Test Canon Zoomlens EF-S 18-135mm 1: 3.5-5.6 IS STM

Volgens geleverd door Canon Zoomlens EF-S 18-135 mm 1: 3.5-5.6 IS STM-lens, veel dank aan Dmitry Mikhailov.

Test Canon Zoomlens EF-S 18-135mm 1: 3.5-5.6 IS STM

Test Canon Zoomlens EF-S 18-135mm 1: 3.5-5.6 IS STM

De Canon Zoomlens EF-S 18-135mm 1:3.5-5.6 IS STM is een mooie veelzijdige 7,5x zoomlens voor cropped camera's die Canon EF-S lenzen ondersteunen. De Canon 18-135mm STM behoort tot de nieuwe lijn van Canon STM lenzen. STM - STper Motor is een stappenmotor die zorgt voor een soepele, stille en snelle scherpstelling. STM-technologie is erg belangrijk bij het opnemen van video, waar de positieve eigenschappen ervan vereist zijn. STM-lenzen werken alleen zo efficiënt mogelijk op nieuwe moderne camera's met hybride scherpstelsystemen vanaf Canon 650D. Hoewel op mijn oude Canon 350D en Canon 40D de lens werkt uitstekend.

Een van de kenmerken van de Canon 18-135mm STM, en andere vergelijkbare lenzen, is de aanwezigheid van een elektronische scherpstelring, die niet direct is verbonden met het mechanische scherpstelsysteem. Persoonlijk ben ik geen grote fan van de elektronische ring, waarvan de tekortkomingen door mij in de review uitgebreid worden beschreven. Canon-lens EF 40 mm 1:2.8 STM. De elektronische scherpstelring op de Canon 18-135 mm STM zorgt echter voor een vloeiende scherpstelling, wat belangrijk is bij het opnemen van video. De scherpstelring is, in tegenstelling tot de zoomring, niet van rubber voorzien.

Canon EF-S 18-135mm 1: 3.5-5.6 IS STM

Canon EF-S 18-135mm 1: 3.5-5.6 IS STM met de meest langwerpige stam (135 mm)

Het scherpstellen op de lens gaat snel, al mag je natuurlijk geen instant respons verwachten van de Canon 18-135mm STM. De lens stelt geruisloos scherp, op de body vind je de 'AF/MF' focus mode schakelaar. De minimale scherpstelafstand bij een brandpuntsafstand van 135 mm is slechts 39 cm, waardoor je macro-opnamen kunt maken met een vergroting van 1:3.6. Dit is niet het beste resultaat voor dergelijke zoomlenzen, maar desondanks kun je met de Canon 18-135mm STM kleine objecten van dichtbij fotograferen.

Wat ik niet leuk vind aan STM-lenzen is het ontbreken van een volwaardige permanente handmatige scherpstellingsregeling (de zogenaamde FTM-modus  - Full TIME Mjaarlijkse scherpstelling). FTM is alleen beschikbaar bij gebruik van de focusmethoden 'One shot' en 'AI Focus' en alleen als de focusknop wordt ingedrukt. FTM is ook beschikbaar in Live View (ook bij het opnemen van video) met elke geselecteerde focusmethode. Bij gebruik van de 'AI Servo' methode werkt FTM niet.

Scherpstelling is intern; bij zoomen draait de frontlens niet mee. De romp van de lens bestaat uit slechts één sectie. Alleen jammer dat wanneer je de brandpuntsafstand verandert, de achterste lens van de lens als een pomp beweegt en lucht in het midden van de lens stuwt (het zogenaamde 'stofzuigereffect'). De zoomring draait soepel. De kofferbak van de lens op het exemplaar uit deze review valt er niet spontaan uit. Voor het geval dat, vindt u de 'Lock' brandpuntsafstandvergrendeling in de 18 mm-positie op de behuizing.

Canon EF-S 18-135mm 1: 3.5-5.6 IS STM

Canon EF-S 18-135mm 1: 3.5-5.6 IS STM

De in de lens ingebouwde stabilisator is erg stil en vervult zijn functie prima. De stabilisator wordt in- en uitgeschakeld met de 'Stabilizer ON/OFF' schakelaar. Gezien de stille werking van autofocus en de stille werking van de stabilisator zou de Canon 18-135mm STM geen onnodige geluiden moeten creëren in video's. Het is goed dat elke nieuwe technologie zorgt voor steeds stillere, kleinere en snellere lenzen.

Natuurlijk is het jammer dat de Canon 18-135mm STM een matige helderheid met maximaal F/3.5@18mm en F/5.6@135mm. Diafragma sluit tot F/36@135mm en F/22@18mm. Het diafragma bestaat uit 7 afgeronde bloembladen.

Canon EF-S 18-135mm 1: 3.5-5.6 IS STM

Canon EF-S 18-135mm 1: 3.5-5.6 IS STM

EGF De Canon 18-135 mm STM is 29-216 mm, wat genoeg zou moeten zijn voor een breed scala aan fotografietaken.

De lens is in Taiwan geassembleerd en goed gemonteerd - er is geen speling en ik heb niets gevonden om over te klagen. Bajonet metaal, frontfilter diameter - 67 mm. De lens wordt geleverd met een kleine plastic zonnekap Canon EW-73B. De zonnekap kan heen en weer op de lens, terwijl het moeilijk is om bij de scherpstelring te komen. De Canon 18-135mm STM weegt bijna 500 gram, de camera erbij blijkt zwaar te zijn en de lens ziet er veel mooier uit dan de standaard op de camera Canon Zoomlens EF-S 18-55mm 1:3.5-5.6 IS II.

Canon EF-S 18-135mm 1: 3.5-5.6 IS STM

Canon EF-S 18-135mm 1: 3.5-5.6 IS STM

De kwaliteit van het beeld heeft mij persoonlijk niet omgekocht. Canon 18-135mm STM - produceert mooie beelden met een goede scherpte, die soms merkbaar ontbreekt, maar verder niets van een moderne universele lens met een kleine helderheiden was niet te verwachten. Ook - er is vervorming, vignettering en chromatische aberratie (vooral rond de randen van de afbeelding). De beeldkwaliteit van de oudere Canon EF-S 18-135mm 1:3.5-5.6 IS (niet-STM) versie zou merkbaar inferieur zijn aan de nieuwe 'STM'-versie.

Hier link naar origineel archief — 570 MB, 47 foto's. Gebruikt voor schieten beschermende filter Hoya Pro1 Digital 67 mm MC UV[0] Gemaakt in Japan. Meer voorbeeldfoto's voor deze lens zijn te vinden in Canon 70D recensie.

Meer voorbeelden van foto's (met bewerking) voor deze lens voor Radozhiva graag verstrekt Alexander Frolov.

Canon EF-S 18-135mm 1: 3.5-5.6 IS STM

Verlichting van de frontlens Canon EF-S 18-135mm 1: 3.5-5.6 IS STM

Lensprijzen in populaire winkels kunnen zie deze link, of in het prijsblok hieronder:

Een nauwkeurige en volledige lijst van alle originele Canon EF-S-lenzen kan worden kijk hier.
Reacties op dit bericht vereisen geen registratie. Iedereen kan een reactie achterlaten. Veel verschillende fotoapparatuur is te vinden op AliExpress.com.

Aanzicht van de lens op de camera Canon 100D

Zicht op de lens op de camera Canon 100D

Totaal

Canon Zoomlens EF-S 18-135mm 1: 3.5-5.6 IS STM voor het geld is een goede reguliere universele lens, merkbaar beter bij bepaalde taken'walvisachtigen' Klasse 18-55/3,5-5,6 lenzen. Zo'n lens is als enige geschikt voor veel niet al te moeilijke fototaken :)

Materiaal voorbereid Arkadi Shapoval. Trainingen/consulten | YouTube | Facebook | Instagram | Twitter | Telegram

Voeg een reactie toe:

 

 

Opmerkingen: 97, over het onderwerp: Canon Zoomlens EF-S 18-135mm 1: 3.5-5.6 IS STM review

 • Leeuw

  De vraag is een beetje off-topic, maar toch. Is dit objectief te vergelijken met Nikon DX VR AF-S Nikkor 18-140mm 1:3.5-5.6G? Dit is in wezen één niche: een walvis met een brede brandpuntsafstand. Maar Nikonovsky is iets duurder. Is een van hen beter?

  • Arkadi Shapoval

   ja klopt. + - gelijkaardig, iemand is ergens beter in, iemand in iets anders.

 • Oleksa

  Een volledig beeld nemen voor EOS R-bingo👌

  Binnenkort meer over 28-105 in razi! І door scherpte en door hardheid

  • B.R.P.

   Avzhezh, o'bєktiv razrazrobleniya geen cijfer is korter op cijfers, lager is oud plіvkovy. Alleen vanaf het laatste frame huilt niet ...

Voeg een reactie

Auteursrecht © Radojuva.com. Blog Auteur - fotograaf in Kiev Arkadi Shapoval. 2009-2023

Engelse versie van dit artikel https://radojuva.com/en/2014/02/canon-18-135-is-stm/

Version en español de este artículo https://radojuva.com/es/2014/02/canon-18-135-is-stm/