Canon 70D beoordeling

Voor geleverd door Canon 70D camera veel dank aan de officiële vertegenwoordigers van Canon in Oekraïne.

Canon 70D beoordeling

Canon EOS 70D test

Canon 70D werd op 2 juli 2013 geïntroduceerd en werd in feite een vervanging voor Canon 60D. 70D is een geweldige gevorderde amateur APS-C camera die perfect is voor enthousiaste fotografen. Persoonlijk vond ik de camera erg goed, omdat hij verschillende revolutionaire technologieën heeft die spiegelreflexcamera's naar een heel nieuw ontwikkelingsniveau zouden moeten tillen. Allereerst gaat het om video-opnamen en het gemak van het gebruik van Live View.

Canon 70D

Canon EOS 70D, zijaanzicht.

Sinds de release van de Canon 7D in september 2009 zijn alle opeenvolgende Canon APS-C camera's gebaseerd op dezelfde sensor als in de 7D. En tot slot, na 4 jaar, bracht Canon een camera uit met nieuwe unieke matrix Dual Pixel CMOS AF. Persoonlijk heb ik lang gewacht tot Canon tot bezinning zou komen en iets nieuws zou doen. Ik veronderstel dat we deze nieuwe matrix in een groot aantal volgende modellen zullen zien.

Canon 70D

Canon 70D, bovenaanzicht. Knoppen voor snelle toegang tot de belangrijkste functies zijn zichtbaar.

Allereerst is de Canon 70D juist interessant vanwege zijn matrix, die beelden kan maken met een maximale grootte van 5472 bij 3648 pixels, oftewel 19.961.856 pixels. Meestal wordt dit getal naar boven afgerond op 20 MP, of wordt een waarde van 20.2 MP gebruikt (redenen worden beschreven) hier). Voor fotografie kan de camera het ISO-bereik van 100-12.800 gebruiken, en je kunt ook fotograferen met de uitgebreide ISO H-waarde (equivalent van 25.600). Films gebruiken ISO 100-6400, uitbreidbaar tot ISO H (12.800).

Afzonderlijk wil ik de automatische ISO-besturingsfunctie opmerken. Bij andere Canon camera's bestaat het al langer, maar in de 70D zag ik voor het eerst de mogelijkheid om de maximale duur in te stellen uittreksels voor modi: P, AV. U kunt de waarden Auto, 1/250, 1/125, 1/60, 1/30, 1/15, 1/8, 1/4, 0.5, 1” instellen. Wanneer u fotografeert in de P-modus (programmeer modus), Av (diafragma voorkeur) de automatische ISO-regelfunctie zal proberen te voorkomen dat de uittreksel langer is geworden dan de opgegeven waarde. Wanneer 'Auto' is geselecteerd uittreksel wordt bepaald afhankelijk van de brandpuntsafstand van de lens. Een vergelijkbare, soms geavanceerdere, functie is beschikbaar in 90% van alle Nikon CZK's, en door te leren hoe u deze moet gebruiken, kunt u veel tijd besparen bij het instellen van de camera. Bijvoorbeeld, met behulp van een lens Canon EF-S 18-135mm 1: 3.5-5.6 IS STM Ik zette de waarde op 1/250 s en vergat wat uitstrijken of roeren is.

Ook kunt u met de automatische ISO-regelfunctie de minimale en maximale ISO-waarden instellen. Het is waar dat de maximale waarde voor de functie overeenkomt met de waarde 12.800, u kunt de waarde H(25.600) niet selecteren. Daarnaast kun je in de instellingen het ISO-bereik instellen, dat beschikbaar is voor snelle handmatige aanpassing met behulp van de 'ISO'-knop.

Canon 70D

Canon 70D, beeldscherm in gesloten stand.

Conventionele scherpstelling met de spiegel naar beneden wordt uitgevoerd met behulp van een 19-kruispuntsfasefocusseringsmodule. Hetzelfde scherpstelsysteem wordt gebruikt in de Canon 7D. Zoals verwacht heeft de 70D een reeks instellingen om met focus te werken, inclusief de mogelijkheid om de focus te finetunen om te compenseren voor back- of frontfocus. In het menu Custom Functions is een heel C.Fn II-blok gewijd aan het 'zelf' aanpassen van het scherpstelsysteem. U kunt meer lezen over fasefocusmodules voor Canon-camera's. hier.

Wanneer de spiegel wordt opgeklapt en de Live View-modus is ingeschakeld, neemt het Dual Pixel CMOS AF-focussysteem het over.

Er worden twee afzonderlijke fotodiodes gebruikt om elke pixel op de camerasensor te implementeren. De pixel is dus verdeeld in een linker- en rechtergedeelte, die elk in staat zijn om het faseverschil te bepalen. In feite wordt elke pixel van de camerasensor omgezet in een afzonderlijk fasefocuspunt, wat het mogelijk maakt om met voorheen onmogelijke snelheid en nauwkeurigheid scherp te stellen. Dit is vooral belangrijk bij het opnemen van video. Ik kan met vertrouwen zeggen dat de 70D de eerste DSLR is met min of meer voldoende focus bij het opnemen van video, evenals bij het scherpstellen met Live View om foto's te maken.

Een pixel in twee delen verdelen om fasefocussering uit te voeren

Een pixel in twee delen verdelen om fasefocussering uit te voeren. De onderste laag is geschilderd in rood en blauw, maar dit is alleen gedaan voor visuele scheiding, beide delen zijn even gevoelig voor kleur.

Tijdens het fotograferen wordt het signaal van elke helft van de pixel gecombineerd, waardoor in de foto en video het effect van het splitsen van de pixel in twee delen verdwijnt. Om het plaatje compleet te maken, is het vermeldenswaard dat de CMOS-matrix in feite is opgebouwd uit subpixels van het Bayer-patroon, die, samen met het effect van het AA-filter, zijn eigen moeilijkheden toevoegt bij het maken van een dergelijke sensor. Het is de moeite waard eraan toe te voegen dat het verhogen van het aantal pixels de hoeveelheid van hun elektrische 'bodykit' verhoogt, wat misschien niet het beste effect heeft op het geluidsniveau en andere indicatoren.

Voorheen was snel scherpstellen bij alle spiegelreflexcamera's alleen beschikbaar voor Sony-camera's met een doorschijnende spiegel en een elektronische zoeker (Sony SLT). Het is vermeldenswaard dat Canon al goede ontwikkelingen heeft doorgevoerd, die zijn ontworpen om de scherpstelsnelheid in de Live View-modus te verbeteren. Ja, op modellen Canon 650D и 700D, Hybride scherpstelsysteem geïnstalleerd CMOS AF, en aan Canon 100D - Hybride CMOS AF II. Maar toch hadden deze camera's duidelijke tekortkomingen in de werking, en het was moeilijk om video en foto's te maken met Live View.

Canon beweert dat je met scherpstellen met de Dual Pixel CMOS AF-sensor het gezicht van een persoon scherp kunt houden, zelfs wanneer je beweegt, ook wanneer je fotografeert met een snelle lens met een kleine scherptediepte :). Ik wil opmerken dat deze Dual Pixel CMOS AF niet is zoals de ingebouwde fasedetectiesensoren op andere camera's.

Het fasefocusgebied met Dual Pixel CMOS AF is de centrale 80% van het sensorgebied, dit gebied wordt weergegeven in de onderstaande foto. De rest van de sensor heeft dezelfde dubbele fotodiode-pixelstructuur, maar wordt om een ​​aantal technische redenen niet gebruikt voor scherpstelling.

Het centrale deel van de sensor dat fasefocussering uitvoert

Het centrale deel van de sensor dat fasefocussering uitvoert

Ook revolutionair is het feit dat het Dual Pixel AF-fasefocussysteem het mogelijk maakt scherp te stellen op lenzen met een maximale diafragmaverhouding van minimaal 1:11. Zelfs de meest geavanceerde spiegelreflexcamera's, zoals Canon 1Dx, Nikon D4s, kunnen bijvoorbeeld gemakkelijk conventionele fasefocussensoren gebruiken met lenzen die niet donkerder zijn dan F / 8.0. Voor de 70D is de mogelijkheid om normaal scherp te stellen bij gesloten openingen vooral belangrijk bij het opnemen van video.

Bij het werken met de camera was ik zeer verrast dat de camera in de Live View-modus snel scherpstelt, zelfs in het pikkedonker. Bij de fotovoorbeelden staat een foto met een kopje thee. De lichten gingen uit in ons huis en ik verveelde me door het 70D-menu te bladeren. Toen ik op het idee kwam om mijn kopje thee af te zetten, kwam er genoeg licht uit het display van mijn telefoon om snel scherp te stellen. Daarna nam ik foto's van de beker met een zaklamp.

Canon 70D

Canon 70D batterij, batterijcompartiment en geheugenkaartcompartiment

De Canon 70D kan Full HD-films opnemen met 1920 x 1080 (29.97, 25 of 23.976 fps), 1280 x 720 (59.94 of 50 fps), 640 x 480 (59.94 of 50 fps) en twee soorten ALL-I of IPB compressie. Ik was een beetje verbaasd waarom de Canon 70D niet de mogelijkheid heeft om Full HD 60i of 60p video op te nemen? Sommige Nikon DSLR's doen dit redelijk goed. Op de 70D wordt video opgenomen met geluid uit een stereomicrofoon; de camera heeft een ingang voor een externe microfoon. Waarschijnlijk het belangrijkste in de camera is de werking van het focussysteem bij het opnemen van video. Ik heb twee STM-lenzen gebruikt om het scherpstelsysteem te testen, dat is ontworpen om snel en hoogwaardig scherp te stellen bij het opnemen van video - Canon 18-55 mm STM и Canon 18-135 mm STM. Met beide lenzen stelde de camera vrij snel scherp. Natuurlijk waren er soms fouten wanneer de lens de lenzen in de verkeerde richting begon te bewegen, of wanneer de focus 'bevroren', maar over het algemeen bereikte autofocus bij het opnemen van video echt een nieuw niveau :).

Om eerlijk te zijn, wil ik opmerken dat het scherpstellen bij het opnemen van video inferieur is aan Sony SLT-camera's (camera's met een doorschijnende spiegel).

Canon 70D

Canon 70D met uitgebreid display

Meting expositie Dit gebeurt met behulp van een 63-zone sensor met dual-layer SPC en iFCL, hetzelfde als op een groot aantal andere Canon EOS-camera's. Deze sensor verscheen voor het eerst in de Canon 7D. De camera meet zonder problemen nauwkeurige metingen. expositie zelfs met handmatige lenzen. Gedetailleerde informatie vindt u in de rubriek 'Meetsensoren op Canon-camera's'.

Canon 70D

Canon EOS-babycamera 100D en Canon EOS 70D

Canon 70D weegt 755 gram en is gemaakt in een stof- en vochtbestendige behuizing. Tijdens het fotograferen doorstond de camera gemakkelijk twee dagen lichte regen. In mijn hand zit het apparaat comfortabel, het handvat en sommige delen van de camera zijn met rubber bekleed. Allemaal in goede Canon-stijl. Beheer lijkt erg op Canon 60D, heb ik de knoppen slechts licht gewijzigd en bovenop de camera nog een knop toegevoegd die verantwoordelijk is voor het instellen van de focusgebieden (wat soms erg handig is).

Maar niet zoals 60D De nieuwe camera maakt gebruik van een touchscreen. Ik heb al meer dan eens geschreven dat de aanraakbediening op de Canon CZK verstandig is en in sommige situaties, zelfs voor mij, een persoon die van grote knoppen houdt, is het gemakkelijker om een ​​paar keer met je vingers in het camerascherm te steken :). Uiteraard is het beeldscherm draaibaar, grote 3-inch 1.040.000 pixels met een beeldverhouding van 3:2 (foto's zijn zonder zwarte randen te bekijken). Hetzelfde scherm wordt gebruikt op Canon 600D и 700D. Natuurlijk is het jammer om er doorheen te kijken JVI slechts 98% dekking wordt gebruikt met 0.95x vergroting.

Canon 70D

Canon 70D met standaardlens Canon EF-S 18-55mm 1: 3.5-5.6 IS STM

Canon 70D schiet op topsnelheid 7 кадров в секунду en heeft bijna hetzelfde производительность, zoals de Canon 7D. Deze snelheid zou genoeg moeten zijn voor elke amateurfotograaf.

Als u alle extra functies uitschakelt die het aantal opnamen verminderen:

 • Perifere correctie. verlichting
 • Chromatische correctie. aberraties
 • Automatische ISO
 • Automatische helderheidscorrectie
 • Ruisonderdrukking op duur blootstelling
 • Ruisonderdrukking op hoog niveau ISO
 • bereik uitbreiding ISO
 • Markeer prioriteit

dan past dit in de buffer:

 • 15-16 beelden RAW
 • 9 frames MRAW
 • 11 SRAW-frames
 • 8 beelden RAW + JPEG L
 • 40 frames JPEG L
 • >99 beelden JPEG M

Als je alle aanvullende instellingen aanzet, wordt het volgende in de buffer geplaatst:

 •  12 beelden RAW
 •  8 frames MRAW
 •  10 SRAW-frames
 •  7 beelden RAW + JPEG L
 •  26 frames JPEG L
 • 78 beelden JPEG M

Het is fijn dat framebuffer zakt niet veel door bij het gebruik van functies die het originele beeld verbeteren. RAW-bestanden wegen 20 tot 40 MB en zijn traag SD kaart duurt het opnemen van een reeks foto's erg lang.

Canon 70D kan slechts één geheugenkaart gebruiken SD (of SDHC/SDXC). En een andere belangrijke innovatie is de aanwezigheid van ingebouwde Wi-Fi. Hiermee kun je de camera bedienen vanaf je smartphone (als je de benodigde software installeert) en op je smartphone of tablet zie je direct wat de camera ziet. U kunt ook vastgelegd materiaal van de geheugenkaart bekijken, kopiëren, verwijderen, enz. Er is slechts één heel vreemde functie: wanneer Wi-Fi is ingeschakeld, is video-opname volledig uitgeschakeld :).

Meer handige functies:

 1. De camera kan externe flitsers op afstand bedienen met behulp van de ingebouwde flitser.
 2. HDR-functie (werkt alleen bij opnamen in JPEG).
 3. Met het aanraakscherm kunt u met één druk op het scherm een ​​foto maken.
 4. Virtuele horizon, en de functie werkt ook bij het doorzien JVI.
 5. meervoudige belichting.
 6. Sensorreinigingssysteem.
 7. Camera-ondersteuning uittreksels tot 1/8000 s. Flitssynchronisatiesnelheid - 1/250 s.
 8. U kunt optioneel een GPS-ontvanger kopen.
 9. Er is een stille opnamemodus.
 10. etc.

Voor veel functies in het cameramenu is hulp beschikbaar door op de 'Info'-knop te drukken (of via het touchscreen).

Canon 70D

Canon EOS 70D met Sovjet-lens Helios-44 2/58geïnstalleerd via een adapter M42-Canon EOS.

mijn ervaring

Na een week fotograferen op de 70D kwam ik tot de conclusie dat de camera in veel opzichten echt heel goed is. Ik vond het aanraakscherm erg fijn, waarmee je soms heel snel bij de gewenste instelling komt. Video-opnamen, evenals scherpstellen met Live View, zijn voor mij niet interessant, ik gebruik ze uiterst zelden, maar voor fans van video op een spiegelreflexcamera is de 70D een echte vondst. Qua beeldkwaliteit is de 70D echter niet zo ver verwijderd van de 7D.

Hier link naar origineel archief — 973 MB, 40 foto's in .CR2-formaat (RAW). Alle foto's zijn gemaakt op Canon EF-S 18-135mm 1: 3.5-5.6 IS STM.

Prijzen voor moderne Canon-camera's in populaire winkels kunnen zie deze link.

In opmerkingen Mag ik je een vraag stellen over het onderwerp en jij zal zeker antwoorden, en u kunt ook uw mening geven of uw ervaring beschrijven. Veel kleine dingen voor een foto zijn te vinden op AliExpress.


Canon 70D

Canon 100D en 70D

Resultaten van

De Canon 70D is een hele fijne camera. Onder de rest van de 'echte DSLR's' heeft het een nieuwe, echt werkende (!) Technologie die zorgt voor snel scherpstellen in Live View, ook bij het opnemen van video. De rest van de camera is ook erg goed. Ik raad de 70D aan als een van Canon's beste geavanceerde hobbygewassen. Ik raad je aan om bij het kiezen van een Canon spiegelreflexcamera te kijken bij de rubriek 'Welke Canon-camera kiezen?'.

Materiaal voorbereid Arkadi Shapoval. Trainingen/consulten | YouTube | Facebook | Instagram | Twitter | Telegram

Voeg een reactie toe:

 

 

Opmerkingen: 136, over het onderwerp: Canon 70D Review

 • luca

  hola, no puedo ver en display el tiempo restante de memoria. ik dan una mano. nl Canon d70, bedankt

 • Bogdan

  Ik kan je vertellen dat het hier mogelijk is om de knoppen zo aan te passen dat wanneer je naar een foto kijkt, deze meteen een indruk laat zien, in plaats van dat je constant op “+” drukt?

  • Arkadi Shapoval

   integendeel, ondanks dit alles bestaat zo'n mogelijkheid niet

  • Gregor_S

   dorechі garna idee

Voeg een reactie

Auteursrecht © Radojuva.com. Blog Auteur - fotograaf in Kiev Arkadi Shapoval. 2009-2023

Engelse versie van dit artikel https://radojuva.com/en/2014/05/canon-70d/

Version en español de este artículo https://radojuva.com/es/2014/05/canon-70d/