Nikon D300s recensie

Voor geleverd door camera Nikon D300s (body) veel dank aan Yarysh Alexey.

Nikon D300s recensie

Nikon D300s recensie

23 augustus 2007 Nikon introduceerde een professionele (zo positioneerde het bedrijf het) cropped camera Nikon D300. Op dat moment was de camera de droom van veel fotografen.

Voor uitstekende prestaties en betrouwbaarheid werd de camera zelfs de 'kleine D3' en andere vleiende scheldwoorden genoemd. IN Nikon D300 voor het eerst begonnen ze van alle bijgesneden camera's van Nikon RAW-bestanden te gebruiken met 14-bits kleurdiepte, er verscheen een groot 3-inch display, automatische correctie HA en nieuw scherpstelsysteem - Multi-CAM 3500DX. Twee jaar later, op 30 juni 2009, werd een bijgewerkt model geïntroduceerd - Nikon D300S. modellen D300 en D300S bleken erg op elkaar te lijken om de beoordeling niet te herhalen Nikon D300, Ik zal alleen hun verschillen beschrijven:


De Nikon D300S heeft de snelheid van continu fotograferen verhoogd zonder gebruik van een accu. D300S kan op snelheid schieten 7 fps, D300 Ik kon maar op 6 fps schieten. Nikon D300s kan versnellen en zo snel mogelijk fotograferen 8 fps, maar alleen bij gebruik van JPEG-indeling of 12-bits kleurdiepte in RAW-indeling, en alleen bij gebruik van een optionele batterij MB-D10 of lichtnetadapter EH-5a/EH-5. Om de camera met 8 fps te laten fotograferen, moet één MB-D10 niet genoeg. U dient een speciale houder MS-D10 met 8 AA-cellen (batterijen of accu's) te gebruiken. De houder MS-D10 is inbegrepen in het pakket samen met: MB-D10. Ook kan 8 fps worden gehaald met een grotere batterij. NL-EL4 (van camera's) Nikon D2h, D2hs, D2x, D2xs) of EN-EL4a (van camera's) Nikon D3s, D3, D3x), maar hiervoor is de optionele BL-3-cover vereist (die niet wordt meegeleverd met de MB-D10). Bovendien, als u een batterij koopt NL-EL4 of EN-EL4a, dan zul je er ook nog een Nikon MH-21 / Nikon MH-22 oplader voor moeten kopen. Als in MB-D10 gebruik een gewone standaard EN-EL3e-batterij, de snelheid van continu-opnamen zal niet veranderen. batterijpakket MB-D10 even goed geschikt voor D300, D300S en D700. Persoonlijk hou ik er niet van dat je voor deze camera's moet 'dansen met een tamboerijn' om de felbegeerde 8 fps te halen.


Functie toegevoegd 'virtuele horizon' bij waarneming via Live View. Dezelfde functie was: Nikon D3, maar is niet gekopieerd naar Nikon D300.

virtuele horizon

virtuele horizon


De mogelijkheid toegevoegd om Active te gebruiken D-verlichting in de standen 'Auto' en 'Extra Hoog'.

Twee extra modi toegevoegd aan ADL

Twee extra modi toegevoegd aan ADL


Er was een functie bracketing actieve D-Lightining (functie voert uit) bracketing met intensiteitsverandering ADL).

Automatische D-Lighting

Functie bracketing D-verlichting


Toegevoegd videofunctie. Toegegeven, de D300S maakt alleen opnamen met maximale kwaliteit tot HD 1280X720 bij 24 fps en een maximale videoduur van slechts 5 minuten. Ook zijn de modi 640X424 en 320X216 beschikbaar met dezelfde framesnelheid, terwijl de opnameduur toeneemt tot 20 minuten. In tegenstelling tot zijn voorgangers, Nikon D90 en D5000, heeft de D300S de mogelijkheid om films op te nemen met contrastfocus. De D300S is de eerste Nikon CZK met autofocus bij het opnemen van video (om scherp te stellen, selecteert u de Live View 'Statief'-modus en drukt u op de AF-ON-knop tijdens het opnemen van video). Video-opname wordt beschouwd als een van de belangrijkste verschillen tussen de D300 en D300S. Ook in de D300S vindt u een audio-ingang voor het gebruik van een stereomicrofoon, en spreker om geluid uit te voeren bij het bekijken van een video. En in het menu zat een functie voor heel eenvoudige videobewerking.

Nu kun je video's maken :)

Nu kun je video's maken :)


D300S de blokkering verwijderd door het compartiment voor geheugenkaarten te openen, die in de D300 zat. Nu gaat het klepje van het geheugenkaartcompartiment op dezelfde manier open als op D700. Sommige knoppen zijn veranderd. Verscheen op D300s 'LV'-knop om snel over te schakelen naar de Live View-modus, werd deze modus op de D300 geselecteerd op de verkeerstoren. Handig toegevoegd 'Info'-knop, hetzelfde als op D700, en daarmee een nieuw interactief display (kan gegevens weergeven op een zwarte of witte achtergrond, afhankelijk van de verlichting). En het belangrijkste is dat de centrale knop van de joystick apart is gemaakt. Op de D300 was het soms onhandig om op de centrale knop van de joystick te drukken. Op de D300s is de middelste knop net zo handig als op de D700 и D90.

Verschillen in bedieningselementen Nikon D300, D300s

Verschillen in bedieningselementen Nikon D300, D300s.


In de nieuwe kamer verscheen stille opnamemodus 'Q' ('Quiet' - 'Quiet'), die wordt geselecteerd door het wiel op de verkeerstoren. Op zijn beurt verdween daar de 'LV'-modus, die nu wordt ingeschakeld door de 'LV'-knop bij de joystick.

Q-modus

Q-modus


De D300S kan onmiddellijk worden gebruikt 2 geheugenkaarten 2 verschillende soorten SD (SDHC) en CF. De D300 werkte slechts met één type geheugenkaart CF. Uiteraard zijn er diverse mogelijkheden toegevoegd voor het vastleggen van gegevens op geheugenkaarten.

 • Het is mogelijk om eerst foto's op de ene kaart te maken en als deze vol is, op een andere.
 • U kunt materiaal op twee kaarten tegelijk dupliceren, wat soms een onmisbare functie is om foto's op te slaan in het geval dat een van de kaarten uitvalt.
 • Het is mogelijk om RAW- en JPEG-bestanden afzonderlijk naar verschillende kaarten te schrijven.
 • U kunt de kaart instellen waarop videobestanden worden opgenomen.

Slechts één van de gespecificeerde bedieningsmethoden is geselecteerd.

Geheugenkaartsleuven op Nikon D300S

Geheugenkaartsleuven op Nikon D300S


Toegevoegd gezichtsherkenningsfunctie op de beelden, met de mogelijkheid om dit deel van de foto onmiddellijk te vergroten.

Gezichtsdetectiefunctie

Gezichtsdetectiefunctie. De foto is afkomstig van de officiële Nikon-website.


De beeldkwaliteit is iets verbeterd, maar zo'n dramatische verandering, als bij het overschakelen van Nikon D3 op Nikon D3s Is niet gebeurd. Synthetische vergelijking kan worden gezien hier.

U kunt informatie vinden dat camera's een andere matrix gebruiken: IMX021 voor D300 en IMX038 D300s (en ook D90 en D5000). Maar informatie varieert van bron tot bron. Op basis van de gegevens uit de gebruiksaanwijzing voor camera's kunnen we concluderen dat de Nikon D300s dezelfde sensor heeft als de Nikon D300 en afwijkt van de sensoren die in Nikon D90 en Nikon D5000 (gemakkelijk te bepalen door het totale aantal) pixels/subpixels). Maar de meeste bronnen zijn het erover eens dat de D300s wordt gebruikt IMX038.


Het beeld in de Live View-modus op de Nikon D300 vertraagde merkbaar (een soortgelijk probleem bestaat ook in Nikon D700). Op de D300s in de Live View-modus wordt het beeld normaal weergegeven.


Nikon D300S gebruikt HDMI type 'C', D300 gebruikt type 'A'.

Microfooningang toegevoegd, evenals verschillende HDMI-poorten

Microfooningang toegevoegd, evenals verschillende HDMI-poorten


Het menu is iets anders, bovendien kan de Nikon D300s het vastgelegde materiaal, inclusief RAW-bestanden, bewerken.

RAW-bestandseditor

RAW-bestandseditor


Het is heel vreemd dat de D300S niet genezen van een ernstige ziekte, die de D300 had. Beide camera's worden erg traag bij het fotograferen met 14-bits kleurdiepte, met een maximale burst-snelheid van een ellendige 2.5 fps. Bijvoorbeeld, Nikon D3 uit hetzelfde tijdperk, kauwde zonder problemen 14-bits RAW met 9 fps. Ja en D700, die werd uitgebracht tussen de D300 en D300S, voerde deze taak probleemloos uit met 8 fps. Trouwens, de ziekte met remmen van het verwerken van 14-bits RAW-bestanden werd overgedragen Nikon D7100 (kan niet versnellen tot 7 fps, draait op 6 fps) en Nikon D5300 (kan niet versnellen tot 5 fps, draait op 4 fps).

Hier link naar origineel archief - 1.07 GB, 44 foto's in .NEF-formaat (RAW). Gefilmd op Nikon ED AF Nikkor 80-200mm 1: 2.8D (MKII),

mijn ervaring

Voor mij waren de enige grote vernieuwingen in de D300S: de mogelijkheid om met 2 geheugenkaarten te werken, een lichte verbetering van de beeldkwaliteit en een adequate centrale joystickknop. Het lijkt misschien vreemd, maar dankzij één enkele knop is het gebruik van de D300S veel handiger. Op D300 en D200 Ik ergerde me constant aan deze stomme knop die je indrukt, waarbij je de hele joystick in de camerabody duwt, en uiteindelijk kun je er niet op drukken (in plaats daarvan wordt een van de richtingen van de joystick ingedrukt).

Nikon D300S is nog steeds de best uitgesneden reportagecamera. No offence, maar al deze Nikon D7100 и D7200 zijn een klasse lager, versnellen op geen enkele manier naar 8 frames per seconde, hebben een slechte buffer, hebben niet zo'n solide body en professionele besturing als de Nikon D300S.

Aandacht citaat.! Deze tekst kwam ooit in mijn mail. De spelling en interpunctie van het origineel zijn behouden.

'Goedemiddag Arkadi. Ik bezit de BESTE Nikon-camera ooit. En je hebt deze camera nog steeds niet getest. Over het algemeen denk ik dat je alleen een recensie over haar en ALLES had moeten doen. De rest van Nikon-camera's is niet eens de publieke aandacht waard. Er is maar ÉÉN beste camera en dat is de Nikon D300s de beste camera voor echte alfamannetjes! 7 fps beste witbalans, 2 CF + SD-slots, super ergonomie, 720p videoclips opnemen, echt werkende ISO3200, 51 autofocuspunten verspreid van rand tot rand van het frame (en niet neergeslagen in het midden zoals in D700, D600, D610, D7000) 100% zoekerdekking (tegen 97% voor de Nikon D700) en trouwens, het is HEEL anders ten goede dan de D300, dit zijn twee verschillende camera's, hemel en aarde. Het is zelfs beter dan de full-frame Nikon D700, die trouwens ECHT werkt witbalans, OH zet het verkeerd, de Nikon D700 heeft dezelfde balans van geel en niet wit))) In het algemeen, eindelijk test de BESTE Nikon camera. Creatief succes voor jou. En een fijne dag."

Reacties op dit bericht vereisen geen registratie. Iedereen kan een reactie achterlaten. Veel verschillende fotoapparatuur is te vinden op AliExpress.

D300S officieel stopgezet.

'Gebruikt-shnuyu'. Nikon D300S is anderhalf tot twee keer duurder dan Nikon D300. Persoonlijk denk ik dat de fotograaf bij het kiezen tussen de D300 en D300S 10 keer moet nadenken of hij extra moet betalen voor video-opnamen en nog een paar kleine verbeteringen.

Resultaten van

Nikon D300s - een van de beste Nikon DX-camera'sooit uitgebracht. Vele jaren later, begin 2016, kreeg de Nikon D300s een volwaardig vervolg - Nikon D500.

Materiaal voorbereid Arkadi Shapoval. Trainingen/consulten | YouTube | Facebook | Instagram | Twitter | Telegram

Voeg een reactie toe:

 

 

Opmerkingen: 579, over het onderwerp: Nikon D300s review

 • Artem

  Hallo, ik wilde een camera kopen, een klasse ouder dan alles wat ik vroeger probeerde om eindelijk in de handel te komen, en er zijn zoveel meningen in de strijd d300s vs d7000 vs d7100 dat ik alles wil laten vallen en 7d wil kopen

  iemand schrijft dat 7000, waarbij de sluiter bij 80k dood gaat, veel voorkomt, plus een filter, zeepzeep, 7100 voor dezelfde prijs of met een kilometerstand van 100-200, en dan denk je al of het het waard is

  d300s - de kleine mannen in hun advertenties citeren hier al verklaringen dat 7000 en 7100 voor noobs zijn, en het enige dat buiten twijfel staat, is een vreselijke betrouwbaarheid, en nogmaals, ze schrijven dat autofocus vele malen cooler is

  maar 12mp en een plafond van 800 iso (1600, zoals deze mensen schrijven, het is normaal als je moe wordt), terwijl Nubian 7k iets aankan op 3200

  en wat hier in deze stapel informatie om een ​​beslissing te nemen?

  • Andrew

   Zelf schreef hij over 7D.

   • Artem

    nee, ik ben nog niet zo wanhopig, de keuze is maar uit drie nikons

  • Victor

   Tussen 300s en 7100 maximaal stopverschil.

   Dat wil zeggen, waar de d300 faalt op 800, overleeft 7100 zelfs 1600 niet.

   Eigenlijk zijn beide camera's goed, ik zou degene nemen met de beste veiligheid.

  • Oleg

   Ik heb ooit de D7100 verkocht en de D300s gekocht en heb er nooit spijt van gehad.
   Niet verkocht om precies driehonderd te kopen, maar vanwege financiële problemen. Toen werd het beter, ik wilde geen 7100 meer nemen.
   Als gevolg hiervan schoot ik op 300's en genoot ervan.

   • Dima

    En wat vond je leuk aan deze steen met een oeroude matrix?

 • Alexey

  XNUMX heeft een uitstekende AF onder alle omstandigheden. plus dekking van bijna het hele frame met AF-punten, die ik me bij geen enkele andere camera herinner, en, nou ja, een gepantserd ontwerp.

  • Victor

   Qua dekking met AF-punten zijn de d300 en d7100 absoluut identiek, maar in 7100 is er een verbeterde AF-module, maar er is genoeg "gepantserd" in 7100, je kunt er nog steeds geen spijkers mee slaan.

 • Constantine

  Hallo! Heeft deze camera een gezichtsscherpstelling in livebeeld?

  • Arkadi Shapoval

   Nee, zo'n regime bestaat niet. Het gezicht wordt alleen bepaald in de ontvangen afbeeldingen

 • Andrew

  Goedemiddag. Vertel me, waar moet ik de d300s voor veranderen? Meestal studio-opnamen en straatmensen, gezichten.

  • Ivan

   Met elke camera kun je mensen fotograferen in de studio en op straat, inclusief de D300s.

  • Alex

   Je moet dansen vanuit die eigenschappen die niet passen bij de d300s. Er zijn veel mogelijkheden en zoals gezegd allemaal geschikt voor in de studio en voor op straat.

  • Andrew

   Niet tevreden met de scherpstelling als er veel mensen zijn, zijn de randen van het gezicht wazig.
   Het is ook niet duidelijk waar de focus valt, het was handiger met stippen. Je begrijpt vanuit de zoeker waar de focus op is gericht.

   • Andrew

    Ik vind de foto leuk.

   • Alex

    Als de gezichten scherp zijn in het centrum en wazig langs de rand, dan is dat geen kwestie van de camera, maar van de lens. Je moet ofwel kopen met een goede scherpte over de hele vloer, of het diafragma meer sluiten. Over de punten is niet duidelijk wat je bedoelt, de d300s heeft ze, een met puntfocus en een bos met multi-zone (of zoals het correct heet). Over het algemeen is de autofocus van deze camera uitstekend. Als je nieuwerwetse gezichtsherkenning en oogfocus nodig hebt, dan moet je naar moderne spiegelloze camera's kijken.

    • Andrew

     Nikon 50 mm f/1.8G-lens.

 • Alexander

  Hallo
  Vertel me in welke richting ik moet bewegen om een ​​snellere en nauwkeurigere autofocus te krijgen bij sportopnamen:
  Ik fotografeer op d300s + Nikkor 80-200mm 1: 2.8D (MKIII)
  Verander camera naar D780 of investeer in 70-200(MKVI, VRII) of 70-200(MKVII, E)

  • Ivan

   Z9.

   • Alexander

    Ik ben een amateur, dus misschien is het teveel. En verander alle optica ...

  • Arkadi Shapoval

   VRII, E precies goed

   • Alexander

    Bedankt. Ik denk dat het mogelijk zal zijn om een ​​gebruikte VRII te nemen. Voor zover ik uit uw recensie heb begrepen, is het zeer betrouwbaar, zonder motorziektes en andere dingen. Heeft het zin om extra controles uit te voeren, behalve de standaardcontroles (aan de voorkant, backfocus, stof) bij aankoop uit de hand?

    • Alex

     Ik zou ook de focus op verschillende afstanden en verschillende brandpuntsafstanden controleren. Op de een of andere manier kwam ik 18-105 tegen, die op een FR tot 25 mm maar tot 3 m kon scherpstellen, en toen draaide de motor niet een beetje. Bij brandpuntsafstanden groter dan 25 mm stelde hij scherp op alle afstanden. Natuurlijk heeft de 80-200 een heel ander ontwerp en misschien kan dit in principe niet, maar het is beter om opnieuw in te zetten.

     • Victor

      + 1.

      Nou, het zal geen pijn doen op een gebogen brandpuntsvlak, je weet maar nooit.

    • Arkadi Shapoval

     Controleer alles wat je kunt

 • st_tsourkan

  Arkady, vertel me alsjeblieft, is er een verschil in kleur (in RAW) tussen de D300 en D300s? Ik las meer dan eens dat de kleur op de D300 zogenaamd iets mooier en warmer is dan op de D300s (IMX021 vs. IMX038).

  In de DPReview-reviews had de D300 een iets groter dynamisch bereik dan de D300s - ongeveer een halve stop: 9,2 vs. eB voor D8,6). Het is duidelijk dat de meetmethoden verschillend zijn. Maar de tegenovergestelde divergentie van resultaten is verrassend.

  Hoe zit het in het algemeen met de kleur? Er zijn D300's, ik denk erover om de D300 te gebruiken om te spelen, ter vergelijking.

  • Arkadi Shapoval

   er is een verschil, maar het is klein. Ik zie het nut niet van spelen. De sensor is voornamelijk aangepast voor video-opnamen

  • Alex

   Om te spelen, neem een ​​betere d200, de kleur is echt anders.

 • Dmitry

  Hallo allemaal!) Hier lees ik de reacties, het artikel, een dubbel gevoel. En het komt vaak voor dat er ambivalente gevoelens zijn uit de artikelen van Arkady. Natuurlijk wil ik hem niet beledigen, maar ik zou graag meer zekerheid van zijn kant willen hebben. Zo zegt hij meer dan eens in de reviews van verschillende camera's dat ze de snelheid van fotograferen niet moeten najagen, maar in dit artikel zegt hij dat 8 fps niet genoeg is voor een professionele camera. En als je je herinnert dat veel professionele camera's in de vroege jaren 200 een opnamesnelheid hadden van niet meer dan 5 fps in een ravijn, dan is het helemaal niet duidelijk wat de auteur in gedachten had. Ook B 4 heeft, als ik me niet vergis, een opnamesnelheid van 10-11 frames per seconde, een buffer van 60 frames gelijk. Dan, volgens deze logica, is de D300s of D 500 geen camera-professional. Of een pro, ze zeggen dat het alleen om de D1-6-serie gaat. En de rest is gevorderde amateur. Dezelfde vraag over de bestuursorganen. Ja, hun gemak is een van de momenten van de pro's van de camera, maar niet de belangrijkste. Sommige spiegelloze amateurcamera's hebben bijvoorbeeld externe bedieningselementen die geavanceerder zijn dan de Nikon D 300. En wat, nu zijn ze alleen voor professionals? Nee) Over het algemeen misbruikt Nikon het marketingsysteem bijna op het niveau van Canon en bezuinigt of ontwikkelt het geen universeel model, zij het tegen een prijs, die. de vulling zou al zo'n model of modellen kunnen maken, die vooruitgang bevorderen en de omzet over de hele wereld soms vergroten. Maar de situatie is het tegenovergestelde. Maar tegelijkertijd vind ik dat je de pro's en non pro's van de camera niet zo scherp moet laten begrenzen. Veel hangt bijvoorbeeld nog steeds af van de handen van de fotograaf: veel mensen schieten nog steeds commerciële fotosessies op de Nikon 500-serie en niet op verschillende katten, zelfs bruiloften worden gemaakt op de Nikon 700-serie. Ik zal zwijgen over hoe Canons worden misbruikt in de handel)) Natuurlijk zijn er soms erg vervelende beperkingen in amateur-DSLR's, en we moeten praten over hoe ze verschillen. De 5100 is bijvoorbeeld een gevorderde amateur en dezelfde soort camera's, waarom geavanceerd, omdat er niet veel meer flexibele bedieningsinstellingen zijn, maar ze zijn er, er is een bracketingsysteem, een elektronische afstandsmeter, er is autofocus in de video , geavanceerde video-instellingen in de nieuwste modellen, enz. En tegelijkertijd verschillen de 3000- en 5000-serie niet echt fundamenteel qua functionaliteit, terwijl de 500e serie handiger is om in de studio en video te fotograferen, maar anders gepositioneerd is, dan het 1e model "pointed and shot" , en in de 2e "puntig, geschoten, verwerkt, dacht , verdraaide de instellingen en nam het af") Het lijkt erop dat de d3000 binnenkort zal vertrekken en fuseren met de 500, maar marketing zal het niet toestaan.

  En in wezen nog iets: een fotograaf kan niet als een professional worden beschouwd als de camera in zijn handen ideaal geavanceerd en supertechnisch is, en vice versa. Maar, afhankelijk van hoe en onder welke omstandigheden de camera wordt gebruikt en waarvoor. Het belangrijkste is dus dat allereerst de handen recht zijn en de vaardigheden, het wereldbeeld van de fotograaf.

  Het was grappig dat mensen hier in het begin schreven dat, ze zeggen, ik weet het niet, ze in de war raakten, overschakelen naar d300 s of Nikon 7100 of onmiddellijk naar 7D.)) Geen van deze camera's zal uw verzoeken oplossen als u jezelf de lat boven je hoofd wilt laten springen of een camera wilt kopen om mee te pronken.
  Trouwens, over opmerkingen gesproken, een cropcamera is geen professionele camera. Onzin, hetzelfde als zeggen dat Pentaxen weinig full-frame camera's hebben en dat ze de "verkeerde" functionele pro's zijn, en als Pentax geen reportagecamera's heeft, dan kunnen ze niet als pro-camera's worden beschouwd. Ook onzin van Pentax-concurrenten. Of andersom, een stereotype, zeggen ze, waarom al die systeemcamera's en spiegelreflexcamera's als er APS-C Olympus is?)))

  Het vijfde punt is gescheurd en altijd gescheurd bij het trollen van Nikon 700-serie liefhebbers, wanneer hun apparaten worden vergeleken met 300s of d 500, en zelfs schijnbaar intelligente fotografen veranderden in een soort kenonisten met camera's uit de jaren 60-serie met schuim aan de mond waaruit blijkt dat hun camera's zijn de beste. Trouwens, ik zag tegelijkertijd studio-opnames van uitstekende kwaliteit van de Canon 200 D, en mijn "oude man" Nikon d 700 liet onlangs zijn tijd zien en een fatsoenlijke video van de Canon 7000 d, en het uitstekende werk van de buffer bij dynamisch fotograferen van dieren, zonder veel bevriezing van de buffer in gelijk aan 12 bits. Als gevolg hiervan hangt de professionaliteit van geavanceerde camera's, en vooral van amateurcamera's, af van de professionele taken die ze moeten uitvoeren. Daarom, ook als je bijvoorbeeld de overvolle reportagecamera zelf gebruikt voor onderwateropnamen, voor alledaagse niet-commerciële opnamen, fotograferen op reis, dan zal het omslachtig en zelfs oververzadigd lijken met instellingen die kunnen afleiden van eenvoudig fotograferen. Bovendien zijn in dergelijke camera's enkele functies voor eenvoudig fotograferen verwijderd.

  Het is ook amusant in veel artikelen en commentaren in het algemeen dat prof. er zijn geen "Draaiende ringen voor het selecteren van opnamemodi", stel opnamemodi in, maar er zijn alleen antwoordknoppen
  voor alle opname-instellingen. Op basis van deze logica is dezelfde D 300 amateur, omdat hij vooraf ingestelde opnamemodi heeft, zelfs volledig automatische modus, bovendien is het er allemaal, zelfs op de D500, ik zwijg al over Canons van hogere klasse. Ik heb trouwens geen enkele spiegel gezien, en nog meer een spiegelloze, omdat er in principe een soort gebrek was aan ingestelde ongewijzigde opnamemodi, en de overgrote meerderheid van zelfs professionele camera's had vroeger een opnamemodus selectie ring.

  Dus de camera pro bepaalt het vermogen van de fotograaf om hem als een professional te gebruiken en of deze camera de "handen en vaardigheden" van de fotograaf zal voortzetten.

  • B.R.P.

   Hoeveel tekst. Arkadi heeft genoeg zekerheid. Je haalt een paar zinnen uit hun verband. De site is in de eerste plaats voor amateurs. De profs weten zelf wat ze nodig hebben en het is onwaarschijnlijk dat Arkady hen iets nieuws zal vertellen. Je moet bijvoorbeeld de opnamesnelheid van film en digitale camera's niet vergelijken. En als de pro's om de een of andere reden tevreden zijn met de D3100, waarom niet. Als een professional high-speed opnamen nodig heeft, lost hij dit probleem op. Een goede fotograaf, amateur of professional, legt met elke camera vast wat hij nodig heeft. Voor sommigen is het criterium van een professional of hij met zijn vak verdient of niet, voor anderen is het een vaardigheid. Ik denk dat balans hier belangrijk is.

   • Paskuda

    Ja, ja, juist! Hiervoor ben ik dol op deze site, dat het precies voor beginners en amateurs is. Alles is geschreven in eenvoudige taal, met uitleg en links. Hier in de recensies heb ik bijvoorbeeld de gradaties van modellen uitgezocht en nauwkeuriger uitgezocht wat belichting en witbalansbracketing is. En soms vind ik het leuk om rond te hangen in de reacties.

  • Arkadi Shapoval

   Hier duidelijke gradatie

 • Vadim

  Hallo Arkady, ik wil het je vragen. Klopt het dat de Fujifilm FinePix S5 Pro een beter dynamisch bereik heeft dan de Nikon D300s?

  • Victor

   Waar twijfel je aan?)

   • Vadim

    Alleen worden hier en daar 14-bits gelijken gebruikt. Wat levert dan een groter dynamisch bereik op?

    • Dmitry Kostin

     Verschillende structuur van matrices.
     Fuji heeft een lastige matrix.
     Kijk hier naar Arkady's artikel over de Fuji S5Pro, het wordt in enig detail beschreven.

  • Arkadi Shapoval

   ja, voelbaar

   • Vadim

    Werkt dit alleen voor JPEG-formaat of is er ook een verschil in RAW???

    • Arkadi Shapoval

     vooral voor RAW

     • Vadim

      Bedankt Arkady, een jaar geleden kocht ik een Nikon D700 bijna als nieuw, in veel opzichten bedankt aan je blog. Ik las het artikel aandachtig, bekeek voorbeelden van foto's. Nu besloot ik een goede oogst te kopen. En ik beslis wat ik Nikon D300s of Fujifilm FinePix S5 Pro zal kiezen. Ik ben nu in stukken gescheurd. Onze Fujik kost iets meer dan driehonderd.

      • B.R.P.

       Wat zoek je. Hak voor kleur, 300 voor rapportage.

       • Vadim

        Kunstfoto, straat, natuur, object, portretten.

 • B.R.P.

  Negeer de "reageer" knop. Voor Vadim: Vies zeker.

  • Vadim

   Dank je wel!

   • Dmitry Kostin

    Mijn advies als eigenaar is om heel aandachtig het artikel hier op Radozhiv over deze camera (over Pryatka) te lezen.

    • Vadim

     Ik heb het heel aandachtig gelezen en alle tekortkomingen van deze camera zijn mij min of meer bekend. Maar dat was niet wat mij tegenhield. Ik ontwikkel Rava C1, en het is niet helemaal geschikt voor ghee. Daarom heb ik sinds enige tijd ook Lightroom geïnstalleerd. Maar alle gebreken worden door slechts één kleur getrokken. Misschien lijkt het mij gewoon, maar ik heb veel voorbeelden bekeken en ik heb het gevoel dat de kleur plastischer is dan die van Nikon's DSLR's. Dat wil zeggen, in tinten en de meest subtiele nuances is het harmonischer in overgangen enzovoort. Laatst bekeek ik vanuit een gieter een selectie foto's van de UPC. Oh, iedereen zong zulke lof voor de camera voor 5 stukjes groen. Maar ze maakte geen indruk op me, aangezien het contrast in 80% procent werd gepest, mama maak je geen zorgen, alles is te veel. Ik ben nog steeds dol op de oude, die ooit van hoge kwaliteit waren gemaakt. Misschien ben ik natuurlijk te bevooroordeeld, maar om de een of andere reden inspireren de camera's van de nieuwste generatie me niet erg.

     • B.R.P.

      Camera's van de laatste generaties zijn allemaal van mijn tante, ongeacht het typeplaatje. Dat is niet inspirerend.

      • Vadim

       En wat is het gebrek aan tante Sonya?

 • Roman

  Ik bezit de d7000, ik hou niet van hoe de witbalans werkt, ik maak foto's op het balkon als de zon ondergaat, ik hou ook niet van hoe het scherm laat zien, het lijkt goed op de computer, koud of warm, enz. De vraag is, wat is beter om d300 of d300s te nemen waar zal de witbalans beter zijn? en zal het beter zijn dan de d7000

  • B.R.P.

   Alles zal hetzelfde zijn. Dit zijn de basisprincipes. Op het camerascherm, jpeg, op een computer, enz. enzovoort. Hulp bij het verwerken.

  • Dima

   Nou, dit is Nikon met zijn grappen) Neem een ​​​​canon en dergelijke problemen zullen niet bestaan)

 • Sergei

  Dag Allemaal! Vertel mij alstublieft: is het de moeite waard om de D3200 te vervangen door de D300s?

  • Michael

   Lees de D300s review - en denk na over wat jij persoonlijk mist in de D3200 en of het echt nodig is om een ​​veel oudere camera te nemen.

   • Sergei

    er is niet genoeg belichtingsmeter bij 3200 met handmatige optiek en snelle synchronisatie met flits (((

Voeg een reactie

Auteursrecht © Radojuva.com. Blog Auteur - fotograaf in Kiev Arkadi Shapoval. 2009-2023

Engelse versie van dit artikel https://radojuva.com/en/2014/06/nikon-d300s-last-mohican/

Version en español de este artículo https://radojuva.com/es/2014/06/nikon-d300s-last-mohican/