Sony a7 recensie

Voor geleverd door Sony a7 camera hartelijk dank Sony Oekraïne.

Sony a7 recensie

Sony a7 recensie

De Sony ILCE-7 camera (ook bekend als Sony Alpha 7, Sony α7) werd op 16 oktober 2013 geïntroduceerd, samen met zijn oudere 'zusje', de Sony a7R.

In de Exif-beeldgegevens is de camera geschreven als ILCE-7, de letters 'ILCE' betekenen Camera met verwisselbare lens met E-bevestiging - Camera met verwisselbare lenzen en E-bevestiging.

Tot zover 'familieleden' Lenzen met 'E'-vatting niet zo veel (en in werkelijkheid - heel weinig). Zodat de camera niet beperkt is in lenzen, kunt u adapters LA-EA3 en . gebruiken LA-EA4, waarmee u kunt fotograferen met lenzen met 'A'-vatting (voor Sony- en Minolta-spiegelreflexcamera's). Daarnaast kunt u met behulp van adapters LA-EA1 en LA-EA2 ook cropped Sony DT-lenzen bevestigen, waarvoor u in het cameramenu een speciale bedieningsmodus met cropped optiek kunt selecteren, waarbij alleen het centrale deel van de sensor zal worden gebruikt (een gebruikelijk ding voor Nikon camera's fx). En je kunt natuurlijk ook gewoon cropped 'E'-mount lenzen gebruiken.

Zijaanzicht van Sony a7

Zijaanzicht van Sony a7

Sony a7 is de goedkoopste moderne full frame camera, goedkoper Nikon D610 и Canon 6D (problematisch Nikon D600, die ze veel goedkoper proberen te verkopen? D610, worden niet in aanmerking genomen). Met zijn prijskaartje trekt het eigenlijk veel gebruikers.

Sony a7

Sony a7

Sony a7 en a7r zijn gemaakt in dezelfde behuizing en zijn van buiten niet te onderscheiden. Ook hebben de camera's 99% identieke menu's.

De belangrijkste verschillen tussen Sony a7 en a7r zijn als volgt:

 1. verschillende beeldsensoren. De Sony a7 gebruikt een 24 MP-sensor met een AA-filter, de Sony a7r gebruikt een 36 MP-sensor zonder AA-filter, die een andere beeldkwaliteit laat zien - de camera met meer megapixels toonde de beste beeldkwaliteit. Tegelijkertijd heeft de a7r een lager ruisniveau bij hoge ISO's en is het beeld ervan over het algemeen interessanter dan van de a7. Als de gebruiker niet weet waarom hij een 36 MP-camera nodig heeft, heeft het geen zin om er teveel voor te betalen.
 2. Verschillende maximale burst-snelheid. Sony a7 kan fotograferen met 5 fps, Sony a7r slechts 4 fps. Toegegeven, in de normale modus schieten beide camera's op maximale snelheid. 3 fps, en tot maximale snelheden worden alleen versneld in de 'Speed-Cont'-modus (High-speed continu-opnamen in de Drive-modus). Het probleem is dat bij extreme snelheden wordt gefotografeerd met een vaste belichting en focus. Daarom raad ik af om het verschil van 1 frame / sec ter harte te nemen.
 3. Diversen uittreksel flitssynchronisatie. De Sony a7 heeft een voldoende 1/250 seconde, terwijl de Sony a7r slechts een magere 1/160 seconde heeft. Daarnaast hebben camera's verschillende sluitergeluiden. De Sony a7 heeft een luide sluiter, de Sony a7r heeft een super luide :).
 4. De Sony a7 kan gebruik maken van de elektronische eerste (front) gordijn opnamemodus. Deze modus is aanvankelijk ingeschakeld op de camera. Bij het fotograferen met sluitertijden in de orde van 1/20 s dacht ik zelfs dat de camera een zeer grote sluitervertraging had, maar toen bleek dat de sluiter pas na het einde van de expositiewanneer het tweede gordijn begint te bewegen.
 5. ander focussysteem. De Sony a7 maakt gebruik van een hybride scherpstelsysteem op basis van fasesensoren die in de matrix zijn ingebouwd, de Sony a7r stelt alleen scherp op contrast. Bij het werken met beide camera's valt niets meer op dan de verschillende snelheid en vasthoudendheid van scherpstellen. Sony a7 presteert aanzienlijk beter dan Sony a7r in focuskwaliteit.
 6. Het is grappig, maar de Sony a7 heeft een plastic voorpaneel in zijn lichaam, terwijl de Sony a7r dit paneel heeft gemaakt van een magnesiumlegering. Eerlijk gezegd, als ik dit kleine verschil ergens niet had gelezen, zou ik het in mijn leven niet hebben opgemerkt, vooral omdat de camera's hetzelfde wegen (Sony a7 is 9 (!) Gram zwaarder).
 7. De camera's zijn heel verschillend. framebuffer. In RAW-formaat heeft de Sony a7r ongeveer 13 opnames en de Sony a7 heeft ongeveer 22 opnames. Bij JPEG is het verschil nog groter.
 8. Verschillende kosten. Sony a7r is bijna anderhalf keer duurder dan Sony a7.
Sony a7

Sony a7

Sony a7r was de eerste die naar mijn review kwam, het scherpstelsysteem waar ik erg teleurgesteld over was. Een paar weken later, bij de review, kreeg ik ook een Sony a7, die veel beter scherpstelt. De camera gebruikt 117 fase-focuspunten in combinatie met 25 contrast-focuspunten.

Het is triest om dit te schrijven, maar toch, de snelheid, nauwkeurigheid en vasthoudendheid van scherpstellen op de Sony a7 bereikt niet het niveau van eenvoudige spiegelreflex- of SLT-camera's, maar voor veel taken zal het scherpstellen van de Sony a7 behoorlijk geschikt zijn .

Sony a7, batterijcompartiment, geheugenkaartsleuf en batterijtype

Sony a7, batterijcompartiment, geheugenkaartsleuf en batterijtype

Ik wil er rekening mee houden dat bij gebruik van een camera met lenzen met 'A-mount' een adapter Sony LA-EA4 de snelheid, nauwkeurigheid en vasthoudendheid van scherpstellen is vergelijkbaar met die van SLT- of SLR-camera's. Maar het heeft nog steeds ernstige nadelen:

 • gebrek aan native 'Sony A-mount' lenzen met stabilisator. Dergelijke lenzen worden niet geproduceerd vanwege de aanwezigheid van een ingebouwd stabilisatiesysteem in Sony-camera's. Enerzijds is dit een uitstekende oplossing voor bezitters van dergelijke camera's. Daar staat tegenover dat gebruikers van de nieuwe full-frame Sony ILCE (bij het werken met een adapter) helemaal geen stabilisatiesysteem hebben.
 • verlies van een deel van de lichtstroom door de doorschijnende spiegel van de adapter. In tegenstelling tot SLT-camera's wil Sony ILCE toch onnodige verspilling van kostbaar licht vermijden :).
 • sterke nauwkeurigheid van scherpstelpunten in het midden van het frame. Tot nu toe is er geen adapter die een betere dekking van het framegebied met scherpstelpunten zou geven.
 • bij gebruik van een dergelijke adapter lijdt de compactheid sterk. Maar een van de sterke punten van de Sony a7 is het kleine formaat. Bovendien trekt de camera met zo'n ongebruikelijke adapter teveel de aandacht van anderen.
 • Het leek me (natuurlijk kruiste ik mezelf, maar toch) dat bij gebruik van zo'n adapter de sluitervertraging toeneemt, wat niet de kleinste is voor Sony a7- en Sony a7r-camera's, vooral bij scherpstellen en fotograferen in AF-S-modus .
 • de adapter zelf is niet goedkoop, ongeveer 1/4-1/5 van de kosten van de camera.

Ik denk dat ik gewoon veel voor de Sony a7 kies, maar het is de moeite waard eraan te denken dat dit de eerste camera van dit soort is, en het is logisch dat er nog veel moet worden gecorrigeerd. Als praktiserend fotograaf wil ik natuurlijk de waardigheid van de oude niet verliezen bij het fotograferen met nieuwe camera's, in de eerste plaats betreft dit het scherpstelsysteem.

Sony a7 met draaibaar scherm

Sony a7 met draaibaar scherm

Hoogstwaarschijnlijk gebruiken de Sony SLT A99, Sony a7 en DSC-RX1 camera's dezelfde matrix als basis. Ook gaan er geruchten dat Nikon D600 и D610 ze gebruiken dezelfde matrix als basis - maar het is voor mij niet mogelijk om ze nauwkeurig te bevestigen of te weerleggen.

De matrix (het hart van de camera) van de Sony a7 is in ieder geval niet slecht, het kan werken op waardes ISO 50-25.600. Wel jammer dat je met de auto ISO functie alleen gebruik kunt maken van het 100-6400 bereik.

JUPITER-8 1:2 F=5cm R met Contax-Kyiv RF mount op Sony A7 camera

JUPITER-8 1:2 F = 5 cm P met Contax-Kyiv RF-vatting op Sony A7-camera

Over andere kleine dingen kun je lezen in Sony a7r recensie (camera's lijken erg op elkaar). Bij het gebruik van de camera was ik blij dat bijna alle knoppen voor zichzelf opnieuw geprogrammeerd kunnen worden. Het roterende display hielp slechts in zeldzame gevallen, soms is het erg moeilijk om een ​​parameter in het menu te vinden, en zelfs om EVI moeten wennen.

Sony a7 met Sony LA-EA4 adapter en Sony SEL-16F28 16mm F/2.8 lens

Sony a7 met adapter Sony LA-EA4 en lens Sony SEL-16F28 16mm f/2.8

In de onderstaande galerij zijn enkele foto's gemaakt met een Nikon-flitser. SB-900. Sony schakelde over op het gebruik van de klassieke flitsschoen, waardoor ik zonder problemen de Sony a7 en een flitser van derden met handmatige energie-instellingen kon gebruiken.

Meer voorbeelden van foto's (o.a. met originele RAW/ARW/JPEG bestanden) op Sony a7 vind je in de reviews:

 1. LEITZ SUMMICRON-M 1:2/90
 2. Automatisch mamiya/sekor 1:2 f=50mm
 3. FUJINON 1:1.8 f=55mm FUJI PHOTO FILM CO. Lens Japan
 4. SMC PENTAX-M 1:3.5 135 mm ASAHI OPT. CO., JAPAN
 5. CANON-LENS FD 135mm 1:3.5
 6. Sony LA-EA4
 7. Sony SEL-16F28 16mm f/2.8
 8. JUPITER-12 2,8/35
 9. Carl Zeiss Distagon 2/24 ZA T* SSM Sony SAL24F20Z
 10. Tamron SP 1:2.5 90mm telemacro BBAR MC 52B N/AI
 11. SOLIGOR MC ZOOM-AUTO F2.5/3.5 f=35-70mm
 12. FED 1:2 F=50m/m
 13. HELIOS-81 2/53 AUTOMATISCH
 14. HELIOS-103 1.8/53
 15. JUPITER-3 1,5/50
 16. JUPITER-8 1:2 F = 5 cm P
 17. Voigtlander APO-Lanthar 90 mm F3.5 SL N/AI-S
 18. Helios-44-2 2/58
 19. Carenar Autozoom F/4.5 85-210mm
 20. MS HELIOS-77M-4 1,8/50
 21. MC HELIOS-77M-4 50 mm 1:1,8
 22. Minolta MC Rokkor-PF 1:1.4 f=58 mm
 23. Nikon AF Nikkor 35-70mm 1: 3.3-4.5 (MKI)
 24. TTArtisan 35/1.4 DJ-OPTISCHE ASPH

Resultaten van

De Sony a7 is een interessante full-frame systeemcamera. Het heeft een aantal handige functies en mogelijkheden, met zijn hulp zal het gemakkelijk zijn om afbeeldingen van hoge kwaliteit te maken. Gevorderde amateurfotografen zullen veel uit deze camera kunnen persen. Voor professionele opnamen is het scherpstelsysteem nogal zwak. Al met al kan ik Sony a7 aanbevelen aan iedereen die full frame wil fotograferen, maar geen zware DSLR's wil meesjouwen :).

Alle lenzen en camera's Sony FE

correcties:

 1. Sony FE 14mm F / 1.8 GM [april 2021, AliExpress-prijs:]
 2. Sony FE 20mm F / 1.8 G [februari 2020, AliExpress-prijs:]
 3. Sony FE 24mm F / 1.4 GM [september 2018, AliExpress-prijs:]
 4. Sony FE 24mm F / 2.8 G [maart 2021, AliExpress-prijs:]
 5. Sony FE 28mm F / 2.0 [maart 2015, AliExpress-prijs:]
 6. Sony FE 35mm F / 1.4 GM [januari 2021, AliExpress-prijs:]
 7. Sony FE 35mm F / 1.4 ZA [augustus 2014]
 8. Sony FE 35mm F / 1.8 [juli 2019, AliExpress-prijs:]
 9. Sony FE 35mm F / 2.8 ZA [oktober 2013, AliExpress-prijs:]
 10. Sony FE 40mm F / 2.5 G [maart 2021, AliExpress-prijs:]
 11. Sony FE 50mm F / 1.2 GM [maart 2021, AliExpress-prijs:]
 12. Sony FE 50mm F / 1.4 ZA [juli 2016]
 13. Sony FE 50mm F / 1.4 GM [februari 2023]
 14. Sony FE 50mm F / 1.8 [maart 2016, AliExpress-prijs:]
 15. Sony FE 50mm F / 2.8 Macro [augustus 2016]
 16. Sony FE 50mm F / 2.5 G [maart 2021]
 17. Sony FE 55mm F / 1.8 ZA [oktober 2013, AliExpress-prijs:]
 18. Sony FE 85mm F / 1.4 GM [februari 2016, AliExpress-prijs:]
 19. Sony FE 85mm F / 1.8 [februari 2017, AliExpress-prijs:]
 20. Sony FE 90mm F / 2.8 Macro G OSS, [maart 2015, AliExpress-prijs:]
 21. Sony FE 100mm F / 2.8 STF GM OSS, [februari 2017]
 22. Sony FE 135mm F / 1.8 GM [februari 2019, AliExpress-prijs:]
 23. Sony FE 300mm F / 2.8 GM OSS, [november 2023]
 24. Sony FE 400mm F / 2.8 GM OSS, [juni 2018]
 25. Sony FE 600mm F / 4 GM OSS, [juni 2019]

Zoomen:

 1. Sony FE 12-24mm F / 2.8 GM [juli 2020, AliExpress-prijs:]
 2. Sony FE 12-24mm F / 4 G [mei 2017, AliExpress-prijs:]
 3. Sony FE 16-25mm F / 2.8 G [april 2024]
 4. Sony FE 16-35mm F / 2.8 GM [mei 2017, AliExpress-prijs:]
 5. Sony FE 16-35mm F / 2.8 GM II [augustus 2023]
 6. Sony FE 16-35mm T / 3.1 PZ G C [november 2020]
 7. Sony FE 16-35mm F / 4 ZA OSS, [september 2014, AliExpress-prijs:]
 8. Sony FE 16-35mm F / 4 PZ G [maart 2022, AliExpress-prijs:]
 9. Sony FE 20-70mm F / 4 G  [januari 2023]
 10. Sony FE 24-50mm F / 2.8 G [februari 2024]
 11. Sony FE 24-70mm F / 2.8 GM [februari 2016, AliExpress-prijs:]
 12. Sony FE 24-70mm F / 2.8 GM II [april 2022, AliExpress-prijs:]
 13. Sony FE 24-70mm F / 4 ZA OSS, [oktober 2013, AliExpress-prijs:]
 14. Sony FE 24-105mm F / 4 G OSS, [oktober 2017, AliExpress-prijs:]
 15. Sony FE 24-240mm F / 3.5-6.3 OSS, [maart 2015, AliExpress-prijs:]
 16. Sony FE 28-60mm F / 4-5.6 [september 2020, AliExpress-prijs:]
 17. Sony FE 28-70mm F / 3.5-5.6 OSS, [oktober 2013, AliExpress-prijs:]
 18. Sony FE 28-135mm F / 4 G PZ OSS, [september 2014]
 19. Sony FE 70-200mm F / 2.8 GM OSS, [oktober 2017]
 20. Sony FE 70-200mm F / 2.8 GM OSS, II [oktober 2021]
 21. Sony FE 70-200mm F / 4 G OSS, [oktober 2013, AliExpress-prijs:]
 22. Sony FE 70-200mm F / 4 Macro OSS, II [juli 2023]
 23. Salleen-FE 70-300mm F / 4.5-5.6 G OSS, [maart 2016]
 24. Sony FE 100-400mm F / 4.5-5.6 GM OSS, [april 2017, AliExpress-prijs:]
 25. Sony FE 200-600mm F / 5.6-6.3 G OSS, [juni 2019, AliExpress-prijs:]

Autofocus full frame lenzen voor de Sony E/FE vatting worden ook door andere fabrikanten geproduceerd:

Alle full-frame camera's van Sony met E-bevestiging

атериалы о теме

 1. Full frame spiegelloze systemen. Discussie, keuze, aanbevelingen.
 2. Bijgesneden spiegelloze systemen. Discussie, keuze, aanbevelingen.
 3. Bijgesneden spiegelloze systemen die hun ontwikkeling hebben stopgezet of aan het beëindigen zijn
 4. Digitale spiegelsystemen die hun ontwikkeling hebben stopgezet of beëindigd
 5. JVI of EVI (een belangrijk artikel dat antwoord geeft op de vraag 'spiegel of spiegelloos')
 6. Over spiegelloze batterijen
 7. Eenvoudig en duidelijk middenformaat
 8. Vooral snelle oplossingen van Chinese merken
 9. Alle snelste zoomlenzen met autofocus
 10. Alle snelste prime-lenzen met autofocus
 11. Gespiegeld full frame op spiegelloos middenformaat
 12. Autofocus Snelheidsboosters
 13. Eén lens om de wereld te regeren
 14. De impact van smartphones op de fotografiemarkt
 15. Wat is de volgende stap (smartphone suprematie)?
 16. Alle aankondigingen en nieuwigheden van lenzen en camera's

Reacties op dit bericht vereisen geen registratie. Iedereen kan een reactie achterlaten. Veel verschillende fotoapparatuur is te vinden op AliExpress.


Materiaal voorbereid Arkadi Shapoval. Trainingen/consulten | YouTube | Facebook | Instagram | Twitter | Telegram

Voeg een reactie toe:

 

 

Opmerkingen: 101, over het onderwerp: Sony a7-recensie

 • Vladimir

  Bedankt, Arkady, voor een kwaliteitsbeoordeling. Ik kocht de Sony A7 vrij recent zonder deze recensie te lezen (misschien weerhield het me ervan om te kopen). Indien mogelijk, Arkady, help me het probleem op te lossen dat aan het licht is gekomen: het duurt erg lang (seconden) om het beeld van de matrix naar de geheugenkaart te schrijven. Om het volgende frame te nemen, moet je wachten tot het einde van de opname. Waarom gebeurt dit: heb ik zo'n kopie gekregen of zijn sommige camera-instellingen niet gemaakt, of moet ik misschien de firmware bijwerken (ik heb firmwareversie 1.02)?
  Hoe kan dit probleem worden opgelost?
  Bedankt. Het beste voor jou!

  • Arkadi Shapoval

   Zo werkt de camera, probeer snellere kaarten, formatteer een bestaande kaart via het cameramenu.

   • Anton

    Goedemiddag Arkady) er is een uitgebreide vraag) Ik wilde met je overleggen. Is het mogelijk om te VK, Skype of ergens anders?)

    • Anton

     De vraag gaat over de keuze tussen 610 Nikon of de overstap naar Sonya specifiek onder de video) of hier schrijven?)

    • Arkadi Shapoval

     ja dat kan natuurlijk, contacten zijn er want alles is daar https://radojuva.com/about-radojuva/

   • Vladimir

    Bedankt, Arkady, ik was geïnteresseerd in de eigenaren van Sony a7, niemand had zo'n lange (3-5 seconden) beeldopslag. Ik gebruik een Sony high-speed geheugenkaart van 16 GB die op dit apparaat is geformatteerd. Ik denk dat er twee mogelijkheden zijn: als het niet de instellingen zijn, dan is het een storing. Helaas is de SONY SC in Kharkiv niet in orde, ik reken echt op je kennis en ervaring.

    • Demyanov

     Verander de kaart, dat is alles. 16GB is infa om niets, je moet kijken naar de opnamesnelheid erop. En het is beter om Sonia's geheugen niet te hebben, maar hetzelfde te transcenderen.

 • amateur

  is het de moeite waard om de nikon 7200 te vervangen door deze camera?) omwille van een kwalitatief hoogstaand beeld en snelle autofocus?

  • lynx

   Snel af? Tante Sonya O_o

  • anonymus

   voor snelle autofocus kun je alleen overschakelen naar d500

 • Vladimir

  Arkady, in de instructies staat dat Sony a7 ultrasone trillingen heeft voor het reinigen van de matrix. Hoe in te stellen en ervoor te zorgen dat het werkt? Ik hoor het karakteristieke geritsel niet. Ik heb zelfs gelezen dat dit model het niet heeft. Gelieve deze vraag te verduidelijken. Bedankt.

 • Alex niet

  Arkady, welke adapters heb je gebruikt voor Nikon en M42? En de hoeken niet vignet?

  • Edward

   Ik gebruik zo'n adapter, hangt af van de lens
   als het een ultragroothoeklens is, kunnen er vlekken aan de randen zijn
   bijvoorbeeld een zenit 16 mm fisheye (onder Nikon) met een adapter geeft een zwarte vlek in de rechter benedenhoek
   Ik heb dit niet waargenomen met andere lenzen, standaard zoomlenzen, 50, telelenzen - alles is in orde

 • VLAD

  IEDEREEN MOET LEZEN!!

  in Sony Oekraïne is er 1 gecertificeerd of officieel EPC-servicecentrum voor het merk Vovchka 18a in Kiev. De rest van hun serviceafdelingen houden zich alleen bezig met zeepschalen met één lens.

  Ik belde de EPC-reparateur (hij zit er pas 13 jaar) en stemde ermee in dat ik naar Kiev zou gaan, ik zou een camera meenemen zodat hij alles zou doen terwijl ik in Kiev was. Ik nam de camera vanwege de autofocus aanpassing minolta 85 1.4 d + LA4 was front focus. Aan de telefoon zei de reparateur dat het werk over 5 minuten is. Ik bracht een camera mee - toen ze door absoluut houten personeel werd ontvangen, lag de camera 30 minuten met de matrix omhoog (er werd veel stof uitgegoten), maar daar gaat het niet om. Dus de conclusie van de reparateur - de aanpassing kon niet worden gedaan omdat de USB-poort niet is aangesloten, daarom heeft hij de camera gedemonteerd om de reden te achterhalen, het bleek dat het gewoon zo'n storing in de camera was. Hij bood aan om de volledige vergoeding te vervangen, ik stemde ermee in, maar ik moest 2 weken wachten, en op dat moment had ik een bruiloftsopname in 4 dagen, en Arkady met Sony a7r)). Ik moest weigeren en gewoon de camera oppakken. Natuurlijk moest ik voor alles betalen, maar toen ik de camera pakte, bleek dat de stekkers eruit vielen waar de YUSB zat. Ik belde als reactie de meester en zei dat dit op alle camera's van de 7-serie zo is, ik heb lang met hem gediscussieerd dat dit niet het geval was, enz.... In totaal ging hij de camera weer demonteren en kwam naar buiten met de woorden "en de waarheid is, het blijkt dat deze camera's met deze pluggen kunnen worden vastgedraaid", gaf de camera zich om en vertrok. Natuurlijk was ik geschokt... Maar het is allemaal bullshit. Toen we diezelfde dag 's nachts gingen fotograferen, bleek het diafragmawiel niet te werken. Op het pad. de dag bleek niet in de dienst te zijn, want het was een feestdag, de dag van de grondwet, en de trein werd gestuurd. Ik wachtte op de werkdag en stuurde ze een camera om dit probleem op te lossen. Ik werd vreselijk rot aan de telefoon door een reparateur, zogenaamd heb ik het allemaal verzonnen. Maar dat is alles) De camera komt naar mij op de 18e van deze maand, met de storingen verholpen, maar met een barst in de kast waar de bouten draaiden en natuurlijk krassen. En een stuk papier)) dat bij ontvangst van de camera al een scheur in de behuizing was gevonden)) De scheur zit onder de bouten. Ik was niet echt geschrokken ... Ze antwoorden me dat het de schuld van de Thurman Express-service (hun volledige bezorger) kan zijn dat ze hen hebben gevraagd de camera te sturen, maar de service is absoluut niet verantwoordelijk voor wat er in de doos zit . Ik schreef, belde de ondersteuningsdienst, in Sony - ze geven niet om de drum voor de service.
  En de SERVICE is niet verantwoordelijk, aangezien ze onder toezicht staan ​​van het Sony-bedrijf.
  Het is 1 maand geleden sinds mijn laatste bezoek aan Kiev en er zijn nog steeds geschillen met het Sony-bedrijf, dat niets wil doen.
  Ze hebben geen direct nummer om te bellen.
  EPC-service - zegt - we kunnen niets doen zonder Sony Oekraïne
  en Sony zegt, nou ja, de spleet is gemaakt vóór het bezoek aan de server, dat is alles)) ...
  Natuurlijk probeer ik ze duidelijk te maken dat de spleet precies is waar de usb draaide, de bouten.
  Er is zo'n plek dat het gewoon onmogelijk is om speciaal te breken
  DUS NOOIT IETS VAN SONY NEMEN) mijn advies
  Ik heb de camera zo naar Kiev gebracht)) alleen voor afstelling)))

  • anonymus

   Het is beter om geen Sony te kopen voor zulke loshpeds zoals jij, ja ...

   • Sanya

    Wat voor negatieve houding ten opzichte van mensen?!

  • Demyanov

   Vlad, er is geen normale reparatie van fotoapparatuur in het GOS, iets werkt niet - verkoop en koop een nieuwe, werkende. Er wordt geen ander gegeven. Anders is het een loterij.

 • Edward

  Ik ben een recente eigenaar van deze camera (daarnaast is er een Nikon D800)
  De camera leek me best een interessante ontwerper
  Autofocus - slecht (voor DSLR's) - maar niet hopeloos, ik ben blij dat het meer van het frame beslaat dan de D800. Qua snelheid en bediening in het donker is de D800 erg ver weg, maar in de meeste gevallen is het voldoende
  Ik merk op dat autofocus hier veel beter is dan die van Nikon - wanneer ze fotograferen in levensechte weergave
  Met een walvis - licht, redelijk compact, maar de beeldkwaliteit is niet erg indrukwekkend
  Vergelijkbaar met APS-C DSLR's met kitlenzen.
  Overstuur - een plastic houder (600r kost een vervanging voor metaal) - maar ze hadden meteen een normale kunnen plaatsen - ze hebben hem in A7M2 geplaatst
  Knoppen zijn klein en niet erg comfortabel
  Ik ben blij dat er 3 stuurwielen zijn.
  Het belichtingswiel ihmo heeft niet veel zin - maar het neemt alleen ruimte in beslag, het zou beter zijn als ze het zouden doen zoals in Nikon (knop + bedieningswiel) - en in plaats daarvan zijn er meer knoppen
  De video-opnameknop is verschrikkelijk en niet erg handig gelegen
  Scherm - met grote frames eromheen, en het frame aan de rechterkant is groter dan alle andere (bijna 1 cm!)
  Vereist een snelle flashdrive, omdat deze de weergaveframes blokkeert bij het opnemen op een flashdrive
  Alleen de opnamemodi bedienen via het menu (enkel, serie, enz.) - het zou beter zijn als het apart was en belichting met een sneltoets

  Over het algemeen kan een interessante ontwerper met een laag gewicht met bijna alle beschikbare optica werken, terwijl autofocus normaal beschikbaar zal zijn op Sony A, Sony E, Canon EOS
  - Nikon heeft ook autofocusadapters - maar die werken niet met alle optieken - Ik besloot dat het beter is om hier met de handleiding te fotograferen (omdat mijn optica voor Nikon niet in de automatische modus werkt)

  + Matrix kan hoge ISO goed aan

  er is een applicatie voor de telefoon - handig tijdens het reizen
  van de minnen - nog steeds native Sony E-optica - of liever de prijzen - op de secundaire markt is het 2-3 keer duurder dan optica voor Canon en Nikon. - maar je kunt gewoon fotograferen met Canon-optiek

  Native flitsers zijn ook duur - maar er is een adapter voor sony minolta - een schoen - terwijl TTL zou moeten werken - wat leuk is

  Over het algemeen heb ik er geen spijt van dat ik het heb gekocht, maar ik zou het niemand aanraden als de enige camera.
  Canon 5d, 6d en nikon D610, d750+ zullen beter zijn omdat ze minder avontuurlijk zijn
  als je iets lichts wilt - beter bijsnijden

  Als tweede camera is hij bijna perfect (hetzelfde geldt voor de hele A7-serie)
  Je kunt ermee proberen, bijna alle lenzen op de markt, en vaak zelfs met werkende autofocus

  • Edward

   merkte wat meer functies op
   1) werken met kleur - groen blijkt totaal onnatuurlijk te zijn als er veel van is
   die als je iets fotografeert waar veel groen is - dan maakt de camera de felle groene kleuren aanzienlijk gedempt, en dit is zeer opvallend, zeer ongebruikelijk na Nikon - alles is precies het tegenovergestelde - groen kan helderder zijn dan het is, maar over het algemeen wordt het nooit veel vervormd
   2) video-opnames maximaal 30 minuten
   3) bij het opnemen van een video kan deze oververhit raken en na 20-25 minuten - en zal enkele minuten niet beschikbaar zijn (schrijft dat oververhitting) - en dit is op kamertemperatuur
   4) je kunt applicaties op de camera zelf zetten die de mogelijkheden uitbreiden

   • NE

    Heel erg bedankt. Bedankt voor de info over de plastic houder.

  • Edward

   Ik zal nog een paar punten toevoegen.
   +
   1) 12800 ISO werkend - komt overeen met ongeveer 2000 bij crop
   2) het is handiger om de horizon te gebruiken op EVI dan op optische zoekers
   3) werkt goed stabiel op een walvis
   4) de walvis is erg scherp, vooral bij 8, 9
   5) verbinding met een smartphone werkt erg snel
   6) hoge ISO en stub maken het mogelijk om fatsoenlijke foto's van de stad 's nachts met de handen te maken
   7) schrijft snel naar een goede flashdrive, dus de blokkering is niet bijzonder merkbaar
   8) flitsen van Sony DSLR's werken in TTL-modus via een adapter
   9) de kwaliteit van de foto met de walvis is beter dan het mij in eerste instantie leek, je hoeft alleen het diafragma meer te sluiten dan ik gewend ben bij het werken met snelle optica
   10) totdat de bajonet wankelt - ik heb van tevoren een metalen gekocht, maar besloot deze niet te veranderen totdat hij loskomt
   11) handmatige optica werkt goed met focuspicking
   12) lichtheid is erg belangrijk, ik neem het vaak vanwege de lichtheid
   13) adapters voor alles
   14) Whale MDF is slechts 30cm!
   -
   1) stof. stof op de matrix zal heel gemakkelijk verschijnen, er is stof op de spiegel op spiegels, het bereikt de matrix zelden - het gebeurt hier vaak - het verschijnt als vlekken op de foto - het kan worden genezen in de verwerkingsfase - en u kunt alleen merk het op op uniforme lichte achtergronden
   Hierdoor kan niet gezegd worden dat de camera niet grillig is, je moet hier heel voorzichtig lenzen wisselen
   2) de lading is hier ongeveer 4 keer minder dan bij een geavanceerde DSLR of in een 3e basiscamera, u moet altijd extra batterijen meenemen
   3) het menu is niet erg goed doordacht, zelfs een week van continue nummering van items?
   Enkele belangrijke items zijn verborgen in verschillende ITP-submenu's
   Het resultaat is dat instellingen langer worden gewijzigd dan bij canon / nikon, en het is moeilijk te begrijpen wat ze doen als de instructie in een andere taal is
   4) er is geen aanbevolen ISO, dus je kunt het minimum en maximum instellen - maar je kunt niet snel het aanbevolen niveau instellen, bijvoorbeeld 400. Het is alleen mogelijk om strikt 400 . in te stellen
   5) er is geen bw-scherm bovenop om te begrijpen in welke modus de camera zich bevindt - u moet naar het scherm of in evie kijken, maar het scherm vervaagt in de zon, en het is niet altijd handig om in evie te kijken
   6) kenmerken van focuspicking met MF-optiek. er is geen volwaardige fasefocus (zoals bij elke spiegelloze camera) - de sensoren op de matrix tellen niet mee. Dit leidt ertoe dat om te begrijpen dat het object scherp is in de MF-modus, je de peaking-focus moet gebruiken, het ding is niet slecht, maar ... Het werkt alleen goed als het diafragma 5.6 of meer is, maar als je het opent, is het contrast niet genoeg en navigeer je alleen op het oog. Degenen om een ​​foto te maken, laten we zeggen bij 2.8, je moet het diafragma instellen op 5.6, dan de focus vangen, dan weer instellen op 2.8 en tenslotte de sluiter loslaten
   Op de d800 werken bijvoorbeeld fasesensoren overdag van het meest open diafragma naar F/11, wat manipulatie vermindert
   7) de videoknop wordt soms per ongeluk ingedrukt omdat deze niet handig is geplaatst, waardoor de batterij plotseling leeg kan raken

   Reacties
   1) AF-illuminator van TK-flitser werkt niet met flitsers van DSLR's; het is niet geschikt voor contrast-AF, die ingebouwd zullen werken

   Over het algemeen vond ik de camera leuk, er zijn veel situaties waarin deze perfect optimaal is, maar ik zou daarom een ​​geschikte DSLR niet weigeren, en ook meer geavanceerde versies van sonic nemen, alle hoop op Nikon Z, ik hoop dat ze iets handigs en praktisch kan doen, niet alleen functioneel.

   • Andrew

    De aanwezigheid van extra Het display bovenaan geeft meteen de klasse van de camera aan, van welk bedrijf dan ook. Het ontbreken van een dergelijk display kan door geen enkele innovatie worden gecompenseerd.

 • Viola

  Arkady, bedankt voor je werk! Na het lezen van je recensie realiseerde ik me: met een Nikon d7100 in je handen, moet je niet op dit apparaat springen (het is beter om geld te investeren in optica. En ik wilde zo graag FF 😕

 • fotograaf

  Arkadi, goedemiddag! En je maakt nu handleidingen op welk apparaat? Welke van de eerste sony alpha (a7, a7r, a7s) is beter om te kiezen voor handmatige lenzen?

  • Valentijn

   Goedkoper dan a7, maar interessanter dan a7s.

   • fotograaf

    Waarom a7s? Ik heb geen hoge ISO en 4K-video nodig bij het fotograferen ... Zoals ik het begrijp, is deze camera meer voor videografen ...

    • Valentijn

     Geavanceerde sensor. Met handleidingen is er minder kans op opschudding; bij ontbrekende belichting strekken de lijnen zich goed uit zonder onnodige ruis en kleurvervormingen (de lijnen zelf zijn klein en worden snel verwerkt); het is gemakkelijker om handmatig specifieke focuspunten te selecteren; er is iso 50 + 1/8000 (voor optica van F1.2 en lichter), enz. Maar het kopen van een 7 voor handleidingen lijkt mij alleen gerechtvaardigd als deze handleidingen de moeite waard zijn (toplenzen uit vroegere tijdperken die tot op de dag van vandaag op een hoog niveau blijven).

     • Fedor

      Het is goed om te fotograferen op alle ff-handleidingen op Sonya a7 van welke generatie dan ook, maar ff optica aan een uitsnede hangen is zeker verwennerij, het hele beeld verdwijnt en tegelijkertijd het diafragma, bijvoorbeeld Canon fl 58 1.2 op een Sony a6500-camera .

      • Rodion Eshmakov

       En in de zin van helderheid verdwijnt? Waar heb je het over?
       De canon die je aan de randen aangaf is een zeldzame vuilnisbelt, zoals de meeste van deze oude lenzen. Dus gebruiken op een gewas is als het ware niet handig, eerder dan op ff.

       • Sergo's

        наоборот

  • Edward

   a7 (r, s) m2 (m3) - er is een stomp ingebouwd in het karkas, die handmatige lenzen oplost

   als je kiest voor handmatige optica, dan moet je deze toevoegen - en nemen met een stub

 • Ivan

  De kleuren zijn gewoon perfect. Foto wonder. U kunt gebruiken. Wat draag je in dit type cellen?

  • Michael

   sluiter

 • Rodion

  Wie weet wat er op de A7s kan zodat ze kan schieten? Het is ondraaglijk klein, dun en laag, zelfs in vergelijking met de Canon 600D... Misschien zal iemand wat kussentjes op het lichaam voorstellen of iets anders dat niet alleen de hoogte van het lichaam vergroot, maar ook de dikte van het handvat. Anders is fotograferen met een optiek zwaarder dan 1 kilogram een ​​helse marteling!

  • Pokemon

   Google l-plaat bijvoorbeeld LB-A7.
   Dit lost het probleem van gewichtsverdeling en grip niet op, maar in ieder geval iets.
   Niets anders op Avito voor de A7 trok mijn aandacht van de accessoires.

   • Pokemon

    Het originele batterijpakket / booster zal helpen om de camera zwaarder te maken (en de gewichtsverdeling van de camera-lens gelijk te maken).
    Het is prettiger werken met zware lenzen op dezelfde D750 als het accupakket is aangesloten.

   • Rodion

    Overigens kun je op basis van de I-plaat waarschijnlijk wel komen met het vastmaken van wangen die het handvat verdikken. Uzhasssssssssssssssssssssssssssssssssss

    • Rado

     A7s 1000 groen?))))) hoe nieuw het was, het maakt niet uit, maar op Avito kun je idealiter tot 40 duizend roebel meenemen. U kunt rustig een handgreep op uw maat bestellen bij een freesdraaier en alles komt goed.

 • Lev

  Alles is dus in orde, alleen de camera is niet op volformaat (en zelfs niet op middenformaat), maar op klein formaat.

 • Andrew

  Op een Sony a7s met een Metabones-adapter springt het diafragma naar de lens als de camera wordt gekanteld, wat kan het zijn? Gecontroleerd op 2 lenzen op beide sprongen

 • Andrew

  Ik zet de video-opname aan, hij stopt met springen, hij springt ook niet op de openstaande

 • Andrew

  Zelfs met een native Sony-lens springt hij, maar daar is hij stil, misschien heb ik iets in de instellingen verprutst?

 • Andrew

  Als iets in de M-modus staat

 • Andrew

  Bedankt voor de antwoorden.

 • Max

  Het fotoarchief is niet beschikbaar!

 • Stanislav

  Hallo
  Ik heb echt advies nodig.
  Ik fotografeer reizen, stadsfotografie,
  architectuur, enz.
  Op verschillende tijdstippen van de dag.
  Vaak in JPEG's.
  Er zijn Nikon D7100 en Sony NEX 6.
  Er zijn ook lenzen op FF.
  Ik wil FF.
  Ik sta voor een keuze:
  Nikon D800, Nikon D3, Sony A7.
  Vertel me wat ik moet kiezen?

  • B.R.P.

   D3 is overbodig. D800 als je precies 36 MP nodig hebt, lijkt Sony me beter dan A7s.

Voeg een reactie

Auteursrecht © Radojuva.com. Blog Auteur - fotograaf in Kiev Arkadi Shapoval. 2009-2023

Engelse versie van dit artikel https://radojuva.com/en/2014/06/obzor-sony-a7/

Version en español de este artículo https://radojuva.com/es/2014/06/obzor-sony-a7/