Nikon DX AF-S Nikkor 18-55mm 1: 3.5-5.6G ED SWM Asferisch test (eerste versie)

Voor geleverd door lens Nikon DX AF-S Nikkor 18-55mm 1: 3.5-5.6G ED SWM Asferisch veel dank aan Philip Chulanov.

Test Nikon DX AF-S Nikkor 18-55mm 1: 3.5-5.6G ED SWM Asferisch

Test Nikon DX AF-S Nikkor 18-55mm 1: 3.5-5.6G ED SWM Asferisch

Nikon DX AF-S Nikkor 18-55mm 1: 3.5-5.6G ED SWM Asferisch is zo'n klein objectief, maar heeft zo'n lange naam :). Dit is een kort overzicht vanwege het feit dat Radozhiv al een meer gedetailleerde beschrijving van zijn exemplaar heeft - Nikon DX AF-S Nikkor 18-55mm 1: 3.5-5.6GII ED SWM Asferisch.

Belangrijkste technische kenmerken Nikon DX AF-S Nikkor 18-55mm 1: 3.5-5.6G ED SWM Aspherica:

Instantienaam uit recensie Nikon DX AF-S Nikkor 18-55mm 1: 3.5-5.6G ED SWM Asferisch
Belangrijke eigenschappen
Diameter voorfilter 52 mm, kunststof filterschroefdraad
Brandpuntsafstand 18-55 mm, EGF voor Nikon DX-camera's is 27-82.5 mm
Zoomverhouding 3.06 X (gebruikelijk om gewoon te praten over 3x zoom)
Ontwikkeld door voor Nikon DX digitale camera's
Aantal diafragmalamellen 7 ronde bloemblaadjes
Tags brandpuntsafstandwaarden voor 18, 24, 35, 45 en 55 mm, bajonetvatting en kapmontagemarkering.
diafragma Bij 18 mm van f/3.5 naar f/22. Bij 55 mm van F / 5.6 tot F / 38.

Maximale diafragmawaarden afhankelijk van de zoomschaal:

 • 18 mm: F/3.5
 • 24 mm: F/4.0
 • 28 mm: F/4.2
 • 35 mm: F/4.8
 • 45 mm: F/5.3
 • 55 mm: F/5.6

De lens heeft geen diafragmaregelring, de bediening gaat via het cameramenu (G - lenstype)

MDF 0.28 m, de maximale zoomverhouding voor macrofotografie is 1:3.2
Gewicht 210 g
Optisch ontwerp 7 elementen in 5 groepen. Het optische ontwerp omvat 1 asferisch element (asferisch element wordt blauw weergegeven op het optische diagram) en 1 glaselement met lage dispersie (geel weergegeven op het diagram). Aspherica hybride - glazen voet met gelaagd plastic.

Optisch ontwerp Nikon 18-55mm f / 3.5-5.6G ED AF-S DX Zoom-Nikkor

De afbeelding van het diagram is klikbaar.

Blenda Nikon HB-33 bajonettype (niet inbegrepen en moet apart worden aangeschaft)
Land van fabrikant GEMAAKT IN THAILAND
periode Van april 2005 tot 2006, later vervangen/aangevuld met een lens Nikon 18-55mm 1: 3.5-5.6GII ED AF-S DX Nikkor SWM Asferisch.
Prijs

Nikon 18-55mm 1: 3.5-5.6G werd in het voorjaar van 2005 aangekondigd samen met de camera Nikon D50 en werd iets meer dan een jaar vrijgelaten. In december 2006 werd vervangen door de versie GII. Versie G en GII hebben: hetzelfde optische ontwerp, dezelfde controle en praktisch als een kopie van elkaar fungeren. Nikon 18-55mm 1:3.5-5.6G geschikt voor alle camera's Nikon DX, aangezien de lens heeft ingebouwde focusmotor.

Twee versies van de eerste versie

Twee versies van de eerste versie

En zo ziet de tweede versie eruit:

De tweede versie van de lens in twee versies

De tweede versie van de lens in twee versies

Het is heel grappig dat de GII-versie de geribbelde band van de zoomring vernauwde, maar een zilveren rand toevoegde bij de frontlens. Ook verschillen de lenzen in zoommarkeringen en enigszins in de vorm van de body.

Interessant is dat de GII-versie is vervangen door een 'VR'-versie met beeldstabilisatie - Nikon 18-55mm 1: 3.5-5.6G VR AF-S DX Nikkor SWM Asferisch in het optische schema waarvan het ED-element is verwijderd. Zo hebben de 'G'- en 'GII'-versies 1 asferisch element en één ED-element in hun optische ontwerp, terwijl de nieuwere 'VR'-versie slechts 1 asferisch element heeft. Hierdoor gaan er vaak geruchten dat oudere lenzen een betere beeldkwaliteit hadden. Tegelijkertijd wordt de 'GII'-versie nog steeds parallel aan de 'VR'-versie geproduceerd, al blijft het mij een raadsel wie tegenwoordig een versie zonder stabilisator koopt.

Nikon 18-55 mm 1: 3.5-5.6G is zelfs een zeer 'kale' lens - hij heeft geen interne scherpstelling (de frontlens draait en beweegt naar voren), noch een scherpstelmodus M/A, geen beeldstabilisator. Zelfs de lensvatting is van plastic, om nog maar te zwijgen van de afwezigheid van sporen, zoals scherpstelafstand of scherptediepte. In de handen van zo'n lens voelt het als een plastic Chinees speelgoed, dat geen vertrouwen wekt. Van ouderdom, op de kopie uit mijn review, zwol het rubber van de zoomring op en bleef een beetje achter.

Optisch ontwerp Nikon 18-55mm f / 3.5-5.6G ED AF-S DX Zoom-Nikkor

Optisch ontwerp Nikon 18-55mm f / 3.5-5.6G ED AF-S DX Nikkor. Het asferische element wordt weergegeven in blauw en het ED-element in geel.

De lens heeft een gemiddelde scherpstelsnelheid. Ik heb geen fouten opgemerkt bij het scherpstellen, of iets anders vreemds. Misschien zal iemand verrast zijn, maar Nikon 18-55mm 1: 3.5-5.6G stelt sneller scherp dan Nikon 18-140mm 1: 3.5-5.6G DX AF-S. Bij het zoomen beweegt de frontlens in golven. Voor handmatige scherpstelling moet u de lens in de 'M'-modus zetten met behulp van een speciale schakelaar op de lens. Handmatig scherpstellen is gewoon walgelijk - de scherpstelring draait slechts 45 graden, terwijl hij erg smal is en niet van rubber is voorzien. Het diafragma bestaat uit 7 bladen, sluit tot F/22@18mm en F/36@55mm.

Van de voordelen moet worden gewezen op het zeer kleine gewicht en de kleine afmetingen. Dit is een van de lichtste DX-lenzen en zit niet in de weg tijdens het reizen of wandelen. Evenals een zeer kleine minimale scherpstelafstand van slechts 28 cm, waarmee u close-up onderwerpen kunt fotograferen. Overigens is deze lens eenvoudig om te toveren tot een super macro lens, zoals beschreven in de paragraaf 'Macro-adapter voor Nikon G-type lenzen'. Als de mogelijkheden van Nikon 18-55mm 1: 3.5-5.6G weinig zijn, raad ik aan om te kijken naar sectie over de selectie van Nikon-camera's en -lenzen.

Parameters van de foto's getoond in de galerij:
Allemaal gefilmd op Nikon D80. Op camera JPEG L Prima, geen verwerking, origineel 10MP fotoformaat. Allemaal opgenomen in N (neutraal) Picture Control. Ruisonderdrukking lange sluitertijd uitgeschakeld, hoge ISO-ruisonderdrukking ingesteld op 'Norm'.

Nu zijn alleen nieuwere versies van deze GII- en VR-lens te koop:

Reacties op dit bericht vereisen geen registratie. Iedereen kan een reactie achterlaten. Veel verschillende fotoapparatuur is te vinden op AliExpress.com.

Een lijn van reguliere (d.w.z. 'walvis') klasse 18-55 / 3.5-5.6 lenzen voor camera's Nikon DX:

 1. Nikon 18-55mm 1: 3.5-5.6G ED AF-S DX Nikkor SWM Asferisch - eerste versie. Geproduceerd van 2005 tot 2006. Verkrijgbaar in twee kleuren - zwart en grijs / zilver. Aangekondigd met de camera Nikon D50.
 2. Nikon 18-55mm 1: 3.5-5.6GII ED AF-S DX Nikkor SWM Asferisch - de tweede versie. Het werd geproduceerd van 2006 tot 2007. Er zijn geen serieuze verschillen met de eerste versie, de lenzen gebruiken hetzelfde optisch ontwerp. Verkrijgbaar in twee kleuren - zwart en grijs/zilver. Aangekondigd met de camera Nikon D40.
 3. Nikon 18-55mm 1: 3.5-5.6G VR AF-S DX Nikkor SWM Asferisch - de derde versie. Geproduceerd van 2007 tot heden. Heeft een ingebouwde beeldstabilisator (Nikon VR, Vibration Reduction). In tegenstelling tot de eerste twee heeft het geen 'ED'-elementen in zijn optische ontwerp. Aangekondigd met de camera Nikon D60.
 4. Nikon 18-55mm 1: 3.5-5.6GII VR II AF-S DX Nikkor - de vierde versie. Geproduceerd sinds 2013. In tegenstelling tot de derde versie, heeft het een nieuw optisch ontwerp en kan het compact worden opgevouwen voor transport. Bijgewerkt stabilisatiesysteem. Voor het eerst was hij te zien met een camera Nikon D3300.
 5. Nikon DX AF-P Nikkor 18-55mm 1: 3.5-5.6G - de vijfde versie. Geproduceerd sinds januari 2016. Het heeft een nieuw optisch ontwerp en een nieuwe focusstappenmotor. Verkocht met camera Nikon D3400.
 6. Nikon DX VR AF-P Nikkor 18-55mm 1: 3.5-5.6G - de zesde versie. Hetzelfde als de vijfde versie, maar dan met een ingebouwde beeldstabilisator. Het werd gelijktijdig met de vijfde versie geïntroduceerd. Verkocht met camera Nikon D3400.
 7. Nikon Nikkor Z DX 16-50 1: 3.5-6.3 VR - zevende versie, voor spiegelloze camera's zoals Nikon Z50. Beschikbaar sinds herfst 2019. Nieuw optisch ontwerp, opvouwbare body, laag diafragma en ingebouwde beeldstabilisator.

Sigma produceerde ooit een interessant alternatief voor dergelijke walvislenzen in het licht van een groter diafragma Sigma Zoom 18-50 mm 1:2.8-4.5 DC OS HSM.

Exacte lijst van alle Nikon DX Nikkor objectieven

 1. 10.5mm/ 2.8G AF Vissen oog [gouden ring]
 2. 35mm/1.8G AF-S
 3. 40mm/2.8G AF-S Mike
 4. 85mm/3.5G AF-S VR Mike
 5. 10-20mm/4.5-5.6G AF-P VR
 6. 10-24mm/3.5-4.5G AF-S
 7. 12-24mm/4G AF-S [Gouden ring]
 8. 16-80mm/ 2.8-4NL AF S VR [gouden ring]
 9. 16-85mm/3.5-5.6G AF-S VR
 10. 17-55mm/2.8G AF-S [gouden ring]
 11. 18-55mm/3.5-5.6G AF-S [zwart zilver]
 12. 18-55mm/3.5-5.6GII AF-S [zwart zilver]
 13. 18-55mm/3.5-5.6G AF-S VR
 14. 18-55mm/3.5-5.6GII AF-S VR
 15. 18-55mm/3.5-5.6G AF-P
 16. 18-55mm/3.5-5.6G AF-P VR
 17. 18-70mm/3.5-4.5G AF-S
 18. 18-105mm/3.5-5.6G AF-S VR [Thailand/China]
 19. 18-135mm/3.5-5.6G AF-S
 20. 18-140mm/3.5-5.6G AF-S VR [Thailand/China]
 21. 18-200mm/3.5-5.6G AF-S VR [Japan/China]
 22. 18-200mm/3.5-5.6GII AF-S VR
 23. 18-300mm/3.5-5.6G VR
 24. 18-300mm/3.5-6.3G VR
 25. 55-200mm/4-5.6G AF-S [zwart/zilver, Japan/China]
 26. 55-200mm/4-5.6G AF-S VR
 27. 55-200mm/4-5.6GII ED VR
 28. 55-300mm/4.5-5.6G AF-S VR
 29. 70-300mm/4.5-6.3G AF-P
 30. 70-300mm/4.5-6.3G AF-P VR

Resultaten van

schrijven over walvis lens altijd moeilijk. Aan de ene kant is dit de meest primitieve autofocus zoomlens voor cropped camera's, aan de andere kant is hij helemaal niet zo erg als onervaren en ervaren amateurfotografen er vaak over zeggen :). Nikon 18-55mm 1: 3.5-5.6G is natuurlijk verre van Nikon AF-S Nikkor 17-55mm 1: 2.8G ED IF SWM DX, maar het kost slechts zo'n 50 USD. Tegelijkertijd krijgen we op afgedekte openingen behoorlijk voldoende scherpte, goed contrast en normaal werk bij tegenlicht. Alleen bij grote diafragma's heeft de beeldkwaliteit veel te lijden van vervorming, lichtafval en zwakke scherpte. Nikon 18-55mm 1: 3.5-5.6G kan in ieder geval een heel handig 'speeltje' zijn in bekwame handen, en veel 'huisvrouwen' die een spiegelreflexcamera gebruiken hebben niet meer nodig.

Materiaal voorbereid Arkadi Shapoval. Trainingen/consulten | YouTube | Facebook | Instagram | Twitter | Telegram

Voeg een reactie toe:

 

 

Opmerkingen: 26, over het onderwerp: Nikon DX AF-S Nikkor 18-55mm 1: 3.5-5.6G ED SWM Asferische review (eerste versie)

 • Виталий

  Qua kwaliteit omzeilt het bijna alle andere walvissen en is het een van de tien beste NIKON-lenzen volgens Ken :)

  • Vasily

   moeilijk te argumenteren =) zeer flexibel =)

  • Arkadi Shapoval

   Ken nam in zijn beoordeling niet dit op, maar de versie van GII.

   • Виталий

    dezelfde eieren, maar zijaanzicht :)

 • Vasily

  Sommige mensen hebben een walvislens :) die blijft lang hangen en sommige voor een week en dan weer een andere bril ...

 • Eugene

  sorry voor de foto is niet genoeg in de recensie ... niet echt overwegen

 • woeste Anoniem

  Native glass, ik ben ermee begonnen))) Ik heb de camera vervangen en vervangen door 18-105 ... als ik niet veel mank en Tamron een scherper beeld gaf, zou ik het niet kopen. Bedankt voor de recensie, geïnspireerd)

 • Denis

  Kit - betekent lang niet altijd "zwak", mijn collega schiet met de tweede versie (18-55 ... GII) van deze lens en maakt van de bewerkte foto's al fotoboeken van zeer behoorlijke kwaliteit. Focussnelheid is een relatief begrip. Zelf gebruik ik 18-105 (Kit), de scherpstelsnelheid is voldoende voor het overgrote deel van dynamische scenes; bovendien werkt de 18-105th bij evenementen met onvoldoende (club-type) verlichting, met allerlei tegenlicht laser "bedriegers" van autofocus, met een gerust geweten - 9 van de 10 dynamische frames die precies in focus zijn. Ik probeer altijd de meest "ongunstige" schietpunten te gebruiken (tegen het licht in, ik klim hoger, enz.). De "winstgevende" zijn al bezet door fotografen die voor het evenement zijn ingehuurd en andere gasten met goud-rood gelabelde lenzen. Haast u niet om dure lenzen te kopen. Kits (echt geweldige lenzen) en lenzen met vergelijkbare prijzen stellen u in staat om met enige ervaring uitstekende resultaten te behalen.

 • Doe_Oraemon

  Voor mij is een pluspunt van dit glas gewoon onmiskenbaar - voor zo'n prijs is het niet jammer om het te verliezen of te verliezen.

 • Valery

  Recensies zijn saai....

  • Arkadi Shapoval

   Alleen had je nog niet zo lang geleden een andere mening :)

  • woeste Anoniem

   Maak je eigen ;) we lezen met plezier

  • lynx

   maar jij bent net zo grappig. )

 • Michael

  Plus, slechts 1 is een goedkope groothoek... Bedankt voor de review Arkady. Zoals altijd wordt alles duidelijk en begrijpelijk beschreven.

  • Denis

   Ik wil nog iets toevoegen over de groothoek; herhaaldelijk opgemerkt hier in Radozhiv in de commentaren dat 18 mm altijd en overal genoeg is voor mij op het "gewas". Maar ik begon situaties tegen te komen tijdens het fotograferen van 'winter'-huwelijken, wanneer gasten een groepsfoto binnenshuis willen hebben onmiddellijk na het schilderen van het pasgetrouwde stel, of wanneer het nodig is om allerlei soorten interieurfoto's te maken in zalen met prachtige architectuur, enz. Hier is 18 mm lang niet genoeg :)), zelfs de bijgevoegde Nikkor 14-24 helpt niet veel bij het oplossen van de situatie (althans op de "gewas").

 • Vyacheslav

  De laatste foto lijkt erg op de foto's met Helios.

  • Arkadi Shapoval

   Dit komt door het kleine MDF, de achtergrondonscherpte wordt versterkt.

 • jachthaven

  een goed model, maar tegenwoordig kunnen de tekortkomingen van de camera worden gecorrigeerd http://studioimpress.ru/obrabotka-foto

 • varezjkin

  Deze lens werd, net als de D50, heel snel stopgezet... Ik denk niet voor niets. Ik vond het amper in ex. comp.

  • Vyacheslav

   soms schiet een fabrikant camera's met een lage prijs en rijke functionaliteit - om niet te interfereren met meer amateurcamera's voor hetzelfde prijskaartje + als het mogelijk was om de kosten van lensproductie te verlagen - in de nieuwe versie - natuurlijk de oude zal worden stopgezet - wat niet betekent dat de oude d50-camera bijvoorbeeld slechter is dan d40. .of dat het oude glas slechter is dan het nieuwe - zeker voor een zeer amateuristisch segment - kijk maar naar d50 en moderne crop - bijvoorbeeld d3100 ml 3200 - plastic en vakmanschap, functionaliteit en batterijcapaciteit - alles zal beter en veel beter zijn voor de oude man - daarom zal het worden stopgezet - stel je een camera voor voor de prijs van d3200 maar met een extra lcd-ekron + schroevendraaier + ruim batterij + kaz body - zonder de prijs te verhogen - wie zou een 5000-serie nodig hebben? voor iedereen - en de verkoop van de 7000e zou sterk zijn verminderd) .. marketing ...

   • Sergey

    Bij 5100 en hoger kun je ISO800 en soms ISO1600 veilig instellen en hoef je niet bang te zijn voor ruis.
    Op de D50 is dit niet te betalen. Er zullen dus mensen zijn die het ook leuk zouden vinden. Al zou ik bijvoorbeeld graag een Nikon D50 willen met hoge ISO en een groot draaibaar scherm...

 • Anatoly

  Ik kocht zo'n apparaat in de emiraten, foto's zijn 8kb, mijn dochter is gekocht in Rusland, foto's zijn 24kb, hoe komt dat?

  • lynx

   In Rusland omvat het onmiddellijk het volume van "zowel terugdraaien als douaneafhandeling" in de bestandsgrootte. De technologie wordt geïmporteerd.

 • Alyona

  Vertel me! Hoe te verwijderen (de geheugenkaart is vergrendeld, zet de schakelaar in de opnamepositie)? Waar is deze schakelaar?

  • KalekseiG

   op de kaart zelf, moet de schakelaar omhoog worden gedraaid, verwijder hem

 • DTL

  Nou, technisch gezien is dit een van de nieuwste meesterwerken van walvisbouw van de vertrekkende technosyvka. op het 7/5-schema zijn er geen walvissen en zooms meer IMHO. op het 7/5-schema is het een echte fotoprestatie om een ​​​​aanvaardbare 3x zoomlens te hebben. samen met een relatief nieuwe goedkeuring van de Nikon van het 200x-seizoen, geeft dit ons ongeveer het zeer contrastsysteem, maar in een klein formaat en lichtgewicht en met een lage prijs en in de aanwezigheid van homing. in praktische vergelijking met de nieuwere vr van het 201x-seizoen - de kleine lens met een eenheid, zoals verwacht, geeft zuiverdere kleuren door minder verstrooiing in het systeem en heeft zelfs een zeer behoorlijke bokeh (te zien op de foto's van gemiddelde grootte - minder maar in het volgende vr-glas gooiden ze al dure maaltijden weg en schonken ze domme lenzen in tot 5/8 en het werd aanzienlijk erger in veel fotografische (misschien was er een overgang naar meer megapixelcamera's en daar was het nodig om de MTF te verhogen, zelfs met volledige verslechtering van de rest van de beeldkwaliteit) alleen in een deel van de foto's en geeft slechts ongeveer 11 keer het voordeel.maar tot grote schrik, het uitschakelen van de VR op de VR-versie zonder de mogelijkheid om van daaruit extra lenzen weg te gooien en ze bederven de kleuren en het contrast en de bokeh op 2 procent van de foto's. Daarom is het praktisch handig om twee walvissen te dragen - in het gebruikelijke voldoende licht om foto's op een apparaat te maken en alleen zelden als er weinig licht is en toch heb je +100 dubbele stompen nodig om een ​​veel fotografisch saaiere VR-kit op te winden.

Voeg een reactie

Auteursrecht © Radojuva.com. Blog Auteur - fotograaf in Kiev Arkadi Shapoval. 2009-2023

Engelse versie van dit artikel https://radojuva.com/en/2013/12/nikon-dx-af-s-nikkor-18-55mm-g/

Version en español de este artículo https://radojuva.com/es/2013/12/nikon-dx-af-s-nikkor-18-55mm-g/