Test Canon Zoomlens EF-S 55-250mm 1: 4-5.6 IS STM

Voor geleverd door lens Canon Zoomlens EF-S 55-250mm 1: 4-5.6 IS STM veel dank aan de Duitse Vladimir.

Test Canon zoomlens EF-S 55-250mm 1: 4-5.6 IS STM optische stabilisator

Test Canon zoomlens EF-S 55-250mm 1: 4-5.6 IS STM optische stabilisator

De Canon Zoomlens EF-S 55-250mm 1:4-5.6 IS STM is een geweldige, goedkope 'tele'-lens voor Canon EF-S-camera's. Omdat cropfactor camera's waarvoor deze lens is ontworpen, zijn EGF zal 88-400 mm zijn. Om ongeveer dezelfde beeldhoek te krijgen die de Canon EF-S 55-250 / 4-5.6 IS STM geeft, moet je op full-frame camera's de Canon Zoomlens EF 100-400mm 1: 4.5-5.6 L IS gebruiken USM :).

Canon heeft drie 'EF-S 55-250/4-5.6 IS' klasse lenzen:

Als de eerste en tweede versie praktisch niet van elkaar verschilden, dan heeft de derde, 'STM'-versie, een ander optisch ontwerp en een andere scherpstelmotor. Upgraden naar de 'STM'-versie is hoogstwaarschijnlijk te wijten aan de behoefte aan autofocus van hoge kwaliteit bij het opnemen van video.

Canon zoomlens EF-S 55-250 mm 1:4-5.6 IS STM. Het opschrift op de zijkant van de berg 'Canon INC. Gemaakt in Maleisië'

Canon zoomlens EF-S 55-250 mm 1:4-5.6 IS STM. Het opschrift op de zijkant van de berg 'Canon INC. Gemaakt in Maleisië'

Canon EF-S 55-250 / 4-5.6 IS STM weegt slechts 375 gram, wat voor een telefoto een kleinigheid is. Het lage gewicht is te danken aan de volledig kunststof lensbody. Jammer, maar de bajonetvatting is ook van plastic. Over het algemeen is de lens goed gemonteerd, zonder speling en andere tekortkomingen. De zoomring is breed en met rubber bekleed. Omdat ik het niet in mijn handen draaide, vond ik niets om over te klagen. Al is het opschrift 'Made In Malaysia', dat verstopt zit bij de contacten van de microprocessor, een beetje verwarrend.

Opgevouwen is de lens niet heel groot, ik zou zeggen 'dun', hij gebruikt standaard filters met een diameter van 58 mm. Filters met dezelfde diameter gebruiken een gewone kitlens Canon Zoomlens EF-S 18-55mm 1:3.5-5.6 IS STM.

Wanneer je de brandpuntsafstand verandert, beweegt de achterste lens in het lichaam en creëert een zeer merkbaar pompeffect, waarbij lucht door de binnenkant van de lens en de camera stroomt.

Canon Zoomlens EF-S 55-250mm 1:4-5.6 IS STM

Canon Zoomlens EF-S 55-250mm 1:4-5.6 IS STM met covers.

Canon EF-S 55-250 / 4-5.6 IS STM heeft interne scherpstelling (de frontlens staat stil tijdens scherpstellen), wat erg goed is bij gebruik van speciale filters (gradiënt, polariserend en zo verder).

De Canon EF-S 55-250/4-5.6 IS STM behoort tot de nieuwe lijn van Canon STM lenzen. STM - STper Motor is een stappenmotor die zorgt voor een soepele, stille en snelle scherpstelling. En inderdaad, de lens stelt scherp zeer snel en zeer stil.

Bovendien ondersteunt de lens de focusmodus FTM - Full TIME Mjaarlijkse scherpstelling - scherpstelmodus met constante handmatige bediening. U kunt op elk moment de scherpstelring pakken, op de scherpstelknop drukken (meestal dezelfde knop waarmee u de sluiter ontspant) en handmatig scherpstellen. Het is niet nodig om over te schakelen naar de scherpstelmodus 'MF'.

De scherpstelring van de lens is elektronisch, je kunt alleen scherpstellen als de camera aan staat. De scherpstelring is van plastic, niet van rubber. Tijdens autofocus blijft de scherpstelring stilstaan. In de handmatige scherpstelmodus verandert de ring de scherpstelafstand zeer soepel, om de lens van oneindig naar MDF te verplaatsen, moet je hem 360 graden draaien. De scherpstelring draait zonder beperkingen in elke richting.

De minimale scherpstelafstand is slechts 85 cm, terwijl je voor macrofotografie een maximale zoomverhouding van 1:3.4 kunt halen.

De lenscilinder heeft een 'AF/MF' (Auto/Manual) focusmodusschakelaar en een 'Stabilizer ON/OFF'-modusschakelaar. Van de nuttige markeringen op de body vind je alleen de waarden van de brandpuntsafstand en een wit vierkant - een wijzer om aan de camera te bevestigen (er is zelfs geen markering voor het bevestigen van de zonnekap).

Canon zoomlens EF-S 55-250 mm 1:4-5.6 IS STM-lens stamlengte

Canon zoomlens EF-S 55-250 mm 1:4-5.6 IS STM-lens stamlengte

Ik hield niet van de elektronische scherpstelring, en dit is waarom:

 • U moet de camera aanzetten om scherp te stellen.
 • De snelheid van handmatig scherpstellen is direct afhankelijk van het STM-systeem, en niet van de snelheid van de handbewegingen van de fotograaf :).
 • Zelfs wanneer de camera is ingeschakeld en de lens in de 'AF'-modus staat, werkt de scherpstelring alleen als de scherpstelmodus 'One shot' of 'Ai Focus' is ingeschakeld en alleen als de scherpstelknop wordt ingedrukt (meestal gebeurt dit door de ontspanknop half in te drukken, maar de knop kan opnieuw worden geprogrammeerd). Soms is het erg onhandig om tegelijkertijd de scherpstelactiveringsknop in te drukken en aan de scherpstelring te draaien. Daarom kan worden gesteld dat een volwaardig regime FTM de lens niet. En in de 'AI Servo'-modus gehoorzaamt de ring helemaal niet. Om niet te storen is het uiteindelijk makkelijker om de lens in de 'MF' stand te zetten, waarbij je niets hoeft in te drukken. Al is er zelfs in de 'MF' modus een valkuil - de scherpstelring luistert alleen als de meting werkt :(.
 • Ik werd bijna gek toen ik probeerde handmatig scherp te stellen op de camera, waaruit ik een geheugenkaart haalde om foto's te kopiëren. U kunt niet handmatig scherpstellen als er geen geheugenkaart in de camera zit en de functie 'Ontspan sluiter zonder geheugenkaart' is geactiveerd. Hetzelfde zal gebeuren als de geheugenkaart helemaal vol is - de camera weigert u de wens om handmatig scherp te stellen. Het is niet zo dat het voor mij zo belangrijk is om vaak te focussen op een camera met een volle of ontbrekende geheugenkaart, maar zulke plotselinge beperkingen zijn enorm vervelend!
 • De lens heeft geen schaalverdeling met een scherpstelafstand, waardoor je snel weet in welke richting je de scherpstelring moet draaien om scherp te stellen (bijvoorbeeld richting oneindig of MDF).
 • Wanneer de camera wordt aangezet, of bij het verlaten van de slaapstand, ondergaat de lens een initialisatie, terwijl hij scherpstelt vanaf de ingestelde scherpstelafstand naar de MDF en terug. Dit is soms erg vervelend.
 • Met een elektronische scherpstelring verbruikt handmatige scherpstelling ook stroom van de batterij van de camera. Ook wordt er energie verbruikt bij het zoomen (plotseling!), Dit wordt hieronder beschreven. Natuurlijk is dit een kleinigheid, maar de 'duivel' zit gewoon verborgen in zulke kleine functies :).

Natuurlijk is een deel van het ongemak te wijten aan het feit dat ik de lens heb gebruikt met een oude Canon EOS-camera. 350D Digitaal, maar volgens de logica van het werk zal hetzelfde gebeuren op nieuwe camera's.

Het volledige potentieel van deze lens kan alleen worden onthuld op camera's met een hybride focussysteem, zoals Canon 70D, 650D, 700D, 100D en dergelijke, waarvoor nauwkeurige en snelle scherpstelling belangrijk is in de Live View-modus, ook bij het opnemen van video.

Canon zoomlens EF-S 55-250 mm 1:4-5.6 IS STM-voorlens

Canon zoomlens EF-S 55-250 mm 1:4-5.6 IS STM-voorlens

De Canon EF-S 55-250/4-5.6 IS STM heeft een zeer interessante eigenschap die ik bij andere STM-lenzen niet heb opgemerkt. Ik heb zo'n functie nog nergens eerder gezien en in mijn eentje noem ik het 'Parfocal Lens Effect'. De essentie van het effect is dat de lens automatisch het werk van een parfocale lens imiteert - bij het veranderen van de brandpuntsafstand blijft de lens altijd op het onderwerp gericht (behoudt de scherpstelafstand). Tijdens het zoomen hoor je duidelijk hoe het correctiemechanisme werkt, terwijl het geluid totaal niet lijkt op het geluid van de STM-motor. Uiteraard verbruikt dit ook wat energie van de camera-accu.

Als je de lens in de 'MF' stand zet, scherpstelt op een object en zoomt, dan blijft dit object altijd scherp. Als je de camera uitzet en zoomt, is het duidelijk te zien dat de scherpstelling verloren gaat, want als de brandpuntsafstand verandert, verandert ook de scherpstelafstand.

Het lijkt erop dat het 'Parfocal Lens Effect' een kleinigheid is, maar in feite is het een briljante oplossing! De lensmicroprocessor herberekent en corrigeert automatisch de scherpstelling en doet dit zeer nauwkeurig. Dit is een vondst van onschatbare waarde voor de cameraman, en ook een enorm pluspunt in het kredietboek voor Canon voor de introductie van nieuwe interessante technologieën :).

De lenshandleiding vermeldt deze eigenschap: 'De motor stuurt ook de focuslens aan tijdens het zoomen'.

Canon zoomlens EF-S 55-250 mm 1: 4-5.6 IS STM met zonnekap geïnstalleerd in transportmodus

Canon zoomlens EF-S 55-250 mm 1: 4-5.6 IS STM met zonnekap geïnstalleerd in transportmodus

De in de lens ingebouwde stabilisator is erg stil en vervult zijn functie prima. Er wordt vermeld dat de stabilisator tot 4 stops aan kan compenseren blootstelling. De stabilisator wordt in- en uitgeschakeld met de 'Stabilizer ON/OFF' schakelaar. Gezien de stille werking van autofocus en de stille werking van de stabilisator zou de Canon EF-S 55-250/4-5.6 IS STM geen onnodige geluiden moeten creëren in video's.

Canon EF-S 55-250 / 4-5.6 IS STM heeft een middelmatige helderheid met maximaal F/4@55mm en F/5.6@250mm. diafragma sluit aan op F/32@250mm en F/22@55mm. diafragma bestaat uit 7 afgeronde bloembladen. Zelfs op afgedekte diafragma's zien de cirkels in de vervagingszone er niet uit als 'nootjes' (zie voorbeeld).

Canon Zoomlens EF-S 55-250mm 1: 4-5.6 IS STM met zonnekap, op een Canon EOS 350D Digitale camera

Canon Zoomlens EF-S 55-250mm 1: 4-5.6 IS STM met zonnekap, op een Canon EOS camera 350D Digital

Overigens geven de instructies voor de lens aan dat deze in de slaapstand kan gaan om energie te besparen. In deze modus, zelfs als de camera is ingeschakeld en de meting expositie, kan de lens weigeren om handmatig scherp te stellen of de 'parfocale lens'-functie niet uitvoeren. Om de lens uit de slaapstand te halen, drukt u gewoon op de focusactiveringsknop op de camera.

Schakelt de lens in Canon Zoomlens EF-S 55-250mm 1: 4-5.6 IS STM

Schakelt de lens in Canon Zoomlens EF-S 55-250mm 1: 4-5.6 IS STM

De lens verdraagt ​​tegen- en zijlicht goed. Ook is het erg prettig dat de Canon EF-S 55-250/4-5.6 IS STM ook bij een volledig geopend diafragma een scherp beeld maakt. Goed afgesteld in de lens chromatische aberratie en vervorming (op de foto's zijn deze tekortkomingen bijna onzichtbaar). Misschien kan alleen lichtafval bij open diafragma de indruk over de lens bederven. Ik vind de Canon EF-S 55-250 / 4-5.6 IS STM een absoluut 'werkende' lens, waar het geen schande is om geld te betalen.

Hier link naar origineel archief — 252 MB, 26 foto's in .CR2-formaat (RAW) van een Canon EOS-camera 350D digitaal. Gebruikt tijdens het filmen beschermende filter Kenko UV 58 mm Japan.

Markeringen op de lens Canon Zoomlens EF-S 55-250mm 1: 4-5.6 IS STM

Markeringen op de lens Canon Zoomlens EF-S 55-250mm 1: 4-5.6 IS STM

De lens maakt gebruik van een Canon ET-63 bajonetkap, deze wordt niet meegeleverd en is apart verkrijgbaar. Mijn recensie toont een niet-native JJC LH-63 zonnekap.

Lensprijzen in populaire winkels kunnen zie deze link, of in het prijsblok hieronder:

Een nauwkeurige en volledige lijst van alle Canon EF-S-lenzen kan worden kijk hier.

Reacties op dit bericht vereisen geen registratie. Iedereen kan een reactie achterlaten. Veel verschillende fotoapparatuur is te vinden op AliExpress.


Canon zoomlens EF-S 55-250 mm 1: 4-5.6 IS STM-lens voor CZK

Canon zoomlens EF-S 55-250 mm 1: 4-5.6 IS STM-lens voor CZK

Resultaten van

Canon Zoomlens EF-S 55-250mm 1:4-5.6 IS STM is een goede telelens met snelle interne autofocus, beeldstabilisator, laag gewicht en prijs :). Bij deze lens merkte ik voor het eerst het kunstmatige effect van een parfocale lens.

De Canon EF-S 55-250/4-5.6 IS STM heeft een goede beeldkwaliteit en over het algemeen raad ik hem aan als telelens voor Canon cropped camera's :)

Materiaal voorbereid Arkadi Shapoval. Trainingen/consulten | YouTube | Facebook | Instagram | Twitter | Telegram

Voeg een reactie toe:

 

 

Opmerkingen: 81, over het onderwerp: Canon Zoomlens EF-S 55-250mm 1: 4-5.6 IS STM review

 • Alexander

  Wie vertelt je in welke positie van de zoomring de lens moet worden opgeborgen? Kleinste, gemiddelde of grootste? En is het kritisch, zoals bij Canon 17-85 mm? Het is alleen dat ik hierdoor 17-85 kreeg, ik wil ook niet dat dit hiermee gebeurt.

 • Jauhen

  Voor planespotting gebruikte ik 70-200f4l voor 40d. Op fotobestanden kreeg ik regelmatig afwijzingen voor vervaging aan de randen van het frame bij f4 (in het midden van OK). Ik kocht 55-250stm en het probleem met scherpte in de open lucht verdween. Bonus - besturingssysteem. Artistiek weet ik niet hoe, want bij het spotten is dat secundair. Een ander duidelijk pluspunt is de besparing in gewicht en grootte in de rugzak van een luchtreiziger (55-250stm + 100d (200d) zou over het algemeen super zijn in een lichte en compacte body). Het resultaat - 70-200f4l verkocht zonder enige spijt.

 • BORIS

  past het spiegelloos?

 • Alexander

  Vertel me alsjeblieft, een fotografieliefhebber. Heeft het zin om naast Canon Zoomlens EF-S 55-250mm 1: 4-5.6 IS STM ook Canon Zoomlens EF-S 18-135mm 1: 3.5-5.6 IS STM te kopen op een Canon 700D karkas in de hoop een hogere scherpte krijgen bij opnamen in het FR-bereik van 55 tot 100 mm? Is mijn hoop gerechtvaardigd dat 55-250 een stap lichter zal zijn dan 18-135 mm en dat dit effect zal hebben? Ik fotografeer binnenshuis met een externe flitser (een of twee).

  • Dmitry

   Nee. Ik heb beide lenzen en ik kan zeggen dat de 18-135 veel scherper is.

   • Alexander

    Dmitry, bedankt!

   • Виталий

    Hallo. Is dit verschil in scherpte merkbaar?
    Ook delema. Er is Canon 30D + 18-55f4, ik was geïnteresseerd in Canon 55-250 f4-5.6 is II. Denken. Er is een alternatief voor het kopen van de Canon EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS. Maar zal iemand 18-55f4 vrd kopen. Op de een of andere manier komt de oplossing niet.

    • Roman

     De 18-55/4 is een zeer goede lens en de 55-250 is een goede complementaire lens. Wat bid je voor deze hardheid? Of denk je dat de crop van je bird shot op 135mm scherper zal zijn dan een bird shot op 250mm zonder crop?

     Als scherpte belangrijk is, kijk dan naar IS STM, niet naar IS II, de meeste testers zijn er zeker van dat deze hoger is. Misschien hierdoor de prijs voor gebruikt. IS II is aanzienlijk lager.

     • Виталий

      Bedankt. Het is niet dat ik bid voor scherpte, misschien zie ik dit verschil nog niet. Een andere vraag. Is STM zo goed in vergelijking met de optie zonder? Die. als je nipt, is STM dan beter? Of is het het niet waard?

      Ik hou ook van 18-55/4, maar ik heb het niet vergeleken met anderen.

      Onlangs kocht ik 75-300 voor een belachelijke prijs, ik kocht het alleen hiervoor, ik keek meteen naar 55-250 en nu denk ik erover na.

      Kan niet begrijpen. Meldingen over het antwoord komen gewoon niet naar mij? Zoals aangemeld voor het nieuws.

      • Sergei

       Het productiebedrijf zelf (Canon) positioneert de STM-versie voor videoliefhebbers. Omdat de STM-motor sneller en stiller is.
       Wat betreft het verschil in fotokwaliteit, het is minimaal.
       Zeker als je oudere Canon EOS-modellen hebt.
       Maar de aanwezigheid van een stub is veel belangrijker als je deze lens vergelijkt met een 70-300mm (die meestal zonder stub is),

   • Gennady

    Je moet 55-250 weggooien, hoogstwaarschijnlijk is het of niet, het staat 24 megapixels toe in elke positie - de vraag is hoe 18-135 scherper kan zijn? Of schiet je iets ver weg en door de luchtspleet denk je dat "niet scherp", in het algemeen mensen niet misleiden...

    • Gennady

     Ik bedoelde in vergelijking met 18-135... De PPC convector keko hd van dit glas geeft een gedetailleerder scherp beeld dan de crop ervan, dit is onzin suggereert dat de resolutie met een marge in de optica zit.

 • Roman

  Vertel me welke B.U. neem glas voor crop: is het of CANON EF 75-300mm f/4-5.6 IS USM?

  • meneer Boggy

   Zelfs als je al een keuze hebt gemaakt, is het handig voor anderen: de oude versie voor ef, ongemakkelijk en zeepachtig, 300 mm in het algemeen, aardappelen zijn vol. Zelfs op de oude FF is deze pijp zeepachtig, puur "zodat hij maximaal 300 mm is" ... Bovendien draait het frontelement tijdens het scherpstellen. Kies op de crop zeker voor ef-s 55-250 STM, net voor het segment, en hij is optisch scherp.

 • Alexander

  Alles is echt gaaf! Maar op de foto met het meisje tussen de bomen, bij f/4/5 is XA nog aanwezig.

  • Michael

   Niets verrassends chromatisch is bijna altijd

 • Виталий

  Het zou leuk zijn om het verschil tussen STM te begrijpen en zonder STM kan ik me niet snel concentreren. Is het de moeite waard om naar STM te zoeken, is het zo goed als duurder?

 • Victor

  In combinatie met de Canon 1100D werkt de lens prima. Uitstekende scherpte en kleurweergave. Ik raad het ten zeerste aan, vooral omdat je het in nieuwe staat op de secundaire markt kunt vinden voor slechts $ 100. Ik omsluit een frame gemaakt door dit glas.

 • Menselijk

  IS II aan het nabije einde

Voeg een reactie

Auteursrecht © Radojuva.com. Blog Auteur - fotograaf in Kiev Arkadi Shapoval. 2009-2023

Engelse versie van dit artikel https://radojuva.com/en/2014/11/canon-ef-s-55-250-is-stm/

Version en español de este artículo https://radojuva.com/es/2014/11/canon-ef-s-55-250-is-stm/