Over de scherpstelsnelheid van Nikon-camera's met niet-gemotoriseerde lenzen

Op het netwerk vind je verschillende informatie over de autofocussnelheid van Nikon Nikkor objectieven typ 'AF' met verschillende camera's. In dit artikel vind je enkele gedachten hierover.

Over scherpstelsnelheid met Nikon AF-lenzen

Over scherpstelsnelheid met Nikon AF-lenzen

Lenzen voor Nikon-camera's typ 'AF' hebben geen ingebouwde scherpstelmotor en tijdens automatisch scherpstellen is de scherpstelmotor in de camera zelf bezig met het bewegen van de lenzen om scherp te stellen. Deze motor wordt door Nikon-systeemgebruikers meestal een 'schroevendraaier' genoemd, omdat het versnellingsmechanisme van de camera naar de lens eigenlijk op een schroevendraaier lijkt.

Schroevendraaier op Nikon-lenzen

Schroevendraaier op niet-gemotoriseerde Nikon-lenzen

De 'schroevendraaier' draait en brengt via een speciale 'ontvanger' op de lens koppel over naar het interne mechanisme van de lens, dat de lens beweegt om scherp te stellen. Als de camera demonteren, dan zal de ingebouwde focusmotor erg klein van formaat zijn, soms kun je je zelfs afvragen hoe hij enorme en zware lenzen op grote lenzen kan verplaatsen.

Er is dus een mening dat hoe 'koeler' de camera, hoe sneller de focus wordt uitgevoerd. U kunt dus informatie vinden die: TOP camera's Nikon D1, D2-serie, D3, D4 hebben merkbaar sneller scherpstellen met 'AF'-type lenzen dan andere camera's.

Experiment 1 Ik had de kans om twee camera's van verschillende niveaus te testen - Nikon D80 (geavanceerde middenklasse amateurcamera) en D700 (camera hogere klasse) met lens Nikon ED AF Nikkor 80-200mm 1: 2.8D MKII.

Zoals te zien is in de video, en ook, zoals blijkt uit mijn vrij uitgebreide ervaring met deze camera's, is er geen significant verschil tussen de scherpstelsnelheid voor deze twee camera's. Maar nog steeds, Nikon D700 stelt iets sneller scherp. Maar de kloof tussen de extreme posities van scherpstellen op Nikon D80 minder.

Meer interessante video's zijn te bekijken op mijn youtube-kanaal.

Experiment 2 Als we de scherpsteltijd vergelijken met de lens Nikon ED AF Nikkor 80-200mm 1: 2.8D MKII op een oude filmcamera Nikon AF-N8008s en bij de Centrale Controlecommissie Nikon D700, dan zal het verschil merkbaar zijn:

Mijn ervaring. Ik ben niet in de gelegenheid geweest om een ​​visuele test te doen met topcamera's, maar uit eigen ervaring kan ik hieraan toevoegen dat de echte indruk is dat de 'oudere' camera's iets sneller scherpstellen. Misschien hangt dit gevoel ook samen met de vasthoudendheid en nauwkeurigheid van het scherpstellen, wat bij 'oudere' camera's meestal veel beter is vanwege geavanceerdere. focusmodules.

Dit onderwerp is best interessant, dus schrijf uw opmerkingen over de scherpstelsnelheid met verschillende camera's in de opmerkingen.

Bedankt voor de aandacht. Arkadi Shapoval.

Voeg een reactie toe:

 

 

Opmerkingen: 69, over het onderwerp: Over de scherpstelsnelheid van Nikon-camera's met niet-gemotoriseerde lenzen

 • dempsey

  “Dus er is een mening dat hoe 'koeler' de camera, hoe sneller de focus wordt uitgevoerd. Je kunt dus informatie vinden dat de TOP-camera's van de Nikon D1, D2, D3, D4-serie merkbaar sneller scherpstellen met 'AF'-type lenzen dan andere camera's.”
  Arkady, het verschil is nog steeds voelbaar.
  Zo had ik niet verwacht dat er een verschil is tussen de D700 en D3s. Maar het is en wordt gevoeld op niet-gemotoriseerde fixes zoals 35 / 2D of 50 / 1.4D. Het verschil tussen D90 en D700 op deze bril is heel gemakkelijk te zien.
  En hoe moeilijker de lichtomstandigheden, hoe meer het zal opvallen hoe de jongere camera's 'dom' zijn en fouten maken.

 • ZiNteR

  Pardon, maar wat is de relatie tussen de rotatiesnelheid van de lens door de motor en de "focustijd"? Ten eerste, niet snelheid, maar tijd. Ten tweede kun je de lens zelfs met een perforator van 800 watt en in alle richtingen draaien. Maar als de automatisering een "vlucht" gaf, dan moet je, hoe snel de lens ook is, stoppen en een stap terug doen. En zo blijkt "jagen" - nou ja, jagen op een truc. Een nauwkeurigere en hoogwaardigere sensor zal de autofocus eenvoudig naar een duidelijke positie draaien en stoppen. En het maakt eigenlijk niet uit hoe snel de motor draait. Het is belangrijk om duidelijk en op tijd te begrijpen dat u gefocust bent en het systeem te stoppen zodat er geen vlucht is. En daarbij zal de scherpsteltijd voor budget en top-s fundamenteel verschillen. Hoewel de motoren zelfs hetzelfde kunnen verdragen

  • NE

   Uiteraard is het scherpstelsysteem een ​​gesloten ACS en hangt de snelheid van werken af ​​van alle componenten van deze ACS. Maar in deze test werden de lenzen van oneindig naar MDF gedreven, wat hoogstwaarschijnlijk de werking van het mechanische subsysteem aangeeft.

   • NE

    Ik zal het blijven verduidelijken: een motor bijvoorbeeld kan de lens heel goed versnellen, maar geen feit, dan zal het scherpstelsysteem zelf als geheel ook snel zijn en vice versa.

 • Koba

  De D3 en andere camera's hebben nog krachtigere motoren dan de D700, schroevendraaierlenzen stellen veel sneller scherp, om niet te zeggen dat het verschil twee keer is, maar 500 procent zeker. Eigenlijk, toen ik mijn Tamron 17-50 / 2.8 voor Pentax van Pentax K-01 naar Pentax K3 verplaatste, dacht ik eerst dat het plotseling was verslechterd, de draden of iets anders erin waren gegoten of gebroken, er was een gevoel dat ze maakte zich los uit de boeien, ze begon precies 50% sneller en bijna zonder missers scherp te stellen, maar toen las ik op internet dat Pentax, zelfs in zijn K-S1 en nieuwere camera's, snelle schroevendraaiermotoren begon te installeren. In het geval van Nikon is het gewoon marketing - ze hebben de snelste scherpstelmotor in het topmodel gestopt. Nu oude topcamera's in perfecte staat voor $ 1000 kunnen worden gekocht, zie ik persoonlijk zelfs geen reden voor amateurs om ze niet minstens één keer in hun leven te proberen en het werken met echte camera's te bewonderen, er in ieder geval als een professional uit te zien. Daarnaast zijn er rolluiken met een veel langere hulpbron, en ook alle andere onderdelen en functies zijn van topklasse...

  • KalekseiG

   Bij 500% is dat 5 keer.

   • Valery A.

    Zelfs 6 keer.

 • jury

  Ik zal mijn persoonlijke ervaring delen: ik heb Nikon AF DC 105 1: 2D aan de service gegeven, de lens had mechanische schade aan de binnenbanden en een deel van de body. De reparatie was lang op tijd, maar uiteindelijk van hoge kwaliteit, echter de tweede keer :). De eerste keer dat ik een lens van reparatie ontving, zag ik dat de autofocus extreem traag was, en niet alleen traag, maar met een duidelijke "storing" in het oneindige bereik (D800-camera). Ik verwijderde de lens van de camera en draaide de autofocusschroef met een gewone schroevendraaier, ontdekte dat er een duidelijke inspanning is die bijna oneindig toeneemt. Ik vergeleek de inspanning met andere schroevendraaierlenzen - het is erg zwak en verrassend even zwak, zowel op de kleine 35 AF 1: 2D als op de grote 80-200 AF 1: 2,8D (daarom een ​​kleine motor in de camera draait gemakkelijk grote lenzen in lenzen :)). Ik stuurde de lens terug naar de dienst, ze voerden experimenten uit en dat zeiden ze. Na de reparatie hebben ze het werk aan de D3 gecontroleerd, ze merkten geen autofocusremmen op, toen ik de lens terugbracht, controleerden ze het op de D750 - ze zagen dezelfde remmen als op de D800 en controleerden het op de D610 - hij kon de autofocus van deze lens helemaal niet draaien. Ze zeiden dat er twee manieren waren - om nog twee onderdelen te bestellen die vervangen moeten worden (voor geld) of om ze mijn camera te sturen en ze zullen de D800 net zo snel laten draaien als de D3 (gratis). Op basis hiervan kan worden aangenomen dat de motoren in de camera's hetzelfde kunnen zijn, maar er is een motorstroomlimiet die in de service kan worden aangepast (software of hardware). Die. Nikon's service zelf heeft feitelijk bevestigd dat motoren een verschillend koppel hebben in verschillende kamers. Deze beperking wordt hoogstwaarschijnlijk veroorzaakt door de focusmodules van eenvoudigere camera's, die simpelweg niet genoeg vasthoudendheid en nauwkeurigheid hebben bij hoge motorsnelheden, zoals Arkady in het artikel schreef.

 • Alexander

  D810 D7100 AAN 810 KRACHTIGE MOTOR DRAAIT sneller diafragma op de scherpstelring op de lens speling verschijnt 7100 soepel zachter stiller draait langzamer

  • Vv

   Je zet bewust geen leestekens, zodat het moeilijker is te begrijpen waar je over schrijft? Schuilt er een mysterie in ieder mens?

Voeg een reactie

Auteursrecht © Radojuva.com. Blog Auteur - fotograaf in Kiev Arkadi Shapoval. 2009-2023

Engelse versie van dit artikel https://radojuva.com/en/2014/12/nikon-af-speed-body/

Version en español de este artículo https://radojuva.com/es/2014/12/nikon-af-speed-body/