Test Nikon 180mm 1: 2.8 ED AF Nikkor MKIII

Nikon 180mm 1: 2.8 ED AF Nikkor is gewoon een heerlijk objectief! Voor zijn lage kosten kan het foto's maken die alleen dure optica kunnen.

Test Nikon 180mm 1: 2.8 ED AF Nikkor MKIII

Test Nikon 180mm 1: 2.8 ED AF Nikkor MKIII

В

Verhaal

 1. Nippon Kogaku Japan Nikkor-H 1:2.5 f=18cm (Nikon RF, ook bekend als Nikon S en M39-versie), uit ongeveer 1953. Het kan ook worden gebruikt op spiegelreflexcamera's met behulp van een 'N->F'-adapter. Het heeft verschillende subversies met kleine verschillen met betrekking tot afstandsmarkeringen en serienummer.
 2. Nippon Kogaku Japan Nikkor-HC 1:2.5 f=18cm, sinds ongeveer 1955. Hetzelfde optische ontwerp. Na dit model had Nikon een lange pauze van bijna 20 jaar om een ​​nieuwe lijn vergelijkbare lenzen uit te brengen.
 3. Pas in 1970 werd de eerste versie van de '180/2.8' klasse lens voor spiegelreflexcamera's geïntroduceerd - Nikkor-P Auto 1:2.8 f=180 mm Nippon Kogaku Japan, die is gebaseerd op 5 lenzen in 4 groepen. 'P' betekent 'Penta' - dat zijn 5 lenzen in het optische ontwerp. Geproduceerd tot 1971, werden er maar heel weinig van deze lenzen geproduceerd.
 4. In 1971 werd de naam geüpdatet - Nikon Nikkor-P Auto 1:2.8 f=180mm, maar in feite was het precies dezelfde 'Nikkor-P' met 5 elementen in 4 groepen. Geproduceerd tot 1974. Overzicht hier.
 5. In 1975 kreeg de lens een speciale coating en werd bekend als Nikon Nikkor-PC Auto 1:2.8 f=180mm ('C' staat voor 'Coating'), heeft hetzelfde optische ontwerp en werd geproduceerd tot 1977.
 6. In 1977 kwam de klassieker AI versie - Nikon Nikkor 1: 2.8 180 mm (AI), die tot 1981 werd geproduceerd. Hetzelfde optische schema werd gebruikt. Er zijn twee subversies die zich onderscheiden door een comfortabele gripring aan de voorkant van de motorkap.
 7. En in 1981 de legendarische Nikon Nikkor ED 1: 2.8 180 mm (AI-S). Deze lens is al begonnen met het gebruik van een bijgewerkt optisch ontwerp met 5 elementen in 5 groepen, 1 element is voltooid ED glas. Deze versie werd voor een zeer lange periode geproduceerd samen met autofocusopties. Er wordt aangenomen dat deze versie van de jaren 180 was de meest succesvolle aller tijden. Uitgegeven tot 2005. Mijn review van dit model vind je hier.
 8. In 1986 werd de eerste autofocus 180 / 2.8 uitgebracht -  Nikon 180 mm 1: 2.8 ED AF Nikkor (IF MKI), die door een groot aantal klachten van fotografen zeer snel werd vervangen door de tweede versie. Klachten met betrekking tot de scherpstelring en de algemene verdorvenheid van het ontwerp ten opzichte van de oude handmatige opties. Het optische schema is al begonnen met het gebruik van 8 elementen in 6 groepen. Makkelijk te onderscheiden door de kunststof scherpstelring en strakke body.
 9. In 1987 werd de lens geüpdatet naar versie Nikon 180 mm 1: 2.8 ED AF Nikkor (IF MKII) en werd geproduceerd tot 1987. Het optische ontwerp is ongewijzigd. Gemakkelijk te herkennen aan de rubberen focusring en slanke body.
 10. In 1987 kreeg het objectief eindelijk een moderne uitstraling. De versie heet Nikon 180 mm 1: 2.8 ED AF Nikkor (IF MKIII), werd geproduceerd tot 1995. Het optische ontwerp is ongewijzigd. Het is gemakkelijk te onderscheiden door de ruwe coating van de behuizing. Opnieuw bekijken hier.
 11. Laatste versie ontvangen letter 'D' in zijn naam en wordt sinds 1994 tot op de dag van vandaag geproduceerd -  Nikon 180 mm 1: 2.8D ED AF Nikkor (IF MKIV). Het optische ontwerp is ongewijzigd. Gemakkelijk te herkennen aan de 'D' in de lensnaam. Een overzicht vind je hier.

U kunt de visuele weergave van autofocuslensopties zien in de sectie 'Portretlens voor Nikon-camera's'.

Als we alle lenzen groeperen volgens optische schema's, kunnen we 4 groepen onderscheiden:

 • afstandsmeter 180/2.5 met optisch ontwerp 6/4 (1953-1963)
 • met optisch ontwerp 5/4 (1970-1981)
 • met optisch ontwerp 5/5 (1981-2005)
 • met optisch ontwerp 8/6 (1986-2018)

Het is jammer, maar er zijn bijna 1995 jaar verstreken sinds 20 en Nikon heeft de oude film nog steeds niet vervangen Nikon 180 mm 1: 2.8D ED AF Nikkor (IF MKIV) iets nieuws. Maar serieus, de 180/2.8 autofocuslens is sinds 1986 niet veranderd, en nu domineren digitale camera's de wereld, en het zou leuk zijn om een ​​aangepaste versie voor hen uit te brengen.

De lens op de ZK ziet er zo geweldig uit

De lens op de ZK ziet er zo geweldig uit

Nikon 180mm 1: 2.8 ED AF Nikkor MKIII - zeer goed gemaakt, de body is geheel van metaal met een ruw, anti-slip oppervlak. Zelfs de ingebouwde kap en filterdraden zijn van metaal. Meestal wordt zo'n ruwe lenscilinder alleen toegeschreven aan de oude professionele lijn van Nikon lenzen.

Bekijk Nikon 180mm 1: 2.8 ED AF Nikkor MKIII met verlengde zonnekap

Bekijk Nikon 180mm 1: 2.8 ED AF Nikkor MKIII met verlengde zonnekap

En ook nu nog verwijzen veel fotografen Nikon 180mm 1: 2.8 ED AF door naar professionele objectieven. Toegegeven, moderne professionele Nikon-lenzen hebben een filterdiameter aan de voorkant van 77 mm en de Nikon 180 mm 1: 2.8 ED AF Nikkor MKIII gebruikt een iets kleinere diameter - 72 mm. ik heb een stel polariserend en neutrale filters onder 77 mm en om ze op de lens te plaatsen moet ik een reductiering 77 -> 72 mm gebruiken. In dit geval kun je de ingebouwde afzuigkap niet gebruiken, wat me een beetje van streek maakt.

Nikon 180 mm 1: 2.8 ED AF Nikkor MKIII

Basisinformatie over Nikon 180mm 1: 2.8 ED AF Nikkor MKIII

De autofocussnelheid is gemiddeld, dichter bij langzaam. Autofocussnelheid vergelijkbaar met lens Nikon ED AF Nikkor 80-200mm 1: 2.8D MKIII in 'Volledige' limiter-modus. Intern focussen.

De lens heeft een 'A-M' focusmodusschakelaar. Ik was erg van streek door het feit dat om over te schakelen naar de handmatige scherpstelmodus, je de schakelaars op de 'M'-modus op zowel de lens als de camera moet zetten. bijvoorbeeld op Nikon AF NIKKOR 85 mm 1:1.4D het is voldoende om de schakelaar alleen op de lens in te stellen. Zet je de 'M' stand niet op de camera, maar alleen op de lens, dan blijft de lens automatisch scherpstellen en draait de scherpstelring mee vanaf de scherpstelmotor.

Achteraanzicht van Nikon 180 mm 1: 2.8 ED AF Nikkor MKIII

Achteraanzicht van Nikon 180 mm 1: 2.8 ED AF Nikkor MKIII

De scherpstelring is vrij breed, met rubber bekleed en voelt prettig aan. In de 'A'-modus is de scherpstelring vergrendeld en kan deze niet worden gedraaid, en in de 'M'-positie draait deze met 180-graad. Handmatig scherpstellen is niet moeilijk. De minimale scherpstelafstand is slechts 1.5 meter. Natuurlijk heeft een lens van dit niveau een scherpstelafstandsschaal met aanduidingen in meters en feet, een scherptediepteschaal voor f/16 en f/22-waarden, evenals een infraroodverschuivingsmarkering voor het fotograferen in het infraroodspectrum.

Bekijk Nikon 180mm 1: 2.8 ED AF Nikkor MKIII

Bekijk Nikon 180mm 1: 2.8 ED AF Nikkor MKIII

De lens heeft een handmatige diafragmaring. Om de waarde te kunnen controleren: diafragma vanaf de camera of voor automatische installatie diafragma op moderne centrale regelkleppen moet u de bedieningsring naar F / 22 draaien en deze vastzetten met een speciale hendel, die zich rechts van de markeringen bevindt diafragma. Gebeurt dit niet, dan zal bij een aantal camera's op het display een foutmelding verschijnen - 'fEE' (de ring is niet geïnstalleerd) diafragma). Sommige camera's met diafragma weerstand:, waarmee u het diafragma kunt regelen met behulp van de ring diafragma, maar alleen in meetmodi expositie 'M' en 'A'. U kunt meer over dit probleem lezen in het gedeelte over: Niet-G-lenzen... Ring diafragma roteert met klikken, het heeft F / 2.8, 4, 5.6, 8, 11, 16, 22 waarden; het is niet mogelijk om een ​​tussenwaarde tussen getallenparen in te stellen met behulp van de diafragmaring. Tussenwaarden kunnen alleen worden ingesteld via het cameramenu.

Autofocus met een Nikon 180 mm 1: 2.8 ED AF Nikkor MKIII-lens is alleen beschikbaar bij gebruik op camera's met ingebouwde motor focus. Een exacte lijst van camera's die autofocus met 'AF'-type lenzen ondersteunen, vindt u in de sectie 'Autofocus op Nikon-camera's'. Merk ook op dat dit Niet-D-type lens, wat problematisch kan zijn bij het gebruik van flits.

Nikon 180 mm 1: 2.8 ED AF Nikkor MKIII met native ouderwetse voorkant

Nikon 180 mm 1: 2.8 ED AF Nikkor MKIII met native ouderwetse voorkant

Omdat de cameramotor wordt gebruikt voor het scherpstellen (schroevedraaier), de lens straalt behoorlijk uit luid geluid met autofocus.

Een interessante functie lens is een diafragma met 9 lamellen waarvan de lamellen zich achter de laatste lens van de lens bevinden, waardoor ze met je vingers voelbaar zijn. Ze zeggen dat van zo'n apparaat de bloembladen vies kunnen worden en gewist kunnen worden, ik heb daar niets van gemerkt op mijn lens. Dezelfde opstelling van het diafragma is te zien in: Nikon ED AF Nikkor 300 mm 1:4.

Nikon 180 mm 1:2.8 diafragmalamellen ED AF Nikkor MKIII

Nikon 180 mm 1:2.8 diafragmalamellen ED AF Nikkor MKIII

mijn ervaring

Ik vind de Nikon 180 mm 1: 2.8 ED AF Nikkor MKIII-tekening erg mooi, dus ik verander hem niet in iets anders, ondanks bepaalde tekortkomingen van mijn exemplaar. Wat betreft gebruiksgemak op full frame camera's zijn er hier geen problemen, 180mm is een 'prettige' brandpuntsafstand om rustig te fotograferen.

Vaak wordt deze lens vervangen door snelle zoomlenzen van de 70 (80) -200/2.8 klasse, maar dat zijn ze tenminste 2 keer zwaarder Nikon 180 / 2.8 ED AF en Nikon 70-200 / 2.8GII AF-S N 3 keer duurder. Mijn exemplaar heeft last van scherpstelfouten op korte afstanden en veel andere gebruikers schrijven over fouten in het autofocussysteem. Problemen met scherpstelnauwkeurigheid komen vooral voor bij versies van de MK III en MK IV. Ik vind het erg jammer dat de lens geen scherpstelafstandsbegrenzer heeft en daardoor in scherpstelsnelheid inboet aan snelle zooms van de 70 (80) -200/2.8 klasse. Blijkbaar doet Nikon hetzelfde met zijn 180/2.8 lijn, zoals bij de 135s. Als er keuze is tussen Nikon 180mm 1: 2.8 ED AF Nikkor en Nikon 80-200 mm f/2.8D ED AF Nikkor MKIII,,Dat laatste zou ik voor werk aanraden, aangezien er bij een fix veel meer 'rondloopt' in de letterlijke zin van het woord.

Gemiddelde scherpstelsnelheid, problemen met scherpstelnauwkeurigheid, gebrek aan stabilisator, domme 'A-M'-schakelaar, matige tegenlichtprestaties en sterke halo's rond contrastelementen in foto's (friging) met de Nikon 180mm 1: 2.8 ED AF Nikkor MKIII zijn meestal redenen om snel te kopen zware zoomlenzen om te vervangen. Moderne zoomlenzen ondergaan nog steeds een aantal aanpassingen en verbeteringen en zijn verstoken van enkele van de bovengenoemde nadelen. Voeg hier nog een factor van gebruiksgemak toe en hetzelfde helderheid f/2.8.

Vergeleken met sommige snelle zooms wint de Nikon 180mm 1:2.8 ED AF Nikkor MKIII met bijna nul vervorming, neutrale kleurweergave, minder lichtafval en minder scherpteverlies van het centrum naar de randen van het beeld. Het gebeurde zo dat 180 / 2.8 een bepaalde grens is tussen de optica van de midden- en hoge prijsklasse. Alleen 180/2.8 of 200/2.0 kunnen sterkere native prime-lenzen worden genoemd dan 300/2.8, waarvoor de prijzen veel hoger zijn.

Op Nikon DX-camera's EGF zo'n lens zal zijn 270 mm (!), waarmee u hem als lens kunt gebruiken voor fotojacht op korte afstanden, maar ook voor reportage-opnamen op voldoende afstand. Maar het lijkt me toch dat het gebruik van Nikon 180mm 1: 2.8 ED AF Nikkor MKIII op cropped camera's niet handig is.

Wat betreft scherpte, dan bij F/2.8 in het midden van het beeld past de scherpte mij helemaal op camera's Nikon D700 и Nikon D80. Bij F/4.0 wordt de scherpte perfect. Ik heb geen klachten over de scherpte.

Diafragma ratio F / 2.8 helpt om short te bereiken uittreksels en ik heb geen probleem om uit de hand te fotograferen. Zelfs op bijgesneden camera's kan ik normaal fotograferen op blootstelling niet langer dan 1/160 van een seconde. Maar als je het diafragma moet sluiten, dan zou de stabilisator in de lens gewoon een mooie toevoeging zijn.

Voorbeeldfoto's op Canon EOS 5D (gebruikt met adapter Nikon mount F - Canon EOS):

Voorbeeldfoto's op Nikon D700:

Parameters van de foto's getoond in de galerij:
Allemaal gefilmd op Nikon D700. Op camera JPEG L (compressie 'beste kwaliteit'), zonder verwerking (Stofsporen op de matrix zijn verwijderd op de 2e foto). Functies: controle vignettering, ADL, langzame ruisonderdrukking, hoge snelheid ruisonderdrukking ISO - waren uitgeschakeld. Allemaal opgenomen in de Picture Control-modus SD (standaardmodus): contrastcorrectie - 0, helderheid - 0, verzadiging - 0, tint - 0, scherpte - positie 5 uit 10. Het formaat van de foto's is verkleind naar 3 MP.

Nikon AF-S Nikkor 50 mm 1: 1.4G SWM en Nikon 180 mm 1: 2.8 ED AF Nikkor MKIII

Nikon AF-S Nikkor 50mm 1: 1.4G SWM en Nikon 180 mm 1: 2.8 ED AF Nikkor MKIII

Meer voorbeelden van foto's op film zijn te zien in de review NikonF6.

Verlichting van de frontlens van de Nikon 180mm 1: 2.8 ED AF Nikkor MKIII lens

Verlichting van de frontlens van de Nikon 180mm 1: 2.8 ED AF Nikkor MKIII lens

Nikon 180mm 1: 2.8 ED AF Nikkor MKIII is niet nieuw te koop. Voor gebruik raad ik een nieuwer model aan Nikon 180 mm 1: 2.8D ED AF Nikkor MKIV, waarvan de prijzen kunnen zijn kijk hier, of in het prijsblok hieronder:

Reacties op dit bericht vereisen geen registratie. Iedereen kan een reactie achterlaten. Veel verschillende fotoapparatuur is te vinden op AliExpress.


De videoreview is te bekijken op: mijn nieuwe YouTube-kanaal - abonneer en like!

Bevindingen

Nikon 180mm 1: 2.8 ED AF Nikkor MKIII is een goede lens met een mooi patroon en laag gewicht, hij kan dienen als uitstekende portretlens op FX camera's, sterker nog, hij wordt beschouwd als een goedkope optie voor een vaste telefoto met hoog diafragma. Ik wil apart wijzen op de uitstekende Japanse vergadering. Over de tekortkomingen in de conclusies wil ik niet schrijven, maar die zijn er ook.

Materiaal voorbereid Arkadi Shapoval. Trainingen/consulten | YouTube | Facebook | Instagram | Twitter | Telegram

Voeg een reactie toe:

 

 

Opmerkingen: 43, over het onderwerp: Review Nikon 180mm 1: 2.8 ED AF Nikkor MKIII

 • Denis

  AF-S Nikkor 70-200 f/2.8G VRII heeft ook de neiging om vaak fouten te maken bij het scherpstellen, vooral bij contrastarme objecten en bij kleine brandpuntsafstanden van 70-100 ... 130 mm.

 • chloraat

  De foto is gewoon geweldig! Ik werd verliefd op dit glas. Jammer dat de prijs bijt (

  • Jaroslav

   De prijs is niet erg bijtend, het is redelijk vergelijkbaar met 85 1.8. duikt vaak op op Japanse veilingen in goede staat voor 13-17 k. Een nieuwe "deshka" kost ongeveer 24 in een Russische winkel.

   • chloraat

    Bedankt voor de tip. In ons “dorp” kost het 27.

    • Jaroslav

     Ik pakte de mijne voor 10.5k zonder rekening te houden met levering op ebee. Maar ik heb een MkI in een ander geval.

     • kiev_poznyaki

      Yaroslav, kun je links geven naar dezelfde Japanse veilingen? Of bedoel je ebay?

    • Jaroslav

     Japanse veiling - Yahoo. maar ze sturen geen rashka. Je moet dus een proxy gebruiken.
     De meest geschikte is Yaharu (dus we typen de zoekmachine in, deze geeft het meteen uit).
     Maar Japanse veilingen zijn pijn en kwelling, dus ik raad je aan om gewoon de kavels op eBay te volgen.

 • Jaroslav

  Bedankt voor de review, het was interessant om voorbeelden van de derde generatie te zien en te vergelijken met de eerste. Zoals verwacht, geen verschil

  Nu komt er een lange opmerking, want ik ben zelf gek op dit glas. Ik hoop dat het niet al te erg is wat er met de fotolinks is

  Wat betreft de open diafragmalamellen, deze wordt niet vies, maar er kan teveel stof op oude exemplaren zitten. Toen ik op zoek was naar waar ik mezelf kon kopen, sprak ik met een paar Japanners die ze verkochten. Ze lieten me in detail de exemplaren zien die ooit werkpaarden waren. Er is echter te veel stof. Als gevolg daarvan kocht ik een MK I uit Amerika in een staat alsof hij nog nooit was gebruikt.
  Wat betreft de bekritiseerde eerste versie qua design, de lens ziet er live merkbaar beter uit dan op de foto. De halfglanzende afwerking ziet er cool en duur uit (ik vind de latere persoonlijk nog mooier vanwege de diepzwarte kleur van de carrosserie). Maar er zijn ook nadelen - vingerafdrukken zijn goed zichtbaar en de ingebouwde zonnekap schuift sterker door deze coating.
  De ring is smal maar comfortabel. En toch zit daar ook een minpuntje, het raam met de afstandsschaal zit te dicht bij de ring, en het komt voor dat je je met je vingers aan het plastic glas vastklampt en het eraf breekt.
  Over het gebruik van glas zelf: door de vormgeving, waarbij alle lenzen voor de lens zitten, 'pikt' het karkas met dit glas merkbaar. Het was ongebruikelijk om de eerste paar dagen te gebruiken, een zoomlens van vergelijkbaar gewicht voelde veel prettiger en comfortabeler tijdens het fotograferen. MAAR dit is zonder vleermuisblok. Het was alleen nodig om het te bevestigen en alles viel op zijn plaats. De lens is een directe voortzetting van het karkas geworden, het is veel handiger geworden om vast te houden en te fotograferen (ik voelde dit alleen bij allerlei soorten monsters 80-200 en 70-200).

  Over autofocus: het is controversieel, maar niet traag. Om precies te zijn, niet zo. Het is traag van dichtbij in het MDF-gebied. Bij het fotograferen van objecten op een afstand van 1.5-3 meter (vooral als de lens op oneindig is gericht voordat wordt scherpgesteld), is scherpstellen onzeker, in grote, maar nog steeds stappen (zoals contrast-AF, niet fase). Als het onderwerp zich verder dan 7 meter van de fotograaf bevindt, komt AF gewoon tot leven en is qua snelheid redelijk vergelijkbaar met 70-200. Grofweg gezegd, op dit frame ( http://www.flickr.com/photos/izlomdoc/11311973633/ ) was goed gericht, heel lang en pijnlijk, maar op deze ( http://www.flickr.com/photos/izlomdoc/11311973503/ ) meteen in de volger en tegelijkertijd ging ik richting. Overigens moet ik opmerken dat dit glas echt heel goed omgaat met tracking af (ik heb onlangs een aikido-training gefilmd, ik was blij met het glas).
  Maar ik merkte geen problemen met de scherpstelnauwkeurigheid (als je erop wacht natuurlijk). Zelfs op afstanden in de buurt van MDF ( http://www.flickr.com/photos/izlomdoc/11455319293/ )
  De scherpte is inderdaad erg hoog, op een open scherper dan Nikon's af vijftig dollar bij 2.8 bijvoorbeeld, bij 5.6 begint hij zelfs de sigma makrik in scherpte in te halen (onverwacht), hoewel diffractie snel intreedt (al merkbaar bij f10). En ja, het is merkbaar scherper in de open lucht vergeleken met dezelfde 80-200 zoomlens (meestal vergeleken daarmee, te oordelen naar internet).

  Nou ja, nadat ik dit glas had, begonnen alle andere glazen zo bleek en zeepachtig te lijken. Vooral in een halve 1.4d was ik teleurgesteld, ja (

  • Arkadi Shapoval

   Bedankt voor de interessante toevoeging over MKI.

 • Artem

  "... voor film CZK". "C" is overbodig. Bedankt voor de beoordeling.

  • Arkadi Shapoval

   Bedankt, gecorrigeerd, het is een typfout.

 • Valery

  Goede review, interessante lens! Bedankt!

 • anonymus

  kleurrijke recensie)

 • Roma

  En ik heb dit glas net een week geleden op ebay gekocht. Nu kan ik niet wachten :)
  Rechte handen jeuken)))

 • Vasiliev Ivan

  bedankt voor de interessante recensie
  180 bij het graven - bij het bedrijf - is de letter "m" weggelaten.
  Arkady, vertel me, heb je nagedacht over het systeem zoals op de website van Dmitry Evtifeev ctr + enter en foutinformatie wordt verzonden?

  • Arkadi Shapoval

   Bijgewerkt. Er zal tijd zijn, ik zal.

 • Roma

  Is de zonnekap afneembaar op deze lens?

 • pasja

  Wat is naar uw mening beter Nikon 180 mm 1: 2.8 ED AF Nikkor MKIII of Nikon 180 mm 1: 2.8 ED Nikkor ???

  • Arkadi Shapoval

   Begrijp de 180-modellenreeks, de beschrijving staat aan het begin van de recensie. Beter natuurlijk, de laatste wijziging.

 • pasja

  Passen ze op de Nikon D7100?

  • Arkadi Shapoval

   Ja, ze zullen passen.

 • Анатолий

  Ze zullen passen, maar ze zullen niet langer 180 mm zijn, maar 270. Voor een crop is 100 mm beter, portretten zijn maar een liedje :) 270 mm, zoals Arkady zei, dit is meer voor de jacht. Ik probeerde 180 en 100 liet mezelf een "weave" achter, hoewel bij concerten vanuit de hal 180 een prachtige lens. Test indien mogelijk voordat u koopt, persoonlijke ervaring is beter dan online beoordelingen.

 • Oleg

  Ik heb de eerste versie (dezelfde MK1) met een plastic behuizing en dezelfde scherpstelring. Ik kocht het op eBay voor 150 dollar dankzij een vriend die vaak eBay in de gaten hield. versie. Hij wenst ook missen in het bereik van 1,5- 10 meter.

 • Zege -

  Bedankt voor de recensie, Arkady. Ik heb je site trouwens met veel interesse gelezen, Fujik pro 5, en ik heb er een aantal lenzen voor gekozen op basis van je beoordelingen, en ik heb er geen spijt van :)
  Wat betreft deze lens, wat mij betreft, Nikon Nikkor ED 1: 2.8 180mm (AI-S) geeft een veel mooier beeld, maar zonder autofocus.
  Ik ben het absoluut met je eens - er zijn geen slechte lenzen, ze zijn allemaal ontworpen voor bepaalde taken. Voor ontspannen fotograferen zou ik de oude Nikon-fixes van de AI-S-serie aanbevelen. Nou ja, voor rapportage of wanneer er helemaal geen tijd is - natuurlijk, autofocus. Al heb ik me altijd afgevraagd hoe mensen leefden zonder autofocus en gefilmd.
  Bedankt voor deze site, veel succes en het allerbeste.

 • Ruslan

  Goede dag voor jou, Arkadi.
  Allereerst wil ik je natuurlijk bedanken voor het enorme aantal Nikon en handmatige lens reviews.. En vooral voor het artikel over Nikon CLS. Het heeft me erg geholpen :)
  Wat betreft de lens, de onscherpte is gewoon ongelooflijk :) Nu leidt het in mijn persoonlijke bokeh-classificatie, waardoor 135 f2 DC naar de tweede plaats komt.

  Maar ik heb een D5200. Dat wil zeggen, ik heb AF-S-lenzen nodig. Kun je AF-S-lenzen aanbevelen met een vergelijkbaar zacht patroon?

  • Arkadi Shapoval

   300 mm f/4 af-s, 300 mm f/2.8 af-s, 200 mm f/2 af-s, 80-200 mm f/2.8 mkIV.

   • Ruslan

    Dank je, 300 F / 4 vond ik ook erg leuk.
    Nu zou ik willen dat ik een soortgelijke kon vinden .. Ja, en ik vraag me af hoe lastig het zal zijn om zo'n monster op een lichte D5200 te dragen .. maar schoonheid vereist opoffering :)
    Nogmaals bedankt voor de aanbevelingen, waar plaats je hier likes? :)

    • Arkadi Shapoval

     Nieuw Nikon 300 mm f/4.0E PF ED VR AF-S Nikkor zelf is klein, maar het is nog steeds moeilijk te vinden. Plaats deze recensie gewoon op je sociale netwerk, groene knoppen aan het einde van de recensie.

     • Ruslan

      Helaas zit ik niet in een van deze sociale netwerken (ja, er zijn ook mensen zoals ik :)). Maar ik vond de videobeoordeling leuk. Ik zit nog op youtube.
      Het enige dat me van streek maakte in de videoreview was de te zachte stem tegen de achtergrond van te luide muziek... Het is vreemd, je moet goed luisteren... maar het is aan jou, zoals ze zeggen :)
      Oordeel niet strikt voor kritiek. Je doet in ieder geval iets heel goeds en nuttigs, ga zo door!

    • Oleg

     Als het handig is om handmatig scherp te stellen en terug te rennen voor een portret van volledige lengte van 50 meter.... Dat is heel veel. Maar het is beter, bij God, om het te gebruiken met een full-frame camera.

 • Jurassic

  krachtig glas! Het accentueert de objecten als het ware. jammer dat je gewoon ver moet gaan. maar dit is niets, de lens is uitstekend.

 • Olga

  Arkady, bedankt voor de recensie! Ik overweeg nu om deze lens (gebruikt) te kopen. Ik vond twee opties op Avito. Beide zien er hetzelfde uit. Ik begrijp niet echt hoe ik de externe versies van MKIII en MKIV moet onderscheiden? Ik kijk naar de foto's van beide versies en zie de verschillen niet. Staat het ergens op de koffer geschreven? Of misschien zijn sommige details anders? Hoe ze visueel te onderscheiden? Dank u bij voorbaat!

  • B.R.P.

   Recensiecitaat: "De nieuwste versie heeft een 'D' in de titel en is sinds 1994 in productie."

 • Michael

  Ik heb ergens gelezen dat deze lens niet meer dan 12 megapixels toelaat? Klopt dit, werkt het prima op een Nikon D7200 met 24 megapixels? Bedankt

  • Michael

   Je kunt met alles werken, sommige mensen schieten zelfs ademloos op Helios. Als we het hebben over pixel-voor-pixel scherpte, dan is dat niet zo

  • Arkadi Shapoval

   Sluit het diafragma tot F / 5.6-F / 8.0 en krijg een fatsoenlijk resultaat

  • Ruslan

   Gebruikt op Nikon D850, geen probleem met een resolutie van 45 MP.

 • Nik

  Wat denk je dat beter is voor een full frame deze 180 2.8, zelfs IV of Sigma 85 1.4?

 • Nik

  Heb het geprobeerd. Ja. Sigma 85 1.4 - je hoeft niet ver te rennen).
  En de gemiddelde 180 - nou ja, de gemiddelde 80-200 is beter ...
  Nou, bedankt voor het uitblijven van een reactie.

  • Oleg

   85 en 180 zijn totaal verschillende brillen, een directe vergelijking ervan zonder een beschrijving van wat en hoe je geïnteresseerd bent in fotograferen, welk resultaat je wilt bereiken, is gewoon niet ongepast.

 • Oleg

  In 2012 kocht ik mezelf een armoedige eerste versie in de VS voor 50 dollar. Natuurlijk moest ik uitzoeken, stofvrij maken, waar nodig smeren. Maar na alle manipulaties is dit mijn favoriete lens! Heb er nooit een foto van gemaakt, zelfs niet. Bijna altijd op 2.8 of 4. De foto is gewoon prachtig! Van de tekortkomingen: de geest tolereert geen bijna-tegenlicht. Wanneer de lichtbron, zoals de zon, zich bijna net buiten het beeld bevindt. In dit geval sterke frameverlichting. Noch de ingebouwde zonnekap redt, noch de handpalm. Hierop zijn in feite de tekortkomingen uitgeput. Je kunt fouten vinden in wat scherpstelgeluid, maar dit is stom (wie de eerste autofocus vijftig dollar 1.8 had, met een metalen houder, zal me begrijpen :)).

 • Edward

  Goededag. Ik heb zo'n lens. Ik vind het erg leuk, maar er is één probleem. Autofocus tekort, 3 of 4 millimeter op alle vier de camera's; Nikon D7000, Nikon D3, Nikon D800, Nikon D850. Misschien weet iemand hoe dit op te lossen. De camera's zijn perfect. Fijnafstemming in camera's +20, dat wil zeggen tot het uiterste. Nog steeds niet goed genoeg. Bij voorbaat bedankt.
  Met vriendelijke groet, Eduard.

Voeg een reactie

Auteursrecht © Radojuva.com. Blog Auteur - fotograaf in Kiev Arkadi Shapoval. 2009-2023

Engelse versie van dit artikel https://radojuva.com/en/2013/12/nikon-180mm-2-8-ed-af-if/

Versión en español de este artículo https://radojuva.com/es/2013/12/nikon-180mm-2-8-ed-af-if/