Beoordeel Voigtlander APO-Lanthar 90mm F3.5 SL N/AI-S

Voor geleverd door lens Voigtländer APO-Lanthar 90mm F3.5 SL N/AI-S enorm dankzij de winkel www.fotika.com.ua, waar u een groot aantal verschillende gebruikte kunt vinden. fotografische apparatuur, waaronder: vergelijkbare lenzen.

Voigtlander APO-Lanthar 90 mm F3.5 SL N/AI-S

Voigtlander APO-Lanthar 90 mm F3.5 SL N/AI-S

Voigtlander APO-Lanthar 90mm F3.5 SL N/AI-S (afgekort als Voigtlander 90/3.5) is een prachtige moderne premium kwaliteit handmatige prime lens. De Voigtlander 90/3.5 behoort tot de Voigtlander SL II lenzenlijn, al draagt ​​de lens zelf alleen het opschrift 'SL'. Informatie over het feit dat dit echt 'SL II' is, is te vinden in de doos waarin de lens wordt geleverd.

Deze review toont Voigtlander 90/3.5 versie N/AI-S (i.e. Nikon AI-S), terwijl de lens microprocessorcontacten heeft, waardoor deze kan worden gebruikt met automatische meting expositie op alle Nikon-camera's. Dus in termen van Nikon is de lens een AI-P analoog (dergelijke lenzen worden ook wel 'AE' genoemd). Tegelijkertijd is automatische diafragmaregeling beschikbaar via het cameramenu en kan de camera zelf in elke modus werken bijvoorbeeld in klassiek P, A, S, M of in volautomatische modus (in de groene zone).

Belangrijk: om de waarde te kunnen manipuleren diafragma vanaf de camera of voor automatische installatie diafragma op moderne centrale regelkleppen moet u de regelring naar F / 22 draaien. Gebeurt dit niet, dan zal bij een aantal camera's op het display een foutmelding verschijnen - 'fEE' (de ring is niet geïnstalleerd) diafragma). Sommige camera's met diafragma weerstand:, waarmee u het diafragma kunt regelen met behulp van de ring diafragma, maar alleen in meetmodi expositie 'M' en 'A'. Ring diafragma roteert met klikken, de waarden van F / 3.5, 5.6, 8, 11, 16, 22 zijn erop gemarkeerd, het is onmogelijk om een ​​tussenwaarde tussen paren getallen in te stellen met behulp van de diafragmaring. Tussenwaarden kunnen alleen worden ingesteld via het cameramenu. Wel vreemd dat er geen tussenwaarde tussen F/3.5 en F/5.6 op de ring staat. Geen ringhouder diafragma, zoals native Nikon-lenzen, zodat u de ring per ongeluk kunt verplaatsen diafragma vanuit de F/22-positie en krijg de melding 'fEE' op het camerascherm (een fout bij het instellen van de ring diafragma).

Houd er rekening mee dat Voigtlander 90/3.5 versie N/AI-S verzendt geen focusafstandswaarden in de camera, wat kan leiden tot fouten in expositie, vooral bij het fotograferen met flits in de automatische TTL-modi.

Voigtlander APO-Lanthar 90 mm F3.5 SL N/AI-S

Voigtlander APO-Lanthar 90 mm F3.5 SL N/AI-S

Belangrijkste technische kenmerken van Voigtlander APO-Lanthar 90mm F3.5 SL N/AI-S:

Instantienaam uit recensie Voigtlander APO-Lanthar 90 mm F3.5 SL N/AI-S 8020077
Belangrijke eigenschappen
 • FX (voor Nikon FX) - de lens is ontworpen voor Nikon FX-camera's van volledige lengte
 • APO – gebruik van speciale apochromatische elementen in het optische schema
 • AI-S, AI-P, AE – diafragma-regelring, ingebouwde microprocessor
 • Close-uplenzen – speciaal macromondstuk bij de levering inbegrepen
 • MF (handmatige focus) - alleen handmatige focus
Diameter voorfilter 52 mm, metalen schroefdraad voor filters. Lens wordt geleverd met metalen reductiering 52->39
Brandpuntsafstand 90 mm EGF voor Nikon DX camera's is 135 mm
Zoomverhouding 1 X
Ontwikkeld door voor Nikon film en digitale camera's
Aantal diafragmalamellen 9 ronde bloemblaadjes
Tags scherpstelafstand in meters en voet, scherptediepteschaal voor f/8, 11, 16, 22, diafragmaringschaal met f/3.5, 5.6, 8, 11, 16, 22
diafragma Van F / 3.5 tot F / 22 is er een diafragma-regelring, de lens is: AI-S, AI-P, AE-compatibel
MDF (minimale scherpstelafstand) 0.5 m, maximale vergrotingsverhouding 1:3.5. MDF met Voigtlander close-up lens voor 90 mm F3.5 SL is verkleind en de maximale vergrotingsfactor is ongeveer 1:1.7
Gewicht 390 g
Optisch ontwerp 6 elementen in 5 groepen. Schema omvat 1 laag dispersie-element. Het schema zelf is apochromatisch en de lens is apochromatisch.
Blenda metalen reductiering 52->39 APO-Lanthar 90mm F3.5 SL kan worden beschouwd als een kap
Land van fabrikant GEMAAKT IN JAPAN
periode Sinds 2010 op de officiële website wordt niet meer vermeld.
Instructie (meertalig) Je kunt op het netwerk geen officiële informatie over de lens vinden, Zero Eve is al onderweg
Prijs Bekijk ->

Deze Voigtlander APO-Lanthar 90mm F3.5 SLII is een upgrade van een oudere versie van de SL.

Voigtlander APO-Lanthar 90 mm F3.5 SL N/AI-S

Voigtlander APO-Lanthar 90 mm F3.5 SL N/AI-S

Voigtlander 90/3.5 is zeer degelijk gebouwd, bijna alle onderdelen zijn van metaal. De scherpstelring is met rubber bekleed, maar de diafragmaring niet. Om aan te raken is dit een zeer prettig en solide objectief. Ondanks zijn formaat weegt hij bijna 400 gram.

De scherpstelring draait 270 graden, het scherpstellen gaat erg soepel en prettig. Tijdens het scherpstellen beweegt de frontlens naar voren, maar draait niet. De minimale scherpstelafstand is slechts 50 cm en de vergrotingsfactor is 1:3.5. De lens maakt gebruik van klassieke 52 mm filters.

De Voigtlander 90/3.5 wordt geleverd met een composiet metalen zonnekap en een 'Voigtlander Close-up Lens for 90mm F3.5 SL' macro opzetstuk voor het fotograferen van kleine objecten. De metalen kap dient tegelijkertijd als verloopring 52->39 mm. De beschermkap gaat onder de 39 mm en wordt in een van de secties van zo'n kap gemonteerd. Bij gebruik van een dergelijke zonnekap wordt geen lichtafval waargenomen.

Ik vond het niet leuk dat de lens niet wordt geleverd met een gewone 52 mm-dop, en deze composiet lenskap laat de lens er gewoon een beetje raar uitzien, en zo'n kleine frontdop is gemakkelijk te verliezen.

Het macromondstuk wordt in een van de onderdelen van de composietkap geschroefd. Of de 'Voigtlander close-uplens voor 90 mm F3.5 SL' macrobevestiging nu in het eerste korte gedeelte of in het tweede, lange gedeelte van de composiet zonnekap wordt geschroefd, de maximale vergrotingsfactor is ongeveer 1:1.7. Helaas heeft Cosina niet de moeite genomen om het fotograferen in 1 op 1 verhoudingen mogelijk te maken en daarom is het niet duidelijk waarom ze met dit macro opzetstuk kwamen, want ook zonder dat kan de lens gemakkelijk kleine objecten fotograferen.

Bij gebruik van de Voigtlander Close-up Lens voor 90 mm F3.5 SL is alleen de macromodus mogelijk. Met behulp van de scherpstelring kun je scherpstellen.

Voigtlander APO-Lanthar 90 mm F3.5 SL N/AI-S

Voigtlander APO-Lanthar 90 mm F3.5 SL N/AI-S

Ondanks dat de lens is uitgerust met CPU-contacten, kan deze niet worden gebruikt voor het instellen van hoorbare focusbevestiging en natuurlijk een analoge focus vallen, waarmee u alleen een foto kunt maken bij fijnafstelling. Zo'n klein ding zou heel gemakkelijk kunnen worden opgelost met een andere microprocessor-programmeertechniek.

Bevestiging van scherpstellen op alle Nikon CZK's is een groene stip in de linker benedenhoek JVI. Hoe u kunt scherpstellen op handmatige lenzen wordt beschreven hier.

Voigtlander APO-Lanthar 90 mm F3.5 SL N/AI-S

Voigtlander APO-Lanthar 90 mm F3.5 SL N/AI-S

De lens is al scherp bij F / 3.5, bij afgedekte diafragma's, vanaf F / 4, wordt het zeer scherp. De Voigtlander 90/3.5 heeft een goede controle over chromatische en sferische aberraties, zoals een echte APO chromaat zou moeten. Alleen op zeer sterk contrasterende details in de vervagingszone kan violette gloed ontstaan. De afwezigheid van aberraties is erg handig bij het fotograferen van landschappen. Voigtlander 90/3.5 is verstoken van vervorming (of het niveau is erg laag) en heeft ook een zwakke lichtafval.

Het sterkste nadeel van de lens kan worden beschouwd als niet de beste weerstand tegen tegenlicht. In sommige situaties geeft de lens een beeld dat overladen is met overstraling. Maar over het algemeen is er niets mis met achter- en zijlicht.

Uiteraard produceert de lens door het 9-bladige diafragma zeer gelijkmatige cirkels in de onscherptezone bij elke waarde van het F-getal.Voigtlander 90/3.5 heeft een prettige bokeh, de overgang van de scherptezone naar de onscherptezone is zacht. We kunnen stellen dat de Voigtlander 90/3.5 zijn eigen 'patroon' heeft. De lens kan dienen als een goede portretlens.

En voorbeeldfoto's met de 'Voigtlander Close-up Lens for 90mm F3.5 SL':

U kunt de bronbestanden in RAW-indeling downloaden Op deze pagina (43 bestanden in de formaten '.ARW' en '.RAF', 820 MB) . Alle foto's staan ​​op camera JPEG. Alle foto's zijn gemaakt met een Sony ILCE-7 (a7) (met een Nikon naar Sony E-adapter) en Fujifilm FinePix S5Pro (met behulp van een macromondstuk werd het mondstuk geïnstalleerd in het eerste deel van de composiet lenskap, zoals weergegeven in de onderstaande foto).

Voigtlander APO-Lanthar 90 mm F3.5 SL N/AI-S, Voigtlander close-up lens voor 90 mm F3.5 SL bevestigd aan het eerste deel van de gestapelde kap

Voigtlander APO-Lanthar 90 mm F3.5 SL N/AI-S, Voigtlander close-up lens voor 90 mm F3.5 SL bevestigd aan het eerste deel van de gestapelde kap

mijn ervaring. De Voigtlander 90/3.5 is een mooie lens, maar ik sta sceptisch tegenover alle gestapelde zonnekappen-verloopringen-macro opzetstukken en andere onzin. Ik denk dat er een extra aanhangsel wordt toegevoegd wanneer er in eerste instantie iets in de lens ontbreekt, en de Voigtlander 90/3.5 niet genoeg diafragma heeft. Elke moderne fix 85/1.8 is bijna 2 stops lichter dan Voigtlander 90/3.5. Aan de andere kant is Voigtlander 90 / 3.5 ontworpen voor die gebruikers die het belangrijkste erin kunnen ruiken - leuke foto.

Macromondstuk Voigtlander Close-up Lens voor 90mm F3.5 SL en doos ervoor

Voigtlander Close-up Lens voor 90mm F3.5 SL en doos ervoor

Voigtlander APO-Lanthar 90 mm F3.5 SL N/AI-S

Afmetingen Voigtlander APO-Lanthar 90mm F3.5 SL N/AI-S

Voigtlander APO-Lanthar 90 mm F3.5 SL N/AI-S

Maximale framelengte Voigtlander APO-Lanthar 90mm F3.5 SL N/AI-S

Voigtlander APO-Lanthar 90 mm F3.5 SL N/AI-S

Microprocessor contacten Voigtlander APO-Lanthar 90mm F3.5 SL N/AI-S


Resultaten van

Voigtlander APO-Lanthar 90mm F3.5 SL N/AI-S (SL II) is een mooie moderne handmatige reparatie. Het heeft een uitstekende montage en een geweldig mooi beeld. Inbegrepen in het pakket is een macromondstuk voor macrofotografie. De lens is niet goedkoop en daarom moet degene die hem koopt duidelijk weten waarvoor hij geld betaalt.

↓↓↓ Like de recensie en deel de link in sociale netwerken ↓↓↓. Bedankt voor de aandacht. Arkadi Shapoval

Voeg een reactie toe:

 

 

Opmerkingen: 34, over het onderwerp: Voigtlander APO-Lanthar 90mm F3.5 SL N/AI-S review

 • anonymus

  Er is helemaal geen beeld. Nikon zooms uit eerdere reviews, IMHO, zijn prettiger. Ofwel, Sony is zo waardeloos. Ja, en de lens zelf is vreemd, donkere handleiding, zoals een portretlens nutteloos is, zoals een makrik onhandig is. Apochromat met apochromatisch schema en paarse rand.

  • fotica

   zet het op d810 of 5ds
   en dan de oude lens waarvoor je spreekt, en vergelijk dan gelijk.

   • lynx

    Trek het aan.

    • verkoop

     woordenboek in mijn gezicht

 • Alexey

  een goede lens voor ontspannen creatief fotograferen, natuurlijk kun je niet zo fotograferen op bruiloften en andere soortgelijke lawaaierige evenementen, maar dit is al een iets ander soort creativiteit ... maar als het voor jezelf, voor de ziel, voor bedachtzaam fotograferen , als je iets nieuws wilt, ongewoons, als je moe bent van al die zoomlenzen die elke tweede persoon heeft, met hun verveelde identieke foto's voor het oog, die op elkaar lijken als twee druppels water. dat is wanneer je de feucht eruit haalt en begrijpt dat dit een verademing is, het is als een nieuwe kans om jezelf te realiseren. maar daarvoor, heren, moeten we nog volwassen worden!

 • Olegdzhan

  650 forever green deze lens is het duidelijk niet waard.

  • fotica

   er zijn plaatsen voor $500))

   • Andrew

    Nou, dat verandert de zaak!

 • zentuin

  Voigtländer vergroterlenzen (SF), vooral APO, staan ​​bekend om hun onovertroffen kwaliteit en hoge resolutie. Dienovereenkomstig schieten hun prijzen ook omhoog.
  Wat is de resolutie van deze lens? het is zeker ook genoeg voor matrices van volledig formaat met meerdere megapixels. De lens is interessant, maar alleen nodig voor liefhebbers.
  "Lanthar" in de naam, verwijst waarschijnlijk naar lanthaanglas?

  • zentuin

   Ugh, ik verwarde ze met Rodenstocks :) schaam me ... Voigtländer SF heeft cameralenzen

 • anonymus

  naar mijn mening zal Jupiter-37A 135 / 3.5 + KP / A-N-schacht + paardenbloem veel beter zijn! en goedkoper!

  • fotica

   verschillende categorieën optica.

   dan, uit uw woorden, is de gieter over het algemeen een slechte camera, en hun optiek is zo-zo)))

   • anonymus

    Verschillende prijscategorieën? Ja! Ziet u zelf, alleen in alle eerlijkheid, iets bijzonders op deze foto's? Zo ja, wat dan?

    • fotica

     niets dat deze (foto's) reportage? wat moet er in?
     op de een of andere manier zal ik hem met mij verbinden om te fotograferen, en dan zal ik je hier een paar foto's geven.
     Ik herinner me dat ik dit exemplaar op mijn bruiloft had gecombineerd met 58 1.4, beide geschoten video op 610 (niet professioneel, amateur) alles bleek heel goed te zijn.

     Deze lens is voor een kleine kring mensen. niemand dwingt je om het te kopen. als je zo begint te denken, dan is alle optica slecht, behalve degene die stof in je rugzak staat te verzamelen, of binnenkort zal zijn.

     • anonymus

      "Deze lens is voor een kleine kring van mensen" - ik ken deze mensen. Ze hebben ofwel een stevig gevulde portemonnee, of een exorbitant opgeblazen verlangen om zoiets te bezitten, wie heeft het niet. we eten, en ten tweede , er zijn andere bronnen waar je deze lens kunt beoordelen ... ..Trouwens, fotograferen op een bruiloft is een 2/3 reportage. Maar twee lenzen uit dezelfde opera, die eigenlijk scheuren in deze gewone, maar zeer eng toepasbare Voigtlander als Tuzik warmtekussen - Nikon AF-S Micro Nikkor 105 mm f/ 2.8 G IF ED VR Tokina AT-X M100 PRO D AF 100 mm f/ 2.8 Macro.

      • lynx

       Afgunst is een slecht gevoel.

       • anonymus

        Zoals het vandaag kort is, niet ingezet ...

       • fotica

        Het is waarschijnlijk niet eens een kwestie van jaloezie (als dit geen typisch gedrag is), het is niet populair bij ons vanwege de prijs. Nou, marketing is een delicate zaak (ik heb het over Nikon). Niemand geeft om tokina's die geel worden, en Nikon komt over het algemeen uit een ander tijdperk en brandpuntsafstanden, het is dom om ze te vergelijken.
        Het optische schema, de grootte, scherpte en microcontrast zijn de belangrijkste voordelen. Voigtlander wordt veel gekocht voor video's, en wie wie gaat verscheuren is een heel persoonlijke kwestie. Dergelijke optica wordt gekocht door mensen bij wie de smaak al is grootgebracht en die weten hoe ze moeten schieten.

        in appendage een paar links van hem

        http://mf-lenses.livejournal.com/343151.html

        http://mf-lenses.livejournal.com/429456.html

      • verkoop

       en onoplettendheid, ik had het niet over de foto op de bruiloft, maar over de video)))

       • anonymus

        Elke min of meer fatsoenlijke lens zal ook je heerlijke eten vastleggen. En een lens uit een ander tijdperk heeft trouwens, in tegenstelling tot de jouwe, een ingebouwde motor en stabilisator, als er iets is. Sotka 'is een van de beste lenzen die ik ooit heb gehad gebruikt. "Ik weet zeker dat je een zeer ervaren fotograaf bent. Het is des te vreemder om deze vervelende mantra's over geelheid te horen ... Misschien heb ik het mis in iets, ruzie met een persoon, "die de smaak al heeft gebracht en hij weet hoe hij moet schieten.”

       • anonymus

        voedselfoto's lijken op die van mijn vrouw op haar mobiele telefoon

      • Oleg

       De bokeh is mooi op de eerste foto met eten. Toen ik in het begin de prijs voor Lake hoorde, schrok ik. Ik denk dat hier Kenon 1100d is, hier Helios-44-2, alles is in orde, waarom te veel betalen. Fotografie is iets heel subjectiefs, iedereen zoekt zijn eigen pit

       • Andrew

        Zeker!
        het belangrijkste is dat je het leuk vindt

 • anonymus

  Nee, zelfs Tamron 90 is mooier of Bokin is oud. En de prijs zal ook lager zijn.

 • DE

  Vooral de pit aan het einde is prettig.

  • Arkadi Shapoval

   wie is er blij?

   • Yarkie

    Wat betreft vreugde, is dit een vraag of een verklaring? :)

    • Vv

     Te oordelen naar het ontbreken van een vraagteken, is dit sarcasme :)

     • fotica

      onmiddellijk herinnerde

 • Koen

  Leer de rest van deze internethogonlais alsjeblieft hoe ze moeten schrijven en onderzoeken!

 • Oleg

  Het glas is luxueus, de prijs bijt alleen

 • Olegmarijn

  Hallo Arkady, evenals tal van collega's!
  Adviseren…. Zo ziet dit object eruit tegen de achtergrond van Nikon 105mm 1:2.5 Nikkor.
  En toch, zijn er verschillen in de afbeelding met de vorige versie? Hoeveel kunnen ze in prijs verschillen?
  Bij voorbaat dank voor uw opmerkingen!

  • Arkadi Shapoval

   Ik denk dat 105 2.5 interessanter is. Wat betreft de vorige versie van Lantar, ik weet het niet.

 • Leonid

  Is Eva nog onderweg?)

Voeg een reactie

Auteursrecht © Radojuva.com. Blog Auteur - fotograaf in Kiev Arkadi Shapoval. 2009-2023

Engelse versie van dit artikel https://radojuva.com/en/2015/08/voigtlander-apo-lanthar-90-mm-f3-5-sl/

Version en español de este artículo https://radojuva.com/es/2015/08/voigtlander-apo-lanthar-90-mm-f3-5-sl/