Oppositiesystemen Nikon / Canon. Deel 2. Productiviteit.

In dit deel van de confrontatie tussen Nikon- en Canon-systemen wordt een klein probleem aangestipt met betrekking tot de prestatiekracht van Nikon- en Canon-camera's.

Zie ook andere artikelen over dit belangrijke onderwerp:

Oppositiesystemen Nikon / Canon. Deel 2. Prestaties

Oppositiesystemen Nikon / Canon. Deel 2. Prestaties

Heel vaak kom je de uitdrukking "hoge prestaties" van een camera tegen, maar heel weinig mensen begrijpen echt wat "prestaties" zijn. 'Performance' is een complex gegeven, dat uit meerdere factoren bestaat.

Processoren

Meestal is de processor verantwoordelijk voor de prestaties. Voor de meeste gebruikers is de processor een abstract en onbegrijpelijk iets, en daarom is het gemakkelijk om het in onze tijd te "verkopen", net als nep megapixels.

Nikon en Canon hebben hun eigen processorlijnen die worden ontwikkeld en bijgewerkt, en de grote namen EXPEED, DIGIC verschijnen steeds vaker in de eerste regels van camerabeschrijvingen.

DUAL - betekent het gebruik van twee processors.

DIGIC-serie voor Canon-camera's

bewerker cameramodellen
DIGIC X
DIGIC VIII
DIGIC VII
DIGIC VI+
DIGIC VI
DIGIC V+
DIGIC V
DIGIC IV+
DIGIC IV
DIGIC III
DIGIC II
DIGIC
Onbekend

EXPEED-serie voor Nikon

bewerker cameramodellen
Dubbele EXPEED 6 Nikon z6 ii, Z7 II
EXPEED 6 Nikon D6, D780, Z5, Z7, Z6, Z50
EXPEED 5 Nikon D7500, Nikon D500, Nikon D5, D850
EXPEED 4  Nikon D810, Nikon D810a, Nikon D4s, Nikon D750, Nikon D7200, Nikon D5600, Nikon D5500, Nikon D5300, Nikon D3300, Nikon D3400, Nikon D3500
EXPEED 3 Nikon D4, Nikon D600, Nikon D610, Nikon D800, NikonD800E, Nikon D7100, Nikon D5200, Nikon D3200, NikonDF
EXPEED 2 Nikon D7000, Nikon D5100, Nikon D3100
VERSNELLEN Nikon D3x, Nikon D3, Nikon D3s, Nikon D300, Nikon D300s, Nikon D700, Nikon D90, NikonD5000, Nikon D60, Nikon D3000, 
D200achtig* Nikon D40, Nikon D80, Nikon D40x, D200
Onbekend Nikon D1, Nikon D1h, Nikon D1x, Nikon D50, Nikon D70, Nikon D70s, Nikon D100Nikon D2hD2hs

mijn ervaring

Mijn praktijk heeft aangetoond dat in feite de koelte van de naam van de processor niets specifieks bepaalt. De fabrikant geeft alleen de algemene naam van de generatie processors aan, maar het is moeilijk om erachter te komen welke specifieke wijziging van de chip in elke specifieke camera zit. Probeer als huiswerk uit te zoeken welke processor het gebruikt. Nikon D3s - EXPEED II of nog steeds, zoals aangegeven in mijn tabellen - EXPEED.

Manipulatie voorbeeld: het kan gebeuren dat de nieuwe processor de taken niet aankan die de oude aankan. Camera Nikon D5300 met EXPEED 4-processor bij gebruik van het RAW-formaat (RAW+JPEG) met 14-bits kleurdiepte, vermindert de snelheid van continu-opnamen tot 4 fps. Tegelijkertijd, het vorige model Nikon D5200, met een EXPEED 3-processor, zonder problemen opgenomen met dezelfde 14-bits kleurdiepte in RAW-formaat bij 5 fps. Bovendien is het Live View-beeld van Nikon D5300 kan vertragen. Waarom een ​​nieuwe generatie processor installeren die niet zoveel data aankan?

TOP 10 (en eigenlijk TOP 33) van de snelste Nikon\Canon-camera's

De cameraprestaties worden sterk beïnvloed door de maximale snelheid voor continu-opnamen.

Omdat camera's veel functies hebben die van invloed zijn op de maximaal mogelijke burst-opnamesnelheid, is het me niet gelukt om een ​​eenvoudige en begrijpelijke plaat te maken. De onderstaande tabel heeft drie kolommen:

 • De maximale snelheid per seconde is een exacte parameter die niet uitgelegd hoeft te worden.
 • De lijst met camera's met de normale modus toont een lijst met camera's die met de opgegeven snelheid kunnen fotograferen zonder speciale trucs te gebruiken. Dergelijke camera's halen de maximale snelheid bij het fotograferen in JPEG-formaat, zonder extra voeding, zonder belichtingsvergrendeling / focus, met gebruik van de hele sensor bij lage ISO's. Kort gezegd betekent dit dat het voldoende is om de camera aan te zetten en dat deze in de normale modus met de aangegeven snelheid zal opnemen zonder extra complexe instellingen.
 • De lijst met camera's met geavanceerde modus toont camera's die kunnen overklokken naar de opgegeven waarden, maar alleen met bepaalde instellingen / krukken.
Maximum aantal frames per seconde Lijst met camera's met normale modus Lijst met camera's met geavanceerde modus
20 fps geen Canon EOS-1D X Mark III (alleen liveweergave)
16 fps Canon EOS-1D X Mark III Canon 1DX MarkII (focusvergrendeling)
14 fps Canon 1DX MarkII, Nikon D6 Canon 1DXCanon 1DC (focusvergrendeling met spiegel omhoog, alleen JPEG, ISO tot 32.000), Nikon D5 (focusvergrendeling met spiegel omhoog)
12 fps Canon 1DXCanon 1DC, Nikon D5 geen
11 fps Nikon D4Nikon D4s Nikon D3sNikon D3 (DX-modus met focusvergrendeling en/of expositie)
10 fps Canon 7D Mark II, Canon 1D Mark IV, Canon 1D Mark III, Nikon D500 geen
9 fps Nikon D3Nikon D3s D850 met MB-D18 butblock en accu EN-EL18b
8,3 fps Canon 1D Mark IICanon 1D Mark II nr geen
8 fps Canon7D,  Canon 1DNikon D2hD2hs, Nikon D7500 Nikon D300, Nikon D300s (extra voeding en uitgeschakeld 14-bits RAW), Nikon D700 (extra voeding), Nikon D2x, Nikon D2xs (extra kadermodus aan)
7 fps Canon 70D, Canon 80D, Canon 5D Mark IV, Nikon D850, D300s
Nikon D3x (extra kadermodus ingeschakeld), Nikon D810, Nikon D810a (hulpvoeding en extra crop-modus ingeschakeld), Nikon D7100, Nikon D7200 (extra crop-modus aan en 14-bits RAW uit)
6,5 fps Nikon D750, Canon 40D geen
6,3 fps Canon 50D geen

De burst-snelheid verhogen voor Nikon-camera's (of hoe je een tamboerijn correct slaat)

Veel Nikon-camera's kunnen de maximale burst-snelheid wijzigen. De snelheid van continu-opnamen wordt sterk beïnvloed door:

 • met behulp van een batterij of AC-adapter
 • verschillende instellingen voor beeldkwaliteit, voornamelijk met behulp van 12 of 14 bit kleurdiepte voor opnamen in RAW-formaat
 • het gebruik van extra bijsnijdmodi, waarbij, om een ​​foto te maken, niet de hele sensor van de camera werkt, maar alleen het centrale deel
 • ISO-instellingen, Auto ISO, ADL en andere aanvullende instellingen die de snelheid van continu-opnamen kunnen verminderen

Hieronder staan ​​alle Nikon CZK's die de burst-snelheid wijzigen afhankelijk van een aantal parameters.

D3 en D3s

Nikon D3 и Nikon D3s in de normale modus kan FX fotograferen met een snelheid van 9 fps (bij elke kwaliteitsinstelling). In de DX crop-modus kan de snelheid worden verhoogd tot 11 fps. Bij het werken met snelheden van 10 en 11 fps zal er focus vergrendeld. Alle foto's in de serie worden gemaakt met de focus geselecteerd voor het eerste frame. Als het onderwerp bovendien slecht belicht is, expositiegeselecteerd voor de eerste opname, wordt voor de hele serie gebruikt. Hoogstwaarschijnlijk werken 10 en 11 fps niet bij gebruik van lenzen met de VR-functie en/of bij gebruik van de auto-ISO-functie (heeft iemand dat gecontroleerd?). In de bijsnijdmodi 1.2x en 5:4 kan de maximale snelheid niet worden verhoogd en is deze maximaal 9 fps.

D3x

Nikon D3x in FX- en 5:4-modi kan opnamen maken met 5 fps. Maar pech, 5 fps is alleen beschikbaar bij gebruik van het JPEG / TiFF-formaat of het RAW-formaat met 12-bits kleurdiepte. Zodra je RAW met 14 bit kleurdiepte aanzet, zakt de burstsnelheid naar zielig 1.8 fps in FX/5:4-modus, of 2.6 fps in DX-modus. In de DX-uitsnijdingsmodus, bij gebruik van JPEG/TiFF-formaat of RAW-formaat met 12-bits kleurdiepte, kan de snelheid 7 fps bereiken.

Toen ik dit artikel voorbereidde, was het een grote ontdekking voor mij dat de Nikon D3x bij maximale kwaliteitsinstellingen de langzaamste camera in de hele Nikon CZK-lijn is.

D2x, D2xs

Nikon D2x и Nikon D2xs in de normale modus kan DX fotograferen met een snelheid van 5 fps (bij elke kwaliteitsinstelling). In kadermodus Bijgesneden modus met hoge snelheid snelheid neemt toe tot 8 fps. Er zijn geen extra lichaamsbewegingen nodig om de snelheid te verhogen.

D700

Nikon D700 in de normale modus kan het fotograferen met een snelheid van 5 fps (bij elke kwaliteitsinstelling). Een batterijpakket gebruiken MB-D10 of EH-5a/EH-5 netwerkadapter, kan de snelheid oplopen tot 8 fps. Maar om de camera met 8 fps te laten fotograferen, moet één MB-D10 niet genoeg. U dient een speciale houder MS-D10 met 8 AA-cellen (batterijen of accu's) te gebruiken. De houder MS-D10 is inbegrepen in het pakket samen met: MB-D10. Ook kan 8 fps worden gehaald met een grotere batterij. NL-EL4 (van camera's) Nikon D2h, D2hs, D2x, D2xs) of EN-EL4a (van camera's) Nikon D3s, D3, D3x), maar hiervoor is de optionele BL-3-cover vereist (die niet wordt meegeleverd met de MB-D10). Bovendien, als u een batterij koopt NL-EL4 of EN-EL4a, dan zul je er ook nog een Nikon MH-21 / Nikon MH-22 oplader voor moeten kopen. Als in MB-D10 gebruik een gewone standaard EN-EL3e-batterij, de snelheid van continu-opnamen zal niet veranderen. batterijpakket MB-D10 even goed geschikt voor D300, D300S и D700.

D300, D300s

Verhoog de snelheid voor: Nikon D300, Nikon D300s nog moeilijker dan voor Nikon D700. Maximale snelheid Nikon D300 in de normale modus is 6 fps, NikonD300S - 7 fps, en is beschikbaar in JPEG-indeling of in RAW-indeling, maar alleen met 12-bits kleurdiepte. Met 14-bits RAW-kleurdiepte zakt de snelheid naar een ellendige 2.5 fps. Camera's kunnen overklokken en fotograferen met de maximaal mogelijke 8 fps, maar alleen bij gebruik van JPEG-formaat of 12-bits kleurdiepte in RAW-formaat, en alleen met het gebruik van een optioneel batterijpakket MB-D10 of lichtnetadapter EH-5a/EH-5. Om de camera's te dwingen met 8 fps te fotograferen, moet één MB-D10 niet genoeg. U dient een speciale houder MS-D10 met 8 AA-cellen (batterijen of accu's) te gebruiken. De houder MS-D10 is inbegrepen in het pakket samen met: MB-D10. Ook kan 8 fps worden gehaald met een grotere batterij. NL-EL4 (van camera's Nikon D2h/D2hs, D2x, D2xs) of EN-EL4a (van camera's) Nikon D3s, D3, D3x), maar hiervoor is de optionele BL-3-cover vereist (die niet wordt meegeleverd met de MB-D10). Bovendien, als u een batterij koopt NL-EL4 of EN-EL4a, dan zul je er ook nog een Nikon MH-21 / Nikon MH-22 oplader voor moeten kopen. Als in MB-D10 gebruik een gewone standaard EN-EL3e-batterij, de snelheid van continu-opnamen zal niet veranderen. batterijpakket MB-D10 even goed geschikt voor D300, D300S и D700.

In de instructies voor Nikon D300 er wordt vermeld dat 8 fps beschikbaar is met een van de bovenstaande methoden. In de instructies voor Nikon D300S (pagina 89) wordt verduidelijking gegeven over de maximale opnamesnelheden, afhankelijk van de batterijen:

 • 7.6 fps met EH-5a/EH-5 voedingsadapter (blijkbaar is 220 V in het stopcontact niet genoeg om de camera volledig van stroom te voorzien)
 • 7.7 fps met acht AA-elementen
 • 8 fps met batterij EN-EL4awat is de duurste optie?

D810, D810a

Nikon D810 en de Nikon D810a kan in de normale FX-modus opnamen maken met 5 fps (bij elke kwaliteitsinstelling). In 1.2X- en DX-uitsnedemodus met standaardbatterij NL-EL15 de snelheid neemt toe tot 6 fps. Als de camera wordt gebruikt met een batterijpakket MB-D12 en batterij NL-EL18 (van camera's) Nikon D4, D4s) of met 8 AA-elementen, of met een EH-5B AC-adapter, en gebruik de DX-bijsnijdmodus (alleen DX), de snelheid neemt toe tot 7 fps. batterijpakket NikonMB-D12 met standaard batterij NL-EL15 zal niet helpen om de vuursnelheid te verhogen.

Voor optie met batterij met extra capaciteit NL-EL18 je zult ook een Nikon MH-26 / MH-26a oplader en een Nikon BL-5 batterijklepje moeten kopen, zonder welke het onmogelijk is om de batterij te plaatsen NL-EL18 tegenhouden MB-D12.

D800, D800E (volledige analogie met D810, D810a)

Nikon D800 en de Nikon D800E kan in de normale FX-modus opnamen maken met 4 fps (bij elke kwaliteitsinstelling). In 1.2X- en DX-uitsnedemodus met standaardbatterij NL-EL15 de snelheid neemt toe tot 5 fps. Als de camera wordt gebruikt met een batterijpakket MB-D12 en batterij NL-EL18 (van camera's) Nikon D4, D4s) of met 8 AA-elementen, of met een EH-5B AC-adapter, en gebruik de DX-bijsnijdmodus (alleen DX), de snelheid neemt toe tot 6 fps. batterijpakket NikonMB-D12 met standaard batterij NL-EL15 zal niet helpen om de vuursnelheid te verhogen.

Voor optie met batterij met extra capaciteit NL-EL18 je zult ook een Nikon MH-26 / MH-26a oplader en een Nikon BL-5 batterijklepje moeten kopen, zonder welke het onmogelijk is om de batterij te plaatsen NL-EL18 tegenhouden MB-D12.

D850

De Nikon D850 kan in de normale FX-modus fotograferen met 7 fps (bij alle kwaliteitsinstellingen). Als de camera wordt gebruikt met een accu MB-D18 en batterij EN-EL18b (van Nikon D5) dan wordt de snelheid verhoogd naar 9 fps.

D7100, D7200

Maximale camerasnelheid Nikon D7100 и D7200 in de normale crop-modus is DX 6 fps en is beschikbaar in JPEG-indeling of in RAW-indeling, maar alleen met 12-bits kleurdiepte. In de DX-uitsnedemodus en 14-bits kleurdiepte in RAW-formaat zakt de snelheid naar 5 fps. Camera's kunnen overklokken en fotograferen met de maximaal mogelijke snelheid van 7 fps, maar alleen in de 1.3x crop-modus in JPEG-indeling, of in RAW-indeling, maar alleen bij gebruik van 12-bits kleurdiepte. In de 1.3x crop-modus en 14-bits RAW-kleurdiepte zakt de snelheid naar 6 fps.

Nikon D100

De maximale snelheid van de camera is 3 fps, maar vanwege het feit dat de camera gegevens heel langzaam naar de geheugenkaart schrijft, nadat de framebuffer vol is Nikon D100 neemt elke 1 seconden 6 frame in beslag bij gebruik van het RAW-formaat zonder compressie en 40 seconden bij gebruik van het RAW-formaat met compressie. Blijkbaar besteedt de cameraprocessor veel tijd aan het comprimeren van bestanden. De schrijfsnelheid is niet afhankelijk van het type en de capaciteit of de schrijf-/leessnelheid van de geheugenkaart. Als gevolg hiervan blijkt 0.025 fps (RAW, 12 bit, lossless compressie).

D5300, D5500 en D5600

Nikon D5300, D5500, D5600 maak opnamen met een maximale snelheid van 5 fps in JPEG-formaat of in RAW-formaat, maar alleen bij gebruik van 12-bits kleurdiepte. Bij 14 bit kleurdiepte in RAW formaat zakt de snelheid naar 4 fps.

Nikon Z7

De Nikon Z7 maakt opnamen met een maximale snelheid van 9 fps in JPEG- of RAW-indeling, maar alleen bij gebruik van 12-bits kleurdiepte. Bij 14 bit kleurdiepte in RAW formaat zakt de snelheid naar 8 fps.

Nikon Z6

De Nikon Z6 maakt opnamen met een maximale snelheid van 12 fps in JPEG- of RAW-indeling, maar alleen bij gebruik van 12-bits kleurdiepte. Bij 14 bit kleurdiepte in RAW formaat zakt de snelheid naar 9 fps.

Nikon z7 ii

De Nikon Z7 II fotografeert met een maximale snelheid van 10 bps in JPEG- of RAW-formaat, maar alleen bij gebruik van 12-bits kleurdiepte. Bij 14 bit kleurdiepte in RAW formaat zakt de snelheid naar 9 fps.

Nikon z6 ii

De Nikon Z6 II fotografeert met een maximale snelheid van 14 bps in JPEG- of RAW-formaat, maar alleen bij gebruik van 12-bits kleurdiepte. Bij 14 bit kleurdiepte in RAW formaat zakt de snelheid naar 10 fps.

Conclusie over de snelheid van Nikon-camera's

Ik zie een serieus probleem met Nikon-camera's vanwege de moeilijkheden bij het fotograferen in RAW-formaat met 14-bits kleurdiepte. Ik associeer deze problemen met onvoldoende krachtige processors en daarom denk ik dat luide uitspraken over het gebruik van moderne krachtige processors slechts een marketingtruc zijn en camera's niet helpen sneller te schieten.

Ook is het jammer dat om voor veel Nikon camera's hoge opnamesnelheden te halen, je allerlei accessoires moet aanschaffen.

Aan de andere kant maken Nikon-camera's het gemakkelijk om de burst-snelheid te verhogen door de crop-modus (DX, 1.2X, 1.3X, 2X, 5:4) te gebruiken, die Canon-camera's niet hebben.

Vuursnelheid voor Canon-camera's

Canon-camera's hebben ook functies die verband houden met de maximale burst-snelheid. Ze hebben voornamelijk te maken met verschillende opnamesnelheden in RAW \ JPEG-indeling en een toename van de opnamesnelheid tijdens focusvergrendeling.

Canon 1DX, Canon 1DC

De maximale burst-snelheid in de normale modus is 12 fps (maar alleen bij ISO-waarden tot 25600). Bij gebruik van de Super High Speed ​​Burst-modus is de maximale opnamesnelheid 14 fps, maar er wordt gefotografeerd met de spiegel omhoog, waardoor alle frames in de serie worden opgenomen met de focus op het eerste frame (focus wordt vergrendeld). Bovendien is 14 fps alleen beschikbaar bij opnamen in JPEG-indeling. Bij gebruik van ISO 32000 of hoger daalt de snelheid van continu-opnamen tot 10 fps. De camera heeft ook enkele andere kleine kenmerken die verband houden met het temperatuurregime. Werkelijk, 14 fps is niet echt, omdat ze niet kunnen worden opgenomen met RAW en focustracking.

Canon 1DX MarkII

De maximale snelheid voor continu-opnamen in de normale modus is 14 fps. Bij gebruik van de supersnelle burst-modus is de maximale opnamesnelheid 16 fps, maar wordt er gefotografeerd met de spiegel omhoog, waardoor alle frames in de serie worden opgenomen met de focus op het eerste frame (focus wordt vergrendeld).

Canon 1DX Mark III

De maximale snelheid voor continu-opnamen in de normale modus is 16 fps. Bij gebruik van de Live View-modus is de snelheid van continu-opnamen 20 fps.

Canon 1000D

de mode JPEG de camera kan opnemen met 3 frames per seconde, maar wanneer u overschakelt naar de beeldkwaliteitsmodus RAW (of RAW+JPEG), snelheid zakt naar 1.5 frames per seconde. Uiteindelijk Canon 1000D is de langzaamste continu-opnamesnelheid van alle digitale SLR-camera's van Canon en Nikon.

Canon 1100D

de mode JPEG de camera kan opnemen met 3 frames per seconde, maar wanneer u overschakelt naar de beeldkwaliteitsmodus RAW (of RAW+JPEG), snelheid zakt naar 2 frames per seconde.

Canon-snelheidsconclusie

Met burst-snelheid zijn Canon-camera's veel eenvoudiger dan Nikon. Deze twee amateurcamera's in de Canon-lijn schieten gewoon langzaam in RAW-formaat, en de TOP-camera's doen hun best om 14-16 fps te tonen. Ik merk op dat je voor Canon niets extra's hoeft te kopen om op de aangegeven maximale snelheden te schieten, en over het algemeen is alles veel eenvoudiger dan Nikon.

framebuffer

De cameraprestaties worden sterk beïnvloed framebuffer. Maar helaas is het erg moeilijk om de framebuffer voor elke camera in tabelvorm te analyseren. Deel uw mening over de framebuffer voor verschillende Nikon- en Canon-camera's in de opmerkingen.

TOP 11 camera's met het hoogste aantal megapixels onder Nikon\Canon-camera's

De prestaties zijn ook eenvoudig te beschrijven met de eenvoudigste methode: het aantal megapixels op de sensor van de camera. Dit is waar Canon het voortouw neemt.

Aantal parlementsleden Het exacte aantal pixels model
50,3 50320896
 • Canon 5D's
 • Canon 5Dsr
45,4 45441024
 • Nikon D850
 • Nikon Z7
 • Nikon z7 ii
36,2 36152320
32.5 32294400
30.1 30105600

Globale totalen

 • De aanduiding dat er in een bepaalde camera een soort beeldprocessor wordt gebruikt, zegt niets specifieks. Ik ben echter blij te weten dat Canon in de meeste topcamera's dubbele processors gebruikt.
 • Nikon en Canon zijn praktisch gelijkwaardig in de snelst fotograferende camera's.
 • De camera met de meeste megapixels gaat constant van legioen naar legioen
 • Veel Nikon-camera's hebben een maximale burst-snelheid die is gekoppeld aan verschillende conventies. Kortom, om de snelheid van continu-opnamen in dergelijke camera's te verhogen, moet men ofwel de beeldkwaliteit opofferen (lagere kleurdiepte), ofwel de resolutie verlagen (uitsnijdmodi gebruiken), ofwel extra randapparatuur kopen (extra geld uitgeven).

Over het algemeen is het erg moeilijk om de prestaties van systemen te beoordelen, beide systemen zijn erg sterk.

Ik heb mijn mening en rechtvaardigingen uitgesproken, ik kijk uit naar uw heldere gedachten over deze kwestie in de opmerkingen.

Reacties op dit bericht vereisen geen registratie. Iedereen kan een reactie achterlaten. Veel verschillende fotoapparatuur is te vinden op AliExpress.

Materiaal voorbereid Arkadi Shapoval. Trainingen/consulten | YouTube | Facebook | Instagram | Twitter | Telegram

Voeg een reactie toe:

 

 

Opmerkingen: 205, over het onderwerp: Confrontatie van Nikon / Canon-systemen. Deel 2. Productiviteit.

 • anonymus

  En je probeerde hem niet te negeren. En dan verschijnt na elk van zijn opmerkingen een srach-tak en deze behoort exclusief toe aan Nikonists

  • vitaal

   Nou, waarom zijn sommige Nikonists. Iedereen hangt daar rond. Het is alleen dat voor sommige Boots een soort godheid is, en al het andere is .... (je begrijpt het). Het maakt mij bijvoorbeeld niet uit wat voor camera iemand heeft. Het belangrijkste is om te kunnen fotograferen en te kunnen verwerken, en welke camera de tweede is. Maar om de een of andere reden denken de kanunniken voor het grootste deel van niet. En het blijkt dat de kenonisten patriotten zijn, en de rest als het ware kosmopolieten of zoiets ... En vaak, wie het meest schreeuwt en bekritiseert - doet dit met een soort lelijke canon en na het lezen van andermans ( kat) opmerkingen. En ik heb niet echt leren schieten. Merk op dat de pro's meestal stil zijn. (ik ben geen pro)

   • anonymus

    Ik ben ook geen pro, maar ik denk dat grappen over het onderwerp "ging naar ... jongen" en de uitdrukking "ugh op jou" Radozhiva niet sieren. Dit is niet voor jou Vitaliy, dit zijn observaties van de bovenste takken. Hij schrijft en schrijft, misschien is hij een schrijver of een criticus. Hier is kritiek op zowel Nikon als op Kenon niet verboden. Kritiek is over het algemeen een goede zaak.

    • Oleg

     + 100500

    • Peter Sh.

     Volgens jou kan iemand hier alles opschrijven wat in zijn hoofd opkomt, in de vorm van verzameld werk, maar kan iemand hier geen antwoord op geven?
     Maar hoe zit het met "Kritiek is over het algemeen een goede zaak"?
     En praat niet over persoonlijkheden, de besproken “jongen” gaat vanaf een halve draai over op persoonlijkheden.

     • anonymus

      Ik denk dat als het niet in tegenspraak is met Rey's regels, hij het recht heeft om te schrijven wat hij wil, dit is zijn recht, soms kun je iets nuttigs leren. Kritiek op kenon is niet alleen mogelijk, maar ook noodzakelijk. De overgang naar persoonlijkheid is niet (inclusief onze held). De grap is stom. Ik sluit dit hele topic, anders is het teveel aandacht voor één persoon

 • anonymus

  en ik heb twee systemen, zowel canon als nikon, ik ben zeer tevreden :)

 • Vlad

  Ik denk dat dit allemaal onzin is, waarom iemand ergens van proberen te overtuigen,
  Het wordt zelfs een beetje razend wanneer iemand de gebruiker van een of ander systeem probeert te rotten.
  Iedereen ziet voor zichzelf een voordeel in het systeem dat hij gebruikt!

 • Vlad

  En hij is er vast van overtuigd dat hij het beste systeem gebruikt.

 • Ivan

  Vertel eens, waarom wordt er in vergelijking met de opnamesnelheid niet over de Nikon d7000 geschreven?
  Het is sneller dan 7100 en 7200.

 • alexis machine

  Ik buig voor de auteur voor het geweldige werk dat gedaan is, ik kan niet anders dan een zekere onvolledigheid van de conclusies opmerken, wat de lezer moet doen. Het is duidelijk dat in verschillende modellen hetzelfde processormodel verschillende prestaties heeft. Wat zegt het? Ooit soldeerde ik verschillende soorten minicomputers Spectrum, rk86, micro80, specialisten .... dus hier. De processor kan op verschillende snelheden werken met een andere frequentie van de klokgenerator (externe quartz). Wat geeft versnelling en wat geeft vertraging (werken met een verlaagde frequentie)? De eerste is natuurlijk de hoge rekensnelheid, maar tegelijkertijd een hoog stroomverbruik, verwarming en de kans op "storingen". De tweede daarentegen is stabiliteit, efficiëntie en spaarzame voorwaarden voor de processor. Maar traag. Dus een van de lezers heeft gelijk, Nikon's processors, vanaf Exid 3, zijn potentieel krachtiger. Maar wat levert dit ons gewone amateurfotografen op? Algemene aanbevelingen om camera's met processors te kopen vanaf exid 3 en didjik 5.

 • alexis machine

  In werkelijkheid is het onmogelijk om fotoprocessors qua prestaties te vergelijken met informatie van een tyrnet. Geclassificeerd als erger dan een hyperonbom.

  • Fedor

   Ik heb hier ook over nagedacht, en het lijkt mij dat een dergelijke geheimhouding een gevolg is van de totale inferioriteit en zwakte van de processors in de camera's. Als je het vergelijkt met leeuwebek en mediatek van goedkope Xiaomi, dan zijn deze “Didzhik, Expid, Bions” zijn over het algemeen kippen om mee te lachen... En het gebruik van een dual-processorcircuit in topcamera’s is ook een kruk “niet uit een goed leven”.

 • Alexey

  Aangezien dit de eerste reactie op de site is, maak ik van de gelegenheid gebruik om mijn diepe dank uit te spreken aan Arkady voor de enorme hoeveelheid nuttige en interessante informatie.
  Ik moet bekennen dat deze site me van streek maakte en ervoor zorgde dat ik urenlang bij het volgende en volgende artikel bleef.

  Nu voor zaken. In de uitgestrektheid van YouTube (ja, vergeef Arkady voor links naar andere bronnen), zijn er verschillende, naar mijn bescheiden mening, prachtige video's waarin Nikon- en Canon-systemen worden vergeleken (alle video's zijn in het Engels, maar eenvoudig en begrijpelijk) en sommige van hun professionele camera's:

  De eerste heet:
  Nikon D750 vs Canon 5Diii Epische Shootout Review | Welke camera kopen? | Zelfstudietraining
  door @MichaelTheMentor. Koppeling: https://www.youtube.com/watch?v=EsZtUZvoeO0
  Ik raad hem vooral aan om te bekijken, omdat hij onder andere een test heeft om te bepalen welke kleurweergave tussen de D750 en 5DIII mooier is voor je oog.

  De tweede:
  Canon vs Nikon: editie 2016 (LEES BESCHRIJVING)
  Ссылка: https://www.youtube.com/watch?v=Hmne4lMa8Pc

  Samenvattend zijn alle systemen goed, ergens is Nikon beter (de revolutionaire D500 wordt vooral geroemd), ergens Canon (hij heeft een voordeel in lenzen).

  Allemaal goede foto's!

 • Alexey

  Bedankt voor de link naar de recensies. In een blinde huidskleurtest bij portretten vond ik het in 10 van de 13 gevallen goed met de D750 - ik was verrast. Nikon's kleurweergave is beter, in 5D3 is de skinton-transmissie vereenvoudigd en doet denken aan virale hepatitis. Mijn mening.

  • Koba

   het juiste is dat Nikon om de een of andere reden geen snelle motoren in lenzen plaatst, in de meeste van zijn lenzen, vooral in semi-professionele lenzen. En Canon begon zelfs moderne, zeer snelle motoren te installeren op budgetauto's. Kijk maar naar de Nikonovsky 55-300! Is het mogelijk om met zo'n snelheid met een lange zoom te werken? En kijk dan eens hoe de Kenon 55-250 STM werkt!

 • anonymus

  Ik stel voor om te luisteren naar de prachtige lelijke muziek die de zoektocht naar de laatste zin van de link van deze pagina geeft / nada-shakti
  https://www.youtube.com/watch?v=bd1hAsFavwg

  Aluminium voor iedereen.

 • Catherine

  De meest productieve camera is de Canon 1DX Mark II. - zij staat niet op je lijst, maar Nikon D850)) of ik heb iets verkeerd begrepen

  • jury

   in de tabel is het prestatiecriterium het aantal pixels per seconde, volgens dit criterium kwam de D850 als beste uit de bus, want. kan negen 45 megapixel frames per seconde maken en opslaan (voor 1 seconde, bijna een gigabyte aan foto's, ongeveer 20 jaar geleden gebruikten mensen nog 600 MB schroeven :))

 • Roman

  .. Mariusz Pudzianowski met een I-balk kg voor 300-350 ..
  )

 • Alexander

  Wat de snelheid betreft, zal ik daarentegen zeggen ... Op de Canon 40d gebeurt het scherpstellen bijna of onmiddellijk of bijna onmiddellijk. Ik kocht 80d - hij stelt langzamer scherp - het is niet ok om in een reportage te werken ... ..

  • Arkadi Shapoval

   De 10d-50d-lijn nadat het 50d-model was gesneden en in feite is 60d al een niveau lager uitgekomen. Latere modellen 70d en 80d ook.

 • Victor

  Ik ken het systeem van Canon al heel lang en ben eigenaar van twee modellen: 350D en 5D, en met ervaring heb ik er een aantal claims en klachten over beeldkwaliteit op verzameld.
  Ten eerste een ruisende matrix: zelfs bij minimale ISO, tegen de achtergrond van de lucht en monochromatische objecten, is er altijd ruis, onaangename korreligheid van luminantieruis en "vuil" in het rode kanaal, vooral merkbaar in de schaduwen.
  Ten tweede: gevoeligheid zelfs bij kleine overbelichting, het dynamisch bereik is klein.
  En ten derde: de automatische witbalans valt vaak in een paarse tint (waar de meme "Canon wordt rood" vandaan kwam).
  Nadat ik onlangs een groot aantal heterogene foto's van andere mensen van beide systemen had gedownload, gesorteerd op model en bekeken, kwam ik tot een teleurstellende conclusie: de kwaliteit van matrices en firmware van Canon is altijd slechter geweest dan die van Nikon! :(
  En voor Nikon op het web waren er alleen de volgende klachten: naar verluidt oneerlijke RAW in sommige modellen, met geforceerde niet-schakelbare ruisonderdrukking (meestal klagen astrofotografen hierover); en slechte huidtinten in portretfoto's. Nou ja, en uv. Arkady vermeldt vaak zwellingen en afbladderende elastiekjes op de behuizing. Maar in feite zou ik de meest significante en onaangename kritiek op het Nikon-systeem alleen de onverenigbare, lange werklengte willen noemen: naar mijn mening is dit de puurste truc van Nikon-marketeers! >:( Het enorme park aan handmatige optica van andere systemen verdwijnt onmiddellijk, en adapters met een lens introduceren natuurlijk altijd hun eigen vervormingen.
  Met dit alles denk ik dat mijn volgende f / a een soort gebruikte Nikon zal zijn. Ik was teleurgesteld over de "vuile", witachtige en smakeloze foto van de Canons. Ik fotografeer altijd in RAW, meestal landschappen, panorama's, af en toe macro ... - en hoe er soms niet genoeg brede DD, diepe (zij het soms licht "overdreven", geaccentueerde) kleuren en pure tinten van het wateroppervlak, lucht en wolken - wat, zoals later bleek, Nikon oplevert. :(

  • Roman

   Je camera's zijn al 13 jaar oud. Natuurlijk blijven de ruis- en DD-matrices achter. Probeer iets nieuws.

   Wat betreft overbelichting, digitale fotografie kan, in tegenstelling tot filmfotografie, nooit goed omgaan met overbelichting, dus het is het beste om een ​​beetje onderbelicht te zijn en details uit de schaduwen te halen. Dit is een fundamentele beperking.

   Wat betreft de claims op de Nikon F-vatting: deze bestaat dit jaar 60 jaar, een jubileum. Het is onwaarschijnlijk dat een van de marketeers destijds had gepland dat hij zo'n eerbiedwaardige leeftijd zou halen.

   Enkele vreemde beweringen. Sommige mensen ervaren bijna fysiologisch genot van 5D-bloemen, anderen hebben een witachtig en smakeloos beeld. Levendigheid / Verzadiging tweak iets bij het ontwikkelen van Raw.

   • Michael

    En het hangt af van wat te fotograferen) Meestal portretschilders "takje" uit de Boot. En het “wittig en smakeloos” beeld van Canon komt niet alleen door de matrix, zoals ik het begrijp, dragen ook lenzen hier bij. Het is mogelijk om in RAW te corrigeren, maar het is moeilijk. Details hebben last van bedrog met Vibrance/Saturation. Van een zachte foto moet je Clarity opwinden. Alles is te repareren, maar ik vond het leuk om landschappen te fotograferen met Nikon. Makkelijker sneller, minder aanpassingen.

  • 1Ds_mk3

   Victor, je hebt camera's, hoe kun je 'voor de ziel' zeggen.
   Leen om 5D_Mk4 of EOS R te fotograferen. Ik weet zeker dat je deze camera's positief zult beoordelen. De meeste van de geuite claims vallen vanzelf weg.

   • Tegen Andrey T.

    Hier, IMHO, een iets ander geval, en uw aanbevelingen helpen misschien niet. De man schetste duidelijk de prioriteiten: "diepe (zij het soms een beetje "overdreven", geaccentueerde) kleuren en pure tinten." Dat wil zeggen, in eenvoudige bewoordingen wil ik een foto "zoals in een tijdschrift"; soortgelijke foto's, volledig verstoken van de individualiteit van de auteur, worden nu tot de ogen gepropt met alle amateurfotosites. We moeten het systeem echt veranderen...

  • V. Matveev

   Ik denk dat ik erachter ben wat de reden is voor het "vuile" beeld van alle Canons bij daglicht: het blijkt dat ze een ongelukkige balans hebben van RGB-kanalen, exclusief ingesteld voor portretfotografie in verschillende lichtomstandigheden. Hier is uitgebreide informatie over dit probleem: https://www.libraw.su/articles/digicam-white-balance-problems.html
   Daar staat ook de oplossing beschreven - gebruik bij daglicht een paars (magenta) lichtfilter. Ik vond een goedkoop fluorescerend (FLD) filter rondslingeren, ontworpen om te fotograferen onder tl-licht dat lijdt aan een overmaat aan PLOTSELING groen, schroefde het op mijn eerste vijf, en ... - Nikon bleek! :D In ieder geval is de ruis in het rode kanaal echt merkbaar verminderd, maar ten koste van de belichting met een paar stops.
   Trouwens, dit is ook het antwoord op vragen over de redenen voor de zogenaamd slechte huidskleur en "blauwe" Nikonov - een compleet andere kanaalbalans (of liever, een andere verhouding van Bayer-filterdichtheden op de matrix) die een laag ruisniveau oplevert bij daglicht.
   Een andere reden voor de zwakte van het rode kanaal is een soort blauwachtig lichtfilter als onderdeel van het anti-aliasing (AA) filter dat voor de matrix is ​​geïnstalleerd, dat de IR en een merkbare fractie van het rode deel van het zichtbare afsnijdt. spectrum. Wat informatie hierover staat hier: https://habr.com/ru/post/408507/ En als alles duidelijk is met IR, waarom dan rood knippen?! >:(

 • Alexey

  Boyarin, met alle respect, maar je bent geen ingenieur, en wees vriendelijk, schrijf dit niet - "met een batterij of netwerkadapter die meer elektriciteit kan leveren, van waaruit de camera sneller kan fotograferen." "Meer elektriciteit" is geen terminologie, maar begrijp niet wat. Het punt is iets anders. Nikon heeft traditioneel, sinds de filmtijd, de sluiterspanner en spiegelaandrijfmotor rechtstreeks van batterijen / accu's aangedreven, zonder enige stabilisatoren, aangezien dit eenvoudiger en goedkoper is. Dus als de accuspanning laag is, is het motortoerental lager en dus ook de spansnelheid. Bij gebruik van een externe PSU is het mogelijk om tot 14 volt (D2Xs) op de motor aan te sluiten, terwijl het motortoerental aanzienlijk wordt verhoogd en de sluitertijd korter wordt. Over het algemeen werkt deze motor zelfs op één volt - ik heb het persoonlijk gecontroleerd, maar zo'n spanning erop als de camera werkt, is natuurlijk onmogelijk :) Maar Kenon gebruikte altijd DC-DC-converters om alle elektronica en elektromechanica van stroom te voorzien , en daarom motorsnelheden en reactietijden andere elektromechanica zijn niet afhankelijk van de spanning van batterijen / accu's.

  • Arkadi Shapoval

   vast

 • Vitaly B.

  Bij Kenon worden geluiden gemaskeerd in wit bij Nikon in zwart…………..
  Het moeilijkste bij kleurenfotografie en bij kleurentelevisie en film is zwart.
  Dit zijn twee feiten.
  Ik ben geen fotograaf en nog niet eens een amateurfotograaf…….
  Maar het leek me dat wanneer er geluiden op de foto verschijnen ... .. ze de foto beginnen te verzepen
  Op Kenon op lichte kleuren en op Nikon op donkere.
  En ik heb een vraag, leek het mij of is het waar?

Voeg een reactie

Auteursrecht © Radojuva.com. Blog Auteur - fotograaf in Kiev Arkadi Shapoval. 2009-2023

Engelse versie van dit artikel https://radojuva.com/en/2015/11/nada-shakti/

Version en español de este artículo https://radojuva.com/es/2015/11/nada-shakti/