculair te halen EVI. In het geval van JVI, om toegang te krijgen tot alle instellingen, verwijdert u de camera van uw ogen en zet u het hoofdscherm aan.
 • Constante of automatisch aanpassende helderheid bij elke diafragmawaarde, uittreksels en de scène die wordt gefilmd. EVI-helderheid neemt niet af bij het sluiten van het diafragma, bijvoorbeeld om de scherptediepte te bekijken.
 • Eenvoud van constructie (in tegenstelling tot JVI vereist geen mechanische spiegels [twee spiegels in het geval van CZK], mat display, pentaprisma, extra scherpstelsensor, extra meetsensor expositie en enorm veel serviceapparaten). Ook kun je met dit ontwerp camera's compacter en lichter maken.
 • EVI werkt geruisloos (in tegenstelling tot het dichtslaan van spiegels), en creëert ook geen overmatige beweging door de beweging van de spiegel. Ontbrekende spiegelschok
 • EVI heeft een groter potentieel om het gebied van het frame dat verantwoordelijk is voor het scherpstellen uit te breiden. Theoretisch kan het hele gebied van het frame verantwoordelijk zijn (of is dat al verantwoordelijk in het geval van scherpstellen door contrast) voor het scherpstellen.
 • Groot (in feite 100%) percentage framedekking. In JVI is het niet zo eenvoudig om 100% framedekking te bereiken.
 • Het gebruik van EVI stelt u in staat om niet-triviale focusmogelijkheden te creëren: gericht op de ogen van mensen en dieren realtime voorspelling van het gedrag van objecten in het frame.
 • De mogelijkheid om tegelijkertijd door de EVI te kijken en andere apparaten parallel aan te sluiten om het beeld weer te geven. Er kan bijvoorbeeld een monitor worden aangesloten op een camera met EVI, waardoor andere deelnemers aan de opnames kunnen zien wat de fotograaf aan het fotograferen is, zonder hem op enigerlei wijze te storen.
 • Uit de vorige blijkt dat je met EVI video kunt opnemen.
 • Met EVI kunt u een gestabiliseerd beeld visualiseren wanneer u de in de camera ingebouwde beeldstabilisator gebruikt. Dat kan niet met de OVI. Dit probleem wordt in detail beschreven in de sectie 'Een belangrijk nadeel van de matrixstabilisator'.
 • De ontspanvertragingstijd is mogelijk niet beschikbaar bij gebruik van de elektronische sluiter.
 • Met EVI kunt u een willekeurig hoge snelheid van continu-opnamen realiseren met constante automatische scherpstelling. EVI heeft niet constant de behoefte om de spiegel te sluiten/openen (rekening houdend met de elektronische sluiter).
 • Fasefocussensoren, ingebouwd in de sensor van spiegelloze camera's, hebben in veel modellen hoge gevoeligheid opnementot -9 LW Bijvoorbeeld een spiegelloze camera Nikon Z9 de gevoeligheid van fasefocussensoren begint vanaf -8.5 EV en de meest geavanceerde spiegelreflexcamera Nikon D6 alleen vanaf -4.5 EV, terwijl de meest geavanceerde spiegelreflexcamera Canon EOS-1D X Mark III alleen vanaf -4 EV (hoe lager de waarde, hoe beter: '-8.5' is kleiner dan '-4.5') Dit komt vooral door het ontbreken van doorschijnende spiegeldie verwijst naar focus fase sensoren Spiegelreflexcamera's hebben slechts een derde van de lichtopbrengst. Fasefocussensoren op spiegelloze camera's ontvangen al het licht van de lens.
 • Het gebruik van EVI dwong gedeeltelijk de snellere ontwikkeling van de mogelijkheden van moderne sensoren. De overgang naar een volledig elektronische sluiter is mede te danken aan EVI en spiegelloze camera's in het algemeen. De elektronische sluiter geeft een vrijwel onbeperkte levensduur van de sluiter. Een volledig elektronische sluiter wordt bijvoorbeeld gebruikt in Nikon Z9.

Nadelen van EVI

 • Onvoldoende helderheid. Op een zonnige dag kan het lijken alsof het beeld in de EVI te donker is (in de toekomst kan het nadeel worden gecorrigeerd)
 • De lage resolutie van de sensor die beelden vormt voor weergave in de EVI. Je kunt hier ook sensoren van lage kwaliteit toevoegen, die, wanneer ze worden waargenomen, verschillende onaangename visuele artefacten creëren (in de toekomst kunnen deze tekortkomingen worden gecorrigeerd)
 • energie afhankelijkheid (theoretisch kan het niet worden gerepareerd, maar in de toekomst kan het worden verbeterd door sensoren te gebruiken met een lager stroomverbruik en grotere batterijen, niet alles is zo erg nu)
 • luiheid, beelduitvoervertraging (kan in de toekomst worden opgelost)
 • Vertraging wanneer ingeschakeld of bij lage temperaturen (kan in de toekomst worden gecorrigeerd)
 • Sluitervertraging bij gebruik van een volledig mechanisch rolluik (met mechanische voor- en achtergordijnen). Voordat de sluiter wordt losgelaten, duurt het even voordat deze volledig is gesloten, en pas daarna wordt de sluiter ontspannen. Dit probleem wordt opgelost door een volledig elektronische sluiter te gebruiken, of door een elektronische sluiter aan de voorkant te gebruiken, maar een dergelijke uitvoer kan een aanzienlijk probleem hebben, hier beschreven
 • Matrixverwarming, oververhitting van de matrix, wat in de eerste plaats het geluidsniveau negatief kan beïnvloeden (mogelijk in de toekomst verholpen)
 • Moeite met werken bij weinig licht, gerelateerd aan beeldweergave remmen en/of weergave van een te donker beeld (mogelijk in de toekomst verholpen)
 • In EVI zijn veel meer merkbaar artefacten uit de vuile matrix, dit vermindert het comfort tijdens het fotograferen (kan in de toekomst worden gecorrigeerd met een verbeterd sensorreinigingssysteem)
 • Fasefocussensorendie zich op de camerasensor bevinden, kunnen slecht worden gemaskeerd en artefacten in het uiteindelijke beeld veroorzaken. Kan in de toekomst worden opgelost door nieuwe plaatsing en/of maskeertechnologie. Spiegelloze camera's die alleen focussen op contrast hebben dit probleem niet.

Sommige van deze tekortkomingen zijn al deels verholpen of worden actief verholpen.

Ik kan samenvatten dat EVI-technologie ruimte heeft voor ontwikkeling, de tekortkomingen ervan kunnen in de loop van de tijd worden verbeterd met de beste hardware- en softwareoplossingen. JVI-technologie heeft zijn logische einde bereikt en heeft geen serieuze mogelijkheden voor verbetering. In het beste geval zal JVI evolueren naar een hybride JVI. Desalniettemin moet je begrijpen dat JVI een zeer oude, bewezen technologie is die meer dan één generatie fotografen zal bekoren.

атериалы о теме

 1. Full frame spiegelloze systemen. Discussie, keuze, aanbevelingen.
 2. Bijgesneden spiegelloze systemen. Discussie, keuze, aanbevelingen.
 3. Bijgesneden spiegelloze systemen die hun ontwikkeling hebben stopgezet of aan het beëindigen zijn
 4. Digitale spiegelsystemen die hun ontwikkeling hebben stopgezet of beëindigd
 5. JVI of EVI (een belangrijk artikel dat antwoord geeft op de vraag 'spiegel of spiegelloos')
 6. Over spiegelloze batterijen
 7. Eenvoudig en duidelijk middenformaat
 8. Vooral snelle oplossingen van Chinese merken
 9. Alle snelste zoomlenzen met autofocus
 10. Alle snelste prime-lenzen met autofocus
 11. Gespiegeld full frame op spiegelloos middenformaat
 12. Autofocus Snelheidsboosters
 13. Eén lens om de wereld te regeren
 14. De impact van smartphones op de fotografiemarkt
 15. Wat is de volgende stap (smartphone suprematie)?
 16. Alle aankondigingen en nieuwigheden van lenzen en camera's

Reacties op dit bericht vereisen geen registratie. Iedereen kan een reactie achterlaten. Veel verschillende fotoapparatuur is te vinden op AliExpress.

Materiaal voorbereid Arkadi Shapoval. Trainingen/consulten | YouTube | Facebook | Instagram | Twitter | Telegram

Voeg een reactie toe:

 

 

Opmerkingen: 250, over het onderwerp: JVI of EVI

 • Eugene

  Zeer nuttige informatie..

 • Alexander

  Goede dag. Vertel me eens, zijn deze nadelen na drie jaar nog steeds relevant voor EVI? Tegenwoordig is er keuze tussen Canon 800D en Canon M50. In het bijzonder geef ik om Inertia in het algemeen, en vooral bij weinig licht.
  Bij voorbaat dank voor uw reactie.

 • Paul

  Goede dag!
  Bedankt voor het artikel. Ik denk erover om van een DSLR naar een spiegelloze over te stappen, de belangrijkste stopfactor is alleen de zoeker.

  Je artikel is goed, maar er ontbreekt heel belangrijke informatie omdat je een vergelijking maakt. Je schrijft: "Als gevolg hiervan is er een enorme vertraging tussen het aanzetten van de camera en het weergeven van het beeld." Wordt deze vertraging gemeten in milliseconden of seconden? Zo ook met de traagheid van de EVI. Hoeveel wachten?
  Ik maak voornamelijk reportages en als de vertraging bij het inschakelen of abrupt wijzigen van de compositie meer dan een seconde is, dan is dit al kritiek.

  Dank

  • Arkadi Shapoval

   Veel hangt af van de specifieke camera. Er zijn seconden, er zijn milliseconden.

 • Bogdan

  En er is nog een nuance, er is weinig om over te praten, als je een video maakt met een spiegelreflexcamera met je handen, trim je de camera met twee handen, en draai me stank je vriendelijk laf. Bij spiegelloze camera's dient bij het bekijken van video via een videocamera je hoofd als derde steunpunt, waardoor de camera vriendelijker wordt gestabiliseerd.

 • Alex

  Remmen EVI's nog meer in de kou?

 • Ross Tucker

  Bedankt dat je de tijd hebt genomen en de moeite hebt genomen om deze artikelen te onderzoeken en te schrijven. Ze hebben verschillende technische punten verduidelijkt waar ik in geïnteresseerd was of me zorgen over maakte. Bovendien zijn deze artikelen interessant en motiveren ze me om er meer van te lezen en om ook andere technische gebieden te onderzoeken.
  Ik had het geluk om onderzoek te doen naar focussensoren in de Nikon-lijn en een van de online artikelen die ik tegenkwam, was gelinkt aan uw site. Ik ben erin geslaagd om de webgebaseerde Google Translate te gebruiken om me in staat te stellen uw artikelen te lezen. Mijn Android-telefoon heeft ook een Google Translate-app waarmee ik de tekst in de afbeeldingen vertaal. Vertalingen zijn niet perfect maar de bedoeling is (bijna) altijd duidelijk na even nadenken.
  Ik heb een D7500 en was aanvankelijk geïnteresseerd in de D850. Na ongeveer een jaar meer informatie te hebben gekregen en nadat de Z7 een firmware-upgrade naar versie 3.0 had ondergaan, denk ik er serieus over om in plaats daarvan te sparen voor een Z7 (tenzij er binnenkort een Z8 wordt uitgebracht).
  Nogmaals bedankt voor de uitstekende artikelen. Beste wensen om veilig te blijven tijdens COVID-19.

  • Ivan

   Het is onverwacht om de buitenlandse lezer op de Russischtalige site te zien. Leuk je te ontmoeten, Ross Tucker! Over een full frame camera zou ik de voorkeur geven aan de D850 in plaats van de Z-serie. Naar mijn mening is COVID-19 de wereldwijde nep om een ​​nieuwe financieel-economische wereld te maken. C-19 is niet gevaarlijker dan gewone griep.

 • Alexey

  De EVF is buitengewoon slecht voor mensen met een slecht gezichtsvermogen. Er zijn maar weinig camera's die het in principe mogelijk maken om, door de dioptriecorrectie aan te passen, een normaal beeld te verkrijgen als de operator een bril gebruikt. Meestal is er niet genoeg aanpassingsbereik. Bovendien beginnen voor veel mensen met een slecht gezichtsvermogen, zelfs bij een relatief korte weergave van het beeld in de EVF, hun ogen pijn te doen en te tranen. Ik heb min zeven bijziendheid, ik heb geprobeerd te fotograferen met verschillende camera's met EVF - het resultaat is scherp negatief.

  • Vv

   Visie -2/-3 + astigmatisme, ik draag contactlenzen voor lange shots. Ik heb met geen enkele zoeker problemen ondervonden. Hoewel ik de voorkeur geef aan JVI.

   • Alexey

    niet zo makkelijk. Ik heb bewust de mate van bijziendheid aangegeven. en ik kan er ook aan toevoegen dat ik met zo'n hoge bijziendheid al helemaal geen accommodatie heb. dus lenzen of corrigerende chirurgie zullen het probleem alleen maar vergroten.

    • Vv

     Ik zeg niets voor min zeven, mijn vrouw heeft min zes - normaal fotografeert ze met lenzen. Natuurlijk, als je de hele dag naar de monitor / zoeker / telefoon kijkt, worden je ogen moe, maar het is in ieder geval handiger dan het dragen van een bril.

     • Alexey

      zegt het sleutelwoord - geen accommodatie - iets?

 • US6IBD

  Bij gebruik van JVI in DSLR's duurt snelle fasefocus letterlijk milliseconden. Bij gebruik van EVF is de scherpstelmodus "in contrast" erg traag. Duurt 1-2 seconden.
  Ik houd niet eens rekening met de rest van de parameters, zoals de beweging van het optillen van de spiegel. De mechanische sluiter zelf zorgt voor voldoende opschudding.
  Bij gebruik van ZM-6a met converter * 2, op een voldoende krachtig statief met een belasting van 5 kg, observeer ik op het scherm in de Live View-modus (zonder de spiegel op te klappen), wanneer de sluiter wordt bediend, gedempte oscillaties van het beeld voor 3 ... 4 seconden.
  Alle informatie wordt weergegeven op een extra LCD-scherm.
  En natuurlijk wilt u de matrix niet opwarmen en batterijvermogen verspillen.
  Zoals je begrijpt, ben ik voor JVI, hoewel mijn visie -4 is en ik fotografeer met een bril!

  • US6IBD

   En trouwens, in verband met de pensioengerechtigde leeftijd is er ook geen huisvesting. Ik gebruik verschillende brillen met verschillende dioptrie voor verschillende situaties. Moet afstemmen. :-)

 • Dmitry (e_dimas)

  "Een sterk voordeel van EVI is de mogelijkheid om het eindresultaat te zien voordat de sluiter wordt ontspannen."
  Dit is een reclame leugen!

  Arkady, waarom wil je dat niet eerlijk opschrijven voordat we op de "sluiter" op het scherm en in de EVI alleen een IMITATIE van het toekomstige frame zien?
  (Sommige fabrikanten van fotoapparatuur schrijven hierover eerlijk in de instructies, en waarschuwen dat de foto kan afwijken van wat er op het scherm staat)

  Ik begrijp waarom sommige fabrikanten en verkopers ons proberen te misleiden (om een ​​nieuwe camera te krijgen, ondanks het feit dat mijn huidige camera geweldig schiet), maar waarom gerespecteerde fotografen deze leugen herhalen, begrijp ik niet.

  • B.R.P.

   Het lijkt erop dat je niet goed hebt gelezen. De zin die u hebt geciteerd, wordt gevolgd door tekst waarin enkele punten worden uitgelegd.

  • Arkadi Shapoval

   Ik begrijp niet hoe je hebt gelezen en een hele sectie erover hebt gemist. De rubriek heet “Is het eindresultaat echt zichtbaar in de EVI?”. Ik heb eerlijk gezegd alles geschreven en vul dit artikel voortdurend aan, het is onwaarschijnlijk dat je het recht hebt om mij hier te schrijven over "reclame"-leugens :)

   • Dmitry (e_dimas)

    In de eerste zin van de sectie schrijft u:
    “Een sterk voordeel van EVI is de mogelijkheid om het eindresultaat te zien voordat de sluiter wordt losgelaten”

    In je voorlaatste zin schrijf je:
    "Wat betreft kleine verschillen met het beeld waargenomen in de EVI en het uiteindelijke frame"

    Dus we zien het eindresultaat voordat de sluiter wordt ontspannen, of zijn de beelden voor en na de sluiter verschillend???

    • Arkadi Shapoval

     Herlees alles nog eens zonder de zin eruit te halen.

     Bijvoorbeeld:

     Een sterk voordeel van EVI is de mogelijkheid om het eindresultaat te zien voordat de sluiter wordt losgelaten. Maar er zijn hier kanttekeningen bij..

     Of begrijp je iets echt niet of ben je het ergens niet mee eens? Je kunt je gedachten en je ervaring beschrijven, het zal nuttig zijn voor lezers (hoop ik).

     • Neo

      Als een persoon overtuigd is, zal geen enkele verklaring hem helpen. Ga tenminste op je hoofd staan, Arkady, negeer zulke experts gewoon ;)

     • Dmitry (e_dimas)

      We kunnen het "afgewerkte product" pas zien als de sluiter wordt losgelaten!
      Voordat de sluiter wordt ontspannen, zien we een BELICHTINGSSIMULATIE die niet altijd overeenkomt met het afgewerkte frame. (je schrijft er zelf over in hetzelfde artikel)
      En deze imitatie is geen deugd, want in de praktijk zijn de belichtingsindicator en het live histogram nuttiger.

      Zulke uitdrukkingen misleiden mensen en laten ze geloven in iets dat er niet echt is.
      En zoals we kunnen zien aan jullie "FANS", geloven mensen er oprecht in.

      • Arkadi Shapoval

       Dat wil zeggen, soms komt de belichting overeen met wat op de foto te zien is. En die gevallen waarin het niet overeenkomt met bijvoorbeeld gepulseerd licht, worden hier beschreven. Zoals beschreven in de simulatie. Ik begrijp nog steeds niet waar je op doelt.

     • Dmitry (e_dimas)

      Schrijf echter wat je wilt.
      De waarheid is lang de goedkoopste geweest en niemand heeft goederen nodig.

      Je fans aanbidden je zoals het is.

      • Arkadi Shapoval

       Als je de waarheid hebt, deel die dan. Tot nu toe zie ik geen tegenstrijdige gegevens uit mijn artikel in uw woorden. Ik zie alleen een botsing met een EVI, terwijl er nog geen objectieve benadering is

  • Alexey

   aangezien ik vanwege ernstige bijziendheid niet op de UPC mocht fotograferen en de EVF niet mocht gebruiken, zal ik zeggen dat ik op het display van mijn kanonnen in LV-modus zie - en ik zie een redelijk nauwkeurige gelijkenis van wat er later in De foto. helderheid (schaduwen en hooglichten), kleur, scherptediepte - alles is bijna hetzelfde als het resultaat. bovendien pas ik WB aan in Kelvin, kijkend naar het display zelf. (hoewel ik eerlijk zal zeggen dat de displays van mijn camera's door mij persoonlijk op kleur zijn gekalibreerd, wat niet het geval is met conventionele camera's)

 • Tegen Dmitry S.

  Hallo
  Vraag over EVI voor Sony camera's. Langs de omtrek is de weergave van technische informatie.
  Is het mogelijk om dit alles in de camera-instellingen te verwijderen, zodat alleen de onderste regel overblijft, met belangrijke informatie? Anders blijkt dat het onmogelijk is om het opnameproces langs de omtrek van het frame te regelen. Plots is er een fotoprullenbak ...

  • Arkadi Shapoval

   Ja ik heb. Je kunt alles verwijderen

 • serge

  Bedankt voor het artikel. Het was interessant om te lezen. Mijn mening. EVI zal JVI niet vervangen. Als je door JVI kijkt, wordt een echt beeld gevormd, een toekomstig kader, in je hoofd, met alle echte nuances van hooglichten, kleuren, volume en schaduwen, enz. nuances die EVI misschien niet overbrengt, maar die de beslissing om te maken of niet dit frame. Via JVI zien we de echte wereld zonder tussenpersonen, die we willen vastleggen, en belangrijker nog, we nemen een beslissing in ons hoofd of we dit beeld leuk vinden of niet. Of we in staat zullen zijn om over te brengen wat we op de drager zagen, hangt af van de vaardigheid. EVI is als een tussenpersoon. Het vervormt de perceptie van de werkelijkheid. Het enige wat ik leuk vind aan spiegelloze camera's is het iets lichtere gewicht en het verbeterde scherpstelsysteem. Ik denk dat velen vanwege het laatste moment op zoek zijn naar spiegelloze camera's. Als de spiegelreflexcamera's met zoveel enthousiasme verder zouden worden ontwikkeld als de BZK begon te produceren, zou er geen prijs zijn. Desgewenst gaan ze uitzoeken hoe ze aanvullende informatie op matglas en in spiegels kunnen weergeven.

  • Arkadi Shapoval

   EVI zal JVI volledig vervangen. Ik zal je meer vertellen - dit is al gebeurd, omdat de productie van spiegelreflexcamera's is stopgezet. SLR-lenzen zijn ook niet meer leverbaar. Pentax telt niet.

   • Joe

    Ik denk dat een volledige vervanging van EVI door JVI niet zal gebeuren. Er blijven minimaal hybride zoekeropties over, zoals het type dat momenteel in de Fujifilm X-Pro3 wordt gebruikt. Leica digitale afstandsmeters hebben tot nu toe ook optische zoekers. Compactcamera's zoals de Ricoh GR III kunnen worden gebruikt met de optionele optische zoeker.

    • Arkadi Shapoval

     Het zal een druppel op een gloeiende plaat zijn. Zoals film nu. Dat is het, maar 99.99999999999% wordt ingetrokken in een cijfer.

Voeg een reactie

Auteursrecht © Radojuva.com. Blog Auteur - fotograaf in Kiev Arkadi Shapoval. 2009-2023

Engelse versie van dit artikel https://radojuva.com/en/2015/11/ovi-i-evi-ovf-and-evf/

Version en español de este artículo https://radojuva.com/es/2015/11/ovi-i-evi-ovf-and-evf/