Canon EOS-camerafocussensoren

Canon EOS-camerafocussensoren

Canon EOS-camerafocussensoren

Het fasefocussysteem van moderne digitale SLR-camera's is gebaseerd op speciale fasesensoren die een beeld ontvangen met behulp van extra cameraspiegel, analyseer de gegevens en instrueer de lens om in de ene of de andere richting scherp te stellen.

В JVI speciale gebieden zijn zichtbaar waarop wordt scherpgesteld. Deze gebieden zijn slechts een visuele weergave van de focussensoren. In feite worden deze gebieden (punten of zones) van scherpstelling op de scherpstelmodule op een heel andere manier gepresenteerd: ze bestaan ​​uit verticale en horizontale strepen, evenals de zogenaamde "kruisvormige sensoren". Verticale en horizontale gebieden worden ook wel lineair genoemd. Verticale strepen (die kunnen verschijnen in JVI zoals verticale rechthoeken) zijn gevoelig voor horizontale kaderlijnen en ongevoelig voor verticale lijnen. Horizontale strepen (die kunnen verschijnen in JVI zoals horizontale rechthoeken) zijn gevoelig voor verticale lijnen en ongevoelig voor horizontale lijnen. Kruisvormige scherpstelpunten (die kunnen worden weergegeven in JVI in de vorm van vierkanten) zijn gemaakt zodat u zich op alles kunt concentreren en u zich geen zorgen hoeft te maken over de oriëntatie van de sensor ten opzichte van het onderwerp. Het is ook vermeldenswaard dat focusgebieden veel groter kunnen zijn dan hun visuele representatie in JVI :)

Canon-camera's gebruiken verschillende scherpstelmodules, in de loop van de tijd worden geavanceerdere modules gebruikt in meer 'eenvoudige' camera's en worden steeds complexere scherpstelsystemen ontwikkeld voor vlaggenschipcamera's.

In sommige modellen bestaan ​​kruisvormige focuspunten uit twee componenten (2 'strepen') - verticaal en horizontaal, ze worden meestal kruisvormige punten met verhoogde nauwkeurigheid (zeer nauwkeurige sensor). Elk van hen heeft verschillende vereisten voor lensopening. De Canon EOS-1D Mark III-camera heeft bijvoorbeeld 19 zeer nauwkeurige kruisvormige scherpstelpunten, maar er is één kanttekening: voor lenzen met een maximale diafragmaverhouding van minder dan 1: 2.8 is de horizontale component van dergelijke punten niet werk, en de kruisvormige punten zelf veranderen in gewone lineaire focuspunten met een verticale oriëntatie (behalve de middelste).

Houd er rekening mee dat het de maximale waarde is van het relatieve diafragma (f-stopgetal F) dat wordt bedoeld, en niet de waarde van het diafragma waarbij de opname wordt gemaakt. Het scherpstellen gebeurt altijd bij een wijd open diafragma en hiermee moet rekening worden gehouden.

Als je een lens installeert met een maximale f-waarde van F2.8, dan zijn de horizontale componenten van de kruisvormige stippen ingeschakeld en werken alle 19 punten zoals verwacht, terwijl ze een verbeterde nauwkeurigheid hebben in vergelijking met conventionele kruisvormige stippen. Aan de ene kant krijgen we een grotere nauwkeurigheid met F≤2.8 en aan de andere kant 'verliezen' we het kruispunt met F>2.8 lenzen.

Focussysteemconcept voor Canon 1D Mark III

Focussysteemconcept voor Canon 1D Mark III

Er zijn ook cameramodellen waarbij de kruisvormige stip in zijn normale modus (zonder verhoogde nauwkeurigheid) blijft werken op 'donkere' lenzen, en bij gebruik van een snelle lens wint hij gewoon aan extra nauwkeurigheid. Bijvoorbeeld, Canon 6D met 2.8 lenzen

Canon 6D-focussysteem

Canon 6D-focussysteem

Sommige modellen gebruiken dubbele kruisvormige punten, voorwaardelijk kan worden gezegd dat dergelijke punten bestaan ​​​​uit twee kruisvormige punten die 45 graden ten opzichte van elkaar zijn gedraaid. Het kan worden voorgesteld als '+' en 'x' bovenop elkaar. Deze combinatie verbetert de kwaliteit van scherpstellen in moeilijke omstandigheden aanzienlijk.

Canon 20D cameraconcept focussysteem

Canon 20D cameraconcept focussysteem

Tabel: fasefocussystemen van alle Canon EOS-camera's. Voor deze tablet heb ik een artikel gemaakt.

model Punten/Kt. bovendien
D3o, D6o 3/0 Er zijn geen kruispunten en de beschikbare 3 focuspunten zijn verticaal georiënteerd.
300D, 350D, 10D, 1000D 7/1 Conventioneel middelpunt van het kruistype, werk met F≤5.6
1100D, 1200D, 1300D 9/1 Conventioneel middelpunt van het kruistype, werk met F≤5.6
20D, 20 dagen, 30D, 400D, 450D, 500D, 550D, 600D, 100D, 200D, 250D, 2000D, 4000D 9/1 Kruisvormig middelpunt met hoge nauwkeurigheid. Zeer nauwkeurige sensor werkt met F≤2.8 lenzen, met 2.8 lenzen
40D, 50D, 60D,60DA, 650D, 700D 9/9 De centrale kruispunt heeft een extra kruisvormige sensor met verhoogde nauwkeurigheid, diagonaal ten opzichte van de hoofdsensor (X-oriëntatie), die alleen werkt met F≤2.8-lenzen. Het middelpunt is dus een dubbele kruisvorm. Ook heeft de gebruikelijke centrale kruisvormige sensor een speciale zigzagstructuur, die de scherpstelling 2 keer verbetert wanneer 2.8
7D, 70D, 750D, 760D 19/19 De middelste stip heeft een extra zeer nauwkeurige kruisvormige diagonale (X-oriëntatie) sensor die alleen werkt met F≤2.8-lenzen. Het middelpunt is dus een dubbele kruisvorm. Ook hebben de 5 middelste kruispunten (in een verticale rij) een speciale zigzagstructuur die de focus verbetert wanneer 2.8
7D Mark II 65/65,-3EV Alle punten zijn kruisvormig. De middelste punt heeft een extra zeer nauwkeurige kruissensor die alleen werkt met F≤2.8-lenzen. Als een lens met F>2.8 wordt gebruikt, dan is het middelpunt een regelmatig kruis. Het middelpunt is dus een dubbele kruisvorm. Alle punten behalve het middelpunt zijn normale kruispunten met F≤5.6-lenzen.

Vanaf 5.6

Het scherpstelsysteem ondersteunt iTR AF - Intelligent Tracking & Recognition AF, dat samenwerkt met belichtingsmeter en stelt u in staat om de focus op het gezicht te verbeteren, en stelt u ook in staat informatie te gebruiken over de kleurverdeling in het frame dat wordt opgenomen om de focus te verbeteren.

Er zijn functies bij sommige lenzen.

6D 11/1 Kruisvormig middelpunt met hoge nauwkeurigheid. Zeer nauwkeurige horizontale lijnsensor werkt met F≤2.8 lenzen, met 2.8 lenzen
5D.5D Mark II 9/1 Kruisvormig middelpunt met hoge nauwkeurigheid. Zeer nauwkeurige sensor werkt met F≤2.8 lenzen, met 2.8 lenzen JVI, waarvan 2 kruisvormig, maar alleen bij F≤2.8 (bij 2.8
1Ds, 1Ds Mark II, 1D, 1D Mark II, 1D Mark II N 45/7 Hoge nauwkeurigheid kruistype middelpunt, zeer nauwkeurige sensor werkt met F≤4-lenzen, en 6 meer zeer nauwkeurige kruistype punten, zeer nauwkeurige sensoren werken met F≤2.8 lenzen. Als 4 wordt gebruikt
1Ds Mark III, 1D Mark III 19 (45) / 19 Kruispunt met hoge nauwkeurigheid, sensor met hoge nauwkeurigheid werkt met F≤4-lenzen en 18 andere kruistypes met hoge nauwkeurigheid, sensoren met hoge nauwkeurigheid werken met F≤2.8-lenzen. Er zijn 26 lineaire hulppunten met verticale oriëntatie. Als 4
1D Mark IV 45/39 Hoge precisie centrale punt, hoge precisie sensor werkt met F≤4 lenzen, en 38 meer hoge precisie cross type punten, hoge precisie sensoren werken met F≤2.8 lenzen. Als 4
1D X, 1D C, 5D Mark III, 5Ds, 5Dsr 61/41

-2EV

De 21 middelste kruispunten werken met F≤5.6 en de 20 zijkruispunten werken met F≤4 (als F> de gespecificeerde waarden beginnen de punten te werken als normale lijnpunten). Optionele kruistasters met hoge precisie werken alleen met F≤5.

Vanaf 5.6

1D X, 1D C, 5Ds, 5Dsr gebruiken iTR AF - Intelligent Tracking & Recognition AF-technologie die samenwerkt met belichtingsmeter en stelt u in staat om de focus op het gezicht te verbeteren, en stelt u ook in staat informatie te gebruiken over de kleurverdeling in het frame dat wordt opgenomen om de focus te verbeteren.

5D Mark III is verstoken van deze technologie, omdat het meetsysteem expositie is uitsluitend gebaseerd op 63-zonesensor.

1D X, 1D C maakt spotmeting mogelijk expositie op het geselecteerde scherpstelpunt.

1D X Mark II, Canon 5D Mark IV 61/41

-3EV

In het centrale deel worden 5 dubbele kruispunten gebruikt. 61 punten werken met F≤8 (inclusief 8 centrale kruispunten werken met F≤21). Er zijn in totaal 41 kruispunten. 20 laterale kruispunten werken met 4≤F≤5,6 (als F> de gespecificeerde waarden, beginnen de punten als normale lineaire punten te werken). Het middelpunt heeft een gevoeligheid van -3E.V. Er zijn veel functies bij sommige lenzen.Er worden gegevens over de nieuwe focusmodule gespecificeerd.
80D, 90D, 77D, 800D, 850D, 6D Mark II 45/45 Het middelpunt heeft een gevoeligheid van -3E.V. Alle punten zijn kruisvormig. De middelste punt heeft een extra zeer nauwkeurige kruisvormige diagonale (X-oriëntatie) sensor die alleen werkt met F≤2.8-lenzen. Het middelpunt is dus een dubbele kruisvorm. Ook heeft het centrale kruispunt een speciale zigzagstructuur die de focus verbetert. De kruisvormige X-oriëntatiesensor bestaat uit een dubbele set detectielijnen.

bij 2.8

Met F=8 werken slechts 9 middelste scherpstelpunten

Alle punten behalve het middelpunt zijn normale kruispunten met F≤5.6-lenzen.

90D gebruikt meetmodule/sensor expositie helpen focussen

Canon EOS-1D X Mark III 191/155 Gevoeligheid van -4 EV. Deep learning-technologie, head- en eye-tracking. Werken met F/8. Maakt gebruik van meetmodule/sensor expositie helpen focussen

De instructies voor sommige camera's geven een lijst met lenzen aan die niet vallen onder de algemene regel voor de werking van scherpstelpunten, afhankelijk van het F-nummer, vooral bij gebruik teleconverters.

Alleen oudere Canon-camera's kunnen een of meer middelste scherpstelpunten gebruiken om goed te werken met lenzen met 5.6.

Live View

Ook het scherpstellen met Live View kan niet worden omzeild; in deze scherpstelmodus gaat de hoofdspiegel van de camera omhoog en wordt scherpgesteld met behulp van de hoofdmatrix van de camera.

Model Livebeeld-focus
20Da Er is geen autofocus in de Live View-modus, je moet handmatig scherpstellen. Er zijn alleen 5x en 10x vergrotingen voor het centrale deel van het beeld. Overigens staat 5x of 10x vergroting altijd aan, d.w.z. bij een vergroting van 1x is het onmogelijk om het hele beeld op het display weer te geven. Om een ​​foto te maken, moet u deze modus ook verlaten en kunt u tijdens het afspelen de instellingen niet wijzigen. expositie.
40D, 1D Mark III, 1Ds Mark III Er is geen autofocus in de Live View-modus (Quick-modus is gebaseerd op scherpstelling door fasesensoren), u moet handmatig scherpstellen. Er zijn 5x en 10x vergroting van het beeldgebied.
450D, 1000D, 1100D, 1200D1300D 500D, 550D, 600D Gebruikelijk 'langzaam' scherpstellen door contrast. Vergroting van het geselecteerde gebied is beschikbaar.
2000D, 4000D, 7D, 6D, 60D,60DA, 50D, 5D Mark II, 5D Mark III, 1D Mark IV, 1D X, 1D C Normale 'langzame' scherpstelling in tegenstelling tot gezichtsherkenning. Vergroting van het geselecteerde gebied is beschikbaar.
650D, 700D, Canon EOS M Er wordt gebruik gemaakt van het Hybrid CMOS AF-systeem. Een deel van de matrixpixels is gereserveerd voor het autofocussysteem door het faseverschil te meten, hoewel een dergelijke scherpstelling alleen werkt in het centrale gebied van het beeld en alleen dient voor benaderende scherpstelling. Het scherpstellen wordt verfijnd door de gebruikelijke 'langzame' contrastscherpstelling. Het volledige potentieel van deze scherpstelmethode is alleen beschikbaar met Canon STM-lenzen. Vergroting van het geselecteerde gebied is beschikbaar, evenals focusmodi FlexiZone Single, FlexiZone Multi en gezichtsprioriteit.
100D, Canon EOS M2, Canon EOS M10 Er wordt gebruik gemaakt van het Hybrid CMOS AF II-systeem. Een deel van de matrixpixels wordt gereserveerd voor het autofocussysteem door het faseverschil te meten. Het dekkingsgebied is 80% (verticaal en horizontaal), fasefocus in Live View-modus, en dient alleen voor benaderende scherpstelling. Het scherpstellen wordt verfijnd door het gebruikelijke 'langzame' contrast scherpstellen. Het volledige potentieel van deze scherpstelmethode is alleen beschikbaar met Canon STM-lenzen. Vergroting van het geselecteerde gebied is beschikbaar, evenals focusmodi FlexiZone Single, FlexiZone Multi en gezichtsprioriteit.

 • Canon EOS M2 gebruikt 31 scherpstelpunten in Live View
 • Canon EOS M10 gebruikt 49 scherpstelpunten in Live View
Canon EOS M3, 760D, 750D Er wordt gebruik gemaakt van het Hybrid CMOS AF III systeem. Theoretisch 4 keer sneller dan Hybrid CMOS AF II-technologie. Een deel van de matrixpixels wordt gereserveerd voor het autofocussysteem door het faseverschil te meten. Het dekkingsgebied is 80% horizontaal en 70% verticaal. Vergroting van een geselecteerd gebied is beschikbaar, evenals Tracking AF (alleen 760D), FlexiZone Single, FlexiZone Multi en Face Priority. Het systeem werkt alleen goed met lenzen met F≤5.6. Als F>5.6, is normale contrastfocus ingeschakeld.
70D.7D Mark II Er wordt gebruik gemaakt van het Dual Pixel CMOS AF-systeem. Elke pixel op de matrix (80% van de matrix) is verdeeld in twee afzonderlijke fotodiodes om het faseverschil te lezen. Alle pixels zijn dus als fasefocuspunten. Lenzen met F≤11 worden ondersteund. De contrastmethode wordt gebruikt om de focus te verfijnen. De technologie is niet triviaal, dus de gedetailleerde uitleg is erg groot. Vergroting van het geselecteerde gebied is beschikbaar, evenals focusmodi FlexiZone Single, FlexiZone Multi en gezichtsprioriteit. Het scherpstellen gaat snel genoeg.
1D X Mark II, Canon 5D Mark IV, 6D Mark II Er wordt gebruik gemaakt van het Dual Pixel CMOS AF-systeem. De technologie is hetzelfde als: 70D, 80D, 7D Mark II. Details worden gespecificeerd.
Canon EOS M5, M6, M6 Mark II, M50, M50 MarkII

80D, 90D, 77D

800D, 850D, 200D, 250D

Er wordt gebruik gemaakt van het Dual Pixel CMOS AF-systeem. De technologie is hetzelfde als: 70D, 7D Mark II, 1D X Mark II. Details worden gespecificeerd.
Canon EOS-1D X Mark III Er wordt gebruik gemaakt van het Dual Pixel CMOS AF-systeem. Gevoeligheid -6-18 EV, werk met F/11. Dekking 90% horizontaal en 100% verticaal
R, RP, RA Dual Pixel CMOS AF-systeem in gebruik
R5, R6 Dual Pixel CMOS AF II (tweede generatie) systeem wordt gebruikt. Gevoeligheid van -6.5 of -6 tot +20, 1053 focusgebieden zijn beschikbaar voor selectie over het hele veld van het frame, Deep Learning-systeem

Trouwens, alle camera's hebben bij waarneming met Live View de mogelijkheid om de Quick-modus te gebruiken, waarin de camera Live View verlaat, scherpstelt met behulp van fasefocussensoren en Live View vervolgens weer inschakelt. Camera's 20Da, 40D, 1D Mark III en 1Ds Mark III hebben niet echt volledige autofocus in Live View waarbij de sensor van de camera rechtstreeks wordt gebruikt.

Ik zou dankbaar zijn voor een repost en toevoeging van informatie in de comments :)

Reacties op dit bericht vereisen geen registratie. Iedereen kan een reactie achterlaten. Veel verschillende fotoapparatuur is te vinden op AliExpress.

Materiaal voorbereid Arkadi Shapoval. Trainingen/consulten | YouTube | Facebook | Instagram | Twitter | Telegram

Voeg een reactie toe:

 

 

Opmerkingen: 98, over het onderwerp: Canon EOS camerafocussensoren

 • Simon

  Schrijf pliz hoe je de drie schroeven kunt vinden die de sensor uitlijnen?
  Mensen zeggen dat je het thuis kunt doen:

  Canon EOS 5D

  Heeft iemand ervaring met het bereiken van de drie propellers in 5D?

  Het plastic plaatje dat de drie schroeven afdekt wordt van de kast afgescheurd en daarna zonder problemen terug gelijmd, er zit een plaklaagje op. Breekt niet, flexibel. De schroeven zitten vast met een soort transparante gel en de kop van een van de schroeven zat onder een lek en moest worden verwijderd.

  Voor het aandraaien van de schroeven heeft u een zeskant van 1,5 mm nodig. Om het platform met autofocussensoren parallel te verschuiven, moet u alle drie de schroeven in dezelfde hoek draaien. In mijn geval, om de frontfocus te fixeren, moest ik ze ongeveer 150 graden tegen de klok in draaien.

  Ik heb ze voor elke test 15 graden gedraaid, maar je kunt ze in eerste instantie 30 - 45 of zelfs meer draaien. Het duurde helemaal geen 15 minuten, maar 2 uur - ik testte met verschillende lenzen en in het begin miste ik, alleen controlerend op een gat van 2,8.

  Controleer met verschillende openingen, bijvoorbeeld 2,8 en 5,6 tenminste. In een notendop: vervaging aan de voorkant begint veel eerder dan vervaging aan de achterkant; als alles daadwerkelijk optimaal is ingesteld, is er een gevoel van lichte frontfocus op een vol gat. En de zone van maximale scherpte verschuift met diafragma, net als in boeken over optica. We moeten de gulden middenweg kiezen.

 • Andrey

  Voor zover ik weet heeft de 20D/30D geen kruisvormige focussensor.

  • Arkadi Shapoval

   Er is.

 • Alexander

  Bij het fotograferen op een Canon 1100D en een Helios-81N handmatige MC met een niet-programmeerbare adapter, merkte ik dat autofocus niet meer werkt bij gesloten diafragma's van 8 of meer. Ik dacht dat het een bug was, maar toen kwam ik je artikel tegen. Het blijkt dat om het centrale kruispunt te laten werken, scherpstellen "altijd moet worden gedaan met een volledig open diafragma" (2 - 2.8), en een vereenvoudigde reeks handelingen bij het fotograferen met een handmatige lens er als volgt uit moet zien:
  1. Focussen op het centrale punt van het onderwerp;
  2. INSTELLEN VAN DE DIAFRAGMAWAARDE DIE NODIG IS VOOR OPNAMEN;
  3. Frame-indeling;
  4. Schieten.
  Begrijp ik alles goed?

 • anonymus

  heel goed dankje

 • anonymus

  1Ds Mark III, 1D Mark III - 45/19 - Scherpstelpunten/kruispunten

 • Denis

  Hallo Arkadi! Zo'n probleem: autofocus op mijn 50d valt constant uit. Bovendien zijn de fouten niet systematisch, maar afhankelijk van de draairichting van de lens (vanaf MDF of van oneindig). Autofocus aanpassingen via het menu hadden niet het gewenste effect, autofocus leeft eigenlijk zijn eigen leven. En helaas zijn er geen Canon-servicecentra meer in mijn stad. Wat kan dit gedrag veroorzaken?

  • Roman

   Heb je autofocus getest op andere lenzen?

   • Denis

    Afgesproken, de komende dagen kijk ik door het glas van een ander.

  • Michael

   Heb je geen 18-55 thee?

   • Denis

    50/1,8. Er is ook een walvis, maar die is er niet kritisch op.

  • Yana

   Heb je het probleem kunnen oplossen?

 • Vyacheslav

  Goedemiddag! Ik zou het op prijs stellen als iemand mij zou kunnen helpen dit te achterhalen.
  Ik heb onlangs een gebruikte 80D-camera gekocht (uitstekende staat). Ik liep tegen een probleem aan: alleen het middelste autofocuspunt werkt nauwkeurig door de zoeker. De overige 44 kruispunten geven geen nauwkeurige treffer. Meestal backfocus. De lens is Tamron sp 35mm f1.8. Ik heb verschillende diafragma's geprobeerd, van 1.8 tot 8, het resultaat is hetzelfde.

  Hierdoor is het onmogelijk om tracking focus op alle 45 punten in het apparaat te gebruiken, het object is gewoon niet scherp wanneer het het centrum verlaat.

  Vertel me wat is het? Kan het worden gerepareerd?

  • Arkadi Shapoval

   De belangrijkste redenen
   1. misschien is 80d niet compatibel met tamron 35/1,8, dit komt vaak voor. Dit is een firmwarefout voor een lens van een derde partij.
   2. misschien zit er wel echt een voor/achterkant van de camera. Kan testen met andere lens

 • Sergei

  Nieuweling, graag reageren! Wat is de favoriete AF-methode voor foto's en films op de EOS M100 - Tracking, Zone, Single Point? Beschrijf de voor- en nadelen van elke methode.

  • B.R.P.

   Kies de AF-methode afhankelijk van wat je fotografeert.

 • Pokemon

  Vanavond waardeerde ik het verschil in de werking van de AF-module voor 1Ds_mk2 en 1Ds_mk3.
  Tokina 28-70 / 2.6-2.8 lens, een kroonluchter en een nachtlampje gaan aan in de kamer en er zijn hier en daar spaarlampen. 1Ds_mk2 focust langzaam en onzeker of weigert het de eerste keer te doen. 1Ds_mk3 stelt veel sneller en nauwkeuriger scherp. Het verschil is zeer goed merkbaar en meer merkbaar dan tussen bijvoorbeeld D4 en D700.

 • Alexey

  Hallo Arkadi! Heel erg bedankt voor het artikel. Ik durf te stellen dat je het aanvult met een beschrijving van de punten- en scherpstelsystemen van de Canon EOS R en Canon EOS RP camera's, aangezien die ook tot het EOS-systeem behoren. Dank u bij voorbaat.

 • Мария

  Goedeavond. Gisteren moest ik het scherpstelsysteem vergelijken met Nikon en Canon.

  Ik begreep het niet helemaal uit de tekst van het artikel en heb het misschien gemist: wanneer het onderwerp (de rand) scherp is, piept de sensor en markeert het rode punt. Alles in het algemeen, zoals kna Nikone.

  Maar op Nikon is er ook een bepaalde cirkel linksonder, die brandt terwijl het object zich in de scherptezone bevindt, en uitgaat wanneer het object het verlaat. Handig, want de fotograaf ziet weer eens dat het onderwerp niet onscherp is geworden.

  Is er een vergelijkbare mogelijkheid op Canon, of is het allemaal maar een oogje, in de zoeker of LV?

 • Paul Kretz

  De snelle modus van Live View is lang geleden verwijderd. Dus niet "alle camera's hebben", maar alleen oude, zoals 70D, 600D, 100D ... Bijvoorbeeld in 200D en 80D is zo'n modus niet meer. Maar in plaats van Continuous AF verscheen Servo AF in Live View (niet te verwarren met Servo voor JVI, hoewel de essentie hetzelfde is). Nu is echter Continuous AF teruggekeerd naar R, RP, 90D en anderen ... Ik praat hier veel over op mijn YouTube-kanaal - Paul Kretz. PS Dit is mijn eerste reactie op de site, hoewel ik al heel lang fan ben. Hartelijk dank voor alle materialen!

 • Konstantin

  Canon 650D Vraag: Zijn de fasesensoren verstelbaar of gelijmd op Chinese lijm zoals op de Canon 1100D?Ik heb backfocus.Ik denk dat het gemakkelijker is om de fasesensoren te verplaatsen, of de matrix te verplaatsen.Wie heeft ervaring?

  • Ivan

   Je hebt al geantwoord in een andere chat. Lees het, het staat er allemaal in detail. Er zijn geen fasesensoren in de kamer. Er is één AF-sensor, met één matrix, die werkt volgens het faseprincipe. Je kunt het natuurlijk gewoon zo draaien, maar het wordt een instelling "op het oog", "van de bulldozer". De juiste instelling gebeurt met speciale apparatuur en servicesoftware. Bekijk bijvoorbeeld hoe dit op de Nikon D90 camera gebeurt:
   http://libraphoto.com/blog/wedding-blog/Nikon-D90-Inspection-and-Adjustment-program.html

 • sergejs zo

  Als je een lens installeert met een maximale f-waarde van F2.8, dan gaan de horizontale componenten van de kruisvormige punten aan en werken alle 19 punten zoals verwacht,

  dus de centrale werkte met f4

 • sergejs zo

  In sommige modellen bestaan ​​kruisvormige focuspunten uit twee componenten (2 'strepen') - verticaal en horizontaal, ze worden meestal kruisvormige punten met hoge precisie genoemd

  en het kruis kan uit één onderdeel bestaan?

  • Arkadi Shapoval

   dan wordt het geen kruis (niet 'X', maar 'I', of '-')

 • Yegor

  Titanisch werk! Alleen hier kon ik het verschil ontdekken tussen snelle af en hybride af

Voeg een reactie

Auteursrecht © Radojuva.com. Blog Auteur - fotograaf in Kiev Arkadi Shapoval. 2009-2023

Engelse versie van dit artikel https://radojuva.com/en/2014/02/canon-focus-points/

Versión en español de este artículo https://radojuva.com/es/2014/02/canon-focus-points/