Fujifilm FinePix S3 Pro review

Fujifilm FinePix S3 Pro camera getoond in deze review en lens Nikon 50 mm 1: 1.8D AF Nikkor (MKIII) Radozhiva werd gepresenteerd door Sergey Gordubey. Vanuit Evenkia (het noorden van het Krasnoyarsk-gebied) ging het pakket met de apparatuur meer dan een maand mee. Ik betuig mijn diepe dankbaarheid aan Sergey voor dergelijke projecthulp. De camera en lens zijn verkocht en het geld is bijgeschreven hier.

Fujifilm FinePix S3 Pro review

Fujifilm FinePix S3 Pro review

Fujifilm FinePix S3 Pro is legendarisch digitale spiegelreflexcamera, die in 2004 werd geïntroduceerd, maar tot op de dag van vandaag door veel fotografen wordt gewaardeerd. De belangrijkste kracht van de camera is een speciale matrix - Fujifilm SuperCCD SR II, die bestaat uit twee soorten fotodiodes die op een speciale manier zijn geplaatst en waarmee u een groot dynamisch bereik en een uitstekende kleurweergave kunt bereiken. De naam van de matrix is ​​'Fujifilm SuperCCD' SR' verwijst al naar dynamisch bereik, waar 'SR' is 'Ssuper dynamisch Range' – 'Super dynamisch bereik'. U kunt zien hoe de SuperCCD SR-matrix is ​​​​ontworpen en functioneert hier.

Fujifilm SuperCCD-technologie werd geïntroduceerd in 1999 en heeft drie generaties gehad: SuperCCD I, II, III. In 2003, met de release van de vierde generatie matrices, vertakt de technologie zich in SuperCCD HR (hoge resolutie) en SuperCCD SR (hoog dynamisch bereik). SuperCCD HR-technologie overleefde tot de achtste generatie (gerekend vanaf het begin), terwijl SuperCCD SR slechts één keer werd geüpgraded naar SuperCCD SR II. In 2008 werden SuperCCD HR- en SuperCCD SR-technologieën samengevoegd en geüpgraded naar SuperCCD EXR. In 2011 verliet Fujifilm het idee van SuperCCD EXR met zijn speciale vorm en subpixelopstelling. CMOS-technologie, met zijn gebruikelijke Bayer-patroon, gewonnen, maar de experimenten eindigden daar niet - Fujifilm kan nog steeds verrassen met iets ongewoons in onze tijd :).

Fujifilm FinePix S3 Pro met Nikon ED AF Nikkor 80-200mm 1:2.8D (MKII) lens

Fujifilm FinePix S3 Pro met lens Nikon ED AF Nikkor 80-200mm 1: 2.8D (MKII)

Hieronder vindt u de evolutie van de Fujifilm FinePix CZK:

 1. Fujifilm FinePix S1Pro - Januari 2000, gebaseerd op de film Nikon F60 (ook bekend als Nikon N60), eerste generatie SuperCCD. Matrices voor Fujifilm FinePix 4700 Zoom en 4900 Zoom compacts zijn gemaakt met dezelfde technologie.
 2. Fujifilm FinePix S2Pro - Januari 2002, gebaseerd op de film Nikon F80 (ook bekend als Nikon N80), SuperCCD III (de matrix derde generatie). Fujifilm F601 Zoom, S602 Zoom en M603 compacte matrices zijn gemaakt met dezelfde technologie.
 3. Fujifilm FinePix S3 Pro - februari 2004, gebaseerd op: Fujifilm FinePix S2Pro, SuperCCD SR II-matrix (tweede generatie SR-matrix)
 4. Fujifilm FinePix S3 Pro UVIR - Augustus 2006, verbeterde Fujifilm FinePix S3 Pro voor opnamen in IR (infrarood) en UV (ultra violet) spectra.
 5. Fujifilm FinePix S5Pro - September 2006, op basis van Nikon D200, een licht verbeterde SuperCCD SR II-sensor (vergelijkbaar met die op de Fujifilm FinePix S3 Pro).
 6. Fujifilm FinePix IS Pro - juni 2007, geüpgraded Fujifilm FinePix S5Pro voor opnamen in IR (Infra Rood) en UV (Ultra Violet) spectra.

Ja, dat klopt, er zit geen tussenmodel tussen de S3 Pro en S5 Pro want in het oosten houden ze niet van het cijfer 4. Alle Fujifilm FinePix spiegelreflexcamera's hebben een APS-C type c sensor cropfactor 1.5 X, en zijn analogen van camera's Nikon DX.

Fujifilm's FinePix DSLR's hebben het gebruik van de eerste generatie SuperCCD SR-sensoren op de Fujifilm F700, F710 en S20 Pro compactcamera's overgeslagen. Ook misten we de tweede generatie SuperCCD die Fujifilm Finepix 6800 Zoom en 6900 Zoom hadden.

Alle Fujifilm FinePix spiegelreflexcamera's zijn gebouwd op basis van Nikon's DSLR's, zowel film als digitaal, en hebben daarom een ​​Nikon F-vatting en zijn compatibel met Nikon-lenzen en andere add-ons (zaklampen, afstandsbedieningen, dozen, enz.).

Voor de release van de eerste DSLR Fujifilm FinePix S1Pro Nikon en Fujifilm hebben ook samengewerkt en geproduceerd quasi-full-formaat digitale SLR-camera's Nikon E/Fujifilm Fujix DS.

Fujifilm FinePix S3 Pro met Nikon 50mm 1:1.8D AF Nikkor (MKIII) lens

Fujifilm FinePix S3 Pro met lens Nikon 50 mm 1: 1.8D AF Nikkor (MKIII)

behuizing S2 Pro en S3 Pro (uit deze review) is gebouwd op basis van de Nikon F80 film SLR camera (voor Amerika werd deze geproduceerd onder een andere naam - Nikon N80). Op basis van dezelfde camera wordt ook een camera gebouwd. Nikon D100. Naar mijn mening, vanwege de ongelukkige hoofdbedieningsknop die de aangepaste ISO- en CSM-functies selecteert, zijn al deze drie camera's: S2 Pro, S3 Pro en D100 hebben de slechtste bediening van alle digitale camera's met Nikon-vatting die ik ooit heb gebruikt.

S3 Pro, zoals Nikon D100 en S2 Pro, gebruikt een focussysteem Multicam 900 5 scherpstelpunten, het middelpunt is kruisvormig. Verantwoordelijk voor blootstelling SPD-sensor met 10 segmenten. Het ISO-bereik is klein - van 100 tot 1600 eenheden, u kunt ISO-waarden 100, 160, 200, 400, 800, 1600 selecteren. Functies Auto-ISO niet op de camera. Minimum uittreksel sluiter - 1/4000 s, en uittreksel flitssynchronisatie is 1/180 sec. De camera is ontworpen om oudere flitsers te gebruiken die in de automatische D-TTL-modus werken. moderne uitbraken werkt niet met S3 Pro in TTL- of I-TTL-modus. En ook erg lastig dat de waarde? uittreksels en diafragma's worden alleen in halve stops gewijzigd (stappen van 0.5 EV).

Sorry, Fujifilm FinePix S3 Pro ondersteunt geen automatische meting expositie met lenzen zonder CPU-contacten (d.w.z. handmatig).

Fujifilm FinePix S3Pro

Fujifilm FinePix S3Pro

De S3 Pro maakt gebruik van een klein twee-inch scherm met 235.000 dots. Het display is naar moderne maatstaven erg zwak en meer geschikt voor het instellen van menu-opties. Er zijn ook twee extra monochrome displays voor snelle aanpassing van enkele parameters.

Afhankelijk van de geselecteerde dynamische bereikmodus kan de S3 Pro opnemen met 2.5 fps of rond 1.5 (RAW), 1.1 (JPEG FINE), 1.0 (JPEG NORMAL) fps. Het volgende wordt in de camerabuffer geplaatst:

 • 12 frames in JPEG 12 MP Fine-modus in standaard dynamisch bereikmodus
 • 7 frames in RAW-modus in standaard dynamisch bereik-modus
 • 9-10 frames in JPEG 12 MP Fine-modus in modus met hoog dynamisch bereik
 • 3 frames in RAW-modus in modus met hoog dynamisch bereik

Het is belangrijk: Schrijfsnelheid geheugenkaart CF is ongeveer 2 MB/seconde, en het opnemen van één foto in RAW WIDE-kwaliteit duurt ongeveer 12 seconden. Dit geldt zelfs voor zeer snelle geheugenkaarten.

Het is belangrijk: herinnerings kaarten CF die groter zijn dan 4 GB hebben erg veel tijd nodig om te formatteren en te initialiseren met de camera. Optimaal gebruik van kaarten CF 4 GB of minder (aanbevolen in de instructies). In dit geval kunnen geheugenkaarten van 8, 16, 32 GB de volledige geheugencapaciteit gebruiken, maar er kan een zeer lange vertraging optreden na het inschakelen van de camera, die wordt besteed aan het initialiseren van de geheugenkaart (kan minuten duren).

Het is belangrijk: De camera kan het beste worden gebruikt met XD-geheugenkaarten van het type 'H'. Dergelijke kaarten zijn alleen beschikbaar in 512 MB, 1 GB, 2 GB (zeer zeldzaam). Markering 'H' geeft een hoge schrijfsnelheid van gegevens aan. Met deze geheugenkaarten duurt het opnemen van een enkele foto in RAW WIDE-kwaliteit ongeveer 5 seconden en de opnamesnelheid is ongeveer 5 MB/s. Tegelijkertijd geeft het in de officiële kenmerken van dergelijke kaarten aan dat de maximale schrijfsnelheid 4 MB / seconde moet zijn. Langzamere XD-kaarten zoals 'M' en 'M+' zijn iets langzamer.

Het is belangrijk: Deze camera werkt niet met een microadapter SD ->XD.

ERG BELANGRIJK: De beeldweergavefuncties Menu->IMAGE DISP.->ON en Menu->IMAGE DISP.->PREVIEW verminderen aanzienlijk framebuffer en het opnemen van foto's op de geheugenkaart aanzienlijk vertragen. Het wordt aanbevolen om de functie Menu->IMAGE DISP.->OFF te gebruiken.

Het is belangrijk: wanneer framebuffer volledig gevuld is en de camera de volgende opname niet kan maken, verandert op het secundaire monochrome display (boven het hoofdkleurendisplay) de resterende framesteller naar een donkere achtergrond. Zodra de achtergrond weer licht wordt, kunt u nog minimaal één foto maken. Hierdoor weet je gemakkelijk wanneer je kunt doorgaan met fotograferen, wat erg belangrijk is bij fotograferen met 'WIDE' dynamisch bereik in 'RAW'-formaat (wanneer de bestanden 25 MB wegen en wachten tot er één frame op de kaarten is opgenomen CF rekening houden met 12 seconden).

Het is belangrijk: Framebuffergegevens worden sneller weggeschreven wanneer de opname wordt gestopt. Als het fotograferen doorgaat, duurt het aanzienlijk langer voordat elke afzonderlijke foto op de geheugenkaart is opgeslagen. Hoogstwaarschijnlijk vertraagt ​​de opname van reeds ontvangen frames van de framebuffer naar de geheugenkaart vanwege de verdeling van de processorkracht voor het verwerken van elk nieuw frame.

Ik wil verduidelijken dat RAW-bestanden (.'RAF') gebruiken 14-bits kleurdiepte en opgenomen zonder compressie (d.w.z. geen gegevensverlies door compressie). RAW-bestanden zijn 25 MB in 'WIDE' breed dynamisch bereik-modus en 12 MB in standaard dynamisch bereik-modus (alleen S-pixels worden gecodeerd). De camera maakt foto's met een maximale grootte van 4256 X 2848 pixels (12.1 megapixels).

Fujifilm FinePix S3Pro

Fujifilm FinePix S3Pro

De S3 Pro heeft een Live View-modus. Fujifilm loopt 3 jaar voor op Nikon met de introductie van Live View. De eerste camera's met Live View waren Nikon D3 и D300, gelijktijdig gepresenteerd in augustus 2007. Fujifilm heeft Canon ingehaald, wat: 40D en 1D Mark III met Live View-functie werd in dezelfde zomer van 2007 geïntroduceerd (Canon EOS 20Da wordt niet in aanmerking genomen, omdat het is ontworpen voor specifiek werk). Toegegeven, de Live View van de S3 Pro is een beetje ingekort:

 • Werkt maximaal 30 seconden. Er wordt een timer weergegeven met de resterende tijd.
 • Het beeld wordt alleen in zwart-witmodus weergegeven.
 • Alleen handmatige scherpstelling is beschikbaar.
 • Er is geen snelknop om Live View in te schakelen.
 • U kunt geen opnamen maken terwijl Live View is ingeschakeld. Als u de sluiter wilt ontspannen, moet u de Live View-modus verlaten.
 • Vergroting van het centrale gebied van de afbeelding is beschikbaar, maar slechts XNUMXx.
 • 'Live View' in de camera heet 'Live Image'.
 • Er is geen manier om de belichtingswaarden te wijzigen, alleen het verhogen of verlagen van de helderheid van het beeld dat op het scherm wordt weergegeven, is beschikbaar.
 • Live View aan zal de batterijen snel leegmaken.

Over het algemeen kan zo'n Live View alleen in zeldzame gevallen nuttig zijn :)

Fujifilm FinePix S3Pro

Fujifilm FinePix S3Pro

Fujifilm FinePix S3 Pro en Fujifilm FinePix S5 Pro zijn twee werkelijk legendarische spiegelreflexcamera's. Ondanks dat ze een totaal andere body en besturing hebben, is de beeldkwaliteit van beide camera's erg vergelijkbaar. Fujifilm beweert dat de S5 Pro een aangepaste Fujifilm SuperCCD SR II-matrix gebruikt, maar als je je verdiept in het wereldwijde web, kun je met zekerheid zeggen dat de S5 Pro alleen het laagdoorlaatfilter (laagdoorlaatfilter) heeft gewijzigd, dat is ontworpen om moiré te bestrijden. Over het algemeen maakt het dunnere filter op de S3 Pro het gemakkelijker om een ​​scherper beeld te krijgen dan op de S5 Pro. Daarom waarderen veel gebruikers de beeldkwaliteit van 'ProTroika' meer dan van 'ProPyatka'. Aan de andere kant zijn er veel meningen dat de S5 Pro nog steeds een iets mooiere kleur heeft, en iets minder ruis, aangezien de S5 Pro naast het bijgewerkte laagdoorlaatfilter ook de signaalverwerkingshardware heeft bijgewerkt, waardoor het is mogelijk om het ISO-bereik met één stap uit te breiden. Persoonlijk zou ik liever de nieuwere S5 Pro gebruiken.

De S5 Pro en S3 Pro zijn niet het soort camera's dat je moet kopen om met hoge ISO's te werken - ze zijn vooral interessant vanwege hun dynamisch bereik en kleurweergave, die pas bij lage ISO's volledig tot hun recht komen. Ik ben er zeker van dat er in de opmerkingen bij deze recensie veel mensen zullen zijn die zullen beweren dat de aard van de ruis bij hoge ISO's op de S3 Pro erg lijkt op filmkorrel.

Hieronder is een grafiek met de evolutie van Super CCD-matrices:

Evolutie van de eerste SuperCCD/SuperCCD SR-matrices

Evolutie van de eerste SuperCCD/SuperCCD SR-matrices

Enkele nuttige opmerkingen over de S3 Pro:

 • De camera houdt van goed opgeladen batterijen en oplaadbare batterijen en is zeer snel leeg. Misschien is de laadniveaucontroller op de camera die ik heb getest oud geworden en bepaalt hij de lading niet helemaal correct.
 • S3 Pro heeft geen Russischtalig menu.
 • De camera maakt gebruik van een grote full-frame spiegel, die hij heeft geërfd van S2 Pro, en die van Nikon F80 (N80). Het sluitergeluid is vrij stil en aangenaam.
 • De combo body is onmisbaar bij het fotograferen in een verticale (portret)positie. modellen S1 Pro en S2 Pro hebben geen dubbele ontspanknop in staande positie.
 • De joystick heeft geen centrale knop.
 • Op de body van de S3 Pro bevinden zich: USB 2.0, IEEE 1394 (Firewire), video-uitgang, DC-IN externe voedingsconnector (voor het aansluiten van AC-5VX AC-adapter), afstandsbedieningsconnector, PC Sync-connector voor studioflitsers en een gat op de knop ontspanknop voor de oude stijl sluiterkabel.
 • Ik zou graag een nauwkeurigere bediening van de automaat op de camera willen hebben witbalans, soms 'raadt' de camera het niet helemaal goed. Dit is een grote fout die substantieel is gecorrigeerd in de nieuwere camera. Fujifilm FinePix S5Pro.
 • De ingebouwde flitser flitst altijd in de automatische D-TTL-modus en kan niet in andere modi worden gebruikt. Net zo externe flitser ik gebruikte SB-900, die op de S3 Pro werkt in elke andere modus dan I-TTL. Bovendien ondersteunt de S3 Pro geen high-speed synchronisatie.
 • De S3 Pro heeft een autofocus-hulplamp en een knop om secundaire monochrome schermen te verlichten. Het is grappig, maar het ene monochrome scherm heeft een groene achtergrondverlichting en het tweede is oranje.
 • Schakelhendel voor opname-/transportmodus (standaard, burst, zelfontspanner, meervoudige blootstelling) heeft een vergrendelknop om onbedoeld schakelen te voorkomen.
 • Er is ook een knop voor het bekijken van de scherptediepte. Het kan niet worden geprogrammeerd voor een andere functie.

Op de S3 Pro kun je kiezen uit twee filmsimulatiemodi: F1 voor zachte tinten, wat geweldig is voor portretten, en F2 voor rijke opnamen, wat geweldig is voor landschappen en andere opnamen waarbij levendige kleuren en contrast vereist zijn. In tegenstelling tot F1, F2 kunt u in normale STD (standaardmodus) de gradaties van dynamisch bereik, kleurverzadiging, contrasthoeveelheid en scherpte voor foto's afzonderlijk aanpassen.

UPDATE 1

Fujifilm FinePix S3 Pro+ Nikon AF Nikkor 85mm 1: 1.4D.

Bron RAW (WIDE 2) en JPEG (FINE, 12 M, WIDE 2) kunnen worden bekeken en/of gedownload hier (Google Drive-galerij).

Bron-JPEG's (FINE, 6 M, WIDE 2) per lens Nikon 50 mm 1: 1.8D AF Nikkor (MKIII) kunnen worden bekeken en/of gedownload hier (Google Drive-galerij).

UPDATE 2

Voorbeeldfoto's op HELIOS-44M 2/58 en de camera Fujifilm FinePix S3 Pro met de lezers van Radozhiva deelde de fotograaf Alexander Gvozd.

UPDATE 3

Mijn fotovoorbeelden Carl Zeiss Vlakke 1,4/50 ZF.2 T* en een Fujifilm FinePix S3 Pro camera, gemaakt volgens de methode NUL JPEG, men kan hier downloaden/bekijken (Google Drive-galerij, 60 foto's).

UPDATE 4

Alle voorbeeldfoto's in de onderstaande galerij zijn volgens de regels verkregen NUL JPE op de lens Sigma Zoom DC 18-250 mm 1:3.5-6.3 DC MACRO OS HSM.

JPEG-bronbestanden ('.jpg') kunnen dat zijn downloaden via deze link (50+ foto's, Google Drive-galerij).

Het is jammer dat de SuperCCD SR-technologie van Fujifilm is verlaten. Op de basis zijn slechts vier spiegelreflexcamera's gebouwd: S3 Pro, S3 Pro UVIR, S5 Pro en IS Pro, in feite met dezelfde sensor. Soortgelijke matrices werden ook gebruikt op Fujifilm F700, F710 en S20 Pro digitale camera's (verschil in R-pixelopstelling). Het is zelfs niet voor te stellen wat er met de beeldkwaliteit zou zijn gebeurd als deze technologie was verbeterd, bijvoorbeeld als deze zou worden toegepast bij de fabricage van een volformaat camera. Trouwens, als we synthetische tests doen, dan modern niet goedkoop de Nikon D4s-camera, geïntroduceerd in februari 2014, verliest in dynamisch bereik aan de oude 'houten' Fujifilm FinePix S3 Pro, geïntroduceerd in 2004 (bevestigingslink). En het is 10 jaar geleden! Maar ik ben blij dat Fujifilm een ​​van de weinige bedrijven is die het sensorparadigma probeert te updaten met conventionele Bayer-patroon, het vrijgeven van hun X-Pro1, X-T1, X-E1, X-E2, X-M1 spiegelloze camera's met X-Trans CMOS-sensor.

RAW/RAF-conversie, HYPER UTILITY HS-V3

Het is het beste om originele RAW-bestanden (met '.RAF'-resolutie) te ontwikkelen met het oude originele hulpprogramma Fuji Hyper Utility HS-V3. Voor de beste kwaliteit moet je de converter aanpassen zoals dit. Op moderne besturingssystemen werkt deze converter mogelijk niet, of zijn er veel trucjes nodig om hem te installeren. De herverpakte versie (alle overbodige is eruit geknipt) geoptimaliseerd voor het werken met Windows 7/8/10/11 kan downloaden via deze link. Gebruik van de Fujifilm Hyper Utility HS-V3 blijft geheel op eigen risico.

Ook met Adobe Lightroom en Adobe Camera Raw (een ingebouwde plug-in in Adobe Photoshop) kun je goed werken met Fujifilm FinePix S3 Pro RAW-bestanden. Naar mijn mening, als er een wens is om RAW-converters van derden te gebruiken, dan is het het beste om Fuji Hyper-Utility HS-V3 te gebruiken om RAW-bronbestanden (met '.RAF'-resolutie) te converteren naar TIFF-formaat met 16-bits kleurdiepte (de uitvoer moet bestanden van 70-75 megabytes elk zijn), en latere TIFF-bestanden worden al verwerkt door externe converters, zoals Capture One, Lightroom en andere. Met het TIFF-formaat kunt u de juiste kleurweergave opslaan (die externe converters niet kunnen bieden), een resolutie van 12 MP en een gegevensreserve voor gemakkelijke manipulatie met bronbestanden.

Fujifilm FinePix S3 Pro met Nikon 50mm 1:1.8D AF Nikkor (MKIII) lens

Fujifilm FinePix S3 Pro met lens Nikon 50 mm 1: 1.8D AF Nikkor (MKIII)

Resultaten van

De Fujifilm FinePix S3 Pro wordt tegenwoordig als een verouderde camera beschouwd. Maar veel echte artiesten fotografen waarderen hem tot op de dag van vandaag vanwege de unieke sensor met een groot dynamisch bereik en prettige kleurweergave. Dit is een van de weinige camera's waarmee je bij het fotograferen in JPEG-formaat direct een prachtig resultaat kunt behalen, zonder lang met een tamboerijn te dansen op het converteren en verwerken van RAW-bestanden. Voor ontspannen creatieve opnamen, vooral voor portret schieten - S3 Pro is een echte vondst, vooral omdat hij erg goedkoop is. Inderdaad, nieuwer Fujifilm FinePix S5Pro in bijna alle opzichten beter dan zijn voorganger.

Reacties op dit bericht vereisen geen registratie. Iedereen kan een reactie achterlaten. Veel verschillende fotoapparatuur is te vinden op AliExpress.


Materiaal voorbereid Arkadi Shapoval. Trainingen/consulten | YouTube | Facebook | Instagram | Twitter | Telegram

Voeg een reactie toe:

 

 

Opmerkingen: 358, over het onderwerp: Fujifilm FinePix S3 Pro Review

 • Paul

  Hallo. Vertel me, met welke lenzen werkt autofocus op S3Pro / S5Pro? Ik meen gehoord te hebben dat EF-S lenzen niet geschikt zijn. Alleen EF. Is dat zo ?

  • Arkadi Shapoval

   s3/s5 werken alleen met Nikon-lenzen of lenzen van derden voor Nikon, niet met Canon EF, EF-S.
   S3 pro, S5 pro werken met alle Nikon lenzen, behalve AF-P (met stappenmotor), E (met elektromagnetisch diafragma). In zeldzame situaties kan er sprake zijn van onverenigbaarheid met een bepaalde lens.

  • Pokemon

   Let op het montagetype van deze camera's.
   Autofocus werkt op lenzen met Nikon-vatting. Namelijk autofocus D/G/Niet D-serie.
   De nieuwe E-serie ook, maar het diafragma zal constant open staan.
   Onder deze camera's is het raadzaam om zorgvuldig nieuwe scherpe fixes te selecteren.

   • Pokemon

    Oh, Arkady kwam vooruit :)

 • Paul

  Bedankt, ik heb een fout gemaakt in mijn vorige bericht. Ik bedoelde natuurlijk AF / AF-S

 • Pokemon

  Ondanks vergelijkbare matrices zijn DD 400% voor S5Pro en Wide2-modus voor Protroika anders.
  De DD van de Pryatka is veel breder dan die van de Protroika en de Sigma SD-1 Merrill, dit is merkbaar.
  In Protroika bevindt de Wide2-modus zich ergens in het midden, d.w.z. meer als 230% op Pryatka.
  Qua kleuren kan Protroika een interessanter resultaat geven op BB Auto dan Propyatka.
  Het fotograferen en verwerken van RAF bij Protroyka/Pryatka is het ongemak en het tijdverlies waard.
  Hyper Utility is niet zo onhandig en slecht als ik erover gelezen heb. Het programma werkt stabiel op 64-bit Windows 8.1 en gaat snel op Core i7 met 16GB geheugen.

  • Roman

   Protroyka en impregnatie zijn identiek op de foto, met uitzondering van een dikker aa filter bij de impregnering. Er zijn modellen van ghoul met een filter verwijderd en dan is er gewoon geen verschil met de protro.
   Wat betreft de kleur en dd, Prometheus heeft al gepaarde foto's geplaatst, met de exifs verwijderd, konden de mensen het verschil tussen d200, d40 en ghoul niet vinden.
   Ook hier legde iemand de gepaarde d5100s en ghee neer, mensen definieerden d5100 duidelijk als ghee door mooiere halftonen)

   • Pokemon

    Roman, op Pryatka, verwijderen ze NIET het dikke AA-filter, maar veranderen het handwerk in een dunner exemplaar.
    Als optie - van Protroika.
    Er is een verschil. Het hangt af van a) de vaardigheid van de meester b) van het filter zelf.
    Er is een verschil en de eigenaren lieten het me zien op photo.ru. De meesten hadden spijt van het vervangen van het filter, omdat. er waren kleurvervormingen in de foto's, die mogelijk te wijten waren aan een slecht filter of onjuist werk van de wizard. Het gaat niet om bloemen, maar om defecte foto's. Het is een technisch mankement aan de foto zelf. Ik heb beide camera's. Ik ben niet geïnteresseerd om het te vergelijken met een "willekeurige camera" en iets aan iemand te bewijzen. Het verschil tussen Pryatka en Protroyka met andere CCD-camera's wordt elementair bepaald - we gaan naar buiten bij zonnig weer met wolken verlicht door de zon, plaatsen wat Sigma 24-70 EX DG en kijken naar het verschil in DD, evenals de juistheid van de overdracht van kleuren en tinten, en bij het schuine patroon, ronde lijnen. Vanwege de eigenaardigheden van de S3 / S5-matrices, op schuine en ronde lijnen, zullen er altijd inkepingen zijn - aliasing. Dit komt door de structuur van de matrix en dit is alleen zichtbaar bij volledige resolutie van 12MP, wat voorwaardelijk is voor beide camera's, maar met scherpe lenzen wordt het werkend zonder verscherping in editors.

    • Pokemon

     De DD van Pryatok en Protroek was natuurlijk geweldig voor die tijd, het is duidelijk waarom deze camera's toen legendarisch werden.
     DD ziet er nog steeds goed uit in vergelijking met moderne cropcamera's.
     Als Protroika inferieur is aan moderne camera's, dan houdt Pryatka nog steeds vast aan lage ISO's.
     DD op Pryatka op ISO 100 is precies breder dan op D90, D700, D3s. Ik ben niet zeker van D4, je kunt het vergelijken - beide camera's zijn bij de hand, maar het slaat nergens op.

     • Roman

      IMHO, ghoul is een coole camera.
      Ik heb er zelfs een paar als reserve gekocht.
      Maar nadat hij met Pervopyatak en Piadvak had gewerkt, verkocht hij ze zonder spijt.

    • Pokemon

     En het huwelijk, toen het filter werd vervangen door een dunner exemplaar, werd uitgedrukt in een soort wilde kleurenmoiré en vreemde black-outs, alsof de matrix beschadigd was. Het ziet eruit als stof, maar niet bovenop het AA-filter, maar alsof de master bij het vervangen van het filter stof op de kale matrix zelf heeft gegoten en het filter erop heeft gezet. Ik besloot het filter op mijn Pryatka niet te veranderen. Volver bood aan het te doen voor $200, maar ik weigerde.

     • Roman

      U kunt het voordeel van de matrix wijzigen zijn identiek.
      Ja, er zijn veel huwelijken en het risico is groot.

    • Roman

     Verwijderen. En meer nog, ze verwijderden het op de protrojka.

   • Dmitry

    Laatst besloot ik persoonlijk de impregnering te vergelijken met de d40, en met de d800e (voor overtuigingskracht), op één 50mm lens. Het enige dat ik in de lightroom heb gecorrigeerd, is de witbalans en nauwelijks de belichting, wat voor niemand een handicap is. Frames uit de jaren 800 werden bijgesneden en omgezet in één formaat van 6 mp., Voor identiteit. En wat zag ik? En geen verschil! Niet in de schaduw, nergens anders! Zelfs het detail, ondanks het dikke filter bij de ghoul, is voor iedereen op hetzelfde niveau! (bij 6mp)

    • Michael

     Blijkbaar zijn de opnameomstandigheden zo. Ik heb de d300 en d80 geprobeerd met gloeilampen. Met dezelfde kleuren in de lichte delen zijn de kleuren in de schaduwen anders geworden

    • Pokemon

     Dmitry, ondanks het feit dat je over S5Pro schreef, zal ik in de S3Pro-discussiethread ook mijn indrukken opschrijven.
     Ik had de mogelijkheid om gepaarde opnames te maken op: D4 en S3Pro, D750 en S5Pro, Sigma SD-1 Merrill en S5Pro, S3Pro en S5Pro.
     Overal fotograferen in RAW-ontwikkeling in native converters, BB Auto of onder lichtomstandigheden (zonnig of handmatige selectie voor fluorescentielampen). sRGB overal.
     DD400% voor S5Pro en WIDE2 voor S3Pro staan ​​altijd aan.
     Het is zeer verrassend dat uw D800E u details gaf met een uitsnede tot 6 MP, zoals in S5Pro.
     Als we het hebben over kleuren en schaduwen, dan is het me op de D4 en D750 nooit gelukt om op dezelfde manier te fotograferen als op de Pro Fujah. OP X100T - ja, het was mogelijk om een ​​afbeelding te maken die qua kleur vergelijkbaar was met die op S3Pro, zeer vergelijkbaar. Aan beide Nikons moest ik sleutelen om het beeld bijna precies op Pro Fuji te laten passen. Het is mogelijk, maar het kost tijd en is vervelend.
     Ja, bij het ontwikkelen verstikken we het "groen", verwijderen we de verzadiging en moeten we de verzadiging van de rode tinten verhogen. Het lijkt erop, maar is het niet.
     Lenzen waarop ik heb getest: Sigma 24-70 / 2.8 EX DG Macro, Nikkor 35-70 / 2.8D, Nikkor 28-70 / 2.8D, Sigma 28 / 1.8 EX DG Macro, Sigma 24-135 / 2.8-4.5D.
     Op Pro Fujah is het gemakkelijker om een ​​mooie foto te maken bij goed licht bij lage ISO 100-200. Bij weinig licht en ISO 400 vervagen de kleuren, en hier zullen de D750 en D4 de foto zeker beter "tekenen".
     In mijn ervaring geeft de S5Pro kleuren vrij nauwkeurig weer, waarbij sommige tinten zachtjes worden verzadigt, waardoor de foto feestelijker wordt. MAAR: citroengeel, felblauw metallic, donkerblauw metallic, tinten rood en tinten groen zullen altijd zichtbaar zijn, misschien een beetje meer verzadigd dan ze in werkelijkheid zijn. Er zijn geen blokkades en afwijkingen naar andere kleuren of een doffe accentuering van het blauwe kanaal (Pentax), of groene tinten (sommige Nikon modellen), rood kanaal (sommige Canon modellen).
     S3Pro geeft een ander beeld in kleuren dan S5Pro. Omdat Aangezien de camera uit de Byzantijnse tijd stamt, is de BB hier ruw opgesteld, bijvoorbeeld met BB auto - het "koelt" de foto een beetje, dempt de gele tinten een beetje en steekt tinten blauw-cyaan uit, BB- zonnig ziet de foto er soms ongepast gelig uit, maar speelt een rol bij het fotograferen van zonsondergang of zonsopgang.
     Foveon - Sigma SD-1 accentueert bijvoorbeeld graag roodtinten en accentueert soms tinten paars (niet magenta, maar paars of paars).
     Dit zijn persoonlijke indrukken en ik vraag u er niet op in te gaan. Ik schreef zoals het is zonder verfraaiingen.

     • Valery A.

      Bedankt voor je optreden. En er is een resultaat - welke camera is de beste (favoriet) voor jou?

      • Pokemon

       Dit is geen "toespraak", lieverd, maar gewoon een beschrijving van wat ik met mijn eigen ogen heb gezien.
       *
       Favoriete camera - NR. Er is geen perfecte camera. Overal zijn er nuances en tekortkomingen.
       Omdat zo'n camera bestaat niet, of is nog niet in mijn handen gevallen.

     • @f_e_d_2

      Ik weet niet waarom ik het verschil niet zie? en iedereen kan het zien! Ik redeneer als volgt: het verschil in de Witbalans en enig verschil in de sluitertijd en het indrukken van het “pedaal” van het diafragma is voor niemand een voordeel. Zelfs topcamera's zijn soms raar op de machine en de witbalanskalibratie is voor iedereen iets anders, dus het uitlijnen ervan is een heilige zaak ter vergelijking. En ik raak de camerakalibratie (in lightroom) niet eens aan, maar deze is gemaakt om fabrieksfouten te corrigeren. Uiteindelijk is alles hetzelfde! In lightroom, zelfs fuji S2Pro en D5200 in Lightroom, zonder iets anders aan te raken dan de witbalans, gaven ze hetzelfde beeld niet alleen in kleuren, maar ook in DD!

      • Pokemon

       S2Pro zal fysiek niet dezelfde DD kunnen geven als de d5200-5500.
       Ik "ontwikkel" raw van al mijn camera's in native developers. RAF met Fuji alleen in native Hyper Utility. Het uitlijnen van BB is een ondankbare taak. Nou, ik ging naar buiten om Rowan neer te schieten. De groene en rode tinten van de S5Pro, S3Pro en D750 zijn verschillend. En ja, niet in het voordeel van de D750.

       • roman

        Wat is het probleem met BB? Bij het fotograferen in RAW is er geen WB. De camera bepaalt dit en gebruikt deze waarde tijdens de ontwikkeling, waarbij de juiste correctie wordt toegepast in de JPEG op de camera. Nou, of de converter doet hetzelfde. Of u nu een automatische of aangepaste waarde invoert, RAW is hetzelfde.

       • Pokemon

        Romeins, in het algemeen, ja, maar er is nog steeds een verschil als je werkt met gelijken van Foveons of S3Pro (S5Pro in mindere mate). Dit werd besproken op foto.ru. Misschien zit het probleem in een of andere onvolkomenheid van Sigma Photo pro en Hyper Utility of de bediening van de camera's zelf.

  • Igor N.

   Is de zoeker echt zo groot in s3pro?
   Is hij nog groter dan in de full-frame Nikon D3?

 • @f_e_d_2

  Misschien ben ik kleurenblind? :) dan oordeel je, hier zijn voorbeelden van gepaarde foto's op de D200 en D5200. beide vergroten/verkleinen tot 6 mp. Tussen de data van hun productie ligt een eeuwigheid! ziet iemand het verschil?

  • Pokemon

   Het is noodzakelijk om NEF met elkaar te vergelijken. Bovendien moeten de instellingen voor beide camera's exact hetzelfde zijn.
   Maar in feite - het heeft geen zin om je druk te maken, het een voor het ander aan te passen. Je hoeft alleen maar voor je eigen plezier met je favoriete techniek te fotograferen en je niet te laten misleiden door de technische component van de foto.

   • @f_e_d_2

    Ik ben het ermee eens, maar alles is subjectief, en als je wilt beslissen wat je moet kiezen, moet je de waarheid vaststellen door voorhoofd met voorhoofd te vergelijken. En hoe niet aan te passen aan dezelfde instellingen? Hoewel ze hier hetzelfde waren

  • Dmitry

   Welnu, wat is er om naar te kijken en waarmee te vergelijken?
   Is er een groot verschil in helderheid in gekoppelde foto's om DD te testen? Nee.
   Is er een uitgebreid kleurenpalet van verschillende intensiteiten om het verschil in te waarderen?
   kleurweergave? Ik heb het ook niet.
   Zijn er portretten van mensen met verschillende huidskleuren in verschillende belichtingen om te waarderen?
   hoe wordt skinton overgedragen? Ik heb het ook niet.

   Het heeft geen zin om naar een paar rotte houten kazernes voor sloop en vuilnishopen te kijken, er is simpelweg niet de nodige visuele informatie om het verschil tussen de camera's te zien.

 • @f_e_d_2

  en D5200

  • AnoniemI

   Ik merkte ook geen verschil in kleur. Misschien moeten prints vergeleken worden?
   5200 is een beetje zeepachtig.
   De d200 heeft een merkbaar raster van ruis... Nogmaals dit raster, zoals in de opmerkingen bij de d600...?

   • @f_e_d_2

    de zeepachtigheid van de d5200 is hier omdat er een oude D-lens op is gebruikt en handmatig scherpstellen niet nauwkeurig was. Mijn excuses voor het plaatsen van zo'n frame. maar de essentie van de test was in kleur en DD.

    • Valery A.

     Kun je hetzelfde doen, maar dan portretten?

  • AnoniemI

   In feite heeft de d200 een rijkere kleur (groene daken), slechts 5200 zeept het beeld, misschien is dat waarom de kleur anders lijkt.

   • @f_e_d_2

    Heren fotografen!
    Ik stel voor dat je vertrouwd raakt met 2 van mijn tests, deze keer ondersteun ik ook de conclusies met Raw-bestanden.
    test One: Fuji S5pro “onovertroffen kleuren en DD” wordt alom geprezen!
    Ik was al ongeduldig om het te krijgen, maar ik vroeg een vriend die het heeft om af te spreken in het park om vergelijkende foto's te maken. (trouwens, mijn kameraad met veel ervaring, en nu foto's alleen op de "Propyatka", die veel apparatuur heeft doorgemaakt)
    S5pro, nikon D40 en d800e deden mee aan de test.Er werd een Nikkor 50\1.4G lens gebruikt (hoewel dit niet belangrijk is, het belangrijkste is dat het voor iedereen hetzelfde moet zijn), bij hetzelfde diafragma van 5.6, MET DEZELFDE ISO 200 (OMdat EEN VAN DE GETESTEN EEN MINIMUM ISO 200 HEEFT)
    foto van d800e Het was besprenkeld, en iedereen heeft het formaat aangepast tot 3000 aan de lange kant (6mp)
    Het doel van de test is om erachter te komen of er een superioriteit is in kleuren, enz., voor Pryatka boven d40?
    beide hebben eerlijke 6 mp (dit is over het dak voor de meeste taken, vooral voor de nieuwe massastandaard "INSTAGRAM", waar slechts 1080 pixels nodig zijn aan de korte kant, wat met onze beeldverhouding ongeveer 2 mp is)
    in de link die hieronder zal staan, RAW-bestanden, evenals de bestanden die ik in lightroom heb ontwikkeld, waardoor alles naar dezelfde witbalans wordt gebracht en de belichting enigszins is gecorrigeerd voor iemand EN ALLEEN!

    https://yadi.sk/d/Tg3eWVzLxru6MA
    Mijn conclusie: niemand heeft voordelen. Het bloed is zwaar overschat
    en ook, om je niet in verwarring te brengen, heb ik hier geen foto geplaatst bij zonnig weer, maar de resultaten voor DD waren hetzelfde.

    • Michael

     Bedankt, we zullen zien. Toegegeven, voor fuja is een native hulpprogramma nodig, omdat. acr ziet geen extra pixels

     • @f_e_d_2

      Ik zal het op een oude computer proberen, ik zal nog steeds in het native hulpprogramma kijken, maar voor zover ik begrijp, ziet het native hulpprogramma die vooraf geïnstalleerde JPEG's in de camera en is het gemakkelijk om er een te kiezen, met slechts één in RAW geschoten.
      In de zon, in de opname van de D40, wilde ik niets uitrekken in Lightroom! met een correct belicht frame, alles was genoeg!, zoals de S5 pro fuja, en de intra-chamber JIPEG IN +400 MODUS FUJA GEEFT GEEN ENKELE VOORDELEN IN DYNAMISCH BEREIK, ZELFS ALS DE ANDEREN IN LIGHTROOM IK NIET NERGENS TREKTE.

    • Pokemon

     “Mijn conclusie: niemand heeft voordelen. Wiet wordt zwaar overschat”
     Dit is jouw conclusie. En ik ben blij voor je.
     Iedere fotograaf heeft zijn eigen conclusie en mening.
     Ik gebruik Hyper Utility V3.
     "evenals degene die ik in lightroom heb ontwikkeld, waarbij ik alles op dezelfde witbalans heb gebracht en de belichting voor iemand enigszins heb gecorrigeerd"
     Waarvoor? Wat is één witbalans? U moet de broncode vergelijken, zonder bewerkingen.
     Zoals ik laat zien, converteer ik RAF naar 16-bit Tiff, in de Hyper Utility-instellingen verander ik overal snelheid in kwaliteit in de "ontwikkeling" van RAV's met Fuja. Pryatka/Protroyka heeft een basis ISO van 100.
     Deze camera's kreuken niet zo veel als Sigma op Foveon door het verhogen van de ISO ten opzichte van de basis, maar toch ... je moet het vergelijken in je oorspronkelijke minimumstandaard voor de camera.
     Om een ​​foto van goede kwaliteit te krijgen met S5Pro, is het noodzakelijk om DD 400% geforceerd in te stellen voor S5Pro, voor S3Pro - Wide2, anders is de test nutteloos.
     Als het doel van de test is "alle gewassen zijn hetzelfde", dan help God je. Ik dring er nog steeds bij je op aan om de handleiding voor elke camera zorgvuldig te roken om de camera's te verfijnen. Natuurlijk heeft iedereen op zijn eigen manier gelijk. Maar ik heb veel camera's in vrij bezit en ik kan zeggen dat de "oudjes" meer aandacht en doordachte installatie vereisen dan nieuwe camera's.
     Protroika en Pryatka hebben in 2019 drie voorwaardelijke nadelen: leeftijd en mogelijk de echte resolutie van de matrices. Het derde nadeel is de openheid van het systeem. Je kunt een nauwelijks levende camera kopen op een rommelmarkt, 28-80 / 3.5-5.6 opzetten, de nuances van de camera niet begrijpen en iedereen vertellen dat "de koning naakt is". Ik geef niemand de schuld, maar naar mijn mening kunnen zowel Protroika als Propyatka bij mooi zonnig weer een resultaat opleveren dat superieur is aan sommige FF's in de handen van een attente fotograaf. En dit resultaat hoeft niet te worden bereikt - kleuren, schaduwen en middentonen veroorzaken geen verlangen om naar binnen te klimmen en te heersen: wortelen / magenta / verdomd groen / kleuren van kinderachtige verrassing / cyanose. Een goed resultaat is makkelijker te krijgen.
     Het verschil tussen de 100-400% DD-preset is gemakkelijk in realtime te zien in de native ontwikkelaar HU V3. Het toont perfect het verschil tussen DD en zijn afwezigheid met 100%. Dit is zo duidelijk dat het handen ontmoedigt om Auto of 100% in te stellen.

     • @f_e_d_2

      DUS IK HEEFT NIETS GEREGELD, DE WITBALANS IS GEEN INDICATOR DAT IEMAND DOOR ZIJN FOUT DE HELE CAMERA NIET LIEFDE

      • Pokemon

       Ik raad niet aan om alle foto's naar één voorwaardelijke BB te brengen - dit is de gemiddelde temperatuur in het ziekenhuis. De afgevaardigde eet gemarmerd rundvlees en de proletariër eet rotte kool met doshirak. Het gemiddelde resultaat zijn koolrolletjes (s?).

       • AnoniemI

        Verdomme, ik heb net koolrolletjes met doshirak gegeten))))))))

      • @f_e_d_2

       Je hebt de mogelijkheid om het bestand van voedsel in je eigen hulpprogramma te ontwikkelen en de rest in een ander en te vergelijken. Volgens mijn subjectieve schattingen, +400 in een jeep van de camera - ze geven geen voordelen ten opzichte van de manifestatie van deze Rava in Lightroom (zelfs zonder daar schaduwen en lichten te trekken) Het belangrijkste doel van de test was kleurreproductie, en DD, het past bij mij in alle camera's, in dezelfde Nikons, vanaf D5100 en hoger - DD is al meer dan die van Pryatka! en op elk hulpprogramma en met een kleiner bestandsgewicht. Ik ben meer geïnteresseerd in kleurweergave, en daarin heb ik niets bijzonders opgemerkt! Pas als je lenzen gaat gooien kun je beter beginnen met 85/1.4 :)

       • Pokemon

        Hyper Utility kan worden gedownload en geïnstalleerd op een computer met Windows 7-8.1, ze zeggen dat het zelfs werkt op 10-ke. Werkt ook op 64-bits Windows.
        Vroeger werd er betaald. Nu moet ik helaas de illegale versie installeren.
        Silkypix werd mij aangeraden. Hij lijkt de RAF goed te begrijpen en interpreteert ze nauwkeurig. Het lijkt erop, maar is het niet. Later scoorde en bleef op Hyper Utility.
        Bijna helemaal tevreden. Ja, ze is niet erg vriendelijk en vereist dat je tijd aan haar besteedt. Maar het stelt je in staat om meer te persen.
        Met zijn hulp haalde ik RAF in naar 16-bit Tiff en er waren maar een paar frames (van Protroyka) waar ik iets wilde repareren. Je kijkt naar de rest (vooral van Pryatka) en begrijpt dat er niets is om te regeren en niets voor.
        Ik ben geen voorstander van Fuji-matrices, maar ik probeer gewoon de handleiding en aanbevelingen van andere eigenaren op fotoforums te bestuderen voordat ik een paar foto's maak met een camera of lens.

     • Pokemon

      Sorry voor de "multi-bookoff". Nu zullen de haters uitkomen, maar ik kan zeggen dat ik eerlijk evalueer wat ik heb (in tegenstelling tot die mmm "theoretici" die niet hebben gezien, maar alles weten) en als ze shit is, dan zeg ik die shit.
      Fudzhevsky CCD en Nikonovsky kunnen ook een lust voor het oog zijn (hoe nauwkeurig het ook is), maar het resultaat. Een resultaat dat zichzelf verkoopt en niet veel moeite hoeft te doen (hoofd en handen op de goede plek, een goede snelle lens en kennis van de tekortkomingen van de camera en dat is alles).
      Met Foveon kunt u meer verbluffende resultaten behalen dan met S3Pro of S5Pro.
      Maar hiervoor moet je moeite doen. Fujik's CCD vereist meer begrip van de basisprincipes van fotografie, ervaring en goede smaak - en je hoeft niet uren te zitten om het groen in honderden foto's te verstikken - goede kleur zal zijn.

      • @f_e_d_2

       Niemand zegt dat groenten slecht zijn. Ik vind het zelfs leuk, hoewel niet als alles groen is in het bos, en mensen in groene jasjes :), maar S2pro IN LIGHTROOM laat zien DAT de balans in het groen is, dus waarom niet uitlijnen als het de artiest lijkt dat het beter is ?

     • Rand

      Ik zal me op elk woord abonneren, ik ben zelf van full-frame groenachtige wortel Nikons naar Fujika 3ki gegaan ... Beste Pokemon, deel met je ervaring je mening over welke optica Fuddiki is onthuld?

     • Vitaly Pinchuk

      Bij het ontwikkelen van 16-bits TIFF verlies je EXIF, hoe herstel je het voor jpeg?

    • AnoniemI

     Lightroom vernietigde de kleur: diepgroen - werd gewoon, eenvoudig ...
     Dit is godslastering, een mooie kleur najagen... en die dan vernietigen met een bullshit-converter.
     dus ja, de kleur van de impregnering is dikker, maar het asfalt is blauw - de BB moet worden aangedraaid.

 • @f_e_d_2

  Test 2: Interessanter :) Er zit geen gore in, maar er is S2pro en nog 5 Nikons!
  Het doel van de test is om het verschil in kleurweergave van CCD- en CMOS-matrices aan het licht te brengen.
  Eén 18-55 lens gebruikt, 34-35 mm in middelste positie
  Geen kleurcorrectie, gewoon onder een enkele witbalans en een lichte belichting brengen, en ik weet niet meer aan welk bestand ik gelijk was, maar dat maakt niet uit.
  ze hebben allemaal ISO 200, SRGB-profiel en formaat tot 6 mp.
  In de link RAW en mijn ontwikkelde Jpeg.:

  https://yadi.sk/d/-YkRtj8Pzcpf-g

  Mijn conclusies: met een matige ISO en fotogrootte, zoals in de test (niemand heeft voordelen, vooral voor zulke belangrijke taken als Instagram)
  Het valt alleen op dat de SSD-matrices een iets Anders Groen hebben. Trouwens, met die cameraprofielen die zijn geregistreerd in de RAW-bestanden - de kleurweergave van de Green Sofa, de CMOS-matrices bleken correcter, MAAR dit is slechts een conventie, wanneer op verschillende tijdstippen verschillende ingenieurs, misschien verbeteringen aanbrachten, voorgeschreven “PRESETS” op hun eigen manier “voor Rav-bestanden die Lightroom leest als een “Startpunt”. Ik heb tenslotte geen kleurcorrectie gedaan! en toch kan ik de schuifregelaars van geen enkele kleur verplaatsen. Bovendien is er ook een cameraprofielcorrectie voor alle drie de primaire kleuren, wat niet voor niets is gedaan! en de mogelijkheden in deze correctie zijn geweldig!

  Zelfs de Fuji S2pro, met zijn vrij aangename greens, leverde niets op, en de greens zijn slechts een in-camera witbalansinstelling! Nou, zomaar, de Fujists zagen hem in 2002, je wilt het bewerken, je wilt het, nee :)

  • @f_e_d_2

   Ik was vergeten toe te voegen dat ik een soortgelijke test deed in het donker, in handmatige modus, bij een langzame sluitertijd van 15 seconden, er zat een lichtgevende slinger in het frame. De resultaten waren hetzelfde!

 • Paul

  Hallo. Ik heb gisteren een S3 gekocht, na de S-1 is het een soort ruimteschip, daar kom ik waarschijnlijk nog lang achter... De autofocus backlight werkt niet. Zou het ergens op kunnen staan? In principe focust hij goed zonder, maar toch...

  • Michael

   Normaal aan, zie instructies

 • Paul

  Ik ontdekte de achtergrondverlichting, maar de camera stopte met het opslaan van foto's op de geheugenkaart. Tijdens het fotograferen wordt de foto weergegeven, maar wordt deze niet opgeslagen, wanneer deze wordt bekeken, wordt er geen afbeelding geschreven. En zowel op XD als op CF. Zo gaat het…

 • Виталий

  Hallo. s3 pro/ een dunne verticale strook op de foto, ongeveer 6/8 hoog en niet tot aan de bovenrand. Afhankelijk van de toon van de afbeelding is de kleur van de streep wit of majeta. Is het mogelijk om opnieuw toe te wijzen of iets anders te creëren? laatste firmware geïnstalleerd. Misschien zal iemand je de toegang tot het engineeringmenu vertellen. Met dank aan Arkady voor de recensie.

 • Anton

  Vitaly, dit is de Khan van de matrix, je kunt er niets mee.

 • Vladimir

  Hallo allemaal, waar komt de sluiter vandaan? Enige informatie over wie de vervanging heeft gemaakt? Als je het deelt, zal ik je dankbaar zijn. Bedankt.

  • Pokemon

   Een film Nikon F80 / N80 is geschikt als donor.
   Echter, zoals degenen die oude Fuji repareren (en hun eigenaren op photo_ru) zeggen, de sluiter op Protroyka gaat lang genoeg mee met een zorgvuldige bediening. Het mechanisme voor het optillen van de spiegel breekt veel eerder.

   • Vladimir

    Pokemon, en jij had hetzelfde als ik! ERR bovenaan, brandt niet. Ik heb de instructies doorgenomen, ze schrijven dat er problemen zijn met eten. Eerst zondigde ik op het luik.
    Als gevolg daarvan heb ik een heleboel informatie doorgespit, ze schrijven dat de lont kan breken. Ik heb hem uit elkaar gehaald, met mijn ogen gekeken, alle 9 zekeringen leven van buiten, er is geen tester bij de hand.
    Hoe heb je je probleem met ERR opgelost?

    • Pokemon

     Dat doe je niet.
     Vandaag heb ik voor een andere Protroika betaald.
     Misschien zijn de batterijen slecht, yahz.

 • Oleg

  Mensen, upload firmware 2.12 voor S3 Pro naar sitereserv [woof] mail.ru - Ik kan geen werkende link vinden. Als er 2.16 is, dan zij ook.

 • Pokemon

  Visuele vergelijking van F1, F2, brede dr-modi: http://dativ.at/s3/
  De auteur schrijft dat het contrast in het Wide2 Dynamic bereik wordt verminderd, maar dit is eenvoudig op te lossen in de camera-instellingen.

 • Pokemon

  Zeldzaam S3Pro blauw label (ook bekend als S3Pro 256)
  https://yablor.ru/blogs/redkaya-kamera-fujifilm-s3-pro-blue/4618863
  Het lijkt erop dat dat precies is wat ik laatst heb kunnen betalen.

  • Pokemon

   S3Pro Blue-label kwam - het verschil zit echt in het blauwe label en het lijkt erop dat het iets sneller werkt.
   Wat betreft het werken met een flashstation.
   De wiggen van Doden werden ook op de kamer geïnstalleerd.

 • Vv

  De typfout 'is toegepast op de fabricage van een full frame camera'. - nog steeds 'full frame'

 • shufryga

  Als de camera AA-batterijen heeft of voor flitser, kunt u Ni-Zn 1.6 v-batterijen gebruiken. Ik heb het geprobeerd met flits, het werkt prima. Alleen jij hebt een speciale lading nodig, de gebruikelijke past niet.

 • algofol

  Volgens de normen van 2021 schiet de camera als een mobiele telefoon.

 • Salavat

  Dus kocht ik gisteren een S3 Pro karkas, gaf tien maaiers in het roer weg. Ik heb twee Helios 44-1 voorbereid, een met een adapter zonder lens, en de tweede, 44M - 4 met een lens, Helios 81N op het karkas geschroefd en zou vandaag het verschil voelen, gelukkig is de herfst prachtig buiten het raam. Droog land, echter, bijna zonder regen, het gebladerte sterft. Mees is gisteren teruggekomen uit het bos, ze eisen al vet uit gewoonte))).

  • Seladir

   Foto's laten zien?

 • Vladimir

  Hallo Arkadi! Hoe de kilometerstand van dit apparaat zien? Is het mogelijk via het menu, zoals de S5 Pro?

  • Arkadi Shapoval

   Ik weet niet eens meer of dit je in staat stelt om de service te achterhalen.

 • Dmitry Kostin

  Arkady, hoe kan ik je foto's sturen van de S3Pro blue edition?

 • Vadim

  Ik wil deskundige mensen vragen: welke adapter gebruikt Alexander Gvozd voor zijn Helios-44M naar deze camera ??? Een eenvoudige adapter van 42 m naar F-vatting? Zal de lens dan scherpstellen op oneindig of alleen sluiten? En werden er op de hier gepresenteerde foto's macroringen gebruikt? Pijnlijk genoeg lijken zijn foto's op een macro.

  • B.R.P.

   Ten eerste zijn er hier zeker goed geïnformeerde mensen, maar degenen die Alexander persoonlijk kennen, zijn onwaarschijnlijk. Daarom kunnen we alleen aannemen dat het een lensloze adapter heeft en mogelijk een dunne macroring, gebaseerd op de schaal van de gepresenteerde foto's, die echt macro zijn. Met zo'n adapter zal de lens natuurlijk niet op oneindig scherpstellen, +\\ - 1,5 m - niet verder.

  • Dmitry Kostin

   Op rommelmarkten vind je Helios omgebouwd naar Nikon F (44M-6 en 44M-7), die kan scherpstellen op oneindig.
   Ze kosten iets meer dan de ongewijzigde.

   • B.R.P.

    Nou, dit zijn de duurste van de familie. De laatste keer dat ik een omgebouwde 44M op een rommelmarkt zag (niet op internet), was hij 1,5-2 keer duurder. Hoewel de wijziging daar niet zo moeilijk is.

 • Vadim

  Bedankt, begrepen. Er is een adapter voor de M42-schroefdraad op de F-bajonet op ebay, er is een glas waarmee je in handmatige modus tot in het oneindige kunt scherpstellen. Het is interessant of zo'n adapter de optische eigenschappen van de lens verslechtert of niet. Ik denk dat het diafragma minimaal een of twee stops donkerder wordt.

 • Danil

  Bij het converteren naar TIFF via Hyper-Utility HS-V3 met de aanbevolen instellingen van Arcady verschijnen meerdere hot pixels op dezelfde plaatsen, wanneer in het gedeelte "Beeldconversie" wordt overgeschakeld van "Superhoge kwaliteit beeldconversie" naar "Hoge snelheid Conversie”-hotpixels in het geëxporteerde bestand verdwijnen. Bij het bekijken van het bronbestand in Hyper-Utility HS-V3 zijn de dode pixels ook niet zichtbaar. Heeft iemand met dezelfde situatie te maken gehad?

 • Michail Tomsky

  De Slaven hadden ook hun eigen S3 Pro! ...)

  • B.R.P.

   Ik merk niets gemeen met de S3 Pro.

  • Arkadi Shapoval

   ja, ja, en er zijn ook "hun eigen" planars, biotars, sonnars, enz.

Voeg een reactie

Auteursrecht © Radojuva.com. Blog Auteur - fotograaf in Kiev Arkadi Shapoval. 2009-2023

Engelse versie van dit artikel https://radojuva.com/en/2015/01/fujifilm-s3-pro-first-strong/

Versión en español de este artículo https://radojuva.com/es/2015/01/fujifilm-s3-pro-first-strong/