Nikon D70s recensie

Voor de gelegenheid om de camera te bekijken Nikon D70s erg bedankt Alexander Rybalkin.

Nikon D70s recensie

Nikon D70s recensie

Nikon D70s is een oude spiegelreflexcamera, een verbeterde versie Nikon D70. Nikon D70s werd in 2005 geïntroduceerd. Op dat moment, afgezien van Nikon D70 er was geen enkele geavanceerde amateurcamera. Daarna introduceerden ze de camera. Nikon D50, de laatste bleek een meer uitgekleed model en behoort tot de gewone Nikon amateurcamera's (zie bord). Nikon D70s aangekondigd samen met de legendarische standaardlens Nikon AF-S Nikkor 18-70mm 1: 3.5-4.5G ED DX SWM IF Asferisch, waarvan de prijs in 2005 boven de 1000 USD lag.

Voorbeeldfoto op Nikon D70s

Voorbeeldfoto op Nikon D70s

Nikon D70s gebruikt een sensor op 6 MP, Nikon D70s kan foto's maken 3008 * 2000 pixels (totaal 6.016.000 pixels, het is niet duidelijk waar Nikon het getal 6 mee naartoe neemt.1 MP). Nu lijkt slechts 6 MP misschien archaïsch, maar in 2005 werd zo'n matrix als redelijk goed beschouwd. Ik gebruik het al heel lang Nikon D40 met dezelfde sensor als de Nikon D70s heb ik veel geprint foto's 20*30-formaat met kruimels van zes megapixels Nikon D40 en ik kan niet zeggen dat 6 MP niet genoeg is. Over het algemeen hebben de 'grote' pixels van de oude eerste generatie Nikon camera's hun eigen unieke charme.

Voorbeeldfoto op Nikon D70s

Voorbeeldfoto op Nikon D70s

Trouwens, alle camera's: Nikon D70, Nikon D70s, Nikon D40, Nikon D50 gebruik dezelfde sensor, dus de kwaliteit van foto's van deze camera's zal bijna hetzelfde zijn. Nikon D70s kan de waarde gebruiken ISO 200 tot 1600. Vreemd, de Nikon D70s heeft niet de 'opgeblazen' ISO Hi like Nikon D100 и Nikon D40. Nikon D70s kan gebruiken automatische ISO-functie, het is echter jammer dat in het cameramenu u kunt de maximale ISO-gevoeligheid voor deze functie niet instellen. Automatische ISO werkt altijd vanaf de ingestelde waarde tot de maximale ISO 1600. De meeste korte blootstellingdie kan worden ingesteld in het menu Automatische ISO is slechts 1/125 van een seconde.

Voorbeeldfoto op Nikon D70s

Voorbeeldfoto op Nikon D70s

Het ruisniveau bij hoge ISO-waarden is niet bepaald bemoedigend. Moderne Nikon camera's zijn erg ver gegaan op het gebied van ruisonderdrukking in vergelijking met de Nikon D70s. Trouwens, in de kamer geen ruisonderdrukkingsfunctie bij gebruik van hoge ISO-gevoeligheid, is er alleen een ruisonderdrukkingsfunctie met een lange sluitertijd.

Voorbeeldfoto op Nikon D70s

Voorbeeldfoto op Nikon D70s bij hoge ISO

Minimum uittreksel Nikon D70s is 1/8000 seconde, dit is een goede aanduiding, maar het is jammer dat de camera ISO 100 niet ondersteunt. Ook ondersteunt de camera geen hoge snelheid FP-synchronisatieMaar minimaal uittreksel met flits is 1/500 seconde. 1/500s is een zeer goede indicator, zelfs voor moderne camera's. Nikon D70, Nikon D70's zijn de eerste Nikon-camera's die ondersteuning afstandsbediening van externe flitsers, zoals NikonSB-800, SB-600, SB-500, SB-700, SB-900, SB-910.

Voorbeeldfoto op Nikon D70s

Voorbeeldfoto op Nikon D70s

waar, met Nikon CLS Nikon D70s camera kan besturen slechts één groep flitsen en slechts één kanaal. dat externe flitser in brand gestoken van Nikon D70s, je moet de flitsmodus instellen op 'C' in de camera, en aan externe flitser selecteer groep A en het derde stuurkanaal.

Voorbeeldfoto op Nikon D70s

Voorbeeldfoto op Nikon D70s

Nikon D70s kan niet opscheppen over zijn hoge opnamesnelheid en productiviteit. Nikon D70s kan op maximale snelheid fotograferen 3 fps. De camera is erg klein framebuffer. Met de functie ruisonderdrukking uitgeschakeld bij lange sluitertijden, wordt het volgende in de buffer geplaatst:

 • 4 beelden RAW en RAW+JPEG
 • 9 frames in JPEG Fine L-formaat
 • 49 frames in JPEG Basic S-formaat

Als u de functie voor ruisonderdrukking inschakelt, framebuffer er passen maar 3 frames in RAW-formaat en 7 frames in JPEG L-formaat. Voor degenen die in JPEG schieten, zal de buffer redelijk goed lijken. RAW (NEF)-bestanden zijn ongeveer 5.25 MB groot.

Voorbeeldfoto op Nikon D70s

Voorbeeldfoto op Nikon D70s

Voor meting expositie De camera is uitgerust met een 1,005-pixel CCD RGB-sensor, hetzelfde als Nikon D700 и D300 (meer gedetailleerd hier). En het scherpstelsysteem is gebaseerd op: 5-punts module Multi-CAM 900, hetzelfde als Nikon D70, Nikon D100 и Nikon D50 (meer gedetailleerd hier). De scherpstelmodule in de Nikon D70s is veel mooier dan de driepunts 'crop' die in Nikon D40, D40x и Nikon D60. Naar meetwerk: expositie en werk witbalans moeten wennen.

Voorbeeldfoto op Nikon D70s

Voorbeeldfoto op Nikon D70s

Nikon D70s-functies:

 1. De camera heeft een extra monochroom display voor snelle toegang tot basisinstellingen. Toegegeven, de achtergrondverlichting van het scherm wordt niet ingeschakeld met behulp van de camera-activeringshendel, maar met behulp van een extra knop.
 2. De camera maakt gebruik van geheugenkaarten CF. Mijn Nikon D70s maakte zonder problemen vrienden met de Transcend-geheugenkaart CF 32 GB 400X.
 3. De camera heeft een ingebouwde focusmotor, je kunt zonder problemen de oude klasse optiek gebruiken AF.
 4. De batterij van de camera is behoorlijk ruim. De Nikon D70s kan batterijen gebruiken van: Nikon D200, D300, D300s, D700, D80, D90maar niet omgekeerd.
 5. De camera heeft een functie: bracketing... Kan worden gebruikt bracketing expositie и witbalans.
 6. RAW-bestanden hebben geen compressie-instellingen en ondersteunen alleen 12-bits kleurdiepte, terwijl RAW in gecomprimeerde vorm wordt opgeslagen.
 7. Bij het bekijken van foto's en bij het navigeren door het menu vertraagt ​​de camera iets, daar is voor mij niets mis mee.
 8. Bij het bekijken van foto's die in een verticale positie zijn genomen en bij het inzoomen op dergelijke foto's, wordt zoomen niet uitgevoerd met behulp van het volledige weergavegebied, maar alleen met behulp van de middelste verticale balk. Het is een beetje zenuwslopend.
 9. De camera kan op afstand worden bediend met een eenvoudige afstandsbediening NikonML-L3
Voorbeeldfoto op Nikon D70s

Voorbeeldfoto op Nikon D70s

Wat zit er niet in de Nikon D70s:

 • automatische modus zonder flits. Het is waar dat je vals kunt spelen, en in de automatische modus zet je gewoon de ingebouwde flitser uit met de flitser omhoog-knop en de hoofdselector.
 • er is geen manier om automatisch de belichting te meten met niet-chiplenzen, zoals Nikon AI-S.
 • er zijn geen beeldverbeteringsfuncties zoals A-Dlighting, aberratiecontrole, vervormingscontrole, vignetteringcontrole.
 • De centrale joystick van de camera heeft geen centrale 'OK'-knop
 • de camera heeft geen scherpstelmodus AF-A, maar alleen AF-S en AF-C. Er is geen knop om de focusmodus te wijzigen. Schakelen tussen AF-S en AF-C moet rondneuzen in het menu
 • de camera kan niet fotograferen in RAW+JPEG Fine-modus, alleen RAW+JPEG Basic. Dezelfde pijn is aanwezig in Nikon D40
 • er is geen Info-knop voor snelle toegang tot geavanceerde instellingen, en de preview-knop voor scherptediepte is niet programmeerbaar.
 • in de camera die ik had op de review was niet Russisch menu.
 • Nikon D70 & Nikon D70's ondersteunen het gebruik van accu's (boosters) niet
Voorbeeldfoto op Nikon D70s

Voorbeeldfoto op Nikon D70s

Nikon D70s is een bijgewerkte versie Nikon D70. Er is geen significant verschil in de camera's. De volledige lijst met verschillen tussen Nikon D70 en Nikon D70s kan worden bekeken in Nikon D70 review. En hier is het volgende model, Nikon D80, heeft slechts een zee van kardinale verschillen. Nikon D70s en Nikon D80 heel, heel verschillende camera's.

Voorbeeldfoto op Nikon D70s

Voorbeeldfoto op Nikon D70s

Voorbeeldfoto's op Nikon D70s

SIGMA DL ZOOM 35-80mm 1:4-5.6 MULTI-COATED

toenemen. Groot formaat in de galerij Op deze pagina.

Persoonlijke indrukken

Nu gebruikt Nikon D70s kost ongeveer 100 USD, voeg hier nog eens 100 USD toe. op de goede lens, en je kunt een goed apparaat krijgen voor eenvoudige fotografie. Ik hield niet van het kleine 2" scherm het is erg moeilijk en onaangenaam om het gefilmde materiaal erop te bekijken, het is alleen geschikter om het menu te kiezen en te bekijken histogrammen. In alle andere opzichten is de camera aangenaam en met zijn hulp kun je geweldige foto's maken, als doe er wat moeite voor. Maar pas na gebruik van moderne camera's blijkt de Nikon D70s een 'baksteen' te zijn.

Voorbeeldfoto op Nikon D70s

Voorbeeldfoto op Nikon D70s

Mijn camera-opstellingstips:

Ik hou van fotograferen met Nikon D70s in JPEG. Met behulp van de CCD-matrix die in de Nikon D70s is geïnstalleerd, kun je meteen een redelijk goed resultaat krijgen. Alle camera's die dezelfde matrix gebruiken, kunnen in de tabel worden bekeken hier.

Om snapshots te beheren, gebruik ik handmatige instellingen voor de belangrijkste parameters:

 • Verscherping - scherpte
 • toon comp. - contrast
 • Kleurmodus - kleurruimte (I, III - sRBG, II - ADOBE RGB)
 • Verzadiging - verzadiging
 • Tintaanpassing - kleurverschuiving
 1. Voor de natuur: Opnamemenu -> Beeld optimaliseren -> Aangepast: Verscherping +2, Tooncomp.: -1, Kleurmodus: III, Verzadiging: +, Tintaanpassing: -3. Selecteer vervolgens het item KLAAR (klaar).
 2. Voor mensen (portretfotografie): Opnamemenu -> Beeld optimaliseren -> Aangepast: Verscherping +2, Tooncomp.: -2, Kleurmodus I, Verzadiging: +, Tintaanpassing: 0. Selecteer vervolgens KLAAR (klaar).
 3. Met deze camera, wanneer u opnamen maakt in JPEG, is de functie voor ruisonderdrukking bij lange belichtingstijden ook verantwoordelijk voor de algehele ruisonderdrukking. Ik zet aan: Opnamemenu -> Lange exp. NL: AAN. Door deze functie in te schakelen, kunt u zelfs bij ISO 200 een schoner beeld krijgen. Belangrijk: wanneer u fotografeert met de 'Long exp. De NR'-burstsnelheid daalt aanzienlijk en is ongeveer 1.5 frames per seconde (in plaats van de gebruikelijke 3 fps).
 4. Om in te schieten JPEG ik gebruik bracketing witbalans. Als volgt geconfigureerd: CSM Menu -> 12 BKT set: WB-bracketing. Bracketing geactiveerd door op een knop te drukken BKT links van het zoekeroculair. De knop ingedrukt houden BKT voorste selector (onder de wijsvinger) moet u de waarde -2F 3 (bracketing met een shift van 3 eenheden worden er 2 opnamen gemaakt). Gaat aan bracketing door aan de voorste selector te draaien (onder de duim), terwijl het monochrome display het opschrift toont BKT. Witbalans Ik heb hem in de AUTO-modus gezet met een correctie van -3. Dus met de hulp bracketing, u kunt automatisch worden witbalans met een shift van -6 en -3 eenheden (om warme tinten te creëren). Tijdens één ontspanknop worden 2 bestanden met verschillende witbalans opgenomen. Prioriteit bracketing Ik kies van klein naar groot: SM Menu -> 13 BKT volgorde: Onder->MTR->OVER. Ik maak meestal een -6 opname, de eerste in een reeks van twee opnamen. Zoals de praktijk heeft aangetoond, is bijna altijd een foto met de warmst mogelijke schaduw het meest succesvol.
 5. Ik probeer altijd met ISO 200 te fotograferen. Ik heb de beeldkwaliteit altijd op of 'JPEG FIJN L', of RAW. Helaas schiet Nikon D70 niet in RAW + JPEG L FIJN (RAW+ JPEG L BASIS).
 6. Bij het fotograferen gebruik ik altijd matrixmeting. expositie (aangezet door de knop naast de ontspanknop).
 7. Ik gebruik altijd creatieve belichtingsregelingen bij het fotograferen. P, A, S, M.
 8. Om scherp te stellen, gebruik ik de volgende scherpstelmodus: CSM Menu -> 02 Autofocus: AF-C, en één scherpstelpunt: CSM-menu -> 03 AF-veldmodus: enkel gebied. Met de joystick wordt het gewenste scherpstelpunt geselecteerd.
 9. Om toegang te krijgen tot het uitgebreide menu, volgt u: SET UP -> CSM-menu -> gedetailleerd.
 10. Voordat ik opnieuw fotografeer, voer ik altijd een snelle formattering van de geheugenkaart uit door tegelijkertijd op de burst-knop te drukken (links van JVI met het label Format) en knoppen voor het inschakelen van de achtergrondverlichting van het extra monochrome display (met het label Format). Druk twee keer op deze combinatie om het formatteren te bevestigen.

Prijzen voor moderne Nikon-camera's in populaire winkels kunnen zie deze link.

Voor reacties op dit bericht is registratie niet vereist. Iedereen kan een reactie achterlaten.

Bevindingen

Nikon D70s - moreel verouderd digitale spiegelreflexcamera. Nu is de Nikon D70s vooral interessant vanwege de bescheiden prijs voor de gebruikte versie, ingebouwde scherpstelmotor, flitsbediening op afstand en goede besturing van de camera zelf. Van de serieuze nadelen: een klein scherm en een klein ISO-bereik.

als weet niet welke camera en lens te kiezen, dan zal mijn artikel hierbij helpen - Welke amateur Nikon digitale SLR camera en lens moet ik kiezen?

Materiaal voorbereid Arkadi Shapoval. Als dit materiaal nuttig voor u was, help mijn project. En vergeet niet dat iedereen dat kan Schrijf je beoordeling voor een of andere fotoapparatuur.

Voeg een reactie toe:

 

 

Opmerkingen: 141, over het onderwerp: Nikon D70s review

 • Helena

  Vertel me, zal deze camera werken met een PENTACON 1.8 / 50 multicoating lens en wat voor soort adapter is er nodig?

 • Yri

  vertel me hoeveel de NIKON D70 qua beeldkwaliteit aan kwaliteit verliest ten opzichte van moderne digitale amateurcamera's?

  • Arkadi Shapoval

   Alles hangt sterk af van de opnameomstandigheden, de vereisten voor het uiteindelijke materiaal. Hier hier Ik heb een 70d galerij en een simpele half shot, kijk en zie zelf hoe de kwaliteit van de foto's in die omstandigheden aan de eisen kan voldoen.

   • Yri

    interessante foto sommige zijn als levende, ik ben geen professionele amateur, ik heb een D70 met een standaardlens met een processorbesturing, maar er is geen manier om te vergelijken met moderne digitale spiegelreflexcamera's, natuurlijk, amateurcamera's, daarvoor heb ik alleen op film geschoten, de laatste vraag voor jullie deze foto's zijn genomen in welk formaat en formaat, ik schiet meestal in normale L

    • Arkadi Shapoval

     Hoe het werd gefilmd, aanbevelingen voor het fotograferen worden hier beschreven in de recensie, de sectie "Mijn aanbevelingen voor het instellen van de camera"

 • Peter Sh.

  Het verschil in kwaliteit zal zijn bij hoge ISO. Bovendien komen er strepen (banding) uit als je de schaduwen sterk versleept. En dus niets ergers.

  DSC_0205

  • Yri

   Peter is begrijpelijk, misschien weet je hoe opvallend de 6,1MP D70 van 18MP inferieur is aan het oog, mijn belangrijkste hobby is anders, dus begrijp me goed

   • Arkadi Shapoval

    Als je naar de monitor kijkt zonder vergroting, dan zal er over het algemeen geen verschil zijn, zelfs niet vanaf 100 MP. Details hier.

    • Yuriy

     bedankt voor de tip Arkady op d70 op Mp

 • Peter Sh.

  Ik denk dat het niet overbodig is om een ​​punt toe te voegen. Bovenstaande foto is verwerkt op een Macbook Pro. Hier is het dan, alleen verwerkt op een LG-smartphone in dezelfde Photoshop express.

  Ik weet niet echt hoe ik een landschap moet verwerken, ik heb gewoon allerlei schuifregelaars heen en weer bewogen.
  Kortom beide foto's worden omgezet naar sRGB. De MacBook had een Nikon sRGB-beeldschermprofiel.
  Ze worden anders weergegeven op verschillende apparaten. Maar toch, het verschil tussen hen is duidelijk, let op.
  Ik bedoel, het is belangrijker om een ​​goed afgestelde monitor te hebben dan een supermegacamera voor verschrikkelijk geld.
  Dat is alles)

  PSX_20180910_133038

 • Peter Sh.

  Ja, dat was ik vergeten te zeggen. Ik gebruik een macbook niet voor mijn werk en weet niet of het beeldscherm correct is geconfigureerd. Het is niet de moeite waard om over een smartphone te praten, er zijn fabrieksinstellingen, het is helemaal niet duidelijk wat ze zijn.
  Gewoon voor een voorbeeld, ik besloot te kijken en te vergelijken.

 • Alexander

  Vertel me eens, werkt deze camera met een Biometar 2.8 / 80-lens en welke adapter is daarvoor nodig?

 • Vv

  De D100-review zegt dat er een andere matrix is, en hier:
  'Trouwens, alle 5 camera's: Nikon D100, Nikon D70, Nikon D70s, Nikon D40, Nikon D50 gebruiken dezelfde sensor... . '

  • Arkadi Shapoval

   vast

 • Виталий

  Goedemiddag Vertel het me alstublieft En als u de firmware op de Nikon d70s probeert bij te werken, is er dan een kans dat de Russische taal verschijnt?

  • Arkadi Shapoval

   nee, de Russische taal zal niet verschijnen

 • Виталий

  Dank je wel!

 • Vladimir

  Hallo! Kan de MC 3M-5CA F8 500 mm lens op deze camera worden gemonteerd?

 • Andrew

  Beste Arkadi! Vertel me alsjeblieft. Ik heb D70s. Ik maak heel vaak pre-revolutionaire kranten in bibliotheken, ten eerste zijn ze erg groot (whatman paper). Ten tweede moet je uit de hand en zonder flitser fotograferen (opnameomstandigheden in bibliotheken). Welke lens raden jullie mij aan om te kopen? Er is een groot diafragma nodig, en ten tweede om het ook langs de randen te nemen, anders is het vaak wazig langs de randen en is het onmogelijk om de tekst later te lezen. U kunt ook degene die niet meer worden geproduceerd, ik zal op zoek gaan naar gebruikte.
  Dank u bij voorbaat.
  Met vriendelijke groet.

  • Arkadi Shapoval

   Voor dergelijk werk is de d70s zelf al erg verouderd. Wat betreft de lens, vertel me eerst wat je al hebt en welke brandpuntsafstand je wilt voor je werk.

  • NeustrDm

   Kijk, de D70 heeft een laag werkende ISO. Een snelle lens, en eentje met scherpte aan de randen in open lucht, is niet goedkoop. Bijvoorbeeld een Zeiss distagon van de oude op 28mm of een moderne Nikkor 28mm 1:1.8 En zelfs dan is het niet zo dat er genoeg licht zal zijn om op ISO 200 en met een snelle sluitertijd te fotograferen.

   In plaats daarvan kun je beter een Nikkor 24 mm 1:2.8 breed nemen, tot 5.6 -8 afgedekt fotograferen zodat de randen scherp zijn, en het gebrek aan licht beter compenseren met een externe flitser met een witte reflector.

   • US6IBD

    Een breedte van 24, zelfs met de crop-factor, zal veel vervorming hebben.
    Is het wel nodig bij een grotere brandpuntsafstand, dan wordt de afstand zowel naar het centrum als naar de randen egaal gemaakt. Daarom zal een diafragma van 4-5,6 voldoende zijn voor een goede scherpte aan de randen. Maar in ieder geval zal Andrey een statief moeten gebruiken ...

  • Vv

   Het is beter om een ​​statief te gebruiken - dit is de eerste keer, ten tweede lijkt het mij dat de resolutie niet genoeg is voor je taken, ik zou iets nemen van 14-16 MP, of in delen fotograferen (de helft of zelfs een kwart van een draai, zodat je de tekst later kunt lezen. Het zou beter zijn om met FR vanaf 50 mm te "fixeren ", maar op open nog steeds zullen de randen niet scherp zijn. Nikon 50 / 1,4G heeft bijvoorbeeld scherpe randen van ongeveer f / 4-f / 5 (afhankelijk van de afstand tot het object)

  • Michael

   een macrolens zou moeten redden, plus een statief

 • К

  1. Veel dank aan Arkady voor de site, het geduld en het beantwoorden van vragen. En aan iedereen die reageert, bedankt.
  2. Ik verwierf rente omwille van deze eenheid voor $ 15 met een opgegeven kilometerstand van 13 duizend. Het eerste dat me opviel na de D3100 was de uitstekende JVI, alle info staat er echt in, prima aanpassing aan het zicht. Het is gemakkelijker geworden om met handmatige te slaan, hoewel ik me concentreer op de groene stip, er is nog steeds wat + -. Ik schoot in een paar uur ~ 200 frames met een zoomlens, er gebeurt iets onbegrijpelijks met de meting - het vliegt ofwel in overbelichting of onderbelichting. Ik fotografeer alles in een jeep. Net gestopt 6 mm. 18-105 werkte min of meer normaal, wat op de D3100 niets anders gaf dan zeep, aan het lange uiteinde op f6,3 is het al acceptabel, tot 50 mm op f8 in het midden. En doema-gedachten komen. Wat te kopen, aangezien er handmatige 24 / 2,8, 50 / 1,8, / 1,4, 200 / 3,5, een schroevendraaier 135-400 en 18-105 zijn. Favoriet 50 / 1,8, ik schiet er ongeveer 50% op. Langzaam ontstaat er een verlangen om soms mensen neer te schieten. Ofwel 50 / 1,8 g, of schroevendraaier 35-70 / 2,8, 70-210 / 4. Het is bij mensen dat belichtingsmeting nodig is, het verkort de opnametijd enorm, ik ga normaal met de natuur om. Ik ben van plan de D7000 ooit om te kopen. Maar eerst een lens voor mensen

  • Alexey

   koop 80-200 2.8D

Voeg een reactie

Auteursrecht © Radojuva.com. Blog Auteur - fotograaf in Kiev Arkadi Shapoval. 2009-2023

Engelse versie van dit artikel https://radojuva.com/en/2013/07/obzor-nikon-d70s/

Version en español de este artículo https://radojuva.com/es/2013/07/obzor-nikon-d70s/