Test Canon Zoomlens EF-S 18-55mm 1: 3.5-5.6 IS STM

Voor geleverd door lens Canon Zoomlens EF-S 18-55mm 1: 3.5-5.6 IS STM veel dank aan officiële vertegenwoordigers van Canon in Oekraïne.

Test Canon Zoomlens EF-S 18-55mm 1: 3.5-5.6 IS STM

Test Canon Zoomlens EF-S 18-55mm 1: 3.5-5.6 IS STM

Canon Zoomlens EF-S 18-55mm 1:3.5-5.6 IS STM is een nieuwe veelzijdige lens die op 21 maart 2013 samen met camera's werd geïntroduceerd Canon 100D и 700D. Ik wil opmerken dat er enorm veel verschillende modificaties zijn gemaakt voor reguliere (zogenaamde 'whale') Canon-lenzen van de 18-55 / 3.5-5.6-klasse. Hieronder staat de hele lijst:

De eenvoudigste versies (zonder IS, USM, STM):

versies met USM-motor:

Versies met beeldstabilisator IS:

versies met STM-motor en beeldstabilisator IS:

Versies voor spiegelloze camera's met bajonet EF-M:

Versie voor spiegelloze camera's met bajonet R (RF-S):

De belangrijkste parameters van alle Canon 18-55 voor spiegelreflexcamera's

De belangrijkste parameters van alle Canon 18-55 voor spiegelreflexcamera's. toenemen.

Alle Canon 18-55 / 3.5-5.6 klasse walvislenzen, behalve de STM-versie die in deze test wordt gepresenteerd, hebben hetzelfde optische ontwerp, dat bestaat uit 11 elementen in 9 groepen. Er kan worden beweerd dat er nieuwe lensaanpassingen zijn uitgebracht, maar ze zijn allemaal gebouwd op basis van hetzelfde optische ontwerp, voor het eerst geïntroduceerd in 2003 op de C-lensanon zoomlens EF-S 18-55 mm 1:3.5-5.6, die in de verkoop ging met de Canon 300D.

Optische schema's van twee lenzen IS en STM

Optische schema's van twee lenzen IS en STM. Foto's genomen vanaf Canon Cameramuseum

Na 10 jaar heeft Canon blijkbaar besloten om een ​​nieuwe staf vrij te geven, voor de nieuwe multi-megapixel digitale SLR-camera's die dat nodig hebben. Het nieuwe optische ontwerp omvat 13 elementen in 11 groepen, waaronder 1 asferisch element. Het is ook goed dat de nieuwe lens een 7-bladig diafragma heeft, terwijl eerdere versies slechts 6 bladen hadden.

Zo ziet Canon Zoomlens EF-S 18-55mm 1: 3.5-5.6 IS STM eruit met de kofferbak zo uitgestrekt mogelijk

Zo ziet Canon Zoomlens EF-S 18-55mm 1: 3.5-5.6 IS STM eruit met de kofferbak zo uitgestrekt mogelijk

Canon EF-S 18-55 / 3.5-5.6 IS STM heeft, net als andere vergelijkbare lenzen, slechts 3x zoom, een klein maximum helderheid en ingebouwde beeldstabilisator. De stabilisator werkt goed, in de praktijk merkte ik niet veel verschil met het vorige model ISII, des te meer gesteld dat beide lenzen een stabilisatie-effect geven gelijk aan 4 stops uittreksels.

Canon EF-S 18-55 3.5-5.6 IS STM met kunststof houder

Canon EF-S 18-55 3.5-5.6 IS STM met kunststof houder

Deze lens weegt slechts 205 gram en is gemaakt in Taiwan. Hij heeft een kunststof vatting, wat heel normaal is voor een budgetlens. De zoom (zoom) ring is van rubber voorzien. Bij verandering van de brandpuntsafstand beweegt de romp van de lens in golven, neemt af van 18 mm naar 35 mm, waarna hij weer verlengt van 35 mm naar 55 mm. Bij het wijzigen van de brandpuntsafstand draait de voorste lens niet, maar beweegt de achterste lens, waardoor een licht stofzuigereffect ontstaat (hij zuigt lucht aan en daarmee stof).

Canon EF-S 18-55 3.5-5.6 IS STM op Canon 100D

Canon EF-S 18-55 3.5-5.6 IS STM aan Canon 100D

Het is heel goed dat de nieuwe STM-lens interne scherpstelling heeft - bij het scherpstellen draait de frontlens helemaal niet. Dit is handig voor het gebruik van speciale filters (gradiënt, polariserend enzovoort.). Daarvoor was er gewoon geen interne scherpstelling op standaardlenzen van deze klasse.

De Canon EF-S 18-55/3.5-5.6 IS STM behoort tot de nieuwe lijn van Canon STM lenzen. STM - STper Motor is een stappenmotor die zorgt voor een soepele, stille en snelle scherpstelling. De realiteit maakte beloften waar - ik was gewoon verbaasd over de snelheid waarmee ik op deze kleine walvislens kon scherpstellen :).

Bovendien ondersteunt de lens de focusmodus FTM - Full TIME Mjaarlijkse scherpstelling - scherpstelmodus met constante handmatige bediening. Voorheen hadden walvislenzen van de 18-55 klasse niet zo'n 'luxe'. U kunt op elk moment de scherpstelring pakken, op de scherpstelknop drukken (meestal dezelfde knop waarmee u de sluiter ontspant) en handmatig scherpstellen. Het is niet nodig om over te schakelen naar de scherpstelmodus 'MF'.

In alle eerlijkheid moet worden opgemerkt dat bij gebruik van de scherpstelmethode 'AI Servo' ('track focus') de FTM-modus niet werkt.

Met scherpstellen op de lens zou alles in orde zijn, zo niet voor één 'maar'. De scherpstelring van de lens is elektronisch, je kunt alleen scherpstellen als de camera aan staat. De scherpstelring is van plastic, niet met rubber bekleed, en vooral - zeer dun. Op mijn exemplaar heeft het een merkbare speling en tikt het bij elke aanraking, wat de hele indruk van de lens bederft.

Canon EF-S 18-55 3.5-5.6 IS STM

Canon EF-S 18-55 3.5-5.6 IS STM aan Canon 100D, uitzicht van boven

De minimale scherpstelafstand is slechts 25 cm, waardoor het gemakkelijk is om zonder problemen close-ups te maken van kleine objecten. De maximale vergrotingsfactor voor macrofotografie is 1:2.8. De lenscilinder heeft een 'AF/MF' (Auto/Manual) focusmodusschakelaar en een 'Stabilizer ON/OFF'-modusschakelaar. De lens maakt gebruik van standaard 58mm filters voor Canon kitlenzen. Van de nuttige markeringen op de body kun je alleen de waarden van de brandpuntsafstand en een wit vierkant vinden - een wijzer om aan de camera te bevestigen, nou ja, ook een markering voor het bevestigen van de zonnekap.

Canon EF-S 18-55 3.5-5.6 IS STM

Canon EF-S 18-55 3.5-5.6 IS STM op Canon EOS 350D

De Canon EF-S 18-55 / 3.5-5.6 IS STM kwam in mijn review zonder zonnekap. De lens kan echter de Canon EW-63C-kap gebruiken, die in speciale sleuven aan de voorkant van de lens wordt gemonteerd. In theorie kan de zonnekap heen en weer worden gemonteerd voor transport, in deze positie is de toegang tot de focusring volledig verloren.

Canon EF-S 18-55 3.5-5.6 IS STM

Canon EF-S 18-55 3.5-5.6 IS STM aan Canon EOS 70D

Zoals de meeste moderne standaardzooms, creëert de Canon EF-S 18-55 / 3.5-5.6 IS STM een beeld met een hoog contrast, verdraagt ​​hij goed overstraling, deels vervorming en chromatische aberratie De camera kan zichzelf repareren. Ik zie niets ongewoons in de kwaliteit van het Canon EF-S 18-55 / 3.5-5.6 IS STM-beeld. Maar zelfs met zo'n eenvoudige lens kun je veel goede foto's uitknijpen, er zou een verlangen zijn en vaardigheid.

Op Canon APS-C-camera's vanwege: cropfactor EGF lens (equivalente brandpuntsafstand) is 28.8-88 mm (18 * 1.6 en 55 * 1.6, waarbij 1.6 is cropfactor Canon-camera's).

Vanaf het zere punt: begin aub geen discussie in de comments met de 'CAPS LOCK' ingedrukt: 'EF-S lenzen zijn ontworpen voor cropped camera's, daarom hoeft de brandpuntsafstand niet opnieuw te worden berekend'. Voor bijgesneden camera's EGF altijd herberekend, voor elke lens zonder uitzondering.

Hier link naar origineel archief — 882 MB, 40 foto's in .CR2-formaat (RAW) van een Canon EOS-camera 100D.

Meer voorbeelden van foto's (met bewerking) voor deze lens voor Radozhiva graag verstrekt Alexander Frolov.

Lensprijzen in populaire winkels kunnen zie deze link, of in het prijsblok hieronder:

Reacties op dit bericht vereisen geen registratie. Iedereen kan een reactie achterlaten. Veel verschillende fotoapparatuur is te vinden op AliExpress.


Resultaten van

De nieuwe Canon Zoomlens EF-S 18-55mm 1:3.5-5.6 IS STM bleek een goede lens te zijn. Allereerst wil ik de aanwezigheid van interne scherpstelling opmerken, het scherpstellen zelf is erg snel en stil, en zelfs met FTM-ondersteuning. De lens is ook erg licht. Ik denk dat Canon een uitstekende nieuwe medewerker van de 18-55 / 3.5-5.6 klasse heeft uitgebracht, het is jammer dat de fragiele elektronische scherpstelring de algehele indruk van de lens enigszins bederft. Over het algemeen is Canon EF-S 18-55/3.5-5.6 IS STM de beste optie budgettair standaardlens voor eenvoudige fotografie voor elke dag.

Materiaal voorbereid Arkadi Shapoval. Trainingen/consulten | YouTube | Facebook | Instagram | Twitter | Telegram

Voeg een reactie toe:

 

 

Opmerkingen: 68, over het onderwerp: Canon Zoomlens EF-S 18-55mm 1: 3.5-5.6 IS STM review

  • Nikolay

    Meer foto's

  • Alex

    Links naar archieven met originelen werken niet!

  • Dmitro

    Ik heb een Canon EOS 200D met deze lens. De lens is door de camera gedetecteerd en de naam ervan staat in het lensvervormingscorrectiemenu, maar bij het verwerken van foto's in Capture One wordt deze om de een of andere reden niet automatisch gedetecteerd en moet je deze handmatig op elke foto invoeren. Maar Canon 50 mm F 1,4 wordt automatisch gedetecteerd. Kan iemand schrijven hoe dit op te lossen?

Voeg een reactie

Auteursrecht © Radojuva.com. Blog Auteur - fotograaf in Kiev Arkadi Shapoval. 2009-2023

Engelse versie van dit artikel https://radojuva.com/en/2014/05/canon-ef-s-18-55mm-is-stm/

Version en español de este artículo https://radojuva.com/es/2014/05/canon-ef-s-18-55mm-is-stm/