antwoorden: 34

 1. Mikhail Rybak
  26.07.2013

  Arkady, je bent vergeten je inheemse rubberen kap te vermelden, wat dacht je ervan?
  Tussenliggende diafragmawaarden kunnen worden ingesteld door niet te draaien tot een klik tussen 1.2 en 2. Ik vond ook een demontageschema voor deze lens op internet en daar lieten "vaklieden zien waar groeven te maken voor 1.4 en 1.7, ik verloor de link naar de bron.
  Ik denk dat de gebrekkigheid van de foto kan worden verminderd met behulp van een paardenbloem.
  En de lens maakt ook gewoon prachtige foto's 's nachts zonder flits, het is jammer dat Arkady ze niet in de review hebt opgenomen.

  antwoord

  • Arkadi Shapoval
   26.07.2013

   Bedankt voor de aanvulling.

   antwoord

 2. Igor
  26.07.2013

  Ik schreef al een soortgelijke opmerking aan Carl Zeiss Planar 1,7 / 50, maar ik zal het opnieuw vragen. Heeft het zin om dit glas voor 300 USD te kopen? Voor dit geld kun je elk fifty-fifty-stuk van Nikon kopen met alle charmes van automatisering. Er is geen specifiek verschil in de foto en het is onmogelijk om ze te fotograferen tijdens het reizen of op een bruiloft vanwege de traagheid van handmatige instellingen. Alleen foto's maken tijdens ontspannen wandelingen? Nou, als het 20-50 USD kost, dan ja, de budgetversie van de oplossing, maar 300 ...

  antwoord

  • Arkadi Shapoval
   26.07.2013

   Velen jagen op diafragma 1.2, zoals ik in het artikel schreef, is dit spel zijn kaarsen waard - iedereen moet voor zichzelf beslissen. Zo had ik ooit mijn persoonlijke 50 1.2 Nikon AI-s voor 500 USD, die ik kort na aankoop verkocht. Voor thuis en voor de ziel ben ik al heel lang in dienst van een simpele Heliov-81N, maar daarmee bijna 100% van de foto met normale scherpte. Meestal zijn supersnelle lenzen echt heel handig voor video-opnamen, waarbij de scherptediepte soms kan 'zweven'.
   Ik heb 5-6 foto's van deze Porst in mijn thuisalbum afgedrukt en ik kan een tandje geven, als ik niet elke foto had ondertekend met welke lens deze is gemaakt, zou geen enkele persoon hebben geraden dat het een Porst was. Hetzelfde geldt voor "artistieke bokeh" - zelfs mijn collega-fotografen die naar mijn afgedrukte foto's in het album "bokenators" kijken, kunnen zelden een vlak van een tessara onderscheiden. Daarom geloof ik dat het alleen een kwestie van smaak en de diepte van de portemonnee is.

   antwoord

   • Igor
    26.07.2013

    Nou ja, iedereen heeft zijn eigen smaak ... Alleen is het naar mijn mening zinvol om alleen handmatig glas te kopen als het minstens de helft van de prijs is van een vergelijkbare nieuwe met autofocus. Ik nam een ​​Nikkor 50mm f/1.8G AF-S voor 220 USD en ben er blij mee als een olifant. Ik fotografeer zelfs vrij zelden 1,8, meestal 2 en hoger, dus ik heb persoonlijk geen groter diafragma nodig. De bokeh is ook vrij zacht en verschilt niet veel van de meeste vijftig dollar uit je reviews. Maar ik zou voor mezelf een soort superzoom-handleiding kopen. Hoewel ik nu op zoek ben naar Nikon's 55-200 ...

    antwoord

   • lynx
    27.07.2013

    Je ziet bijvoorbeeld Nikon 50 / 1,8D kosten van 2 tot 3,5 duizend. En voor 1,5-3 duizend kun je een Helios-81N kopen in goede staat en / of met een "paardenbloem". En ik verzeker je - de Gelik is veel beter dan de D-Nikonovets, in het "portret"-gedeelte is hij ondubbelzinnig, ondanks de "handmatigheid" ervan (bij de G-versie, ja, het is veel mooier qua tekening).
    Vaak hebben handmatige oude brillen eigenschappen die ontoegankelijk zijn voor "moderne plastic motor" -versies, hoewel het ook voorkomt dat er geen "verschil in print" tussen zit.
    Nogmaals, in sommige gevallen, bijvoorbeeld bij het fotograferen van een gepolijst metalen object, is autofocus praktisch nutteloos - het mist, d.w.z. alle voordelen van autofocuslenzen worden tot nul herleid en de lens waarmee het handiger en prettiger werken wordt meegenomen.

    antwoord

   • Boris
    27.07.2013

    Dit alles is natuurlijk waar, kameraad Lynx ... Maar hier is de pech: vele jaren geleden heb ik Helios-81N gekozen voor mijn Nikomat. Er was een mogelijkheid om uit een verscheidenheid te kiezen ... Ik ging door 9 (!!!) lenzen, ik probeerde ze allemaal voor de zuiverheid van het experiment op zwart-witfilm. En slechts EEN van hen liet werkelijk uitstekende resultaten zien, zowel in resolutie, als in de plasticiteit van de Tekening, en in bokeh. Nee, er waren nog een paar goede en de rest had geen gebrek aan scherpte, maar alle negen waren op verschillende manieren gemaakt: of de diafragmalamellen waren groen-glanzend, of alsof er helemaal geen verlichting was , maar ja, een regenboogcoating; dan zweeft de scherpte langs een rand, of het is helemaal niet duidelijk waar het beter is; nogmaals, olie van overal, en streeft ernaar om op de lenzen te komen. Nee, ik zal het natuurlijk uit elkaar halen, schoonmaken, maar ik waardeer het unieke van de nalatigheid van de fabricage. Wat de lens ook is, het is uniek en vaak niet in het voordeel van de consument. Al zijn er natuurlijk meesterwerken!

    antwoord

   • Gregor_S
    22.09.2021

    “…het unieke van slordig vakmanschap…”

    beter niet zeggen

    antwoord

 3. roman
  27.07.2013

  Arkady, bedankt voor het interessante onderwerp. Ik begin te denken en niet te spelen met diafragma 1.2 op full frame... Vertel me alsjeblieft, voor deze games, wat zal beter zijn, deze lens of de oude Nikkor 1.2 (op ebay kun je drinken voor een vergelijkbare prijs +- 100 euro)? Of is het beter om door de kenon FD heen te zagen?
  Of misschien heb je de vraag al beantwoord met de zin "... klaar om 1200 te geven voor de scherpte van mijn inheemse canon ..." en er zullen geen alternatieven zijn ...
  PS
  Is het je opgevallen dat deze lens het gevoel heeft dat er in open geen oneindigheid is? (Niet af) Dit zit in het eerste frame en niet alleen opvallend. Trouwens, mijn planar 1,7, die je een test gaf, had hetzelfde effect. Ik zondig op de Chinese adapter.
  Good luck!

  antwoord

  • Arkadi Shapoval
   27.07.2013

   Op de open kan men echt de indruk krijgen dat er geen oneindigheid is. Maar dit zijn slechts focusmissers. In de voorbeelden heb ik geen opname waarbij de focusring maximaal is gedraaid. Wat betreft deze lens hebben ze niet verloren, op een full frame zal de scherpte beter zijn dan op een 8 MP crop.

   antwoord

   • roman
    29.07.2013

    Arkady, mijn excuses dat ik opdringerig ben, wat kun je zeggen over het eerste deel van mijn opmerking (vergelijking van de held van de recensie, handleiding Nikkor 55 / 1.2, een variant van de gezaagde canon FD 55 (50) / 1.2, of is het allemaal onzin en genotzucht, je hoeft alleen maar native 50 / 1.2 te kopen voor gek geld?
    Ik was bang dat 6d de spiegel zou aanraken met een handmatige Zeiss met een Chinese adapter, mijn twijfels werden weggenomen door vriendelijke en deskundige mensen) Ik zal het zelf controleren en, zoals beloofd, ik zal foto's maken van de planar in volledig beeld en post het in dat topic.
    Dank

    antwoord

  • Misha
   28.07.2013

   Roman, ik heb dezelfde poort, omgezet naar Canon. Bij interesse - schrijf taburedka@gmail.com

   antwoord

   • roman
    29.07.2013

    Bedankt voor het aanbod, maar met zo'n zeep "insteekt" het niet echt. dus ik ga het gewoon niet pikken

    antwoord

 4. Виталий
  30.07.2013

  Goedemiddag! Een vraag voor jou, Arkady.
  U gebruikte mamiya/secor 55/1.4 en onlangs was er een beoordeling van poort 55/1.2. Als je geen rekening houdt met het verschil in diafragmaverhouding, welke heeft dan een scherper beeld in de open lucht?

  antwoord

 5. Andrew
  09.08.2013

  Vitaly, ik heb mamma 55 1.4 en ik heb vandaag een porst gekocht en deze omgezet naar canon, tot nu toe zie ik geen verschil in scherpte van de heerser dat mami 1.4 en porst 1.2 morgen op straat moeten worden geprobeerd

  antwoord

 6. Светлана
  10.09.2013

  Het is leuk om naar je foto's te kijken, welke lens je ook in je handen neemt.

  antwoord

 7. Andrew
  30.10.2013

  Goede dag! Sorry als het niet in het topic staat, maar misschien. Wie zal je vertellen hoe je de diafragmariem van dit glas verwijdert? (Zonder een theorie is het op de een of andere manier eng om te benaderen)

  antwoord

 8. Roman
  08.02.2014

  Goedemiddag Arkady, bedankt voor de review. Er zijn niet genoeg nachtfoto's in de voorbeelden. Ik wil graag zien wat het resultaat is.

  Ik heb deze vragen:
  Heb je de Porst kleurenreflex umc 50mm f1.2 lens al gezien?
  Zijn er verschillen met die in de review?
  En hoe verhoudt hij zich tot de Revuenon 55mm f/1.4 (als je geen rekening houdt met het verschil in brandpuntsafstand en diafragmaverhouding)?
  Dank u.

  antwoord

 9. anonymus
  10.06.2016

  Wie filmde er 's nachts?

  antwoord

  • Rodion
   10.06.2016

   Ik denk dat het zeldzaam afval zal zijn - het glas heeft duidelijk verschrikkelijke chromatiek en degelijke software.

   antwoord

 10. Alexey
  07.10.2016

  schiet geweldig 's nachts.
  Ik heb poort 55/1,2 en Revuenon 55/1,2
  beide met 2,8 zijn superscherp
  bij 1,2 erg artistiek
  de porie is zachter. goed voor vrouwelijke portretten

  antwoord

 11. Stas
  15.08.2018

  Wat betekent het dat het geen tussenliggende diafragmawaarden heeft? en als tussen klikken?

  antwoord

  • zzzzzz
   14.04.2019

   amateurauteur in lenzen en recensies

   antwoord

 12. zzzzzz
  14.04.2019

  één macro ... er is geen enkele nacht open. test om niets

  antwoord

 13. Fedka
  15.04.2019

  Een vriend van mij heeft dit glas gekocht. Ik heb een video gemaakt op DIT glas op een Canon 7d en ik zal zeggen dat supersnelle brillen gewoon perfect zijn voor video

  antwoord

 14. Fedorov Andrey
  07.12.2019

  Leg uit wat er gebeurt als je het op Pentax istD en soortgelijke apparaten zet met een CCD-matrix en een kleurdiepte van 36 bits? zal er een overwinning zijn voor amateurexperimenten - bloemen, kittens, landschappen, enz.?

  antwoord

  • Arkadi Shapoval
   07.12.2019

   ccd heeft dezelfde diepte als CMOS (voor 12*3 bits) en andere. Voor experimenten, wat er ook gebeurt. Kijk wat mensen het goedkoopst doen Gelik 44-2

   antwoord

   • roman
    07.12.2019

    Daar verwerking en godslasterlijke photoshop, het is geen schild. Het is beter om op matrices en KLEUR te spelen. En zoek DAT. Dat is tenslotte het hele punt van fotografie.

    antwoord

   • Arkadi Shapoval
    08.12.2019

    Je hebt slechts één van de mogelijke paden in de fotografie aangegeven, meer niet.

    antwoord

 15. Igor
  23.12.2019

  Neem Takumar, het is zowel goedkoper als raszuiver...

  antwoord

 16. Vyacheslav
  05.06.2020

  Ik heb zo'n lens gekocht voor de pentax K10D, maar met de bedoeling deze ook op de Canon 6D te zetten. Maar op kenon klampt hij zich vast aan de spiegel als hij al vanaf 3 meter scherpstelt, dus wees voorzichtig.

  antwoord

  • B.R.P.
   05.06.2020

   Bedankt voor de waarschuwing.

   antwoord

  • Dima
   09.08.2023

   Bij 5dm2-5dm3-5dm4 is alles in orde, het plakt niet.

   antwoord

 17. Dima
  09.08.2023

  20d en Porst op 1.2.
  Toen ik door de archieven keek, bleek dat ik ook voor een dofiga van alles had geschoten, natuurlijk is de ervaring niet zoals die van Arkady, maar genoeg)

  antwoord

antwoord

 

 

boven
mobiel computer