CZK Belichtingsmeetsensoren Canon

Nauwkeurige meting is erg belangrijk voor comfortabel werken met moderne spiegelreflexcamera's. expositie.

Locaties van meetsensoren

Locatie sondesensoren expositie in Canon EOS 7D digitale camera

Op digitale SLR-camera's, bevroor expositie, bij het doorzien JVI, wordt geproduceerd met behulp van een speciale sensor, die zich achter het pentaprisma of pentamiror van de camera bevindt. Er wordt gemeten met een volledig open diafragma voor gereflecteerd licht (zogenaamde 'Full Aperture TTL-meting'). Bij gebruik van Live View, meting expositie is gemaakt met behulp van de hoofdmatrix van de camera, waardoor u deze soms nauwkeuriger kunt bepalen :).

Meetsensor
Cameramodellen
21-zone SPC
35-zone SPC
63-zone SPC
63 zones met dubbellaagse SPC en iFCL
63-zone (9*7) met 7560-pixel RGB met IR-ondersteuning
252-zones met 150.000-pixel RGB AE-sensor die IR, iTR en iSA . ondersteunt
252-zone 100.000-pixel RGB AE-sensor met iTR- en iSA-ondersteuning
63 zones (18*12) met 7.560-pixel RGB met IR-ondersteuning
Zonemodule met 360,000-pixel RGB AE-sensor die IR, iTR en iSA . ondersteunt
220,000-pixel RGB AE-sensorzonemodule met iTR-ondersteuning en AF-assistent
?

Meetsensoren expositie Canon EOS Digitale camera's zijn een soort hoofdmatrix, verdeeld in een bepaald aantal zones of pixels die de lichtstroom opvangen. Elke zone is verantwoordelijk voor een deel van het frame en meet alleen voor het geselecteerde gebied. Het bleek dat veel camera's dezelfde sensor gebruiken en dat de verschillen in de werking van belichtingsmeting alleen betrekking hebben op gegevensverwerkingsalgoritmen, evenals verschillende subtiliteiten van het koppelen van het belichtingsmeetsysteem met het scherpstelsysteem.

Meetsensor met 63 zones en dubbellaagse SPC

Meetsensor met 63 zones en dubbellaagse SPC

In principe zijn alle meetsensoren gebouwd op basis van silicium en worden ze SPC (Spictogram Photo Cell is een silicium fotocel). Voorafgaand aan de komst van de dual-layer SPC-sensor in de Canon 7D, zou je kunnen zeggen dat Canon-camera's monochrome beelden meetten, zonder onderscheid te maken tussen kleuren. Dergelijke sensoren kunnen fouten maken door verschillende gevoeligheid voor spectrale componenten, ze zijn bijvoorbeeld gevoeliger voor rode kleur, wat in bepaalde situaties kan leiden tot meetfouten. expositie. Om dit effect tegen te gaan, wordt een extra filter voor de sensor geplaatst, waardoor de SPC-sensor neutraal is voor verschillende componenten van het spectrum.

Spoiler: Nikon CZK van oudsher voor metingen expositie gebruik full-color CCD-type RGB-sensoren en ken geen verdriet :)

Om de prestaties van het belichtingsmeetsysteem te verbeteren, gebruikt de Canon 7D een systeem iFCL (Intelligent Focus, Ckleur, Luminance) op basis van een tweelaagse SPC-sensor. Na de release van Canon 7D begon dit systeem te worden geïnstalleerd op amateurcamera's, hun lijst is te zien in de plaat hierboven (modellen met '63-zone met dual-layer SPC en iFCL').

Dubbellaagse SPC

XNUMX-laags SPC

De ene SPC-laag is gevoelig voor rode en groene componenten, de tweede voor blauw en groen. Tijdens bedrijf vergelijkt de microprocessor de signaalniveaus van beide lagen en berekent de gewenste belichtingsparameters.

Ook het nieuwe systeem iFCL gebruikt scherpstelling om de juiste belichting te bepalen (Focus), kleur (Ckleur) en helderheid (Luminance) afbeeldingen. Scherpstelpunten bepalen de afstand tot het onderwerp, met behulp waarvan speciale algoritmen helpen om de meest correcte belichting te berekenen (dus niet alleen in termen van helderheid en kleur van het beeld). Grofweg stellen scherpstelpunten u in staat om het onderwerp in de foto te markeren en daarmee het prioriteitsmeetgebied. In verschillende camera's heeft het koppelen met scherpstelpunten zijn eigen kenmerken en bedieningsalgoritmen.

Een vergelijkbare modus is ook beschikbaar in camera's die een conventionele sensor met 63 zones gebruiken - 1D Mark IV, 1D Mark III, 1Ds Mark III. Deze camera's combineren ook scherpstelpunten en belichtingsmeting. Het belangrijkste verschil met de tweelaagse SPC-sensor is de afwezigheid van meerdere lagen die gevoelig zijn voor verschillende kleuren. Bij camera's die een sensor met 21 of 35 zones gebruiken, gaat het iets slechter.

Belichtingssensorweergave voor canon 1dx-camera

Belichtingssensorweergave voor canon 1dx-camera

Voor de Canon EOS 1D X en Canon EOS 1D C camera's is een nauwkeurigere en geavanceerdere meetsensor ontwikkeld die al meet op kleurenafbeelding en heeft enorm veel mogelijkheden (de zogenaamde technologie iTR – Intelligent volgen en herkennen – volg- en herkenningssysteem gecombineerd met technologie iSA - Intelligente onderwerpanalyse – intellectuele analyse van objecten). Dit zijn de basisfuncties:

 • bepaalt de aanwezigheid van een gezicht in het frame
 • berekent informatie over de kleurverdeling in het frame
 • Helpt u uw onderwerp nauwkeuriger te lokaliseren wanneer u flitshulp (stroboscoop) gebruikt
 • bij weinig licht worden 252 zones gecombineerd tot 35 grotere zones, waardoor u nauwkeuriger kunt meten
 • samen met het scherpstelsysteem kunt u kleurvolging implementeren
 • sensoralgoritmen behandelen elke kleur anders, waardoor een flexibelere belichtingsregeling mogelijk is

Deze 252-zone RGB-sensor zullen we hoogstwaarschijnlijk in veel volgende Canon-modellen terugzien.

De 7D Mark II gebruikt een vergelijkbare meetsensor als de Canon EOS 1D X, al is het aantal pixels verhoogd naar 150.000. Daarnaast houdt de 7D Mark II voor belichtingsmeting rekening met infrarood spectrum (IR), waarmee u de belichting van de foto nauwkeuriger kunt bepalen. Er is ook een unieke flikkerende lichtfunctie waarmee u alleen een foto kunt maken als het licht maximaal is.

Reacties op dit bericht vereisen geen registratie. Iedereen kan een reactie achterlaten. Veel verschillende fotoapparatuur is te vinden op AliExpress.

Materiaal voorbereid Arkadi Shapoval. Trainingen/consulten | YouTube | Facebook | Instagram | Twitter | Telegram

Voeg een reactie toe:

 

 

Opmerkingen: 47, over het onderwerp: Canon CZK-meetsensoren

 • Dmitry K

  toch, wat een geavanceerde 7D-camera was)) en video, en autofocus, en een matrix ... nu blijkt dat belichtingsmeting ook nieuw en meest geavanceerd is ... van de rest van de camera's kan worden gezegd dat ze "vangen up” met de zeven pas onlangs

  • Dima

   Nikanisten zullen zich de onhandige d7000 herinneren)

 • Oleg

  Maar in spiegelloze camera's, in tegenstelling tot DSLR's, wordt de belichting niet gemeten door individuele externe sensoren, maar rechtstreeks door het hele gebied van de matrix - daarom is de belichtingsmeting voor systeemcamera's geavanceerder

  • Doe_Oraemon

   En toch zijn er genoeg nadelen aan spiegelloze camera's. Dit is een constant open matrix en een langzamere autofocus en een viziersysteem via de EVI. Je kunt niet lang door EVI fotograferen - de ogen vallen er heel snel af. En livebeeld... Nou, bij fel zonlicht vervaagt het LCD-scherm. Dus spiegelloos is nog steeds een puur amateuristische optie.

   • Morpheus

    bgg, wat een onzin :) is geschreven door een persoon die geen moderne spiegelloze camera in handen had

    • anonymus

     En wat voor onzin wordt er geschreven? Of wil je zeggen dat de matrix daar niet altijd werkt? Wordt het niet warm? Autofocus in veel spiegelloze camera's is veel langzamer - dat is een feit! En in die waar hij slim is - ze hebben een prijskaartje dat het gemakkelijker is om een ​​goede spiegelreflexcamera te kopen dan deze halve zeepschaal! Het geldt ook voor de zoeker - hij vervaagt in de zon, zelfs als je spiegelloze zoekers prijst. Plus vertragingen, vervormde kleurweergave en de batterij vreet uiteindelijk op! Plus, stop honderden nuances waardoor een spiegelloze camera een halve zeepkist is voor pronkers, maar niet voor werk.

     • Dmitry

      Als eigenaar van een Sony SLT-camera kan ik zeggen dat alleen "slowdown" geldt voor de minnen, hoewel het alleen verschijnt bij het fotograferen bij weinig licht (maar de foto is zichtbaar met normale helderheid, zij het met ruis, dus dit is de zelfde EVI plus als min). Bij fotograferen met normale verlichting is er helemaal geen vertraging merkbaar. Over de altijd actieve marza - een feit, er is nergens, maar ik ben geen astrofotograaf. "Ogen" van EVI vallen er weer niet af. De batterij is ook een feit, maar volgens de kenmerken van camera's is die niet bepaald kritisch voor het aantal opnamen. Maar over de focus - dat is zeker, hoewel het mij niet boeit, maar het verschil tussen bijvoorbeeld mijn SLT-A37 en NEX-5N is gewoon opvallend. Het is waar, nogmaals, er verschijnen nu matrices met ingebouwde focussensoren, waarmee de snelheid van de camera DSLR's tegelijk inhaalt.
      Dat is wat een duidelijke plus spiegelloze - gewicht en grootte, maar dit is niet het onderwerp.

      • Doe_Oraemon

       Ja, natuurlijk, "val er niet af", ja. Als fotografie een hobby voor je is en je niet de hele dag op reportages of bruiloften klikt, dan wel. Maar als fotografie een vak voor je is, dan is het makkelijk om je ogen te verpesten met zo'n zoeker. Na wat hard werken zult u 's ochtends zelf pijn in de ogen opmerken.

     • Адам

      “Semi-zeepschaal om mee te pronken…” :)
      Ik zie emotie, maar geen bewustzijn. Spiegelloos staan ​​niet stil. Kijk bijvoorbeeld naar Sony a6000 tests. Daar heb je een batterij, en autofocus en andere dingen. Ik zeg niet dat spiegelloze camera's zijn ontworpen voor werk, maar flapuit over "halve zeepdozen" ... Zeer binnenkort zullen jongere DSLR's geen pluspunten meer hebben en zullen ze tot het verleden behoren

  • Az

   Net als een zeepschaaltje meet hij de belichting door de softwarematige verwerking van het signaal van de matrix door de processor en niet door een speciale sensor! Want hapert en remt tot hij berekent wat en hoe op deze foto. In spiegelloze camera's, zoals ik heb opgemerkt, worden ze in het eerste frame alleen in snelheid opgeslagen door het feit dat ze de hele tijd proberen "het frame te vangen" en zich op alles concentreren, en een normale camera doet dit wanneer je half indrukt de ontspanknop. Maar met de tweede opname direct na de eerste gemaakt, begrijp je meteen dat je nog een zeepkist in je handen hebt, die begint te friemelen met de lens die probeert te richten.

   • Gene JB

    Hier heb je het mis. Sommige camera's hebben een fasesensor ingebouwd in de matrix, zoals op de CZK. Maar toch heb ik ook een slechte houding ten opzichte van spiegelloze camera's. Hoewel ze binnenkort de DSLR's zullen inhalen en inhalen. De pixeldichtheid van LCD's is al erg hoog geworden en AMOLED ontwikkelt zich. Dus hoogstwaarschijnlijk wordt EVI binnenkort best mooi.

    • anonymus

     Sommige ja! Maar tot nu toe hebben ze dezelfde prijs als een geavanceerde amateur DSLR zoals de D600!

  • xEzjik

   En ik zal blijven fotograferen met film Praktica L2 (die zonder lichtmeter) en genieten van fotografie ...

 • Yarkie

  Spoiler: Nikon CZK's gebruiken sinds onheuglijke tijden full-color CCD-type RGB-sensoren om de belichting te meten en kennen geen verdriet :)

  Terwijl ik lees, wrijf ik in mijn handen en giechel van vreugde. ;-))

  • Lef

   En tegelijkertijd mist mijn Nikon D3000 vaak belichting met een 44m-4 gel, zelfs bij een open diafragma (er is geen springtouw)

 • anonymus

  Voor ons zal het uitzicht in de JVI van kristalhelderheid niet worden vervangen door aanlokkelijke liedjes over spiegelloze spiegels :)

  • Oleg

   de weergave in JVI geeft geen echt beeld van wat u fotografeert en geeft slechts een deel van het werkelijke gebied van het frame weer. en het is ook onmogelijk om er nuttige informatie op te leggen - alleen een bleek, onduidelijk LCD-scherm in de buurt, van schaars formaat. bovendien is het veel erger om met JVI lenzen zonder autofocus te fotograferen.

   • anonymus

    Rechts! Laten we de weergave blokkeren met een heleboel informatie en pictogrammen! En laten we het tweeterpictogram, instagram, klasgenoten en clouddrives niet vergeten! En zodat het allemaal glinstert met alle kleuren van de regenboog - dit is het belangrijkste in fotografie! En ook tips over hoe je lippen als een eend kunt maken en hoe je voor de spiegel moet staan! Ja, en de tutorial is daar om te laten zien op welke knop je moet drukken! En het wordt een hit! Het is allemaal zo noodzakelijk voor de fotograaf dat het gewoon horror is! Niet zoals een onbegrijpelijk bleek scherm naast een of andere vreselijke tsyfirki!

    • Denis

     Ja, hoe geweldig is het om per ongeluk het modusselectiewiel aan te raken en op een dozijn waardevolle foto's op de handrem te klikken, waardoor ze volledig worden geblokkeerd, omdat noch de belichting noch de witbalans zichtbaar is in de JVI (maar de hel met als je in RAW fotografeert).
     En nachtopnamen met JVI zijn over het algemeen heerlijk - in het donker kijken met cijfers is zo informatief ... Op de EVI is in ieder geval iets zichtbaar als de versterking van de matrix is ​​ingeschakeld.

     Over het algemeen snap ik nog steeds niet waar de spiegelloze mee te maken heeft, in het artikel over belichtingssensoren...

     • Doe_Oraemon

      Op een DSLR heb ik de modusknop nooit aangeraakt. Bovendien "schiet" ik altijd een beetje voordat ik ga fotograferen - ik hou er niet van om lichten en schaduwen in programma's te "trekken", hoewel ik in RAV fotografeer.

      Wat betreft nachtopnamen, je opmerking is alleen geldig voor oude spiegelreflexcamera's zonder Live View-modus.

      Spiegelloze camera's ondanks het feit dat een kameraad de onvoorzichtigheid had om te schrijven dat het belichtingsmeetsysteem met een matrix (die gewoon wordt gebruikt in spiegelloze camera's) veel perfecter is. Hier komt een beetje srach.

    • Maxim

     Ik zal Anoniem herhalen!

   • Eugene

    "Geeft slechts een deel van het werkelijke gebied van het frame weer."
    Tenzij op bijgesneden camera's, op camera's van volledige lengte, is het dekkingsgebied 100%.

   • Doe_Oraemon

    Dit is als de handvatten gekruld zijn.

 • Yarkie

  Het lijkt mij dat je een spiegelloze camera alleen kunt verdragen als het een full frame is.
  En ik begrijp nog steeds niet waarom en voor wie ze camera's één-op-één maken onder een DSLR, maar alleen zeepbakjes met een minuscule matrix, zoals die van Fuji, met een forse lens, met pseudo JVI electronic. Het effect van het vervagen van de achtergrond is te wijten aan drie frames met undershoot, focus en overshoot en het lijmen van deze drie in één. Bovendien is de prijs hoger dan die van een spiegelreflexcamera.

 • anonymus

  Nou, gelach, geen enkele bruiloft of verslaggever zal er zelfs naar kijken zonder een spiegelreflex) en bovendien schrijven sommige spiegelloze mensen echte onzin die niets met fotografie te maken heeft.

  • Yarr

   Ja, experts hebben zich hier verzameld in de opmerkingen))

   professionele fotografen zijn in de regel mensen a) conservatief b) compactheid interesseert ze niets c) een groot aantal optica, compatibiliteit met een groot aantal specifieke fotoaccessoires en de beschikbaarheid van geavanceerde technische ondersteuning in hun stad zijn veel belangrijker voor hen

   dat is het punt, en helemaal niet als spiegelloze camera's.

 • Alexander

  Ieder zijn ding, iemand voor het werk, iemand voor de vrije tijd! Maar de spiegelreflex heeft nog steeds de voorkeur. Ik denk dat veel amateurfotografen die de grens van ,,dummies ,,) hebben overschreden het met me eens zullen zijn

 • Denis

  Voor de CZK foto, voor de rest zit er een camera in de mobiel.

  • Sasha, Kiev

   Mee eens. In moderne smartphones doet het niveau van de camera niet meer onder voor een zeepschaaltje, of overtreft het zelfs. Voor een niet-artistieke foto past hij in 90% van de gevallen.

  • Pastoor

   Ik steun. Ik heb laptop 3 en vergelijk dezelfde frames van een DSLR en in 50-70% van de gevallen geven mijn vrienden die niet betrokken zijn bij fotografie de voorkeur aan het frame van de telefoon. Dit komt omdat ik een onbewerkte afbeelding van een DSLR laat zien en er al een aantal "versterkers" op de telefoon zijn ingeschakeld. Hierdoor zijn er voor fotograferen in de stijl van “I was here” inmiddels meer dan genoeg telefoons. Zelfs wat bokeh is er uit te persen, en soms zelfs beter dan 3 jaar geleden uit een zeepbakje.

 • Dmitry

  Ik ben klaar om mijn ziel te verkopen alleen voor het geluid van de sluiter bij de Centrale Controle Commissie. Hij hield Alpha 57 EVI in zijn handen en vond het niet leuk. En over het feit dat het uitschakelen van een parameter - het gebeurt, maar deze fout kennende, kijk ik vaak naar het bovenste extra scherm, waar alles behalve de belichting wordt weergegeven in mijn d90.

  • Maxim

   In de D90 zelf, en zelfs het embleem, kun je de parameter instellen, maar er zijn meer dan één opname, en in de nieuwe Nikons is alles vastgelegd, met toestemming, amateurfotografen, om alle parameters te regelen. Wat mij betreft, toch staat de DSLR op de foto, het maakt niet uit of het een professional of een amateur is, net als een DSLR.

  • Julia

   Ik doe mee, hij brengt me terug naar mijn kindertijd toen mijn vader met zijn Zenith fotografeerde)) Nou, nu zet ik zijn lens op de Centrale Controlecommissie en geniet van het leven))

 • Dmitry

  Met dank aan Arkady voor een interessante technische noot. Op de een of andere manier groeide het onderwerp alleen maar uit tot een "heilige oorlog" spiegel / spiegelloos. En wie kan iets opmerken over het werk van belichtingsmeting? Uit persoonlijke ervaring - het bestaat en werkt gewoon :) Al is het soms niet duidelijk waarom de centrumgerichte meting in de SLT-A37 altijd in het centrum meet, ook als er een ander scherpstelpunt wordt gekozen. Je moet het midden meten en dan bijsnijden. Is het in alle camera's of in meer solide camera's een binding met een punt / focusgebied?

 • Franz

  ... "Spoiler: Nikon CZK gebruikt sinds onheuglijke tijden full-color CCD-type RGB-sensoren om de belichting te meten en kent geen verdriet :)" ...
  … dit is natuurlijk slechts mijn subjectieve mening, maar de z/w-meting van Kanonov geeft de foto “in het algemeen”, in zijn geheel, dus naar mijn mening een meer harmonieus beeld. zoals eerder". op z/w. En als het wordt gemeten aan de hand van kleuren, lijkt het alsof sommige kleuren "de deken" over zichzelf trekken en het beeld op de een of andere manier een beetje rimpelt, te gedetailleerd ... Ik heb beide systemen lang geleden getest, dus ik koos toen voor Canon. Daarna werkte hij hier (in Duitsland) bij een uitgeverij en een reclamebureau, dus daar stond een grote kast met de hele lijn kanunniken en Nikons en het was t.s. regel: ze namen Nikons voor "reportage" (omdat ze alle details namen, het is goed om te printen), en Canons voor artistieke opnamen ....

  • Vadim

   Interessante ervaring.

 • anonymus

  Ik begrijp je geschreeuw niet. Een camera wordt gekocht naar geld en naar behoefte. Een familiecamera nemen, voor degenen die af en toe foto's maken "op vakantie" en "kebabs in het land", dan is het beter dan ... Sony Cyber-shot DSC-100 of zo. Dergelijke camera's vergelijken met de Canon 600D, 650D, 700D, 60D, 60Da, 7D, 70D, 6D, 5D Mark III is zinloos. Voor wat ik kocht op dat en schieten. Het is logisch om gelijk te vergelijken: 700D, 60D, 70D. Er moet alleen worden opgemerkt dat de vooruitgang vooruitgaat en dat maar weinig mensen willen fotograferen met een 40D Sovjet-lens. Neem 60D. Mechanica behoren stilletjes tot het verleden en over 20 jaar zullen camera's hoogstwaarschijnlijk geen mechanische componenten hebben, zoals we van film zijn gegaan.

 • Denis

  Waar komt het autofocusbevestigingsgeluid vandaan?

 • geïnteresseerd

  Begrijp ik het goed dat 63-zone oude Canon-sensoren behoorlijk gevoelig zijn voor het gebruik van snelle lenzen op de camera?
  Die. bij gebruik van 24-70/2.8 zal de lichtmeter nauwkeuriger werken dan 24-105/4??
  Zal de AF-module ook nauwkeuriger zijn met 24-70/2.8 dan 24-105/4?
  En toch - is er enig verschil welke fabrikant lenzen gebruikt? Nou, d.w.z. 24-70/2.8 Sigma 24-70/2.8 EX DG zal worden gedefinieerd als 2.8 ondanks dat het Sigma is?? Of de camera werkt alleen goed met native brillen en alle belichtingssensoren en af ​​werkt alleen met native Lks.

  • Michael

   Blootstelling doet er nauwelijks toe. Autofocus - ja. Dit is geen softwarebeperking, maar een fysieke beperking, dus autofocus zal nauwkeuriger zijn met alle lichtsterke lenzen. Het verschil zit in de werkalgoritmen. Allochtonen kunnen liegen

   • geïnteresseerd

    Ik was geïnteresseerd in deze zin: "Een vergelijkbare modus is ook beschikbaar in camera's die een conventionele 63-zonesensor gebruiken - 1D Mark IV, 1D Mark III, 1Ds Mark III. Deze camera's combineren ook scherpstelpunten en belichtingsmeting. ”
    Daarom stelde ik, na het lezen van Arkady's artikel, voor: https://radojuva.com/2014/02/canon-focus-points/
    wat omdat Aangezien de AF module lenzen met f/2.8 (en helderder) prefereert, zal de belichtingsmeter waarschijnlijk ook nauwkeuriger (of “op een andere manier”) werken bij snelle lenzen dan bij donkere zooms, met diafragma, zoals 4-5.6 ( of bijvoorbeeld Tamron 28 -300/3.5-6.3)…

    • Michael

     Belichtingsmeting wordt alleen geassocieerd met autofocus op topcamera's, hierdoor kan de camera begrijpen waar de fotograaf op mikt (wat belangrijk is in het frame) en de belichting nauwkeuriger aanpassen. De nauwkeurigheid van AF heeft op geen enkele manier invloed op de werking van de belichtingsmeter. Zelfs als de AF een halve meter mist, ziet de camera nog steeds de plek waar ze op gericht waren. Een lichte lens kan de prestatie van de belichtingsmeter alleen verbeteren in moeilijke omstandigheden (duisternis), wanneer de limiet van zijn gevoeligheid is bereikt.

     • geïnteresseerd

      Michiel, bedankt voor het gesprek. Nu is het duidelijker. Fijne dag!

 • Andrew

  Hallo, vertel me alsjeblieft, kan ik de meting op de Canon 7D zo maken dat de meting niet na een paar seconden uitschakelt? Bij Nikon deed ik het zonder problemen.

 • azake

  Op mijn camera, constante overbelichting in semi-automatische modi. Met de auto is alles in orde. Belichtingscompensatie is op nul gezet. Peresvet op één halte. Daarom schiet ik voorlopig op min 1. Wie is dit tegengekomen? Hoe werden ze behandeld? Ik had dit op een canon 5d2. Ik nam het uit mijn handen. Het bleek dat er simpelweg geen gefocust scherm is. Na installatie begon de meting correct te werken.

  • azake

   Het probleem was opgelost nadat de helderheid van het scherm naar normaal was teruggebracht. Door de maximale helderheid van het camerascherm zagen de foto's er erg overbelicht uit.

 • Azatbek

  hierdoor schiet mijn camera met duidelijke gebreken! Dit betekent dat je fotografeert op heldere plekken waar je met autofocus op scherpstelt. het lijkt alsof je in de spotmodus fotografeert.

Voeg een reactie

Auteursrecht © Radojuva.com. Blog Auteur - fotograaf in Kiev Arkadi Shapoval. 2009-2023

Engelse versie van dit artikel https://radojuva.com/en/2014/05/canon-metering-system-cc/

Version en español de este artículo https://radojuva.com/es/2014/05/canon-metering-system-cc/