Beoordeel Nikon 1AW1

Voor geleverd door camera Nikon 1 AW1 veel dank aan de officiële vertegenwoordiger van Nikon in Oekraïne. Ik heb deze recensie opgesteld. samen met Andrey Kondratenko.

Beoordeel Nikon 1AW1

Beoordeel Nikon 1AW1

Nikon 1 AW1 is een bijzondere spiegelloze systeemcamera uit de familie Nikon 1. Allereerst is Nikon 1 AW1 interessant omdat hij:

 • Waterbestendig. Je kunt er probleemloos mee zwemmen, hem tot een diepte van maximaal 15 meter laten zakken, nat worden in de regen en je geen zorgen maken dat er iets met de camera gebeurt. Waterbestendigheid (water- en vochtbestendigheid) is echter alleen gegarandeerd bij gebruik van 'Nikon 1 Nikkor AW'-klasse lenzen. Aan het einde van de review wordt de echte ervaring van het gebruik van de camera voor onderwaterfotografie en de te nemen voorzorgsmaatregelen beschreven.
 • Vorstbestendig. Er wordt vermeld dat de camera werkt in een temperatuurbereik van -10 tot +40°C. Je hoeft je om haar geen zorgen te maken over de kou buiten. Maar zelfs Bij de weg Het temperatuurbereik van de Nikon D4s is slechts van 0 tot + 40°C.
 • schokbestendig. Er wordt beweerd dat de camera bestand is tegen vallen van een hoogte van 2 meter! Schokbestendigheid is echter alleen gegarandeerd wanneer de ingebouwde kikkerflitser in de parkeermodus staat en alleen wanneer schokbestendige 'Nikon 1 Nikkor AW'-klasse lenzen worden gebruikt. Volgens de instructies is bij het testen van de camera op slagvastheid een houten oppervlak van 5 cm dik gebruikt. Of de camera vriendelijk is tegen asfalt en beton is de wetenschap onbekend :).
 • stofdicht. Nikon 1 AW1 is niet bang voor stof en vuil :).

Het blijkt dat Nikon 1 AW1 niet bang is voor water, vocht, vorst, stof, vuil, vallen of stoten. Voor een reiziger of een persoon die zich bezighoudt met buitenactiviteiten, is dit een onvervangbare vondst. Persoonlijk waardeer ik het hoge niveau van bescherming van de camera tegen externe factoren erg.

Overigens heeft de camera die ik heb getest veel schaafplekken op de body, een kromme voorkant van de lens, gebruikssporen in een agressieve omgeving. Ik heb de camera niet gekweld, maar uit haar 'littekens' kan men opmaken dat ze in haar leven nogal wat 'recensenten' heeft gezien die haar niet zo steunden.

Nikon 1AW1

Nikon 1AW1

Cameramontage is top. De Nikon 1 AW1 is zeer, zeer aangenaam om aan te raken, de knoppen worden zeer soepel en voorzichtig ingedrukt, wat morele voldoening geeft. De 'littekens' op de body van de camera laten zien dat de body volledig van metaal is.

Nikon 1 AW1 gebruikt een speciale 'Nikon waterproof 1 mount' mount (Nikon waterproof 1 mount). Deze vatting is compatibel met zowel 'Nikon 1 Nikkor AW'-lenzen als gewone 'Nikon 1 Nikkor'-lenzen. Op het moment van schrijven van deze review waren er slechts 2 waterdichte en schokbestendige lenzen:

 1. Nikon 1 Nikkor AW 11-27.5mm 1: 3.5-5.6 ED Asferisch - universele zoom
 2. Nikon 1 Nikkor AW 10 mm 1: 2.8 - snelle groothoekcorrectie

De camerabevestiging heeft een speciale rubberen (of siliconen) ring die goed tegen de lensrok past en er geen water en stof aan de binnenkant van de camera en lens kan komen. Om conventionele 'Nikon 1 Nikkor' lenzen (zonder speciale bescherming) te gebruiken, moet u een speciale zwarte plastic ring van de bajonetdop verwijderen en deze op de cameravatting monteren, waarna de lens zelf op de camera moet worden bevestigd. Maar beschermde 'Nikon 1 Nikkor AW'-lenzen kunnen niet worden gebruikt met conventionele Nikon 1-camera's (mechanisch niet compatibel vanwege de beschermende 'rok' van de lens).

Spoiler: de camera werkt alleen met 'native' Nikon lenzen 1. Forceer de camera om met wat te fotograferen vintage lens gaat helemaal niet werken. Dit is de eerste camera met verwisselbare lenzen die ik niet met handmatige lenzen kan fotograferen, aangezien de Nikon 1 AW1 gewoon niet weet hoe hij dit moet doen.

Nikon 1AW1

Nikon 1AW1

De camerabevestiging wordt met vijf schroeven vastgezet, in tegenstelling tot andere Nikon 1-camera's, die slechts 4 schroeven hebben. Voor de veiligheid, om te voorkomen dat de batterij- en digitale poortcompartimenten per ongeluk worden geopend, zijn de deksels van deze compartimenten uitgerust met extra 'LOCK'-knoppen die voorkomen dat de deksels per ongeluk worden geopend. Over het algemeen is aan alles gedacht. Het enige dat me een beetje in de war brengt, is het ontbreken van afdichtingen in het compartiment waaruit de kikkerflitser naar buiten springt, bovendien maakt de meerdelige mechanische ophanging van de flitser je zorgen.

Nikon 1AW1

Nikon1AW1. batterij Hoes

Bijna alle camerabediening gebeurt via het cameramenu - voor mij is het een hel. Om bijvoorbeeld de modus 'A - Diafragmaprioriteit' in te schakelen, moet u op een aantal knoppen drukken. Het cameramenu is vrij bescheiden en zeer gemakkelijk te begrijpen. Tijdens het gebruik van de Nikon 1 AW1 merkte ik dat het navigeren door het cameramenu vaak wat langzamer gaat, wat zenuwslopend is.

Nikon 1AW1

Nikon1AW1. Digitale poortafdekking.

Hoogstwaarschijnlijk gebruikt de Nikon 1 AW1 dezelfde beeldsensor als de modellen Nikon 1 J3, Nikon 1 S2 en Nikon 1 V2. Kleine sensor, met fysieke afmetingen van 13.2 mm X 8.8 mm en cropfactor 2.7X, gevuld met maar liefst 14 megapixels. Als gevolg hiervan kun je aan de uitgang maximale opnamen maken van 4608 x 3072. Als je wat rondspeelt panoramische opnames, kunt u ook foto's maken met een formaat van 1536 x 9600.

Nikon 1 AW1 kan ISO waardes gebruiken van 160 tot 6400. Wat de minimale ISO veroorzaakte, gelijk aan 160 eenheden, is moeilijk te begrijpen. U kunt alleen ISO 160, 200, 400, 800, 1600, 3200, 6400 handmatig selecteren. Er zijn ook drie opties voor automatische ISO-regeling:

 • A6400 (160-6400)
 • A3200 (160-3200)
 • A800 (160-800)

Er is geen flexibele auto-ISO-instelling en dit is een serieus nadeel van de camera. En erger nog, de camera pikt erg lang op uittreksels bij gebruik van automatische ISO.

En de werking van de camera bij hoge ISO-waarden is niet bijzonder bemoedigend - en de zeer sterke 'ruisonderdrukking' is de schuld, die probeert een beeld te maken zonder digitale ruis, maar uiteindelijk 'vreet' ' afbeeldingsdetails. De kleine Nikon 1 AW1 sensor laat zich voelen :(. Toch steekt de beeldkwaliteit met kop en schouders boven die van veel digitale camera's uit.

Nikon 1AW1

Nikon1AW1. De foto toont een grijze rubberen (of siliconen) ring die goed om de lens past en de camera beschermt tegen vloeistof en stof.

Nikon 1 AW1 mist een mechanische sluiter en daarom mag hij tijdens het fotograferen helemaal geen ruis veroorzaken. Minimum uittreksel is slechts 1/16.000 van een seconde. En het minimum uittreksel flitssynchronisatie is een miezerige 1/60 van een seconde. De ingebouwde flitser werkt ofwel in de automatische TTL-modus of in de handmatige modus met handmatige vermogensinstelling. De flitser kan ook onder water werken.

Nikon 1 AW1 heeft een redelijk snelle en nauwkeurige hybride focus, waar ik blij mee was. Er zijn verschillende standen om scherp te stellen.

Nikon 1 AW1 met bajonetdop. Het deksel heeft een extra zwarte ring.

Nikon 1 AW1 met bajonetdop. Het deksel heeft een extra zwarte ring.

U kunt enkelbeeldopnamen en continu-opnamen instellen op 5, 15, 30 of 60 frames per seconde. Voor verschillende framesnelheden framebuffer heeft een andere betekenis. De camera heeft functies die de software voor beeldkwaliteit verbeteren: hoge ISO-ruisonderdrukking, ruisonderdrukking bij lange sluitertijden expositie, automatische vervormingsregeling en actief D-verlichting. Als ze allemaal zijn uitgeschakeld, wordt het volgende in de buffer geplaatst:

 • 27 RAW-opnamen met 5 fps
 • 22 RAW-opnamen met 15 fps
 • 20 RAW-opnamen met 30 fps
 • 20 RAW-opnamen met 60 fps
 • 31 opnamen in JPEG L-formaat bij 5 fps
 • 22 opnamen in JPEG L-formaat bij 15 fps
 • 20 opnamen in JPEG L-formaat bij 30 fps
 • 20 opnamen in JPEG L-formaat bij 60 fps

Aan de ene kant is de buffer behoorlijk ruim, en aan de andere kant, bij opnamen met een snelheid van 60 fps, valt de camera uit na 300 milliseconden continu snel fotograferen :).

Nikon 1 AW1 met ring voor standaard lenzen Nikon 1 Nikkor

Nikon 1 AW1 met ring voor standaard lenzen Nikon 1 Nikkor

Nikon 1 AW1 kan video opnemen met kwaliteit Volledige HD 1920X1080 60i, geluid wordt opgenomen met een stereomicrofoon. Je kunt ook fotograferen in 1920 × 1080 30p of 1280 × 720 60p en 30p.

Bovendien kunt u video's van maximaal drie seconden opnemen met een zeer hoge frequentie:

 •     640 x 240 400 fps
 •     320 x 120 1.200 fps

Afspelen resulteert in een slow motion-effect. Ik heb deze functie in mijn notitie gebruikt over de scherpstelsnelheid van niet-gemotoriseerde Nikon-lenzen.

Bovendien kunt u originele video's downloaden van onderwateropnamen Op deze pagina.

Nikon 1 AW1 met Nikon 1 Nikkor AW 11-27.5 mm 1: 3.5-5.6 ED asferische lens

Nikon 1 AW1 met Nikon 1 Nikkor AW 11-27.5 mm 1: 3.5-5.6 ED asferische lens

Over het algemeen lijkt de Nikon 1 AW1 functioneel sterk op andere Nikon 1-camera's.

Hier link naar origineel archief - 276 MB, 19 foto's in .NEF-formaat (RAW)

Nikon 1 Nikkor AW 11-27.5 mm 1: 3.5-5.6 ED asferisch

Nikon 1 AW1 met Nikon 1 Nikkor AW 11-27.5 mm 1: 3.5-5.6 ED asferische lens

Nikon 1 AW1 met Nikon 1 Nikkor AW 11-27.5 mm 1: 3.5-5.6 ED asferische lens

De Nikon 1 AW1 met Nikon 1 Nikkor AW lens is een van de twee beschermde lenzen voor de Nikon 1 AW1 camera. Kortom, dit is een gewone 'donkere' lens met een 2.5x zoom, met als belangrijkste kenmerk volledige bescherming tegen water, stof en schokken. Net als de Nikon 1 AW1 camera zelf is deze lens gemakkelijk bestand tegen onderdompeling tot 15 meter, een val van een hoogte tot twee meter en werken in de kou. De montage van de lens is van een zeer goed niveau. De zoomring is gemaakt van metaal (namelijk metaal zonder plastic of rubberen coating). EGF lens is 30-74 mm. Daarnaast kunt u een Nikon HN-N103 zonnekap voor de lens aanschaffen.

Optisch schema van de lens

Optisch schema van de lens

Het optische schema van de lens bestaat uit 8 elementen in 6 groepen, waarvan één van Nikon ED-glas en één element asferisch. De frontlens wordt afgedekt door een speciaal beschermend element. De lens weegt 180 gram en maakt gebruik van filters met een diameter van 40.5 mm. Nikon 1 Nikkor AW 11-27.5mm 1: 3.5-5.6 heeft een interne zoom en interne focus. De zoomring is erg breed en comfortabel. De lens heeft geen scherpstelring; om handmatig scherp te stellen, moet u de scherpstelmodus in het cameramenu op 'M' zetten en de camerabediening gebruiken om de scherpstelafstand te regelen. MDF is 30 cm De lensopening bestaat uit zeven lamellen en sluit tot f/16.

Nikon 1 AW1 met Nikon 1 Nikkor AW 11-27.5 mm 1: 3.5-5.6 ED asferische lens

Nikon 1 AW1 met Nikon 1 Nikkor AW 11-27.5mm 1: 3.5-5.6 ED asferische lens. Beschermende bajonet 'rok'

Qua beeldkwaliteit is de Nikon 1 Nikkor AW 11-27.5mm 1:3.5-5.6 niet anders dan andere 'whale' objectieven. Persoonlijk hield ik niet van de overstraling die de lens creëert, meestal zijn dergelijke lenzen beter bestand tegen tegenlicht.

En nog een spoiler: er zijn nog geen beschermde Nikon 1 Nikkor AW objectieven met ingebouwde beeldstabilisator. En hoogstwaarschijnlijk zijn ze dat misschien ook niet.

Alle lenzen voor Nikon 1-camera's

Vaste lenzen:

 1. Nikon 1 Nikkor 10mm f/2.8 (zwart en zilver)
 2. Nikon 1NIKKOR AW 10mm f/2.8 (alleen zwart)
 3. Nikon 1 Nikkor 18.5mm f/1.8 (zwart, zilver, wit)
 4. Nikon 1 Nikkor 32mm f/1.2 (zwart zilver)

Zoomlenzen

 1. Nikon 1NIKKOR VR 6.7-13mm f/3.5-5.6 (zwart en zilver)
 2. Nikon 1NIKKOR VR 10-30mm f/3.5-5.6 (8 kleuropties)
 3. Nikon 1 NIKKOR VR 10-30mm f/3.5-5.6 PD-ZOOM (6 kleuropties)
 4. Nikon 1NIKKOR VR 10-100mm f/4-5.6 (5 kleuropties)
 5. Nikon 1 NIKKOR VR 10-100mm f/4.5-5.6 PD-ZOOM (alleen zwart)
 6. Nikon 1 NIKKOR 11-27.5 mm f/3.5-5.6 (6 kleuropties)
 7. Nikon 1 NIKKOR AW 11-27.5 mm f/3.5-5.6 (zwart, zilver, wit)
 8. Nikon 1NIKKOR VR 30-110mm f/3.8-5.6 (8 kleuropties)
 9. Nikon 1 NIKKOR VR 70-300mm f/4.5-5.6N (alleen zwart)

Alle camera's Nikon 1

Prijzen voor Nikon 1 AW1 in populaire winkels kunnen zie deze link, of in het prijsblok hieronder:

Nikon 1 AW1 met Nikon 1 Nikkor AW 11-27.5 mm 1: 3.5-5.6 ED asferische lens

Nikon 1 AW1 met Nikon 1 Nikkor AW 11-27.5 mm 1: 3.5-5.6 ED asferische lens

Aanvullende nuttige informatie van Andrey Kondratenko:

Nikon introduceerde in september 2013 hun eerste spiegelloze camera. Er is meer dan een jaar verstreken, maar geen van de fabrikanten van camera's met verwisselbare lenzen heeft iets dergelijks aangeboden of aangekondigd. Ik moet zeggen dat Nikon's experimenten in de productie van vocht-/vorstbescherming nog geen jaar of zelfs twee geleden zijn begonnen. De Nippon Kogaku KK (nu NIKON) introduceerde zijn eerste beveiligde camera in 1963. In alle eerlijkheid moet worden gezegd dat de camera oorspronkelijk is ontwikkeld door LA SPIROTECHNIQUE (de beroemde fabrikant van duikuitrusting, nu beter bekend onder het merk AQUA LUNG), die in 1961 zijn Calypso-afstandsmeter introduceerde, die direct betrokken was bij de creatie van de beroemde oceanograaf en maker Films van Jacques Yves Cousteau. De camera is bestand tegen onderdompeling in water tot 60 meter!!! In 1963 kocht NIKON de rechten op de Calypso en lanceerde het zijn lijn waterdichte camera's onder het merk NIKONOS. Bovendien was de originele Calypso uitgerust met een lens van het Franse bedrijf Berthiot, maar NIKON ontwikkelde zijn eigen optica en NIKONOS werd uitgerust met NIKKOR-lenzen. Trouwens, in sommige Europese landen werden NIKONOS-camera's nog vele jaren onder het merk NIKONOS / Calypso verkocht. De eerste NIKONOS werd geproduceerd tot 1968, waarna er meerdere series op de markt kwamen. De vierde generatie (NIKONOS IV-A) is al uitgebracht in het formaat van een spiegelreflexcamera. De laatste NIKONOS V werd geïntroduceerd in 1984 en werd 17(!) jaar geproduceerd tot 2001. En in 1992 werd een werkelijk revolutionaire NIKONOS RS AF geïntroduceerd. Het was de eerste autofocus-reflexcamera die bestand was tegen duiken tot een diepte van 100!!! meter. Daarbij werden vier lenzen en een externe onderwaterflitser geïntroduceerd. Het is duidelijk dat een dergelijke oplossing zeer moeilijk te vervaardigen was en, zacht gezegd, niet goedkoop, en daarom werd er een beperkt aantal producten geproduceerd en in 1996 beperkte NIKON de productie.

De camera kwam naar me toe voordat ik op duiksafari ging. Het duurde 2 dagen om kennis te maken met het menu en te wennen aan de camera, maar dit is meer dan genoeg. Alles is logisch gestructureerd en gerangschikt. Het grafische menu is hetzelfde als de andere "enen" ... maar met enkele functies. En de belangrijkste "functie" is een knop die "Active Control" implementeert. Het idee is dat wanneer je de knop ingedrukt houdt, er een slingerachtig menu verschijnt waarmee je de camera kunt kantelen om het gewenste item te selecteren. Je went snel aan de implementatie van deze "chip", voor "grond" schieten is dit niets meer dan een interessante oplossing, maar onder water, en zelfs met handschoenen, en zelfs met één hand, aangezien de tweede vasthoudt aan de koraal of de romp van een gezonken schip of een touw - erg handig in gebruik.

De camera heeft een flitser (richtgetal 6,3) die onder water probleemloos werkt. Helaas is het gebruik van de ingebouwde flitser op diepte een volkomen zinloze oefening (en hier is het geen uitzondering). In plaats van een foto krijg je een fan van highlights (zand en organische suspensie, luchtbellen) en dit zal bijna overal en altijd het geval zijn). Als je dus de "juiste" onderwaterfoto's wilt maken, investeer dan in een goede onderwaterlamp of in ieder geval een krachtige onderwaterzaklamp.

Nikon 1AW1

Nikon 1AW1

Is verschenen GPS, coördinaten vastleggen in LOG, dieptemeter, het bijhouden van de diepte van de onderdompeling, hoogtemeter en kompas, die volgens de instructies de richting van de lens moet weergeven en registreren. En als de dieptemeter nauwkeurig genoeg werkte (de gegevens werden gecontroleerd met een computer), dan bleef het functionele doel van het kompas een beetje onduidelijk, het is moeilijk om de juistheid van de werking ervan te beoordelen. Bovendien is er een ingebouwd elektronisch niveau, maar de implementatie ervan leek ook een beetje pretentieus - een opvallende grote cirkel in het midden van het scherm, die na 2-3 minuten werk behoorlijk vervelend begint te worden. Het lijkt mij dat een dunne strook meer dan voldoende zou zijn. Ongebruikelijk, de afwezigheid van welke wielen dan ook - alleen knoppen. Hoewel, een dergelijke beslissing is begrijpelijk, omdat. het verzegelen van de knoppen is veel gemakkelijker.

Op het voorpaneel bevindt zich een kleine richelhandgreep. Het biedt geen betrouwbare grip, maar tijdens het gebruik probeerde de camera niet uit de handen te glippen. In eerste instantie, uit angst voor de veiligheid van het apparaat, deed ik een riem om de oren en de riem zelf werd met een karabijnhaak aan de drijfvermogencompensator vastgemaakt. Een dag later werd duidelijk dat dergelijke voorzorgsmaatregelen niet nodig waren, lag de camera lekker in de hand en werd de karabijn op de plank gezet.

De walvislens van 11-27,5 mm zelf is uit één stuk geassembleerd, de zoomlens is erg strak, maar wat mag worden verwacht van waterdichte optica ... alles wordt gedaan ter bescherming tegen fysieke impact.

Link naar origineel archief — 729 MB, 96 foto's in '.JPG'-formaat.

Camerascherm - TFT, met een diagonaal van 3 inch (921 dots), bedekt met een beschermend glas dat beschermt tegen zowel krassen als afbuiging door druk op diepte. Kijkhoeken zijn uitstekend, het scherm verbleekt niet in de zon, ook onder water is alles goed afleesbaar. Hier wil ik vooral de NIKON-ingenieurs prijzen :). Feit is dat ik tijdens een van de duiken me liet meeslepen en afdaalde tot een diepte van 600 meter ... en besefte dat "er iets mis was" toen ik zag dat het scherm enigszins hol was en het beeld begon te vervormen. Op een diepte van 23 meter was alles weer normaal en werkte de camera zonder problemen verder. Dus de veiligheidsmarge is redelijk goed ... maar toch zou ik het niet aanraden om dergelijke "experimenten" te herhalen, vooral omdat er een extra doos wordt geproduceerd en verkocht voor AW20 (voor duiken tot 1 meter).

Voordat ik met de camera in het water duik, raad ik ten zeerste aan om alle pluggen en de bajonetring te controleren op vuil (waarvoor de camera zelf waarschuwt telkens wanneer u hem aanzet). Zelfs de kleinste zandkorrel kan de dichtheid van de kamer breken, en dan zal de service u niet langer helpen). De kamer wordt geleverd met een speciaal afdichtmiddel voor het smeren van de O-ring. Nadat ik de lens had verwijderd, heb ik ook de ring verwijderd, waarvan ik sporen van oud vet heb afgeveegd en opnieuw heb gesmeerd en de montagegroef heb schoongemaakt, alles weer op zijn plaats gezet. Beide pluggen zijn ook schoongemaakt en ingewreven.

Nikon 1AW1

Nikon 1AW1

Er zijn een paar voorzorgsmaatregelen waarmee u rekening moet houden wanneer u de camera gebruikt tijdens het duiken in zout water. Ten eerste MOET de kamer na zout water worden ontzilt. Met andere woorden, laat het minstens 15-20 minuten in zoet water liggen, anders komt het zout in alle sleuven van de zoomlens, wat het werk ermee bemoeilijkt, evenals in het batterijklepje en flitsen. En zout water verkort de levensduur van rubberen pluggen aanzienlijk. Ten tweede kun je de camera pas openen als deze helemaal droog is (je kunt het proces versnellen door hem een ​​tijdje in een droge handdoek te wikkelen) zodat er geen water op de elektrische contacten komt.

Reacties op dit bericht vereisen geen registratie. Iedereen kan een reactie achterlaten. Veel verschillende fotoapparatuur is te vinden op AliExpress.

Bedankt voor de aandacht. Arkadi Shapoval en Andrey Kondratenko.

Voeg een reactie toe:

 

 

Opmerkingen: 62, over het onderwerp: Nikon 1 AW1 review

 • Michael

  Jacques Yves Cousteau. Corrigeer alstublieft.

 • Mike

  Ik heb het af en toe gekregen, met inheems glas - ik heb het geprobeerd ...

  Over het algemeen voelde ik praktisch het verschil niet met een soort beschermd zeepbakje. Of voelde het, maar rekening houdend met het prijsverschil - de overwinning is nog steeds voor de zeepkist.

  Menubediening is een fluitje van een cent. Dit is hongersnood, pest en zeven Egyptische plagen in één fles.
  Het is onmogelijk om iets dynamischers te fotograferen dan een rotsblok of een helling die op de bodem ligt.
  Nou, of je moet speciaal trainen, veel en hard.

  Het resultaat is ook niet zo eenvoudig, zelfs na 5-10 dagen vereist het rode ogen en gebochelde achter de computer voor meer dan een redelijke tijd, en het zal nog steeds slechter zijn dan dat van een halve oogst.

  Over het algemeen vlogen PMSM, Nikon met BZ om de een of andere reden voorbij. Het apparaat is te vol voor een "gewoon klikken" -modus en te krom en onhandig voor bewust fotograferen.

 • anonymus

  Vertel me alsjeblieft!
  Kan ik Tamron AF 70-300mm f/4-5.6 Di LD MACRO 1:2 (A17) Nikon F . gebruiken
  op een Nikon 1 AW 1 camera?

 • Viktor

  Bedankt voor de recensie, maar je kunt links naar vakjes voor dit model op internet aangeven, zoekopdrachten waren niet succesvol.

 • Igor

  In 2011 had ik een gewone Sony zeepschaal voor 70 euro en een zip-pakket voor een zeepschaal voor 5 euro. Nu ben ik de foto's aan het vergelijken en ik moet toegeven dat als je de zeepschaal op een diepte van 15-20 m in een zak aanzet, je door de waterbestendigheid de lens van de zeepschaal niet kunt verlengen. Maar als je de camera boven het water eerst aanzet, dan zijn de foto's niet slechter dan de getoonde.

Voeg een reactie

Auteursrecht © Radojuva.com. Blog Auteur - fotograaf in Kiev Arkadi Shapoval. 2009-2023

Engelse versie van dit artikel https://radojuva.com/en/2014/12/nikon-1-aw1-strong-one/

Versión en español de este artículo https://radojuva.com/es/2014/12/nikon-1-aw1-strong-one/