antwoorden: 123

 1. Olga
  15.06.2017

  Er was een schok toen ik me realiseerde dat door het uitlijnen van de lens met het dockingstation onder kunstlicht (fotostudio, appartement met flits), ik een volledige autofocusfout krijg bij natuurlijk licht - ik moest een in-camera autofocus-nauwkeurigheidscorrectie van +20, toen werd de scherpte normaal bij straatfotografie. Dit betekent dat het noodzakelijk is om afhankelijk van de belichting een zeer merkbare AF-correctie in te voeren. Ik heb een herinnering op de motorkap geschreven. Hierdoor heb ik de lens op de straat afgesteld, ik zal hem daar vaker gaan gebruiken, en voor de studio en doopfeesten in de kerk zal ik iedere keer camera AF instelling moeten ingeven. Ik heb een Nikon D610, het is mogelijk dat de lens niet vriendelijk is voor dit specifieke model, maar het is moeilijk te geloven. Dus helaas, het is geen universele lens, dus zonder te kijken wordt het op de camera geschroefd en gaat alles op een rij fotograferen, je moet de trucs onthouden ... Er is ook een idee om af te stemmen op gemiddelde waarden tussen EO en IO, maar dan is de scherpte niet ideaal.

  antwoord

  • bigmc
   11.04.2020

   Dit is mijn reactie van drie jaar geleden. En vandaag had ik een inzicht. Ik zondigde ook over het scherpstellen van Sigma 35 1.4 op Nikon D610 en D750 door de zoeker. Ik probeerde te kalibreren met het dockingstation en introduceerde een correctie binnen de camera - complete verwarring en verbijsterend, om de andere keer scherp te stellen, bovendien, op de een of andere manier onder kunstlicht, dan onder natuurlijk licht - alleen tranen en zeep. Als gevolg hiervan heb ik de firmware via het dockingstation teruggedraaid naar de fabrieksfirmware en deze Sigma met rust gelaten. En vandaag sloeg het toe toen ik ontdekte dat deze infectie met mijn Nikons scherpstelt via de LV bij het herkennen van een gezicht net zo snel, duidelijk en scherp als Nikkors niet scherpstelt, en bovendien in elk licht! En met puntfocus is het ook heel de moeite waard. Reset alle correcties, probeer Nikonov's LV scherpstelmodi in de handleiding te lezen, selecteer de gewenste modus en probeer te fotograferen, het zal plotseling werken. Ik heb AF-F (gezicht), diafragma 2.8 ingesteld - het blijkt best goed te zijn. Ik heb de pop voor nu gefilmd, later een echt model zal ik fotograferen met focus op de LOS. Nu hou ik veel meer van foto's in kwaliteit dan op Nikon + Nikkor. Hier is zo'n schok. %))))

   antwoord

 2. voet11
  22.06.2017

  Ik ben het er niet mee eens. kijk naar
  http://clickitupanotch.com/2012/04/50mm-1-8-vs-1-4/

  antwoord

 3. Valery
  17.07.2017

  Ik kocht deze charme een paar jaar geleden uit mijn handen op de D7000, ik raakte uitgeput. De aanpassing in het karkas hielp een beetje, maar plezier was er niet, hoewel de foto echt heel goed is, dus ik heb hem gelukkig niet meteen verkocht. Ik heb een station gekocht, daar was ook weinig gebruik van. Het is tijd om het karkas bij te werken, ik nam de D500 en waarschijnlijk hoorde de hele stad op de allereerste foto's mijn vreugdevolle gil. Maar foto's van vrouwenportretten kun je beter niet maken, voor zo'n scherpte kun je er zelfs met een deegroller tegenaan. Plus, met de Sigma 50-150 met een stabilisator waren er op de lange duur geen kleine problemen, nu is alles eerlijk.

  antwoord

 4. Vladimir
  07.08.2017

  De hele Art-lijn is erg goed, het belangrijkste nadeel is hun gewicht en grootte. Ik heb zelf een Sigma 18-35mm 1:1.8 DC HSM Art, het gewicht is iets meer dan 800 gram en de afmetingen zijn niet klein. Om eerlijk te zijn, ik nam het mee als personeelslid op de Nikon D7100, maar je kunt het vooral niet met je meedragen.

  antwoord

  • Lydia
   18.12.2018

   Vladimir, vertel eens, ben je tevreden met je sigma 18-35? Ik kan niet besluiten om hem camera 7100 . te nemen

   antwoord

   • Alexey
    27.10.2019

    Lydia, 18-35 Ik ben al 5 jaar bij mij. niet van het karkas verwijderd. Ware questanul met aanpassing, maar alles is gelukt. Huur het dockingstation direct of koop het.

    antwoord

   • Sergei
    03.04.2020

    Groeten. hoe bevalt je sigma 18-35 1,8 lens? Ik ben van plan om te kopen. Maar er is veel controverse over AF, vooral door de zoeker. Ik heb een Nikon D5600

    antwoord

 5. Katya
  15.08.2017

  Wie had de kans om de snelheid en "vasthoudendheid" van de sigma 35 1.4 en de native nikkor 35 1.4g te vergelijken? Ik heb een d700-karkas en tijdens dynamisch fotograferen (rennen en vliegende kinderen))) begrijpt Sigma gewoon niet waar hij op moet focussen en is vreselijk dom. Voor de bekende d610, en in deze bundel, werkt haar sigma erg snel. Bij de MK suggereerde de fotograaf dat dit komt doordat de d700 een verouderd scherpstelsysteem heeft. Maar ik wil het karkas niet veranderen omwille van de lens, maar het veranderen van de sigma naar nikkor is vrij, maar heeft het zin, zal nikkor sneller zijn? Het is niet mogelijk om tests uit te voeren in mijn stad, er zijn geen gelukkige eigenaren van nikkors 35 1.4.

  antwoord

  • Nelya
   31.01.2019

   Katya, heb je antwoord op je vraag gekregen? Ik heb hier ook interesse in)

   antwoord

 6. Oleg
  20.08.2017

  https://vk.com/wall-104311299_190 Ik vond deze lens ook erg leuk)

  antwoord

 7. Vlad
  14.11.2017

  Vertel me alsjeblieft - misschien is iemand het tegengekomen - werkt deze lens (versie voor Kenon) op EOS-filmkarkassen (diafragma en AF). Bedankt

  antwoord

 8. Ivan
  28.06.2018

  Arkadi, hallo. Gisteren kwam ik een probleem tegen op deze sigma. Ik besloot een lens op een Nikon D750-camera te proberen. Alles is goed gefocust, ik wilde het heel graag kopen. Maar ik heb geprobeerd een foto te maken in livebeeld, maar er wordt helemaal niet scherpgesteld! Als gevolg hiervan moest de aankoop worden stopgezet. ((((
  Bent u een dergelijk probleem tegengekomen? Misschien moet je op de Sigma 35mm de firmware updaten via het dockingstation?
  Nu denk ik dat ik het kan beschouwen als een alternatief voor Tamron 35mm 1.8. Wat kun je zeggen over deze lens, vergeleken met sigma?

  antwoord

  • Arkadi Shapoval
   28.06.2018

   Lenzen van derden zijn altijd een risico. Misschien native 35 / 1.8G FX?

   antwoord

  • Alexander
   19.07.2018

   Ik had het op de D750. Slechts iets meer dan 2 weken doorstaan, terug naar de winkel. Zelfs het dockingstation hielp niet, het geheel was uitgeput.Nu, in gedachten, hoe vervang ik mijn oude Nikor 50d 1,8.

   antwoord

   • Savel2000
    30.10.2018

    Als optie bij de nieuwe Tamron

    antwoord

  • Arseniy
   27.03.2019

   Ik werkte in een heldere wereld, om 7100 stompte ik een tamron 17-50 vc op een vergelijkbare manier af. Bij specifieke modellen is het logisch om de camera/lens te flashen naar de laatste softwareversie.

   antwoord

 9. Виталий
  15.08.2018

  Ik heb altijd lenzen van derden gewantrouwd. Gekocht van een vriend "om te testen". in combinatie met de D800-lens ben ik zeer tevreden. Ik kan zeggen dat ik het overal gebruik waar de gegeven brandpuntsafstand het toelaat.
  diafragma van 1.4 is gewoon een sprookje - nachtfoto's zonder flits met straatverlichting zijn gewoon geweldig.
  Ik denk dat deze lens zijn geld 100% waard is

  antwoord

 10. YURY
  23.08.2018

  Van de "kunst" trekt niets aan. Ik zal het niet uitleggen, om gebruikers niet in verwarring te brengen. En, om te bedenken, waarom is Nikon vijfendertig van Sigma als er Nikkor 35 / 1.8ED is? Radi 1.4 vs 1.8?

  antwoord

 11. anonymus
  29.10.2018

  Goed artikel, goede reacties. Er was een vraag over het kopen van 35 mm. op D610. Ik neem waarschijnlijk Nikkor 35 / 1.8ED

  antwoord

  • jachthaven
   12.10.2019

   Heb je gekregen wat je van plan was? nu kies ik sigma 1.4 of Nikon 1.8.

   antwoord

 12. Yana
  27.11.2018

  Goedemiddag, ik heb een lens gekocht en liep tegen zo'n probleem aan: met een flitser op de camera geeft de lens backfocus, je moet corrigeren voor -16, maar dit is als het onderwerp zich op een afstand van ongeveer 2 m bevindt, ben je verder of dichterbij, dan kom je niet meer in focus. De lens is meteen afgesteld op de Nikon D750 camera, werkt prima zonder flitser, de scherpstelsnelheid niet meegerekend, maar met flits is het gewoon een ramp. Bent u een dergelijk probleem tegengekomen en wat te doen in dit geval?

  antwoord

 13. Vladimir
  16.02.2019

  Kort over mijn ervaring met sigma Art 1.4: ik heb het op de secundaire markt gekocht voor het Nikon-systeem. De eerste opnames leken mij met een gebrek aan focus (backfocus), ik paste de fijne focus aan en alles leek weer normaal te zijn. Maar toen had ik verschillende commerciële opnames, en het bleek dat er geen focusvlucht was en zette de autofocus-fijnafstelling helemaal uit. Ja, bij diafragma 1.4 was het moeilijk om in scherpte te komen omdat de scherptediepte erg klein is, maar bij diafragma 2 nam het rustig de verjaardag van de kinderen weg en is alles scherp en scherp. Over de afbeelding en kleur: glas geeft, wat mij betreft, een uitstekend beeld en een zeer "juiste" kleur, die praktisch niet in de editor hoeft te worden uitgetekend. Over scherpstellen: in het donker is het echt niet erg zelfverzekerd om mee te focussen, zelfs niet erg zelfverzekerd (maar dit kan ook afhangen van de professionaliteit van de fotograaf). Bij normaal licht zijn er geen problemen met scherpstellen. Over het algemeen vond ik de lens goed, zowel qua bouwkwaliteit als qua output-beeldkwaliteit.

  antwoord

 14. Vladimir
  16.02.2019

  Oh, en nog een ding: Nikon d600 camera. Er zijn ook geen problemen met de flitser op de camera.

  antwoord

 15. Andrey Ch.
  25.06.2019

  Afstudeerfilm gefilmd, mijn D750+ vroeg 35/1,4 A voor de avond.
  Scherp vanuit de open lucht, ik schoot voornamelijk op 1,8. Er waren geen problemen met scherpstellen en uitlijnen, ik zette hem op en schoot hem meteen. Licht, geweldige kleuren. Voor hem nam ik een paar foto's op mijn 24-120/4. Hoewel de kleur goed is, heeft hij niet die witheid (lichtheid) en contrast als op Sigma 35 / 1,4 A. Ik heb de hele avond zonder flits geschoten, 's avonds stelde hij normaal scherp. Er waren geen problemen met dit exemplaar van Sigma. Over het algemeen was ik tevreden.

  antwoord

 16. Alexander
  30.06.2019

  Hallo Arkady, ben je bezig met het voorbereiden van een review voor de sigma 18-35 f1.8 art, dan zou het interessant zijn om jouw mening over deze lens te horen.

  antwoord

 17. Anton
  02.03.2020

  Hallo, ik wilde vragen, ik heb de keuze uit 35 mm voor Nikon, ik heb het nodig voor Nikon d800, z6. Ik wilde vragen welke optie scherp en snel zou zijn voor bruiloften?

  antwoord

 18. Denis
  04.06.2020

  Goedemiddag. Ik wil deze sigma voor Nikon D700 op Avito kopen, waar moet ik als eerste op letten? Wie heeft ervaring met deze bundel?

  antwoord

  • Arkadi Shapoval
   04.06.2020

   Besteed aandacht aan alles wat je kunt. Van focus tot uitstraling.

   antwoord

 19. jury
  21.11.2020

  Wat kun je zeggen over het werk van deze lens op een Canon R spiegelloze camera?

  antwoord

 20. Dmitry
  23.01.2021

  Ik ging onlangs naar een online winkel om Sigma 35 1.4 voor mijn Nikon D7200 te kopen. Door een doel mee te nemen en te observeren hoe de afstandsschaal zich gedraagt ​​in livebeeld en door de zoeker, ontdekte ik de frontfocus. De correctie in de camera in de winkel door +3 heeft de situatie al verbeterd. Ik was opgelucht en heb hem rustig gekocht.

  Een paar dagen later, al thuis, heb ik de camera op statief gezet en de AF-nauwkeurigheid getest op verschillende afstanden. Tot 2 meter is bewerken van +6 tot +10 voldoende, op langere afstanden heb je +13 nodig.

  Na getest te hebben op +13 een afstand van 1 m, ontdekte ik dat hier de afstandsschaal in beide AF-standen op dezelfde plaats blijft, met een scherp beeld van het doel. Daardoor kwam ik tot de conclusie dat +13 voor alles het optimum is en de scherpte op 1.4 helemaal tevreden is.

  PS Ik ontdekte ook dat mijn gewone native Nikon 35 1.8 dx, die ik 3 jaar heb gebruikt, pas scherp in fase is op een afstand van maximaal 1 m, en dan zeep. Maar het is moeilijk om met hem te sollen.

  antwoord

 21. Alexander
  30.06.2021

  Je kunt dit objectief niet objectief beoordelen door te fotograferen op een oude d700. Hij kan zichzelf pas onthullen in de 800e aflevering. Gelieve opnieuw te schieten

  antwoord

 22. Sergo's
  26.02.2023

  Fotograferen met een flitser op de camera is eigenlijk een beetje frivool - ten eerste ... Ten tweede: hoeveel gedoe met DSLR's - de lens is niet vriendelijk voor de camera, front-back focus ... het is tijd om over te schakelen naar spiegelloze camera's en het is meest kosteneffectief om Sony te gebruiken - uitstekende nexes, goedkoop op de secundaire, met een adapter, uitstekende minolts en sonya-lenzen .. kijk eens nuchter hoeveel jaar later nikon en canon overstapten op spiegelloze camera's, die nog niet duur zijn, maar erg duur ... het is duidelijk dat professionals met deze ophef omgaan in naam van snelle focus, optische zoeker en het geld dat in optica is geïnvesteerd, maar waarom zouden wij, gewone stervelingen of gevorderde amateurs. , dat er alleen verslaggevers en huwelijksbedienden in de buurt zijn. (nou ja, en frivole firma's ook). En om langzaam (relatief) foto's van hoge kwaliteit te krijgen. Uit eigen ervaring merk ik dat je je eigen optiek moet nemen en moet leren hoe je er het maximale uit kunt halen. (Dit wordt trouwens ook geadviseerd door Arkady, op wiens website we het hebben. Er zijn nog steeds problemen met profielen in editors, evenals bij het ontvangen van jpeg op de camera, automatische correcties voor lichtafval, aberraties en vervorming werken mogelijk niet met de lens van iemand anders - ook hoofdpijn ..

  antwoord

 23. Laad meer reacties...

antwoord

 

 

boven
mobiel computer