RAW-omzetter

Moderne digitale fotografie wordt sterk geassocieerd met beeldverwerkingsprogramma's. Soms maakt alleen een foto-editor precies de foto die we uiteindelijk als het werk van een fotograaf beschouwen.

RAW-omzetter

RAW-omzetter


Moderne digitale fotografie is verraderlijk, soms verandert het in gewone wiskundige trucs, waar ik al over schreef in artikelen'subpixels''Gigapixels''JPEG''Trucs met RAW' En 'RAW-instellingen'. Elke foto genomen in het zogenaamde raw-formaat - RAW, om af te drukken of te bekijken op een computer, moet worden geconverteerd (getransformeerd) naar een eenvoudiger formaat met een eenduidige weergave van gegevens. Gewoonlijk wordt zo'n programma RAW-converter ('raw-converter') genoemd. Er zijn slechts een groot aantal van dergelijke converters, maar vanwege de specifieke kenmerken van de onbewerkte bestanden van elke afzonderlijke camera, kunnen converters soms niet de "juiste" foto van deze onbewerkte gegevens recreëren. Er wordt vaak gezegd dat je voor het beste resultaat alleen de "native software" hoeft te gebruiken, die soms bij de camera wordt geleverd.

Hieronder staat mijn experiment, dat iedereen kan herhalen. De essentie van het experiment is heel eenvoudig - je moet hetzelfde onbewerkte bestand met verschillende converters converteren en kijken wat er gebeurt :) De foto van het experiment is genomen op Nikon Nikkor-SC Auto 1:1.4 f=50mm, heb ik specifiek gekozen voor een lens zonder microprocessorpinnen om elke specifieke beeldverbetering door de converter uit te sluiten door lensimperfecties uit de database te corrigeren. De foto is gemaakt in moeilijke lichtomstandigheden: zeer bewolkt weer, twee flitsen.

Link naar fotoarchief. (Het archief neemt 96.9 MB in beslag, om de ingepakte bestanden te bekijken, moet het archief worden uitgepakt). Let op: de foto's zijn niet voor bangeriken, vooral gevaarlijk voor skintonisten en pixelzoekers om te bekijken :)

Het archief bevat de volgende bestanden:

 • DSC_5549.NEF is het originele RAW-bestand dat tijdens het fotograferen is verkregen. Nikon D700, 14bit, lossless compressie, controle vignettering, ADL, langzame ruisonderdrukking, hoge snelheid ruisonderdrukking ISO - waren uitgeschakeld. Allemaal opgenomen in de Picture Control-modus SD (standaardmodus): contrastcorrectie - 0, helderheid - 0, verzadiging - 0, tint - 0, scherpte - positie 5 van de 10. Witbalans - "flits". Als u alle native "verbeteraars" inschakelt, kan software van derden nog slechter omgaan met het weergeven van gegevens. EXIF U kunt elk beschikbaar programma bekijken waaraan u gewend bent. Als zo'n programma niet bestaat, is dit eenvoudig te doen met behulp van de service on http://regex.info/exif.cgi.
 • DSC_5549.JPG – origineel JPEG-bestand verkregen tijdens RAW+JPEG-opnamen, instellingen zijn hierboven beschreven. JPEG L met kwaliteitsprioriteit.
 • DSC_5549(acr-original).jpg – bestand geconverteerd met Adobe Camera Raw 6.0 (ACR 6.0) in standaardmodus.
 • DSC_5549(acr-auto).jpg - het bestand is geconverteerd met Adobe Camera Raw 6.0 in de automatische modus.
 • DSC_5549(capturexn2-original).jpg – het bestand is geconverteerd met CaptureNX 2 v 2.4.5 in de standaardmodus.
 • DSC_5549(capturexn2-pt).jpg – het bestand is geconverteerd met CaptureNX 2 v 2.4.5 met de opnamemodus PT geselecteerd.
 • DSC_5549(lr-auto-tone).jpg – het bestand is geconverteerd met naakte Adobe Photoshop Lightroom 5.2 met de opdracht 'Auto tone'. Bij het exporteren naar JPEG werd 100% kwaliteit gebruikt, de rest van de standaardinstellingen.
 • DSC_5549(lr-original).jpg - Geconverteerd met kale Adobe Photoshop Lightroom 5.2 in standaardmodus met standaardprofielen geïnstalleerd met LR-installatie. Bij het exporteren naar JPEG werd 100% kwaliteit gebruikt, de rest van de standaardinstellingen.
 • DSC_5549(photoshop-from-original-jpeg-with-auto-levels).jpg - en zo ziet de verwerkte JPEG op de camera eruit met de "auto levels"-opdracht van Photoshop.
 • DSC_5549(viewnnx2-after-quick-adjust).NEF - dit is wat ViewNX 2 deed van de originele RAW bij installatie witbalans 'Automatisch berekenen' en selecteer PT-modus.
 • DSC_5549(viewnx2-auto-pt).JPG - ViewNX 2 indien geïnstalleerd witbalans 'Automatisch berekenen' en selecteer PT-modus.
 • DSC_5549(viewnx2-origineel).JPG - standaard ViewNX 2
 • DSC_5549 (omgekeerde originele jpeg). JPG - originele JPEG 90 ° gedraaid voor weergave met het ingebouwde hulpprogramma voor OS WINDOWS
 • picassa-view-original-nef-file.jpg - en zo ziet het originele RAW-bestand eruit als het wordt bekeken door Google Picassa, een momentopname van het programmavenster.

Geen reacties.

Het instellen van de converter is een zeer delicaat en noodzakelijk iets.

Ik wil wat ervaring delen over het gebruik van converters. Ik hou echt van de manier waarop native ViewNX en CaptureNX een foto weergeven. Om het beeld zo nauwkeurig mogelijk over te brengen - sinds ik het op het camerascherm en in het leven zag, gebruik ik precies "native" converters. Verfijning (retoucheren, kleurcorrectie en andere saaie routine) wordt uitgevoerd in Photoshop. Ik hou van een beetje sadistisch mechanisme: eerst wordt het originele RAW-bestand (NEF) in principe gecorrigeerd met ViewNX, geëxporteerd naar TIFF (16-bits ongecomprimeerd) en vervolgens gefinaliseerd in Photoshop. Zo krijg ik de fotoparameters die het origineel het dichtst benaderen. ViewNX heeft drie zeer sterke negatieve aspecten:

 1. verandert het originele RAW-bestand, waarna het niet zichtbaar is voor de camera
 2. heeft geen ruisonderdrukkingsfunctie, wat ViewNX ernstig beperkt bij het converteren van afbeeldingen met hoge ISO's
 3. vereist enorme rekenkracht

CaptureNX is ook een zeer interessante en zeer bruikbare converter met veel subtiele "native" instellingen die andere converters niet hebben (bijvoorbeeld stofverwijderingsfunctie:). Maar om de een of andere reden heeft het geen wortel geschoten bij mij, ik gebruik het alleen voor zeer doordachte picking in RAW-bestanden.

Natuurlijk helpt Lightroom veel wanneer u een groot aantal bestanden moet verwerken. Er is nog niets beters uitgevonden voor RAW-batchverwerking :) Ik merk al dat ik me als een gamer gedraag - als ik in LR werk, houd ik mijn linkerhand in de buurt van de 'asd'-toetsen voor snelle toegang tot sommige functies. Er is niets fijner dan 's avonds de LR aan te zetten, twee keer op de letter 'F' te drukken (overschakelen naar volledig scherm) en over de foto heen te overdrijven.

Mijn vaste baan bij LR

Laad LR bij het verwerken van foto's op het tabblad Ontwikkelen. Processor I3-3240, 8GB DDR3

Laat uw mening over converters achter in de opmerkingen.

Bedankt voor de aandacht. Arkadi Shapoval.

Voeg een reactie toe:

 

 

Opmerkingen: 247, over het onderwerp: RAW-converter

 • anonymus

  Ik vraag me immers af welke optie uit de gepresenteerde foto's volgens jou de beste is?
  Ik kreeg een beter resultaat in acdsee, nadat ik een beetje met de schuifregelaars had gespeeld.

 • Sergei

  Hallo Arkadi! Ik heb je eens (recentelijk) een vraag gesteld, hoe je Nikon's kilometerstand op de camera kunt achterhalen; ontdekt en werd de eigenaar. Nikon D3200 met slechts 1500 opnames! Ik keek op de officiële website voor alle firmware en programma's; gedownload ViewNX-i & Capture NX-D Volledig
  Ver. 1.19.010; zonder problemen geïnstalleerd; importeert bestanden, bekijken in alle modi is normaal, maar wanneer u NEF-bestanden probeert te corrigeren, werkt het programma niet, noch in ViewNX-i, noch in Capture NX-D, de functie is geactiveerd (het pictogram wordt geel) en de schuifregelaars zijn niet actief, er gebeurt niets met het bestand ... Wat doe ik verkeerd?
  PS Dezelfde vraag is naar de ondersteuningsdienst gestuurd, terwijl er geen antwoord is.
  Met vriendelijke groet, Sergej.

  • Anatoly.

   Sergey, de laatste tijd geef ik de voorkeur aan Capture NX-D. Twee of drie keer per jaar verwijdert Nikon glitches, bij elke update werkt het beter, minus de verwerkingssnelheid gaat verloren. Vereist een krachtigere multi-core computer. Bij het laden van NEF werken alle motoren, bij het laden van JEPG werkt er iets niet. Misschien moet je alles verwijderen en opnieuw installeren als er een verbinding is met Nikon en raadt je aan de antivirus uit te schakelen. U bent een Nikonist, lees een interessant artikel http://fotokto.ru/blogs/active-d-lighting-v-kamere-i-v-capture-nx-d-27338.html

   • anonymus

    Hoe kun je het gebruiken? Op vier cores is Intel dom, waarschijnlijk in een halve seconde.
    Slechte instrumentatie. De afstand tussen de schuifregelaars is enorm - je moet scrollen - domheid. Wanneer de crawlers bewegen, verspringt het beeld en wordt het opnieuw opgebouwd, wat de waarneming enigszins verstoort. Het is onmogelijk om, door de schuifregelaar te verplaatsen, een vloeiende verandering in het resultaat te zien, alleen een trucje ... een trucje ... een trucje ...

    • 1D$_mk3

     Alles vliegt en werkt comfortabel in zowel Capture NX2 als Capture NX-D.
     Wat moet ik doen?
     1) Gooi je oude pc/laptop/monitor op een TN-matrix in de prullenbak.
     2) Installeer een schoon 64-bits besturingssysteem op een moderne pc. Liefst 8 of 10.
     NX-D is sneller dan NX2.
     Wat voor ijzer heb je nodig?
     Tenminste de oude Core i7 4790k of 6700k. En 16 GB geheugen, evenals een 480-512 GB SSD.

     • anonymus

      Nou ja, verdorie. Heb je voor deze slakken-editor ook een topsysteem nodig?
      Acdsee op i5 sandy en HDD werkt om de een of andere reden en wordt niet zo stom ...
      Ja, u bent vergeten het maximale aantal Windows-licenties te vermelden ...
      Het is grappig.)

      • 1D$_mk3

       Je pc is bijna 10 jaar oud en het verbaast je dat alles langzamer gaat.
       Wauw. Hoe oud is je smartphone?
       Je probeert 6-7 jaar geleden een telefoon op te pakken en er op internet doorheen te klimmen. De Core i7 4790k en 6700k zijn goedkoop op rommelmarkten. Nu is de 9e generatie Intel-processors al uit en het is 2019, niet 2011!

       • anonymus

        Ja, de pc is oud. Ik keek naar de grafieken, de percentages zijn niet zo zwaar belast en het geheugen gebruikt niet meer dan 4.
        Denk je dat de prestaties van moderne pc-processors veel vooruit zijn gegaan? Smarts is een apart probleem…
        Nikon hoeft niet hebberig te zijn, maar normaal functionerende software te maken voor hun klanten.

       • Arkadi Shapoval

        Ik slikte gemakkelijk 12 GB View-NX, link.

       • Vv

        Nou, ik zit op een telefoon 6 jaar geleden, en?
        Gig ram, twee kernen. Voor normale sites - best slim.
        En als de softwarefabrikant niet aan optimalisatie denkt, dan zal het nog steeds vertragen als je minimaal 32 cores, 192 gigabyte RAM en een SSD RAID-array hebt.

       • Pokemon

        Niemand denkt aan optimalisatie, want er is niets voor.
        Evenals een klein percentage van degenen die 6-7 jaar oude telefoons gebruiken.
        In de westerse wereld hebben ze 6-7 jaar geleden al lang niet meer geprobeerd om software voor hardware te optimaliseren. Integendeel, ze dwingen iedereen om alles binnen 2-3 jaar op een vuilstort te gooien.

       • Vv

        Dat klopt: verknald en gegrinnikt. En in samenspanning met ijzerproducenten...

 • Alexey

  Ik merkte de volgende situatie op, dat bij het bewerken van een foto in Camera Raw of rechtstreeks in Photoshop zelf, de kleuren minder verzadigd zijn. Wanneer ik naar TIFF of JPG exporteer, neemt de verzadiging toe. Dat wil zeggen, het beeld dat ik zie tijdens het bewerken en het beeld dat aan de uitvoer wordt verkregen, zijn verschillend. Het belemmert veel. Kunt u aangeven hoe u dit kunt oplossen?

  • AnoniemI

   Waarschijnlijk verschillende kleurruimten: het bestand heeft zijn eigen, de editor heeft er een bij het bewerken en een ander bij het converteren.

   • Alexey

    Allereerst heb ik dit gecontroleerd, alles is overal hetzelfde - sRGB zowel in de camera als in de editor, en bij het converteren specificeren we het ook. Overal heb ik alles herzien, ik brak mijn hele hoofd ((

  • Vv

   Photoshop weet te werken met het kleurprofiel van de monitor, als deze is aangesloten. Controleer uw instellingen.
   En de fotoviewer kan ook aan 'decoratie' doen. Nou, sRGB is ook anders.

 • Ali

  Nikon's programma's hebben altijd fouten gemaakt. Maar onlangs is er op 1.5.3/2019/05 een nieuwe versie van Capture NX-D 16 uitgebracht. Ze werkt erg goed. Gestopt met hangen en vliegen. Werkt heel, heel goed. Het lijkt erop dat een vlaag van kritiek beïnvloed is en het bedrijf conclusies heeft getrokken. Feit is dat Nikon gebruik maakt van de diensten van Fujitsu, die alle software voor Nikon schrijft. Ik heb verschillende NEF-ontwikkelaarssoftware van Nikon geprobeerd. En alleen native programma's stellen u in staat om native bestanden van Nikon correct te "ontwikkelen". Bovendien kun je met Capture NX-D batchverwerking net zo goed doen als in Lightroom. En de keuze en sortering, naar mijn mening, op labelclassificatie, op brandpuntsafstand, op sluitertijd, op ISO, op diafragma, enz., is gewoon uitstekende functionaliteit voor een gratis programma. Als er diepere verwerking nodig is, open ik vanuit Capture NX-D in Camera RAW met de conversie van 30 bestanden van de D800 en 50 bestanden van de D700. De computer werkt prima, blijft niet hangen. OS 64-bits.

  • Alexey

   Ik begreep niet echt van "Als je diepere verwerking nodig hebt, open ik het vanuit Capture NX-D in de RAW-camera met conversie." Verduidelijk alstublieft.

  • Alexey

   RAW in Capture NX-D converteren naar TIFF en ze eruit scheuren in Adobe Camera RAW?

   • Ali

    Juist. Dit elimineert allerlei mismatches in kleurprofielen en dergelijke. Een krachtige computer stelt u in staat om dit zonder problemen te doen, geen glitches en vastlopen. Na verwerking verwijder ik de CACHE- en TIF-bestanden uit de speciaal daarvoor bestemde map. Lange tijd probeerde ik allerlei opties voor ontwikkelaars en combinaties van hun gebruik. Kwam tot een handige optie. Ik vergat alle problemen en hoofdpijn. Voor een meer grondige verwerking van portretten gebruik ik Photoshop. Voor reportage opnames is Capture NX-D voldoende.

    • Alexey

     Bedankt voor het delen van je waardevolle ervaring!

 • Oleg

  Goedenavond Arkadi! Dit is de eerste keer dat ik deze volgorde van werken met RAW-bestanden heb geprobeerd. Openen in Adobe Photoshop CS6 met Adobe RAW CAMERA Daarvoor maken we een profiel van uw camera met Adobe Lens Profile Creator en Adobe DNG Converter. DIE. We zetten het resulterende RAW-bestand van uw digitale camera om in een DNG-bestand, openen het DNG-bestand vervolgens in Adobe Lens Profile Creator en vormen een profiel (voor uw camera en de gebruikte lens). Vervolgens opent u het bestand vanuit het Photoshop-menu, Adobe RAW CAMERA wordt geopend en daar kunt u met Profile zowel vervorming als XO corrigeren, met behulp van de gezamenlijke ontwikkelingen van ADOBE met camera- en lensfabrikanten!

  • Vv

   Hoe zit het met Lightroom?

  • naam

   of je kunt de nieuwste versie installeren en geen hersens krijgen met fsh 8 jaar geleden ...

  • Vitaly Nee

   Of nog makkelijker: gebruik DXO als de lenzen niet native zijn. Misschien een Komsomol-lid dat niet op zoek is naar gemakkelijke manieren?

 • Andrew

  Vertel me alsjeblieft. Native RaV-converters alleen in het Engels?

  • Мария

   Nee, gezien het feit dat de belangrijkste bedrijven uit de markt nauw samenwerken in Rusland.
   Als u de nieuwste versies van de site downloadt, wordt u gevraagd een land te selecteren en verandert de taal automatisch.
   Het laatste programma dat ik heb gedownload was een verwerkingspakket voor Canon van hun website, de converter was daar Russified.
   Hoewel ik ze niet erg op mijn gemak voel. Veel gevestigde uitdrukkingen zijn naar mijn mening niet erg goed vertaald. Het verhaal van hoe met de russificatie van Sonya's producten (Vegus, etc.)

 • Alexsandr

  Ben begonnen met Capture One Pro en kan het watermerk op de foto niet opslaan. In de editor is het zichtbaar, maar bij het exporteren van een foto zonder.

 • an256

  Hallo, je moet veel ravak verwerken, maar er is geen tijd, als je de automatische modus in ACR gebruikt tijdens de verwerking, zal het dan goed werken of niet de moeite waard?

 • Denis

  Ja, mijn leven is veranderd en zal nooit meer hetzelfde zijn) Ik heb nooit echt nagedacht over problemen met kleurweergave totdat ik geïnteresseerd raakte in CCD en oude Nikon-camera's begon te gebruiken. Hier merkte ik dat er iets niet klopte. Er is dus altijd één lightroom voor alle gelegenheden, het is handig, ik ben het gewend, ik liet het daar zien, en knipte het, drukte op Q en verwijderde alle onnodige, niveaus, licht, kleur - en de afgewerkte jeep bij de uitgang. De schoonheid.
  Gisteren heb ik de hele avond dezelfde Raw-ontwikkelingstest gedaan, en daarna kwam ik dit artikel tegen (met dank aan Arkady !!). Bovendien heb ik beide systemen, zowel canon als nikon. Ik probeerde verschillende cameraprofielen in Lightroom, probeerde Capture One, vergeleken - geen enkele vertoonde dezelfde kleuren als mijn D80-camera en zijn native Capture NX. Niemand! Ergens dichterbij, ergens verder - maar de kleuren zijn anders!
  Met de canon en zijn DPP is de situatie precies hetzelfde, maar het leek erop dat het iets beter was, het verschil is kleiner, maar het is er. Nikon is over het algemeen een probleem.
  En hoe nu te leven?) Het blijkt dat er geen universele en ideale ontwikkelaar is
  - Editor voor alle gelegenheden en alle camera's. U zult hetzelfde sadistische schema moeten gebruiken: ontwikkeling en eerste bewerkingen in DPP, Capture of View NX, vertaling in enorme 16-bits TIFF-bestanden, die u in Lightroom of Photoshop doen denken. Ik heb gecontroleerd, in dit geval blijft de kleur precies kamer.
  Of nooit meer gek doen, raves vergeten en in jpeg schieten)
  Hoe is dit zelfs gebeurd? Kunnen Nikon of Canon hun exacte kleurprofielen niet delen met dezelfde Adobe? ..

  • Michael

   Ze willen niet snel. Nikon negeert over het algemeen veel dingen

   • Denis

    Als gevolg hiervan lijdt helaas de gebruiker - degene voor wie ze in theorie allemaal werken, die ze voedt.
    Dus nu, in plaats van één lightroom, moet ik voor alle gelegenheden rommelen met dubbele conversie, ruimte toewijzen voor enorme 16-bits tiffs, enz. camera nikon (of canon) en ik wil dat de kleuren hetzelfde zijn als Ik zag ze in mijn camera en stoot ze af. En niet van wie weet wie profielen heeft uitgevonden.
    Tijdens het testen merkte ik terloops op dat Capture One bij het ontwikkelen vele malen beter is dan Lightroom in kleur. En terwijl ik in zijn ingewanden rommelde, vond ik een bepaald Dx1_NEF-profiel, waarmee de kleuren zo dicht mogelijk bij die van de kamer kwamen. Rechtstreeks praktisch. Maar nog steeds niet.)
    Er is nog een probleem. Lightroom met tiffs werkt bijvoorbeeld slechter. Met name ergens meer dan de helft van de lensprofielen die beschikbaar zijn bij het ontwikkelen in lightroom verdwijnen gelijk (Hoe ze terug te sturen? Over het algemeen een complete hoofdpijn (Macbook Dock staat nu vol met pictogrammen DPP, Capture NX D, ViewNX, C1 ..

    • Michael

     Ja. dat is het leven. Als je kamjipeg achtervolgt, zul je native converters moeten kwellen. U kunt scoren en kleurcorrectie uitvoeren op basis van uw voorkeuren (zeer nauwgezet) of AI gebruiken. Aangezien u MacOS gebruikt, kunt u ook RPP proberen. De kleuren zullen helemaal niet hetzelfde zijn, maar het ding is interessant.

     • Denis

      Geprobeerd EN RPP natuurlijk. Ja, iets interessants, maar om eerlijk te zijn heb ik het op de een of andere manier niet tot het einde geproefd, het ging niet zo goed met mij.
      Toch wil ik kamerkleuren krijgen. Oké, cmos, maar voor unieke CCD-kleuren is dit vooral belangrijk. Er moet een enkel referentiepunt zijn. En dan kun je plezier hebben zoals je wilt.
      Naar analogie met film: toen ik ooit een soort Fuji Velvia kocht, was ik er zeker van dat ik de kleur van Fuji Velvia zou krijgen, zelfs in Afrika, zelfs in Kolyma) Met een digitale foto weet je niet meer zeker alles - het hangt er allemaal van af, door de vleesmolen van welk programma de foto zal draaien, wat programmeurs daar hebben verknoeid en hoe ze kleur zien. Omdat de Nikon Canons met niemand exacte algoritmen willen delen.

 • an256

  Hallo, zo'n vraag bij het verwerken van foto's in ACR, het kiezen van een standaard cameraprofiel of een portretcamera op de foto, het zwarte haar van een vrouw verandert in paarsgroene vlekken, bij het kiezen van Adobe-standaard- of Adobe-portretprofielen zijn er geen dergelijke problemen, haar zonder vlekken wordt verkregen, ik heb geprobeerd deze onbewerkte bestanden in de camera te ontwikkelen, het blijkt beter te zijn, maar er zijn ook vlekken merkbaar. De NIKON D3200-camera, wat interessant is, er was vroeger een NIKON D3100-camera en dat probleem was er niet.

  • Arkadi Shapoval

   probeer ADL in de camera uit te schakelen

 • an256

  ADL is uitgeschakeld, hier zijn een paar foto's van het verschil, ik denk dat het zichtbaar is.

 • an256

  Om de een of andere reden is er één foto geüpload.

 • an256

  Dit is een adobe portretprofiel

 • an256

  Ik ontdekte het probleem, zou je kunnen zeggen per ongeluk, schakelde het item Color Moire Reduction in het Capture NX-D-programma in en de gekleurde vlekken op het haar verdwenen, maar ik had nog steeds twee vragen: de d3200-camera zelf zou hier op de een of andere manier mee om moeten gaan en heeft ACR een vergelijkbare functie om deze artefacten te elimineren?

 • jury

  Beste Arkady! Allereerst hartelijk dank voor deze site en informatie ..))) Ik heb een vraag voor u over het onderwerp van het artikel. Een paar dagen geleden nam ik een NIKON Z 50 met een walvis 16-50. Ik heb sinds 2009 een NIKON 3100 (ik nam een ​​karkas), daarna kocht ik 18-200 ... Toen ik het lichaam nam, was het programma View NX 2 bovendien. Ik gebruikte het zonder problemen tot op de dag van vandaag ... Vandaag heb ik besloten om foto's in het .NEF-formaat in deze editor met Z 50 te corrigeren ... En dit is wat het programma schrijft:
  Lensprofielen voor vervormingscontrole ontbreken

  'Deze beelden kunnen niet als RAW-beeld worden weergegeven en ook niet worden bewerkt
  omdat de lensprofielen voor vervormingscontrole die erop worden gebruikt, niet worden gevonden.
  ===============
  Ontbrekende lensprofielen om vervorming te beheersen

  “Deze afbeeldingen kunnen niet in RAW-indeling worden weergegeven en kunnen ook niet worden bewerkt.
  omdat de lensprofielen voor vervormingscontrole die erop worden gebruikt, niet worden gevonden.
  ------
  ... respectievelijk zijn alle editor-schuifregelaars inactief (((
  De vraag is hoe kan ik dit probleem oplossen?
  Alvast bedankt voor jouw antwoord))
  PS Ik ben geabonneerd op uw nieuwsbrieven.

  • Arkadi Shapoval

   U moet een nieuwe versie downloaden of de huidige bijwerken. Het programma is uitgebracht vóór de komst van 16-50 en weet niet hoe het beeld van deze lens correct moet worden gecorrigeerd

   • jury

    Bedankt voor het antwoord .. maar het hele probleem is dat ik de programmaversie 2.10.3 al opnieuw heb geïnstalleerd

 • Jurassic

  Arcadia, uw artikel is up-to-date. Je kunt de foto opnieuw uploaden, voorlopig is de toegang tot het archief niet toegankelijk ((

  Ik, nog een. Ik heb mezelf fotopakketten gestuurd I'm darktable )) , ik weet niet hoe je games in Lightroom daar zijn .. , want ik ga niet.
  Tsіkavo zal het artikel eren, imovіrno, niet alleen ik

Voeg een reactie

Auteursrecht © Radojuva.com. Blog Auteur - fotograaf in Kiev Arkadi Shapoval. 2009-2023

Engelse versie van dit artikel https://radojuva.com/en/2014/01/mos-6581/

Version en español de este artículo https://radojuva.com/es/2014/01/mos-6581/