Test Nikon N AF-S Nikkor 70-200mm 1: 4G ED SWM VR IF Nano Crystal Coat

Voor geleverd door lens Nikon N AF-S Nikkor 70-200mm 1: 4G ED SWM VR IF Nano Crystal Coat enorm dankzij de winkel www.fotika.com.ua, waar u een groot aantal verschillende gebruikte kunt vinden. fotografische apparatuur, waaronder: gegeven lens.

Nikon 70-200 mm 1:4G VR AF-S ED IF N

Nikon 70-200 mm 1:4G VR AF-S ED IF N

Navigatie

 1. Verhaal
 2. Belangrijkste technische kenmerken
 3. Verlichting 'N' (Nano Crystal Coat)
 4. montage
 5. Diafragmafuncties
 6. stabilisator
 7. Focussen
 8. 'A/M-M'-schakelaar
 9. Compatibiliteit en functies
 10. Beeldkwaliteit
 11. Voorbeeldfoto's
 12. Mijn persoonlijke ervaring met de lens
 13. Prijzen
 14. Vergelijkbare originele Nikkor-lenzen
 15. Resultaten van
 16. Gebruikerscommentaar
 17. Schrijf je review of vraag over de lens

Verhaal

In september 1986 introduceerde Nikon een zeer mooie lens - Nikon AF Nikkor 70-210mm 1: 4, en minder dan een jaar later, in april 1987, werd het stopgezet. Daarna had het bedrijf 25 jaar (!) pauze bij de productie van dergelijke lenzen. En zo gebeurde in het najaar van 2012 weer een wonder, een zeer interessante en functionele Nikon N AF-S Nikkor 70-200mm 1: 4G ED SWM VR IF Nano Crystal Coat (uit deze review) werd gepresenteerd.

Hoogstwaarschijnlijk is het uiterlijk van deze lens te wijten aan de aanwezigheid van vergelijkbare lenzen van een directe concurrent - Canon. Net als Nikon produceert Canon sinds mei 1987 Canon zoomlens EF 70-210 mm 1:4. Maar in tegenstelling tot Nikon publiceerde Canon in september 1999 Canon zoomlens EF 70-200 mm 1:4 L USM ultrasoon, die in 2006 is aangevuld Canon zoomlens EF 70-200 mm 1:4 L IS USM ultrasoon, en in 2018 Canon zoomlens EF 70-200 mm 1:4 L IS II USM.

Nikon N AF-S Nikkor 70-200mm 1:4G ED SWM VR IF Nano Crystal Coat (afgekort Nikon 70-200/4G) maakt deel uit van de Nikon Nikkor lijn van professionele zoomlenzen met een maximaal relatief diafragma van F/4.

Ik neem er slechts 3 lenzen bij op:

Optioneel kunt u naast deze regel

Nikon 70-200/4G onderscheidt zich van donkere tv's klasse 70-300 en weg van heldere tv's van klasse 70 (80) -200 / 2.8. Ja en oud Nikon AF Nikkor 70-210mm 1: 4 heeft niets te maken met de held van deze recensie. Maar toch ben ik geneigd de Nikon 70-200/4G toe te schrijven aan de 'donkere' lijn.

Nikon 70-200 mm 1:4G VR AF-S ED IF N

Nikon 70-200 mm 1:4G VR AF-S ED IF N

Belangrijkste technische kenmerken van Nikon N AF-S Nikkor 70-200mm 1: 4G ED SWM VR IF Nano Crystal Coat:

Instantienaam uit recensie Nikon N AF-S Nikkor 70-200 mm 1:4G ED SWM VR IF Nano Crystal Coat 82018417
Belangrijke eigenschappen
 • FX (voor Nikon FX) - de lens is ontworpen voor Nikon FX-camera's van volledige lengte
 • AF S (ingebouwde autofocusmotor) - ingebouwde focusmotor
 • G (Geldig) - ontbreken van een diafragma-regelring, overdracht van de scherpstelafstand naar de camera
 • ED (Extra lage spreiding) - het gebruik van speciale lage-dispersie-elementen in het optische schema
 • H.R.I. (hoge brekingsindex) - het gebruik van speciale elementen met een hoge brekingsindex
 • SWM (Stille golfmotor) - stille golf (ultrasone) focusmotor
 • IF (Interne focus) - interne scherpstelling
 • A / M (autofocus met handmatige uitschakeling, AF-prioriteitsmodus) - autofocusmodus met handmatige opheffing en autofocusprioriteit
 • N (Nano Crystal-jas) - nanokristallijne coating van optica
 • SIC (Nikon Super Integrated Coating) - speciale integrale coating van optica
 • RD (Afgerond diafragma) - afgeronde bloembladen diafragma
 • Gouden ring - een gouden ring bij de frontlens
 • VR (Trillingsreductie) - ingebouwde beeldstabilisator met twee werkingsmodi
 • Normaal/Actief - schakelaar voor stabilisatormodus voor effectief gebruik
 • Rubberen pakking (Rubberen afdichting voor lensbevestiging) - stof- en waterdichte bajonetsluiting
 • limiter scherpstelafstand (volledig ∞-3 m)
 • Interne zoom
 • Staat op de lijst professionele apparatuur Nikon NPS
 • bruikbaarheid optionele Nikon RT-1 statiefvoet
 • Mogelijkheid om een ​​groot aantal teleconverters te gebruiken
Diameter voorfilter 67 mm, kunststof filterschroefdraad
Brandpuntsafstand 70-200 mm, EGF voor Nikon DX-camera's is 105-300 mm
Zoomverhouding 2.86 X (meestal praten ze over XNUMXx zoom)
Ontwikkeld door voor Nikon FX digitale camera's:
Aantal diafragmalamellen 9 ronde bloemblaadjes
Tags venster met scherpstelafstand in meters en voet, brandpuntsafstanden voor 70, 85, 105, 135, 200 mm, bajonetbevestigingsmarkering, kapmontage en bevestigingsmarkeringen (extra statiefvoet heeft een markering voor horizontale / verticale oriëntatie)
diafragma van F/4 over het gehele bereik aan brandpuntsafstanden tot F/32. De lens heeft geen diafragmaring (G - lenstype)
MDF (minimale scherpstelafstand) 1 m, maximale vergrotingsverhouding 1:3.7
Gewicht 850 g
Optisch ontwerp 20 elementen in 14 groepen. De regeling omvat:

 • 3 lage dispersie-elementen (geel weergegeven in het optische diagram). De aanwezigheid van dergelijke elementen wordt op de kast aangegeven met de afkorting 'ED'.
 • 1 HRI-element (hoge brekingsindex). Dergelijke elementen hebben een hoge brekingsindex en maken het mogelijk om compacte lenzen te creëren. Helaas is de positie van dit element niet aangegeven op het optische diagram.
 • N element/elementen (met nanokristallijne verlichting). Helaas is de positie van deze elementen/element niet aangegeven op het optische diagram.

Optisch ontwerp van de lens Nikon N AF-S Nikkor 70-200mm 1: 4G ED SWM VR IF

De afbeelding van het optische schema is klikbaar.

Blenda Nikon HB-60 (meegeleverd)
Transport Met draagtas CL-1225 (meegeleverd)
Land van fabrikant Gemaakt in Thailand
periode Van 24 oktober 2012 tot heden (tenminste tot de zomer van 2015)
Instructie (meertalig) downloaden, spiegel 2.
Prijs

Natuurlijk is het jammer dat zelfs vergeleken met de oude Nikon AF Nikkor 70-210mm 1: 4 de nieuwe Nikon 70-200/4G heeft 10 mm brandpuntsafstand verloren.

Nikon 70-200/4G is 'uitgerust' met een bijzonder verleidelijk kenmerk - een gouden ring bij de frontlens, wat betekent dat deze kan worden toegeschreven aan de professionele lenzen van de NIKON NIKKOR-lijn. Bovendien is het opgenomen in de lijst met professionele apparatuur. Nikon NPS. Toegegeven, het al dan niet beschouwen van de Nikon 70-200/4G als een professionele lens is een puur persoonlijke aangelegenheid.

Nikon 70-200 mm 1:4G VR AF-S ED IF N

Schakelaarset Nikon 70-200mm 1: 4G VR AF-S ED IF N

Verlichting 'N' (Nano Crystal Coat)

De Nikon 70-200/4G heeft een 'N' op zijn body. 'N' betekent 'Nano Crystal Coat' - nanokristallijne coating van optica. Zo'n verlichting stelt je in staat om goed om te gaan met schittering en overstraling en zorgt ook voor een uitstekende kleurweergave. Hoogstwaarschijnlijk heeft slechts één van de lenzen van deze lens 'N' coating. De rest van de lenzen heeft een klassieker SIC verlichting (Nikon Super Integrated Coating - speciale super integrale coating).

Jammer dat Nikon niet aangeeft hoeveel lenzen in het optische ontwerp zo'n verlichting hebben. Ik denk, net als sommige andere gebruikers, dat de 'N' meer voor marketingdoeleinden is. Bovendien vangt de lens in reële omstandigheden een vrij grote hoeveelheid schittering op en krijgt zelfs bij gebruik van een zonnekap een witte sluierflare.

Nikon 70-200 mm 1:4G VR AF-S ED IF N

Nikon 70-200 mm 1:4G VR AF-S ED IF N

montage

De Nikon 70-200/4G is gemaakt in Thailand, wat niet bepaald een goede graadmeter is voor een 'professionele' lens. Het is aangenaam en zwaar om aan te raken, het gewicht is bijna 900 gram. Tot mijn spijt gebruikt de Nikon 70-200/4G niet-professionele filters met een diameter van 67 mm.

Tijdens het werken met de lens krijg je de prettige indruk dat je echt een waardig ding gebruikt. Tactiele Nikon 70-200 / 4G verliest een beetje aan lenzen uit de 70 (80) -200 / 2.8-serie (hun volledige lijst hier).

Aan de bajonetzijde heeft de lens een speciale rubberen rok, die dient om de lens te beschermen tegen stof en vocht. Op officiële bronnen is er geen exacte bevestiging dat de Nikon 70-200/4G een stof- en vochtbestendig objectief is. Tegelijkertijd ben ik geneigd te geloven dat door deze rubberen afdichting de lens nog steeds een basis stof- en vochtbescherming. In meer detail wordt de kwestie van de veiligheid van Nikon Nikkor-lenzen door mij beschreven hier.

De focus- en zoomringen zijn van rubber, groot en comfortabel. Nikon 70-200/4G heeft: metaal bajonet.

Het is fijn dat de binnenkant van het carrosserieframe, vanaf de bajonetzijde, is afgedekt speciaal stofopvangend velours of kudde. Tijdens het veranderen van de brandpuntsafstand blijft de achterlens stil staan, deze lens schuwt het 'stofzuiger'-effect niet.

Op de carrosserie bevindt zich een merkteken voor bajonetbevestiging en een merkteken voor snelle montage van de kap. De lens maakt gebruik van een plastic kap HB-60, die is bevestigd in speciale groeven in de buurt van de voorste lens van de lens. De zonnekap kan voor transport in de tegenovergestelde richting worden gemonteerd. In deze stand gaat de toegang tot de scherpstelring verloren.

De Nikon 70-200/4G wordt geleverd met een softcase CL-1225, en de lens zelf wordt geleverd in een kleine kartonnen doos met een kenmerkende Nikon-kleuring.

Belangrijk: op zijn body heeft de lens een speciale plaats voor het installeren van een statiefvoet. helaas poot Nikon RT-1 niet inbegrepen en moet apart worden aangeschaft. Daar baalde ik behoorlijk van, aangezien zoiets handigs bij een 'professionele' lens niet meteen in de verpakking zat. Een nieuwe voet kost ongeveer 200 dollar, wat niet erg bemoedigend is. Dezelfde voet is ook geschikt voor de nieuwe Nikon N AF-S Nikkor 300mm 1: 4E PF ED VR, die ook al vanaf de geboorte werd beroofd.

Nikon 70-200 mm 1:4G VR AF-S ED IF N

Nikon 70-200 mm 1:4G VR AF-S ED IF N

diafragma

diafragma lens bestaat uit: 9 ronde bloemblaadjes, die een vrij gelijkmatig gat vormen. Fijn dat Nikon niet beknibbeld heeft op de negen bloemblaadjes. diafragma sluit over het hele bereik van brandpuntsafstanden tot f/32.

Het maximale diafragma van F/4 is beschikbaar over het hele bereik van brandpuntsafstanden. F/4 is precies 1 stop (2 keer) minder dan F/2.8. Het verschil tussen F/4 en F/5.6 is ook precies 1 stop (2 keer).

Een van de subtiele voordelen van telelenzen met een maximale opening van 1:4 is dat ze probleemloos met teleconverters kunnen worden gebruikt. Nikon 70-200/4G is dus compatibel met teleconverters TC-14E, TC-17E, TC-20E (mogelijk andere). Bij gebruik van een 1.4x teleconverter wordt de lens '98-280/5.6', waardoor autofocus op alle Nikon digitale SLR camera's mogelijk is. Zelfs met een 2X teleconverter verandert de Nikon 70-200/4G in '140-400/8' en kan op sommige camera's scherpstellen. Camera's met focussensoren die zijn ontworpen om te werken met een maximaal diafragma van F / 8 zullen met een dergelijke set kunnen werken, ze zijn te vinden hier. Tegelijkertijd is alles veel erger bij het gebruik van teleconverters met donkere telelenzen, met autofocus.

Nikon 70-200 mm 1:4G VR AF-S ED IF N

Nikon 70-200 mm 1:4G VR AF-S ED IF N

stabilisator

De Nikon 70-200/4G heeft een VR-stabilisator (vibratiereductie - vibratiereductie), die volgens de instructies kan compenseren 5 haltes (!) op blootstelling. In numerieke termen betekent dit dat je kunt fotograferen met sluitertijden tot 32 keer langzamer dan vereist door een lens zonder IS. Deze lens maakt gebruik van een van de krachtigste stabilisatoren van alle Nikon Nikkor lenzen (misschien zelfs de krachtigste). Het stabilisatiesysteem van de Nikon 70-200/4G verwijst naar: derde generatie. Bijvoorbeeld, Nikon N AF-S Nikkor 70-200mm 1: 2.8GII ED VR maakt gebruik van een tweede generatie stabilisatiesysteem en compenseert slechts 4 stops uittreksels.

De instructies voor de Nikon 70-200/4G lens geven 5 stops aan (gemeten door Nikon), en verder de officiële website 4 voet (gemeten door CIPA). De stabilisator werkt in ieder geval erg goed.

Om de stabilisator op de lens aan/uit te zetten, is er: 'VR AAN/UIT'-schakelaar. Er is een 'Normaal/Actief'-schakelaar om de modus te selecteren. De stabilisator kan in twee standen werken: 'Normaal' (Normaal) en 'Actief' (Actief).

 • 'Normale modus ontworpen voor de meeste scènes en vermijdt cameratrilling. Theoretisch kan de 'Normale' modus nog steeds camerabewegingen volgen om panorama's te maken.
 • 'Actieve' modus het meest geschikt om te fotograferen wanneer de camera niet alleen kan trillen, maar ook in verschillende richtingen kan bewegen. Meestal wordt aangeraden om deze modus te gebruiken wanneer u onderweg fotografeert.

Ik kon foto's maken van stilstaande objecten zonder onscherpte en harde inspanningen met een brandpuntsafstand van 200 mm en 1/10 van een seconde. En als je hard je best doet, kun je een scherp frame krijgen, zelfs op blootstelling 1/5s en 200 mm brandpuntsafstand. Het werk van de stabilisator in deze lens is voelbaar als in geen enkele andere lens die ik heb moeten fotograferen.

Nikon 70-200 mm 1:4G VR AF-S ED IF N

Nikon 70-200mm 1: 4G VR AF-S ED IF N met covers

focus

Nikon 70-200/4G stelt vrij stil scherp dankzij 'SWM'-motor (Sik leende Wave Motor - stille golfmotor) en verwijst naar lenzen 'AF S' typ (met ingebouwde motor focus), en zal daarom automatisch scherpstellen op elke Nikon digitale SLR-camera.

De minimale scherpstelafstand is slechts 1 meter en u kunt fotograferen! macro met 1:3.7 vergroting. Nikon 70-200/4G heeft een venster met een afstandsschaal in meters en feet. Er is geen scherptediepteschaal, evenals markeringen voor het werken in het infraroodspectrum.

Het scherpstelafstandsvenster is erg klein, het lijkt erop dat Nikon probeerde te besparen op transparant plastic voor dit venster.

De Nikon 70-200/4G heeft een extra 'Full ∞-3m' schakelaar die een focusafstandbegrenzer is. Het ∞-teken betekent oneindig.

 • In de 'Full'-stand is automatisch scherpstellen beschikbaar over het hele bereik van afstanden - van ∞ tot 1 meter.
 • In de '∞-3m' stand is autofocus beschikbaar in het bereik van 3 meter tot ∞.

Houd er rekening mee dat tijdens handmatig scherpstellen werkt de begrenzer niet.

Autofocus snelheid - gemengd. Afhankelijk van de stand van de scherpstelbegrenzer en afhankelijk van de ingestelde brandpuntsafstand heeft de lens een andere autofocussnelheid. Let op: bij 70 mm brandpuntsafstand stelt de lens merkbaar sneller scherp dan bij 200 mm brandpuntsafstand. Samenvattend dan:

 • Op de '∞-3m'-positie bij elke brandpuntsafstand, autofocussnelheid heel hoog, en de tijd die lenzen nodig hebben om van oneindig naar MDF en terug te reizen, is erg kort.
 • In de 'Volledige' stand en 70 mm brandpuntsafstand, scherpstelsnelheid nogal hoog (dichter bij het gemiddelde), en de tijd die de lenzen nodig hebben om van oneindig naar MDF en terug te lopen, neemt nu al merkbaar toe.
 • In 'Volledige' stand en 200 mm brandpuntsafstand gemiddelde focussnelheid, en de tijd die de lenzen nodig hebben om van oneindig naar MDF en terug te lopen, geeft je al een bepaald ongemak.

Helaas moet ik zeggen dat over het algemeen de scherpstelsnelheid van de Nikon 70-200/4G meerdere malen lager is dan die van zijn oudere broer Nikon N AF-S Nikkor 70-200mm 1: 2.8GII ED VR. Tegelijkertijd ben ik er zeker van dat geen enkele amateur het gebrek aan focussnelheid zal voelen met de Nikon 70-200/4G. Op camera's Nikon D700 en en Fujifilm FinePix S5Pro de lens stelt hardnekkig scherp (verliest geen objecten uit het scherpteveld). Ik was erg tevreden over de kwaliteit van het scherpstelsysteem.

Tijdens het scherpstellen blijven de voorste en achterste lenzen stil, zoals de lens maakt gebruik van interne scherpstelling, die op de kast wordt aangegeven met de letters 'IF'-'Iintern Focus' - 'Innerlijke focus'. Tijdens het zoomen blijven de voor- en achterlenzen stationair - de lens heeft interne zoom. Dus tijdens het scherpstellen en het veranderen van de brandpuntsafstand bewegen alleen de interne delen van de lens. U kunt bijvoorbeeld gemakkelijk filters gebruiken polariserend of gradiënt.

 Nikon 70-200/4G heeft veel last van het 'Focus Breathing'-effect - het veranderen van de kijkhoek bij het scherpstellen.

Nikon 70-200 mm 1:4G VR AF-S ED IF N

Nikon 70-200 mm 1:4G VR AF-S ED IF N

'A/M-M'-schakelaar

De lens heeft een vrij zeldzame 'A/M-M' schakelaar. Meestal hebben lenzen zoals deze een meer gebruikelijke schakelaar'MAM'. Nikon verwart gebruikers graag met verschillende obscure autofocusstanden.

Als je het doorhebt, dan werkt in de 'A/M'-stand automatisch scherpstellen met de constante mogelijkheid tot handmatige fijnafstelling/focuscorrectie, maar met autofocusprioriteit. Het betekent dat 'A/M'-modus voorkomt dat de autofocusmodus wordt geannuleerd door per ongeluk aan de scherpstelring te draaien.

Om autofocus tijdens autofocus te annuleren en over te schakelen naar handmatige scherpstelling, draait u aan de scherpstelring enige afstand. De lengte van deze afstand is alleen in de praktijk bekend.

Ter vergelijking: de modus 'M / A' schakelt autofocus onmiddellijk uit nadat de focusring begint te draaien, en de 'A / M'-modus schakelt autofocus pas uit na een lange rotatie van de focusring.

Nikon maakte de lijn van begrip tussen 'A / M' en 'modi'M / A' erg dun. Om het verschil tussen deze standen zo goed mogelijk samen te vatten, komt het er allemaal op neer hoe gevoelig de scherpstelring is voor het uitschakelen van autofocus en het overschakelen naar handmatige scherpstelstand. Ik raad je aan om de 'A/M'-modus aan te laten staan ​​en deze schakelaar voor altijd te vergeten. De meest complete lijst met lenzen met 'A / M'-modus die ik heb weten te verzamelen, vind je hier. Om de verschillende soorten schakelaars te bekijken die autofocuslenzen gebruiken, zie hier.

De scherpstelring draait 135 graden. Bij het bereiken van de uiterste standen rust de scherpstelring niet, maar blijft deze verschuiven zonder de scherpstelling te beïnvloeden.

Nikon 70-200 mm 1:4G VR AF-S ED IF N

Nikon 70-200mm 1: 4G VR AF-S ED IF N met HB-60 zonnekap in transportstand

Compatibiliteit en functies

De lens zal correct werken op alle Nikon digitale spiegelreflexcamera's.

Bij gebruik van de ingebouwde flitser, vooral met de lenskap bevestigd, kunnen er zwarte schaduwen op foto's verschijnen.

EGF lens voor Nikon DX-camera's is 105-300 mm. Er is geen volledig analoog van Nikon 70-200/4G voor Nikon DX camera's. De meest vergelijkbare lens uit de Nikon DX-serie is Nikon DX AF-S Nikkor 55-300mm 1: 4.5-5.6G ED VR SWM HRI. Deze Nikon 70-200/4G werkt uitstekend op cropped camera's en veroorzaakt geen bijzonder ongemak door herberekening EGF. In het geval van telelenzen cropfactor Nikon DX-camera's hebben in de meeste gevallen alleen maar voordelen.

Een lijst met alle lenzen uit de Nikon DX-serie is te vinden hier. Voor een lijst van alle professionele objectieven in de Nikon DX-serie, zie hier. Optische ontwerpen van alle Nikon DX-lenzen kunnen worden bekeken hier.

Nikon 70-200 mm 1:4G VR AF-S ED IF N

Nikon 70-200mm 1: 4G VR AF-S ED IF N met HB-60 zonnekap

Beeldkwaliteit

Nikon 70-200/4G zorgt voor een beeld van zeer hoge kwaliteit. Alles is goed of zeer goed.

Bij f/4 is de lens zeer scherp in het centrum over het gehele brandpuntsafstandbereik, en waanzinnig scherp bij grote diafragma's. Verzakking van scherpte bij de uiterste waarden van de brandpuntsafstand wordt niet getraceerd. Professionals zullen een lichte daling van de scherpte in de hoeken en randen merken, maar toch blijft de scherpte op een goed niveau. Trouwens, voor mijn 12 MP Nikon D700 de lens is redelijk goed. Hoogstwaarschijnlijk is de Nikon 70-200/4G ontworpen met de nieuwe hoge megapixel camera's in gedachten en zou deze prima moeten werken Nikon D800,D800E, D810, D810a en anderen. Zelfs op mijn Fujifilm FinePix S5Pro, die door een speciale sensor problemen heeft met scherpte, creëert de lens een scherpte die ik met prime lenzen niet zou kunnen bereiken.

Chromatische aberratie goed gefixeerd, tijdens de hele opnames kon ik ze bijna nooit opmerken. Bevriezing is ook goed verholpen (de kleur van de contrasterende onscherpte zones in groen en paars). De meest opvallende lichtafval is bij 200mm en f/4, maar verdwijnt als het diafragma dicht is. Visueel is in echte foto's vervorming moeilijk waar te nemen, tegelijkertijd heeft de Nikon 70-200/4G nog steeds een lichte vervorming.

Het sterkste nadeel van de lens vind ik niet het beste werk in tegen- en zijlicht. Bij tegenlicht creëert de lens een opvallende reeks hooglichten, bij zijlicht kan hij een deel van het beeld vullen met een witte sluier. De kap helpt in dit geval niet veel. Hoogstwaarschijnlijk worden de gemiddelde prestaties bij tegenlicht geassocieerd met een groot aantal lenzen in het optische schema van de lens. En helaas is de letter 'N', die gewoon met overstraling te maken heeft, in dit geval nutteloos. Toen ik deze review schreef viel het me op dat alle telecamera's van de 70 (80) -200 / 2.8 klasse, zoals deze Nikon 70-200 / 4G, geen asferische elementen gebruiken in hun optische ontwerp.

Nikon 70-200/4G vervaagt de achtergrond goed bij het fotograferen van portretten en heeft een onopvallende bokeh. Bokeh blijft, zelfs bij afgedekte openingen, best aangenaam. Soms zijn opnamen op 200 mm f/4 moeilijk te onderscheiden van 200 mm f/2.8.

Voorbeeldfoto's op Nikon 70-200 / 4G

De onderstaande galerij bevat voorbeelden van zowel Nikon FX full-length camera's als Nikon DX cropped camera's:

U kunt de bronbestanden in RAW-indeling downloaden Op deze pagina (80 bestanden in '.NEF' en '.RAF' formaat, 1100 MB) . Alle foto's zijn on-camera JPEG. Alle foto's zijn gemaakt op Nikon D700 и Fujifilm FinePix S5Pro mengsel gebruiken.

Afmetingen Nikon N AF-S Nikkor 70-200 mm 1: 4G ED SWM VR IF Nano Crystal Coat en Nikon DX AF-S Nikkor 18-200 mm 1: 3.5-5.6G ED SWM VR IF asferisch

Afmetingen Nikon N AF-S Nikkor 70-200mm 1: 4G ED SWM VR IF Nano Crystal Coat en Nikon DX AF-S Nikkor 18-200mm 1: 3.5-5.6G ED SWM VR IF Asferisch

mijn ervaring

Mij hield echt van de Nikon 70-200 / 4G, hoewel het moeilijk is om me te verrassen of te plezieren met hoogwaardige optica. Nikon 70-200/4G is in één woord uitstekend!

Voor de prijs van een nieuwe Nikon 70-200/4G koop je gemakkelijk een nieuwe Nikon ED AF Nikkor 80-200mm 1: 2.8D MKIII, en veel gebruikers zullen puzzelen over welke lens ze moeten kopen. Enerzijds heeft de Nikon 70-200/4G een geweldige stabilisator, een ingebouwde motor, handig scherpstellen, N-verlichting en andere goodies anderzijds Nikon 80-200/2.8D MKIII 1 stop aansteker. Laat uw mening over het kiezen van een lens achter in de opmerkingen.

Nikon N AF-S Nikkor 70-200 mm 1:4G ED SWM VR IF Nano Crystal Coat

Nikon N AF-S Nikkor 70-200 mm 1:4G ED SWM VR IF Nano Crystal Coat

Prijzen

Reële prijzen voor de Nikon N AF-S Nikkor 70-200mm 1: 4G ED SWM VR IF Nano Crystal Coat-lens kan hier zien, of in het prijsblok hieronder:

Alle echte vergelijkbare Nikon FX-telelenzen

Hieronder vindt u een lijst van alle Nikon Nikkor-telelenzen met een niet-snel diafragma en autofocusondersteuning:

 1. Nikon AF Nikkor 70-210 mm 1: 4, 1986-1987
 2. Nikon AF Nikkor 70-210mm 1:4-5.6, 1987-1993
 3. Nikon AF Nikkor 75-300mm 1:4.5-5.6, 1989-1998
 4. Nikon AF Nikkor 80-200mm 1:4.5-5.6D, 1991-1999
 5. Nikon AF Nikkor 70-210mm 1:4-5.6D, 1993-2000
 6. Nikon AF Micro Nikkor 70-180 mm 1:4.5-5.6D ED, 1997-2005
 7. Nikon AF Nikkor 75-240mm 1:4.5-5.6D, 1999-2000
 8. Nikon AF Nikkor 70-300mm 1:4-5.6D ED, 1998-2006
 9. Nikon AF Nikkor 70-300mm 1:4-5.6D, 1998-2006 (?)
 10. Nikon AF Nikkor 70-300mm 1:4-5.6G, van 2000 tot 2014, zwart of zilver
 11. Nikon AF S Nikkor 70-300mm 1:4.5-5.6G ED VR ALS SWM, van 2006 tot 2017
 12. Nikon AF S Nikkor 70-200 mm 1:4G ED SWM VR IF N Nano-kristaljas, van 2012 tot heden
 13. Nikon AF-P Nikkor 70-300mm 1:4.5-5.6E VR ED, 2017 tot heden

De namen van lenzen zijn aangegeven volgens hun spelling op de body.

De meest vergelijkbare moderne lens is: Tokina VCM-S AT-X PRO SD 70-200 F4 (IF) FX N/AIS.

Reacties op dit bericht vereisen geen registratie. Iedereen kan een reactie achterlaten. Veel verschillende fotoapparatuur is te vinden op AliExpress.

Nikon 70-200 mm 1:4G VR AF-S ED IF N

Lenscoating Nikon 70-200mm 1: 4G VR AF-S ED IF N

Resultaten van

Nikon 70-200/4G is een geweldige lens, bijna perfect. De kwaliteit van montage, beeld en werking staat op een hoog niveau. Van de kleine tekortkomingen werken alleen bij tegenlicht en het ontbreken van een statiefvoet in de verpakking springt in het oog. Ik wil apart in de resultaten een zeer goede beeldstabilisator en een uitstekend scherp beeld opmerken.

Heb je de review van deze lens tot het einde gelezen of voorbeeldfoto's bekeken? Deel deze informatie dan zeker op sociale netwerken.

Materiaal voorbereid Arkadi Shapoval. Trainingen/consulten | YouTube | Facebook | Instagram | Twitter | Telegram

Voeg een reactie toe:

 

 

Opmerkingen: 234, over het onderwerp: Review Nikon N AF-S Nikkor 70-200mm 1: 4G ED SWM VR IF Nano Crystal Coat

 • Schemering_Zon

  de lens is erg goed, je kunt "bijna macro" schieten met MDF 0.95m. In het tegenlicht blijkt het echt rommel te zijn. Dit is waarschijnlijk het enige nadeel, maar het lijkt erop dat televisies hier in principe gevoeliger voor zijn.
  Ik prikolhozil een Chinese statiefvoet onder een kanon met een vergelijkbare binnendiameter. Ik hoefde er alleen maar plakband in een paar lagen in te plakken en met een potlood staande / liggende oriëntatiemarkeringen aan te brengen. In principe rechtvaardigt een dergelijke "verfijning" het verschil in kosten met de inheemse voet volledig. Er is ook een Chinese voor Nikon, maar die is anderhalf tot twee keer Chinees voor Canon en één vijg is niet het origineel, maar je kunt het toch proberen. Over het algemeen is het probleem opgelost.

  • Schemering_Zon

   hoewel de review van 1m zegt ... Ik weet niet meer waar ik ongeveer 90 of 95 cm heb gelezen. Ik kan fout zitten. Het geeft in ieder geval een zeer goed beeld op deze afstand bij 200mm brandpuntsafstand.

   • Arkadi Shapoval

    Zowel in de gebruiksaanwijzing als op de lensschaal staat duidelijk een waarde van 1 meter aangegeven. Het is mogelijk dat er ergens een andere betekenis is geschreven, aangezien de schaal markeringen in voet heeft, wat in meters een kleine fout kan geven. In ieder geval zal de maximale verhouding voor macro 1:3,7 zijn, wat best geschikt is voor dit soort lenzen.

 • Igor

  Ik kijk deze kant op. Is zo'n stub + 5 stops, dan is het met een sluitertijd van 1 stop geen probleem. Diepgang natuurlijk....

 • mogarich

  Ik krab me op het hoofd: koop een 70-300 VR of geef toch geld uit aan een lens uit deze review. Enerzijds 700-300, te oordelen naar de review, ook op deze site, dit is een zeer waardige lens, bovendien is hij 2.5 keer goedkoper en veel compacter, anderzijds 70-200 F4 blijkbaar, is een vlucht hoger. Ik heb lang getwijfeld, misschien is het logisch om kapot te gaan op 70-200 2.8 van de nieuwste versie, maar toch stikte de pad, en toen (en dit is het belangrijkste) realiseerde ik me dat ik het gewoon niet kon dragen zo'n bandura bij mij en het is niet echt nodig. Wat zou je een hobbyist aanraden?

  • Ivan

   Kijk naar de 70-200 2.8 VR eerste versie. Hij is ijzer en onverwoestbaar.
   In tactiele vergelijking is deze F4 van plastic.
   Maar het geld is hetzelfde.

   • mogarich

    die zeer zware bandura

    als je hierover besluit, dan moet je tot het einde beslissen en met pijn in het hart de nieuwste versie kopen

   • amateur

    Ivan, zeggen ze dat er iets mis is met de eerste versie van 70-200? Heb je met hem gewerkt? Ik kreeg net een aanbod, ik denk het wel of niet aan te nemen

  • Vv

   70-300VR is een zeer geschikt glas, als amateur ben ik er erg blij mee.
   Misschien komt het in termen van scherpstelsnelheid uit voor de lens van deze review, maar je kunt het niet traag noemen.
   Diafragma: 70 mm 1/4,5 versus 1/4 is minder dan een halve stop, 200 mm 1/5,3 (ongeveer) versus 1/4 is ook minder dan één stop. Dat wil zeggen, het verschil in diafragmaverhouding is klein.

   + 100 mm brandpuntsafstand
   + minder gewicht en afmetingen: de lens past verticaal in een gemiddelde fototas.
   Het past bijvoorbeeld in mijn fototas: een karkas met baht. blok en walvis 18-105, lens 70-300, flitser SB-900, elke vijftig dollar, + kleine dingen (een paar batterijen, sleutels, een telefoon, een paar filters, een kabel.), en voor een twee- drie uur wandelen is het niet meer nodig om een ​​rugzak mee te nemen.

   • mogarich

    zo is het, maar het is geen enkele opening die een mens leeft

    een foto op 70-20 1/4 is op de een of andere manier prettiger dan op 70-300, en alle snelle lenzen van de 70 (80) -200 1/2.8-klasse zijn te omvangrijk om ze overal mee naartoe te nemen

    hoewel, ik zal niet beweren, 70-300 blijkbaar buiten concurrentie is in termen van prijs-kwaliteitverhouding

  • Pastoor

   De keuze is inderdaad moeilijk. Ooit nam ik 70-300vr en was er over het algemeen tevreden mee, zelfs zonder rekening te houden met de lage prijs. Ik dacht dat het niet de moeite waard was om op meer van de telezoom te wachten, en een kleine verhoging van de diafragmaverhouding zou niet veel gemak bieden. Maar onlangs kocht ik een Canon 70-200 2.8 fox2 en realiseerde me dat de Nikon 70-300vr nu zonder werk is. Ja, het is moeilijk om anderhalve kilo bij je te dragen, maar omwille van zo'n foto voel ik me veel comfortabeler :) En het is ook handig - je kunt binnen fotograferen dankzij diafragma en stomp. Op 70-300vr schoot ik zelden binnenshuis of 's avonds, maar nu is het gemakkelijk, zelfs met het licht van lantaarns 's nachts. Scherpte is een vak apart. Ik was er altijd zeker van dat de scherptezoom de fixes volledig samenvoegt, ik herinner me zelfs een lichte teleurstelling over de scherpte van 24-70 2.8l (het is goed, maar verre van de fix). Maar 70-200 is perfect scherp van hoek tot hoek. Afgaande op de tests en reviews doet de Nikon 70-200 2.8v2 het qua scherpte maar net iets onder voor de Canon, dus je kunt er gerust mee aan de slag. Smoor de pad - dan zul je jezelf dankbaar zijn. Nadat ik 70-200 2.8 fox2 had gekocht, realiseerde ik me zelfs dat ik geen 135 2.0l en 85 1.2l nodig had - de meeste taken van deze reparaties kunnen worden uitgevoerd met zoom. Portretten komen er chic uit, het fotograferen van sport is eenvoudiger geworden, elke reportage kan in alle rust worden gemaakt. Ik dacht dat het teveel betaalde voor één stop en een stub (ik had 70-200 4l) te hoog was, maar nu begrijp ik dat ik geen telefoto's meer nodig heb - 70-200 met diafragma 2.8 dekt alle behoeften in het televisiebereik . Hij liet voor zichzelf alleen een supertele en 85 1.8 in het geval van portretfotografie licht (bijvoorbeeld 70-200 meenemen voor een wandeling in het bos voor meerdere dagen is geen gemakkelijke taak, en het zou jammer zijn als hij sterft) . Als ik, voordat ik een telelens met 2.8 koop, zou adviseren om niet op diafragma te jagen, nu, na de mogelijkheden van dergelijk glas te hebben getest, adviseer ik, indien mogelijk, de pad met alle geïmproviseerde middelen te stikken en dit glas te kopen.
   PS Het is jammer dat de site geen "uitcheckservice" heeft :))) Ik zou Arkady graag een paar Canon-brillen willen geven om te testen, waarvan de recensies nog niet op de site staan.

 • mogarich

  Wat kan ik zeggen... Bij de keuze tussen 70-300 f4.5-5.6 en VR 70-200 f4 koos ik voor de tweede! En helemaal geen spijt van gehad. Scherp tot op het punt van waanzin, de foto behaagt. Aangezien ik mijn sigma 17-50 2.8 gewend ben, is het verschil in diafragmaverhouding zeker voelbaar, vooral 's avonds of binnenshuis. Nou, het is nog steeds triester voor 70-300, maar voor 70-200 2.8 ben ik op de een of andere manier mentaal onvoorbereid. Ja, eerlijk gezegd is zo'n brandpuntsafstand niet echt nodig binnenshuis (niet in onze appartementen).

  De eerste dagen waren erg ongemakkelijk, omdat de fotik (7100) op de buik lag en pijnlijk aandrukte, zelfs een blauwe plek indrukte. Ik vond een eenvoudige uitweg - ik hing het ondersteboven, met een schoen aan het lichaam, nu hangt het rustig naar beneden met een lens, het gewicht gelijkmatig over de buik verdelend, en voor het fotograferen kun je de riem draaien.

  Het grootste deel van het ongemak is de noodzaak om van tijd tot tijd lenzen te wisselen en al dit ijzer mee te nemen, maar er is niets aan te doen.

 • mogarich

  Trouwens, mensen, kan iemand adviseren waar je een geschikte statiefvoet kunt krijgen? En dan is het geven van zulke oma's voor de inboorlingen een kliniek.

  • Ivan

   Meet met een schuifmaat de diameter in het gewenste deel van de lens en ga naar AVITO of EBAY.
   Ik deed dit met de gewone Tokina - alles werkte.

   • mogarich

    maar ik denk dat misschien iemand tegenkwam, een specifiek model zal adviseren

  • mogarich

   Bedankt, ik weet waar ik moet zoeken

 • Opa met een camera

  Een erg saaie reportagetekening, de oude man 80-200 ziet er meer portret uit, en zelfs 70-210 die ouder is dan de helft van de bezoekers van de site heeft zijn eigen unieke tekening.

  • Alexander

   En wat is een “saaie tekening” en een “leuke tekening” ??? En wat is precies het verschil? Kun je een paar voorbeelden geven? Laten we een experiment doen. De voorwaarden zijn; - één karkas, uniforme lichtomstandigheden, één plot en afstand, zo dicht mogelijke brandpunts- en diafragmawaarden, maar VERSCHILLENDE LENZEN. We plaatsen alle foto's ter vergelijking en gaan op zoek naar de "uniekheid van de foto". Wat ga je zoeken???? In het "zwarte vierkant" van Malevich zien sommige mensen ook verbazingwekkende tonen van de hoogste kunst; bijna een orgasme... en iemand beschouwt deze creatie van de meester als een aanfluiting van de schilderkunst .... In fotografie tekent en creëert LICHT een patroon, en de kwaliteit van de transmissie wordt bepaald door de lens. Naar mijn mening zuigen op het onderwerp "saai, uniek, reportage" tekenen; - leeg gebabbel en niets meer.

   • lynx

    het is gewoon je OBVM.
    Evenals de mening over de tekeningen van de lenzen.
    Het 'vierkant' beschouwen zonder de context van zijn verschijning is amateurisme.

    • Alexander

     Kun je met voorbeelden concreet een mening geven over de “tekeningen”? En dat is één poëzie. En ik beschouw het "vierkant" van Malevich helemaal niet ... Ik hou er niet van om domme dingen tevergeefs te doen. Verlicht de amateur, laat zien, mijn liefste, wat het verschil is en hoe onderscheid te maken tussen een saaie tekening en een unieke.

     • lynx

      *haalt zijn schouders op
      en tekeningen van lenzen - dit is poëzie.
      Welnu, maak geen foto's - er is een gebrek aan draaiers in het land.

      • Alexander

       Lynx, "tekeningen" van lenzen zijn geen poëzie, maar woordenstroom. Niet in staat om te vertellen over de betoverende magie van het "unieke patroon", wat jammer is ... Ga niet praten.

       • lynx

        Nee, in feite ben ik al lang uit de gelederen gestapt van degenen die de regenworm de betekenis van de regenboog proberen uit te leggen.
        Daarom verspil ik geen tijd aan proberen.

      • J J Tesla

       Dit is precies wat je begon te doen (over de regenboog) aan het begin van de draad, en aan het einde, toen er niets meer te zeggen was, zei je het tegenovergestelde.

   • Yarkie

    Welnu, het lijkt erop dat dit onderwerp al vele malen is opgezogen, en in principe moet het duidelijk zijn dat alle "unieke patronen" van lenzen slechts gebreken zijn in de verwerking van optisch glas en hun combinatie in de set waaruit de lens. Immers, niemand ruzie met schuim aan de mond waarvan de tekening beter is dan een iPhone of Samsung of LJ, er zijn een of twee kleine stukjes glas die alleen de brandpuntsafstand bepalen, de rest wordt gedaan door de matrix en processor.
    Als iemand een bril graag romantiseert, waarom niet?

 • Alexander

  In feite wil je niet toegeven dat al deze kleurrijke "legendarische", "heldere artistieke tekeningen", "fantastische droesem", evenals "warm buisgeluid" zijn uitgevonden door HANDELAREN om de hoofden van mensen voor de gek te houden en te fokken voor babao's. Om voor onvoorstelbaar geld verouderde rommel te wrijven. Wees waakzaam, kameraden! Laat u niet misleiden door de bourgeoisie.

  • jury

   Alexander, de eerste keer dat ik een goed gevoel kreeg voor wat een tekening is, toen ik een foto maakte op de D700 met 50mm f/1.4d bij diafragma, denk ik 2.0. Op de voorgrond waren boomstammen en alles wat in de wazige zone achter hen viel, was het pad van het plein, het gebladerte en de mensen. Al deze objecten zagen eruit alsof ze met een penseel waren geschilderd - zacht en mooi. Toen ik soortgelijke scènes opnam met een simpele zoom, was er niet zo'n indruk - alleen modderige plekken, het kijken ernaar stopt niet. Al was de scherpte in beide versies ruim voldoende. Er zijn geen gepaarde opnamen, dus ik zal geen links plaatsen - ik zie het punt niet in.

   En nog een ding - je nam een ​​grappige positie in: "Bewijs me, laten we gepaarde foto's maken !!". Denk je dat iemand geeft om waar je in gelooft, en dat nu iedereen zal rennen om te schieten om de aanwezigheid van een tekening te bewijzen? Als je conclusies wilt trekken - neem dan zelf twee lenzen - met een patroon en een zoom - en experimenteer.

   • Alexander

    Yuri, je hebt me in dit geval verkeerd begrepen. Ik wil niet voor mij bewezen worden. Het is mogelijk om iets ongegrond te beweren, maar het bleek erg moeilijk om de zaak met feiten te bevestigen. Ik heb mezelf alles al in de praktijk bewezen; - misschien zat ik fout? Hier heb je bijvoorbeeld een goede opname op de D700 met vijftig dollar bij diafragma 2.0 te vergelijken met EENVOUDIGE ZOOM bij diafragma.... 2.0! Op een full frame karkas ... diafragma 2.0 ... .. sorry, maar dit is helemaal geen EENVOUDIGE zoom, dit is een SUPER zoom. Ik heb dit nog nooit in mijn handen gehad. Volgens Zhvanetsky, als, dan ... "voorzichtiger, kameraden, voorzichtiger!" Lynx viel enigszins tegen; - ruwweg zinspelend op mijn beperkte innerlijke wereld, de vergelijking met een worm die de betekenis van een regenboog niet begrijpt ... is niet mooi. Maar Yarkiy verwoordde heel begrijpelijk en eerlijk zijn standpunt en het is moeilijk om het met hem oneens te zijn; - in de imperfectie van optica kun je, als je wilt, iets ongewoons zien (en na het tweede blikje bier is het al een beetje artistiek ....)

    • jury

     Het gaat niet alleen om 2.0 - en bij 2.8 is de schoonheid van de foto meestal zichtbaar, hoewel de vervagingszone natuurlijk kleiner zal zijn. En er zijn tal van feiten - ga gewoon naar een of andere pixelpeeper.com en vergelijk foto's van topbrillen en budgetbrillen, dichtbij brandpuntsafstanden, bijvoorbeeld 55-200 en 80-200. Je voelt meteen dat de bovenste onscherpte totaal anders is, enz.

    • lynx

     Ja, het viel helemaal niet op om u iets met feiten te bewijzen.
     Niemand geeft hier om jouw mening.
     verneder jezelf.

     • Alexander

      Waarom ben je zo zenuwachtig? Het vermogen om onbeleefd te zijn, schildert je niet, en narcisme is dat des te meer voor een kleine rat.

      • lynx

       Ja, we slepen dan is niemand ergens zenuwachtig.
       Vaardigheden zijn een nuttig ding, het zal van pas komen in het leven.

       • Alexander

        Kan zijn. De stroom is niet duidelijk waarom je vvoobshche vpersya; De vraag was niet aan jou gericht. Wil je slim zijn? En het is niet de moeite waard om voor iedereen een mening te uiten; Trek jezelf niet te veel aan. Met een grote claim ben je een jongen .... voor onfeilbaarheid, kalmeer trots.

      • lynx

       Dit was geen meningsuiting, maar een droge verklaring van waargenomen feiten.
       En dit is een gratis platform - uw instructies met wie, waar te spreken en wat is hier niets waard.
       Verwar banale scherts over menselijke beperkingen niet met trots.

       • Alexander

        Nou, dat zou ik maar zeggen…. Hoe kon ik weten dat er op deze gratis site zo'n afgezaagd geklets is. Nu is het allemaal duidelijk.

    • Oleg

     Hier is de situatie waarschijnlijk in het feit dat een goedkope vaste lens een interessant beeld kan geven, zoals een topzoom. Welnu, de lenzen van de 55-200-serie zijn donker en pretenderen niet echt iets te zijn, hoewel ze op de foto een klein glaasje hebben. Nou, in het algemeen, in fotografie, is prijs van belang.

     • J J Tesla

      Er was hier een afgezaagd verhaal, de draad begon met een vergelijking van twee zoomlenzen, en ik begrijp Alexander volledig. Ik begrijp ook de taal: "Meer onscherpte en rondere cirkels", maar "saaie tekening" - nee.

 • Oleksandr

  Belangrijk: de lens heeft een speciale plek op zijn body voor het monteren van een statiefdop. Helaas poot....
  hier pardon

 • fotogebruiker

  Ik heb dit glas. scherp, snel, contrastrijk !!!! Maar ja, niet 2,8. maar rekening houdend met rapportage waar er licht is (nieuwe camera's stellen je in staat de ISO te verhogen), of als je een flitser hebt - geweldig! Ja, en de hand is niet erg moe van het gewicht))

  • J J Tesla

   Ook ik neig na 80-200 MK II meer naar deze F4, die 450 gram lichter is, zelfs overdag met zo'n massa is het moeilijk om te voorkomen dat hij gaat roeren. Na het verwerven van 16-35 F4, die zelfs 's nachts met een stub schiet, stopte ik met twijfelen aan de keuze ten gunste van een stub.

 • Vyacheslav

  Hallo fotografieliefhebbers! Ik probeerde 80-200 f2.8 MK3 op ​​een camera D 800. Ik vond het leuk, hoe het de achtergrond vervaagt en dat is alles. Qua scherpte op moderne camera's geeft het niet dezelfde scherpte (laat de matrix niet toe) als moderne G-serie lenzen, kortom, de D-serie is geslepen voor film. Voor moderne matrices zijn nieuwe moderne G-series nodig. Kocht 70-200 F4 VR, natuurlijk eerst geprobeerd. Al scherp op f4, de stabilisator werkt prima. Ik heb mijn dochter op de brug geschoten op een afstand van 50 meter bij f4 200mm, dus voor wie graag naar 100 vergroting kijkt, de scherpte is super! In een ruimte waar weinig licht is en geen problemen met lange sluitertijd. Hij toonde zich uitstekend bij de uitvoering in de donkere kamer op het podium, het licht verandert voortdurend, d.w.z. lichter of donkerder. Autofocus is snel en nauwkeurig, de opnamen zijn allemaal scherp tijdens de uitvoering, ik heb geweldige opnamen en een goed humeur van de lens. De portretten zijn prachtig, de achtergrond vervaagt prachtig, als je meer onscherpte wilt, vergroot dan de brandpuntsafstand. Universele lens wil een portret onder alle omstandigheden graag een reportage wil je een paparazzi zijn alsjeblieft! Wie in godsnaam de kwaliteit van een fix wil, is jouw keuze, ik bedoel vanaf 85 mm en meer. Het was 85 mm f1.8 G scherp maar HA is een nachtmerrie en je rent steeds verder. Voor 80-200 f2 / 8 heb je een snelle sluitertijd nodig of een hogere ISO, en dit zijn geluiden of neem een ​​statief en sleep het rond als een dwaas met een vijzel, en stof en vuil komen via de vatting in de camera! Het is mijn mening !!! Nikon N AF-S Nikkor 70-200mm 1: 4G ED SWM VR IF Nano Crystal Coa Prachtige lens!!!

  • fotogebruiker

   volledig + want het is ook in combinatie met de 800e en fijn.

 • Sergei

  Nodig voor fotoshoots in de natuur. Vertel me welke beter is. 70-200 4G of 80-200 mk4

  • Andrew

   In de natuur, met voldoende verlichting, vond ik 80-200 mk4 leuker.

 • AlR

  “Op officiële bronnen is er geen exacte bevestiging dat de Nikon 70-200/4G een stof- en vochtbestendig objectief is. Tegelijkertijd ben ik geneigd te geloven dat de lens door deze rubberen afdichting nog steeds een basisbescherming tegen stof en vocht heeft.”
  Ik getuig dat ik deze lens bij een grote lokale winkelketen heb gekocht met 30% korting, de reden is de brand in de verkoopruimte waar de lens werd uitgestald, het binnendringen van brandend roet op het product. Het product werkt geweldig. Een brand met roet is geen test.

  • Arkadi Shapoval

   Bedankt voor de geweldige toevoeging :)

 • anonymus

  Arkady, waarom is de scherpte op negen? Is het mogelijk om te praten over de scherpte van de lens zelf bij zo'n waarde van softwarematige verscherping. maximaal op de top drie moet scherpte in de camera worden ingesteld. Prijs lezers, waar zoek je?

  • Arkadi Shapoval

   Ik heb het al uitgelegd. Er is RAW, je kunt eventuele scherptewaarden instellen en zelf beoordelen, zoals ik deed. En hier in de recensie zijn de voorbeelden nog steeds verkleind tot 2 mp

 • Michael

  Op RAW. En wij adviseren u

 • anonymus

  Dit onderwerp is al in raw besproken, er is geen negen

  • anonymus

   download de raves en open ze in Nikon's nx2, kijk hoeveel de scherpte in de bestanden daar kost. Verplaats het dan naar de drie en je ziet zeep

   • Arkadi Shapoval

    In het profiel heb ik vaak een scherpte van +9, en over het algemeen ben ik een erg grote fan van het aanpassen van de opnameprofielen om meteen een naar mijn mening goed resultaat te krijgen. Er zijn hier bepaalde trucs.

    Een kleine lyrische uitweiding over waarom ik bepaalde profielinstellingen gebruik:

    Tijdens commercial shooting moet ik direct een mooi resultaat laten zien aan de opdrachtgever. Alle opnames die met werk te maken hebben, maak ik met profielen die aangescherpt en verzadigd zijn. Fotograferen vindt altijd plaats in RAW. Dit wordt gedaan om de volgende redenen:

    1. De klant moet meteen een afgewerkte en mooie foto te zien krijgen. Op een klein camerascherm is niet altijd duidelijk wat en waar. En hoe beter = scherper / rijker het beeld - hoe tevredener en rustiger de klant.
    2. Tijdens de ontwikkeling van RAW-bestanden met behulp van converters van derden, worden al deze instellingen gereset, of beter gezegd, ze worden niet waargenomen door niet-native software. Hierdoor kijk je "naakt" RAW en draai je het naar wens - met egale kleur, contrast en de gewenste scherpte. In native converters kun je ook alle instellingen terugzetten naar standaard, wat in deze review inderdaad kan met RAW-beelden.
    3. Alles wordt verwijderd met een duidelijk begrip dat alles verkeerd zal zijn in de converter. In de loop der jaren is deze aanpak ontwikkeld
    4. Het is erg belangrijk om ADL uit te schakelen, anders wordt het erg moeilijk om RAW te ontwikkelen met dezelfde LIGHTROOM.
    5. De camera ziet aanvankelijk noch kleur, noch licht, noch scherpte - hij ziet alleen het Bayer-patroon en elke (elke!) Foto waar de gebruiker naar kijkt op het camerascherm en/of de converter is een wiskundige restauratie van het originele echte beeld geprojecteerd door de lens. In feite ziet niemand kale RAW-bestanden, omdat er altijd sprake is van debayerization met wat extra tuning. Welke instelling correct en waar is - er is geen antwoord. Waarom LR de basis scherp stelt op 25%, en niet op 30% of 0%, zal niemand zeggen, het is gewoon historisch gebeurd en dit wordt beschouwd als een "echt onbewerkt bestand". Of waarom de basisscherpte in het 'SD'-profiel +3 is, en in het 'NL' +2 en wat is 'juist' - het standaardprofiel of het neutrale?
    6. Het uiteindelijke beeld is slechts een reeks lastige debayerization-algoritmen met de toevoeging van duizenden versterkers. Zo gebruikt LR lensprofielen (compenseert vervorming en lichtafval), gebruikt een cameraprofiel (past kleur aan voor bayerisatie, kleurkanalen en andere subtiliteiten, zoals HUE shift afhankelijk van schaduwen/highlights). Het is allemaal een rekenspel van beats.
    7. Bij het fotograferen met verschillende apparatuur moest ik mezelf aanleren om met elke camera een goed resultaat te bereiken of proberen te bereiken. Door een enorme toolkit aan converters te manipuleren, heb ik ervoor gezorgd dat er geen camera's zijn die slecht van kleur zijn. Al deze "blauw, groen, warm" zijn slechts bits en bytes, schuifregelaars en percentages van de converter. Ik ben het ermee eens dat camera's verschillende resultaten geven in JPEG, maar ik heb nog geen enkele camera gezien waarvan een RAW-bestand geen goed / bevredigend resultaat kan krijgen.

    Over lensmogelijkheden:

    Omdat het zo historisch is gebeurd dat ik voor de review ook profielen naar mijn smaak gebruik om meteen een goed resultaat te krijgen. In tegenstelling tot commerciële opnamen, voeg ik voor Nikon-recensies bovendien ADL toe, wat de DD visueel uitbreidt (en enkele andere verbeteringen). Originele converters begrijpen profielinstellingen en converteren dienovereenkomstig. De truc is dat er geen "basisinstellingen" zijn. Alles wat de kijker ziet, wordt verwerkt. alle! De previews in de recensie zijn hiervan een levendige bevestiging, want slechts 1/5 van de originele gegevens blijft van de originele afbeelding over (verkleinen, de kwaliteit in JPEG verlagen door middel van kleursublimatie, de compressie verhogen, enz.). Een van de trucs is dat de ingebouwde ViewNX-I de foto meer verscherpt dan fotograferen met dezelfde parameters in JPEG. Meestal heeft ViewNX-I vanwege overscherpte veel korrel in het glas. Maar bij lage ISO's wordt het beeld soms visueel nog beter. Ik heb het uitgebreid beschreven. hier.

    De mogelijkheden van de lens worden bekeken in RAW-bestanden met behulp van externe converters die "enhancers" en profielen kunnen resetten. Als ik dus iets over een lens schrijf, dan is dit mijn gewogen gemiddelde mening op basis van bronnen, instellingen, opnameomstandigheden, etc.

    Het is zo gedaan dat men de werking van de lens begrijpt en direct een goed/aanvaardbaar resultaat krijgt. Daardoor is er soms een scherp/overscherp (alles is one size fits all), tegelijkertijd is er een objectieve kijk op wat er gebeurt.

    Wat betreft "zeep". Alles is hier heel eenvoudig. Er zijn ook meerdere factoren.
    1. Bij elke lens, wanneer de scherpte wordt verlaagd van 9 naar 3, lijkt het visueel dat de lens op een 3-ke zuigt. Visuele vergelijking - niet meer. Daarom moet je alles tegelijk bekijken met de scherpte die jij acceptabel vindt voor jezelf.
    2. Professionele recensenten doen wereldtests, dit kan gedeeltelijk, in zeldzame gevallen, het mogelijk maken om de lens te evalueren en te vergelijken met andere soortgelijke, en bepaalde conclusies te trekken. Historisch gezien gaat mijn blog niet over werelden, tabellen en technische tests. Daar zijn verschillende redenen voor: velen hebben werelden en bakstenen muren, en live foto's zijn niet altijd te vinden bij recensenten. Ook leiden werelden en tabellen naar mijn mening amateurfoto's sterk af van livefotografie, waardoor ze gedwongen worden urenlang naar streepjes en cirkels te staren in plaats van foto's te maken.
    3. Nou, en ten slotte, er is een contingent gebruikers dat overal en altijd "zeep" ziet. Ofwel begrijpen gebruikers het werkingsprincipe van optica nog steeds niet helemaal (verschillende griep op verschillende scherpstelafstanden), ofwel verwachten ze soms gewoon een wonder van goedkope optica. Wat betreft deze 70-200 / 4, je kunt het op geen enkele manier zeepachtig noemen. De resolutie ligt op een hoog niveau en het is vrij moeilijk om hier tegenin te gaan.

    • Anton

     Gedetailleerd, bedankt. Ik probeerde met profielen te spelen, het werd echt interessanter om op het scherm te kijken, het werd leuker om modellen te laten zien en ze zijn rustiger. Dat klopt bedankt. Ik heb er niet eerder over nagedacht.

    • J J Tesla

     Daarom waardeer ik uw beoordelingen. Ik vind het echt vreselijk als het bij het zoeken naar een lens in Google geen links naar je beoordelingen geeft. Ik ben niet geïnteresseerd en begrijp soms zelfs technische beoordelingen niet. Ik wil gewoon begrijpen hoe dit glas portretten en landschappen maakt, het ontwerp en de afwezigheid van een stofzuiger zien. Je bloemen zijn natuurlijk ontroerend, maar wat mij betreft, ze zijn hetzelfde in alle recensies))) No offence.) Maar op straat, portretfoto's en gebouwen beantwoord je al mijn interne vragen! Dank u zeer!

 • Andrew

  Zeer scherpe en compacte lens. Na 70-200vrI in mijn hand als een stuk speelgoed, stond ik versteld toen je van 20-25 meter bij een brandpuntsafstand van 200mm in open lucht alle trilhaartjes kon tellen. De tekening is sterk correct en een beetje hard, minder plastic dan 70-200vrI. Het beeld is helder, contrastrijk en sappig. Ik denk dat het kopen van een lamp 85 voor hem heel passend zal zijn voor mij.

  • Anton

   80-200 / 2.8 mk3 is ook behoorlijk scherp op de D610 met zijn 24mp. Vanaf 15 meter kun je ook naar wimpers kijken en kun je zelfs zien wanneer de visagiste de juiste make-up gebruikt, en waar het model zelf heeft geverfd en er klontjes op de wimpers zitten (=

  • Nicholas

   Trouwens, in het vlees om ...

 • Alexander

  Beste Arkady, als je een beetje graaft, zul je ontdekken dat de letter N een nanokristallijne coating op de achterste lens betekent, die schittering en reflecties van de matrix van de camera vermindert of volledig verwijdert. Bedankt voor de beoordeling.

  • B.R.P.

   Leen je schop uit aan Arkady)

  • Arkadi Shapoval

   Bedankt, het lijkt erop dat dit wordt aangegeven in de recensie en je hoeft niet echt te graven

 • grn

  Over het algemeen had hij 24 70 2.8 en 35 70 en 28 70 en 70 200 2.8 en 80-200 2.8 en zelfs 80 400. En 50 mm 1.4 en zelfs 55 mm 1.2.
  En veel verschillende nog steeds eenvoudige oude.
  Gefilmd op d610 d700.
  24 70 is inderdaad technischer. Maar 70 200 4 vond ik het leukst. ook vanwege de grootte. Maar de foto is goed.
  Lampen of zo. Hoewel snijden als een slag met een sikkel.
  Nu naar Sony gegaan. Er was ook een native 70 200. Helemaal niet.
  Maar er zijn waarschijnlijk meer claims op a7 en a7s. Uiteindelijk wil ik terug naar Nikon.
  Ik hoop dat z6 en 70 200 4 erop zullen staan ​​zoals op de d610.

 • Sharapov Iskander

  Ik denk dat de Tamron 70-210mm f/4 VC USD op dit moment het dichtst in de buurt komt van deze lens, die al minstens een paar jaar bestaat. Bovendien lijken ze qua structuur erg op elkaar. Het is grappig dat dit glas nergens op deze bron lijkt te worden genoemd. Hoewel hij meerdere malen goedkoper is dan Nikkor, doet hij er qua beeldkwaliteit niet veel onder. Ik spreek uit persoonlijke ervaring. Ik zou heel graag een review van deze lens op Radozhiv . zien

 • Daniel

  Ik heb dit glas gekocht nadat ik deze site had bezocht. Ik vind het erg leuk in combinatie met de D800. De lens werkt honderd procent. Ik gebruik het als stafmedewerker. Er zijn veel pluspunten. Je kunt een acceptabel exemplaar vinden voor gezond geld.

Voeg een reactie

Auteursrecht © Radojuva.com. Blog Auteur - fotograaf in Kiev Arkadi Shapoval. 2009-2023

Engelse versie van dit artikel https://radojuva.com/en/2015/07/nikon-n-af-s-70-200-4g-ed-vr-if/

Versión en español de este artículo https://radojuva.com/es/2015/07/nikon-n-af-s-70-200-4g-ed-vr-if/