Test Nikon ED AF Nikkor 18-35mm 1: 3.5-4.5D IF Asferisch

Voor geleverd door lens Nikon ED AF Nikkor 18-35mm 1: 3.5-4.5D IF Asferisch enorm dankzij de winkel www.fotika.com.ua, waar u een groot aantal verschillende gebruikte kunt vinden. fotografische apparatuur, waaronder: vergelijkbare lenzen.

Nikon AF 18-35mm f/3.5-4.5D IF ED

Nikon AF 18-35mm f/3.5-4.5D IF ED

Navigatie

 1. Nikkor FX ultragroothoek autofocus zoomlenzen
 2. Belangrijkste technische kenmerken
 3. montage
 4. focus
 5. diafragma
 6. Beeldkwaliteit
 7. Mijn persoonlijke ervaring met de lens
 8. Resultaten van
Nikon AF 18-35mm f/3.5-4.5D IF ED

Nikon AF 18-35mm f/3.5-4.5D IF ED

Nikkor FX ultragroothoeklens met autofocus

Nikon ED AF Nikkor 18-35mm 1: 3.5-4.5D IF Asferisch (uit deze test) is Nikon Nikkor's eerste budget ultragroothoekzoomlens met autofocusondersteuning. Nikon 18-35 / 3.5-4.5D AF werd in 2000 geïntroduceerd en is nu een archiefmodel onder de Nikon Nikkor objectieven. In feite is de Nikon 18-35 / 3.5-4.5D AF de goedkoopste native ultragroothoekzoomlens voor Nikon FX full-frame camera's, en helaas is het over het algemeen de slechtste.

Er zijn maar weinig ultragroothoeklenzen van Nikkor. Zoomlenzen kunnen in twee lijnen worden verdeeld - professioneel en amateur.

Nikkor F voor spiegelreflexcamera's:

 1. Nikon 14mm 1: 2.8D AF
 2. Nikon 16mm 1: 2.8D Vissen oog AF
 3. Nikon 18mm 1: 2.8D AF
 4. Nikon 20mm 1:2.8 AF
 5. Nikon 20mm 1: 2.8D AF
 6. Nikon 20mm 1:1.8G N AF S
 7. Nikon 8-15mm 1:3.5-4.5E Vissen oog AF S
 8. Nikon 14-24mm 1:2.8G N AF S
 9. Nikon 16-35mm 1:4G VR N AF S
 10. Nikon 17-35mm 1: 2.8D AF S
 11. Nikon 18-35mm 1:3.5-4.5D AF
 12. Nikon 18-35mm 1:3.5-4.5G AF S
 13. Nikon 20-35mm 1: 2.8D AF

Nikkor Z voor spiegelloze camera's:

 1. Nikon 20mm 1:1.8 S
 2. Nikon 14-24 1:2.8 S
 3. Nikon 14-30mm 1:4 S
 4. Nikon 17-28mm 1:2.8

Onder de ultragroothoeklens voor Nikon DX is het ook niet leuk, er zijn maar drie lenzen:

Een volledige lijst met lenzen uit de Nikon DX-serie is te vinden hier.

Nikon AF 18-35mm f/3.5-4.5D IF ED

Nikon AF 18-35mm f/3.5-4.5D IF ED

Belangrijkste technische kenmerken Nikon ED AF Nikkor 18-35mm 1: 3.5-4.5D IF Asferisch:

Instantienaam uit recensie Nikon ED AF Nikkor 18-35mm 1: 3.5-4.5D IF asferisch US 222237
Belangrijke eigenschappen
 • FX (voor Nikon FX) - de lens is ontworpen voor Nikon FX-camera's van volledige lengte
 • AF (Auto Focus) - ondersteuning voor autofocus via de cameramotor
 • IF (Interne focus) - interne scherpstelling
 • ED (Extra lage spreiding) - het gebruik van speciale lage dispersie-elementen in het optische schema
 • AS (ASFERISCH) - het gebruik van speciale asferische elementen in het optische schema
 • NIC (Nikon Integrated Coating) - speciale integrale coating van optica
 • D (Afstand) - overdracht van de scherpstelafstand naar de camera
 • NIET-G (Niet gecastreerd) - de aanwezigheid van een membraanregelring
 • RD (Afgerond diafragma) - afgeronde diafragmalamellen
Diameter voorfilter 77 mm
Brandpuntsafstand 18-35 mm, EGF voor Nikon DX-camera's is 27-52.5 mm
Zoomverhouding 1.94 X (meestal praten ze over XNUMXx zoom)
Ontwikkeld door voor Nikon FX-filmcamera's:
Aantal diafragmalamellen 7 ronde bloemblaadjes
Tags venster met scherpstelafstand in meters en voet, brandpuntsafstandmarkeringen (18, 24, 28, 35 mm) markering voor het werken in het infraroodspectrum voor 18 mm brandpuntsafstand. De zwarte schroef aan de zijkant van de bajonet kan worden gebruikt als markering om de lens snel op de camera te bevestigen.
diafragma van F/3.5-F/4.5 tot F/22-F/32. De lens heeft een diafragmaregelring (Niet-G - lenstype)
MDF (minimale scherpstelafstand) 0.33 m, maximale vergrotingsverhouding 1:6.7
Gewicht 370 g
Optisch ontwerp 11 elementen in 8 groepen, waaronder:

 • 1 asferisch element (op het optische diagram worden asferische elementen blauw weergegeven). Hoogstwaarschijnlijk is het asferische element een hybride, met een plastic laag op de glazen basis. De aanwezigheid van asferische stoffen wordt op de kast aangegeven door het opschrift 'Asferisch'.
 • 1 laag dispersie-element (geel weergegeven in het optische diagram). De aanwezigheid van dergelijke elementen wordt op de kast aangegeven met de afkorting 'ED'.

Optisch ontwerp Nikon 18-35D

Schema afbeelding is klikbaar

Blenda HB-23, bajonettype, hetzelfde als lenzen Nikon 10-24mm f / 3.5-4.5G и Nikon 12-24/4G и Nikon 16-35/4G и Nikon 17-35/2.8D
periode van augustus 2000 tot 2011, later vervangen door Nikon ED AF-S Nikkor 18-35mm 1: 3.5-4.5G SWM IF asferisch
Made Made in Japan
Instructie Bekijk ->
Prijs

Nikon 18-35 / 3.5-4.5D AF en Nikon ED AF-S Nikkor 17-35mm 1: 2.8D SWM IF Aferisch bijna dezelfde leeftijd, als je deze lenzen vergelijkt, kun je duidelijk zien hoe sterk de professionele en amateur-lijn van Nikon lenzen waren verdeeld.

Nikon AF 18-35mm f/3.5-4.5D IF ED

Nikon AF 18-35mm f/3.5-4.5D IF ED

montage

Nikon 18-35 / 3.5-4.5D AF is gemaakt in Japan. Er zijn geen klachten over de montage, maar desondanks verliest het objectief veel aan professionele Nikon Nikkor-breedtes.

Werkend met de Nikon 18-35 / 3.5-4.5D AF voelde ik meteen zijn lichte gewicht (iets minder dan 400 gram), dus het is de lichtste ultragroothoeklens van de hele Nikon Nikkor lijn. Nikon 18-35 / 3.5-4.5D AF maakt echter gebruik van grote professionele filters met een diameter van 77 mm.

Op de carrosserie bevindt zich een merkteken voor bajonetbevestiging en een merkteken voor snelle montage van de kap. De lens maakt gebruik van een plastic kap HB-23, die is bevestigd in speciale groeven in de buurt van de voorste lens van de lens. De zonnekap kan voor transport in de tegenovergestelde richting worden gemonteerd. In deze stand gaat de toegang tot de zoomring praktisch niet verloren. Precies dezelfde zonnekap wordt gebruikt op lenzen Nikon 17-35/2.8DNikon 12-24 mm f/4G DXNikon 16-35/4G и Nikon 10-24mm f/3.5-4.5G DX.

De focus- en zoomringen zijn met rubber bekleed, de diafragma-regelring is van plastic.

Bij het veranderen van de brandpuntsafstand beweegt de achterste lens als een pomp in het midden van de lenscilinder - hij zuigt lucht naar binnen en duwt lucht naar buiten. Dit gedrag van de achterste lens heet 'stofzuiger effect', waardoor de hoeveelheid stof die zich in de camera ophoopt, kan toenemen. De romp van de lens steekt niet spontaan uit.

Nikon AF 18-35mm f/3.5-4.5D IF ED

Nikon AF 18-35mm f/3.5-4.5D IF ED

focus

Nikon 18-35 / 3.5-4.5D AF stelt scherp erg snel. Tijdens het werken aan de camera Nikon D700 Ik had geen klachten over de nauwkeurigheid, vasthoudendheid en snelheid van autofocus.

Tijdens het scherpstellen blijven de voorste en achterste lenzen stil, zoals de lens maakt gebruik van interne scherpstelling, die op de kast wordt aangegeven met de letters 'IF'-'Iintern Focus' - 'Innerlijke focus'.

De scherpstelring draait 60 graden. Tijdens autofocus draait de scherpstelring en kan deze gedurende deze tijd niet worden aangeraakt.

Bij het veranderen van de brandpuntsafstand wordt de voorkant van het bodyframe iets langer, de verlenging gebeurt in golven (typisch voor een groot aantal lenzen). Bij het wijzigen van de brandpuntsafstand draait de frontlens niet mee.

Nikon 18-35 / 3.5-4.5D AF heeft een scherpstelafstandsschaal in meters en feet. De minimale scherpstelafstand is 0.33 meter en de maximale zoomverhouding is 1:6.7. MDF is erg belangrijk voor ultragroothoeklenzen, het kan worden gebruikt om grappige foto's te maken met een ongewoon perspectief. Helaas is Nikon 18-35 / 3.5-4.5D AF op het gebied van MDF op geen enkele manier verrassend.

Het is belangrijk: Autofocus is beschikbaar bij deze lens alleen bij gebruik hem op camera's ingebouwde motor focus.

exacte lijst Nikon DSLR's met een ingebouwde scherpstelmotor waarop deze lens automatisch scherpstelt:

exacte lijst Nikon DSLR camera's zonder ingebouwde scherpstelmotor, waarop deze lens niet automatisch scherpstelt:

Alleen autofocus en hoorbare focusbevestiging werken niet met deze camera's, alle andere belangrijke functies zoals automatische meting en automatische diafragmaregeling werken goed.

U vindt er veel nuttige informatie over de soorten Nikon-camera's en -lenzen hier.

Er is geen focusmodusschakelaar op de lens, de overgang naar handmatige scherpstelling en vice versa wordt uitgevoerd met behulp van de schakelaar op de camera, die zich in de buurt van de camerabevestiging bevindt.

Nikon AF 18-35mm f/3.5-4.5D IF ED

Nikon AF 18-35mm f/3.5-4.5D IF ED

diafragma

De lensopening bestaat uit: 7 ronde bloemblaadjes.

Er zijn brandpuntsafstandmarkeringen op de zoomring, hieronder is een lijst met de minimaal beschikbare F-nummers voor deze markeringen:

 • 18 mm - f/3.5
 • 24 mm - f/4.0
 • 28 mm - f/4.2
 • 35 mm - f/4.5

Overigens ben ik blij dat de Nikon 18-35 / 3.5-4.5D AF niet het donkerste diafragma gebruikt - aan het lange uiteinde heeft de lens F/4.5, wat 1.55 keer 'lichter' is dan F/5.6.

De lens heeft een handmatige diafragmaring. Om de waarde te kunnen controleren: diafragma vanaf de camera of voor automatische installatie diafragma op moderne centrale regelkleppen moet u de bedieningsring naar F / 22 draaien en deze vastzetten met een speciale hendel met een rode letter 'L', die zich rechts van de markeringen bevindt diafragma. Gebeurt dit niet, dan zal bij een aantal camera's op het display een foutmelding verschijnen - 'fEE' (de ring is niet geïnstalleerd) diafragma). Sommige camera's met diafragma weerstand:, waarmee u het diafragma kunt regelen met behulp van de ring diafragma, maar alleen in meetmodi expositie 'M' en 'A'. U kunt meer over dit probleem lezen in het gedeelte over: Niet-G-lenzen... Ring diafragma roteert met klikken, de waarden van F / 3.5, 5.6, 8, 11, 16, 22 zijn erop gemarkeerd; het is onmogelijk om een ​​tussenwaarde tussen paren getallen in te stellen met behulp van de diafragmaring. Tussenwaarden kunnen alleen worden ingesteld via het cameramenu. Nikon 18-35 / 3.5-4.5D AF is een van de weinige lenzen met een rode letter 'L' ('Vergrendelen' - 'Vergrendelen'). Ik heb zo'n brief gezien in Nikon ED AF VR-Nikkor 80-400mm 1: 4.5-5.6D vibratiereductie и Nikon AF Nikkor 24-85 mm 1: 2.8-4 D IF asferische macro (1: 2) и Nikon ED AF-S Nikkor 17-35mm 1: 2.8D SWM IF Asferisch.

Nikon AF 18-35mm f/3.5-4.5D IF ED

Nikon AF 18-35mm f/3.5-4.5D IF ED

Beeldkwaliteit

Nikon 18-35 / 3.5-4.5D AF is over het algemeen niet slecht, het grootste nadeel van de lens is sterke inhomogene vervorming met 18 mm en een afname van de scherpte bij zoomen naar 35 mm. In het centrum van het frame bij 18 mm en F/3.5 zijn er helemaal geen klachten over de scherpte, maar de hoeken en randen bij deze diafragmawaarde zijn erg zwak en worden pas na F/8.0 weer normaal. Scherpte bij 35mm en f/4.5 is merkbaar slechter dan bij 18mm en f/3.5. De lens heeft ook last van lichtafval, vooral bij een brandpuntsafstand van 18 mm en sterke chromatische aberratie. De sterkste HA al merkbaar bij 18 mm, bij 35 mm zitten ze iets beter vast. Uiteindelijk komt de beeldkwaliteit overeen met de lage kosten van de lens.

U kunt de bronbestanden in RAW-indeling downloaden Op deze pagina (13 bestanden in '.NEF' formaat, 370 MB). Alle foto's zijn gemaakt op Nikon D700.

Nikon AF 18-35mm f/3.5-4.5D IF ED

Nikon AF 18-35mm f/3.5-4.5D IF ED

mijn ervaring

De hele tijd dat ik een Nikon 18-35 / 3.5-4.5D AF had, was het verschrikkelijk regenachtig weer en ik fotografeerde hem niet echt in achter- en zijlicht om de weerstand tegen overstraling en andere defecten goed te controleren. Ik heb er echter een paar geschoten dopen, het gebruiken als een shirik-reporter in de krappe gebouwen van tempels. Ik hield echt van de onmiddellijke scherpe focus en de mogelijkheid om 18 mm te gebruiken, maar ik zou uit wanhoop een Nikon 18-35 / 3.5-4.5D AF kopen. Ik denk dat het beter is om geld toe te voegen en te nemen Nikon AF Nikkor 20-35mm 1: 2.8D. Ook kan een uitstekende vervanging dienen Nikon AF Nikkor 20mm 1: 2.8D.

Nikon AF 18-35mm f/3.5-4.5D IF ED en Nikon AF Nikkor 85mm 1: 1.8D

Nikon AF 18-35mm f/3.5-4.5D IF ED en Nikon AF Nikkor 85mm 1: 1.8D

Prijs

U kunt de prijzen voor de lens in populaire winkels zien Op deze pagina.

Reacties op dit bericht vereisen geen registratie. Iedereen kan een reactie achterlaten. Veel verschillende fotoapparatuur is te vinden op AliExpress.


Resultaten van

Nikon 18-35 / 3.5-4.5D AF is de meest betaalbare 18x ultragroothoekzoom van alle native Nikon Nikkor-lenzen. Helaas is het niet alleen de goedkoopste, maar ook de zwakste lens van alle andere vergelijkbare ultragroothoeklenzen van Nikon. Het trekt echter nog steeds aan met de mogelijkheid om een ​​brandpuntsafstand van 18 mm te gebruiken, en de scherpte in het midden van het frame bij XNUMX mm is gewoon uitstekend.

Materiaal voorbereid Arkadi Shapoval. Trainingen/consulten | YouTube | Facebook | Instagram | Twitter | Telegram

Voeg een reactie toe:

 

 

Opmerkingen: 36, over het onderwerp: Review Nikon ED AF Nikkor 18-35mm 1: 3.5-4.5D IF Asferisch

 • helder

  Bedankt Arkady, goed leesvoer voor de nacht, jammer dat er niet genoeg foto's zijn.

 • Alexander Malyaev

  Arkady, hoe is deze 18-35 vergeleken met Tokina 20-35 PRO? Gebruikte prijzen zijn ongeveer hetzelfde.

  • Arkadi Shapoval

   Bedoel je Tokina AT-X PRO 20-35mm 1: 2.8 235 AF, dan is hij zachter in open lucht, maar is de scherpte over het frame gelijkmatiger. Bij dezelfde waarden van F zal Tokina winnen.

   • Alexander Malyaev

    Ja, dat is precies wat ik wilde weten, bedankt!

 • anonymus

  Wat raden jullie aan van de breedte tot de crop?

  • Arkadi Shapoval

   Bijvoorbeeld - Nikon DX AF-S Nikkor 12-24mm 1: 4G ED SWM IF Asferisch, waarvan een review te zien is via de link https://radojuva.com.ua/2015/07/nikon-dx-af-s-12-24-ed-swm-if/. Op dezelfde plaats, in het gedeelte 'Mijn ervaring en aanbevelingen', worden mijn aanbevelingen voor het kiezen van een breedte aangegeven, evenals een lijst met alle autofocus-supergroothoeken voor bijsnijden.

   • anonymus

    Bedankt natuurlijk voor het advies, maar ik wil graag iets met een beperkt budget))
    Misschien niet inheems? Tokina of Tamron? wat denk je?))

    • Michael

     Tokina 11-16 is goed, sigma 10-20 is ook goed. Persoonlijk vond ik Tokina 12-24 van de eerste versie niet leuk

    • anonymus

     Heb je de link gelezen? Daar staat alles over alles duidelijk en toegankelijk geschreven.

 • Kairat

  Goede dag, Arkadi. Welke is beter in vergelijking met Tamron 17-35\2.8-4 op Fullframe?

  • Arkadi Shapoval

   Tamron 17-35 niet gebruikt, kan ik niet zeggen.

  • Oleg

   Ik heb zo'n Tamron, ik ben er erg blij mee - hij is scherp van open, ik hou echt van de kleurweergave

   • Oleg

    Meer foto's van hen:

   • юрий

    En wat voor Tamron heb je nieuw of d

 • Oleg

  mensen zijn onverschillig voor doornen. Niemand kenon 20mm gebruikt?

  • Oleg

   sorry voor de breedte

  • lynx

   stekels - ze zijn niet voor iedereen. de meeste houden van de klassieke ... focal.

 • Дарья

  Sorry, ik heb geen recensie gevonden op nikon 16-35 of op Tokina 16-28mm f / 2.8 FX
  Kan iemand adviseren ... wat is beter nikon 16-35 of Tokina 16-28mm f / 2.8 FX?
  De eisen zijn specifiek ... Het is noodzakelijk dat het 16 mm trekt (de sleep bij de trouwjurk is zo dat het uitrekt), zodat de vervorming met 20 mm zoveel mogelijk wordt verminderd (ik begrijp dat het niet werkt helemaal niet), en met 35 mm of 28 mm verdwijnt het volledig (nou ja, nogmaals, voor zover mogelijk).
  Ik keek naar voorbeelden van foto's van beide lenzen op het net. Nikon 16-35 lijkt te voldoen aan de eisen voor vervorming. Ja, en ik vind het fijn dat hij 35, en niet 28, de maximale brandpuntsafstand heeft. Maar de diafragmaverhouding trekt meer tokina aan (al leek het erop dat de tokina 20 mm meer trekt dan Nikon)
  Het is interessant voor mij om te spelen voor bruiloften en met landschappen, om architectuur te fotograferen tijdens het reizen.
  Ik ben van plan om de lens op de nikon d 610 te gebruiken.
  Of ben ik over het algemeen beter af met de Nikon 17-35 / 2.8D? (17-35 is natuurlijk een beetje duur voor mij, maar als het echt zinvol is, kan ik maar beter sparen)
  Kan je adviseren?)

  • anonymus

   Ik adviseer: 16-35 is ideaal voor je geld, je moet sparen voor 14-24, f / 2,8 lost het niet op, bruiloften fotograferen op 28 f / 1,8 :) echt, echt!

 • orenkomp.ru

  Autofocus heeft me nog nooit in de steek gelaten. We hebben het natuurlijk over een lens waarin alles al scherp is vanaf drie meter - de scherptediepte is zo geweldig voor groothoeklenzen, maar andere lensmodellen slagen erin om serieus te "denken", zelfs in hun kleine werkbereik.

  • Maxim

   Ik zou zeggen dat niet alles is zoals het lijkt, de griep op 3,5 en 4,5 is niet sterk groot op deze lens, maar het feit dat het nauwkeurig is, is precies wat ik heb en het stelt perfect scherp op de d7100. En hij staat 24 MP toe, kleurweergave op hoogte en achterkant houdt stand en zelfs bij f8 is er meer dan voldoende scherpte dus voor het geld dat het kost is dit een prima lens! hier is de link naar de originele jpeg https://cloud.mail.ru/public/27Td/m2yYxJtcs

   • Maxim

    Ik wil nog iets toevoegen over deze prachtige lens, nu heb ik een gloednieuwe D750 en hij staat er prachtig op, scherpte, detail, kleurweergave zijn zeer tevreden, en zelfs in ACR ziet hij er geweldig uit, jammer dat er geen profiel is om te corrigeren vervorming en lichtafval, maar dit is niet zo belangrijk aberratie wordt met een knal verwijderd door te tikken, en in de native editor wordt respectievelijk alles automatisch verwijderd!!! De hoek is erg groot! Ik ben heel blij en vooral mooi, maar niet groot, maar een schaal! Er zijn voorbeelden van foto's in mijn profiel in de link naar het album Nikon D750 en 18-35 3,4-4,5D ontwikkeling in ACR: ok https://ok.ru/profile/386831566993/album/878116537233?st._aid=Undefined_Albums_OverPhoto

 • bonito-kids.com

  De kleurweergave van de meeste ultragroothoeklenzen is erg goed. Klassieke problemen zoals chromatische aberraties in moderne optische ontwerpen, hebben ingenieurs al geleerd om behoorlijk effectief te corrigeren.

 • Andri

  Ik heb een vraag. Vertel me alsjeblieft, is Nikon ED AF Nikkor 18-35 beter in beeldkwaliteit dan Tokina 128 AT-X Pro SD 12-28. Ik stond net voor een keuze bij het kopen. Bedankt voor je antwoord.

 • Marat

  Hallo, ik heb een Samyang 16 / 2.0 voor crop, ze bieden Nikkor 18-35 / 3,5-4,5D in ruil daarvoor, ik huur scholen en kleuterscholen op de D7100. Denk je dat het de moeite waard is om te veranderen?

 • Alexey de Paris

  Hallo, bedankt voor de informatieve review! Zoals altijd helpt uw ​​ervaring me bij het kiezen van optica. Verbaasd dat er zo weinig reacties zijn... Waarschijnlijk zijn de breedtes echt niet voor alle fotografen weggelegd. Ik fotografeer voor het derde jaar en het eerste jaar op full frame, maar pas een paar dagen geleden begon ik de ultrabrede brandpuntsafstanden onder de knie te krijgen en het is erg interessant! Dank u zeer ! Mooie review foto's! Ik raad iedereen aan om in volledige kwaliteit te downloaden en te bekijken!

 • Glorie

  Bedankt voor de beoordeling! Heb jij of lezers ervaring met de G-versie van deze lens?

 • Sergei

  Voor je geld (5.500-6000 UAH) op de secundaire markt misschien wel de beste lens. Ik heb gekozen tussen tokina 20-35 pro 2.8 en deze nikon. Ik heb er helemaal geen spijt van. Ik heb het uit mijn handen genomen maar in perfecte staat (nieuw). In de reportage bleek het een onmisbare toevoeging aan 50mm. Ik schoot zonder problemen een krappe kamer (fitnessruimte) d700 + flitser. Scherpte is meer dan acceptabel, kleuren zijn natuurlijk, geometrie is ook normaal. Het landschap is in de toekomst. Over het algemeen erg blij. Bedankt Arkady.

 • Edward

  vertel me - wat is beter voor een volledig frame?
  Nikon 18-35D 3.5-4.5
  sigma 15-30 3.5-4.5
  sigma 17-35 2.8-4
  Tamron 17-35 2.8-4

  die hebben universele groothoek ff zoom nodig
  software - op 2.8 - is niet essentieel voor mij
  het belangrijkste is dat 4-8 werken
  fixes, evenals 14-24, 16-28 en 16-35 bieden geen - fixes zijn niet altijd handig, en de aangegeven zooms - ik zie nu geen goede aanbiedingen
  Ik heb een universele, niet erg dure zoom nodig, als je een betere zoom nodig hebt, zal ik veranderen
  +
  is er een significant verschil tussen?
  sigma 17-35 2.8-4
  Tamron 17-35 2.8-4
  ze lijken erg op elkaar en ik kon nergens een directe vergelijking vinden.

  • Sergei

   De lens is uitstekend, met een scherpte van 5,6 of minder is het vergelijkbaar met nikkor 24 / 2,8 Ik fotografeer de D7000.

  • Alexander Malyaev

   En waarom denk je niet aan Nikon 18-35 f/3.5-4.5G (namelijk G)? Ik heb er een en ben er heel blij mee. Zeer scherp en licht, en relatief goedkoop.

 • anonymus

  de lens is echt niet erg

 • Anton

  Is de resolutie van deze lens voldoende voor Nikon D800?

 • Igor

  Arkadi, groeten!
  Wat kun je zeggen over deze lens: Tokina AF 19-35mm 1: 3.5-4.5.
  Tenzij je natuurlijk ervaring had met het gebruik ervan, maar je hebt er tenminste geen recensie over gevonden.
  Alvast bedankt.

 • Vladimir

  Ik ben het volledig eens met de auteur. Goed artikel, veel van de opmerkingen en conclusies zijn correct. Ik heb 18 jaar lang op 35-10 mm gefotografeerd, totdat ik het verving door 14-24 2,8

Voeg een reactie

Auteursrecht © Radojuva.com. Blog Auteur - fotograaf in Kiev Arkadi Shapoval. 2009-2023

Engelse versie van dit artikel https://radojuva.com/en/2015/11/nikon-ed-af-18-35-mm-if/

Version en español de este artículo https://radojuva.com/es/2015/11/nikon-ed-af-18-35-mm-if/