Polo D3000 - stille bekentenis

Voor geleverd door camera Polo SharpShots D3000 HD Camcorder veel dank aan Alexander Shokur.

Polo SharpShots D3000 HD Camcorder review

Polo SharpShots recensie D3000 HD-camcorder

Ik test geen digitale camera's met niet-vervangbare lenzen, maar deze keer belde de eigenaar van de camera me op en bood, zoals hij het uitdrukte, een Chinese analoog aan Nikon D3000 met drie lenzen. Ik raakte hierin geïnteresseerd, maar toen het pakket met de camera en lenzen arriveerde, was ik heel verrast 'analogie' :).

Er is niets bijzonders of exclusiefs aan de camera. Om heel kort te zijn, Polo SharpShots D3000 HD Camcorder is een fotosensor van een Chinese telefoon, geplaatst in een prachtige pseudo-SLR-body met drie bevestigingslenzen zonder enige autofocus en zonder de mogelijkheid om de belangrijkste opnameparameters te regelen, waardoor een zeer slechte beeldkwaliteit ontstaat.

Dezelfde camera is te vinden onder een andere naam - Protax D3000.

Polo SharpShots D3000 HD-camcorder

Zo ziet Polo SharpShots eruit D3000 HD-camcorder zonder lens bevestigd. De witte houder is gemaakt van kunststof, waarvan de verf zal loslaten. De camera kan zelfs in deze modus (zonder lensbevestiging) worden gebruikt.

Hoewel de camera een bajonetvatting en een knop voor het verwijderen van lenzen heeft, was en blijft het zo dat dit geen lenzen zijn, maar speciale opzetstukken voor de camera. Je mag ze alleen voorwaardelijk 'doelen' noemen. Polo D3000 hij schiet geweldig en functioneert zelfs zonder lenzen, met één onbedekte bajonetvatting - omdat hij al ingebouwde lenzen heeft voor zijn matrix.

Polo SharpShots D3000 HD-camcorder

Polo Sharpshots D3000 HD-camcorder. Ingebouwde flitser.

Om aan te raken, is de camera goed gemaakt, maar zodra je goed begint te kijken, realiseer je je dat hij erg ruw is gemaakt - met ruwheid, een dun batterijklepje, kleine gebreken en een plastic houder. Als je een telelens opzet, merk je een enorme speling tussen de lens en de camera, enzovoort, enzovoort. Dit wonder weegt 450 gram.

Polo SharpShots D3000 HD-camcorder

Polo Sharpshots D3000 HD-camcorder. Een bescheiden aantal bedieningselementen. Alles is uiterst eenvoudig.

Het goede nieuws is dat de Polo D3000 kan werken op een oplaadbare batterij of op 3 AA-batterijen. Het is meteen duidelijk dat de batterij het opschrift 'Nokia 8210' (telefoon vervaardigd in 1999). De batterijcapaciteit die in de instructies wordt aangegeven, komt niet overeen met de capaciteit die op de batterij zelf staat. En het is heel goed dat de Polo D3000 een 3-inch LTPS LCD TFT-scherm gebruikt. Het display is bedekt met heel dun plastic en als je er licht op drukt, kun je zien hoe de kristallen beginnen te 'zweven'. Het display heeft 230.400 pixels (960 * 240) en deze pixels zijn zichtbaar bij het zien.

Polo SharpShots D3000 HD-camcorder

Polo SharpShots D3000 HD-camcorder

Er is ook een ingebouwde flitser, om deze te activeren moet je deze handmatig omhoog brengen, hiervoor is geen knop voorzien. De flitser heeft een laag vermogen, bij het fotograferen met een flitser is het gat tussen de testpulsen en de hoofdpuls erg groot. Er is ook een optische zoeker, maar deze werkt alleen als de flitser is uitgeklapt en de beeldhoek komt niet overeen met de lenzen die erbij worden geleverd. De zoeker is verschrikkelijk, zonder dioptrie aanpassing. Om de zoeker te gebruiken en de flitser niet te gebruiken, moet u deze laatste uitschakelen met een speciale knop die de flitsmodus regelt.

Polo SharpShots D3000 HD-camcorder

Polo SharpShots D3000 HD-camcorder

De camera heeft ook een flitsschoen, maar deze heeft geen synchronisatiecontacten en dient alleen om een ​​extra diode-achtergrondverlichting op de camera te installeren. Je krijgt het gevoel dat je bij elke stap met de camera wacht op een nieuwe zwendel.

Polo SharpShots D3000 HD-camcorder

Polo Sharpshots D3000 HD-camcorder. Digitale zoomhendel.

Op de camera, maar ook op elk zeepbakje, zijn er heldere stickers met de belangrijkste technische gegevens. Een daarvan is de mogelijkheid om te fotograferen met een maximaal fotoformaat aan 16 megapixel. Het enige probleem is dat 16 MP pure interpolatie is. De cameramatrix heeft slechts 5 'netto' megapixels (2560 X 1920), die softwarematig worden verdrievoudigd!

Polo SharpShots D3000 HD-camcorder

Polo Sharpshots D3000 HD-camcorder. DIT IS NOKIA!

Bij het fotograferen met een beeldformaat van 2 MP kon de camera 55 opnamen maken in 60 seconden, wat resulteerde in een gemiddelde opnamesnelheid van iets minder dan 1 fps. Maar bij het fotograferen met een beeldformaat van 16 MP voltooide de camera slechts 30 frames in dezelfde 60 seconden, waardoor de gemiddelde snelheid slechts 0.5 fps. Hoogstwaarschijnlijk heeft de camera geen framebuffer en kan de volgende opname pas worden gemaakt als de vorige naar de geheugenkaart of het interne geheugen van de camera is geschreven.

Polo SharpShots D3000 maakt gebruik van geheugenkaarten SD en SDHC, en de camera heeft ook 28 MB vrij geheugen waar gegevens kunnen worden vastgelegd. Toen ik met een geheugenkaart van 2 GB fotografeerde, was alles in orde. Maar zodra ik een kaart van 32 GB had geplaatst, liep de camera meerdere keren achter elkaar vast als hij werd ingeschakeld.

Polo SharpShots D3000 HD-camcorder

Polo Sharpshots D3000 HD-camcorder. Dat gevoel als een flitser meer kost dan een camera.

De camera maakt altijd opnamen in de automatische programmeermodus. Geen controle over uithoudingsvermogen, diafragma of ISO kunnen niet worden verkregen. Waarschijnlijk stelt deze camera zich zelf niet echt voor wat hij met deze parameters moet doen :). Als je graaft in EXIF opnamen kunt maken, kunt u bepalen dat de camera altijd opnamen maakt met ISO 75. De langste uittreksel, die de camera kon instellen - 1/3 van een seconde, en de kortste - 1/2749 s. De ingebouwde lens heeft een waarde van F / 3 (opname vindt altijd plaats bij deze waarde van het F-nummer, hetzelfde nummer staat aangegeven in de instructies), en extra nozzles verminderen alleen de toch al kleine helderheid.

Polo SharpShots D3000 HD-camcorder

Polo SharpShots D3000 HD-camcorder

De instructies en een van de opzetlenzen geven de brandpuntsafstand f = 7.45 mm aan. Ik heb uit ervaring vastgesteld dat EGF ingebouwde on-camera 'lens' is 50 mm (zet hem gewoon naast D700 en bij 50 mm brandpuntsafstand de kijkhoek van de Polo D3000 en D700 op elkaar afgestemd). Weten EGF en FR kan worden berekend cropfactor: 50/7.45=6.7. Hierdoor gebruikt de Polo D3000 een matrix die 45 keer kleiner is dan een full-frame camera. Als je naar de tafels kijkt, dan is dit cropfactor hebben matrices met een diagonaal van 1/2,7 ″ (fysieke afmeting 5.4 mm X 4 mm). Eerlijk is eerlijk, tegenwoordig gebruiken zelfs de goedkoopste 'zeepbakjes' een 1/2,3″ matrix, die groter is dan die op de Polo D3000. Als resultaat kan ik, zelfs met één sensorgrootte, concluderen dat elke digitale camera beter zal zijn dan de Polo D3000.

Polo SharpShots D3000 HD-camcorder

Polo SharpShots D3000 HD-camcorder

Bij aansluiting via USB wordt de camera-indicator rood als de camera uit staat en oranje als deze aan staat. Als u de camera probeert uit te zetten terwijl de USB is aangesloten in de standby-modus, of de modus verandert met de hoofdschijf, bevriest de camera (het scherm begint te kronkelen in een vlaag van onbegrip). Het menu voor het selecteren van de verbindingsmodus gaat slechts een paar seconden aan, en als je geen tijd had om 'Schijf' of 'Camera voor' te selecteren, verschijnt er een mysterieus venster in de stijl van Windows 98 en de vraag ' Bevestig EXIT USB-functie ?' biedt aan om 'Ja' of 'Nee' te antwoorden.

Polo SharpShots D3000 HD-camcorder

Polo SharpShots D3000 HD-camcorder

De camera heeft een afspeelfunctie voor mp3-muziek. Om dit te doen, zet u audiobestanden gewoon in een map met de naam 'MP3', die automatisch op een geheugenkaart wordt aangemaakt. Bij het aansluiten van een koptelefoon vraagt ​​de camera wat er precies moet worden aangesloten - 'koptelefoon' of 'audio/video'?. De speler wordt eenvoudig en eenvoudig door de joystick bestuurd. Het volume kan worden aangepast met de schuifregelaar voor digitale zoom. U kunt geen foto's of video's maken terwijl u naar muziek luistert. Ik heb me altijd afgevraagd wat ik mis op mijn camera's...

Polo SharpShots D3000 HD-camcorder

Polo Sharpshots D3000 HD-camcorder.

Er is ook een voicerecorderfunctie. Audio wordt opgenomen in '.WAV' formaat met een bitrate van 352 kpbs/44 Khz. Alle functies worden geselecteerd met behulp van de hoofdknop die in de onderstaande afbeelding wordt getoond. Er zijn 5 functies beschikbaar:

 1. Foto- en video-opnamen.
 2. Bekijk beeldmateriaal.
 3. Dictafoon.
 4. Instellingen
 5. Speler.

Foto's maken is alleen beschikbaar als de eerste modus is geselecteerd. In alle andere standen is de ontspanknop uitgeschakeld en als je op de ontspanknop drukt, licht de rode diode aan de linkerkant van de camera op.

Polo SharpShots D3000 HD-camcorder

Polo SharpShots D3000 HD-camcorder

De camera kan video opnemen in HD 1280×720 30 fps met h.264-codec in '.mp4'-indeling. Ik vond de videokwaliteit niet goed. Het opnemen en stoppen van de video gebeurt met een speciale handige knop. Het geluid wordt opgenomen met een monomicrofoon.

Het cameramenu is heel eenvoudig en bestaat uit twee secties - het 'Menu' zelf, dat wordt opgeroepen door de 'Menu'-knop, en 'Instellingen', dat wordt geactiveerd met de instelschijf.

Het 'Menu' bevat de volgende items:

 • Video resolutie. HD-, VGA-, QVGA-modus kan worden geselecteerd. Beeldstabilisatie in de laatste twee standen werkt niet.
 • Toestemming. U kunt 2M, 5M, 8M, 12M, 16M kiezen. Jammer dat je 36M niet kunt kiezen, ik had het gehoopt. Er zijn geen andere instellingen voor de beeldkwaliteit.
 • stabilisator. Kan worden in- of uitgeschakeld. Ik vermoed dat er geen echte stabilisator in de camera zit, en hoogstwaarschijnlijk vindt stabilisatie plaats in software. En dit is weer een scam.
 • Nacht schieten. Kan worden in- of uitgeschakeld. Met dit item kunt u zien met langere sluitertijden, waardoor het beeld op het scherm langzamer gaat. Het heeft geen invloed op de kwaliteit van de opname.
 • Foto flits. U kunt de automatische modus in-, uitschakelen en instellen.
 • Snelle manier. Het item is verantwoordelijk voor de opnamemodus. U kunt enkelvoudig, continu of zelfontspanner selecteren. Tijdens de zelfontspanner piept de luidspreker niet en knipperen de rode indicators vooraan niet.
 • blootstelling. U kunt ervoor kiezen om te repareren expositie -2 tot +2 LW. Tijdens het fotograferen kan de belichting worden gewijzigd met de joystick, maar alleen cyclisch: +0.5, +1, +1.5, +2, -0.5, -1, -1.5, -2, 0. Deze methode maakt gewoon woedend.
 • Flikkeren. U kunt 50 of 60 Hz selecteren.
 • Datum stempel. De functie drukt de opnamedatum af op foto's.
 • Witbalans. Beschikbare instellingen: automatisch, zonnig, bewolkt, daglicht, gloeilamp.
 • Het effect. Stelt de opnamestand in: normaal, zwart-wit en 'klassiek' (zoals sepia hier wordt genoemd).
Polo SharpShots D3000 HD-camcorder

Polo SharpShots D3000 HD-camcorder

In het gedeelte 'instellingen' is het nog bescheidener:

 • Geluid signaal. Schakelt geluidswaarschuwingen in of uit. Ik heb vastgesteld dat het signaalniveau overeenkomt met het laatste volumeniveau terwijl ik naar de speler luisterde.
 • Automatische uitschakeling Automatisch uitschakelen, u kunt het interval uitschakelen of instellen op 1, 3 of 5 minuten.
 • Audio-video-modus. Specificeert hoe de audio/video-uitgang moet worden gebruikt.
 • TV-systeem. NTSC of PAL.
 • USB-modus. U kunt 'PC Camera' of 'Drive' selecteren. Ja, de Polo D3000 kan als webcam worden gebruikt.
 • Taal.
 • Pictogram. Schakelt informatiepictogrammen in of uit tijdens het fotograferen.
 • Horloges.
 • Formaat. Formatteert een geheugenkaart of intern geheugen.
 • stille bekentenis. Oh deze Machinevertaling. Run Forest Run. Deze functie, of liever de vertaling ervan, blokkeerde al het negatieve om met de camera te communiceren. Het zou correct zijn om het 'Reset instellingen' of 'Standaard instellingen' te noemen.
Polo SharpShots D3000 HD-camcorder

Polo SharpShots D3000 HD-camcorder

De camera wordt geleverd met drie lenzen. In feite zijn dit geen lenzen, maar optische opzetstukken.

 1. f7.45mm F3.2 BFL 2.85mm Multi Coating Lens/2P2G is een gewone 'lens', doet niets, bedekt alleen de camerabevestiging. Hoogstwaarschijnlijk heeft het nog steeds een soort van zwakke verlichting van zijn enige plastic lens.
 2. WAL-83E 0.5x - groothoek opzetstuk. Als we er rekening mee houden dat de brandpuntsafstand van de 'hoofdlens' 7.45mm is, dan blijkt met dit opzetstuk EGF 25mm. Het opzetstuk heeft een sterke vervorming, bijna gelijk aan die van fisheye lenzen.
 3. OSTL 21x Optical Super Telephoto Lens - 'telelens' heeft, in tegenstelling tot de eerste twee lenzen, een focusring met een afstandsschaal in meters, de ringslag is 90 graden. MDF is 25 cm.Tijdens het scherpstellen draait de frontlens niet, maar beweegt de romp naar voren. De lens maakt gebruik van een bajonetkap die achterstevoren kan worden gemonteerd voor transport.

Dit zijn allemaal vaste 'lenzen'. Maar de camera heeft 16x digitale zoom, die zich vermenigvuldigt met nul en dus een slechte beeldkwaliteit. De hoeveelheid schittering is verbazingwekkend, hieronder is een korte video die de schittering op deze drie 'lenzen' en 'geen lens' wil laten zien:

Meer video's zijn te bekijken op mijn youtube-kanaal.

De Polo SharpShots D3000 heeft geen autofocus en geen contacten in de buurt van de bajonet. Het scherpstellen met de eerste twee lenzen gebeurt via de scherpstelring die zich bij de camerabevestiging bevindt. De ring heeft twee merktekens: 'bloem' en 'bergen en twee mannen'. Scherpstellen met deze ring kan erg snel, maar niet nauwkeurig. Met dit alles vergroot de camera niet snel het gewenste gebied waarover nauwkeurig kan worden scherpgesteld. In plaats daarvan moet u langzame digitale zoom gebruiken.

Polo SharpShots D3000 HD-camcorder

Polo SharpShots D3000 HD-camcorder

Alle drie de lenzen zijn gemaakt van goedkoop plastic en liggen erg dun in de hand. De scherpstelring van de OSTL 21x Optical Super Telephoto Lens is van rubber, maar draait schokkerig rond.

Polo SharpShots D3000 HD-camcorder

Polo SharpShots D3000 HD-camcorder

Om aan te raken, zijn de lenzen van de eerste twee lenzen gemaakt van plastic. De achterste beschermkap is heel gemakkelijk aan te brengen, maar het is vrij moeilijk om deze te verwijderen. Bij de achterste lens op de lenzen bevinden zich twee pijlen met de inscripties 'Stuck' en 'Release' voor het installeren en verwijderen van de lens.

Polo SharpShots D3000 HD-camcorder

Polo SharpShots D3000 HD-camcorder

Ik zou zeggen dat het een camera is zoals 'BKI' – 'Zonder kwaliteitsbeeld'. Met de beeldkwaliteit is alles erg slecht en nog erger. En in RAW plukken gaat hier niet helpen, want dit formaat zit niet in de camera :). Lenzen zijn het meest onscherp (zelfs mijn telefoons gaven/geven de beste kwaliteit). In de geheime laboratoria waar ze werden geproduceerd, kregen wetenschappers blijkbaar de taak om de meest verblindende lenzen ter wereld te maken. Ik wil niet eens meer schrijven over de beeldkwaliteit :(.

Let op, voorbeeldfoto's zijn gevaarlijk voor de gezondheid!

Hier link naar origineel archief - 73 MB, meerdere foto's uit de camera op verschillende lenzen.
Resultaten van

Als je geen camera op je mobiele telefoon hebt en je kunt geen 150 dollar kwijt, dan hebben de Chinezen speciaal voor jou een geweldige gadget gemaakt - Polo D3000 :). Maar voor hetzelfde geld kun je een zeepkist kopen met een optische (in plaats van digitale) zoom, autofocus, veel kleinere formaten, de mogelijkheid om de belangrijkste opnameparameters te regelen, FULL HD te schieten en een veel beter beeld te geven: ).

Overigens is 'SharpShots' vertaald als 'Sharp Shots', blijkbaar had de maker van de camera een groot gevoel voor humor.

Schiet op om het bijgewerkte 2023-model te kopen Hier!.

Reacties op dit bericht vereisen geen registratie. Iedereen kan een reactie achterlaten. Veel verschillende fotoapparatuur is te vinden op AliExpress.

Materiaal voorbereid Arkadi Shapoval. Trainingen/consulten | YouTube | Facebook | Instagram | Twitter | Telegram

Voeg een reactie toe:

 

 

Opmerkingen: 264, over het onderwerp: Polo D3000 - een stille bekentenis

 • Arkadi Shapoval

  Waardig vervolg https://www.facebook.com/groups/radojuva/posts/1685371775185676/

  • Victor

   55 mm f / 2 groothoeklens - de matrix is ​​​​er is een middenformaat, zoals ik het begrijp, omdat 55 mm groothoek is?

 • Alexander

  Goed product)))

 • agos

  het is een frika-vriendje met veel plezier met renata en sacar-foto's in de lente

 • Dan

  Ik heb een Polo Sharpshots D3200 HD zonder handleiding, terwijl ik de functies probeer te leren, begrijp ik hoe de taal is veranderd en nu krijg ik alleen maar de Chinese taal, en ik kan er niet achter komen hoe ik deze terug naar het Engels kan veranderen. Alle hulp? Bedankt Daan

 • Vyacheslav

  Goedenavond iedereen. Misschien ben ik off-topic, maar ik heb een POLO D7100 (ik begrijp dat dit niet de beste optie is, maar ik vraag om hulp. Waar moet ik passen zodat de camera naar de geheugenkaart schrijft?
  Bedankt. En ik vond de D3000-recensie leuk - alles is eerlijk.

  • Arkadi Shapoval

   Het is moeilijk te zeggen, maar aanvaard alstublieft onze condoleances

Voeg een reactie

Auteursrecht © Radojuva.com. Blog Auteur - fotograaf in Kiev Arkadi Shapoval. 2009-2023

Engelse versie van dit artikel https://radojuva.com/en/2014/12/polo-d3000-chinese-devil/

Version en español de este artículo https://radojuva.com/es/2014/12/polo-d3000-chinese-devil/