Test (+ video review) Nikon 18-55mm 1: 3.5-5.6GII VR II AF-S DX Nikkor

Voor geleverd door lens Nikon 18-55mm 1: 3.5-5.6GII VR II AF-S DX Nikkor hartelijk dank Vjatsjeslav Kravchina.

Test Nikon 18-55mm 1: 3.5-5.6GII VR II AF-S DX Nikkor

Test Nikon 18-55mm 1: 3.5-5.6GII VR II AF-S DX Nikkor

Nikon 18-55mm 1: 3.5-5.6GII VR II AF-S DX Nikkor werd eind 2013 geïntroduceerd en werd een vervanging voor een reeds bestaande vergelijkbare lens Nikon 18-55mm 1: 3.5-5.6G VR AF-S DX Nikkor. Voor het eerst was de lens te zien als een gewone lens op de camera Nikon D3300.

Een lijn van reguliere (d.w.z. 'walvis') klasse 18-55 / 3.5-5.6 lenzen voor camera's Nikon DX:

 1. Nikon 18-55mm 1: 3.5-5.6G ED AF-S DX Nikkor SWM Asferisch - eerste versie. Geproduceerd van 2005 tot 2006. Verkrijgbaar in twee kleuren - zwart en grijs / zilver. Aangekondigd met de camera Nikon D50.
 2. Nikon 18-55mm 1: 3.5-5.6GII ED AF-S DX Nikkor SWM Asferisch - de tweede versie. Het werd geproduceerd van 2006 tot 2007. Er zijn geen serieuze verschillen met de eerste versie, de lenzen gebruiken hetzelfde optisch ontwerp. Verkrijgbaar in twee kleuren - zwart en grijs/zilver. Aangekondigd met de camera Nikon D40.
 3. Nikon 18-55mm 1: 3.5-5.6G VR AF-S DX Nikkor SWM Asferisch - de derde versie. Geproduceerd van 2007 tot heden. Heeft een ingebouwde beeldstabilisator (Nikon VR, Vibration Reduction). In tegenstelling tot de eerste twee heeft het geen 'ED'-elementen in zijn optische ontwerp. Aangekondigd met de camera Nikon D60.
 4. Nikon 18-55mm 1: 3.5-5.6GII VR II AF-S DX Nikkor - de vierde versie. Geproduceerd sinds 2013. In tegenstelling tot de derde versie, heeft het een nieuw optisch ontwerp en kan het compact worden opgevouwen voor transport. Bijgewerkt stabilisatiesysteem. Voor het eerst was hij te zien met een camera Nikon D3300.
 5. Nikon DX AF-P Nikkor 18-55mm 1: 3.5-5.6G - de vijfde versie. Geproduceerd sinds januari 2016. Het heeft een nieuw optisch ontwerp en een nieuwe focusstappenmotor. Verkocht met camera Nikon D3400.
 6. Nikon DX VR AF-P Nikkor 18-55mm 1: 3.5-5.6G - de zesde versie. Hetzelfde als de vijfde versie, maar dan met een ingebouwde beeldstabilisator. Het werd gelijktijdig met de vijfde versie geïntroduceerd. Verkocht met camera Nikon D3400.
 7. Nikon Nikkor Z DX 16-50 1: 3.5-6.3 VR - zevende versie, voor spiegelloze camera's zoals Nikon Z50. Beschikbaar sinds herfst 2019. Nieuw optisch ontwerp, opvouwbare body, laag diafragma en ingebouwde beeldstabilisator.

Sigma produceerde ooit een interessant alternatief voor dergelijke walvislenzen in het licht van een groter diafragma Sigma Zoom 18-50 mm 1:2.8-4.5 DC OS HSM.

 

Nikon 18-55mm 1: 3.5-5.6GII VR II AF-S DX Nikkor met voor- en achtercover

Nikon 18-55mm 1: 3.5-5.6GII VR II AF-S DX Nikkor met voor- en achtercover

Belangrijkste technische specificaties Nikon 18-55mm 1: 3.5-5.6GII VR II AF-S DX Nikkor:

Instantienaam uit recensie Nikon 18-55mm 1: 3.5-5.6GII VR II AF-S DX Nikkor 20041147
Belangrijke eigenschappen
 • DX (voor Nikon DX) - lens ontworpen voor Nikon DX APS-C-camera's
 • AF S (ingebouwde autofocusmotor) - ingebouwde focusmotor
 • G (Geldig) - ontbreken van een diafragma-regelring, overdracht van de scherpstelafstand naar de camera
 • II - de tweede generatie van dergelijke lenzen
 • AS (ASFERISCH) - het gebruik van speciale asferische elementen in het optische schema
 • SWM (Stille golfmotor) - stille golffocusmotor
 • VR II (vibratiereductie) - ingebouwde beeldstabilisator van de tweede generatie, compenseert tot 4 stappen in blootstelling
 • AM (Autofocus of handmatige scherpstelling schakelaar) - schakelaar voor focusmodus
 • NIC (Nikon Integrated lens Coating) - speciale integrale coating van optica
 • L (Lock) - een speciaal slot voor het parkeren van de lenskoffer tijdens transport
 • meestal wordt de lens geleverd met Nikon DX-camera's op instapniveau
Diameter voorfilter 52 mm, kunststof filterschroefdraad
Brandpuntsafstand 18-55 mm, EGF voor Nikon DX camera's is 27-82.5 mm (dat klopt, EGF herberekend, zelfs voor Nikon DX-lenzen!)
Zoomverhouding 3.06 X (gebruikelijk om gewoon te praten over 3x zoom)
Ontwikkeld door voor Nikon DX digitale camera's
Aantal diafragmalamellen 7 ronde bloemblaadjes
Tags brandpuntsafstandwaarden voor 18, 24, 35, 45 en 55 mm, bajonetvatting en kapbevestigingsmarkering. 'L'-teken voor lensparkeren.
diafragma Bij 18 mm van f/3.5 naar f/22. Bij 55 mm van F / 5.6 tot F / 36. De lens heeft geen diafragmaregelring, de bediening gaat via het cameramenu (G - lenstype)
MDF 0.28 m tijdens autofocus (met de maximale macrozoomverhouding van 1:3.3) 0.25 m tijdens handmatige scherpstelling (met de maximale macrozoomverhouding van 1:2.8)
Gewicht 195 g
Optisch ontwerp 11 elementen in 8 groepen. Het optische ontwerp bevat 1 asferisch element (het asferische element wordt blauw weergegeven op het optische diagram).Nikon 18-55 VR2 optisch ontwerpDe afbeelding van het diagram is klikbaar.
Blenda Nikon HB-69 bajonettype (niet inbegrepen en moet apart worden aangeschaft)
Land van fabrikant GEMAAKT IN THAILAND
Instructie Zien
periode Van december 2013 tot heden (in ieder geval tot de zomer van 2015), later vervangen/aangevuld door Nikon DX VR AF-P Nikkor 18-55mm 1: 3.5-5.6G
Prijs Bekijk ->

Alle walvislenzen uit de 18-55-klasse van Nikon gebruiken standaard filters met een diameter van 52 mm en lijken qua uiterlijk erg op elkaar. Ook is alle frontlens asferisch. Interessant is dat ter vervanging van de tweede versie van 'GII' kwam versie 'VR' (met beeldstabilisator) in het optische ontwerp waarvan het 'ED'-element is verwijderd. Dus de eerste twee versies ('G'En'GII') hebben één asferisch element en één 'ED'-element in hun optische ontwerp, en daaropvolgende 'VR'-versies hebben elk slechts één asferisch element. Hierdoor kun je geruchten vinden dat oudere lenzen een betere beeldkwaliteit hadden. Bovendien heeft de nieuwe versie om de een of andere reden niet de inscripties 'Asferisch' en 'SWM' op zijn lichaam (andere modellen hadden dergelijke inscripties - bewijs link voor MKI, bewijslink voor MKIII). Natuurlijk is beeldkwaliteit niet altijd direct afhankelijk van speciale elementen in het optische ontwerp van de lens, en hoe je ook mag zeggen, nieuwe versies zijn nog altijd beter dan de oude. U kunt de optische schema's van alle Nikon DX-lenzen hier bekijken in deze sectie, maar een volledige transcriptie van de brieven 'G, VR, AF S, DX, SWM, AM' kan vinden hier.

Hoewel het optische ontwerp van de lens dezelfde 11 elementen in 8 groepen is met één asferisch element als in de vorige versie, is deze in feite opnieuw ontworpen, wat duidelijk zichtbaar is in de schematische afbeelding:

Optisch ontwerp Nikon 18-55mm 1: 3.5-5.6GII VR II AF-S DX Nikkor vergeleken met Nikon 18-55mm 1: 3.5-5.6G VR AF-S DX Nikkor

Optisch ontwerp Nikon 18-55mm 1: 3.5-5.6GII VR II AF-S DX Nikkor vergeleken met Nikon 18-55mm 1: 3.5-5.6G VR AF-S DX Nikkor

Hoogstwaarschijnlijk was de verwerking van het optische ontwerp vereist om de beeldkwaliteit beter te maken, vooral bij gebruik op nieuwe multi-megapixel camera's, die erg kieskeurig naar optica. Nikon 18-55 / 3.5-5.6GII VR II heeft, net als andere vergelijkbare lenzen, slechts 3x zoom (55/18 = 3.06X) en een klein maximum helderheid f/3.5-5.6. Voor een deel wordt het gebrek aan diafragma-verhouding gecompenseerd door de stabilisator, en het heeft geen zin om iets meer te eisen van een eenvoudige 'walvis'-lens.

Nikon 18-55mm 1: 3.5-5.6GII VR II AF-S DX Nikkor bij scherpstellen op MDF

Nikon 18-55mm 1: 3.5-5.6GII VR II AF-S DX Nikkor bij scherpstellen op MDF

Grappig is dat op de lensbody de naam in gouden letters staat 'Nikon DX VR AF-S Nikkor 18-55mm 1: 3.5-5.6GII', waarbij de 'II' pointer naast de letter 'G' staat . In de naam van de lens, geschreven bij de frontlens, is verrassend genoeg de 'II'-aanwijzer al naar een andere plaats verplaatst en is de lens 'Nikon AF-S DX Nikkor 18-55mm 1: 3.5-5.6G VR II geworden. '. Meestal geef ik in mijn review de naam van de lens precies aan zoals deze op de body staat geschreven, in dit geval werd het mij een raadsel hoe ik de naam juist moest aangeven. In brochures en op de officiële website wordt de naam 'Nikon AF-S DX NIKKOR 18-55mm f/3.5-5.6G VR II' gebruikt, aangezien het gebruikelijk is om het modificatienummer daar achter de lensnaam te schrijven. In feite is er geen verschil, maar het is vermeldenswaard dat in het geval van twee vergelijkbare lenzen Nikon DX AF-S Nikkor 18-200mm 1: 3.5-5.6G ED SWM VR IF Asferisch и Nikon DX AF-S Nikkor 18-200mm 1: 3.5-5.6GII ED SWM VR IF asferisch manipulaties met de aanduidingen 'GII' en 'VR II' hebben mensen doen geloven dat de nieuwe versie 18-200 / 3.5-5.6 een nieuwe generatie stabilisatiesysteem heeft. Uiteindelijk noemde ik de lens in de test 'Nikon 18-55mm 1: 3.5-5.6GII VR II AF-S DX Nikkor'.

Achterlens weergave Nikon 18-55mm 1: 3.5-5.6GII VR II AF-S DX Nikkor

Achterlens weergave Nikon 18-55mm 1: 3.5-5.6GII VR II AF-S DX Nikkor

stabilisator

In de nieuwe lens, in tegenstelling tot Nikon 18-55mm 1: 3.5-5.6G VR AF-S DX Nikkor, maakt gebruik van een verbeterd stabilisatiesysteem waarmee u 4 compensatieniveaus uittreksels, terwijl het vorige model slechts 3 fasen claimde (omdat de aanduiding 'VR II' hier zeer relevant is). In numerieke termen betekent dit dat je kunt fotograferen met sluitertijden die 16 keer langzamer zijn dan vereist door een lens zonder stabilisator. Als u bijvoorbeeld stilstaande objecten met een brandpuntsafstand van 55 mm fotografeert, kunt u in plaats van beperkt te zijn tot 1/60 sec. opnemen met 1/4 sec.

Het stabilisatiesysteem werkte goed op de oude lens, maar het werd nog beter op de nieuwe :). Op de lenscilinder vind je bedieningsschakelaar stabilisatiesysteem 'VR ON/OFF' (Stabilisatie aan / uit), je kunt het de hele tijd aan laten staan ​​en over het algemeen het bestaan ​​ervan vergeten.

Schakel de stabilisator alleen in zeldzame gevallen uit, bijvoorbeeld bij het fotograferen vanaf een statief of om de batterij te sparen. De stabilisator werkt bijna geruisloos. Er wordt gesteld dat de stabilisator de beweging van de camera kan bepalen tijdens het maken van panorama's

Nikon 18-55mm 1: 3.5-5.6GII VR II AF-S DX Nikkor vooraanzicht

Nikon 18-55mm 1: 3.5-5.6GII VR II AF-S DX Nikkor vooraanzicht

'L'-knop

Om de lens te kunnen gebruiken, moet u deze eerst ontgrendelen. Om dit te doen, moet u op een speciale knop drukken die de lens in de positie 'L' ('Locked' - 'Fixed') op de zoomring houdt en deze naar de 18 mm-markering draaien, waarna een lichte klik hoort. Om de lens te vouwen, drukt u gewoon op dezelfde manier op de knop en draait u de zoomring (zoom) in de tegenovergestelde richting. Opgevouwen is de lens merkbaar korter dan in de werkende, met een uitstekende kofferbak. Persoonlijk vind ik het niet prettig dat je nog steeds iets moet indrukken en draaien om de lens te 'activeren', met Nikon 18-55 / 3.5-5.6GII VR II heb ik hem geschoten en getransporteerd zonder last te hebben van deze knop.

Op camera Nikon D80, D700 en, hoogstwaarschijnlijk, op veel andere oude camera's, wanneer de camera is opgevouwen, 'ziet' de lens niet en knippert de fout 'F–' in het diafragmawaarde-veld. Ook is er in opgevouwen toestand niets in de zoeker te zien.

Op camera Nikon D3300, en hoogstwaarschijnlijk, op veel andere moderne camera's, wanneer de lens is opgevouwen, geeft de camera het bericht weer "Voordat u een foto maakt, draait u aan de zoomring om de lens te verlengen."

Zicht op lens met zonnekap

Lenskap zicht op camera Nikon D3300. Op de foto is niet de originele zonnekap te zien.

focus

Ultrasone focusmotor in de lens SWM (Silent Wave Motor) stelt u in staat zich te concentreren op: alle digitale spiegelreflexcamera's van Nikon, zelfs op de eenvoudigste.

Nikon 18-55/3.5-5.6GII VR II heeft een focusschakelaar'AM', zorg ervoor dat u deze op 'M' zet om handmatig scherp te stellen, anders kan de scherpstelmotor beschadigd raken. Helaas heeft de lens geen constante handmatige scherpstelregeling - Nikon M/A.

Autofocus op de lens is niet snel. De scherpstelsnelheid is precies hetzelfde als bij de vorige versie van de lens.

Bij het scherpstellen, de voorkant lens draait niet, maar beweegt samen met de romp van de lens naar voren. Handmatig scherpstellen is onhandig, de scherpstelring is slechts 45 graden en de scherpstelring is niet met rubber bekleed. Natuurlijk is de lens ontworpen voor amateurs die alleen autofocus gebruiken.

Body aanduidingen Nikon 18-55mm 1: 3.5-5.6GII VR II AF-S DX Nikkor

Body aanduidingen Nikon 18-55mm 1: 3.5-5.6GII VR II AF-S DX Nikkor

De lens heeft een afwijkende MDF bij het werken met automatische en handmatige scherpstelling. Er is een '∞-0.28m/0.92ft' focuslimietaanduiding op de body, die alleen geldig is bij het werken met autofocus. In deze modus kunt u tot 28 cm scherpstellen en tegelijkertijd een maximale vergrotingsfactor van 1: 3.3 krijgen, maar als u overschakelt naar de handmatige scherpstelmodus, wordt de MDF 25 cm en wordt de macrovergrotingsfactor 1 : 2.8, wat erg goed is voor normale 'zoom'. Met de Nikon 18-55 / 3.5-5.6GII VR II kunnen close-up opnames van kleine objecten heel eenvoudig worden. Waarom er een beperking is van MDF in de automatische focusmodus - ik weet het niet.

Nikon 18-55mm 1: 3.5-5.6GII VR II AF-S DX Nikkor en Nikon 80-200mm AF Nikkor 1: 4.5-5.6D

Nikon 18-55mm 1: 3.5-5.6GII VR II AF-S DX Nikkor en Nikon 80-200mm AF Nikkor 1: 4.5-5.6D

Bij het veranderen van de brandpuntsafstand beweegt de voorlens mee met de romp naar voren, maar draait niet, terwijl de achterlens als een pomp beweegt, waardoor een klein effect van een stofzuiger ontstaat (zuigt lucht en daarmee stof aan). Bij het veranderen van de brandpuntsafstand beweegt de romp van de lens in golven - deze wordt langer of korter.

U kunt de originele Nikon HB-69 bajonetkap voor de lens kopen, die in speciale groeven bij de frontlens is geïnstalleerd. De zonnekap kan voor transport in de tegenovergestelde richting worden geïnstalleerd, in welk geval de toegang tot de focusring verloren gaat.

Bekijk Nikon 18-55mm 1: 3.5-5.6GII VR II AF-S DX Nikkor op ZK

Bekijk Nikon 18-55mm 1: 3.5-5.6GII VR II AF-S DX Nikkor op ZK Nikon AF-N8008s

Gedrag op Nikon FX-camera's

Nikon 18-55 / 3.5-5.6GII VR II is ontworpen voor camera's Nikon DX (bijgesneden camera's), en bij gebruik op Nikon full-frame camera's (in de bijsnijdmodus 'FX') zal het zwarte randen in de afbeelding produceren, zoals weergegeven in de eerste foto hieronder:

Het is grappig, maar in het bereik van brandpuntsafstanden van 24 tot 55 mm is het donker worden van de hoeken bij gebruik op een volformaat camera niet zo ernstig.

Selecteer bij Nikon FX-camera's 'Beeldgebied'->'Auto. Crop DX'->'On', waarna de camera na het bevestigen van een Nikon DX-lens op zo'n camera automatisch 'DX Format (24x16)' gebruikt.

Sluw: als u "Uit" selecteert in het menu van camera's op volledige grootte in de instelling "AF-puntverlichting", dan is na het inschakelen van de bijsnijdmodus 'DX-formaat 24x16' (in feite bijsnijden) het ongebruikte gebied van het beeld zichtbaar in JVI, wordt verduisterd, waardoor het veel gemakkelijker te bekijken/fotograferen is met een Nikon DX-lens.

Vanwege cropfactor Nikon DX-camera's EGF lens (equivalente brandpuntsafstand) zal 27-82,5 mm zijn (18 * 1.5 en 55 * 1.5, waarbij 1.5 is cropfactor Nikon DX-camera's). Schrijf alsjeblieft niet in de reacties met de 'Shift'-knop ingedrukt en een miljoen uitroeptekens dat 'DX-lenzen zijn ontworpen voor bijgesneden camera's, en daarom lijkt het erop dat de brandpuntsafstand niet opnieuw hoeft te worden berekend'. Voor bijgesneden camera's EGF altijd herberekend, voor alle lenzen zonder enige uitzondering. Over het algemeen is dit bereik aan brandpuntsafstanden erg handig - hier heb je zowel een groothoek van 18 mm als de mogelijkheid om met 55 mm iets dichterbij te komen.

Interne Nikon 18-55mm 1: 3.5-5.6GII VR II AF-S DX Nikkor

De binnenkant van Nikon 18-55mm 1: 3.5-5.6GII VR II AF-S DX Nikkor. Het is beter voor gebruikers om niet al deze borden te zien :)

De lensbody is van kunststof, inclusief kunststof vatting. Vanaf de bajonetzijde zijn planken, veren en andere interne onderdelen van de lens zichtbaar. Nikon 18-55 / 3.5-5.6GII VR II is gemaakt in Thailand. Het diafragma bestaat uit 7 bladen en sluit tot F/22@18mm en F/36@55mm. De lens zelf is heel eenvoudig - afgezien van de waarden van de brandpuntsafstand, het merkteken van de bajonetvatting en de kapbevestiging, is er niets bruikbaars. Bijvoorbeeld een walvislens SMC Pentax-DA 1:3.5-5.6 18-55 mm AL Het heeft ook een schaal voor de scherpstelafstand.

Alles is relatief. Nikon 18-55mm 1: 3.5-5.6GII VR II AF-S DX Nikkor is niet zo klein

Alles is relatief. Nikon 18-55mm 1: 3.5-5.6GII VR II AF-S DX Nikkor is niet zo klein. Lenzen staan ​​links op de foto. Industar-50-2 3,5/50 и MS Helios-81N 2/50

Beeldkwaliteit

Bij gebruik op Nikon D80  Ik merkte geen serieuze verschillen met de vorige versie in beeldkwaliteit. Misschien op camera's met een verbijsterend aantal megapixels, zoals: Nikon D3200, D5200, D5300, D3300, D7100 De verbetering zie je op de foto.

toevoeging, na Nikon D3300 test, waarop ik een Nikon 18-55 / 3.5-5.6GII VR II gebruikte, presteerde de laatste zeer, zeer goed. Zie voorbeelden in recensie D3300.

Hier link naar origineel archief - 704 MB, 79 foto's in .NEF-formaat (RAW) van camera's Nikon D80 (DX) en D700 (FX). Meer voorbeeldfoto's op Nikon 18-55mm 1: 3.5-5.6GII VR II AF-S DX Nikkor met originele RAW bestanden zijn te vinden in Nikon D3300 review.

Weergave van Nikon 18-55mm 1: 3.5-5.6GII VR II AF-S DX Nikkor op ZK, lens achterstevoren gemonteerd

Bekijk Nikon 18-55mm 1: 3.5-5.6GII VR II AF-S DX Nikkor op ZK N8008s, de lens is achterstevoren gemonteerd met omkeerbare macro-adapter KO-N/52 vervaardigd door de Arsenal-fabriek, kost 5 c.u. :)

Nikon 18-55 / 3.5-5.6GII VR II is de lichtste lens voor Nikon DX-camera's, hij weegt slechts 195 gram en zal reizen en trektochten niet hinderen. De lichtste autofocuszoomlens in de Nikkor-lijn kan worden overwogen Nikon AF Nikkor 35-80mm 1: 4-5.6D MKII met een gewicht van 180 gram.

Overigens is deze lens eenvoudig om te toveren tot een super macro lens, zoals beschreven in de paragraaf 'Macro-adapter voor Nikon G-type lenzen'. Als je de Nikon 18-55 / 3.5-5.6GII VR II wilt veranderen of aanvullen met iets anders, dan raad ik aan om te kijken naar sectie over de selectie van Nikon-camera's en -lenzen.

Waar de makers van deze knop echt van droomden :)

Waar de makers van deze knop echt van droomden :)

mijn ervaring

Niet voor de goede orde. Natuurlijk is een walvislens niet het toppunt van perfectie. Het is een vrij zielloze, harde plastic lens. En in onze tijd is een 3-voudige zoom een ​​fossiel uit het Paleozoïcum. Ik merk dat veel gebruikers die een spiegelreflexcamera hebben gekocht voor meer dan 9000 valuta's en tegelijkertijd een vergelijkbare kit hebben ontvangen, ontevreden zijn over de zoomfactor. Van sommigen wordt een spiegelreflexcamera met een vaste lens verkocht, dan moet ik in persoonlijke correspondentie schrijven beantwoord de vragen zoals "Waar moet ik de zoom draaien?". Soms moet je, om een ​​interessante opname te maken op de Nikon 18-55 / 3.5-5.6GII VR II, lang de liefde bedrijven met je camera. Het is waar, degene die desondanks leer goede foto's maken op een walvis - zal goede foto's maken op elke optiek. Daarom, om samen te vatten, de walvislens is een beest met twee gezichten, en het is slecht met, en het is niet goed zonder. Wat betreft de Nikon 18-55 / 3.5-5.6GII VR II direct, dit is een logische evolutionaire ontwikkeling van standaard lenzen met een helling voor moderne spiegelloze camera's.

De videoreview is te bekijken op: mijn youtube-kanaal:

Prijzen voor verschillende modificaties van Nikon lenzen klasse 18-55 / 3.5-5.6:

Reacties op dit bericht vereisen geen registratie. Iedereen kan een reactie achterlaten. Veel verschillende fotoapparatuur is te vinden op AliExpress.

Exacte lijst van alle Nikon DX Nikkor objectieven

 1. 10.5mm/ 2.8G AF Vissen oog [gouden ring]
 2. 35mm/1.8G AF-S
 3. 40mm/2.8G AF-S Mike
 4. 85mm/3.5G AF-S VR Mike
 5. 10-20mm/4.5-5.6G AF-P VR
 6. 10-24mm/3.5-4.5G AF-S
 7. 12-24mm/4G AF-S [Gouden ring]
 8. 16-80mm/ 2.8-4NL AF S VR [gouden ring]
 9. 16-85mm/3.5-5.6G AF-S VR
 10. 17-55mm/2.8G AF-S [gouden ring]
 11. 18-55mm/3.5-5.6G AF-S [zwart zilver]
 12. 18-55mm/3.5-5.6GII AF-S [zwart zilver]
 13. 18-55mm/3.5-5.6G AF-S VR
 14. 18-55mm/3.5-5.6GII AF-S VR
 15. 18-55mm/3.5-5.6G AF-P
 16. 18-55mm/3.5-5.6G AF-P VR
 17. 18-70mm/3.5-4.5G AF-S
 18. 18-105mm/3.5-5.6G AF-S VR [Thailand/China]
 19. 18-135mm/3.5-5.6G AF-S
 20. 18-140mm/3.5-5.6G AF-S VR [Thailand/China]
 21. 18-200mm/3.5-5.6G AF-S VR [Japan/China]
 22. 18-200mm/3.5-5.6GII AF-S VR
 23. 18-300mm/3.5-5.6G VR
 24. 18-300mm/3.5-6.3G VR
 25. 55-200mm/4-5.6G AF-S [zwart/zilver, Japan/China]
 26. 55-200mm/4-5.6G AF-S VR
 27. 55-200mm/4-5.6GII ED VR
 28. 55-300mm/4.5-5.6G AF-S VR
 29. 70-300mm/4.5-6.3G AF-P
 30. 70-300mm/4.5-6.3G AF-P VR

Resultaten van

Nikon 18-55mm 1: 3.5-5.6GII VR II AF-S DX Nikkor - verwachte update van de vorige versie Nikon 18-55mm 1: 3.5-5.6G VR AF-S DX Nikkor SWM Asferisch. Een walvislens is in Afrika ook een walvislens, met alle voor de hand liggende voor- en nadelen :).

In januari 2016 kwam er een nieuw model ter aanvulling/vervanging van de Nikon 18-55mm 1: 3.5-5.6GII VR II AF-S DX Nikkor - Nikon DX-VR AF-P Nikkor 18-55mm 1:3.5-5.6G.

Materiaal voorbereid Arkadi Shapoval. Trainingen/consulten | YouTube | Facebook | Instagram | Twitter | Telegram

Voeg een reactie toe:

 

 

Opmerkingen: 198, over het onderwerp: Review (+ videoreview) Nikon 18-55mm 1: 3.5-5.6GII VR II AF-S DX Nikkor

 • Виталий

  Heel erg bedankt voor de uitgebreide antwoorden!

 • Alexander Krasnojarsk

  Ik heb de video gelezen en bekeken. Over vervorming, een paar woorden "een beetje lijden".
  Ik heb een vreselijke loop op alle FR's tot ongeveer 40 mm. Zonder correctie in de foto-editor is het erg opvallend. Het is gewoon onmogelijk.
  Tegelijkertijd kijk ik naar mijn oude foto's gemaakt op het vorige model 18-55, waarin de lens ronddraaide, zo'n vat is daar niet.
  Of ik ben getrouwd, of de GII-versie is slechter in termen van vervorming

  • een andere Alexander, uit Moskou

   Het ziet er niet uit als een huwelijk - dat viel me in eerste instantie op, en ook, naar mijn mening, lijdt de kleurweergave van rood-roze, althans de kleur van de zonsondergang die ik niet kon krijgen , het maakt niet uit hoe ik met tincturen vocht.

  • kotofei

   Alles is eenvoudig. Gefilmd in JPG, paste de camera een correctie toe op de oude versie van de walvis die haar bekend was. En de ID van de nieuwe versie en correcties worden niet geregistreerd in de kamer, dus de loop is niet gecorrigeerd. Het updaten van de camerafirmware (indien nog ondersteund) zou deze nuance oplossen. Nee wauw wat een probleem.

 • Dmitry

  Ik besloot een kit voor mijn 5100 te kopen, gewoon om hem te hebben (hij is op zijn eigen manier goed, vooral nieuwe voor $ 20-25).
  Is het de moeite waard om de laatste 6e versie te nemen, of is die chio oorspronkelijk ontwikkeld voor generatie 3 & 5100?

  • Michael

   Bedoel je AF-P, dan heb je geen autofocus. En dus is het logisch om de meest recente te nemen

   • Dmitry

    Bedankt. Ik heb al gelezen dat ze correct werken vanaf 5200.
    Ik ga door met repareren, of ik krijg 18-105. Maar hij is groter, donkerder, 3 keer duurder en het is geen feit dat hij op de foto minstens 10% mooier is. (Denk je dat hij niet beter trekt dan 18-55 in dezelfde segmenten?)

    • anonymus

     Eigenlijk is het lichter. En kijk naar de foto in de recensie van Arcadia.

    • Alexander

     18-105 is zeepachtiger. Feit. Maar universeler is ook een feit. Dus denk.

   • Denis

    en er zal ook geen handmatige scherpstelling zijn

    • Andrew

     En waar zal hij heen gaan?

 • Dmitriy

  Zal de lens uit de review werken op de nikon d3100?

  • Arkadi Shapoval

   Ja het zal

 • Ramis Ebellehovich

  zal het werken op de nikon d2h?

  • Arkadi Shapoval

   Ja het zal werken

 • Dmitry

  Goede dag. Op de d40 gaat het diafragma erop niet verder dan 5 open. Ligt het aan de camera-instellingen of moet ik de lens meenemen voor diagnostiek?

 • Vladimir

  Goede dag, Beste forumgebruikers.
  Vertel me alsjeblieft, zijn dit twee verschillende lenzen, of een en dezelfde?
  https://catalog.onliner.by/lens/nikon/nikkor1855vr
  https://catalog.onliner.by/lens/nikon/afsd1855f3556vr2

  • Arkadi Shapoval

   Hetzelfde

   • Vladimir

    Bedankt voor de snelle reactie.

 • Vladimir

  Arkadi goede dag. Hartelijk dank voor uw site, veel nuttige informatie.
  Kunt u mij vertellen hoe deze lens zal werken op de Nikon d3200? Het lijkt erop dat dit model werd geleverd met een kit die begon met 3300.
  Zullen er problemen zijn door de aanwezigheid van de lensontgrendelknop?

  • Denis

   AF-S VRII werd geleverd met de d3200. Deze AF-P is niet compatibel met de d3200

 • anonymus

  Ik kwam een ​​paradox tegen dat om de een of andere reden deze specifieke versie van de lens nergens te vinden is - noch nieuw, noch gebruikt op OLX ...

  • Arkadi Shapoval

   Ze is relatief nieuw

 • Vladimir

  Heeft het zin om van lens te wisselen?
  Nikon 18-55mm 1: 3.5-5.6G VR AF-S DX Nikkor SWM Asferisch - derde versie
  op Nikon 18-55mm 1: 3.5-5.6GII VR II AF-S DX Nikkor - de vierde versie.
  Zal er enig verschil zijn in termen van het beeld op de nikon d3200?

  • Arkadi Shapoval

   Veranderen heeft geen zin. Het zal niet gemakkelijk zijn om het verschil te voelen. Als je verandert, dan voor zoiets als 18-105, 18-140

   • Vladimir

    Bedankt Arkady. Op Avito voor 2 st. te koop, dacht te veranderen.

 • Vladimir

  Toch kocht ik dit objectief (Nikon 18-55mm 1:3.5-5.6GII VR II AF-S DX Nikkor) voor 2tr, het was gewoon interessant om ze met elkaar te vergelijken. Er is een verschil met de vorige versie - sneller scherpstellen. Je kunt het controleren wanneer je een video opneemt - de vorige versie concentreert zich langzaam op het object, terwijl de nieuwe er duidelijk voor loopt. Als er een verschil is in de scherpte van de foto op de nikon d3200, dan alleen als de foto vergroot is.

 • Michael

  Welk apparaat moet ik kiezen d5300 18-55 of d5100 18-105? Gebruik je een 35 mm 1.8 fix, dan zijn de details veel beter op de d5300, scherpte door het ontbreken van een filter van het moiré-effect? Daarvoor gebruikte ik canon 1000d fix 50 mm.

 • Gerson Ravagnani

  Nauwkeurige handmatige bediening van de lente AF-S 18-55 mm 1:3.5-5.6GII.
  Onde mogelijke koper?

  • B.R.P.

   Leggi le istruzioni. Interruttore dell'obiettivo en anello della cornice anteriore.

 • Ilya

  Op objecten die door de zon worden verlicht (huizen bijvoorbeeld), wordt een beeld verkregen dat te "plastisch" en onaangenaam is voor het oog, dus het is beter om het niet op straat te verlichten dan om het te overbelichten. Als de zon buiten zwak is, is er geen probleem. Ik ben nieuw in dit vak en ik begrijp de reden niet, maar ik neem aan dat dit chromatische aberraties zijn

  • B.R.P.

   Dit zijn geen chromatische aberraties, dit is een te hard contrast. Kan worden gecorrigeerd bij het verwerken van RAW. Het is echt niet de moeite waard om het te overdrijven.

Voeg een reactie

Auteursrecht © Radojuva.com. Blog Auteur - fotograaf in Kiev Arkadi Shapoval. 2009-2023

Engelse versie van dit artikel https://radojuva.com/en/2014/07/nikon-18-55-g-2-vr-ii-af-s-dx/

Versión en español de este artículo https://radojuva.com/es/2014/07/nikon-18-55-g-2-vr-ii-af-s-dx/