Nikon Speedlights gebruiken op de Canon CZK

Radozjiv heeft al een artikel over Nikon-lenzen gebruiken op Canon-camera's, en in hetzelfde artikel zullen we het hebben over het gebruik van externe Nikon-flitsers op Canon-camera's.

Nikon Speedlights gebruiken op de Canon CZK

Nikon Speedlights gebruiken op de Canon CZK

Er is absoluut niets moeilijks aan om het te laten werken externe flitser Nikon Speedlight met Canon EOS-camera. Flitsschoenen voor Nikon en Canon externe flitsers mechanisch compatibel. Zo kan elke Nikon Speedlight-flitser eenvoudig in de flitsschoen van de camera worden geïnstalleerd en zoals verwacht worden vastgezet - met een normale vergrendeling.

Maar elektronisch zijn Nikon Speedlights natuurlijk niet compatibel met Canon-camera's. Dit betekent dat de camera niet weet dat de flitser erop zit en dat de flitser geen gegevens van de camera ontvangt. Dit is geen probleem, aangezien Nikon Speedlight-flitsers maar met één centraal sync-contact kunnen worden afgevuurd.

De Nikon Speedlight is erg handig in gebruik in 'M' handmatige vermogensregelingsmodus. Om dit te doen, stelt u eenvoudig het gewenste vermogen van de flitser in van 1/128 (minimum) tot 1/1 (vol). Wanneer de sluiter van de camera wordt ontspannen, zendt de flitser een lichtflits uit met het gespecificeerde vermogen. Met vallen en opstaan ​​kunt u heel snel de juiste expositie.

'M'-modus kan worden vereenvoudigd, door over te schakelen naar de 'GN'-modus, waarin u de afstand tot het object, de brandpuntsafstand van de lens, de ISO-gevoeligheidswaarde en de diafragmawaarde in het flitsmenu moet specificeren. De flitser selecteert automatisch het vermogen van de lichtpuls.

Als handmatige bediening van de flitsoutput moeilijk lijkt, dan kunt u gebruik maken van automatisch flitsen met diafragmavoorkeuze (geen TTL nodig). In deze modus, in het flitsmenu, moet u de ISO-, diafragma- en brandpuntsafstandparameters instellen waarop de opname zal worden uitgevoerd, en de flitser selecteert zelf de flitsoutput. Dit is een zeer handige automatische modus.

Reacties op dit bericht vereisen geen registratie. Iedereen kan een reactie achterlaten. Veel verschillende fotoapparatuur is te vinden op AliExpress.

Nikon Speedlight SB-910 op Canon EOS 350D met Industar-50-2 lens

Nikon-flitser SB-910 op een Canon EOS-camera 350D met Industar-50-2 3,5/50-lens

Omdat ik geen native Canon Speedlite flitser heb, gebruik ik Canon en Pentax camera's met Nikon SB flitsers. Hier is absoluut niets ingewikkelds aan. Het makkelijkst vind ik flitsstand 'M' en een paar testopnames om het gewenste flitsvermogen te bepalen.

Belangrijk: flitsers kunnen niet worden gebruikt met Canon-camera's NikonSB-400, SB-300 omdat ze allemaal worden bediend vanuit het cameramenu. Eventueel Nikon SB-600 zal niet in zo'n ongebruikelijke bundel kunnen werken. Er kunnen ook problemen zijn met flitsers van derden die uitsluitend zijn ontworpen voor gebruik op Nikon-camera's. In zo'n ongebruikelijke combinatie is het onmogelijk om de high-speed sync-modus en extra specifieke flitsfuncties te gebruiken - Master-modus, RPT, enz.

Resultaten van

Gebruiken Nikon externe flitsers op Canon-camera's is heel eenvoudig. Met flitsen SB-800, SB-900, SB-910 je kunt deze link zelfs laten werken in automatische modus.

Materiaal voorbereid Arkadi Shapoval. Trainingen/consulten | YouTube | Facebook | Instagram | Twitter | Telegram

Voeg een reactie toe:

 

 

Opmerkingen: 41, over het onderwerp: Nikon Speedlights gebruiken op Canon CZK

 • Vyacheslav

  goede dag voor iedereen, heeft iemand een aantal nikon d90 en nissin Di866 mark 2 geprobeerd. in de aanbieding is niet duur, dacht ik. Ik bombardeer geen bruiloften en vakanties, alleen thuis en vakanties

 • Vyacheslav

  nissin Di866 mark 2 forcanon vraag

  • Michael

   forcanon betekent voor Canon. Voor Nikon moet er een subversie zijn.

 • Alex

  Welke batterijen zijn beter om te nemen. Sb-600
  Hoeveel ampère en capaciteit. Misschien een specifieke fabrikant of model?
  Dank

  • Alexey

   Het antwoord is één en slechts één - Eneloop.

 • Alex

  Hallo. Werkt een radiosynchronisator voor Nikon in deze modus op een Canon-camera?

  • Michael

   In de M-modus,

   • Alex

    Bedankt. Ik zal het verduidelijken - geldt dit ook voor studio-monoblokken? Als u het weet, zou ik u zeer dankbaar zijn voor het antwoord.

    • Alexey

     met een kenon-camera werkt alles dat wordt geactiveerd door het centrale contact van de flitsschoen. maar u moet niet vergeten dat in de LV-modus de ontstekingspuls alleen op het centrale contact wordt toegepast als de modus "stille opname" is uitgeschakeld. dit staat in de handleiding van elke camera, hoewel enigszins vaag.

     • Alex

      Heel erg bedankt voor uw antwoord.

Voeg een reactie

Auteursrecht © Radojuva.com. Blog Auteur - fotograaf in Kiev Arkadi Shapoval. 2009-2023

Engelse versie van dit artikel https://radojuva.com/en/2013/12/nikon-speedlight-canon/

Version en español de este artículo https://radojuva.com/es/2013/12/nikon-speedlight-canon/